Hirdetés
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Milyen monitort vegyek?
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Ismét kiszáll a tabletpiacról a Google?
- Canon MILC: EOS R és M topik
- TCL LCD és LED TV-k
- Androidos tablet topic
- Samsung LCD és LED TV-k
- Monitor hiba topik
Aktív témák
-
nihill
őstag
Sziasztok!
TV vásárlás előtt állok, régóta figyelem már ezt a topicot.
Ezzel kapcsolatban nem is lenne már kérdésem, az itt olvasottak alapján 42x20-at fogok majd venni.
Az viszont nagyon érdekelne, vajon miért nyomják ennyire az LCDt a plazma ellenében? Az LCDn nagyobb a haszon? Egyszerűbb a gyártása? Vagy mi a magyarázat? Mert elég jól megy az ellenmarketing, aki ismerősömmel eddig beszéltem erről, mind lebeszélne a plazmáról ilyen vagy olyan indokkal (persze saját tapasztalatuk egyikőjüknek sincs). -
nihill
őstag
Itt nyíregyházán a MM-ban is elég érdekes a 42x20 ára, gyakorlatilag többért adják, mint az u20-at...
-
nihill
őstag
válasz spiritex #20494 üzenetére
Ez a logó nekem is egyből feltűnt.
Teljesen átlátszó volt, ráadásul a másik oldalt volt mint szokott lenni.
Tehát csak akarat kérdése lenne nekik.
Viszont F1 után visszatért a régi helyére, a szokásos átlátszatlan fényes fehérrel.
Szerintem ez valami F1 szabvány lehet, hogy hova és milyen logót lehet rá rakni, mert egyébként minek vacakolna vele az RTL. -
nihill
őstag
MM
Tegnap voltam náluk szétnézni, be volt rakva egy C430 vagy 30db LCD közé, valami borzasztó rossz, szürkés képpel. És mit ád isten épp a plazmához nem volt kirakva a távirányító, hogy állítani lehessen rajta, mellette az összes LCDnek oda volt rakva.
Így lehet eladni a plazmával az LCDt?
Ráadásul mellettem meg úgy ajánlgattak egy LCDt, hogy ezt kell megvenni, ennek van a legjobb menürendszere... -
nihill
őstag
Ha már újból téma lett a méret és a nézési távolság, akkor én meg azt kérdezném a tapasztaltabbaktól, elsősorban analóg kábeltévéhez, egyrétegű DVDre tömörített filmekhez, 1GB körüli divx-es avikhoz, max 2,5 méterről nézve elég a 42-es méret, vagy gondolkozzak 50-esben?
-
nihill
őstag
Na ettől tartok én is, hogy idővel majd az 50es is kicsi lenne...
Nyáron néztem a 32es LCDket, nem fogtak meg, nem lett vásárlás... aztán jöttek a 42es plazmák, hú de nagyok... most meg ott tartok, hogy az 50est is teljesen normál méretnek érzem. Viszont a forrásanyagaim abszolúlt nem mondhatók minőséginek, a normál DVD a legjobb amit néznék rajta, mondjuk 10% időben, a többi mint ez alatt van minőségben. És nem is nagyon néz ki hogy ez sokat változna mostanában. Végülis alapvetően emiatt kérdezem most az 50est, hogy nagyobb méretben nem néznének-e ki csúnyábban a cuccaim?
50esből abszolúlt a belépőszint jöhet szóba csak, C2 (elvileg erre nem lesz plusz garancia, ami azért döntő lenne az ügyben), C430, PJ250 -
nihill
őstag
FHD-ból csak a 42es méret jöhet szóba, U20, esetleg S20 (a BaLee-féle kedvezmény mértéke alapján).
Biztos lesznek FHD anyagaim is, de a jövőben is elsősorban low-end SD cuccok lennének nézve rajta. Se BD, se média lejátszó, se digitális előfizetés nincs tervben belátható időn belül. -
nihill
őstag
Ilyen plazma akadozást én is láttam már, konkrétan egy 50VT20-on ment úgy egy film, mintha csak vagy 15 FPS lett volna, borzasztó darabos volt. Mellette a többi TVn meg tökéletes. Egyszerűen kizárt, hogy ez ne valamilyen beállítási probléma legyen. Mondjuk nem értettem, mi értelme van egy 600k-s TVt így járatni a vásárlók előtt, de ők tudják... (MM volt)
-
nihill
őstag
Az ilyen, néhány százalékos engedmény mögött szerintem az van, a bolt kért kedvezményt a beszállítójától, de ő maga már nem enged semmit, csak "nagylelkűen" tovább adja nekünk a nagyker kedvezményét. Egyszerűen nem hiszem el, hogy olyan piti ez a többmilliós közös rendelés, hogy senki sem akar lecsapni rá valami értelmes engedménnyel. Inkább ne vegyünk náluk 30an, de akkor se engednek... nem látja senki, hogy ezzel az engedményes rendeléssel mi nem pénzt vennénk el tőlük, hanem épphogy pluszt hoznánk?
[ Szerkesztve ]
-
nihill
őstag
válasz andzsin73 #22801 üzenetére
Azért eléggé csalóka ez a kép, mert szinte biztos, hogy ezt a TV-den nem ekkora méretben látnád, mint most a monitoron nézed.
Ez a kép (1db a 3ból) 17'' monitoron (1024*768) nekem 3cm*5,5cm méretű.
A pixelszámot átszámolva 50'' TVn kb. 4cm*7,3cm méretű lenne.
Tehát nekem ezt kb. 1,5m-ről kell néznem a 17'' monitoromon, hogy azt lássam, mint egy 50'' TV-n 2 méterről.
Jó kis "trükk" mi, a sima netezők kb 50-60cm-ről nézik ezt a képet ott a weblapon, naná hogy onnan ordító a különbség a FDH és a HD-Ready között...
A 2. és a 3. kép között ezekkel a feltételekkel abszolúlt minimális különbséget látok csak, lehet, mozgóképnél már fel sem tűnne az eltérés.
Az első képen már látok minőségbeli különbséget a második kettőhöz képest, de megint kérdés, ez hogy mutatna mozgóképen, ahol nem 1 képen vizslatja az ember fél percig a pixelek közötti különbségeket, hanem egy képfolyamatot lát, és az vagy tetszik neki vagy nem.
De ha megméred egy vonalzóval, a 3 kép közül 1db mekkora méretű neked a monitorodon, akkor kiszámolom, hány méterről nézzed, hogy azt lásd, mint egy 50'' TV-n 2 méterről látnál.[ Szerkesztve ]
-
nihill
őstag
Na igen, az is igaz, hogy valószínűleg azért adják az ajándék garit, mert egyébként se várható hogy baja lenne a TV-nek ezidő alatt. Maguk alatt csak nem vágják a fát...
Szerintem azért van csak FHD gari, hogy azt vegyék a népek, nem azért mert a Ready az majd elromlik 3 év múlva, a FHD meg nem. -
nihill
őstag
Csak ugye mi nem beszállítói kedvezményt akarunk, hanem bolti kedvezményt. Az meg, hogy a bolt magának hogy rendezi el, minket már nem érdekel.
Ha bemegyek egy szál magam TVt venni és alkudni kezdek valamire, akkor nem fognak mindenfelé telefonálgatni a boltosok, hanem ott és akkor engednek maguktól valamennyit, vagy nem. -
nihill
őstag
Kicsit bementem a MM-ba, TV-t próbálgatni.
Egy 42c2 és 42s20 volt majdnem egymás mellett, azokat állítgattam.
"Mozi" alap beállításra raktam őket és minden egyéb extra dolgot kikapcsoltam, nekem így tetszett a legjobban rajtuk a kép.
Eurosport (SD) ment rajtuk, képminőségben semmi különbséget nem láttam a két TV között.
Ami viszont nagyon zavart, a C2 borzasztóan tükröződött, alig lehetett látni a képet rajta, mondjuk az is igaz, nekem otthon nem 50db neoncső van a plafonon..... Az s20 is tükröződött valamennyire, de az még ott az üzletben is elfogadható mértékű volt.
Volt még a két TV mellett egy L42U2E is.
Élénk színek... de kb ennyi az értékelhető tudása. Focimeccs ment épp, amíg állt a labda nem is volt gond, de amint egy hosszú passz következett és elindult a kamera, a fű valami zöld linóleumra változott, amint színes kis játék emberkék szaladgálnak.
Ja és ami érdekes volt még, ha sima vásárló lettem volna, az eladónak nem hittem volna el hogy a C2 a HD-Ready és ez a FDH, mert a C2-t én felbontásban is jobbnak láttam (SD adásnál legalábbis). Pl az Eurosport logó, benne a csillagok és alatta a felirat simán jobb volt a C2-n. -
nihill
őstag
válasz ccsabbi #23910 üzenetére
Én az s20-at a C2-vel hasonlítottam össze nemrég a MM-ban.
C2 ugye se 600 se 400hz, hanem teljesen alap 100hz semmi extra.
Semmilyen villogás, vagy egyéb különbséget nem láttam a két TV között.
Ami az s20 javára szólt, az a tükröződés gátló bevonat, az ott a boltban sokat jelentett.
De egyébként normál SD TV adásnál nem láttam képminőségbeli eltérést a kettő között.
Szóval sztem kizárt, hogy a 400hz u20 az vibrál, a 600hz s20 pedig nem.
Egyébként én is épp u20-at veszek most magamnak, igaz csak 42-est. -
nihill
őstag
-
nihill
őstag
Tegnap reggel megjött az u20
DHL hozta, fel sem merült hogy otthagyják a ház előtt és csinálok amit akarok, hanem még majdhogynem a futár szabadkozott, hogy nekem is segítenem kell hogy felvigye a másodikra.
Méretre semmi extra a 42es, nem esek hanyatt tőle
A zúgás az jelen van. Hátulról határozottan hallatszik, de előtte ülve másfél méterről mute mellett is nagyon fülelnem kell hogy meghalljam. Gyakorlatilag a DVD lejátszó hangosabb tőle.
Analóg kábel, és az 1 rétegre tömörített DVD teljesen élvezhető rajta, dehát miért is ne lenne az... a 720p és 1080p cuccok már egy ideje jönnek le a netről, csak még nincs mivel kiraknom a képernyőre.
Van itt valaki, aki WD Live-ot használ, HDD nélkül, csak hálózatról? Lenne pár kérdésem privátban. -
nihill
őstag
Látod ezt így nem is néztem meg. Késő este értem haza, a papírokat csak átfutottam, inkább a TV-vel akartam foglalkozni
Mondjuk azt nem értem, a hivatalos 5 év mellett mi értelme van a bolti 5 évnek... legalább így majd 2 helyen is verhetem majd az asztalt adott esetben
-
nihill
őstag
SD-re tökéletesen elég a HD-Ready, de ez nem jelenti azt, hogy FHD-n viszont csúnya lenne. Ha lehetőséged van megvenni az s20-at, én megvenném a helyedben, valószínűleg előbb-utóbb ki fogod használni a FHD-t is, gondolom nem 2-3 évre veszed csak. (persze nézési távolságtól is függ, sőt alapvetően attól)
Jelenleg én is FHD-n nézek analóg SD-t, nagyon szép a kép, semmi gond vele.
Jobb adást még nincs mivel ráküldeni, de tervben van a dolog. -
nihill
őstag
Méregettem a 42u20 fogyasztását, Nat.Geo., Kutyadokis film közben:
Normál képbeállítás: átlag 90w
Mozi: átlag 130-140w
True cinema: kicsivel a "mozi" alatt
Dinamikus: 220-280w
(kontraszt stb minden gyári alap beállításon)[ Szerkesztve ]
-
nihill
őstag
válasz Locutus #25005 üzenetére
-kb 50%-kal nagyobb fogyasztás, még a legjobbnak számító plazmánál is egy LCD-hez képest...
Épp tegnap mértem meg a 42-es plazmám fogyasztását, nem sokat kell visszaolvasnod és megtalálod.
Normál módban (80%-ban ezzel használom a tv-t) 90w környékén fogyaszt.
Tehát akkor te azt mondod, hogy egy 42-es LCD 60w környékén eszik???
De most komolyan érdekel, mire alapozod ezt az 50%-ot.A beégés miatt meg érdekes mód nem a plazma tulajok aggódnak, hanem azok, akiknek nincs plazmájuk
-
nihill
őstag
válasz SpongyaBob #25138 üzenetére
ITT meg egy tizessel olcsóbb, és ez is 5 év garis.
-
nihill
őstag
^^ én is hasonló dilemmában voltam, de inkább nem mentem ki a keretből és maradtam az u20-nál. Persze biztos jobb az s20, de nem bántam meg hogy nem költöttem túl magam. Egy rossz szavam nincs az u20-ra, nagyon tuti ez is
-
nihill
őstag
válasz Margitka #25465 üzenetére
FHD+nézési távolság témához most már én is hozzá tudok szólni, mert tegnap megjött a média játékos, így ki tudtam végre próbálni rendes anyaggal is a TV-t.
Teljesen jogos az az érvelés, hogy 2,5m-re már nem jön át a FHD, teljes részletességben, 42-es képméretnél. Nekem 2m-nél is közelebb kell mennem, hogy azt tudjam mondani, most már minden részletet rendesen látok a képen.
Persze ez nem azt jelenti, hogy messzebbről bármilyen szempontból is rossz lenne a kép, hanem hogy közelebbről még jobb.
Mondjuk összehasonlítási alapom nincs, hogy egy HD-readyhez képest mennyi előny marad a FHD-nak 2,5m-en, de önmagához képest bőven nem a maximumot látom onnan. -
nihill
őstag
válasz mathgery #25468 üzenetére
A futár nem hiszem hogy fizetés előtt odaadja neked a TVt, próbálgatni.
Ha meg már átvetted és fizettél neki, kizártnak tartom, hogy visszaadja neked a pénzt ha gond lenne vele. Ő nem TV szervizes, neki az a dolga hogy leszállítsa a cuccot, semmi több.
Tutira nem várja meg, amíg összerakod stb hogy kipróbáld.
Rendesen megnézni vásárlás előtt szerintem csak egy üzletben tudod, máshol nem.[ Szerkesztve ]
-
nihill
őstag
Ez azért nagyon korrekt dolog!
Nekem is futár hozta a TVt, de semmi ilyesmire nem volt lehetőség, pedig előző nap külön rákérdeztem. Mondjuk a TV-vel sem volt semmi probléma, meg mondták is, ha gond van, saját költségükön cserélik, csak ugye itt jön a képbe, ki mit ért az alatt, hogy nem jó a készülék. -
nihill
őstag
válasz KTTech #25497 üzenetére
Hozzám is a DHL hozta a plazmát, de nekem szó nélkül segítettek felvinni a lakásba, illetve még a futár kért meg engem, hogy segítsek neki, mert egyedül nem tudja felhozni (persze kipróbálni nem lehetett, fizettem és már ment is tovább)
De lehet ha másvalaki jött volna, az meg ott hagy vele az út szélén, ki tudja...[ Szerkesztve ]
-
nihill
őstag
válasz gergoe13 #26221 üzenetére
Szerintem nappal is, meg este villany mellett is teljesen élvezhető.
Éjjel, filmhez mindent lekapcsolok, nem a tükröződés miatt, hanem mert annyira szép a képe
Én is az u20-s20 között gondolkodtam, biztos jobb TV az s20 ez egyértelmű, de végül úgy döntöttem, nem szánom rá a pénzt, "elég" lesz nekem az u20 is. Egyáltalán nem érzem úgy, hogy rosszul döntöttem volna.
Aktív témák
Hirdetés
- Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Napelem
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen monitort vegyek?
- Windows 11
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Tea
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest