Aktív témák
-
bnss
veterán
Elérte a topic a bűvös 50.000-es limitet, ezennel zárul!
-
ztoldy
senior tag
Sziasztok!
TV vásárlás előtt állok. 42" méretűt szeretnék minimum, ezelőtt az LG 42LV4500 led típust néztem ki, de az már nincs készleten. Ezért utána néztem a plazma technológiás tv-knek és úgy látom, hogy nekem megfelelő lenne egy ilyen készülék.
Nekem igazából a képminőség számítana, mert számítógépről néznék filmeket (fullHD), ezen kívül sport műsorokat és természetfilmek nézek gyakran (Digi digitális kábelen). Tehát ezt figyelembe véve a plazma nyerő választás lehet.
Viszont nem tudok választani, mert Panasonic-ból van 3-4 típus minimum 42" méretben. Max. összeg 150ezer lenne, amit rászánnék. Ennyiből melyik típus lenne 42"-ban, ami nyerő választás lenne a fullHD filmezéshez gépről?
-
Eskimoka
tag
Sziasztok!
Nemrég boldog tulajdonosa lettem egy LG 50 PK 750-nek. Egyelőre még csak ismerkedünk, nemsoká megnézek rajta pár filmet, próbálgatom a beállításokat és a képmódokat, eddig talán a THX mozi profil tűnik legjobbnak. Sajnos a tányéros digi adás scart-on keresztül nem valami szép, azonban remélem a HD és FullHD filmek majd kárpótolnak azért a kis rossz minőségű tv-zésért amikor focit nézek.
Egyelőre nagyon nagynak tűnik, lévén 32"-os HD-ready LCD-ről váltottam, de ennek szerintem nagyon fogok majd örülni!
Köszönöm mindenkinek a segítséget aki tanácsokkal és egyebekkel ellátott! Tudom, hogy minden egyes tévé más, de esetleg van valakinek beállítási javaslata ehhez a típushoz? LG-knél is meg lehet nézni a tv használat adatait valahol?
Köszi -
válasz
Killer01 #50206 üzenetére
Ha kiraksz egy teljes ablakos fehér képet egy álló napra, az nem ég be, ilyen nincs. A beégés az a panel inhomogén öregedése, de egy homogén képtől homogén módon öregedik.
És ez lenne a cél, hogy a 4:3 körüli terület nagyjából egyformán öregedjen a 4:3 téglán belülivel.
Mondjuk erre szerintem is jobb a közepes szürke, mint a falfehér.
Legjobb lenne, ha kiátlagolná a belső tégla színét, és azt rakná ki, de még az sem olyan jó, mint ha belezoomolsz a képbe. -
válasz
< CyberBob > #50208 üzenetére
Szerintem ott ásták el Bolygó Kapitány kutyáját, ahol a föld megmentésével párhuzamosan csökken a tápegység terhelése is.
A Panasonic is erőszeretettel pakolt olyan alul méretezett tápegységet a 2010-es modellekbe (főként G20), amikben rendszeresen elrepedt a vasmag az első héten a dilatációtól (aztán zúgott a TV, mint az állat).
Szóval a táppal nagyon szeretnek spórolni (mindenki, sok felhasználó is szeretne összerakni high-end PC-t Mercury táppal
), és kevesebb áramfelvétel mellé kisebb táp is elég... (És közben még a delfinek is nyugodtabban lubickolnak azok fejében, akik helyeslik ha 10W-al visszanyesték a fogyasztást az előző évhez képest (bármi áron).
A 2012-es Pana állítólag kitolja a kontrasztot mindkét irányba (tehát felfelé, a világosabb fehér felé is).
A vibrálás viszont szerintem marad, mert egyenes következménye a mozgóképfelbontás maximalizálására tett törekvéseknek, és nagyon kevés embert zavar annyira, hogy akár szóvá tegye, ne, hogy elálljon emiatt a vásárlástól. -
-
laszlo168
senior tag
válasz
< CyberBob > #50204 üzenetére
Persze lehet, hogy elnapolom a vásárlást és megvárom az új Pana plazmákat.
Azzal sem jársz jobban, az újak egyre gyengébbek, rosszabbak, kevesebbet fogyasztanak, ezáltal gyengébb a képük, jobban vibrálnak. Nekem még a régi x10-es van, nem vibrál, nincsenek
rajta hókusz pókuszok, csak tökéletes kép, igaz kicsit többet fogyaszt.
A legjobban egy G20-al járnál, de az már nem kapható, használt tévét meg, nagyon nagy lutri megvenni, de gondolom erre már te is rájöttél. Amúgy az a tv biztos hogy hibás. -
Killer01
őstag
Egy gyors kérdés S30-as panával kapcsolatban: 4:3-mas képaránynál a szélek alapbeállítás szerint fehérek a "tv védelme érdekében". Ez nem probléma? Nekem az tűnne logikusnak, hogy -beégés elkerülése miatt- bármi jobb lenne a fehérnél. Vagy csak megint nem értek hozzá...
-
hoffman_
nagyúr
válasz
DM-Fan #50203 üzenetére
Tudom, én is így vagyok vele. Valami filmet néztem épp, és egy jelenetben az egész kép törtfehér volt egy ideig, és nem véltem felfedezni semmi villogást. Bár érdekes szemem van, például a barátnőm rögtön elkezdte mondani Transformers közben, hogy hűű de szép, meg de nagy, de olyan fura, mint egy szappanopera... Na mondom, akkor ez az IFC lesz cicus, de én aztán nem látom. Kikapcsoltam, sok különbséget nem véltem felfedezni, de azóta nem látja olyannak. Megjegyzem az elején panaszkodtam mikrolagokra, ezek eltűntek, nem tudom, hogy a képjavítok offolása okozta-e, nyilván igen, mert mást nem csináltam.
-
< CyberBob >
őstag
válasz
janos666 #50200 üzenetére
Egyenlőre még nem tudtam dönteni. A Samsung plazmákon szinte alig lehet látni a vibrálást és erősebb, világosabb a képük viszont a Panasonic neopdp-k feketéje jobb. Az lcd-k közül egyedül a Sony-k tetszettek de kicsi (46 coll) és drága. Felmerült még a projektor is, de annak még utána kell járni. Persze lehet, hogy elnapolom a vásárlást és megvárom az új Pana plazmákat.
-
hoffman_
nagyúr
-
DM-Fan
nagyúr
-
válasz
< CyberBob > #50199 üzenetére
Tényleg, te hogy állsz? Vettél már végül valamit a G30 óta? (Bocs, ha már mondtad, csak elsiklottam felette.)
-
< CyberBob >
őstag
válasz
udimension #50193 üzenetére
Sajnos a Panasonic neopdp panelos tv-i jobban vibrálnak mint a többi. A képe tényleg szép ezért is kár érte. Próbáld megszokni és ahogy janos666 írta ne menjen mellette mesterséges fény, sötétben már egész elviselhető.
-
-
hoffman_
nagyúr
Ez a vibrálás fura dolog. Én is találkoztam vele, de csak és kizárólag a Comedy Central-on, Family Guy alatt. Akkor mindig látom, már-már zavaró. Máshol viszont nincs, se kábeltévé, se PC esetén.
-
válasz
Az előttem szólóval egyetemben mondanám, hogy szerintem is meg kell szokni mindent (még a jót is).
Bár én nem az IFC-t próbálnám megszokni, hanem magát a kicsavart sub-field order miatti erősebb vibrálási hajlamot (de elvben jobb mozgóképmegjelenítést). Szerintem ha elég sokáig használod, akkor idővel hozzászoksz.
Persze ne erőltesd, ha már fáj tőle a szemed vagy a fejed, akkor STOP. És ha záros határidőn belül (mondjuk egy-két hét) nem változik a helyzet (nem tudsz egyre több időt tölteni előtte anélkül, hogy elkezdesz "viszketni"), akkor DUMP.
Ja, és ne világítson a szobában más mesterséges fény, főleg ne foszfor alapú (pl. energiatakerékos fénycső ; ha nagyon kell a szobába a fény, akkor próbálj ki valami halogén spotlámpát ami lefelé néz a padlóra).
-
kisbalazs83
aktív tag
válasz
Én kb 1.5 méterről nézem a 42g30-at és ha nincs bekapcsolva az IFC/24p Smooth film maximum-on akkor engem is zavar a vibrálás. Hiába mondja mindenki hogy ne úgy nézd mert az művi, én sokkal nyugodtabbnak látom a képernyőt.Nem akadásra gondolok, hanem tényleg nem vibrál a kép, mint ha akkor magasabb frissítési frekvencián menne. Tv adásnál is és amikor számgépről nézek 24p filmet.
Ha nem zavar a szappanopera hatás, akkor próbáld meg IFC-vel nézni pár napig "azt is meg kell szokni" , hogy olyan természetellenes az emberek mozgása, de így tuti semmi vibrálást nem láthatsz, vagy baj van a tv-vel.
-
udimension
csendes tag
Köszi, akkor marad az eladás. Én ezt nem bírom nézni sajna
Korábbi Samunál ilyen gondom nem volt. Bár a Pana későbbi technológia, de az én szemem bántja de nagyon ez a vibrálás.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
udimension #50190 üzenetére
A fenti videó nem a vibrálást hivatott demonstrálni (a felvételt készítő kamera miatt látod erősen vibrálónak a képet a videón, a TV a valóságban nem vibrál így), hanem a váltakozó fényerőt (fluctuating brightness), amit meg is oldott az általad is említett (és a videón is feliratozott) 1313-as firmware-frissítés. Ha téged a vibrálás zavar, akkor valószínűleg érzékeny vagy a technológia ezen aspektusára. Ezen firmware-frissítés nem fog segíteni, ráadásul a TV-den már az említettnél jóval frissebb, a 1318-as firmware van fönn.
-
KTTech
veterán
válasz
udimension #50190 üzenetére
A 1318-as szofverrel, az általad mutatott hiba már nem jelentkezik. A plazmák alapvető működéséből származó vibrálás viszont igen, de ez minden létező plazmánál jelen van, ahogy a CRT-knél is.
-
udimension
csendes tag
Sziasztok!
Adott egy Panasonic TX P50G30E, novemberi vásárlású gép. Hozzám egy hete került, egy másik fórumon vettem, a készülék ajándék volt a srácnak, nem használta.
Engem nagyon zavar az, hogy villódzik a kép. Bármivel etetem, lehet az a saját tunerje, beltéri, vagy médialejátszó.
Próbáltam már mindenféle beállítással, de egyre elkeseredetteb vagyok ezzel kapcsolatban. Játszani nem játszom rajta, de leginkább az alábbi videón látható a dolog a legjobban. (bár ez GT) Ennyire nem vészes az enyémen, bár nem is játékra használom, de látható és már nem tudok másra figyelni, baromi idegesítő.
http://www.youtube.com/watch?v=p2LVAYnItOI
Olvastam itt firmware frissítésekről, a 1313-asról.
A gépemen, ha lekérdezem, akkor ezt írja ki:
Szoftver verzió szám: 1318-10000
Állapot1: 0071-1d02 4000-0000
Állapot2: 222A-131-000e84
Állapot3: 0000-3505 0000-0000
HDAVI Control: 5Kérlek segítsetek, mert már hírdetem, de nem lenne szívem eladni, ha ez a probléma megoldódna.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
Chriss76 #50181 üzenetére
Azzal számolj, hogy a PS3 csak FAT32-re formázott külső eszközt hajlandó kezelni, ezen pedig a maximális kezelhető fájlméret 4 GB. Innentől kezdve szerintem nincs is értelme miről beszélni. A PS3 Media Server megintcsak kérdéses, nem biztos, hogy megfelelő sebességgel ki tudod szolgálni PC-ről. A belső HDD-re elviekben fel tudod másolni az m2ts-t egyben is, talán azt lekezeli 3D anyagnál is, bár sosem próbáltam ilyesmit, mindig fizikai BD-vel etettem a PS3-at, amíg meg nem vettem a BD-lejátszót. Azóta csak játékra használom a PS3-at.
-
Chriss76
csendes tag
Üdv!
Van egy Samsung PS43D490 3D plazma tévém, PS3-al összekötve, szeretnék 3D-s filmeket nézni rajta, de itt a helyi kölcsönzőben nem nagyon vannak 3D-s Bluray filmek.
Ha letöltök BluRay filmeket pendrive-ra másolva 3D-ben játszaná le, vagy csak Bluray lejátszon keresztül Bluray lemezen lenne 3D-s? Az mindegy, hogy a tv vagy a PS3 usb portjába dugom, vagy a PS3 hdd-jére másolnám a filmet? Valódi 3D-re gondolok, nem arra amikor a tv átalakít egy tv műsort.
Kösz -
Eskimoka
tag
Sziasztok!
LG 50 PK 750-ről van valakinek tapasztalata, véleménye? Korábban volt egy-két hozzászólás ami ezt érintette de nem találtam olyat akinek ilyen lenne. Ha jól emlékszem DM-Fan azt írta, hogy talán ez pariban van az U-20-as Panával. Ha minden igaz 160k-ért megkapnám... Ugye az hülyeség, hogy nem tudja rendesen a 24p lejátszást? Mert egy ilyen készüléknél ez már azért elég gáz lenne, és találtam valami tesztet ami ilyesmit említett.
Gyorsan kell döntenem, szóval ne kíméljetek.
Előre is köszönöm! -
Szatura
aktív tag
Üdv!
Gugliztam,de nem találom az egyértelmű választ......Samsung 50c530 tudja a 24p-t? -
tibor.sz
tag
válasz
salapp #50164 üzenetére
Tegnap, amikor beüzemeltem a tyúkkábelt, esett is (na persze nem dézsából) és szél is fújt (na persze nem orkánszerű).
Persze értem amit mondasz. Majd kiderül. Nyilván egy beltéri antenna (5.000 Ft-ért már lehet kapni Funke-t), nem fog a földhöz vágni, az viszont jobban zavarna, hogy még annak is külön tápot kell adni, mert tudomásom szerint (innen a fórumról tudom) a Pana tv-k antenna bemenete nem adja ki az aktív beltéri antennáknak szükséges 5V-ot. Szóval még több kábel, amiből így is van gazdagon.
A UPC HD-s beltéri egység mellett amúgy sem fogom túl sokat nézni a mindigtv-t, csak egyszerűen kipróbáltam.
Mellesleg most van egy akció akit érdekel (bár ehhez meg gondolom conax modul is kell):
Amennyiben 2011. november 20-a és 2012. január 10-e között vásárol MinDig TV Extra elıfizetıi kártyát nem
tartalmazó* MinDig TV matricával ellátott vevıkészüléket (kártyaolvasóval ellátott dekódert vagy
televíziókészüléket, a matricás készülékek listáját megtalálja a honlapunkon: http://mindigtv.hu/vevoeszkozok), és
visszaküldi az üzletben kapott számla másolatát a „Digitális Átállásért” Nonprofit Kft. címére, abban az esetben
egy MinDig TV Extra kártyát kap. Ezzel a kártyával a MinDig TV hét szabadon fogható csatornája mellett egy
hónapon keresztül elıfizetési díj nélkül nézheti a MinDig TV Extra Alap mősorcsomagjának 10 csatornáját is. -
oldmanoka
tag
Azt is elmesélem hogy jártam a 3D szemüvegekkel . Megvettem a Tv t ma egy hete a dobozban szemüveg egy szál sem Na gondoltam szépen vagyunk .Regisztrálom a készüléket Samsung nál. Írok az oldalon hogy most mi van ilyenkor válasz 24 órán belül nincs . Felhívom őket barátságosan elmondják hogy a 200000 ft os tv hez bizony nincs szemüveg
Be ballagok a boltba ott is barátságosan elmondják ők bizony tudnak nekem adni szemüveget rendben számla nélkül !!! el is hoztam újabb 8000 ft mínusz a számlámon .Tegnap este jön a válasz email ban a kérdésemre Samsung tol hogy bizony jár minden 3D tv mellé 4 db szemüveg. Kapom a telefont rögzítik a dolgaim és ígérik utána járnak hova is tűntek a szemüvegek !!
Ezt tanulság ként írom le ne járjatok így !
"weblapon és a tartozék listában sem szerepelt hogy járna !! Gondolom ezt kihasználva leptek meg a boltos urak ajándéknak tűnő 8000 forintos szett el " -
Tegnap este barátom segítségével felkerült a falra a D550, majd összekötöttük a PC-vel. Amikor elindult as Assassin's Creed, percekig csak vigyorogva bámultam a képet...
Mondjuk, arra még nem jöttünk rá, hogy 60 Hz-en miért rossz a kép? Meg milyen pixel-formátumot kell választani? 4-2-2? -
-
verba
csendes tag
válasz
oldmanoka #50151 üzenetére
Nekem a G30 lett 2naposan pixelhibás(2dbpiros szinű) természetesen boltba vissza..
10 nap mulva megjőtt a másik... este beűzemeltem pár perc allatt kiszurtam ezzen is pixelhibát de ezem már csak egy volt,akkor elszomoritott,arra is gondoltam talán magyarhonba hoznak csak ilyet.A tévének nagyon jó a képe ,meg aztán nézési távolságból ugysem látni ugy hogy le.......rom hogy egy pixelhibálya van,egyszerűen csak használom és őrőmőm lelem a tévében...
Előtte g20-unk volt..de 30-as nak jobb a menüje minimum 10wattal kevesebett eszik szebb a dizájnja,ezen a tévén még csak ghostott sem láttam ,nem hogy beégést a20-as egyszer tartós ghostott kapott legalább 2hónap allatt tűnt el az rtl logo. a 30-as nagyon szépen az automatikus képméretezésre állitva kiteszi teljesre a képett ez szuper szuper,ilyen a 20-ban nem volt ha jól emlékszem,és ami még nagyot fejlődőtt az a médijátszó,ez a játszó már sok mindent lejátszik mig a 20-asé az semmit nem játszott le a filmek illetve videók közűl. Szóval én nagyon szeretem ezt a tévét. -
-
törölt tag
Már régóta figyelem a fórumot és az eddigiek - no meg a saját szememmel látott különbségek - alapján 42-es Pana "S" vagy "G" lenne a kiválasztott. A madaras áruházban "akciózzák" az "S"-t, meg nullaszázaléktéháem is van, így őket látogattam meg először. Két csalódás ért rögtön: 1. a 42G árcímkéje, a többi boltokéhoz képest is magas volt. 2. Az "S" képe olyan volt a "G"-hez képest, mintha LCD vs. plazma verseny lett volna. SD retekklubon ment valami film, a "G" nagyjábol elfogadható volt, de az "S" úgy maszatolt mint egy LCD (jó ez túlzás..), de látványosan rosszabb volt rajta az SD adás. Színekkel, egyebekkel nem is foglalkoztam..Létezik ekkora különbség a "G" javára SD adásoknál vagy valami turpisság volt a jelelosztásnál...?
-
KTTech
veterán
válasz
< CyberBob > #50155 üzenetére
Meglátjuk "törvényhozóink" mikor csinálják meg a jogharmonizációt... ez nem az erősségük...
-
DM-Fan
nagyúr
-
tendetiti
tag
válasz
GeneraL_XTX #50156 üzenetére
Köszi a gyors választ.
-
< CyberBob >
őstag
válasz
< CyberBob > #50153 üzenetére
Bár ez [link] kicsit ellentmond ennek.
"Milyen változások lesznek a következő 2 évben?
A 8 nap 14 napra bővül majd, tehát 14 napja lesz a vevőnek az elálláshoz. A nagyobbik “nehézség” az lesz, hogy nem csak a termék, hanem a szállítás díját is vissza kell térítenünk majd. Ez utóbbit külön fogják ellenőrizni, ezért szigorúan be kell tartani!"Na akkor: [link]
"Az elállási joggal a hatályos szabályozás szerint 8 munkanapon belül lehet élni. Azonban ez a 8 munkanapos határidő hamarosan csaknem megduplázódhat, 14 munkanapos lehet, ugyanis az Európai Parlament elfogadta, hogy a tagállamoknak ezentúl nem 8 munkanap, hanem 14 munkanapos határidőt kell biztosítani az elállási jog gyakorlására. Hogy mikortól lesz hatályos a 14 munkanapos határidő, azt nem lehet pontosan tudni, de a tagállamoknak 2 éven belül kell implementálni a változásokat." -
tendetiti
tag
Sziasztok az Asus o'play felől érdeklődnék, mik a tapasztalatok. 24p-t viszi rendesen?
-
oldmanoka
tag
Pár perce vettem észre alig 6 napos PS51D550 es Samsung plazma tv en egy pixelhibát
mit tegyek garancia van erre ? valaki tapasztalt ilyesmit ? -
Gasparius
aktív tag
válasz
DM-Fan #50146 üzenetére
Köszi!
A PC-n a VLC Player simán elindítja a filmet hangostul mindenestül....
most mi a francotz rudok csinálni a filmmel? konvertáljam át vajon? de mivel?
Mert egy két mkv-val is jártam már így, de az mkv merge progin való átengedés után lejátszotta...Tudom, megoldás a médialejátszó lecserélése.... de azért ebben van 2 TB ....
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
Gasparius #50141 üzenetére
1. Rengetegszer leírtuk már - konkrétan neked is -, hogy az IFC teljesen ugyanaz, mint a 24p Smooth Film, de utóbbit csak 24p módban fogod látni. Ez is azt igazolja, hogy az életben soha nem ment 24p módban a TV-d, ahogy azt már szintén vagy ötször tisztáztuk. Ezért nem mennek folyamatosan a filmjeid. Teljesen mindegy, hogy mkv-t vagy BD-t játszol le, mindkettő 24p anyag, de egyiket sem ilyen kadenciával fogja lejátszani a készüléked, ha egyszer nem tudja a 24p lejátszást.
2. Valószínűleg azért, mert a film hangja olyan HD-hangnorma, amit nem támogat a lejátszód. Az extra tartalmak sima dolby digital 2.0 hangsávok szoktak lenni, azt meg manapság egy mobiltelefon is megszólaltatja.
3. Stream könyvtárban kell lennie m2ts fájlnak - a legnagyobb a film.
-
Gasparius
aktív tag
De hiszen egy BD25 lemeztartalom 24p-s nem?
A TV mégis 1080p 60Hz-et jelöl.
Tudom, hogy nemrégiben többször is problémáztam már a lejátszóm 24p-s képességén.
Ez is azt jelenti, hogy a lejátszóm nem jeleníti meg a 24p-t?És nálad a menürendszerben sem volt fellelhető a 24p opció?
Nem csak ott volt, de inaktívan és csak akkor tudtál rámenni, ha 24p jel érkezett a TV-re? -
kbalazsa
senior tag
válasz
DM-Fan #50139 üzenetére
(#50139) DM-Fan:
Egyébként meg ahogy belekerülne, szerintem egy héten belül lenne olyan progi, amivel lazán ki tudod nullázni akár LAN-on, akár USB-n, akár memóriakártyán keresztül.
Ja ezt értettem én is a visszatekerés alatt, csak úgy, hogy nem csak 0-ra, hanem akármennyi órára be lehetne tekerni... mindent a kedves vevőért (vagyis annak átveréséért)...
(#50136) < CyberBob >:
nem azért lenne jó a korábbi szoftver verzió visszarakása, hogy mindenki ezzel szórakozzon hanem egy elcseszet frissítés mint pl. janos666-nál lévő már-már a tv használhatóságát súroló hibát el lehessen kerülni. Amúgy az én volt g30 tv-m normál profilját is hazavágta.
Viszont ennek támogatása egy halom macerával járna a gyártók részéről. Ők meg feltételezik, ha egyszer kiadnak egy frissítést, akkor az jó is lesz... mint látjuk néha nem.
-
Gasparius
aktív tag
1.
Pana G30 használatijában a menü képre vonatkozó részénél, a további beállításokon belül ez a sorrend:
- Intelligent Frame Control
- 24p Smooth Film
- Filmritmus felismerésstb...
A TV-men hiányzik a 24p Smooth Film, nincs helyette semmi, az IFC után azonnal a filmritmus felismerés következik a sorban
2.
letöltött BD lemeztartalom médialejátszóra másolásánál a filmnek nincs hangja egyáltalán, az utána következő extráknak pedig tökéletes a hangja.
Lejátszó audio kimenet a HDMI-nél csak analóg sztereó, vagy digitális lehet, egyiknél sincs hang
A TV-n a hangbeállításokon már mindent próbáltam.
Az összeköttetés a HDMI1-be megy.3.
Életemben először van a gépemen BD tartalom, így hülye vagyok hozzá, melyik könyvtárban találom az indítási lehetőséget? Mi annak a neve?Köszi
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
< CyberBob > #50130 üzenetére
"A boltok / márkaboltok ill. internetes zugboltok sem tudnának keverni hiszen mindenkinek azonnal egyértelmű lenne, hogy használt-e."
Pontosan ezért nem fog belekerülni soha.
Egyébként meg ahogy belekerülne, szerintem egy héten belül lenne olyan progi, amivel lazán ki tudod nullázni akár LAN-on, akár USB-n, akár memóriakártyán keresztül.
-
OrLiX
tag
Sziasztok!
G30-as plazmára feltehetem nyugodtan a 1318-as firmware-t?
Azt mondja, hogy szeretné frissíteni, és addig nem is lesz elérhető a VIERA Connect funkció, míg nem frissítem?
Szóval, mehet rá? -
whappela
csendes tag
Kösz a megnyugtató válaszokat! Akkor remélem, sikerül majd.
Egyébként csatlakozom, nekem sem tetszik, hogy az üzemidőt csak a szervizmenüben lehet megnézni, nyilván nem telne semmibe áttenni a user részbe. Ha ott lenne, eszembe nem jutna akaródzni belépni a szervizmenübe.50123 Lepo: igazad lehet, akkor ők ott cseszhették el...
50112 meoindil: Hát nem tudom, elméletben akár még egyet is értenék, hogy ha nincs semmi baja a tévének, akkor végül is mit számít, hogy van-e benne már 2-3 száz óra, ennek ellenére engem marhára zavarna (pár tíz órával még hajlandó vagyok kibékülni, de annál többel nem). Egyrészt azért, mert vadonatújként veszem a tévét új áron (ha a futott pár száz órához némi kedvezmény társul az árban, az persze más, akkor meggondolom), másrészt meg azért, mert a plazmáknál pont az első néhány száz óra a kritikus, tehát engedtessék már meg nekem, hogy a saját tévémet én "törjem be" és pontosan tisztában lehessek azzal, hogy minden tőlem telhetőt megtettem, és ne lehessen bennem olyan érzés, hogy esetleg olyantól került hozzám, aki végig dinamikuson hajtotta csutkáig fölnyomott kontraszttal és fényerővel (még ha nincs is semmi látható nyoma). Egyszerűen rossz érzés. Hülye példa, de neked nem lenne rossz szájízed, ha vennél egy mosógépet, otthon megnézed a szűrőjét, és kiderül, hogy ott egy zokni?
-
< CyberBob >
őstag
válasz
KTTech #50133 üzenetére
Végül is ez mindennel így van és akkor egy csomó dolognak neki se álljunk mert biztos lesz valaki aki belerondít. Akkor ennyi erővel most is lenullázhatnák és kár nézegetni. Én inkább azt látom, hogy a gyártók akarnak ezzel kis mozgás teret adni a terjesztési hálózatnak, de ne legyen igazam. Minden esetre csak annyit akartam kihozni ebből, hogy már most is elég sok mindent kiír a tv a rendszerin formációnál egy adattal több még beleférne és ahogy te is írtad, hogy a vásárlók kis részét érdekelné csak, így nem sok vizet zavarna.
kbalazsa: nem azért lenne jó a korábbi szoftver verzió visszarakása, hogy mindenki ezzel szórakozzon hanem egy elcseszet frissítés mint pl. janos666-nál lévő már-már a tv használhatóságát súroló hibát el lehessen kerülni. Amúgy az én volt g30 tv-m normál profilját is hazavágta.
tibor.sz: nincs mit.
-
tibor.sz
tag
válasz
Mégis bejött a DVB-T egy csupasz koax kábellel, csak kicsit jobban meg kellett blankolni a kábelt. Úgyhogy nagyon köszönöm a tippet, így megúsztam egy antenna vásárlását.
-
KTTech
veterán
válasz
Szerinted mennyi időn belül lennének nullázó programok...?
Főleg egy linux alapú rendszer esetében, mint ami a TV-ken is fut?
Az üzemidő is EEPROM-ban tárolódik, máskülönben nem tudna frissülni... ami pedig EEPROM-ban van, törölhető, átírható is. Az ethernet port megjelenése csak egyszerűsíti a dolgot... -
kiscéé
csendes tag
Engem igenis érdekel az üzemidő,ha már vásárolok nem kis összegű tv-t, az legyen új !
Azt esetleg meg tudják nézni a szakik, hogy a szervízmenü hányszor volt "megnyitva" vagy beléptünk-e oda ? Nekem rózsaszín háttér jött elő, úgy csináltam ahogy elő volt írva,távirányítóval kikapcsoltam aztán vissza, megismételtem, akkor már sikerült megnéznem minden probléma nélkül az üzemidőt és a bekapcsolást! -
KTTech
veterán
Kiszedtem az EDID infót a panából, akit esetleg érdekel... sajnos a laptopom miatt az ARC nem látható, de vannak egyéb érdekes infók benne:
Monitor
Model name............... Panasonic-TV
Manufacturer............. Panasonic
Plug and Play ID......... MEIA0CA
Serial number............ n/a
Manufacture date......... 2011, ISO week 0
Filter driver............ None
-------------------------
EDID revision............ 1.3
Input signal type........ Digital
Color bit depth.......... Undefined
Display type............. RGB color
Screen size.............. Undefined or variable
Power management......... Not supported
Extension blocs.......... 1 (CEA-EXT)
-------------------------
DDC/CI................... Not supportedColor characteristics
Default color space...... Non-sRGB
Display gamma............ 2,20
Red chromaticity......... Rx 0,640 - Ry 0,345
Green chromaticity....... Gx 0,291 - Gy 0,635
Blue chromaticity........ Bx 0,163 - By 0,093
White point (default).... Wx 0,288 - Wy 0,296
Additional descriptors... NoneTiming characteristics
Horizontal scan range.... 15-68kHz
Vertical scan range...... 23-61Hz
Video bandwidth.......... 150MHz
CVT standard............. Not supported
GTF standard............. Not supported
Additional descriptors... None
Preferred timing......... Yes
Native/preferred timing.. 1920x1080p at 50Hz (16:9)
Modeline............... "1920x1080" 148,500 1920 2448 2492 2640 1080 1084 1089 1125 +hsync +vsync
Detailed timing #1....... 1920x1080p at 60Hz (16:9)
Modeline............... "1920x1080" 148,500 1920 2008 2052 2200 1080 1084 1089 1125 +hsync +vsyncStandard timings supported
EIA/CEA-861 Information
Revision number.......... 3
IT underscan............. Not supported
Basic audio.............. Supported
YCbCr 4:4:4.............. Supported
YCbCr 4:2:2.............. Supported
Native formats........... 2
Detailed timing #1....... 1920x1080i at 50Hz (16:9)
Modeline............... "1920x1080" 74,250 1920 2448 2492 2640 1080 1084 1094 1124 interlace +hsync +vsync
Detailed timing #2....... 1920x1080i at 60Hz (16:9)
Modeline............... "1920x1080" 74,250 1920 2008 2052 2200 1080 1084 1094 1124 interlace +hsync +vsync
Detailed timing #3....... 1280x720p at 50Hz (16:9)
Modeline............... "1280x720" 74,250 1280 1720 1760 1980 720 725 730 750 +hsync +vsync
Detailed timing #4....... 1280x720p at 60Hz (16:9)
Modeline............... "1280x720" 74,250 1280 1390 1430 1650 720 725 730 750 +hsync +vsyncCE video identifiers (VICs) - timing/formats supported
1920 x 1080p at 50Hz - HDTV (16:9, 1:1) [Native]
1920 x 1080p at 60Hz - HDTV (16:9, 1:1) [Native]
1920 x 1080i at 50Hz - HDTV (16:9, 1:1)
1920 x 1080i at 60Hz - HDTV (16:9, 1:1)
1920 x 1080p at 24Hz - HDTV (16:9, 1:1)
1280 x 720p at 50Hz - HDTV (16:9, 1:1)
1280 x 720p at 60Hz - HDTV (16:9, 1:1)
720 x 576p at 50Hz - EDTV (16:9, 64:45)
720 x 480p at 60Hz - EDTV (16:9, 32:27)
720 x 576p at 50Hz - EDTV (4:3, 16:15)
720 x 480p at 60Hz - EDTV (4:3, 8:9)
720 x 576i at 50Hz - Doublescan (16:9, 64:45)
720 x 480i at 60Hz - Doublescan (16:9, 32:27)
720 x 576i at 50Hz - Doublescan (4:3, 16:15)
720 x 480i at 60Hz - Doublescan (4:3, 8:9)
640 x 480p at 60Hz - Default (4:3, 1:1)
NB: NTSC refresh rate = (Hz*1000)/1001CE audio data (formats supported)
LPCM 2-channel, 16-bit at 32/44/48 kHzCE vendor specific data (VSDB)
IEEE registration number. 0x000C03
CEC physical address..... 2.0.0.0
Supports AI (ACP, ISRC).. Yes
Supports 48bpp........... No
Supports 36bpp........... Yes
Supports 30bpp........... Yes
Supports YCbCr 4:4:4..... Yes
Supports dual-link DVI... No
Maximum TMDS clock....... 190MHz
Audio/video latency (p).. n/a
Audio/video latency (i).. n/a
HDMI video capabilities.. No
Data payload............. 030C002000B8260FCE colorimetry data
xvYCC709 support......... Yes
xvYCC601 support......... Yes
sYCC601 support.......... Yes
AdobeYCC601 support...... Yes
AdobeRGB support......... Yes
Metadata profile flags... 0x01Report information
Date generated........... 2011.12.17.
Software revision........ 2.60.0.972
Data source.............. Real-time 0x0041
Operating system......... 6.1.7601.2.Service Pack 1Raw data
00,FF,FF,FF,FF,FF,FF,00,34,A9,CA,A0,01,01,01,01,00,15,01,03,80,00,00,78,0A,DA,FF,A3,58,4A,A2,29,
17,49,4B,00,00,00,01,01,01,01,01,01,01,01,01,01,01,01,01,01,01,01,02,3A,80,D0,72,38,2D,40,10,2C,
45,80,BA,88,21,00,00,1E,02,3A,80,18,71,38,2D,40,58,2C,45,00,BA,88,21,00,00,1E,00,00,00,FC,00,50,
61,6E,61,73,6F,6E,69,63,2D,54,56,0A,00,00,00,FD,00,17,3D,0F,44,0F,00,0A,20,20,20,20,20,20,01,AC,
02,03,26,72,50,9F,90,14,05,20,13,04,12,03,11,02,16,07,15,06,01,23,09,07,01,68,03,0C,00,20,00,B8,
26,0F,E3,05,1F,01,01,1D,80,D0,72,1C,16,20,10,2C,25,80,BA,88,21,00,00,9E,01,1D,80,18,71,1C,16,20,
58,2C,25,00,BA,88,21,00,00,9E,01,1D,00,BC,52,D0,1E,20,B8,28,55,40,BA,88,21,00,00,1E,01,1D,00,72,
51,D0,1E,20,6E,28,55,00,BA,88,21,00,00,1E,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,00,B1 -
< CyberBob >
őstag
válasz
KTTech #50125 üzenetére
Az üzemóra kiírást egyszerű, biztonságos és babrálás mentesen a garancia vesztés miatti félelem nélkül konkrétan nulla pénz befektetése nélkül meg lehetne oldani. Jól jönne a vásárláskor vagy egy későbbi eladáskor is. A leendő vevő is nyugodtabban venné ha tudná mennyit ment. A boltok / márkaboltok ill. internetes zugboltok sem tudnának keverni hiszen mindenkinek azonnal egyértelmű lenne, hogy használt-e. Plazmánál amúgy sem mindegy ki hogyan járatta be. Akit nem érdekel az nem nézi meg, de a választás lehetősége adott. Még annyi, hogy én is gond nélkül meg tudnám nézni a szervizmenüt, de egy ilyen drága tv esetén eszem ágában sincs kockáztatni a meghibásodást vagy garancia vesztést.
-
kbalazsa
senior tag
válasz
< CyberBob > #50114 üzenetére
Ha a "rendes" menübe bekerülne az üzemidő és legalább olyan piaca lenne a TV-knek mint az autóknak, hamarost megjelenne az üzemidő visszatekerés jelensége is
De míg egy autót megveszünk 10 évesen is, sőt 2. és 3. tulajként is, addig a TV-k esetén nem annyira mondható el ez... valamivel gyorsabban fejlődnek ezért valamivel gyorsabban évülnek el... szóval valamivel kisebb a használtpiacuk. Talán ezért is nem annyira lényeges az értékesítést segítő mutató előtérbe helyezése, és maradt csupán szervíznek szóló információ.
A régi szoftverekkel kapcsolatban: én (mint tv gyártó) sem vállalnám a kockázatot és a + fejlesztési költségeket meg a bonyodalmakat csak hogy a felhasználó tetszés szerint válogasson az egyébként nem túl nagy különbségeket tartalmazó szoftververziók között...
-
Serg1966
tag
Köszönöm az eddigi válaszokat,de volna még egy kérdésem:Ha a Pana GT 20 vagy a GT 30 között kell választani akkor melyik a jobb?
-
KTTech
veterán
válasz
Hát, a közel 750E-es fényképezőgépembe sincs zár-kioldás számláló... pedig ott tényleg kritikus elem (mivel a gyártó csak megad egy értéket, hogy akár 150.000 kioldásig is működik, de garanciát nem vállalnak rá), nem úgy, mint a TV-nél. De semmi gond a szerviz 2-3E-ért kiolvassa belőle (vagy van egy felhasználó által megírt program, ami elvileg képes erre, gyakorlatilag meg nem 100%-os).
Régen a CRT-kben sem volt ilyen, mégse panaszkodott senki sem. Hozzáteszem a vásárlók 99.9999%-a baromira nem fog ilyesmivel foglalkozni... -
Gabor970
addikt
samsungnál ha átnevezed m2ts-ről .ts-re, akkor lejátsza. Múlt héten próbáltam egy 24gigás BD m2ts file-t. Akkor van baj, ha csak a HD hangot hagyják benn, azt nem tudja lejátszani. Ez C-s samsung. Nem tudom a D-s ilyen vonalon jobb-e, de MOV-ot tud, míg a C-s nem tud MOV-ot.
-
krx21
nagyúr
Játszik le valamelyik Panasonic TV vagy lejátszó m2ts file-okat???
Ha nem, mivel lehetne ezeket lejátszhatóvá konvertálni? -
tibor.sz
tag
válasz
whappela #50111 üzenetére
Én a VT30-on úgy próbáltam, ahogy itt a fórumon többször is le lett írva, és nem volt semmi gond (mivel cserekészüléket kaptam és nagyon nehezen lehetett kiverekedni, ezért voltam kiváncsi rá, hogy vajon tényleg újat adtak-e). Mindenesetre ezek után gyorsan elfelejtem hogyan kell belépni.
-
salapp
addikt
válasz
Ez tényleg hasznos volna, mert egyébként nagyon nem akaródzik belemászni, úgy érzem, egyébként semmi dolgom nem lenne ebben a menüben, mert nem vagyok szervíztechnikus.
-
< CyberBob >
őstag
A sok visszaélés miatt igazán betehetnék a gyártók az üzemidőt a "rendes" menübe. Nekem ez legalább olyan fontos érv lenne az adott tv mellett mint a kibővített garancia. És persze az sem ártana ha vissza lehetne rakni tetszőleges korábbi szoftver is (ha már a pár ezer forintos pc-s alaplapoknál sem jelent problémát).
-
meoindil
aktív tag
válasz
whappela #50111 üzenetére
Elnézést hogy beleszólok, de ha ment is több száz órát, nem mindegy, ha nincs beégés és jó képe van? Én abból indulok ki hogy remélhetőleg sokezer órát fog menni nálam. Amellett elhanyagolható ha ment is valamennyit, de semmi baja a készüléknek. Én nem kockáztatnám meg a gari elvesztését miatta. Ha eleve gyanús valami akkor más a helyzet, de ha egy látszatra új, fóliázott készüléket bontasz ki akkor én nem kísérleteznék...
-
whappela
csendes tag
válasz
Voice24 #50080 üzenetére
Ha mindketten úgy csináltátok ezt a szervizmenüs dolgot, ahogy az itt le van írva a fórumban, és mindkettőtöknél előjött ez a "fehérhalál" az előírt 2-es gomb hatására, az nem lehet véletlen, akkor nem ti voltatok hülyék, hanem ezek szerint a módszerrel nem stimmel valami, nem?
Valaki akinek az idei Panasonic tévéjében már sikerült az üzemidőt megnéznie, jelezze már légyszi, hogy ha nem így, akkor tényleg hogyan kell, mert lehet, hogy holnap veszem meg, és mindenképp szeretném majd leellenőrizni, hogy nem egy több száz órát futott példányt fogtam-e ki, viszont ilyet nem akarok átélni, mert gyenge a szívem.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz
DeadAdder #50107 üzenetére
Valóban 5.1-ben is szól? Mert a DTS tényleg lehet stereo is, azt is úgy jelzi ki az erősítő és lehet, hogy ő dobja szét algoritmussal ál-5.1-be. Amúgy én is használnám az ARC-t, csak én inkább a HDMI1 aljazatot preferálom, ott automatikus a váltás, ha benyomom az erősítőt, plusz a H/K-m még nem tudja az ARC-t. Meg igazából nincs is rá szükségem, csak az 5.1-es TV-adások miatt kötöttem be az optikát is, médialejátszásra nem a TV beépítettjét használom, így nekem nincs szükségem az ARC-re.
-
DeadAdder
csendes tag
Nálam (Pana G30) a HDMI2 arc aljzat van összekötve az erősítő ARC kimenetéven és azon is kimegy az 5.1 hang.kép
-
OrLiX
tag
Sziasztok!
Panasonic G30-as plazmát 1317-es firmware-rel vettem.
Azt mondja, hogy a Viera Tools-hoz frissítenem kell 1318-asra.
Kérdezném, hogy frissíthetem, jó az a fw, nem jár-e úgy a TV, mint a Samsungos frissítés után, hogy rosszabb lett a képminőség?Köszi!
-
KTTech
veterán
Aktív témák
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad P15 Gen1 15 FHD notebook - i7 10850H 16GB RAM 512GB SSD Quadro T1000 W11
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S21/Samsung Galaxy S21+/Samsung Galaxy S21 Ultra
- Creative Sound BlasterX G5 (70SB170000000) (Sound Blaster) (DAC)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Magic 7 Pro 512GB / 12GB RAM / Fekete / Független / Újszerű állapot / 3 év gyári garanciával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest