Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
RAiN91
őstag
Sziasztok,
Ambilight TV-m van, 50PUS7805. Falra rögzített szekrényen, és a szekrény alá akarok világítást, ami a padlót világítja meg, látszódnia sem kell a lámpatestnek. Elég sok Hue termék létezik, elvileg mindegyik kommunikál a Tv-vel, hogy szinkronban legyen az ambilight-al? Vezetékes vagy vezeték nélküli kell (Bt)? -
nagyfejü
őstag
Sziasztok!
Megint megkérdezem!
Be lehet a tv n 70pus8535 állitaniugy az ARC t hogy ne kapcsolgassa az AV erősitőt?
üdv -
Degeczi
nagyúr
válasz
Vistaboy #35194 üzenetére
Mivel a telefonodon nincs infra, csak wake-on-lan okozhatja, amit a beállítások / vezeték nélküli hálózat /bekapcsolás wowlannal alatt tudsz kikapcsolni (és ugyanott alatta a Chromecast opció is, ami csak akkor aktív, ha a wowlan engedélyezett)
Annál is inkább célszerű, mert az egyébként 0.5W körüli készenléti teljesítményfölvétel 17-18W körülire ugrik föl ha ezt engedélyezed! Márpedig az azt jelenti, h piaci áramáron évente tízezret adsz ki egy alapvetően fölösleges funkcióra...
-
Vistaboy
veterán
Sziasztok.
Az mitől lehet, hogy a telefonom néha bekapcsolja a TV-met, pedig semmit sem csinálok vele, ami ezt indokolná?
Előfordult már akkor, ha kikapcsoltam az ébresztőt, bekapcsoltam az elemlámpát, és hasonló, random esetekkor. A frász jön rám, különösen így hajnalban, amikor lekapcsolom az ébresztőt, erre bekapcsol a TV... Mitől lehet ez szerintetek?
Aműgy egy Samsung Galaxy S9+ Duos telóról van szó, és egy Philips 65OLED706/12 OLED TV-ről. Ami a különös, hogy ez a TV még csak be sincs állítva a Smart Home applikációban, a korábbi Samsung QLED volt így belőve (Csak a Smart Remote volt hozzá, így ha kódot kellett beírni, vagy keresni valamit, akkor a telefonról vezéreltem), de azt már eladtam, a Philips-hez nem használom ezt a funkciót...
Ötlet???
Köszi előre is.
-
bnorci71
addikt
https://www.youtube.com/watch?v=8fBuXdKlaPw&list=WL&index=2
ideje lenne nekem is eszerint beállítgatni mert a héten elállítottam a 706-t most a fekete az szürke ha nincs tartalom akkor is van egy 10%fényerő de a kép meg olyan mint amikor régen a crt monitorra felrakta az ember a szűrőt nem tudom jobban elmondani
-
tutis
őstag
55 Oled806-hoz van valakinek jó színbeállítása?
-
stellaz
veterán
Sziasztok!Faternak van egy Philips 58PUS7805/12 tévéje és rá akartam kötni neki egy 2 terrás hdd-t, de nem ismerte fel, csak úgy, hogy a tévé saját maga megformázta. Az eredeti file rendszer exFat volt, pont azért, hogy minden is tudja olvasni. A tévé most saját magának Fat32-re formázta. Egy régiebbi 2,5-ös külső hdd is volt kötve, azt felismerte, de nem tudom milyen file rendszer volt rajta.Szerintetek viszont elvileg vihetné az NTFS-re formázottat is? Ha csak 4 gigáig vinné a fileokat, azért az elég cumi lenne.Faternál nincsen pc, így nem tudom ott próbálgatni.Megnéztem a manualt, viszi az NTFS -t is.
-
Degeczi
nagyúr
Semmilyet: mint írtam, erősítőt használok néha, abban van beépített (ami kezeli a tömörített formátumokat is)
Az optikai kábel pirosló végén látod is, aktív-e, és eljut-e a jel az átákítóig.
Amúgy a vezeték nélküli füles jeladóján nincs jack bemenet? Gyakran szokott lenni, és akkor oda, a TV fejhallgató-kimenetére is köthető.
-
Degeczi
nagyúr
Én pont azért használom az optikai kimenetet, mert az mindig él, lévén nem tudja ellenőrizni a TV, épp fogadja-e vmi a jelet. A HDMI-ARC sajnos lekapcsol, ha nincs rajta erősítő - márpedig az esetek nagy részében nem kapcsolom be azt, csak ha filmet nézünk és így fontos a legjobb hang.
Viszont a külső DA átalakítók többsége csak PCM jelet fogad, tömörítettet nem, valszeg ennyi a gond nálad, ezért valóban az Alaves által javasolt beállítás lehet a megoldás.
-
alaves
addikt
Beállítások > Hang > Javított > Digitális kimenet formátuma > Sztereó (PCM)
Vedd figyelembe, hogy: "az SPDIF kimenet (DIGITAL AUDIO OUT) Dolby
Digital Plus tartalom streamelésekor letiltásra kerül".
Ha minden variációt próbáltál és sehogy sem jó, akkor 2 perces áramtalanítás, és talán 'TV újrahangolása'.
Milyen eszközzel próbálod? Esetleg HDMI ARC-ról vagy 3,5mm jack-ről nem egyszerűbb? -
repro
tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék.
Van egy 55oled706 tv-m. Optikai-analóg átalakítóval használnék vezeték nélküli fülhallgatót.
Hiába rakom össze, nem csinál semmit. Lehet, hogy be kell kapcsolni külön a tv-n az optikai kimenetet?Előre is köszönöm
-
rainman72
nagyúr
válasz
RVR400 #35172 üzenetére
Kedvezményekkel csökkentett áron akár részlet akár egyben.
Vannak itt a forumon akik akár 80e kedvezményt is kaptak.
Am meg tudom,látom évek óta egyre rosszabb az árazásuk,tényleg csak a részlet fizetés miatt éri meg,illetve hogy hamar elintézhető akár online is a rendelés/hitel. -
rainman72
nagyúr
válasz
Bogyi007 #35164 üzenetére
Ha [ezt megkapod ennyiért 3 év garival] az jobb vétel lenne mint a 7906.
-
rainman72
nagyúr
válasz
Néztem a Tkomos árát az 50PUS7906-nak ha van rá kedvezmény én elhoznám.
Nálam volt szintén VA csak 70"-ban.
Nagyon jó fekete volt rajta az edge led ellenére is.A színekkel se volt gond a hdr elfogadható kategória.
Én láttam egy pici képminőség romlást,hogy nincs benne P5 Engine csak egy alap proci,de neked ez nem fog feltünni sztem ahhoz több tv-t kéne látni hogy legyen viszonyítási alap.
Az 50PUS8506 fölötte lesz sok mindenben. -
válasz
VA panel: 43-50-58-70"
IPS panel: 65-75"A 450 nit alatti fényereje miatt túl nagy HDR élményt ne várj, de elvileg tudja a DV, HDR10, stb. formátumokat. TESZT
Hopp, bocs, Te a 7906-ot kérdezted, én meg a 8506-ra gondoltam... előbbinek edge LED a háttérvilágítása, gyengébb a képfeldolgozó proci, nincs HUE integráció, nincs eARC.
Inkább a 8506-ost venném, ha van rá keret. -
Bogyi007
veterán
Sziasztok! Hamarosan tévécserében gondolkodom, fater megkapja a pár éves 50PUS6504-es egyébként hibátlanul működő készülékemet, én meg keresgélni kezdtem.
A Philips számomra tökéletes lett így a Telekomnál szemezek a Philips 50PUS7906-es tévével is.Bár van Xbox Series X konzolom is a 120 fps támogatás engem egyáltalán nem érdekel mivel alig van játék ami támogatja és számomra a 60 fps is untig elég a játékokban, a VRR támogatás már lehet hogy ki lenne használva azt látom hogy a Hdmi 1-2 port támogatja is.
Ami érdekelne hogy ez a tv VA paneles-e vagy sem és a HDR és Dolby Vision itt már használhatóbb-e mint a korábbi tévém esetében?
-
Kaslerka
tag
Sziasztok!
Remélem ide téved véletlen valaki aki tud nekem segíteni.
Adott egy Androidos Philips tv (32pfh5500/88)
Amikor bekapcsolom a készüléket, akkor az elején kiírja, hogy a tv alkalmazás leállt...
Minden működik, csak tv-t nem lehet rajta nézni.
A menüben nincs is hangolás/csatorna keresés opció.
Sajnos a soft reset nem segít. A philips honlapjáról letöltött legfrissebb (2018) update-t nem teszi fel, mert kiírja, hogy vagy ugyanez vagy jobb van rajta.
1 megoldást tudnék még elképzelni, hogy hard reset - recovery módban kellene indítani a készüléket és akkor talán fel lehetne tenni rá, de egyszerűen nem jövök rá, hogy hogyan is kellene indítani a kütyüt.Ha esetleg valaki tudna ebben segíteni, azt megköszönném.
Üdv,
Krisztián -
mzso
veterán
Helló!
Szerintetek fog még lejjebb menni a mostani xx6-os Philips széria ára? -
rainman72
nagyúr
válasz
nicu71 #35154 üzenetére
Tudom hogy melyik a mini led a TCL-nél
És azt is hogy a C728 nem az.
Csak példának lett felhozva hogy még a C825 se produkál itthon olyan képet amitől hasra lehetne esni nem hogy a C728.
Ebből meg az jön le hogy egy jobb Philips model hozza azt a képminőséget mint egy TCL C728 mégha csak 50/60hz tud.
Megnéztem már sok mindent az elmult években nekem ez jött le belőle.(Am a hsz alján ott van jelenleg milyen tvk-el rendelkezek) -
Gabonetta
aktív tag
válasz
AxBattler #35140 üzenetére
50PUS8556? Ilyet nem találtam egy boltban sem, csak 8506-ot. A másik kettő közül megpróbálom valamelyiket kisajtolni belőlük. Fogalmam sincs amúgy, honnan szerzik be.
#35150bnorci71: Telekomnál kötött biztosítás, ez az első ilyen ügyintézésem. Az ÁSZF-ük szerint "a Biztosító az alábbi szerződéses feltételek szerint megtéríti a Biztosított helyett a Biztosítási összeg erejéig – a biztosított Készülék
– elvégzett javításának költségét, vagy
– a Biztosító Szervizpartnere által a kárrendezés időpontjában elérhető készülékek függvényében azonos, vagy hasonló műszaki paraméterekkel rendelkező új, vagy felújított hibátlan Cserekészülékre történő cseréjének költségét
a Biztosítási időszak alatt bekövetkezett Biztosítási Esemény
esetén. -
dropi
senior tag
Srácok valaki használ Xbox Series X-et az 806-tal? Az jelentkezzen már légyszi, amikor 120 Hrzre állítom a boxnál a tévét, kapok egy hibaüzenetet, amit nem tudok értelmezni
-
rainman72
nagyúr
Sztem igen,az ambis tv-k nagyon jók.
Airplay nincs,de pl YT tükrözés megy ha ez elég.
TCL mini ledem van,de az se hoz olyan képminőséget amitől leesne az álam.
Philips paneljei jók,mozgás szintén,szóval nem sokkal rosszabb a kép mint a C728-n.
A PUS8506 tudja a széles színskálát,szóval a színek is jók lesznek,a qled nem garancia arra hogy annyival jobb is. -
Hitch
senior tag
Sziasztok!
70pus8546 jó választás lehet 265.000ért?
nappaliba ( világos, tágas) keresek tv-t, Tcl 65p728at néztem 120hz miatt de ahogy olvasgatok nekem felesleges. Talán a nagyobb méret és az ambilight nagyobb élményt adna, avagy nem!?
konzol nincs, nem is lesz a következő 10 évben biztos…
Ami menne YouTube/ Hbo max/ Disney+ , mesék, filmek.
jol látom, hogy Apple AirPlay ebben az árkategóriában egyikben sincs?előre is köszönöm szépen.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
#85578752 #35137 üzenetére
Előfordult már nálam is, nyugtáztam azzal, h talán ilyen HDR-t nem néztem mostanában (valszeg nem DV volt amit néztem, hanem vmi sima HDR, és minden formátumnál külön be kell állítani a képjellemzőket)
De simán lehet, h bug, és elfelejti néha
A hülye szappanopera mozgásról rögtön észreveszem, szerencsére nem sűrűn fordult elő -
törölt tag
-
belashx
senior tag
Halihó!
OLED806 esetén (új firmware), néha elmásznak a kép beállítások. Egy forrásváltás megoldja általában, de pl. Apple TV-n nézek egy DV-s tartalmat, hiába lépek ki a lejátszásból/lejátszóból, hiába írja a beállításokban, hogy Filmmaker módban vagyok, ugyanúgy marad a nagy fényerő. Néha ugyanezt játssza el, csak fordítva. Nem lesek öngyilkos emiatt, de jó volna, ha nem kéne b.szakodni. Főleg asszony miatt lenne jó egy megoldás erre, bár nem szokott panaszkodni.
A régi TCL-nél is megvolt ez a DV-s hiba, így gyanakszom, hogy valami Android bug lehet inkább.
-
Gabonetta
aktív tag
Sziasztok!
Van (volt) egy 55PUS7304-es TV-m, amit a meghibásodása miatt (biztosítás keretében) cserélnének egy ugyanilyen vagy hasonló készülékre. Ugyanilyet már nyilván nem tudnak adni, helyette 55PUS7556/12-t ajánlottak. Mi a véleményetek erről a típusról? Én nem érzem ugyanilyen tudásúnak, még csak hasonlónak sem (Android, Ambilight hiánya, kevesebb HDMI...). -
dropi
senior tag
válasz
Bigmasterl #35129 üzenetére
A képet úgy nem tudod kiküldeni. Vagyis kiterjesztett monitorként nem tudja kezelni sem a Win10 sem a 11. Max úgy tudod megoldani, hogy a Chrome-ban nem a lapot választod, hanem az asztal átküldését vagy valami ilyesmi. Úgy átviszi az egész képet.
-
Bigmasterl
tag
Van igen. Telefonról működik is a youtube . Win 11 alól a win+K val próbálkoztam de ott nem látja a tv-t .
-
Kbali
nagyúr
válasz
Bigmasterl #35126 üzenetére
Chromecast van a TV-dben? Chrome böngészőből, ha az átküldést választod? Van lehetőséged adott böngészőablakot vagy teljes asztalt megosztani?
-
Bigmasterl
tag
Szeretném a laptop képét kirakni a tv-re ( 58pus8506/12 ). Viszont a laptop sehogy sem látja az eszközt kizárólag médialejátszóként. Mindketten azonos wifin vannak. A szomszéd Lg tv jét bezzeg látja. Mit kellene tennem hogy észlelje ? Előre is kösz ha tudtok segíteni
-
rainman72
nagyúr
-
rainman72
nagyúr
válasz
Lovi24 #35122 üzenetére
Voltak gondok a blooming-al.
Nem tudni javitották-e.
Ennyiért már korrekt tv lenne sztem.
Viszont ha kicsit megpótolod akkor inkább oled.Össze nézve a TCL mini ledjével,nem érik utol egyenlőre.350e áron talán kipróbálnámOtt már akkora ár difi hogy érdemes a mini ledet választani.
-
Lovi24
senior tag
Ezt a miniledes tv-t látta már valaki élőben?
Az oledek-hez viszonyítva milyen a képe? -
bnorci71
addikt
Pénteken vettem egy új CI+ modult a szolgáltatónál.
Na ma megint bekapcsoláskor nem volt jel egyáltalánkikapcs-bekapcs nem változik, Android újraindítás menüből megoldotta.
Ja és az utóbbi 2-3 napba 3x csinálta hogy magától újraindult a tv EPG programváltás közben és mindig akkor.
Nem hiszem el hogy a Philips nem tud összetákolni egy fw-t mert ez már biztos nem hw probléma 4 tévénél. -
nagyfejü
őstag
Sziasztok!
70" tévé mellett mekkora hely szükséges hogy az ambi jól érvényesüljön??Magyarán mennyire legyen a szekrény a tv től?
Alul - felül - oldalt.
üdv -
blakey
titán
válasz
Ashiyo #35111 üzenetére
Semmi köze a TV típusához, az Apple TV 4K egy nagyon stabil, megbízható eszköz, már a harmadikat "nyúzom", az egyetlen stabil eszközöm amit csak hardver frissítéskor cserélek. Ha veszel egy ilyen eszközt akkor nem a TV fog felskálázni az adott felbontásra hanem az Apple TV, képminősége kíváló, minden stabilan működik, VLC helyett javaslom a piacon lévő egyik legjobb lejátszó appot ami az Infuse, nem olcsó, cserébe nagyon jó és ha majdnem minden eszközöd Apple akkor mindegyikre telepíthető.
-
Ashiyo
csendes tag
Sziasztok. 70PUS8505 Philips TV-hez szeretnék venni egy Apple TV 4k (2021)-t. Jelenleg a Youtube, Netflix, HBO Max, Disney+, Apple TV, Twitch és VLC appokat használom rendszeresen. Ahogy telik az idő, egyre jobban kezdem megutálni a készülék oprendszerét és sebességét, ez lenne az egyik oka a váltásnak. A másik, hogy szinte csak Apple termékek vannak itthon, már csak "ez hiányzik" és kíváncsi vagyok arra, hogy hogyan épül be a rendszerbe.
A kérdésem, hogy aki ezt a típusú TV-t (vagy hasonló kategóriát) használja Apple TV-vel, mi a tapasztalata képminőségben? Érezhető bármiféle változás, javulás?
-
amdboy
senior tag
Sziasztok. Lehet egy kicsit off de remélem tudtok segíteni. Ehhez a fajta tv-hez keresek távirányítót( utángyártott is jó) : 43pus6401/12. Emagon ugyan van kinézezre nagyon hasonló, sőt szinte 1:1, de a felsorolásban nem látom ezt a típust megjelölve, így nem tudom jó e.
Esetleg tudtok adni tippeket? Köszi a válaszokat -
joergie
őstag
Van egy h265 fájlom, amit usb-ről akarok lejátszani. 2160p h265. ezzel nincs gond, megy a videó, szép a kép jó, csak az egyetlen hangsávom..sistereg. nem mindig, de gyakran. Ez mitől lehet, és hogyan lehet elhárítani?(pus7805)
a másik verzió, hogy notebookról nézem, de olyan szinten hajtja a 4700u notebookot, hogy élvezhetetlen a videó a ventitől(nem értem hogy a sokkal gyengébb tv passzívan hogy játsza simán a h265 fájlokat, míg a 7nanos hightier mobil proci megizzad) -
Zola01
tag
Sziasztok.
Kb 1 éves 70PUS8545 tv-nk a mai nap bekapcsolás után kb 10 perccel furcsa képhibát produkált. Volt újraindítás, áramtalanítás, de a hiba nem múlt el.
Már elkezdtem mérgelődve keresni a gari papírokat, de közben megjavult magától.
Találkoztatok már ilyennel? Ez valami komolyabb hibának az előjele?
Köszi!
[kép]
[kép] -
Sántha Lajos
aktív tag
Kérdésem már nem aktuális
-
anrab
addikt
válasz
darkstreet89 #35100 üzenetére
Tv áramtalanítás minden frissítés után.
Ha még van probléma, tv újrahangolást és nem visszaállítás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- LG 34WQ75X-B - 34" Ívelt IPS Panel - 3440x1440 2K QHD - 60Hz 5ms - FreeSync - USB Type-C 90W
- Magic Trackpad legújabb fajta, lightning csatlakozóval
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest