Hirdetés
Aktív témák
-
kételkedem
addikt
válasz fetterr #4226 üzenetére
Nem tisztem, hogy védjem DM-Fan-t vagy bárkit, de egy picit vegyél vissza. A hozzászólásodból egyértelműen kiderül, hogy nem olvastad a linkelt tesztet (sem).
Kiemelnék belőle egy gondolatot:
"A TH-42PX80 a cikk írásának pillanatában 270-280e Ft-ért vásárolható meg a webáruházak árlistáját alapul véve. Ennyi pénzért pedig nehezen lehet jobb vételt találni általános célú felhasználást alapul véve.
Kíváncsian várjuk a konkurens gyártók válaszlépéseit, az LG és a Samsung is hamarosan új LCD és plazma készülékeket jelentet meg, de a Panasonic igen magasra tette a mércét."Ha Te nem ezt a készüléket veszed, az nem baj (sőt!). Senki sem akar megtéríteni, a pénzed arra költöd, amire akarod. Ha megtetszett egy készülék egy áruházban, és megvan rá a pénzed, vedd meg!
Kérlek ne balhézz, használd a válasz gombot, ne káromkodj, tanulj meg fórumozni. Köszönöm.
További kellemes időtöltést, fórumozást itt a PH!-n
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
kételkedem
addikt
Sziasztok!
Kizárólag kábeltévés analóg tv adás nézésére 42"-os Panasonic plazmákat nézegetek. A rászánt pénz meglehetősen szűkös, kb 150k HUF.
pl:
Panasonic TX-P42C10Y
Panasonic TX-P42C10ESA Panasonic TX-P42X20E kb 20k-val kerül többe. Annyival többet is ér, vagy ebben a kategóriában nincs jelentős különbség?
Melyik a legjobb ár-érték arányú tv ebben a méretben és ebben az ársávban?
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
kételkedem
addikt
válasz Sanyicucu74 #17990 üzenetére
Nyíregyházi, évek óta valóban működő cég. Van üzletük is, ahol megnézheted a tv-t (persze ha a közelben laksz), ingyen kiszállítják bárhova, tehát mehetsz akár busszal is vásárolni.
-
kételkedem
addikt
válasz madgie #18591 üzenetére
Tévéműszerész szakemberrel beszélgettem, ő is az 500W-os fogyasztás miatt akart lebeszélni a plazmáról, mondván, hogy az lcd csak feleennyit eszik! Ha egy szakember is ilyen tájékozott, mit várjon az ember az egyszeri tv vásárlótól?
A nagy fogyasztás ugyan úgy beégett a köztudatba, mint a ghost!
Sokat fogyaszt, beég a logó, minek neked plazma?
Az már senkit sem érdekel, hogy már mind a kettőt orvosolták javarészt!Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
kételkedem
addikt
válasz neo-geo #18953 üzenetére
Érdemes végigolvasni a topikba írt hozzászólásaid!
Bár nem a tiéd, nem te vetted, mégis felettébb izgat, hogy a saját média lejátszója mit játszik le. Te rakod össze és állítod be, mindezt úgy, hogy láthatóan fogalmad sincs az egészről. (Mondjuk a panel talpba csúsztatása tényleg nem igényel túl sok jártasságot...)
Bár magadnak ilyet sosem vennél, másvalakinek mégis ezt ajánlottad.[ Szerkesztve ]
-
kételkedem
addikt
válasz M_AND_Ms #20195 üzenetére
Az egyik legfontosabb mondat a cikkből:
Általánosságban elmondható, hogy a ledes háttérvilágítású LCD-tévék fogyasztják a legkevesebb áramot, viszont ezek egyelőre a legdrágábbak, sokszor százezer forinttal kerülnek többe, mint egy ugyanakkora plazmatévé, ekkora összeg legfeljebb évtizedek alatt térülne meg a villanyszámlán - persze nem ez az egyetlen szempont, amiért ledes tévét veszünk. Az egzakt összehasonlítást nehezíti, hogy a plazmatévék áramigénye attól is függ, hogy egy filmben a sötétebb vagy a világosabb jelenetek dominálnak
Az EON oldalán érdemes nézelődni!
LCD-tévé
Kis képernyős (32” / 82 cm) Sharp LC-32LE700E Átlagos éves fogyasztás: 131 kWh
Nagy képernyős (40-42” / 101-106 cm) Sharp LC-40LE810E Átlagos éves fogyasztás: 148 kWh
Plazmatévé
Kis képernyős (42” / 106 cm) Panasonic TX-P42C2E Átlagos éves fogyasztás: 106 kWh
Ugyan akkora méretben sőt ha szigorúan vesszük, az lcd csak 40", azonos feltételek mellett a díjazott LCD évi 148 kWh-ot fogyaszt, míg a plazma 106 kWh-ot!
Kár, hogy az energiazabálóként számon tartott plazmatévé legendája sosem fog kikopni a köztudatból! Nem számítanak a tesztek, a mérések!
A plazma megeszi a gatyádat, az lcd alig fogyaszt![ Szerkesztve ]
-
kételkedem
addikt
válasz #89874944 #21301 üzenetére
Sajnos tényleg létezik, hogy nem jól tüntetik fel az árat, pl szórólapokon mindig fel van tüntetve, hogy nyomdahibáért nem vállalnak felelősséget.
Mivel te kaptál visszaigazolást e-mailben, ahol szintén az alacsonyabb ár volt feltüntetve, így talán van esélyed reklamálni.Törvényi háttér:
"Több eladási ár vagy szolgáltatási díj egyidejű feltüntetése esetén a vállalkozás köteles a feltüntetett legalacsonyabb eladási ár vagy szolgáltatási díj felszámítására"
1997. évi CLV. törvény a fogyasztóvédelemről, 14§ (7) bekezdésPersze ők tévedésre fognak hivatkozni és felajánlják, hogy ha ezen az áron nem kéred a terméket, akkor elállhatsz a vásárlástól!
-
kételkedem
addikt
Tükröződés témában mindig a síkképernyős 72 cm-es Samsung crt tévénk jut eszembe. Még szórt fényben is látom a szobát benne, ha arra figyelek! Szerintem ez a tükröződés dolog picit túl van erőltetve. Ha mozizni akar az ember sötétítse be a helységet, ha világosban nézi a tévét, akkor meg ne a tükröződésre, hanem a műsorra koncentráljon.
-
kételkedem
addikt
Médialejátszó témakörében:
A.C.Ryan Playon!HD Mini hálózati HD médialejátszó
Nagyjából 30k.
Magyar menü, gyakorlatilag mindent lejátszik, akár BR ISO-t is. HDMI, optikai kimenet, kompozit kimenet. A csomagban van egy vastag, fekete harisnyás 2m-es HDMI kábel. Szerintem érdemes rajta elgondolkodniHa igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
kételkedem
addikt
válasz DM-Fan #22400 üzenetére
Nagyon részletes lett az első hsz!
Egy apró elütés:
A TV a saját talpán, illetőleg falra szerelve van a legnagyobb biztonságban. Soha ne használjunk már készülékhez kapott talpat!
A TV a saját talpán, illetőleg falra szerelve van a legnagyobb biztonságban. Soha ne használjunk más készülékhez kapott talpat!
-
kételkedem
addikt
válasz Hsanyika1 #22704 üzenetére
Sajnos az analóg TV adás mindegyik lapos tévén rosszabbul néz ki, mint egy 100 Hertzes, síkképcsöves, minőségi 29"-os CRT tévén. Van amelyiken kevésbé, van amelyiken nagyon csúnya a kép. A full HD felbontás pedig akár tovább rontja a helyzetet. Még nagyobb az eltérés a forrás és a tévé felbontása között.
-
kételkedem
addikt
válasz andzsin73 #22894 üzenetére
A lényegi különbség valóban a full hd. Most azonban a full hd tévékre adott 5 éves garancia is szempont lehet.
42X20 - hd, kb 135 000 Ft
42S20 - full hd, 600 Hz, 5 év garancia, kb 170 000 FtMegér kb 35 000 Ft-ot a nagyobb felbontás, és az 5 év garancia? Ezt mindenkinek a pénztárcája határozza meg!
-
kételkedem
addikt
A 42U20 és a 42X25 szándékosan maradt ki, kettő közül könnyebb dönteni, mint négy közül!
42X20 - hd, kb 135 000 Ft
42X25 - hd, tükröződésgátló bevonat, kb 155 000 Ft
42U20 - full hd, 400 Hz, 5 év garancia, kb 150 000 Ft
42S20 - full hd, 600 Hz, 5 év garancia, kb 170 000 FtNa most tessék választani!
-
kételkedem
addikt
Mivel mindent összefoglaltál, nincs mit hozzáfűzni!
A pénztárcád ismeretében neked kell döntened.A legjobb persze az lenne, ha mind két modellt hazavihetnéd és otthoni környezetben, az általad használt forrásokkal tudnád megnézni, hogy látsz-e a kép minőségében eltérést. Tudom, erre esély sincs!
-
kételkedem
addikt
Az LG LED tévékre van akciós 5 éves garancia, ők sokkal pontosabban tájékoztatnak!
Az LG LED-technológiás (LED, LED Plus, Full LED, Full LED Slim, 3D Full LED Slim) tévék talán a legmegbízhatóbbak a világon. Ebben annyira hiszünk, hogy most kettő helyett 5 év garanciát adunk minden, az LG Electronics Magyar Kft. által forgalmazott, és 2010. október 1 – december 31. között vásárolt LED-technológiás tévénkre (LE, LX, SL9000, SL9500, LH9000 szériák). Keressen biztos helyet erre a hosszú időre a számlának és a garanciajegynek. Ezek feltételei a garanciának.
Az akció a fenti időszakban vásárolt LED-technológiás tévére akkor is érvényes, ha a készülék jótállási jegyén szereplő garanciális időszak kevesebb, mint 5 év. Ilyen esetben, kérjük, forduljon vevőszolgálatunkhoz.[ Szerkesztve ]
-
kételkedem
addikt
válasz moongoose #23188 üzenetére
Egy kis olvasnivaló, gondolatébresztőnek!
-
kételkedem
addikt
válasz vhunor #23933 üzenetére
LCD-ből mindenhol sokkal több van! Akár milyen boltot, szórólapot, akciós kiadványt nézel, 10 LCD tévére jut 1 db plazma. Ennek oka lehet az LCD esetén nagyobb méretválaszték, a több gyártó és a bővebb modell választék is.
Az ár tényleg jó, én mégis fáznék kifizetni pl 526 Eurót. Mi van, ha megsérül, mi van ha egy hét múlva elromlik, hol és ki fogja garanciában javítani stb.
-
kételkedem
addikt
válasz Pankes #23949 üzenetére
Ott a TX-PF42S20 szerepel, nem a TX-P42S20.
A tévé ára aránytalanul kevés (ugyan ott a TX-P42X20 153 999 Ft + 22 246 Ft szállítás), a szállítás aránytalanul sok a többi üzlet árait és szállítási díjait figyelembe véve.
Egy e-mailt megérne a dolog, de én úgy érzem valami hibázik.Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
kételkedem
addikt
Biztosan van valami valóság alapja, de ez így szerintem erős csúsztatás! A cikkből az jön le, hogy az összes Samu plazma, amit Gödön gyártanak rossz minőségű. Nekem nagyon úgy tűnik, hogy egy sértődött operátor próbálja lehúzni a céget elsősorban a munkakörülmények miatt. Nem dolgoztam még ilyen helyen, biztosan van itt is selejt vagy hibás termék. Viszont ha folyamatosan csak selejtet gyártanának, akkor a tulajdonosnak az vajon megérné?
-
kételkedem
addikt
Nyíregyházán a MM-ban nézelődtem ma. Sikerült egy olyan eladóval beszélni, aki teljesen képben volt LCD-LED LCD-Plazma kérdésben. Plazmák közül egyértelműen a Panasonicot ajánlotta, de nem beszélt volna le Samsung plazmáról sem, ha nekem mindenképpen az tetszene. Ő mondta, hogy bármelyik tévét nyomogassam állítgassam ahova akarom. Szabadkozott, hogy az sd adás olyan amilyen, de sok helyen van elosztva az egyébként is gyenge jel. Összességében nagyon kellemesen csalódtam, általában gyengébb eladókkal szoktam összefutni.
Akinek esetleg most aktuális a tv vásárlás, a Panasonic TX42X20 most le van árazva 150 000 Ft-ra. Ez kb 15 000 Ft-al több mint a legolcsóbb webshopos ár.
-
kételkedem
addikt
Ezt sokszor végig rágtuk már. Nagy készlet, sok eladó, magas rezsi stb. Most van náluk valami 0%-os hitel, amit erre a tévére is igénybe vehetsz, ami pl webshopokban nincs. Itt meg tudod nézni, hallgatni a tévét. Így a zúgó táposra rögtön mondhatod, hogy nem kéred.
Az biztos, hogy amelyik tévé nincs akciózva, az viszont tényleg durva áron van. Volt pl Samu 42c430-as ugyancsak 150-ért. Na arra már én is azt mondom, hogy ez legalább 30 ezerrel több, mint pl az Euronicsban!Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
kételkedem
addikt
A 6 db csavar meg kell, hogy tartsa, ha jó minőségű a fal. Itt egy sorban van a 6 csavar, ha pont a maltert, vagy lazább szerkezetű falat sikerül kifogni, akkor már nem biztos, hogy rendesen fog tartani. Nekem ilyen tartja a falon a tévét. Itt alul, felül van 3 -3 csavar. Felszerelés után vígan elbírta a testsúlyom, így biztos vagyok benne, hogy az x20 a falon marad!
-
kételkedem
addikt
A zárás az egy kb 1 cm széles vasdarab, ami a konzol teljes hosszán végig ér, a végén furattal, hogy lakatot lehessen rárakni.
80 cm vastag téglafal? Az megtartja azt hiszem!
-
kételkedem
addikt
válasz #09634560 #25547 üzenetére
Ma voltam az egyik tv szerelőnél, bedöglött a régi Samu crt tv. A szó hamar a plazma, lcd, led lcd tévékre terelődött. Szerinte a jövő egyértelműen a led tv, mert annak alacsony az áramfelvétele.
A következő mondatnál elköszöntem tőle:"Csak azt nem tudom, hogy a képpontokba van a led, vagy hol, olyat még nem szedtem szét."
Megdöbbentő, hogy egy szakember ennyire nincs képben!
Egyáltalán nem csodálkozom, hogy az emberek boldogan tolják a bevásárló kocsikban a 32"-os belépő szintű lcd tévéket! A lényeg, hogy lapos legyen!
-
kételkedem
addikt
A két tv nagyon sok mindenben megegyezik. Az x20 fejlettebb képjavítót kapott, de ezt szerintem szabad szemmel nem lehet észrevenni. A legfontosabb eltérés a csatlakozók számában van. Az x20-on 3 HDMI, 2 scart csatlakozó van és van rajta optikai hangkimenet is. A döntés a tiéd!
-
kételkedem
addikt
válasz DM-Fan #25808 üzenetére
Ez tényleg készülék függő. A 42X20-asom az éppen lejátszott jelent szerint ad ki magából zúgó hangot. A táp a világos jeleneteknél jobban dolgozik, más a zúgás hangjának magassága. Az enyém nem hangosabb, mint egy 72 cm-es crt tv. Ez a hang biztosan van akit kevésbé és van akit jobban zavar.
-
kételkedem
addikt
válasz SaiyanJin #26226 üzenetére
Eddig Full hd-s lcd tv-n nézted a blurayeket, a Ledes lcd jobban tetszik képre mint a régi hagyományos, a plazmáról sok xart olvastál. Mi a kérdés? Vegyél egy 46"-os LED háttér világítású LCD tévét! Az LG most 5 év garanciát ad rá!
-
kételkedem
addikt
válasz mrpolgar #26244 üzenetére
A panel még nagyon új, ezért láttad a világos feliratok "lenyomatát" a sötét képernyőn. Ez sokat fog javulni akár egy hét rendszeres használat után is.
Számos oka lehet, amiért nem látja a mindig tv-t. Többek között az antenna is.Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy megőrizd a nyugalmadat! °°XLIII°° "Isten, áldd meg a magyart" Kölcsey 1823
-
kételkedem
addikt
válasz bela7562 #26443 üzenetére
A tartó dobozából mindent kiszórsz a padlóra. A falra 6 db csavar segítségével rögzíted a nagy téglalap alakú vasat. A rajta levő vízmértéket inkább ne vedd figyelembe, az enyémen nagyon sokat csalt! A tv hátoldalára felszereled a furatokkal ellátott konzolokat, mégpedig úgy, ahogy a fotón is látod, furatos része fölfelé, tekerős oldala kifelé legyen. A tévét felakasztod a falon levő tartó elemre, majd a konzol alján végig tolod azt a vasdarabot, amit eddig nem használtál fel. A tekerőket meglazítva beállítod a tévé dőlésszögét, majd meghúzod őket. Ha valahol elakadsz, írsz a fórumba!
-
kételkedem
addikt
Kincsesbányára akadtam!
A LED TV elnevezést használva, a technológiában jártasabb ismerőseink kijavíthatnak minket, hogy „az LED megvilágítású TV nem LED TV”.
Akármennyire is igazuk lehet, komolyabban nem foglalkozik már vele senki, a gyártók és a forgalmazók is maradtak ez mellett az elnevezés mellett, így az ma már a köztudat része lett.
Amennyiben nem érdekel, hogy mekkora a villanyszámlánk, mennyi energiát fogyaszt a televízió, akkor ez miatt a szempont miatt ne is aggódjunk és nyugodtan lehet plazma TV-t vásárolni.
Szintén a megvilágításból adódó előnyről van szó, mivel a LED sokkal kevesebb áramot vesz fel működése során, mint más televízióknál használt megvilágítási eszközök.
Azt gondolhatnánk, hogy a LED televíziók azonos méretben biztosan kevesebbet fogyasztanak, mint az LCD modellek. Habár részben igazunk lenne, a kevesebb fogyasztás csak az Edge LED megvilágítású modellekről mondható el. Azoknak a LED televízióknak a fogyasztása, amelyek hátulról érkező, helyenként más erősségű megvilágításra képes technológiával készültek, a Plazma TV-k energiaszükségletéhez közelít, vagyis átlagosan magasabb, mint az LCD televízióké.
Szerintem így már mindenkinek tiszta, hogy miért kell LED-es LCD venni!
szerk: itt off
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest