Hirdetés
Aktív témák
-
Dave77
tag
válasz M_AND_Ms #21529 üzenetére
Én is (mint itt sokan mások) G20-ast tervezek venni 1-2 héten belül. Ez a bejáratás nekem annyiban fog kimerülni, h beállítom az ideális szín, kontraszt és fényerő értékeket. A kapcsolgatást megcsinálják a TV csatornák maguk, hiszen a reklámok alatt nincs logo. Ez 12 perc "pihenőt" jelent óránként, ennyi legyen elég a készüléknek. Számítógépre kötve van sztem inkább esélye beégésnek, ott nagyon statikus tud lenni a kép egy része vagy akár a teljes kép is.
-
Dave77
tag
-
Dave77
tag
Nem kioktatásképpen írtam, csak az info kedvéért
Nekem nem drága, nem is koloniál, viszont falat kéne bontani, vagy új szekrényt venni. Egyik sem reális opció. Ráadásul a +10 cm képátlóért amúgy sem biztos, h kiadnék +85k-t.
De van még egy dolog. Ennek a TV-nek amúgy is csak pár évet adok, mert addigra már ár és tartalom szempontjából valszeg a 3D megérős lesz. Ez meg megy 2. számú TV-nek (vagy eladásra kerül). -
Dave77
tag
Én alapvetően a képminőség miatt néztem ki a G20-at, sok sportadás miatt egyértelmű a plazma. De érdekel a napközbeni jó láthatóság, a korábbi Pana modellekhez képest kedvezőbb fogyasztás. Médialejátszó is jó, h van, persze hagytak benne tartalékot.
Van pár kritérium, ami alapján választ az ember. Ez a lista mindenkinél más elemekből áll és más azok sorrendje is. Szinte kizárt, h egy bizonyos TV teljesítse az összes elvárást. Nem tudom átteni a Samsung médialejátszóját a G20-ba úgy, h az ára közben X20-as szint legyen. Nekem 1-2 hónap nézegetés után a G20 passzol a legjobban - ennyi az egész.
-
Dave77
tag
19% ott az ÁFA. Tehát nettó 914 euró. Nálunk 25%-os ÁFÁ-val 1143 euró lenne 1088 helyett. A különbség így is csak 15e HUF, nem 60e (300 vs 360)!
Váltási kockázatok nemigen vannak itthon, hacsak nem rendel a bolt előre nagy mennyiséget. De nem szoktak. A legtöbb helyen nem raktárról szolgálnak ki, hanem a te megrendelésedet továbbítják. Húzzák, és nem tolják az árut.
-
Dave77
tag
válasz iolaus1980 #22086 üzenetére
Mik a tapasztalatok szélesvásznú filmekkel? Vagyis te hogyan vigyáztál?
-
Dave77
tag
válasz Komi28 #22250 üzenetére
Tegnap láttam a S**urnos katalógust és a 42G20-ra pont vonatkozik a 30 hónap. Nem olyan rossz dolog ez a 0%-os THM. Ha nagyon leegyszerűsítjük, akkor a készülék árának a felére számolj átlagos betéti kamatot, kb. ennyit nyersz, ha addig lekötöd a pénzed. Nagyságrendileg hétezer forint ebben az esetben. Ha meg nincs rá a pénzed, nyilván a +30 hónap tévézés élményét nyered.
-
Dave77
tag
"... akcióban csak a Magyarországon vásárolt 2010-es VIERA FULL HD televíziók vesznek részt." Ez a rész pontosan mit jelent a Pana 5 éves garanciával kapcsolatban?
Esetleg nem azt, h a 2010-ben megjelent modellekre érvényes? Ezzel némileg szűkülne az extra garanciás kör. -
Dave77
tag
Pont ezt a kérdést feszegettem 1-2 napja, elég fellengzős kommentek jöttek rá. Aztán meg tessék...
Rohadtul nem mindegy a bolt-lista, mert a Pana oldalán lekérdezhető viszonteladók kivétel nélkül az "olcsó webshop ár +10%" kategóriában mozognak. Innentől egyértelmű: meg kell fizetni a +3 év garit. -
Dave77
tag
válasz GSzarkaTAT #23068 üzenetére
Nem olyan sok az. 5-6 hálózat boltja vannak felsorolva, mind a drágább kategóriából. (áthúzott taps)
-
Dave77
tag
válasz nihill #25469 üzenetére
Szerintem inkább azért vesz szinte mindenki már FHD tv-t, mert az egyéb paraméterei (kontrasztarány, tükröződésgátlás, tuner-minőség, ...) ezeknél sokkal jobbak. Hiába lehetne tehát szinte ugyanolyan képet elővarázsolni HD ready G20-as panelből - ilyen kombináció nincs. Legtöbb vásárlónak marad tehát az FHD felbontás, még ha nem is használja ki igazán.
-
Dave77
tag
RTL Klub reggeltől estig, háttérben, és nem egy alkalommal - gondolom.
Én figyelni fogok a tv-re, de ha átjön az anyós a gyerekre vigyázni és benyomja háttérbe, akkor ugyanez várható... Mindenesetre úgy időzítem a vásárlást, h pont az év végi 2 hetes szabadságom elején érkezzen, így legalább a bejáratás nagy része (100-150 óra) az enyém lesz -
-
Dave77
tag
Ízlésről nem érdemes vitatkozni Maximum rosszul választott az illető, mert a plazmák pont nem erre vannak kitalálva és kihegyezve.
-
Dave77
tag
válasz gejala #26202 üzenetére
Pár napja néztem a Saturnban a tükröződést. Ugyanazt a piros neoncsíkot a Samu c530-ban (nincs AR) és a Pana G20-ban (van AR) teljesen máshogy látni. A Samu szinte tükörként funkcionált, élesen és fényesen látszott benne a csík. A Pana viszont sokkal fakóbban és kicsit el is mosva tükrözte vissza, nagyon markáns különbség volt. S20-at nem tudtam így nézni. Nyilván otthon nem sokmindenkinek van neonreklámja a nappaliban, de az AR hatás jól megnézhető boltban.
-
Dave77
tag
És ha már ott jártam, belenéztem az 50VT20-on egy 3D-s rajzfilmbe. Háát, nemtom ki hogy van vele, de nekem 3D-hez már projektor kéne inkább, vhogy kicsinyíti a képet ez a technológia. Már az IMAX-ban is ez volt az érzésem, pedig ott aztán van képméret Szóval kétlem, h 3D-s tv-t akarok majd egyáltalán, talán projektor, de még inkább mozi.
-
Dave77
tag
válasz gejala #26212 üzenetére
Persze, csak sejtheti az ember, h a napfényt is jobban szűri az AR-es, mint az AR nélküli. Amúgy az év felében este mesterséges megvilágítás mellett nézek tévét, csak késő este sötétedik el a nappali.
Fakulás ügyében nem biztos, h ugyanarra gondolunk. Én nem a tv-kép fakulásáról beszéltem, hanem a tükrözött kép fakulásáról.[ Szerkesztve ]
-
Dave77
tag
válasz gejala #26224 üzenetére
Megnéztem 2 magyar oldal tesztjében a gyári profilokat és eléggé meglepődtem.
http://prohardver.hu/teszt/panasonic_full_hd_plazmatelevizio/nyomtatobarat/teljes.html
http://www.geeks.hu/tesztek/100412_panasonic_tx_p42g20e_tesztMindkét kalibrációt ugyanolyan tv-ről csinálták (42G20). Ennek ellenére mind a gyári profilok, mind az optimálisra kalibrált értékek különböznek, és persze az optimális képhez szükséges beállítások is.
Erre mi a magyarázat? -
Dave77
tag
válasz GSzarkaTAT #26394 üzenetére
Na, sikerült tegnap behangolni a TV-t?
-
Dave77
tag
Ennyit ér az a bizonyos csoportos vásárlás és a pozitív visszajelzések. Simán hozzá lehetne írni az erről szóló cikkhez, h milyen azonnali forgalmat (csoportosan rendelt TV-k), illetve utólagos forgalmat ("én is Novák úrtól rendeltem a TV-t" típusú kommentek) generált neki ez a történet.
Ja, mellesleg én is Novák úrtól rendeltem a TV-t -
Dave77
tag
Sőt, a 46G20 még a webshopos áraknál is egy árnyalattal kedvezőbb. Én a csoportos rendelésből a nagy gondolkodás miatt kimaradtam, de azon az 5.000-en már nem múlik semmi
Adja az 5 év garit és a szemlélete olyan, amilyennek kéne lenni az összes kereskedőnek. S lám, ez így együtt meg is hozza a plusz eladásokat. Nem olyan nagy csoda ez az egész. -
Dave77
tag
Jelentem, h tegnap este nekem is megjött a Novák-féle 46G20 Teljesen rendben volt a szállítás, időben jött. Segítettem neki felvinni a 3. emeletre, de ez természetes, és abszolút nem is volt megerőltető. Hamar összeállította a dolgot, Normál módot kicsit megpiszkálta (aztán utána én is persze ). Egyelőre minimális időm volt a TV-vel foglalkozni, finomhangolásra még nem volt módom. Az SD adások is teljesen nézhetők már 2 m-ről is - közelebbről már mosódik, de végülis nem vártam csodát analóg kábel tv adástól (Vidanet, III. ker.), nemsokára úgyis DigiTV lesz helyette. 4:3 -as TV adást Zoom1-ben néztem, így is teljesen vállalható volt a minőség. Egyelőre HD anyagot nem tudtam ráküldeni, a médialejátszó pár napot még várat magára.
A 46-os méret nekem TV adáshoz pont jónak tűnik a 4m-ről is, filmeknél alsó-felső csíkkal meg majd meglátom. Nyilván az 50-es is jó lenne (csak annak már nem vót hely), 42-est elég hamar kizártam.
Köszönöm mindenkinek a sok hasznos infót, fogok még idejárni bőven, mire minden letisztul a technikával. Most megyek garanciapapírt scannelni -
Dave77
tag
válasz Monyesz #27376 üzenetére
Csatlakozom, csak akkor hallani, ha vki célzottan hallani akarja. Normál használat mellett (min 1,5 m nézési távolság, legalább 10-es hangerő) már nem hallani, mert az adás hangja elnyomja. A crt sokkal rosszabb volt, azt a magas frekvenciájú folyamatos hangot mindig és mindenhol lehetett hallani, nagyságrendekkel zavaróbb volt.
Egyébként tartalomfüggő, minél fehérebb a kép, annál hangosabb (de nem hangos így sem!). -
Dave77
tag
válasz Dave77 #27257 üzenetére
Nos, tegnap instant módon hozzájutottam egy Asus oplay R1-hez, és végre arra használhattam a TV-t, amire kitalálták (sőt, még van 2 fokozat felfelé). Kezdtem a leggyengébb tartalommal: xvid, DVD rip. Nem egetverő, de az analóg adásnál egy kicsikét jobb volt. Jött egy BR Rip, ABBA film, nagyon mutatós jelenetekkel: hát ez már nagyon odatett, pedig csak egy 2400 kbit/s-es avi volt. Harmadik tesztpéldány meg a Karib tengeres trilógia 1 perces 720p-s sample mkv-ja volt: csodálatos! Ma este megnézem az egész filmet Ja, mindent THX módban néztem. A feketék és a színek már az ABBA-s filmnél is letaglózóak voltak.
Panás kép-jelenségekkel kapcsolatban: ghost, beégés = 0. Nem tudtam felfedezni, persze vigyázok a lehetőségekhez mérten. Floating black: néztem, nagyon néztem a szélesvésznú ABB filmnél, de ezt se láttam, pedig volt jelenetváltás bőven. Valszeg rossz a szemem az ilyesmihez, lehet elég lett volna alapabb plazma, nem G20
Ciripelésről az előbb írtam.
-
Dave77
tag
válasz tomcsi83 #28134 üzenetére
Ha visszanézegetsz, akkor elolvashatod, h ez örökzöld téma. Vmennyire mindenkinek zúg, nekem a G20 csnálja. Igazából együtt lehet vele élni, mert hasonló hang, mint a crt-k zúgása, és azt évtizedekig el tudtuk viselni. Ez van. Nem hinném, h jobbat kapsz helyette. Volt olyan, aki még jobban zúgó példányt kapott cserének. Amúgy sztem hasonló métékben adnak hangot, csak minednki máshogy hallja illetve máshogy reagálja le. Van egy közelről, hátulról hallható hang, meg egy messzebbről hallható magasabb frekvenciájú sípolás (na engem az első nem, a második inkább zavar). Azt figyeltem meg, h az elején kevésbé zavart, most egy kicsit jobban hallom - de lehet, h csak azért, mert jobban figyelek rá
-
Dave77
tag
válasz frekivalto #28160 üzenetére
Azt nem várom el, h hangtalan legyen, a ciripelés csak a korábban leírt különös feltételekkel halható, normál tévéznél már nem. Ez a sípolás viszont gyakorlatilag a CRT-hez hasonló, nem igazán tudom hova tenni a jelenséget. Annyira nem zavar, hogy visszavigyem a tv-t, mert eddig is így néztem az előzőket. Volt, amelyiknek ennél simán hangosabb volt a zúgása.
-
Dave77
tag
válasz DM-Fan #28157 üzenetére
Mivel nagyon határozottan cáfoltad a sípolást, nem hagyott nyugodni a téma és jobban megvizsgáltam a helyzetet. Nos, 99%-ra megvan a "bűnös": Asus o!play R1 a neve. Az adja ki a sípoló hangot még standby módban is. Ezért nem hallottam ilyet az első pár napban, amíg nem volt meg a médialejátszó, csak a tv. Akinek ugyanilyen van, az nyugodtan tegye a fülét a doboz jobb oldalához, ott hallatszik a legjobban. Még tök csendben nem tudtam hallgatózni (nemsokára megteszem), de már így is eltűnt a zavaró magas frekvenciájú hang.
-
Dave77
tag
válasz bendeguz76 #28213 üzenetére
Az R1-ben nincs venti, és tuti sípol. Namost h a 2 eszköz (tv és mplayer) keveredő zajából ki mit hall meg, illetve mi zavarja, az már teljesen egyéni. Figyelgetem még az ünnepek alatt, egyelőre annyira jutottam, amit fentebb írtam.
Kellemes Karácsonyt mindenkinek!
-
Dave77
tag
válasz DM-Fan #28573 üzenetére
Én is ezt szoktam, Zoom1 és hopp, eltűnik a logó, megmarad az eredeti képarány, és csak minimálisan romlik a képminőség. Ami egy kicsit zavar, h a TV (46G20) okosabb akar nálam lenni és hiába van Zoom1-ben, csatornaváltáskor elfelejti és újra az eredeti arányban mutatja a képet. Nyomok egy aspect gombot, meg egy OK-t (mert a Zoom1-en áll a listán) és megint ránagyított. De ezt miért bírálja felül, miért nem jegyzi meg?
Sportcsatornák sajnos tipikusan vakító fehér logót használnak, náluk nem segít a Zoom1.
Aktív témák
Hirdetés
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- Rezsicsökkentés, spórolás (fűtés, szigetelés, stb.)
- Politika
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Windows 10
- Autós topik
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Megérkezett Magyarországra a Xiaomi Smart Band 9 Pro
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen TV-t vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest