- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Projektor topic
- AMD Navi Radeon™ RX 5xxx sorozat
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Gaming notebook topik
- CES 2025: beharangozta az RDNA 4-et az AMD
- HP notebook topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- Steam Deck
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
Aktív témák
-
Santiagain
őstag
Beégésről: Azt olvastam ki az előttem lévők hozzászólásából, hogy a probléma azoknál jelentkezik, akik a tévéjükön zömmel egyazon csatornát néznek. Ez valahol természetes is. Aki sok csatornát néz, sokat filmezik, annál ez a probléma kevésbé jelentkezik. Gondoljatok bele, aki 60-80%-ban RetekKlubot néz, az a használati idő 50-70%-ban jelentősen öregbíti a panel egyazon területét. Ezt a maradék idő nem képes kompenzálni.
Én, amikor tévézésre használom a készüléket 80%-ban sportot nézek. Az új G20-amon egy óra után ghostot okozott a SportTV logója, amelyik szintén elég agresszív. Írtam is a csatornának egy kulturált levelet. Válaszra sem méltattak. Az a szerencsém, hogy elég sok sportot sugárzó csatorna van, az asszony is más csatornákat kedvel, és filmet is elég gyakran nézünk külső forrásról, de még így is elgondolkodtam azon, hogy változtatok a tévézési szokásaimon. Furcsa, hogy egyes csatornák szarnak az egészbe. Úgy látszik a magyarországi plazmatulajok még mindig nem képviselnek szignifikáns vásárlóerőt.
Ahol asszony okozta a júzer errort, ott érdemes a készüléket zoom opcióval hajtani. A szélesvásznú tartalmak úgyis automatikusan átkapcsolják a panelt.
http://allergiadesign.com - http://www.flickr.com/photos/santiagain/
-
kbalazsa
senior tag
-
addikt
válasz Santiagain #28295 üzenetére
Tudom, tegyem fel a CCC-t, de akkor meg lemondok a normális overclockról.
Már miért kellene lemondanod róla?
"Aki ad,az nyer"
-
KTTech
veterán
válasz Santiagain #28295 üzenetére
Használj Afterburnert Jobb, mint az ATT (főleg, hogy az újabb kártyákkal nem is igazán jó az ATT, meg az újabb oprendszerekkel is gondja van, főleg, ha azok 64 bitesek)
www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon
-
Santiagain
őstag
válasz Monyesz #28275 üzenetére
Basszus, leírtam fél oldalt, tele idézetekkel, mire leesett miről is beszélsz. (Advanced mód)
Te a Catalyst Control Centerről beszélsz, én viszont Ati Tray Tools-t használok, és a kettőt nem lehet egyszerre telepíteni. Tudom, tegyem fel a CCC-t, de akkor meg lemondok a normális overclockról.
http://allergiadesign.com - http://www.flickr.com/photos/santiagain/
-
mindkilla
tag
-
DM-Fan
nagyúr
válasz nonamenemo #28289 üzenetére
Na, most akkor gondolj bele, hogy mi lenne, ha nem Panasonic-ot vettél volna, ugyanis a többi gyártó TV-i még érzékenyebbek a dologra.
Amúgy nem mond valótlant az sem, aki állítja, hogy nincs nála, csak egy minimális ghost és semmi beégés, ugyanis még azonos modelleknél, példányonként is eltérő mértékben jelentkezhet a dolog. Vannak jobban sikerült és kevésbé jól sikerült panelek is.
Azért ettől függetlenül ne add fel, az RTL-t csak zoom-olva nézni, folyamatos változó képtartalom és figyelni a dolgot, simán lehet, hogy nem végleges még az a beégés. Vannak nagyon makacs ghost-ok, amelyek azonban hosszú idővel elmúlnak - tipikusan az RTL-logó tud ilyeneket előidézni.
alterra: Na mondjuk azt is péklapáttal somnám fejbe, aki a Disney-csatorna logóját tervezte.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
kbalazsa
senior tag
válasz mindkilla #28283 üzenetére
Én ugyanígy csinálom, csak épp nem S-video-val viszem a képet, hanem HDMI kábelen. A hangot az audio-in RCA párosba kell dugni, ahogy írod. Gondolom van egy kisjack-RCA kábeled, azt dugtad a hangkárgya kimenetébe (ahová a hangfalad/fejhallgatót is dugnád) és ennyi. Még azt ellenőrizd le, hogy milyen Lejátszó eszköz van kiválasztva, illetőleg figyelj a hangerőre is (lehet, hogy volt hangod, csak halk volt, ezért nem hallottad ?).
Az elvileg és a gyakorlatilag közt nincs különbség ... elvileg.
-
Borg76
tag
válasz nonamenemo #28289 üzenetére
Üdv.
Akkor mégse olyan egyedi az eset Nagyon sajnálom, hogy nálad is beégett, főleg mert jóval komolyabb a tv-d és elvileg azon a szinten már talán a védekezés is magasabb fokú.
Nem tudom nálam a mosogatás segít e, de még látszik.
Ha sikerül elboltolnom akkor lesz belőle lcd, igy nem tudom nyugodt szívvel megtartani ezt a tv-t, mert nem visszafogott beállításokkal akarom használni, mert nem azért vettem.
De látom Te kitartó vagy és nem pártolsz el a plasmától -
nonamenemo
csendes tag
Üdv!
Sajnálom a beégést Borg76 Úgy látszik az RTL-nél minden ellenállás hasztalan
Egy cipőben járunk. Egy éve vettem 42S10-et. Két hónapig zoomot használtam. Ügyeltem a kontrasztra és egyébb beállításokra. Azóta is elég visszafogott beállításokat használok (talán picit sötét is a kép). A képe nagyon tetszik,de...
Rendszeresen olvasgatom a fórumot (fórumokat). Eddig,ha a beégés téma jött elő,bár sajnáltam a szomorú,csalódott tulajdonost,de a magam részéről mindig csak legyintettem,hiszen a TV bejáratva,beállításokra figyelek,és hát Panasonic plazmám van,baj nem nagyon lehet. Azután kb. két hete,amikor megint előjött a téma,gondoltam én is megnézem,hogy mi a helyzet a plazmánkkal. Megnéztem sötétben,fekete háttérrel,és szomorúan kellett konstatálnom,hogy bizony beégett az átkozott RTL logó
Itthon két hölgy nézi a TV-t. Igaz,hogy sokat megy az RTL,de nem ezt nézik egész nap (máshol is vannak sorozatok) Nem hittem volna,hogy beég,de sajnos megtörtént.
Próbáltam "mosni",de nem segít. Úgy néz ki,hogy végleges. Annyira nem zavaró. Az ember ha nem tud róla,akkor észre sem veszi,de ha tudja hogy mit keressen,akkor halványan látszódik. Picit csalódott vagyok,hogy egy Panasonic (ami nem hajlamos a beégésre) plazma így beéghet. Ennek ellenére a TV tetszik,és jövőre tervezem egy G30-as megvételét.
Itt a fórumon a Panasonic tulajok szokták emlegetni,hogy nincs ghost,vagy csak minimális. Nekem viszont az elején is,de még egy év használat után is elég erősnek tűnik.
Hozzáértőktől kérdezném,hogy lehet ekkora szórás a panelek között,és lehet hogy kifogtam egy rosszabb minőségű TV-t? -
Mi5i
aktív tag
Üdv mindenkinek a topikban és ezúton is Kellemes Ünnepeket!
A hetekben kitartó olvasótokká váltam én is - a szokásos dilemmával a fejemben - de végül meggyőzött a sok észérv, majd látvány élőben, és persze a méret! Így plazma mellé tettem a voksom, és így kezdtem magam célirányosan beleásni a témába. Következett az újabb dilemma, hogy melyik gyártóét is preferáljam.. Hamar eldőlt ez is, persze napokban mérve
Személy szerint jómagam is megcéloztam a "bármi is lesz, én is 50"-eset akarok!" méretvágyat. Eközben erőt vettem magamon, hogy várok januárig a vásárral, de csak-csak piszkálta a fantáziámat. Főleg, az 5 év garancia... Nem mindegy bizony. De akkor fullHD kell... Aztán még elkeseredtem, mikor láttam, hogy a már nekem kissé magas árra még rá kellene tennem, hogy hivatalos forrású lehessen, és meg is kaphassam az 5 év garanciát.
És ekkor jött az edigital találat a teljesen kusza kiírásával. Először is, hogy lcd-k között leltem a 46U20-as plazmát, másodszor, hogy végtelenül érthetetlen áron.. 1. telefonálás eredménye operátorral egyetértve, hogy 46-os U20-nak túl jó ár, biztosan a 42-esé, de a megfelelő kollégát most nem éri el, hívjam majd még őket.. Mondom ah, akkor felejtős.. De csak csak motoszkált a kisördög, meg az újabb nyomozás eredménye, hogy 42-es S20-nak viszont nagyon sok az az ár.. Így a 2. telefont végülis nagyon örülök, hogy megléptem. Unszolásomra csak kijavították a méretet az oldalon (ha a többi adatot nem is..) és így már meg mertem rendelni. Szerintem is nagyon jó árban találtam rá, már nagyon várom a két ünnep közé! Igaz nem 50" végül, de egy 72-es crt után szerintem ez is katarzis lesz.Köszönetem ezúton is a topiknak, és ez mindenkinek szól, aki hozzájárult hozzászólásaival
[ Szerkesztve ]
-
RZozo
aktív tag
Eddig én sem láttam, a Pana 42s20-nál ghost-ot. Pedig a nejem sokat nézi az RTL-Klub műsorait. De akárhogy is nézem, nem látom az RTL-Klub logót sehol. Úgy vettem észre, hogy néha az RTL-Klub is áthelyezi a másik oldalra a logóját, talán ez is segít megelőzni a problémát.
Boldog karácsonyt és további jó tévézést kívánok a plazma tulajoknak és a plazma tévék iránt érdeklődőknek!
-
jolti
senior tag
válasz Borg76 #28279 üzenetére
Nekem 42S20-as van. Próbálok odafigyelni, de a csajok néha tojnak rá és egyszerre több órán át az Rtl kubot, vagy a Tv2-őt nézik, de én még nem láttam, nemhogy beégést, de még Ghost-ot sem! Pedig paranoiásan figyelem... De szerintem el van túlozva ez a kérdés. Bár ezek szerint neked nem. Vagy titokban többet nézik a tévét a családtagjaid!
-
moland007
tag
Borg76 bízzunk a legjobbakban ...
az elejétől csak zoom ban nézek ilyen adókat
most h médiatörvényeket alkottak ezt is szabályozni kellett volna
méret, áttetszőség stbsimán látszik a pláne a felső linken ... csak mozgasd a képet
Boldog karácsonyt és sok örömet a plazmákhoz !
55A83J
-
Viperator
őstag
Angyal, vidd meg a hírt az égből,
Mindig új élet lesz a vérből.
Találkoztak ők már néhányszor
- A gyermek, a szamár, s a pásztor -
Az alomban, a jászol mellett,
Ha az élet elevent ellett,
A Csodát most is ők vigyázzák,
Leheletükkel állnak strázsát,
Mert Csillag ég, hasad a hajnal,
Mondd meg nekik, - mennyből az angyal.Márai Sándor: Mennyből az angyal (New York, 1956)
Áldott, Békés Karácsonyt kívánok Mindenkinek!
"Minél inkább eltávolodik egy társadalom az igazságtól, annál inkább utálni fogja azokat, akik kimondják azt." - George Orwell
-
mindkilla
tag
válasz Monyesz #28262 üzenetére
Bocs, nem voltam egyértelmű.
Az a bajom, hogy s-video nem visz hangot (pc ki-tv be). Azt feltételezem, hogy ilyen esetben külön kábellel kell összekötni a pc hangkártyájának kimenetét a tv audio bemenetével. Ezt meg is tettem, viszont hang nem jött a tv-ből.[ Szerkesztve ]
-
Borg76
tag
válasz SpongyaBob #28273 üzenetére
Most széthúzott módban nézem a tv-t, igaz így bizonyos részletek nem látszanak de se logó, se korhatár karika nem szennyezi a képet.Köszönöm a tanácsokat!
Azért az lcd cseréről még bejöhet -
RoszikAtosz
csendes tag
hali.
Előszőr is Mindenkinek Békés és Boldog Karácsonyt Kívánok
második körben pedig milyen médialejátszót ajálnátok egy Pana 42c2-es tv-hez? köszönöm előre is -
Monyesz
aktív tag
válasz Santiagain #28267 üzenetére
A tv 16:9 overscan opciójának ehhez semmi köze.
Nálam működik a kihúzás az ati vidkarin ! Esetleg drivercsere ? -
Borg76
tag
válasz SpongyaBob #28270 üzenetére
Ahogy a fórumon utána olvastam betartok minden erre vonatkozó előírást illetve tartok a mai napig.Képbeállitás normál módban, azon belül fényerő -5, kontraszt -5, öko mód be, élénk szinek ki..
Van még valami amit tehetek vagy eleve ezek nem jó beállítások?[ Szerkesztve ]
-
SpongyaBob
veterán
válasz Borg76 #28252 üzenetére
Ha megkérdezhetem milyen beállításon használod a készüléket? A beállítási időszakban(500 óra) ajánlatos normál vagy attól kisebb fényerőn használni...
Nem értem hogy éghet be, nekem egész nap az rtlklub megy de a logonak nyoma sincs, ghost sem volt még.Boldog Karácsonyt Mindenkinek!
[ Szerkesztve ]
i11 White 64GB, AirPods 2, Lumix GX7
-
-
Borg76
tag
Ez segíthet?Korábbi hozzászólásban találtam mint lehetséges megoldás.
-
Monyesz
aktív tag
válasz Santiagain #28245 üzenetére
Nem értem !
HDMI kábellel összekötötted a pc-t a tv-vel. a tv-re kiküldött kép körül fekete sáv van, a pc-ben ATI video vezérlő van. Ez a helyzet ? -
Rick4
félisten
-
Pantok
aktív tag
Sziasztok
Van egy Samsung PS50C530C1W 50" plazma TV-nk, amire rákötöttünk egy laptopot, minden működött, most hogy miután leszedtük a TV néha néha bekapcsol egy 5-6 másodpercre (teljes fekete kép) majd utáni ki. Se hang se semmi.
Mi okozhat ilyet? Probléma lehet?
-
mindkilla
tag
Lenne egy gyors kérdésem, elsösorban azokhoz, akik még nem zabálták halálra magukat, vagy már tudnak mozogni. A tvn (s20) lévő audio (rca) bemenetet szeretném hasznosítani, de mindeddig nem jártam sikerrel. Az is lehet, hogy félreértettem a port lényegét.
A tv s-video kábellel van összekötve a pc-vel és a kép mellé valahogy a hangot is át kéne varázsolni. Ez az 'audio in' kell nekem, vagy egyáltalán megoldható valahogy a dolog? A manualban nem találtam semmit.
Köszi elöre is! -
Konix
csendes tag
Helló Mindenkinek és Boldog Karácsonyt!
Most pihenem ki a Tv kajtatást! Elszomorító tapasztalataim vannak eladók terén! A csúcsot az az "AMATŐR" Pana munkatárs(?) hozta, aki jóformán semmire sem tudott normálisan válaszolni a Media Markt-ban. "Hát ez kiváló gép, (C2)nem számít a 600Hz azt csak kábítás, nem számít a felbontás"-mondta, stb neki semmi nem számított, csak a Panagallércímkéjét igazgatta....bocs a pikirtséget. A fő feladata a C2 eladása volt, ami nem sikerült neki mert gyenge hatást gyakorolt rám a tv, főleg a tükröződő felülete.
Aztán a többi eladó, majdnem fogadtam egy viszonteladóval, aki váltig állította, hogy az S20 nál van PC csatl. és pont ez különbözteti meg az U20-tól /42"méretek/! Ugyan ez, az Auchanban! És most biztos, földrengést okozok, de az egyik helyen volt egy LG 42pj350 és egy német tv adó ment rajta, mellette az S20 és nekem/és a páromnak/ sokkal szebbnek tűnt az Lg, és a hangja nagyon dög! A Pana kicsit jelentéktelenebb, sápadtabb volt, igaz a fehér ingek kifinomultabbak a képén. Mégis élettelibb a 600Hz- dolgozó de HD ready LG gép!
Az ára, igen kedvező, pláne neten! Ha van valakinek van ilyen gépe, szívesen vennék pár mondatot róla, vagy más tapasztalatot is. Kösz előre is Üdv Konixwww.joga.club.hu
-
Rick4
félisten
válasz Borg76 #28248 üzenetére
Pont ettől félek én is. Most 37"-os LCD-m van, ami ugyan 3 éve megvan, de mindeközben végig hibátlan volt és most is az, ha egész nap megy az RTL, ezt akkor se zavarja. És pont az lenne nekem is fontos, hogy ne kelljen vele vacakolni...
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Borg76
tag
Értem.Azért bizakodó vagyok.Az viszont már látszik, hogy rossz választás volt a plazma, egy lcd sokkal megfelelőbb tv nézésre.Messze nem vagyunk tv függők és a napi 2-4 óra se számít kiemelkedő időnek, de sajnos ez is sok a plazma képességeinek.Szeretem úgy nézni, hogy közben nem kell erre figyelni, nem kell kapcsolgatni, nem hittem volna, hogy ez ennyire látható probléma lesz.Természetesen nem a Panasonic hibája, hisz mint említetted egy rohadt agressziv logó az rtl-é.De ha kijött a ghost (márpedig remélem igy lesz), akkor váltok lcd-re.
Azért kár, mert bár alacsony árkategóriás készülék, én nagyon szerettem a képét, főleg dvd-bluray, de még divx esetében is!![ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Borg76 #28244 üzenetére
Említettük már többször, hogy az RTL-Klub logóval nagyon kell vigyázni, mert a legalattomosabb, legagresszívebb logók közül való. Ha óvatlan vagy, akkor sajnos simán tud végleges beégést is okozni, de nem hiszem, hogy ez történt volna - már amennyiben tényleg figyeltél rá. Én inkább csak egy tartósabb ghost-ra gondolnék. Eltüntetési módja: változó képtartalom járatása a panelen. A fehérmosást, "hangyafocit", egyéb praktikákat felejtsd el, kizárólag változó képtartalom (pl. 16:9-es DVD, kizoom-olt TV-adó, stb.). Garancia erre nem vonatkozik, ez benne van a használatiban is - ez user error, figyelni kell rá!
Get Moded!
-
Borg76
tag
Sziasztok.
Szeretném a hozzáértők tanácsát kérni.3 hónapja vettem egy Pana TX-P42X20E plazmát.
Sokáig gondolkodtam, de végül meggyőzött a fórum és úgy gondoltam nem lesz gond vele, bár tudom nem a csúcsmodell, de erre volt keret.
Általában napi 2-4 órát megy folyamatosan a tv főleg az RTL, persze közben reklám meg kapcsolgatás is megy.Ma filmnézés közben tünt fel, hogy bizony látszik a logó a bal felső részen.
Valakinek van ötlete milyen módon tudom eltüntetni?Vagy ez már végleges beégés?
Ha ez már nem fog javulni akkor vajon erre vonatkozik e a garancia?Előre is köszönöm a jótanácsokat.
Remélem megoldható a dolog, mert eddig tökéletesen meg vagyok elégedve a készülékkel.Üdv.
-
gban
veterán
válasz Monyesz #28240 üzenetére
Én is ezt akartam javasolni de megnéztem az árkülönbséget az S-hez képest.
Kevesebbel kerül többe a 46-os S a 46-os U-nál, mint a 42-es S a 42-es U-nál, a Panashopban 5k!!! az eltérés a 46-os méretben, 42U20 jelenleg náluk nincs már
Most nézem, 190 a 46U20 az edigitalnál, az igen jó ár érte, még olcsbb mint sok helyen az 50X20, és mégiscsak 5 év a gar.[ Szerkesztve ]
Postázást nem vállalok.
-
kp59
aktív tag
Hát igen ezért is érdemes itt olvasgatni. Mindig tanulhatunk valami újat. Most hogy már ezt is tudom egy kicsit utána keresgéltem ennek a témának és ezt találtam (hátha valakit még érdekel):
"A tervek szerint 2017-ben jelennek majd meg az első UHD-s tévék, és akkor indulnak az első kísérleti tévéadások is, a kevésbé határozott iparági elemzők mostantól 5-10 évre teszik azt az időszakot, míg a technológia és a piac megérik erre a bemutatkozásra.Első menetben a kisebb, UHD-4K nevű szabvány jön 3840*2160 pixeles felbontással, majd ezt követi a még kifinomultabb UHD-8K, 7680*4320 képponttal, és 22.2-es, térhatású, nagyon sok csatornás hanggal. A tervek szerint 2021-re éri majd el a technológia elterjedtsége a kritikus tömeget Európában (ez az eladott készülékek 5 százalékát jelenti), ami után lavinaszerűen indul be a piac, és 2025-re már 28 százalékos piaci részesedést várnak az UHD-től.
A nagyra törő tervekre némileg árnyékot vet, hogy az egész technológia egyelőre csak papíron, szép számok formájában létezik, de a gyakorlati megvalósítás előtt még komoly akadályok tornyosulnak. A másodpercenkénti 24-25 képkockás sebességhez, amit az NTSC és PAL szabványok használnak, az UHD felbontás mellett másodpercenként 300 megabájtos adatátviteli sebességre van szükség, ami talán még megoldható.
De ha a 60 képkocka/sec sebességet akarjuk elérni, amit már a mai csúcskategóriás HD tévék is tudnak (sőt, 72-vel is kísérleteznek már), mindenképpen új, hatékonyabb tömörítési eljárást kell kidolgozni, hogy bírja a száloptika az adatok szállítását az adáshoz. Ráadásul a tömörített adatfolyamból a kép valós idejű kikódolása is a maiaknál sokkalta nagyobb processzorteljesítményt igényel."
És akkor még ott van az hogy milyen adattároló kapacitás fog egy kelleni mondjuk 1órányi filmhez .
Találtam egy jó kis ábrát is ahol a különböző felbontások egymáshoz viszonyított arányait mutatják:Majd elfelejtettem.
Békés Boldog Karácsonyt, valamint jó kép- és hangminőséget kívánok mindenkinek.[ Szerkesztve ]
-
martino55
csendes tag
Minden fórumozónak boldog karácsonyt és sikeres új évet kívánok!
Még egyszer köszönöm az összes jótanácsot, amit az elmúlt nyolc hónapban kaptam tőletek.
Jó "plazmázást' minden régi, új és leendő tulajdonosnak és családtagjainak!
-
senior tag
válasz herpodon #28234 üzenetére
Szia,
hátha megkönnyítem a választást: sokan mondják itt, hogy SD-re nincs értelme FHD felbontású TV-t venni. Nos, én másképp látom. Nekem pl. 42"-os G20 van, panelban lakom, kb. 2,5 - 3 méterről nézem a TV-t, és egyáltalán nem bántam meg, hogy ezt választottam. Sőt, azt mondom, hogy ez a méret mizéria is túl van lihegve: nekem egyáltalán nem hiányzik a nagyobb képernyő méret. Talán pont azért, mert java részben SD tartalom megy rajta... és valahol lélekben ennek a TV-nek az áránál húztam meg a határt, ennél többet egyszerűen nekem nem ér meg egy TV. Azt is vedd figyelembe, hogy a FHD-s TV-k képi minősége általában magasabb, mint HD-s társaiké. Legutolsó sorban pedig, bár a fórum tényleg nagyon sok hasznos infót tartalmaz, mégis csak a Te választásod végső soron, hogy mit veszel, úgy értem, Neked kell eldöntened (figyelembe véve az itt olvasottakat, de talán nem feltétel nélkül másvalaki döntését elfogadva).
Üdv,
BGUi.: Boldog Karácsonyt mindenkinek!
A tévedés joga fenntartva. A meccs áll egyenlőre, egyelőre ez a helyes.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz herpodon #28234 üzenetére
Ilyen tekintetben szerintem a 42S20-at venném, mert igaz ugyan, hogy ilyen távon elveszik a fullHD előnye, viszont ilyen távon a HD-Ready által nyújtott jobb SD-megjelenítési képesség is megy a levesbe, ugyanis ilyen messziről már a fullHD-n is szépnek látod az SD-tartalmat is, viszont az S20 általános képminősége (kontrasztja, fekete szintje, mozgásmegjelenítése) sokkal jobb, mint az X20-é. Ugyanakkor ha lesz HD-forrásod is a későbbiekben, akkor azt az S20-on jobban ki tudod élvezni - adott esetben közelebb ülsz.
Get Moded!
-
jolti
senior tag
Én is szeretnék mindenkinek Boldog Karácsonyt kívánni!
Centiben gazdag plazmát hozzon a Jézuska! -
Nagy_Matessz
aktív tag
Kellemes ünnepeket és jó egészséget kívánok minden plazmagurunak!
Kell egy kis pénz? Dolgozz velem
-
-
herpodon
csendes tag
válasz DM-Fan #28231 üzenetére
Sok az a 215 nekem... Már így is egyre feljebb lépdeltem, valahol muszáj meghúznom a határt. Szóval visszatérve az előző kérdéshez: ha mondjuk, tegyük fel, Te mint szakértő hasonló helyzetben lennél, tehát 90%-ban IPTV-s SD-tartalomhoz, továbbá 3,5 méteres távolsághoz, plusz ablakkal szembeni elhelyezéshez kéne a 42S20 és a 42X20 között döntened, akkor mindent összevetve (minőség, látványvilág, ár-érték arány stb.) melyiket választanád? Ha véget tudnál vetni a dilemmámnak, hálám örökké üldözni fog.
Ezt meg küldeném szeretettel mindenkinek: http://www.youtube.com/watch?v=vZrf0PbAGSk
"Nem tudok kavarogni..."
-
Monyesz
aktív tag
válasz Santiagain #28175 üzenetére
Át kell váltani Advanced vagy mifene módba, mert csak akkor éred el az oversan opciót.
Itt a keresőben elég lenne rákeresni, írtak már róla .[ Szerkesztve ]
-
DM-Fan
nagyúr
válasz eagle-sas #28227 üzenetére
"A plazma tv-k zúgása egy bizonyos szintig szükségszerű: ez a képalkotás sajátosságaiból adódik. Tehát minden plazma tv-nek van egy alap-zúgása."
Ez egy abszolút tévhit. Ez a CRT-kre volt jellemző, a plazmatechnológiának ehhez az égvilágon semmi köze. A zárt rendszerben található izzó gáznak nincs hangja. Mai napig üzemel a Pana PX80-asom és annak tényleg zéró hangja van. A füledet tapaszthatod a panelhez is, a TV hátlapjához is: sem tápzaj, sem sípoló kondi, sem zizegő panel.
Az alkatrészek meg igazából nem kerülnek közelebb egymáshoz, hiszen nincs is sok alkatrész a panelen felül egy ilyen TV-ben (jópárat láttam már kinyitva), a vastagságon könnyen lehet csökkenteni, ugyanis az a kevés alkatrész sem magas, ami a nyáklapokra van szerelve. A rezonanciát elsődlegesen a gyengébb minőségű alkatrészek és a tökéletlen illesztések/kevéssé meghúzott csavarok okozhatják, nem pedig a készülék kisebb mélysége.
Még csak azt sem merném állítani, hogy ezeket lehetetlen javítani, hiszen a zúgás alapján nagyon jól körülhatárolható a hibás- vagy rosszul beszerelt alkatrész, amelynek cseréjével/csavarjainak meghúzásával adott esetben meg is szűnhet a probléma, mint ahogy ezt számos Youtube videó is igazolja. Például itt egy külső csavar piszkálgatásával is hallható a különbség.
A különböző évi modellekre reflektálva: ha felcsapod az #1. HSZ-t, ott pont láthatod a 2009-es és a 2010-es év modelljeit, szépen táblázatba véve a tulajdonságokat. Nem sok olyan modell jut eszembe, ahol egyébként a 2009-es jobb lenne, mint a 2010-es. Max. az X10-et mondhatnám jobbnak az X20-nál a nagyobb natív felbontás miatt, viszont a másik oldalon meg egyéb tényezők szólnak az X20 mellett.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz herpodon #28225 üzenetére
Igen, HD-Ready-ben sajnos a 42" után az 50" a következő lépcső. A 46" csak a fullHD paneles TV-knél létező méretkategória.
Nem olyan vészes árban a 46S20: már 215 eFt-ból megvan, szóval szignifikánsan nem drágább, mint az 50X20, bár nyilván Te vagy tisztában, hogy nálad mi a lélektani határ. Mindenesetre ilyen távról az a 10 cm is sokat jelent, ami a 42" és a 46" között van. Olyan szempontból is jobb lenne a 46S20, mert arra ugye 5 év garanciát kapnál, szemben az 50X20-szal.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Digitalis
senior tag
válasz DM-Fan #28216 üzenetére
Akahito gonosz mestere ismét figyelmeztetőn felemelte ujját, nem csak az a fontos, hogy mi mindent érint meg a fény és miként teszi, ordította, hanem talán még ennél is fontosabb, hogy mi minden van még a világon, ami nem fért rá a képre, habár ugyanabban a fényben áll.
-
eagle-sas
csendes tag
válasz DM-Fan #28208 üzenetére
DM-FAN válaszához kapcsolódva szeretném leírni a zúgásról az én véleményemet:
Teljesen egyetértek DM-FAN véleményével. Azonban szerintem a következőkkel célszerű kiegészíteni:
A plazma tv-k zúgása egy bizonyos szintig szükségszerű: ez a képalkotás sajátosságaiból adódik. Tehát minden plazma tv-nek van egy alap-zúgása. Ahogy a hozzászólásokat nézem, vannak, akik számára ez zavaró; ezért feltehetően ott nagyobb zúgásról van szó.
Az újabb plazma tv-k vastagsága a régebbiekhez képest jelentősen csökkent. Pl. a 2009-es modell még 8 cm vastag, a 2010-es már csak 4 vagy 6 cm. Ez azonban pusztán divat kérdése - semmivel nem jobb egy 4 cm-es tv, mint egy 8 cm-es -; viszont az előző esetben az alkatrészek kisebb térrészen jobban össze vannak zsúfolva. Ez egyrészt azzal jár, hogy nehezebben hűlnek le, mert nem járja a készülék belsejét olyan jól a levegő.
Másrészt - és ez a hozzászólásom lényege - könyebben felléphet a rezonancia jelensége: Tehát az alkatrészek közelebb vannak egymáshoz, szorosabb a kapcsolat, ezért a szükségszerűen meglévő alap zúgás a többi alkatrészre könyebben áttevődik. Az pedig, hogy rezonancia fellép-e, mindössze attól függ, hogy a kapcsolódó alkatrész saját-frekvenciája megegyezik-e az alapzúgás frekvenciájával, ahol a gyártás és a beszerelés körülményeitől függő esetlegesség is sokat számít. Továbbá a sajátfrekvencia egészen kis különbsége a rezonancia fellépéséhez vagy elmaradásához vezethet. (Amikor valaki gyereket a fán függő hintán hintáztat, akkor pontosan a hinta saját frekvenciájával kell löknie a hintát - ami egyedül a kötél hosszától függ - , különben szabályos lengések nem alakulnak ki.)
Ilyen problémákkal mindenki találkozik, aki műszaki eszközöket - akár biciklit - javít; és gyakran igen nehéz felderíteni a hiba okát.
Amennyiben a fenti érvelés helyes, akkor abból egyrészt az következik, hogy a zúgó tv-ket többnyire lehetetlen megjavítani, mert a hiba okát is nagyon nehéz felkutatni. Másrészt az, hogy amennyiben egy sorozat készülékeinek jelentős hányadánál jelentkezik a zúgás, akkor bármelyik készüléknél bármikor megjelenhet, mert valamely alkatrész saját-frekvenciájának egészen kis változása is rezonanciához vezethet.
A fentiekkel kapcsolatos a következő észrevételem is: A fórum nagyon sok értékes hozzászólást tartalmaz, de egy hiányosságot mégis látok: Általában a különböző gyártók legújabb modelljei kerülnek összehasonlításra. Azonban ugyanazon gyártó 2009-es és 2010-es készülékei között esetenként még jelentősebb eltérés van. Jelenleg is lehet vásárolni mindkét év modelljeit, és szerintem számot kellene azzal is vetni, hogy esetenként a 2010-es modell sok szempontból gyengébb minőségű a 2010-esnél.
[ Szerkesztve ]
eagle-sas
-
herpodon
csendes tag
válasz DM-Fan #28187 üzenetére
Meggyőztetek méretügyben. Csak az a gond, hogy méricskéltem itthon, és kiderült, hogy az 50-esnek már nincs elég hely szélességben, egyszerűen nem tudnám bepászintani. Úgyhogy méretkérdés ilyenformán sajnos/szerencsére kipipálva, mégiscsak 42-es jöhet csak szóba. Na mármost ilyen körülmények között viszont mit mondtok, X20 vagy S20? Most már értem, hogy az SD-tartalom miatt (90%-ban tuti, hogy csak az menne rajta) praktikusabb az X20 (a kisebb felbontás miatt szebb lenne rajta a kép), ráadásul azzal még spórolnék is kb. 30 ezret (plusz a fogyasztása is kisebb), de ha azt mondjátok, hogy 3,5 méter távolságból az SD-anyagok képminősége már ugyanolyan lesz egy S20-on is, akkor a tükröződésmentes bevonat (lévén ablakkal szemben lesz), a több szín, mélyebb fekete, jobb kontraszt és mozgásmegjelenítés miatt nem érdemesebb mégis inkább S20-at vennem?
Meg aztán mit lehessen tudni, hátha pár év múlva SD-ről HD-re áll át át minden csatorna, bár gondolom ilyen veszély nem fenyeget..."Nem tudok kavarogni..."
-
Dave77
tag
válasz bendeguz76 #28213 üzenetére
Az R1-ben nincs venti, és tuti sípol. Namost h a 2 eszköz (tv és mplayer) keveredő zajából ki mit hall meg, illetve mi zavarja, az már teljesen egyéni. Figyelgetem még az ünnepek alatt, egyelőre annyira jutottam, amit fentebb írtam.
Kellemes Karácsonyt mindenkinek!
-
mindkilla
tag
-
DM-Fan
nagyúr
Boldog karácsonyt minden fórumtársnak!
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
Azért én sem gondolnám, hogy általánosan elterjedtek az ilyen kábelek. Szerintem az itteni fórumozók döntő hányada 10 eFt alatti értékű kábeleket használ - nagyon helyesen -, mert úgysem látnák az előnyét a nagyobb kábelnek, egyrészt, mert ahhoz már igen komoly TV és hasonlóan komoly lejátszó is kéne, ami sajnos nem általánosan jellemző a magyar felvevőpiacon, másrészt meg úgy unblokk az átlagember pénztárcája és értékrendje sem engedi mindezt.
Ettől függetlenül persze a high-tech cuccoknak megvan a létjogosultságuk, csak a hazai piac nem elsődlegesen erre állt rá - mondjuk szerintem nemcsak a hazai, ez a réteg mindenhol elég szűk, arányaiban kb. azonos (még a kinti nagyobb fizetések mellett is), csak ugye a nagyobb népességű országokban erre is jobb a kereslet.
Get Moded!
-
laszlo168
senior tag
Ha valakit érdekel
mindig tv -
bendeguz76
aktív tag
Mindenkinek Boldog Karácsonyt kívánok!!
bendeguz_HUN
-
kbalazsa
senior tag
válasz DM-Fan #28208 üzenetére
Én sem tudnék semmit a ciripelésről, ha nem itt olvastam volna róla... egy kivételtől eltekintve: ahogy próbáltam a PC képet továbbítani a TV-re (kiterjesztett asztal) véletlenül a TV-n jelent meg a böngészőm egy google keresővel, teljes fehérségben. Na a teljesen fehér képernyő produkált egy nagyobb áramfelvételt, akkor meghallottam, hogy dolgozik a táp.
Az elvileg és a gyakorlatilag közt nincs különbség ... elvileg.
-
BBéci
legenda
Létezik UHD (Ultra High Definition) felbontás és tévé, ami 3840x2160 képpontot jelent.
Ez a kábel 5 méteres és sokkal drágább, mint amin Te meglepődtél. Egy ilyen SIM2 C3X Lumis HOST vetítőhöz kitűnő válaztás.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
kp59
aktív tag
válasz DM-Fan #28206 üzenetére
Nekem ez újdonság volt mert most hallottam erről először. Amúgy képpontilag mit jelent a 2180p? Arról már olvastam hogy amit a köztudatban Full-HD-nek neveznek az valójában nem az 1920x1080 - as felbontást jelenti mert nem ez a legnagyobb felbontás (csak tudnám hogy akkor miért nevezik "Full"-nak). Arról viszont nem írtak hogy akkor mi is a "Full". Biztos azért mert olyan nincs is hiszen ki tudja még hol a plafon amit ki lehet hozni az újabb technológiákból. Viszont emlékszem amikor az első Blu-ray lejátszók megjelentek évekkel ezelőtt és én csodálkozva bámultam egy üzletben azt a hihetetlen felbontást amit akkor Full-HD-nek neveztek és ami még mára sem lett több 1920x1080 képponttól (pedig ez az említett csodálkozás nem most volt).
Ami a keresletet illeti nevezett kábel iránt, nem gondolom hogy nincs olyan aki ne venne ilyet. Biztos van hiszen azért vesznek ettől sokkal drágább dolgokat is egyesek. Csak azt mondtam hogy itt a fórumtársaink között szerintem ilyet nem fogunk találni.
A következő 8-10 hozzászóló pedig majd bejelenti hogy őnekik igenis ilyen kábelezésük van.
Én pedig megdöbbenek hogy ennyire el vagyok maradva
-
DM-Fan
nagyúr
Akár a rossz kábelezés, elektromos zavar is okozhatná, de többnyire nem az okozza. Nálam elég jó túlfeszvédők vannak beépítve, a szolgáltatóm is korrekt, mégis van egy minimális üzemzaj. Inkább az a jellemző, hogy korábban még jobban minőségibb alkatrészeket használtak a TV-k gyártása során is, ma pedig már sok mindenen spórolnak, hanyagul raknak össze, csökken a minőségellenőrzésre fordított idő és figyelem. A tömeggyártás bosszúja. Elég nagy számban fordulnak elő az ilyen készülékek, persze kis szerencsével el lehet kerülni ma is. Amúgy nem olyan drasztikus a probléma, többnyire azok tartják annak, akik csak olvasnak a témában és még nem vették meg a saját készüléküket, mert akinek már megvan, az tudja, hogy abszolút nem vészes a dolog és egy halk TV-adás mellett már semmi nem hallatszik a cicergésből (de amúgy is többnyire csak a készülék hátlapjához hajolva).
Get Moded!
-
kp59
aktív tag
Nekem ez a negyedik Panasonic TV készülékem. Ebből kettő hagyományos képcsöves volt kettő pedig plazma. Egyiknél sem vettem észre semmilyen sípolást, ciripelést így nagyon meglepett amikor itt ezekről olvastam. Most vagy én vagyok nagyon szerencsés a vásárolt készülékeimmel vagy esetleg nem okozhatja ezt valami a készüléktől független egyéb tényező (pl.rossz kábelezés, valamilyen elektromos zavar stb.) Valami biztos van ha ennyien hallják. Ennyi embernek csak nem cseng a füle egyszerre.
-
DM-Fan
nagyúr
Mi az, hogy milyen felbontás? Azt gondolod, hogy az 1080p a plafon? Már 4k-s megjelenítők is vannak piacon, többek közt a Pana-nak is van egy ilyen 2,5 méter körüli képátlójú gigaplazmája. Már az 1.4-es HDMI szabvány is erre van kihegyezve, az ott átvihető felbontásértékek már messze túlmutatnak az 1080p-n. Más kérdés, hogy ilyen felbontású anyagok kereskedelmi forgalomba valószínű még jóideig nem kerülnek, mivel még az 1080p is csak most van felfutóban.
Amúgy simán van olyan, aki elkölt ennyit kábelre (kérdezd csak meg BBécit ), ráadásul ez egy 15 méteres darab, szóval annyira nem is vészes, ha visszaosztod az 1 méterre jutó árat.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Dave77 #28202 üzenetére
Mondtam én, hogy gyanús nekem ez a dolog. Persze ettől még okozhatta volna a TV is (a kondik csuda hangokat tudnak néha kelteni), de nekem is az volt gyanús, hogy írtad, hogy eleinte nem hallottad. Én meg még soha nem hallottam ilyet Pana plazmából. Mindenesetre örülök, hogy nem a TV-d hibás, talán még ez a kisebbik bosszúság. Mindenesetre megdöbbentő, hogy most már a médialejátszók is ezt csinálják, ráadásul én is O!Play-t tervezek venni, igaz, nálam egyelőre a HD2 a befutó. Aztán még ez lehet, hogy változik, még erősen olvasgatok a témában.
Get Moded!
-
kp59
aktív tag
válasz maxika2004 #28203 üzenetére
Szerinted van itt olyan aki csak kábelre ennyit költ? Amúgy milyen felbontás az a 1440p / 2180p. Mi az ami képes ilyen megjelenítésre? Vagy ez nem képfelbontást jelent hanem nagyobb adatátviteli sebességet? Ha a kábel ennyibe kerül arra már gondolni sem merek hogy mennyit kérhetnek a hozzá való többi komponensért. Ezek már számomra az eszement kategóriába tartoznak. El nem tudom képzelni milyen kép/hang minőség az ami valakinek ennyit ér. Lehet hogy már feltalálták a teljes térhatású holografikus megjelenítést, olyat mint a StarTrek-be van és ez annak a kábele. Akkor viszont nagyon megéri és gondolkodom rajta hogy gyűjtök rá és megveszem
-
maxika2004
őstag
Még jó hogy lehet kapni :
http://kacsa-audio.hu/webshop/home_audio__video.c.20/szerelt_kabel.c.153/hdmi_kabel.c.111/fhx13__15m.p.789
Ezt esetleg próbálta valaki ?
-
Dave77
tag
válasz DM-Fan #28157 üzenetére
Mivel nagyon határozottan cáfoltad a sípolást, nem hagyott nyugodni a téma és jobban megvizsgáltam a helyzetet. Nos, 99%-ra megvan a "bűnös": Asus o!play R1 a neve. Az adja ki a sípoló hangot még standby módban is. Ezért nem hallottam ilyet az első pár napban, amíg nem volt meg a médialejátszó, csak a tv. Akinek ugyanilyen van, az nyugodtan tegye a fülét a doboz jobb oldalához, ott hallatszik a legjobban. Még tök csendben nem tudtam hallgatózni (nemsokára megteszem), de már így is eltűnt a zavaró magas frekvenciájú hang.
Aktív témák
- PlayStation 5
- Path of Exile 2
- Telekom mobilszolgáltatások
- MIUI / HyperOS topik
- Ötletek, javaslatok, hogy még jobb legyen a PH! lapcsalád
- Ukrajnai háború
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Asztalos klub
- Projektor topic
- További aktív témák...