- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- SONY LCD és LED TV-k
- CPU léghűtés kibeszélő
- OLED TV topic
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Xiaomi Mi Box androidos médialejátszó 4K és HDR támogatással
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
Aktív témák
-
Migee
tag
Bejárattam.
4:3-ban sose néztem,csak hébe-hóba.A kontraszt 36 , fényerő -2,tehát nincs túllökve.
Június elején vettem.Fehérnél nem látszik,csak "közép",és "sötét" oldalsávnál.
Ja és mindi figyeltem rá,hogy ne legyen állókép rajta!
Logóval nem tudok mit kezdeni,végülis tv nézésre van ez a cucc.
[ Szerkesztve ]
-
BBéci
legenda
Ha mondjuk közvetlenül 1-2 órányi pankráció után látod a logót, az normális. Amennyiben pár órányi egyéb tévézés után még mindig látható, az már gáz.
Mennyit ment a tévé és bejárattad-e?Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
Migee
tag
Pana 42G20-am van.Elég sokat nézek amerikai pankrációt 16:9-be HD-be.
Het kb.6 óra.
Észrevettem,hogy mikor 4:3-ra kapcsolom a tv adást (amúgy nem így nézem),és ha az egyik középső szürke árnyalatot választom szegélynek,akkor bizony ottlátszik a logo.
Feketénél,és széthúzott tv adásnál nem észrevehető.ÉS függ az intenzitása,hogy világos,vagy sötét műsor van épp.
Elképzelhető,hogy beégett?
[ Szerkesztve ]
-
szp1
addikt
válasz judzsin #18091 üzenetére
Én azért a helyedben megfontolnám a 42"-t. Én egy 72 cm-es Samu-t cseréltem le 42"-os Pana C10-re, 2,2 m-ről nézzük, de már néha ( főleg filmeknél ) elkelne a nagyobb.....
Nem tudom mi ez az állvány dolog, de árban egyezik a 37 meg a 42, sőt...
A 600 Hz-től meg annyira nem kell hasra esni, az emberek többsége ( én sem ) látja a különbséget - ez az alképpont vezérlés...Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
judzsin
tag
Köszönöm válaszotokat!
Daffni2: Sajna nem pösti vagyok. A tacskóból egyébként sem mernék vásárolni, pedig akadnak náluk szép leárazások. A múltkor volt egy 37 es lcd 530 as samu 30% al olcsóbban de látszott hogy leesett, illetve egy óriási hasadás a doboz hosszirányába. Jó 72 órás gari, de az utolsó darab helyett mit fognak adni, csak széttárják a kezüket.
szd1: Végül is férni fér, csak nem akarok túlzásba esni, mert egy olyan témához már ildomos lenne egy normálisabb BenQ állvány, ami megnyalja a húszezer forintot.
Fontos a tükröződés tudom, bár az ablak dny-i fekvésű, de főleg éjszaka használnám. Többek között ezért is esett a választás a plazmára.
Az MM-ben a C2E-nek volt a leggyaibb képe a 600 hz es nagytesók mellett. Ennek ellenére sem gondolom, hogy ez fog eszembe jutni otthon. Úgyis szájtátós élmény lesz a 19-es crt Sony után -
-
BBéci
legenda
válasz P.Zoli22 #18083 üzenetére
Fölé ne tedd a centersugárzót, az már nagyon magasan lenne.
A tévé közepének kellene (filmnézés közben) szemmagasságba kerülnie, ha 90 centi magas asztalra állítod, felfelé fogsz nézni, ami kényelmetlen és fárasztó.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
madgie
titán
válasz P.Zoli22 #18085 üzenetére
Debreceni vagy, nem? Nekem a Nyíregyháza közelebb volna, de nyugodtan add el a PS3-at, úgy látom, van rá érdeklődő, én meg egy darabig nem tudok fél nap szabira sem elszakadni a melóból, a család meg mindig csinál programot vasárnapra
Otthon megnézem neked azokat a kalibrálós videókat, asszem az avforums-ról linkelték itt régebben (mire hazaérek, szerintem be is linkeli valaki), azokkal elég jól be lehet lőni a dolgokat plazmán is. A színhőmérsékletet mondjuk pont nem, de ott +/- 500 K-t nem fogsz megérezni, a Hideg/Normál/Meleg közül meg csak beválik valamelyik
-
madgie
titán
válasz P.Zoli22 #18083 üzenetére
Az igazi a műszeres kalibrálás, de az egyrészt nem ingyenes, másrészt plazmát nem egyszerű azzal sem belőni. Szemmel a kontraszt és a világosság elég jól beállítható, régebben voltak mindenféle jó kis videoanyagok ehhez, most nem lelem őket, de otthon megvannak.
Egyébként ha a tizenhetedikén elküldött privimre küldtél volna képeket a PS3-ról és ha összejött volna az üzlet, akkor a találkozásunkkor vittem volna az Eye One kalibrálómat magammal
-
P.Zoli22
tag
válasz DM-Fan #17943 üzenetére
Ja bocs most vettem észre hogy reagáltatok az a gáz hogy volt eddig 2 samsung lcd-m, azokat gyári film beállításon néztem, úgy volt a legelviselhetőbb a hatás, aztán fingom nincs milyen irányba kezdjek neki a belövésnek! majd a hétvégén utánanézek, hátha van valamilyen angol vagy német nyelvű leírás!
más: centert hová tegyem? vagy a tv előtt lesz, vagy a tv fölé csinálok egy polcot! az utóbbival annyi van, hogy azért egy 90centi magas asztalon lesz a tv, ami nem kicsi, és még a fölé tegyem? nagyon magasan lesz szerintem! mit gondoltok?
köszi
Zoli
-
BBéci
legenda
Egy órával ezelőtt ezt írtam az LCD tévés topikba:
"Digit hasonlítottam MindigTV-hez, utóbbi lényegesen jobb. A Digi minőségét csak azok dicsérik, akik még nem láttak valóban jó tévéadást."
Természetesen a műholdasról volt szó.Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
szp1
addikt
válasz Sanyicucu74 #18078 üzenetére
Sajnos sok jót nem hallottam róla....én személy szerint nem ismerem, de eléggé neccesnek tartják más fórumokon.
Nagyon nem tudod piszkálni a TV-n.Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
Sanyicucu74
csendes tag
Igen Digi tv akart lenni és tányéros sajna.Nagy gáz?A tv-n lehet korrigálni a kép minőségen?
-
szp1
addikt
válasz judzsin #18073 üzenetére
Szia!
2,5 m-ről már elmenne az 50"-os is, de ha nem fér el, hát nem fér el....1. teljesen belépőszint, de annak korrekt, erősen tükrös erre ügyelni kell.
2.az X20 kicsit más a szolgáltatásokban, több a csati, a beállítási lehetőség és van kiterjesztett térhangzás. Meg, ha minden igaz, VGA aljzat is. A panel ugyanaz.Érdekes módon a 37-esek sokszor drágábbak, mint a 42.....
Amire használnád, arra megfelelő a TV.Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
L1m1
tag
Sziasztok!
Nem régiben vettem egy Samsung 42C430 Plazmát!
Szerintem teljesen jó, de egyetlen aprócska ám igen bosszantó problémám lenne eme remek készülékkel!
A médialejátszója bármilyen eszközt dugok bele és bármilyen formátumú filmet nézek vele kb. 3 - 30 perc múlva egyszerűen "kiköpi" mintha kihúztam volna, pedig még csak a közelében sem volt senki. Ilyenkor leáll a film és ebben az esetben, nem jegyzi meg hol tartottam a mozizásban. Kiírja, hogy az eszköz leválasztva majd kb. 5 mp múlva kiírja, hogy csatlakoztattam az eszközt (néha valóban ki kell húzni és újra be, hogy észrevegye)
Frissítettem a 1019 verzióra ez a legújabb amit találtam, de semmi változás.Segítsetek, mi lehet a megoldás?
Köszönöm
-
L1m1
tag
Sziasztok!
Nem régiben vettem egy Samsung 42C430 Plazmát!
Szerintem teljesen jó, de egyetlen aprócska ám igen bosszantó problémám lenne eme remek készülékkel!
A médialejátszója bármilyen eszközt dugok bele és bármilyen formátumú filmet nézek vele kb. 3 - 30 perc múlva egyszerűen "kiköpi" mintha kihúztam volna, pedig még csak a közelében sem volt senki. Ilyenkor leáll a film és ebben az esetben, nem jegyzi meg hol tartottam a mozizásban. Kiírja, hogy az eszköz leválasztva majd kb. 5 mp múlva kiírja, hogy csatlakoztattam az eszközt (néha valóban ki kell húzni és újra be, hogy észrevegye)
Frissítettem a 1019 verzióra ez a legújabb amit találtam, de semmi változás.Segítsetek, mi lehet a megoldás?
Köszönöm
-
judzsin
tag
Sziasztok!
Sok töprengés után kinéztem a PanaTXP37C2E típust, szerintem elég korrekt áron 115 alatt jutok hozzá. Látom nagyon ajánlgatjátok az x20-at, ami viszont már 40 ezerrel többe kerül. Rettentően sokallom. Javarészt kábeles digi 80% dvb-c, illetve 20% mkv720p, dvd, divx nézés menne rajta. 40,42-es modellt ne ajánljatok lécce kb 2.5 méterről nézném, illetve nagyobb szobarendezés kellene hozzá.
1. Az általam kinézett TV ennyire belépőszint?
2. Mivel tud többet mint a C2E, mert néhány csati miatt nem ér meg ekkora felárat, fogyasztásuk a gyári oldal szerint tökugyanaz.Válaszaitokat előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
-
szp1
addikt
válasz Sanyicucu74 #18068 üzenetére
Ha ez digi tv-t akar jelenteni, és nem tányéros hanem kábeles, akkor nem gáz.
Ha minden igaz, akkor még a TV saját dvb-c tunerjét is használhatod.....Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
-
Sanyicucu74
csendes tag
Sziasztok!
Nagyon szépen köszönöm a kimerítő válaszokat.Most már biztosabban meg merem venni a hőn szeretett tv-t.Ezt a pán-európai garijegyet meg megkérdezem.
uiigi tv-vel használnám nagyon gáz? -
Rejtőfan
csendes tag
válasz Daffni2 #18064 üzenetére
Sanci, Daffni2!
Köszi a válaszokat, ezért szerettem volna kérni valakitől (HD Ready tulaj), hogy megsasolhatnám-e a tévét pöpecre belőve otthoni körülmények között, mert, ha ránézek, rögtön el tudom dönteni, hogy a látott minőség megfelel-e nekem.
Novemberig még kibírom, már nincs sok idő addig, legfeljebb becsúszik egy jobbfajta lejátszó!
Köszi a segítséget mindenkinek!
-
madgie
titán
válasz nobeige #18046 üzenetére
Nekem is ez a "ricegés" a halálom, sajnos akárhogy állítom a tévét/médialejátszót, nem szűnik meg a jelenség, jó egy hónapja azt kísérletezgetem, melyik beállítással lenne a legjobb. Hiába tudja a lejátszó a 24p-t, hiába fogadja a TV (és ki is írja ,hogy 24p), akkor sem jó.
-
Rejtőfan
csendes tag
Köszi, a preferált nálam is az S20, de reménykedtem, hogy olcsóbban megúszhatom. Azért a minőség az elsődleges szempont és nem szerettem volna Full HD alá adni, de elbizonytalanodtam a sok elégedett HD Ready tulaj véleményétől.
Bd-t, vagy médialejátszót mindenképpen vennék, és abból is a dunét, tudom, hogy drága, de, ha a tv megvan, akkor már előbb-utóbb az a "kiló" is belefér. -
törölt tag
válasz Rejtőfan #18059 üzenetére
Szerintem jól jársz a HD ready-val még BD mellett is. Nem lesz rosszabb a képe.És ha elég messsziről nézed, -3 méter körül-,már úgyse mondod meg hogy 720 vagy 1080 forrásról nézed.
Persze ha vársz kb novemberig,és imáid meghallgatásra találnak akkor valóban beeshet 250 k.ért egy pana fullHD modell. -
BBéci
legenda
-
Seb3s
tag
válasz Rejtőfan #18059 üzenetére
50x10-zel az a baj, hogy már tavalyi (akkor nagyon felkapott volt) és már csak megmaradt darabokat találnál amiket nagy eséllyel valakik visszaküldtek. (esetleg ciripelés miatt)
ha hdready-t +bd lejátszót veszel, akkor sem vagy sokkal előrébb.
de ez csak az én vélemény. jobb az s20 és később 20e körül vmi médialejátszó.Tough ain't enough.
-
Rejtőfan
csendes tag
válasz DM-Fan #18057 üzenetére
Köszönöm a választ, tényleg nem említettem a forrást, sok divixem van lemezen, és sok dvd-m, de a tévé érkeztével egy blu ray lejátszó is landolna, vagy egy médialejátszó, és akkor már lennének bd ripjeim(eddig nem volt min megnéznem) és egy két blu ray lemezt biztosan beszereznék "akciósan".
Jelenleg egy mezei elgé dvd lejátszóm van (hdmi-s), de a tévé megérdemelne egy komolyabbat, bár egyelőre teljesen elégedett vagyok vele.
Egyébként az általad ajánlott S20-szal szemezgetek már jó ideje és minden este elmondok egy árcsökkentő imát, hátha 250k körülre esik az év vége felé az 50" modell!
Csak azért kérdeztelek meg a HD ready ügyben, mert a HD ready tulajok nagyon jókat írtak a tévéjükről és ha ilyet vennék, akkor a maradék "kest" elkölthetném egy jobbfajta BD-re vagy egy ugyanilyen szintű médialejátszóra.
Egyébként, ha hinni lehet az oldalnak, akkor van olyan bolt, ahol még lehet kapni 50X10Y-t köbö 195k-ért, raktárról vihető.[link][ Szerkesztve ]
-
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Rejtőfan #18055 üzenetére
Szia!
Fontos dolgot nem közöltél: mit nézel elsődlegesen és milyen forrásról. A digi az csak egy dolog, gondolom nem ez az elsődleges. Ha egyébként már ennyit rászánsz és 50" felé tendálsz, akkor érdemes lehet a fullHD-n elgondolkodnod. Ha Pana-ban gondolkodsz, akkor a 250 és 300 eFt közötti ársávban ott van az igen kiváló 50S20, ami ugyan kicsit elmarad a G-szériától, de árban is jóval kedvezőbb annál, ugyanakkor nagyon jó képe van és olyan 275 eFt-ból meg is állna. Ez már általános képtulajdonságokat tekintve is túltesz az X-szérián, amiből 50"-nál egyébként az X10 lenne a nyerőbb, csak azt már nemigen kapsz.
Szóval ha kilátásban van, hogy sok HD-tartalmat nézel majd a jövőben és méretben is szeretnéd az 50"-t (ilyen távra kell is), valamint belefér a keretbe, akkor én az 50S20-at javasolnám.
Ha sok SD anyagod van és meg szeretnéd úszni 200 eFt alatt, de mégis 50"-nál maradnál, akkor érdemes lenne fölhajtani egy X10, vagy nézd meg az 50X20 képét, szerintem teljesen vállalható. Esetleg nézz szét a Samsung-ok között, pl. ott a C550.
Get Moded!
-
Rejtőfan
csendes tag
válasz DM-Fan #18048 üzenetére
Szia DM-Fan!
Nagyon régóta olvasgatom a topicot és év végén vagy kicsit előtte készülök tévét venni, természetesen plazmát. Nagyon sokat hezitáltam, hogy a 3 méter és még egy kicsi távolságra HD ready modellt vegyek vagy Full HD-t, ami biztos az a 46-50", az alá semmiképpen nem szeretnék menni, és a kiválasztott márka a rengeteg hozzászólást elolvasva Panasonic lenne. Az lenne a "problémám, hogy nem láttam még HD ready modellt élőben,(csak üzletekben) és nem tudom eldönteni, hogy a megjelenített kép megfelelne-e a minőségi elvárásaimnak a tv műsorokat is figyelembe véve? Annyit még elmondanék, hogy a DIGI Tv területén lakom, így, ha jól emlékszem, a digitális vételhez nincs szükségem "szettopboxra".
Tudom, hogy meg kellene néznem élőben a tv-ket, de a shopokban nem mindig lehet "otthoni" közeget produkálni, ezért a nagy hezitálás a HD ready és a Full HD között, a keret 250k lenne, a 300k már nem biztos, hogy kiférne a csövön. Viszont, ha a HD ready számomra megfelelő minőségű lenne, akkor a kérdés rögvest megoldódna, mert az már 200k-ból simán megvan.
Esetleg, ha nem vagyok tolakodó és valamelyik fórumtárs megengedné, hogy megnézzem a HD ready plazmáját az otthonában, sokat segítene nekem a döntésben!DM-Fan számára még egy kérdést feltennék: 50" méretben, melyik számodra a befutó, ha mindent mérlegre teszel? 50X10Y, vagy 50X20?
Köszönettel: Zoli -
DM-Fan
nagyúr
Nem nagyon ismerek olyan tesztoldalt, ahol minden modellt letesztelnének, mégis ezt az oldalt tarom az egyik legkorrektebbnek, ahol elég sok jó szakember dolgozik, akiknek adok a véleményére, mert már többször egybecsengtek az enyémmel. Attól, hogy nem publikáltak tesztet a PS8000, hidd el, ismerik és nem a levegőbe beszélve hasonlítják az idei modelleket.
Az avforums, mint a neve is mutatja, inkább gyakorlatias oldal, konkrét témákkal, felhasználói fórumokkal.
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz nobeige #18046 üzenetére
Érdekes a PS3 kadencia kérdése is, nálam például folyamatosak a 720p anyagok is, pedig a PS3 Video Settings menüjében csak BD 1080p 24 Hz Output van, 720p-re valóban nincs ilyen dedikált opció, mégsem érzékelek ricegést, vagy csak nagyon 1-2 anyagnál, de azoknál jellemzően PC-n is. A Pana teljesen egyedileg kezeli a kadenciákat már vagy 3 éve, számomra rendkívül szimpatikus módon. Én sem értem minden algoritmusukat, csak azt látom, hogy jól működik és ez nekem elég.
Get Moded!
-
Seb3s
tag
válasz DM-Fan #18048 üzenetére
mindenesetre vicces ez a selector. (gondoltam egy próbát megér)
Kicsit cinkesnek érzem, h pont a tavalyi "top of the line" Lg plazmát nem tesztelték..
na erről ennyit.szerk.: avforums egyébként milyen teszt oldalnak számít?
jah és csak azért kerestem volna mert ahogy te is írtad "visszalépés" (szerintük) az idei széria..
[ Szerkesztve ]
Tough ain't enough.
-
DM-Fan
nagyúr
Az ilyen selectorokat már elég rég kerülöm, leginkább semmire nem jók, ezt már megtanultam anno a PC-s tápteljesítmény-kalkulátoroknál. Meg sem nézem ezeket, engem a tesztek érdekelnek, ebben pedig a hdtvtest eléggé ott van a szeren.
A PS8000-et szerintem pont nem tesztelték.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
Nincs baj a HD-Ready-kkel semmi az ég világon, egyszerűen egyesek lenézik őket. Tökéletesen nyújtják azt, amire egy átlagos felhasználónak szüksége van.
Az egyik legkorrektebb tesztoldal a fent is említett hdtvtest.co.uk. Ezen felül én több nyomtatott sajtóterméket is olvasok, illetve egy-egy tesztet ki lehet fogni kisebb oldalakon is, főként németeken, ezekből rengeteg van (pl. av-magazin.de és társai), ha specifikusan készüléktesztet keresel és mondjuk nincs fenn a brit oldalon, akkor mindig lehet találni igényes teszteket itt-ott. Ezen felül érdemes egy-egy modell külföldi fórumtémáiban is elmerülni (pl. avforums.com).
A kadenciaproblémák a magasabb modellosztályokban is előfordulnak. A 760-ast pont nem láttam, de BBéci épp az előbb írta, hogy ő annál is tapasztalta.
Get Moded!
-
nobeige
tag
válasz DM-Fan #18042 üzenetére
A 2:2 meg a 3:2 a film mode deinterlacingre vonatkozik az említett tesztekben. (Legalábbis abban a sorban szerepel a táblázatban.)
Vagyis, hogy a forrás interlaced jelében felismeri-e, hogy a két (illetve NTSC esetén a három majd utána kettő) egymás után adott félkép melyik eredeti képkockához tartozik. Ha jó a felismerés, akkor szépen összefésüli a félképet, ha nem, akkor bizonyos apró hibák léphetnek fel.Ricegés ügyileg egy adalék:
Az én tévémen nagyon jól látható a különbség, ha egy 24 kockás anyagot PS3-ról, vagy a tv saját médiajátszójáról nézek. A PS3 úgy néz ki, hogy 720p 24 kockás anyagot AVCHD formátumban csak 60Hz-en hajlandó kiadni. A kép ilyenkor egészen másként riceg (sokkal, de sokkal finomabban, egészen kicsit ugrik meg, viszont ha ugyanazt a jelenetet a médiajátszó adja le, akkor ugyanaz a jelenet nagyrészt teljesen folyamatos, de néha (nem periodikusan) megugrik. Pont az itt is említett The Fall c. filmmel kísérleteztem.
Ebben a filmben számos olyan jelenet van (pl. a sivatagiak), amikor nagyon nagy a kép mélységélessége, és amikor a kamera svenkel, akkor a hátteret alkotó sziklás hegyek mozgása teljesen eltér a két lejátszás esetén.
Hozzáteszem, szerintem egyik sem ideális - viszont nem tudom őket összehasonlítani a moziban vetített képpel...Egészen érdekes írásokat találtam a neten ezügyben - volt benne szó az emberi látás mechanizmusaitól kezdve a sample and hold megjelenítőkig meg a moziban vetített filmek esetén a 48 ill. 72 Hz felvillanások közötti töredék pillanatnyi sötét jótékony hatásáról a mozgásérzékelésre. Azt nem állítom, hogy mindent értenék belőlük, sőt...
Ajánlott keresés: szakkád ill. saccadic masking, saccade -
Seb3s
tag
válasz DM-Fan #18042 üzenetére
biztos nagyon profi oldal és jó teszteket csinál (ezt nem vitatom), de te próbáltad már a useful tools/hdtv selectort? meggyőző.. bármit bármire állítottam mindig a vt20 g20 s20 volt a sorrend 50-55" plazma kategóriában.. ez azért vicces.
kíváncsi vagyok a ps8000 tesztjükre, de még nem találtam meg..
szerk.: lehet,h nem tetsztelték?[ Szerkesztve ]
Tough ain't enough.
-
kpal
nagyúr
válasz DM-Fan #18022 üzenetére
igazad van de nem értem sokan miért szemetik a HD -Ready tv-et pedig árukhoz képest nagyon jó képük van .
(#18034) DM-Fan tudnál ajánlani külföldi teszt oldalakt amik reális képet mutatnak a plazmákról ?
ez az akadás most komoly hogy rossz a 24p lejátszásuk és 760 és 950-nek is vagy csak az alsókategória ?
[ Szerkesztve ]
-
-
vhunor
őstag
válasz Gabor970 #18039 üzenetére
Ma este voltam a zegi MM-ben egyéb okból kifolyólag, és ránéztem a tévékre. Most már ki van állítva Pana G20, 50X10Y, Samu 50C430, valamilyen LG, Pana 50C10Y, G15, U10 stb... Szóval van kínálat rendesen. A G20-nak tényleg nagyon jó képe van (viszont láttam rajta foszforlagot), de az 50X10Y és az 50C430 közül nekem az utóbbi képe tetszett jobban, pedig elég sokat babráltam a Panán a beállításokkal. Persze itt nem eget verő különbségekről van szó, csak preferenciáról - a Pana képe valamiért homályosabbnak tűnt.
Aminek viszont örülök, hogy anno 50 colost vettem, mert a 42-esek borzasztóan kicsinek tűntek.
-
Gabor970
addikt
válasz vhunor #18011 üzenetére
valami csoda folytán, a zalaegerszegi MM-ben korrektül vannak beállítva a plazmák, és bizony szépen is mutatnak az LCD-k közt is. Amúgy pár hete pesten egy elektroworld üzletben pont az ellenkezőjét tapasztaltuk, minden plazma kiemeltre kapcsolva, teljesen szarul beállítva "virított". Az egyik PS50C530-at szépen beállítottam, nejem közben a mosógépeket nézegette. Mikor jött, én már más tv-k előtt bámészkodtam. Mondja az Asszony: "annak az egy samunak van szép képe, a többi borzalmas" :-)
Szóval a samsung PS50C530 a legjobb TV abban az üzletben, lenyomja a G20-as panasonicot isTanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda
-
BBéci
legenda
válasz DM-Fan #18034 üzenetére
Pontosan ezek miatt nem kedvelem az elgéket. A 760-as annyira szaggatott Oxkyo BD-lejájtszóról ráeresztett filmmel, mint semelyik a nálam járt tévék közül.
Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!
-
DM-Fan
nagyúr
Hát nem ez. Főként nem a hdtvtest.co.uk tegnapi LG 50PK590 tesztje után, ami a TV legnagyobb előnyeként az árát említi és hangsúlyozza, hogy az LG a legtöbb idei modelljében visszalépett a tavalyi szinthez képest. Jellemző, hogy nem kezeli korrektül a kadenciákat, a színhűséggel problémák vannak, zavaró input lag van, ghostol, a feketeszintje nem igazán tartozik az élbolyba, ezen felül a tesztpéldányon már az első percben volt halott pixel is (mondjuk ez bármelyiknél megesik, ez tény).
Ettől függetlenül én a PK950-est sem tenném a G20 elé, maximum szolgáltatásban.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
-
szp1
addikt
A cikkből idézve:
"A Vizió termékei hazánkban talán nem annyira ismertek, ám jó ha tudjuk, hogy korlátlan látószögével az egyik legjobb plazma tv a piacon. "
A honlapot nézegetve szerintem LCD....
[ Szerkesztve ]
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
imi68
tag
Egy kis érdekesség.
http://www.hotdog.hu/magazin/magazin_article.hot?m_id=36209&a_id=739850&h_id=117738
-
DM-Fan
nagyúr
Szerintem még sokat is mondtál a 200 eFt-tal, mint az átlag lélektani felső határ. Szerintem ez inkább a 150 eFt, sőt, sokaknak a 100 eFt - pont ezért fogy nagyon sok LCD, abból is elsődlegesen a 32"-os - konkrétan magyarhonban ez a slágertermék.
Nincs azzal semmi baj, ha valakinek ez a hobbija - mint pl. nekem is - és hosszasan összespórol rá akár 300-400 eFt-ot, majd abból megvesz egy felső-kategóriás modellt. Ettől függetlenül egy HD-Ready modell is nagyon jó alternatíva, különösen az átlag LCD-khez viszonyítva, de pl. 42"-os méretet feltételezve szerintem teljesen normális értékrendre vall, ha valaki ezt választja. 50"-nál már persze érdemes elgondolkodni, de a minőségi fullHD modellt meg kell fizetni és ilyen méretben az már alsó hangon 250-280 eFt, amivel szemben megint felmerülhet alternatívaként a HD-Ready a maga 200 eFt körüli - mostmár inkább alatti - árfekvésével. Márpedig otthon nem lesz mellette a fullHD vetélytárs, így igencsak jó vételnek számít egy ilyen TV is, aminek képtulajdonságai szintén kiválóak - adott esetben jobbak is, mint egy-egy belépő-szintű fullHD-modellé. A maradék összegből pedig beszerezhető egy normálisabb BD-lejátszó, ami médialejátszó is egyben. Hogy a szavaiddal éljek: a képminőséget nem csak felbontásban mérik.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
-
Ijk
nagyúr
válasz DM-Fan #18018 üzenetére
Igen érdemes a valóság talaján maradni. A legtöbb embernél a felső plafon 15-200k. Nem arról van szó, hogy nem tudtam volna akár egy 50"-os G20 árát összespórolni, hanem arról hogy még ezen a 145k-n is hezitáltam. Mindenkinek meg vannak a korlátai hogy mire mennyit hajlandó kiadni. Persze nekem is fontos a képminőség, amit ugyebár nemcsak felbontásban mérnek, illetve a megbízhatóság. Az 5 év garancia önmagáért beszélt, a képminőség amin minden egyes HD anyagnál csak ámulok (jó edzést jelent azért a sok sd csatorna. Egyébként többek között a "crt-s" jelleg miatt is választottam a plazmát, szerintem a legtöbb ember szeme még a crt-n "edződött".
Pl. a világűr megjelenítésén a mai napig leesik az állam, semmi más technológiával nem láttam még ilyet./人◕ ‿‿ ◕人\
-
DM-Fan
nagyúr
Igen, sokan ezt nem hajlandóak tudomásul venni, hogy egy normálisabb fullHD árából más 2 darab 42X20-at tud venni, ami a nagy átlagnak tökéletes (sőt, adott esetben jobb) megoldás, tekintve, hogy zömmel SD-forrást néznek és mondjuk 55 cm-es CRT-ről váltanak. Persze, hogy mindenki szeretné a legjobb képminőséget megkapni a legjobb áron, de ezt pont nem a drága fullHD-kel fogja elérni, az ár/érték arány ott a legtorzabb. Arról nem beszélve, hogy az átlag vásárló ha megveszi a fullHD paneles plazmát, még mindig nincs mit rákötnie. Ha sok DVD-je - továbbmegyek: lemezre írt DivX/Xvid-je - van (mert ez a nagy magyar valóság), akkor elengedhetetlen egy normálisabb HDMI-kimenetes DVD-lejátszó, ami alsó hangon 20 eFt-nál indul. De nem árt egy normális médialejátszó sem, ami alsó hangon megint ugyanitt indul, nem árt egy külső merevlemez, ami megintcsak ugyanannyi és akkor BD-t még nem is tud mivel nézni. Mindjárt ott vagyunk, hogy járulékos költségben megint összejön majd egy százas és nem mindegy, hogy ez adott esetben a 135 eFt-ra jön rá, vagy a 250 eFt-ra.
Könnyű a magas lóról lefelé nézni, amikor már valaki X éve fullHD panelt néz, akkor elhiszem, hogy derogál neki márcsak ránézni is a HD-Ready-re, pedig nem szabad leírni azt a technológiát sem, mivel nem gyengébb annyival, amennyivel olcsóbb és nagyon sokaknak ez az egyetlen alternatíva - ráadásul bizonyos esetekben jobb minőséget produkáló alternatíva. Nem véletlenül maradt meg ez a szegmens, a normálisabb gyártók megtartják ezt a platformot addig, amire a fullHD-t már-már ugyanilyen árban fogják adni - ez kb. jövőre beáll.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Ijk
nagyúr
válasz DM-Fan #18010 üzenetére
Az én tapasztalataim szerint tökéletesen szép képe van a 42x20-nak. Az áruházak pedig tényleg nem mérvadóak. Eleve be vannak egymás hegyére-hátára zsúfolva a különféleképpen beállított készülékek. És valóban igaz hogy valamiért a plazmák mutatnak rosszabbul kiállítva. Gondolom ennek több oka is van, többek között hogy az lcd-k gyengeségeit nagyszerűen képes elfedni a beltéri világítás és a BR-ről lejátszott demó anyagok. Persze egy X20-at összehasonlítva egy g20-al nyilvánvaló hogy melyiknek van sokkal szebb képe, de ez így is van rendjén. Otthon beüzemelve pedig az X20-as képe is gyönyörű, szerintem aki leteszi érte azt a 135-145k-t biztos vagyok benne hogy elégedett lesz.
Több okból is rühellem ezeket a specifikációból, rövid tapasztalatból való leszólásokat. Egyrészt amióta bejött a fullHD, hirtelen mindenki szemének a felbontóképessége csodálatos módon a duplájára nőtt. Továbbá egyetlen rossz beszólással el lehet valakit tántorítani egy kinézett típustól (plazmát ne vegyél, mert a Pista unokatestvérének a haverjának az apósának most döglött be és hasonlók). Általában az embereknek kevés tapasztalatuk, kevés pénzük van, és szeretnének egy megbízható készüléket amivel elégedettek lehetnek. Aztán benéznek egy-egy fórumra, és X, Y személy tapasztalatai alapján már odáig fajul a dolog, hogy a 140k-s HD-ready modell helyett a 270k-s fullHD-nál tart (mert akkor legyen fullHD, ha 1080p, akkor legyán már 50", de akkor már a jobb paneles...), miközben szinte biztosan elégedett lenne a 140k-s készülékkel is. Ráadásul ha ehhez még kifog egy 5 éves gari akciót is, akkor hátra is dőlhet a fotelban. Én legalábbis ezen okok miatt vettem az X20-at./人◕ ‿‿ ◕人\
-
Seb3s
tag
válasz tom_tol #18012 üzenetére
50pk550-et érdemes lenne megnézned. ezt a tesztet találtam. ez az lg-nek a középkategóriája, mindenképp megér egy próbát ennyi pénzért.
szerk.: ami a képekből látszik, hogy eléggé tükröződik. nem tudom ez neked mennyire okozna gondot. tehát mennyit nézed úgy a tv-t, hogy tök világos van.
[ Szerkesztve ]
Tough ain't enough.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz tom_tol #18012 üzenetére
Hát, ha tetszik az LG50PK350 képe, akkor vedd azt, bár én inkább lebeszélnélek. Én múltkor egy 50PK550-est nézegettem behatóbban (nem sokban különbözik az 550-től), de elég sok bajom volt a képével. Amit elsőként mernék ajánlani az LG-től, az talán a PK750, nagyjából ez van pariban a Panasonic 50U20-szal szerintem. Az alá ne nagyon add!
Az U20 sajnos eléggé elmarad a G20-szériától, nincs benne NeoPDP-panel, nincs rajta USB-port, ezáltal médialejátszó sincs és TV-adást sem tud rögzíteni, kevesebb HDMI-csatlakozója van, ezen túl kisebb a kontrasztaránya is és 400 Hz-es SubFieldDrive engine-je van csak (bár ez utóbbit nemigen vennéd észre).
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
válasz vhunor #18011 üzenetére
Ez nem annyira meglepő amúgy: a kalibrálatlan LCD-k gyárilag magas háttérfénnyel mennek, általában hidegebb színhőmérsékletű, túlélesített képpel mennek, ami elsőre nagyon megkapó, vonzzák a tekintetet a plazmák melegebb, kevésbé túlzó, naturális képéhez képest, ahol nincs jelen a fix háttérvilágítás sem és jó esetben a kontraszt sincs az egekben. Aztán mikor az ember hazaviszi az LCD-t, akkor az otthoni környezetben érzi, hogy sok a háttérfény, ami az üzletben még szépnek tűnt és elkezdi állítgatni a TV-t. Na, ekkor szembesül azzal, hogy a fényerő elvételével a színhűség is felborul, kezd kevés lenni a dolog, amit elkezd ellensúlyozni a kontraszttal, amitől viszont a sötét tónusok szépen eltűnnek és a fekete átmegy szürkébe, a sötétbarna piszkos világosbarnába, stb.
A plazmánál ellenben ott a rengeteg tartalék, aminek birtokában nagyon szépre állítható a kép, a színhűség alapból jobb és nincsenek meg az LCD-betegségek sem. Ráadásul arányaiban jóval olcsóbb is a plazma. Csakhát az emberek igen nagy hányada az alapján vásárol, amit az üzletekben lát, márpedig ott erősen becsapják a szemedet.
Get Moded!
-
Dorian
félisten
válasz DM-Fan #18007 üzenetére
FullHd Avatar-t néztem rajt, ugyanaz ment az összes kiállított TV-n, bizonyára ugyanabból a forrásból.
Olyan messze mentem, tőlük, amennyire lehetett, kb 2 m-re.
A borzalmas képet nyilván a többi ott kiállított plazma modellhez képest értettem.
A 42" méret és ár kategóriában igazad van, én csak az 50"-os méreteket, árakat néztem.
Persze, biztos van esély rá, hogy pont az X20 volt elállítgatva, vagy pont ennek az összekötésével volt baj, de ennek a valószínűségét mindenki elképzeléseire bízom.Mellesleg itt vettem észre a Samu modellek túlzott kékét, itthon a sajátomon már korrigáltam is, valóban természetesebb lett a kép.
[ Szerkesztve ]
Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
DM-Fan
nagyúr
Amúgy sem mérvadó, mert a nagy áruházakban legtöbbször a plazmák mutatnak a leggyengébben, aztán az otthoni környezetben meg jön a meglepetés. Az LCD-nél általában a negatív, plazmánál meg a pozitív. De gondolom ezt neked sem kell ecsetelnem, első kézből tudsz beszámolni az X20 minőségéről.
Szerintem érdemesebb rád hallgatni az ezen modell után érdeklődőknek, mint olyasvalakire, aki már látott olyat, aki hallotta, hogy rossz az X20. Én is cáfolnám ezt, múltkor igen behatóan vizslattam egy 42"-os példányt és szerintem a valaha volt egyik legkorrektebb HD-Ready modell, ráadásul ennyiért soha nem lehetett még ilyen kaliberű TV-t venni, mikor még 2-3 éve 300 eFt-ról indultak ezen a modellek elődjei is.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
Seb3s
tag
erről eszembe jutott vmi:
miután megvettem a tv-t és eljött az egyik haverom, neki az volt az első,h 5 centiről elkezdte vizsgálgatni transformers közben. (hogy helyén vannak-e a pixelek vagy nem tom miért)
én is Doriannal értek egyet, de ezt már gondolom mindenki tudja. felesleges megismételnem.Tough ain't enough.
-
DM-Fan
nagyúr
válasz Dorian #18004 üzenetére
Egyrészt gőzöm nincs, milyen forrásról, hogyan beállított X20-at láttál, de ha borzalmas képe volt, akkor ott valami nagyon el volt cseszve.
Másrészt megnézném, hogy hol kapsz 135 eFt-ért olyan Samsung, vagy LG fullHD modellt 42"-os méretben, ami képminőségben ráver az X20-ra, mert szerintem sehol. Lehet, hogy 200 eFt-ért jobb választás egy belépő szintű fullHD modell, de itt feltételezhetően nem annyi a keret, ha egyszer a 130-es kategóriában nézelődött a kérdező. Ráadásul a 42"-os fullHD-nak szerintem nem sok értelme van, így fölösleges pénzkidobásnak tartom a plusz 70 eFt-ot ilyen célra. Akkor már inkább rá kell tolni még egy kicsit és egy normális 50"-os fullHD-t venni. De akkor már megint igen messze kerülünk a 42X20 135 eFt-os árától.
Azért azon még mindig mosolygok, hogy olyan emberek próbálnak meg eltántorítani másokat egy amúgy teljesen korrekt, tökéletes ár/értékű TV megvételétől, akik egyszer látták egy üzletben úgy, hogy gázul nézett ki rajta valami. Erre azt tudom mondani, hogy én már Kuro-n is láttam fos minőségű képet, a múltkor pedig egy Pana G20-on láttam kb. kompozit-összekötés minőségű adást. Na, és ez mit jelent? Semmit!
Akinek 42"-os plazmára van szüksége olcsón, annak a lehető legjobb alternatíva a 42X20.
[ Szerkesztve ]
Get Moded!
-
DM-Fan
nagyúr
-
Dorian
félisten
válasz DM-Fan #18000 üzenetére
Nem vagyok otthon HDready TV-kben, szóval nem tudom, hogy a többi milyen, de nemrég voltam a Dunakeszi Auchanban, ott elég sok Tv volt kiállítva egymás mellett. Az X20-nak számomra borzalmas képe volt.
Úgy gondolom, nem kéne ajánlgatni az X20-at (akkor sem, ha Pana), ha egyszer ugyanannyiért fullHD Lg vagy Samu modelleket lehet kapni, amik észrevehetően, lényegesen szebb képet produkálnak, ott voltak egymás mellett, egy kupacban.
Nem akarok megint itt márkaháborút, elismerem a Pana G, V sorozatot nehéz a többi márkának felülmúlni, de az ugyanolyan árú termékeket kellene hasonlítgatni.
200e Ft-ért egyértelműen jobb választás egy fullHD LG550 vagy Samu C530, mint egy HDready Pana X20.Kétfajta ember van. Kerüld mindkettőt!
-
szp1
addikt
válasz kacsento #18002 üzenetére
Nekem eddig csak Asus-os gariztatásom volt, de őnáluk elég volt a garijegy meg a regisztrációs szám, nem kérték a számlamásolatot ( nem is volt nálam, mert céges laptop, és 140 km a távolság, saját magam intéztem a dolgot.).
Tehát sztem nincs nagy jelentősége itt sem, amúgy is benne vagy a rendszerükben a regisztráció okán..[ Szerkesztve ]
Az erőszak a gyengék végső menedéke. (Isaac Asimov : Alapítvány), "Az ember okos, de nagy tömegben buta és hisztérikus állattá válik. ( MiB, K ügynök )
-
kacsento
csendes tag
Sziasztok!
Ma megérkezett az 5 évet igazoló garancia papír postán.
Észrevettem,hogy a kiküldött papíron a vásárlási dátumot elírták,mert én ápr. 27.-én vettem és a papiron ápr. 30. van.
Ebből lehet később problémám,vagy nem annyira fontos. -
moland007
tag
válasz Sanyicucu74 #17990 üzenetére
Ők nagyon rendesek sztem. Vadi új g20 at náluk vásároltam. http://www.ittveddmeg.hu/products.php?id=24147 (mobilrol irtam copyzd a linket)
55A83J
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest