Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Gaming notebook topik
- Azonnali informatikai kérdések órája
- LG LCD és LED TV-k
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
-
PROHARDVER!
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
dolon75
senior tag
válasz Degeczi #37797 üzenetére
igen, kb. én is így vélem.
Abban bízom, hogy amikor találkozik a két földelés, és jön a szikra, még nincs "közben" érzékeny elektronika,és a földelések teszik a dolguk.szerintem az nem elfogadható egy konzumer eszköznél, hogy
nézzem megtudjam, hogy földelt, a konnektor is az, meg ilyesmik.
Ha nem lenne ez a tudatlanság a tervezeskor figyelembe véve, a szerviz tele lenne egy hét alatt...Pa-kah! Pakah-pakah Pa-kah! Bokata-Bokata Pa-kah! Pakah-pakah
-
dolon75
senior tag
Értem, amit mondotok, de a vasalóban nincs semmilyen elektronika (legalábbis az egyszerűekben), amely fel lenne készítve a hot plug-ra.
A HDMI szabványban pedig benne van, így aki ilyen készüléket gyárt, annak meg kell felelnie ezeknek a kritériumoknak, különben nem kapja meg a plecsnit.
És nem tartom valószínűnek, hogy a szabvány megkülönbözteti a csatlakoztatást annak sebessége szempontjából.
Pa-kah! Pakah-pakah Pa-kah! Bokata-Bokata Pa-kah! Pakah-pakah
-
dolon75
senior tag
válasz blakey #37787 üzenetére
egyetértünk, hogy jobb az óvatosság.
de az, ha valami hot plug akkor bírnia kell.
pont azért hot plug, hogy ne kelljen leallitani.ugyanígy vannak ITban hot plug hattertarak, tápok, sok minden. nem véletlenül alakították ki így a HDMI szabványt sem.
-
dolon75
senior tag
válasz blakey #37778 üzenetére
pl a tv-m, philips 806, ki sem kapcsol, amikor megnyomom a gombot, csak aludni megy.
ha hot plugged, akkor nem okozhat gondot.
nem azt mondom, hogy most cibaljuk ki/be percenként, de egy átlag felhasználás során nem szabad gondnak adódnia.szerk.
a hot plug pont azt csinálja, hogy nem megy jel, ha a megfelelő vonalon nincs kapcsolat.
Így a levegőben lévő kábelen nincs jelfolyam.[ Szerkesztve ]
-
dolon75
senior tag
válasz #85578752 #36758 üzenetére
Jól értem, hogy felraktad a linkeden ajánlott 248 végü firmware-t, és elrontotta a hangerő szabályzást?
Nekünk is 806 van, de nem tapasztaltam ilyet.
Olyan szokott lenni, hogy a távirányító meghülyül, ekkor elem ki-be, és ismét jó.
[ Szerkesztve ]
-
dolon75
senior tag
nem.
azt tudom elképzelni, hogy egy SOS, kb alig tesztelt frissítést nem akarnak kikuldeni mindenkinek.
Ezért, amikor a TV felnez, hogy na itt vagyok én, van frissítés? akkor a küldött azonosító alapján szurnek, legalábbis az elején.Aztán, amikor nincs gebasz, akkor mehet mindenkinek.
-
dolon75
senior tag
ALZA-tól vettem, az alzás ügyyfélszolgálat megadta a tp vison magyarország telefonszámát, ahol érdemes érdeklődni:
nulla hat egy hét nulla nulla nyolcvanegy ötvenegyFelhívtam, tudnak a hang hibáról, az én készülékemnél (55OLED806) nem javasolják a visszaállítást.
Viszont elkérték a készülék gyári számát, mert közvetlenül erre fogják majd küldeni a frissítést.
Aki hasonló cipőben jár, érdemes talán felhívni, és megadni.
Azt javasolta még, hogy normál televízió csatornát nézve a ZENE mód segíthet, amúgy viszont csak külső hangszóró a megoldás a javításig.
[ Szerkesztve ]
-
dolon75
senior tag
Kifutottam a szerkesztési időből.
Az utolsó, még jó firmware: TPM211EA_R.101.000.178.222
a rossz (már ha nem HW hiba van): TPM211EA_R.101.001.003.232Pa-kah! Pakah-pakah Pa-kah! Bokata-Bokata Pa-kah! Pakah-pakah
-
dolon75
senior tag
válasz bnorci71 #36677 üzenetére
A mi 806osunkra azt írják, hogy 2023.01.05-én jött ki firmware:
Támogatás a következőhöz: OLED 4K UHD OLED Android TV 55OLED806/12 | PhilipsA TV firmware update logjában azt látom, hogy tegnap (01.07) 6:15 körül frissült.
A hibát délután vettük észre.Csinált már valamelyikőtök firmware downgrade-et?
Megjelent a TV firmware update logjában új sorban az újratelepített firmware?szerk. @bnorci71:
Az a baj, hogy nincs mit kiemelni. Úgy képzeld el, mintha van egy kétutas erősítőd, és csak a mélysugárzó kap jelet.[ Szerkesztve ]
-
dolon75
senior tag
válasz Balagee85 #36668 üzenetére
hogyan furcsa?
nálam a magas hangok teljesen hiányoznak.
sőt, a közép frekik is.
a 806on van egy kis mélyhangszoro, es két magas. ezek nem szólnak.a fura az, hogy egyik sem, azaz nem a hangszóró ment tönkre, hanem ami meghajtja mindkettőt.
-
dolon75
senior tag
azzal kezdtem, majd factory reset, majd tv reinstall.
Mindent mindenre állítottam. 😉Holnap hívom a szervizt, hátha van tippük, ha nincs, még esetleg megpróbálok egy korábbi firmwarere visszallni, aztan gari, ha az sem segít.
-
dolon75
senior tag
Sziasztok!
Van egy 6 hónapos Philips OLED 806-om.
Tegnap este minden rendben volt, kikapcs.
Most délután bekapcsolom, és a hangja olyan, hogy csak mélyek vannak, semmi magas, az emberi beszédből is csak a mélyek jönnek, nem érthető semmi.TV csatorna, Netflix, youtube esetén egyaránt.
Factory reset ,TV Reinstall megvolt, nem javította meg,
Most áramtalanítottam megint (volt az is , fél percre már), de ebben nem hiszek.
Ja, bluetooth-on jól kimegy hang, csak a saját hangszórójával van baj.
Ötlet, esetleg més is járt már így?
Kit érdemes hívni itthon, akitől lehet is kérdezni, mielőtt elviszem javíttatni?
szerk: megtaláltam az összefoglalóban, milyen sorrendben hívjam őket?Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
dolon75
senior tag
válasz vicces #35725 üzenetére
hogy dugtál mást a fogyasztás merobe ugy, hogy a tv nem lett aramtalanitva?
eloszto van a mérőbe dugva? nincs rajta más fogyasztó?nem szabadna egy aramkimaradas miatt a tvnek tönkre mennie, en bátran kihuznam, amikor ki van kapcsolva.
[ Szerkesztve ]
-
dolon75
senior tag
válasz starchild #35603 üzenetére
mi nemrég vettünk egy 806os oledet.
Tvt nem nézünk, csak stream megy.
A maradék 10% miatt, ha van rá kereted, érdemes megvenni. Én azóta is sokszor keresem az állam...Ha hitelből lenne, akkor azért meggondolnám.
-
dolon75
senior tag
nekem az is jó lenne, ha nem lenne egy lapos valami az egész, és a "korzor" gombok lejjebb lennének.
vacak az egész.kár érte, mert a 806-tal képileg és minden más miatt nagyon elegrdettek vagyunk, kivéve a tavkapcsot.
-
dolon75
senior tag
sziasztok!
egy 806os OLED távirányító háttérvilágítasának hosszát lehet valahogy állítani?
túl rövid, mire megtalalom amit keresek rajta, kialszik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest