Hirdetés
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Házimozi belépő szinten
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Lenovo Legion és IdeaPad Y széria
- Ipari mennyiségű hibát javít az új GeForce driver
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
Aktív témák
-
kételkedem
addikt
válasz
gyigyoo #44945 üzenetére
Előtte és utána is játszható! A lényeg az ésszerű használaton van! A játékok többségében van valamilyen átvezető videós rész, ahol nincs kint a HUD. Ezen kívül játék módban a tv "szól", hogy már 2 órája játszol (az enyém legalábbis feldob egy ablakot, hogy 2 óra a játékidő). Két óra játék egy menetben pont elég neked is! Ilyenkor válts egyéb forrásra és had menjen teljes képernyőn valamilyen adás. Ez "átmossa" a panelt. Persze minél kevesebbet van a képernyőn statikus képelem (akár a médialejátszó, vagy a dvd lejátszó menűje is lehet ilyen!), annál kisebb az esély a ghostingra.
-
kételkedem
addikt
válasz
Gabor970 #44013 üzenetére
Akik életük java részében hagyományos crt tévét néztek, és mostanában vesznek lepostévét, azok gyakran "félnek" a nagy képernyőtől. Hozzászoktak az 55 cm-es képátlóhoz, sokat hallották, hogy a 72cm-es tévéhez nagy nappali kell, mert azt 4 méterről kell nézni. Anyósomék ösztönösen elkezdtek hátrálni, mikor meglátták nálunk a falon a 42"-os tévét. Az ettől nagyobb tévé pedig már az elképzelhetetlenül nagy és drága kategória, amit úgy sem lehet megfizetni. Nem könnyű megmagyarázni, hogy a mozivászonhoz képest a szobában levő tévé milyen kicsi és, hogy nem távolodni kell, hanem 2 m-re ülni, hogy a szemük ne mossa össze a részletgazdag képet.
-
kételkedem
addikt
-
kételkedem
addikt
Egy osztódó, majd eltűnő piros pont miatt nem fognak garanciában cserélni, akkor különösen nem, ha ezt a hibát nem tudod az üzletben reprodukálni. Előfordulhat, hogy van néhány hibás pixel. Memóriakártyára rakj fehér, fekete, kék, sárga és piros egyszínű képet. Nézd teljes képernyőn és keress hibás pixeleket.
-
kételkedem
addikt
-
kételkedem
addikt
válasz
gabort #43051 üzenetére
Sajnos nem túl sokat ér.
Nincs HDMI csatlakozó, nincs DVB-T MPEG4-AVC tuner, és a kora miatti 450 Wattos fogyasztás sem csábító.
Tekintve, hogy 100 ezerért új, 3 év garis, nagyságrendekkel jobb készüléket kapni, 20-30 ezer forintnál akkor sem adnák többet érte, ha tökéletesen működik és nyoma sincs a beégésnek. -
kételkedem
addikt
-
kételkedem
addikt
A Samsung 40C650-es LED tévén nézz meg egy részt a BK-ból. (Barátok Közt, RTL) Ha Berényi Miki borostái helyett szürke, fehér, barna és fekete kockákat látsz szőrszálak helyett és ha a kép csak akkor teljesen tiszta, ha éppen minden áll, akkor neked is jobb a plazma. Ha ezek nem zavarnak és oda vagy a kifestő szerűen homogén és harsány képvilágért, akkor az LCD.
A lényeg, hogy azzal próbáld ki, amit valóban nézni szoktál! FHD LCD tévén az sd felbontású anyagok sajnos elkeserítően tudnak kinézni! -
-
kételkedem
addikt
Apósom vett egy off topic 42"-os tévét, ami négy nap után végleg beadta a kulcsot. Most vissza kérheti az árát, vagy kérhet az üzletben egy másik készüléket.
140 000 Ft áll rendelkezésre.Saját tapasztalataim alapján mindenképpen egy HD Ready plazma tévét fogok vele vetetni! FHD forrást sosem néz, digitális kábelen néz sd felbontású adókat, illetve dvd lejátszóról filmeket. A nézési távolság kb 3m.
Ezek alapján a Panasonic TX-P42C3 lenne a legjobb választás. Azonban mindenképpen olyan tévét akar, aminek van beépített média lejátszója! Ha már új tévét vesz akkor ne kelljen a dvd-vel küszködni! A Panasonic belépőszintű tévéiben ez ugyebár nincs. A TX-P42S30 nál már van média lejátszó, de ez sajnos már inkább 160 000 Ft környékén van még webshopban is.
Így jön a képbe a Samsung PS43D450. 113800 Ft szerintem barátságos ár érte.
A kérdés a következő: Panasonic TX-P42C3 és hozzá egy médialejátszó, vagy Samsung PS43D450?
-
kételkedem
addikt
Az RTL Klub augusztus 29-én vált 16:9-es képarányra
[link]
Tudom, senki se nézi, csak gondoltam megosztom veletek ezt a hírt! -
kételkedem
addikt
válasz
laszlo168 #39803 üzenetére
Nem tudom, én nem tulajdonítottam túl nagy jelentőséget annak, hogy maci, kutyus vagy kisfiú fogja jelezni a 6 éven aluli korosztálynak, hogy az ő műsoruk megy a tévében! Tulajdonképpen most is teljesen közömbös, hogy a szokásos karikák mellé lesz még egy új piktogram.
Biztosan többen is tudtak a szavazásról, csak nem érte el az ingerküszöböt, senki sem vette a fáradtságot, hogy belinkelje a topikba!
-
kételkedem
addikt
a véleményeket figyelembe véve mintegy harmadával csökkentették a hat, a tizenkettő, a tizenhat és a tizennyolc éven aluliaknak nem ajánlott műsorok jelzésére szolgáló karikák méretét. A piktogramok a jövőben a képernyő bármelyik alsó sarkában megjeleníthetők, s elhelyezésük új technikája miatt nem égnek bele a képernyőbe.
[link]
Remélem az új jelzések transzparensek lesznek! Már csak a csatornalogókkal kellene valamit csinálni a csatornáknak és lezárulhatna a beégő logók, piktogramok korszaka! -
kételkedem
addikt
válasz
fajkis #35195 üzenetére
Bár nem vagyok villanyszerelő, de én is így tudom. Sőt az enyémen a szokásos zöld led helyett egy sárga világít, ha földeletlen konnektorba dugom, hogy figyelmeztessen védelem hiányára!
fokukac (#35193 az enyém földelt konnektorba van dugva, mégis cicereg! Mióta digitális kábeles adást nézek, azóta ráadásul jobban is hallom, ugyanis az analóg kábeles adásnak mindig volt valami elmosódott alapzaja!
-
kételkedem
addikt
Inkább csak magamnak:
Panasonic 42X20
DVB-C, digitális kábel adás
régió: Norvégia
OSD nyelve: magyar
preferált nyelv: magyar
preferált felirat: magyarkép: true cinema
hang egyéni
-
kételkedem
addikt
válasz
R1per2 #32890 üzenetére
A fali konzol valamennyire kitart, tehát nem a falra van a tv csavarozva. A lényeg, hogy ne legyen körbezárva! Ha egy szekrénybe teszed és csak egy-két ujjnyi hely marad el a bútor és a tv között, akkor jó eséllyel nem lesz megfelelő a hűtés. Ha a falra teszed, akkor az esetek többségében szabadon áll, tehát távozni tud a meleg levegő.
A szellőzés tehát megoldott ha a falon van a tv. A kábelek bedugása, csatlakozása már érdekesebb kérdés! pl x20-nak a hátoldalon levő csatlakozói a fal felé néznek, és nem lefelé. Ha nagyon kicsi a távolság a fal és a tv között, akkor egyrészt nem tudod bedugni a kábeleket, másrészt azok törnek, feszülnek, különösen az antenna kábel.
-
-
kételkedem
addikt
válasz
Travelos #30906 üzenetére
Bár hiperszuper pana plazmákat nem találsz ilyen képaránnyal, de a Philipsnek van ilyen képarányú LCD készüléke.
900 ezer forintért vihető!A döbbenetes képhatást fokozza a Cinema 21:9 két oldalán és tetején elhelyezett Ambilight Spectra világítás, amely a készülékbe épített LED-ek fényével a képtartalomhoz illeszkedő árnyalatú és fényintenzitású glóriát vetít a TV köré a falra, minden korábbinál magával ragadóbb képélményt hozva létre.
Hogy ez előny vagy hátrány, arról erősen megoszlanak a vélemények!
-
-
kételkedem
addikt
válasz
dipy22 #29802 üzenetére
A főkapcsoló kinyomása után erősen kétséges a 28 wattos fogyasztás.
-
kételkedem
addikt
Analóg kábeltévé adásnál néhány csatorna hangja nem tiszta, zavaró sustorgás szerű zaj hallatszik.
Nem a tévé hibás, mert nem minden csatornánál hallom de ahol igen ott hangszórón és fejhallgatón is hallatszik.
A kép minősége megfelelő ezeken a csatornákon is ( már amennyire az analóg jel és az sd felbontás megfelelő tud lenni )
Van valakinek ötlete, hogy mivel lehet csökkenteni ezt sustorgást? -
kételkedem
addikt
válasz
GuMiSZu #29575 üzenetére
Elvileg pofon egyszerű!
Veszel egy ilyet és kész.Egy alul és egy felüláteresztő szűrőt tartalmazó közösítő szűrő a kábelszolgáltatók és külső UHF antennák jeleinek közösítésére.
A T-Home bemenetére rácsatlakoztatható a kábelszolgáltatók jelei az 1 - 52. VHF/UHF (47 - 718 MHZ) csatornákig, a DVB - T bemenetére a földi digitális (MinDig TV) UHF antennák jelei. Ez az 55 - 69. (743 - 862 MHz) csatorna tartományban lehetséges.
A szűrő használata előtt győződjünk meg arról, hogy a területi kábelszolgáltatás és a földfelszíni sugárzás csatornakiosztása, frekvenciái biztosan nem fedik egymást.DE!
Ha zavarja egymást a két jel, akkor már egy kapcsolós közösítő kell.
A kapcsoló lehetővé teszi a zavaró hatások kockázata nélkül csatlakoztatni két jelforrást (ez történik a DVB-T adók és kábeltévé hálózatok használatánál, mivel ugyanazon csatornákat használják). Alkalmazása ajánlott a MinDig TV és kábeltévé használatánál, ezáltal lehetőség kínálkozik arra, hogy a két jelforrást egy kábelen juttassák el a TV-hez, a szükséges jel kiválasztása pedig manuálisan történik.DE!
A kapcsolgatás zavaró jeleket küldhet a kábelre, ezért inkább egy ilyen elektromos átkapcsolóra van szükség.DE!
Ha olyan tévéd van, ami képes +5 V-os feszültséget kiadni az antennakábelre, akkor ez jobb megoldás.DE!
Ha a használt tetőantenna nem tartalmaz fejerősítőt akkor DC block-ot kell használni azért hogy a kapcsoló ne kerüljön rövidzár állapotba!Szerintem keress a lakhelyed közelében egy antennás szakembert, akivel közösen ki lehet alakítani egy jó rendszert!
-
kételkedem
addikt
válasz
tomcsi83 #28134 üzenetére
A zúgást nem valószínű, hogy hibaként el fogják fogadni, hacsak nem valami nagyon erős zúgásról van szó!
Amit leírtál az sajnos "normális". Van aki szerencsés és egyáltalán nem zúg a tévéje, de sokunké zúg egy kicsit.
DM-Fan Itt most évi kb 300 ki és bekapcsolásról van szó, ami egyáltalán nem károsítja jobban a tápegységet, mint az, ha 8800 órán keresztül folyamatosan áram alatt lenne.
-
kételkedem
addikt
válasz
Tizedes1 #28122 üzenetére
Természetesen nem ártasz a tévének, ha kikapcsolod az elosztót! Ha nem vagy otthon, nem használod, akkor miért legyen áram alatt a tévé, az erősítő, a médialejátszó? A megtakarítás éves szinten sem lehet valami eget rengetően nagy összeg, stand by állapotban alig pár watt lehet a fogyasztás. Viszont amit nem használunk el, azt nem is kell kifizetni és a készülékek sem lógnak feleslegesen a hálózaton.
-
kételkedem
addikt
válasz
Pc Laca #27607 üzenetére
- mennyit akarsz költeni?
- napfényes nappaliba, vagy jól besötétíthető szobába rakod?
- számítógép monitorként használod majd?
- mekkora méretben gondolkodsz?
- melyik márka a kedvenced?
- mennyire számít a design?
- milyen forrásból és mit nézel leggyakrabban?
- te mit szeretnél jobban? LCD vagy LED LCD esetleg plazma? -
kételkedem
addikt
válasz
Palika71 #27416 üzenetére
A PR saját digitális beltérit ad, nem kártyát. Egy Motorola beltéri van a PR igényei szerint megmókolva. Nem kell hozzá kártya. Sajnos a beltérin csak antenna be és kimenet van és 1 db scart. HDMI nincs.
Nálunk legalábbis ez a helyzet, ha biztosat akarsz tudni, hívd fel őket!
-
kételkedem
addikt
válasz
RoszikAtosz #27364 üzenetére
Megnyugodhatsz, semmi gond! A tévét használd normál vagy mozi beállítással, váltogasd a csatornákat, néha zoomold ki a képet, hogy a csatorna logó, meg az ilyen megasztáros feliratok ne látszódjanak. Még nagyon új a panel, kicsit érzékenyen reagál a statikus képtartalomra.
-
kételkedem
addikt
válasz
Dorian #26944 üzenetére
Szerencse, hogy a neten számos cikk foglalkozik tanácsadással, így könnyebb dönteni!
Hogy válasszunk "lapos" tévét?
Az egyik komment pontosan jellemzi a problémát: Ez a cikk ékes bizonyítéka annak, hogy nem akadály, ha a cikkírónak halvány foglma sincsen arról a témáról, amiről ír.
Elképesztő, milyen zagyvaság van az emberek fejében a tévékkel kapcsolatban!
-
kételkedem
addikt
Kincsesbányára akadtam!
A LED TV elnevezést használva, a technológiában jártasabb ismerőseink kijavíthatnak minket, hogy „az LED megvilágítású TV nem LED TV”.
Akármennyire is igazuk lehet, komolyabban nem foglalkozik már vele senki, a gyártók és a forgalmazók is maradtak ez mellett az elnevezés mellett, így az ma már a köztudat része lett.
Amennyiben nem érdekel, hogy mekkora a villanyszámlánk, mennyi energiát fogyaszt a televízió, akkor ez miatt a szempont miatt ne is aggódjunk és nyugodtan lehet plazma TV-t vásárolni.
Szintén a megvilágításból adódó előnyről van szó, mivel a LED sokkal kevesebb áramot vesz fel működése során, mint más televízióknál használt megvilágítási eszközök.
Azt gondolhatnánk, hogy a LED televíziók azonos méretben biztosan kevesebbet fogyasztanak, mint az LCD modellek. Habár részben igazunk lenne, a kevesebb fogyasztás csak az Edge LED megvilágítású modellekről mondható el. Azoknak a LED televízióknak a fogyasztása, amelyek hátulról érkező, helyenként más erősségű megvilágításra képes technológiával készültek, a Plazma TV-k energiaszükségletéhez közelít, vagyis átlagosan magasabb, mint az LCD televízióké.
Szerintem így már mindenkinek tiszta, hogy miért kell LED-es LCD venni!
szerk: itt off
-
kételkedem
addikt
válasz
bela7562 #26443 üzenetére
A tartó dobozából mindent kiszórsz a padlóra. A falra 6 db csavar segítségével rögzíted a nagy téglalap alakú vasat. A rajta levő vízmértéket inkább ne vedd figyelembe, az enyémen nagyon sokat csalt! A tv hátoldalára felszereled a furatokkal ellátott konzolokat, mégpedig úgy, ahogy a fotón is látod, furatos része fölfelé, tekerős oldala kifelé legyen. A tévét felakasztod a falon levő tartó elemre, majd a konzol alján végig tolod azt a vasdarabot, amit eddig nem használtál fel. A tekerőket meglazítva beállítod a tévé dőlésszögét, majd meghúzod őket. Ha valahol elakadsz, írsz a fórumba!
-
-
kételkedem
addikt
-
kételkedem
addikt
válasz
DM-Fan #25808 üzenetére
Ez tényleg készülék függő. A 42X20-asom az éppen lejátszott jelent szerint ad ki magából zúgó hangot. A táp a világos jeleneteknél jobban dolgozik, más a zúgás hangjának magassága. Az enyém nem hangosabb, mint egy 72 cm-es crt tv. Ez a hang biztosan van akit kevésbé és van akit jobban zavar.
-
kételkedem
addikt
A két tv nagyon sok mindenben megegyezik. Az x20 fejlettebb képjavítót kapott, de ezt szerintem szabad szemmel nem lehet észrevenni. A legfontosabb eltérés a csatlakozók számában van. Az x20-on 3 HDMI, 2 scart csatlakozó van és van rajta optikai hangkimenet is. A döntés a tiéd!
-
kételkedem
addikt
válasz
#09634560 #25547 üzenetére
Ma voltam az egyik tv szerelőnél, bedöglött a régi Samu crt tv. A szó hamar a plazma, lcd, led lcd tévékre terelődött. Szerinte a jövő egyértelműen a led tv, mert annak alacsony az áramfelvétele.
A következő mondatnál elköszöntem tőle:"Csak azt nem tudom, hogy a képpontokba van a led, vagy hol, olyat még nem szedtem szét."
Megdöbbentő, hogy egy szakember ennyire nincs képben!
Egyáltalán nem csodálkozom, hogy az emberek boldogan tolják a bevásárló kocsikban a 32"-os belépő szintű lcd tévéket! A lényeg, hogy lapos legyen!
-
kételkedem
addikt
A 6 db csavar meg kell, hogy tartsa, ha jó minőségű a fal. Itt egy sorban van a 6 csavar, ha pont a maltert, vagy lazább szerkezetű falat sikerül kifogni, akkor már nem biztos, hogy rendesen fog tartani. Nekem ilyen tartja a falon a tévét. Itt alul, felül van 3 -3 csavar. Felszerelés után vígan elbírta a testsúlyom, így biztos vagyok benne, hogy az x20 a falon marad!
-
kételkedem
addikt
Ezt sokszor végig rágtuk már. Nagy készlet, sok eladó, magas rezsi stb. Most van náluk valami 0%-os hitel, amit erre a tévére is igénybe vehetsz, ami pl webshopokban nincs. Itt meg tudod nézni, hallgatni a tévét. Így a zúgó táposra rögtön mondhatod, hogy nem kéred.
Az biztos, hogy amelyik tévé nincs akciózva, az viszont tényleg durva áron van. Volt pl Samu 42c430-as ugyancsak 150-ért. Na arra már én is azt mondom, hogy ez legalább 30 ezerrel több, mint pl az Euronicsban! -
kételkedem
addikt
Nyíregyházán a MM-ban nézelődtem ma. Sikerült egy olyan eladóval beszélni, aki teljesen képben volt LCD-LED LCD-Plazma kérdésben. Plazmák közül egyértelműen a Panasonicot ajánlotta, de nem beszélt volna le Samsung plazmáról sem, ha nekem mindenképpen az tetszene. Ő mondta, hogy bármelyik tévét nyomogassam állítgassam ahova akarom. Szabadkozott, hogy az sd adás olyan amilyen, de sok helyen van elosztva az egyébként is gyenge jel. Összességében nagyon kellemesen csalódtam, általában gyengébb eladókkal szoktam összefutni.
Akinek esetleg most aktuális a tv vásárlás, a Panasonic TX42X20 most le van árazva 150 000 Ft-ra. Ez kb 15 000 Ft-al több mint a legolcsóbb webshopos ár.
-
kételkedem
addikt
Biztosan van valami valóság alapja, de ez így szerintem erős csúsztatás! A cikkből az jön le, hogy az összes Samu plazma, amit Gödön gyártanak rossz minőségű. Nekem nagyon úgy tűnik, hogy egy sértődött operátor próbálja lehúzni a céget elsősorban a munkakörülmények miatt. Nem dolgoztam még ilyen helyen, biztosan van itt is selejt vagy hibás termék. Viszont ha folyamatosan csak selejtet gyártanának, akkor a tulajdonosnak az vajon megérné?
-
kételkedem
addikt
válasz
Pankes #23949 üzenetére
Ott a TX-PF42S20 szerepel, nem a TX-P42S20.
A tévé ára aránytalanul kevés (ugyan ott a TX-P42X20 153 999 Ft + 22 246 Ft szállítás), a szállítás aránytalanul sok a többi üzlet árait és szállítási díjait figyelembe véve.
Egy e-mailt megérne a dolog, de én úgy érzem valami hibázik. -
kételkedem
addikt
válasz
vhunor #23933 üzenetére
LCD-ből mindenhol sokkal több van! Akár milyen boltot, szórólapot, akciós kiadványt nézel, 10 LCD tévére jut 1 db plazma. Ennek oka lehet az LCD esetén nagyobb méretválaszték, a több gyártó és a bővebb modell választék is.
Az ár tényleg jó, én mégis fáznék kifizetni pl 526 Eurót. Mi van, ha megsérül, mi van ha egy hét múlva elromlik, hol és ki fogja garanciában javítani stb.
-
kételkedem
addikt
válasz
moongoose #23188 üzenetére
Egy kis olvasnivaló, gondolatébresztőnek!
-
kételkedem
addikt
Az LG LED tévékre van akciós 5 éves garancia, ők sokkal pontosabban tájékoztatnak!
Az LG LED-technológiás (LED, LED Plus, Full LED, Full LED Slim, 3D Full LED Slim) tévék talán a legmegbízhatóbbak a világon. Ebben annyira hiszünk, hogy most kettő helyett 5 év garanciát adunk minden, az LG Electronics Magyar Kft. által forgalmazott, és 2010. október 1 – december 31. között vásárolt LED-technológiás tévénkre (LE, LX, SL9000, SL9500, LH9000 szériák). Keressen biztos helyet erre a hosszú időre a számlának és a garanciajegynek. Ezek feltételei a garanciának.
Az akció a fenti időszakban vásárolt LED-technológiás tévére akkor is érvényes, ha a készülék jótállási jegyén szereplő garanciális időszak kevesebb, mint 5 év. Ilyen esetben, kérjük, forduljon vevőszolgálatunkhoz. -
kételkedem
addikt
Mivel mindent összefoglaltál, nincs mit hozzáfűzni!
A pénztárcád ismeretében neked kell döntened.A legjobb persze az lenne, ha mind két modellt hazavihetnéd és otthoni környezetben, az általad használt forrásokkal tudnád megnézni, hogy látsz-e a kép minőségében eltérést. Tudom, erre esély sincs!
-
kételkedem
addikt
-
kételkedem
addikt
válasz
andzsin73 #22894 üzenetére
A lényegi különbség valóban a full hd. Most azonban a full hd tévékre adott 5 éves garancia is szempont lehet.
42X20 - hd, kb 135 000 Ft
42S20 - full hd, 600 Hz, 5 év garancia, kb 170 000 FtMegér kb 35 000 Ft-ot a nagyobb felbontás, és az 5 év garancia? Ezt mindenkinek a pénztárcája határozza meg!
-
kételkedem
addikt
válasz
Hsanyika1 #22704 üzenetére
Sajnos az analóg TV adás mindegyik lapos tévén rosszabbul néz ki, mint egy 100 Hertzes, síkképcsöves, minőségi 29"-os CRT tévén. Van amelyiken kevésbé, van amelyiken nagyon csúnya a kép. A full HD felbontás pedig akár tovább rontja a helyzetet. Még nagyobb az eltérés a forrás és a tévé felbontása között.
-
kételkedem
addikt
-
kételkedem
addikt
válasz
DM-Fan #22400 üzenetére
Nagyon részletes lett az első hsz!
Egy apró elütés:
A TV a saját talpán, illetőleg falra szerelve van a legnagyobb biztonságban. Soha ne használjunk már készülékhez kapott talpat!
A TV a saját talpán, illetőleg falra szerelve van a legnagyobb biztonságban. Soha ne használjunk más készülékhez kapott talpat!
-
kételkedem
addikt
Médialejátszó témakörében:
A.C.Ryan Playon!HD Mini hálózati HD médialejátszó
Nagyjából 30k.
Magyar menü, gyakorlatilag mindent lejátszik, akár BR ISO-t is. HDMI, optikai kimenet, kompozit kimenet. A csomagban van egy vastag, fekete harisnyás 2m-es HDMI kábel. Szerintem érdemes rajta elgondolkodni -
kételkedem
addikt
Tükröződés témában mindig a síkképernyős 72 cm-es Samsung crt tévénk jut eszembe. Még szórt fényben is látom a szobát benne, ha arra figyelek! Szerintem ez a tükröződés dolog picit túl van erőltetve. Ha mozizni akar az ember sötétítse be a helységet, ha világosban nézi a tévét, akkor meg ne a tükröződésre, hanem a műsorra koncentráljon.
-
kételkedem
addikt
válasz
#89874944 #21301 üzenetére
Sajnos tényleg létezik, hogy nem jól tüntetik fel az árat, pl szórólapokon mindig fel van tüntetve, hogy nyomdahibáért nem vállalnak felelősséget.
Mivel te kaptál visszaigazolást e-mailben, ahol szintén az alacsonyabb ár volt feltüntetve, így talán van esélyed reklamálni.Törvényi háttér:
"Több eladási ár vagy szolgáltatási díj egyidejű feltüntetése esetén a vállalkozás köteles a feltüntetett legalacsonyabb eladási ár vagy szolgáltatási díj felszámítására"
1997. évi CLV. törvény a fogyasztóvédelemről, 14§ (7) bekezdésPersze ők tévedésre fognak hivatkozni és felajánlják, hogy ha ezen az áron nem kéred a terméket, akkor elállhatsz a vásárlástól!
-
kételkedem
addikt
válasz
M_AND_Ms #20195 üzenetére
Az egyik legfontosabb mondat a cikkből:
Általánosságban elmondható, hogy a ledes háttérvilágítású LCD-tévék fogyasztják a legkevesebb áramot, viszont ezek egyelőre a legdrágábbak, sokszor százezer forinttal kerülnek többe, mint egy ugyanakkora plazmatévé, ekkora összeg legfeljebb évtizedek alatt térülne meg a villanyszámlán - persze nem ez az egyetlen szempont, amiért ledes tévét veszünk. Az egzakt összehasonlítást nehezíti, hogy a plazmatévék áramigénye attól is függ, hogy egy filmben a sötétebb vagy a világosabb jelenetek dominálnak
Az EON oldalán érdemes nézelődni!
LCD-tévé
Kis képernyős (32” / 82 cm) Sharp LC-32LE700E Átlagos éves fogyasztás: 131 kWh
Nagy képernyős (40-42” / 101-106 cm) Sharp LC-40LE810E Átlagos éves fogyasztás: 148 kWh
Plazmatévé
Kis képernyős (42” / 106 cm) Panasonic TX-P42C2E Átlagos éves fogyasztás: 106 kWh
Ugyan akkora méretben sőt ha szigorúan vesszük, az lcd csak 40", azonos feltételek mellett a díjazott LCD évi 148 kWh-ot fogyaszt, míg a plazma 106 kWh-ot!
Kár, hogy az energiazabálóként számon tartott plazmatévé legendája sosem fog kikopni a köztudatból! Nem számítanak a tesztek, a mérések!
A plazma megeszi a gatyádat, az lcd alig fogyaszt! -
kételkedem
addikt
válasz
neo-geo #18953 üzenetére
Érdemes végigolvasni a topikba írt hozzászólásaid!
Bár nem a tiéd, nem te vetted, mégis felettébb izgat, hogy a saját média lejátszója mit játszik le. Te rakod össze és állítod be, mindezt úgy, hogy láthatóan fogalmad sincs az egészről. (Mondjuk a panel talpba csúsztatása tényleg nem igényel túl sok jártasságot...)
Bár magadnak ilyet sosem vennél, másvalakinek mégis ezt ajánlottad. -
kételkedem
addikt
válasz
madgie #18591 üzenetére
Tévéműszerész szakemberrel beszélgettem, ő is az 500W-os fogyasztás miatt akart lebeszélni a plazmáról, mondván, hogy az lcd csak feleennyit eszik! Ha egy szakember is ilyen tájékozott, mit várjon az ember az egyszeri tv vásárlótól?
A nagy fogyasztás ugyan úgy beégett a köztudatba, mint a ghost!
Sokat fogyaszt, beég a logó, minek neked plazma?
Az már senkit sem érdekel, hogy már mind a kettőt orvosolták javarészt! -
kételkedem
addikt
válasz
Sanyicucu74 #17990 üzenetére
Nyíregyházi, évek óta valóban működő cég. Van üzletük is, ahol megnézheted a tv-t (persze ha a közelben laksz), ingyen kiszállítják bárhova, tehát mehetsz akár busszal is vásárolni.
-
kételkedem
addikt
Sziasztok!
Kizárólag kábeltévés analóg tv adás nézésére 42"-os Panasonic plazmákat nézegetek. A rászánt pénz meglehetősen szűkös, kb 150k HUF.
pl:
Panasonic TX-P42C10Y
Panasonic TX-P42C10ESA Panasonic TX-P42X20E kb 20k-val kerül többe. Annyival többet is ér, vagy ebben a kategóriában nincs jelentős különbség?
Melyik a legjobb ár-érték arányú tv ebben a méretben és ebben az ársávban?
-
kételkedem
addikt
válasz
fetterr #4226 üzenetére
Nem tisztem, hogy védjem DM-Fan-t vagy bárkit, de egy picit vegyél vissza. A hozzászólásodból egyértelműen kiderül, hogy nem olvastad a linkelt tesztet (sem).
Kiemelnék belőle egy gondolatot:
"A TH-42PX80 a cikk írásának pillanatában 270-280e Ft-ért vásárolható meg a webáruházak árlistáját alapul véve. Ennyi pénzért pedig nehezen lehet jobb vételt találni általános célú felhasználást alapul véve.
Kíváncsian várjuk a konkurens gyártók válaszlépéseit, az LG és a Samsung is hamarosan új LCD és plazma készülékeket jelentet meg, de a Panasonic igen magasra tette a mércét."Ha Te nem ezt a készüléket veszed, az nem baj (sőt!). Senki sem akar megtéríteni, a pénzed arra költöd, amire akarod. Ha megtetszett egy készülék egy áruházban, és megvan rá a pénzed, vedd meg!
Kérlek ne balhézz, használd a válasz gombot, ne káromkodj, tanulj meg fórumozni. Köszönöm.
További kellemes időtöltést, fórumozást itt a PH!-n
Aktív témák
- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Anime filmek és sorozatok
- Windows 11
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Házimozi belépő szinten
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- SAMSUNG (SP-LFF3CLAXXXE) DLP SMART PROJEKTOR ! 2024 MODELL! AKCIÓ!
- 5.0 hangfal szett SVS Ultra Evolution
- Denon AVR-X4400H 11.2 csatornás házimozi erősítő, távirányítóval, dobozában, makulátlan külsővel
- SAMSUNG (QE85QN900ATXXN) 215CM 8K NEO-QLED CSÚCS TV ! AKCIÓ
- SAMSUNG (SP-LSP7TFAXXH) 120" DLP LÉZER TV ! MAX 300CM !!!! AKCIÓ!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I9 13900K / RTX 4080 / 32GB RAM / 1 TB SSD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Dell Latitude 5500 - i5-8GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! HP ZBook Firefly 14 G9 üzleti notebook- i7 1255U 32GB RAM 512GB SSD nVidia T550 4GB Win11
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest