-
PROHARDVER!
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
Harcipocok84
tag
Sziasztok!
Nagyon gondolkodom rajta, hogy kihasználom ezt a mostani akciót. Elvileg még a mai napon tart. Kinéztem egy 75-ös 8-as szériájú TV-t, és mellé szeretnék egy Hangprojektort. Akcióban ha jól látom 4 fajta projektor van hozzá. Sajna mindegyik 100K felett van. Viszont a pénzvisszatérítéssel 50-60 lenne, ami elfogadható. Kérdés hogy ezek a promos hangprojektorok tényleg sokkal jobbak-e mint az alapból 60K körüli samsung és társai féle hangprojektorok? Megéri vesződni ezzel az akcióval?(körülményes lenne ma megvenni a szettet, hétvége inkább jó lenne, de addigra vége az akciónak)
Illetve ti melyik hangprojektort vennétek az akcióban szereplők közül?
https://euronics.hu/philips-performance-televiziok -
rainman72
nagyúr
55Oled806 lábak közti táv.mennyi??
-
bala6120
senior tag
Sziasztok!
50PUS7303 mai naptól a HDR tartalmakat az alábbi kép szerint jeleníti meg: streaming, letöltött film TV beépített lejátszón, VLC-n. Az SDR tartalmakkal nincs probléma. Külső eszköz hiányában HDMI-n nem tudom mi lenne. A TV sógoromnál üzemel. Holnap adok neki egy CE-s S912 boxot, hogy HDMI-n is leteszteljük. 1 hónapja volt gyárivissza, mikor átvette tőlem.
Csak telefonon tudok neki segíteni, boka-és láb-szalagok szakadása miatt.
Egy firmware újrarakást megpróbáljunk? Pendriveot megcsinálom neki, szerintem az menni fog neki is. Egyéb ötlet? -
redhunter
senior tag
Sziasztok,gondoltam leírom ide is hátha esetleg mást is érint. A korábban jelzett problémám, miszerint sem az HBO maxon sem a Disney pluson nem jött ki 5.1 hang a tv optikain keresztül,míg a netflix tökéletesen működött.Az erősítőn nincs HDMI így csak az optikai jöhet szóba.A lényeg hogy vettem egy HDMI extractort aminek van HDMI bemenete és így a tv HDMI arc-al összekötve,a kis dobozból optikain tovább az erősítőre, gyönyörűen jönnek az 5.1 hangok,mind a 2 szolgáltatónál.Ezek szerint a tv optikain v.hogy a Disney és az HBO szabvány hangját csak sztereoban küldte tovább a tv.
-
elmepocok
tag
Sziasztok!
Segítsetek légyszi, mert elvesztem a spec sheetek és marketing bullshit tengerében.
Kérdésem, hogy az 58PUS8506-nak van-e 2.1-es HDMI bemenete, mert több helyen olvastam többfélét.
Illetve ezt leszámítva mennyiben képvisel jobb minőséget, mint egy 7-es széria, mert abból ugye 65-ös van ezen az áron.
Köszi!
-
rainman72
nagyúr
-
rainman72
nagyúr
Hol vannak az új modelek??
Hajrá
PUS8807 izgatja a fantáziám -
alaves
addikt
4k-s előfizetésem nincs, de nemcsak a 4k-s adásoknál, hanem a HD (1080i/50Hz) és SD adásoknál is bevillog a kép alsó fele, ha 2160p/50Hz vagy 2160p/60Hz-re van állítva a box, 1080p/60Hz-en és 2160p/30Hz-en rendben van.
Elképzelhető, hogy ha felskálázási algoritmus bekapcsol ilyenkor, akkor gyenge hozzá a box hardvere. -
Degeczi
nagyúr
válasz
joergie #34574 üzenetére
Persze. Digitális "hangerőszabályozás" a minőség romlásával járna, hiszen pl. felére csökkentett hangerő esetén 16 helyett már csak 15 bit hordozna információt, ezért szokták optikai kimenetre minden módosítás nélkül kitenni az eredeti digitális hangot.
Ilyen célra HDMI a praktikusabb digitális csatlakozás, mert ott van külön vezérlőcsatorna, amin át tud küldeni hangerőinformációt. -
joergie
őstag
optikai kimeneten annyira digitális jel megy, hogy tv távironyítóval nem is lehet kontrollálni a hangerőt(csak a jack-et tudja szabályozni, meg a saját hangfalait)
7805
-
HUNited
őstag
A fejlesztőiben sem találtam sajnos, néztem már.
Hogy hány centi azt nem mértem, de jóval kisebb mint a régi tvben. 41 évesen, informatikus szemmel (rááll a szemem) nekem sem okoz ez problémát, de apám 70 feletti, szemüveget nem hajlandó viselni (bár csak közelre van gondja), és nyúz vele.
-
RVR400
veterán
Azt tudom, hogy tudja, de a villogás miatt igazából nem is az, hogy nézhetetlen, de iszonyatosan idegesítő. Talán 50 Hz-en nem annyira sűrű, mint 60-on, de ez is sovány vigasz. Nekem szerencsére a TV-k androidosak, így nem kell a box a tartalomszolgáltatós kliensekhez, szóbal megúszom a felbontás váltogatását.
-
anrab
addikt
válasz
HUNited #34567 üzenetére
Szia.
Nagyjából ismerem az androidot de amerre jártam benne, ilyen opcióva nem találkoztam. Azt se tudom hogy van e hozzá valamilyen app.
Talán a fejlesztői beállításokban van rá mód.
Én is vezeték nélküli egeret használok. Most lemértem a nyilat. 3.5cm. Nekem szinte nagy. :) -
V8engines
tag
válasz
rainman72 #34554 üzenetére
Elmegy az SD, de én is HD-ban nézem ha elérhető. Telekomos embertől megtudtam (mert nem keveset kínlódom a céggel set top box ügyben, hétfőre is időpontom van hozzájuk), hogy az nem valós HD, de színekben és bárhogy is jobb a képminőség. Ha más nem, valamit trükköznek vele. Ja és csak egy 32-es LG-n nézem.
-
HUNited
őstag
Sziasztok, apámnak vettünk egy 43pus8506 tévét, lecserélendő a régi 40PFLH5500 sorozatú régi modellt. Usbs vezeték nélküli egér/billentyűzet kombót használ a játékaihoz, Kodihoz. Az új tévén azonban a kurzort nem látja (jóval kisebb mint a régin, és 70 felett már nem olyan jó a látása).
Próbáltam az acceIbility menüben állítani, de nincs rá mód.
Miként lehetne növelni a kurzor méretet? Akár külsős appal?
Vagy a tévé felbontását csökkenteni az appokban? Úgysem natív 4K, csak a system UI (egys részei).Android TV 11 van a tévén.
Köszi: Sanyi
-
alaves
addikt
válasz
tobias88888 #34560 üzenetére
1080p/60Hz-en jó. Azért kellene, hogy jó legyen 2160p/50Hz-en is, mert ha pl. a boxon VLC-vel játszol le 4kHDR filmet, akkor át kell állítani mindig a felbontást ide- oda. Jó lenne így is, ha úgy működne az 'Automatikusan legjobb minőség' opció, hogy a felbontást is automatikusan váltaná.
Ui.: Egyébként 2160p/60Hz-en folyamatosan szétesik a kép.
-
rainman72
nagyúr
válasz
tobias88888 #34560 üzenetére
Nem,1080i 50hz a Tkom HD.
-
Kaba
veterán
válasz
rainman72 #34554 üzenetére
Előbb utóbb ki lesz vezetve a Tkom sat.(előfizetni már nem lehet rá).
IPTV -re már nem tudsz váltani csak a Telekom tévére a droidos boxxal.
Az androidos Smartbox még nem működik tökéletesen így ráérsz még váltani. Jelenleg 63 HD csatorna érhető el az IPTV és Telekomtévés plattformokon. -
-
V8engines
tag
válasz
rainman72 #34550 üzenetére
Köszönöm mindannyiótoknak az infókat!
Öcsémnek sikerült azt a gombot eltalálni, amivel életre kelt. Én meg nyomkodhattam bármit.Most már tévézhetnek öregék. Csak ki kéne már használniuk a HD-nak nevezett adásokat. Erre még nem tudtam rávenni őket, előző Sony-nál sem.
Amúgy vélemény, esetleg képi beállítás ami jó lehet? 43PUS7956/12
-
tobias88888
őstag
válasz
V8engines #34549 üzenetére
A legtöbb modern tévénél a kézikönyv már a tv-ben van, nem tudod elveszteni és nem szennyezi a környezetet
Ha mégis kell akkor fent van a philips honlapján: [link]
A pontos link ha esetleg nem sikerülne így se: magyar útmutató.pdfAzért keres hálózatot, mert gondolom benyomtátok neki hogy keressen. Váltsatok forrást (jobb középen van a gombja) a megfelelő hdmi-re.
-
rainman72
nagyúr
-
V8engines
tag
Sziasztok!
Itt még nem voltam (remélem jó helyre is írtam, ha nem, irányítsatok már át), LG tv-s topic-ba jártam eddig csak, meg autó hifi.
Most úgy alakult, lett egy Philips tv (anyukám párja intézett maguknak).
Valaki elárulja hogy első indításnál mit keresgél hálózatot már percek óta?
Telekomos set top box van. Bekötések a helyén, de leírást semmit nem találtunk.
Létezik hogy csak a garanciáról és veszélyekkel kapcsolatos semmi dolgok találhatóak a tv gyári dobozában?Bármi hasznos infót szívesen vennék. Köszi!
Legszívesebben bemennék vissza a boltba és infót kérnék.
De se nem én vásároltam (meg szombat van), ráadásul se nem net-ről, ahol lenne 14 napunk visszadobni. -
Degeczi
nagyúr
válasz
rainman72 #34546 üzenetére
A hangszóró virtualizálásos parasztvakítás simán betehet az érthetőségnek. Hasonlóképp egy rossz tartományban történt mélykiemelés is ronthat a beszéd dünnyögősebbé tételével.
Mindenesetre ha hely van, akkor ezerszer inkább vmi használt házimozi erősítő tisztességes hangdobozokkal. -
Chronos85
tag
válasz
allein #34538 üzenetére
Hali!
Kérdés, hogy milyen tervek vannak a továbbiakban.
Ahogy rainman72 is írta falon érvényesül legjobban az alsó ambi (15-20cm az ideális a TV szélétől).
Ha soundbart is tervezel alá tenni akkor egyik talp se jó, vedd a sima 806os-t és mellé egy üveg emelvényt vagy állványt.
Egyébként a 806osnak sokkal jobb a hangja mint a 8506osnak (családban van az is), viszont azért egy kicsit jobb bar már fényéveket ver rá. Sőt ha már SB és belefér mindenképpen olyat javasolnék ahol a centert külön tudod állítani (ez a beszédhangot jelenti többnyire) és vannak hátsó satelitek is (akár később kiegészíteni). Sportnál, híreknél nem érdekes, de olyan filmeknél ahol többcsatornás a hang nagyon nem egy liga.
Relatív kicsi a szoba 1,5 hónapig bar nélkül, majd 2 hónapig használtam hátsók nélkül, de azért csak motoszkált, hogy milyen lehet, úgy voltam 2 héten belül visszaküldhetem. Mondanom se kell maradt, most kezd 3 hét után bejáratódni valszeg visszább is kell majd vennem a hétvégén a hátcsók erejéből. -
Degeczi
nagyúr
válasz
allein #34538 üzenetére
Ha talpon hagyod, a 806 mini lábaival nemigen kapsz alsó Ambilight effektet (és a hangnak sem kimondottan jó, mert a hangszórók is ott vannak) - annyi erővel már lehetne a háromoldalú AL-ra képes 706-os is.
A 856 valamivel magasabb lába nyilván jobb - de ha igazán jó Ambit szeretnél, akkor úgyis fali konzolra teszed, akkor meg mindegy.
-
rainman72
nagyúr
válasz
allein #34538 üzenetére
Semmi ugyanaz a tv
Középtalp dizájnosabb meg talán forgatható is,könnyebben elfér kis helyen is.Az idén már az alap 807 is így jön nem variálnak.
Ambi látványba se szól bele,a 4. oldalnak meg jót tesz ha magasabban van,sztem falon lenne a legjobb.
Nem tudtam hogy ez is lehet dilemma -
Degeczi
nagyúr
válasz
rainman72 #34534 üzenetére
Nem tűnik vmi pozitív tesztnek... Rossz beszédérthetőség egy TV-hez használt hangszórón?
A 3D-s (magasságot, de persze főként hátsó csatornákat is igénylő) Dolby Atmos eleve parasztvakítás egy mezei projektoron, és a cikk szerint nem is érdemes használni rajta, nem jó.
-
oszy
veterán
Tudom, hogy tv topic, de Philips.
Melyik soundbart érdemes választani?
Philips HTL3310B/10
vagy
Philips TAB 6305/10 -
tomsky
csendes tag
Üdv!
Bp-n csinál valaki háttér világítás cserét?
PUS496561/12
Köszi! -
Upo
addikt
válasz
Horvath1985 #34530 üzenetére
Upgrade loader módszert lehet megpróbálni.
[link] -
Horvath1985
csendes tag
válasz
kisbalazs83 #34525 üzenetére
Se kép,se hang...
-
zsozsa74
őstag
válasz
Horvath1985 #34527 üzenetére
Nem segítségnek szántam. Nem is nyomtam mega válasz gombot, ha látod.
Bár éppenséggel segítség lehet azoknak, akik mostanában tervezték berhelni a tévéjüket...
-
Horvath1985
csendes tag
válasz
kisbalazs83 #34525 üzenetére
Megpróbálom,köszi.
-
zsozsa74
őstag
Azért ezek a rejtett menük talán nem véletlenül rejtett menük...
-
kisbalazs83
aktív tag
válasz
Horvath1985 #34524 üzenetére
Szia!
Próbáld meg frissíteni, újrarakni a szoftverét a leírás szerint: www.p4c.philips.com -
Horvath1985
csendes tag
Sziasztok!
Van egy PHILIPS 49PFS4131 / 12 típusú tv-m.
Sikerült rajta virgin mode-ot bekapcsolnom a rejtett menűben,mert CI PLUS KEY FAIL feliratot akartam eltüntetni.
Valószínűleg mindent törötem róla és most csak annyit csinál,hogy bekapcsol,fekete háttérfény,majd újraindul és megint ezt.
Mit tudok csinálni vele? Valaki tudna segíteni.
Előre is köszönöm -
Horvath1985
csendes tag
Sziasztok!
Philips 49pfs4131/12 tipusú tv-nél a secret menűben sikerült a virgin mode-ot bekapcsolnom.Most a TV bekapcsol,de teljesen fekete a képernyő,majd újraindul kb 20mp-ként és folyamatosan ezt csinálja.
Valószínűleg mindent letöröltem róla,de a keretrendszer nélkül hogyand tudom visszatelepíteni?Előre is köszönöm a segítséget.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
fecke78 #34516 üzenetére
Persze, ez a céltopikja (és a részletes teszt fölötte)
-
fecke78
senior tag
philips 55oled806 Ajànlott ?
hàloszobàba lenne -
RVR400
veterán
válasz
rainman72 #34510 üzenetére
Kezdek kicsit megnyugodni, mert ami teszteket néztem ,azok jónak tűntek, itt meg látok jó pár hozzászólást, hogy nem szép az IPS képe. Mondjuk a Telekomtól rendeltem, így 14 napon belül vissza tudom küldeni, ha úgy van, de reménykedek benne, hogy legalább ilyen képe lesz nekem is.
Ha mégsem, akkor muszáj leszek méretcsökkentés elviselni, és egy 58-ast kérni helyette.
dj79: Jelenleg az IPS vs. VA kérdés merül fel, hogy ott milyen különbségek vannak.
-
rainman72
nagyúr
válasz
RVR400 #34509 üzenetére
Akár lehet
Viszont az ambi sokat segít a jobb kontrasztban és feketében.
Ez is IPS,az enyém volt.Illetve tudni kell fotózni is
Am pont most láttam egy ujracsomagoltat az eMagon 244-ért,de csak 2 év gari van rá.
Volt már sokszor hogy 250e alatt is 3 évet adtak sőt 190ezres Philipset is vetten úgy.
A hasonló árú Lg Nanocell-től sztem jobb képben,feketében főleg,illetve az op.rendszer us pörgősebb. -
RVR400
veterán
válasz
rainman72 #34508 üzenetére
Konkrétan a linken 2 db fénykép van arról, hogy a TV-nek milyen a képe. Tehát nagyjából pont arra a kettőre gondoltam.
Ha esetleg nincs meg, akkor a Squid Game-es Netflixes, meg az Android Setup Screen-es.
Mert ezeken a képeken például a fekete elég meggyőzően hat ahhoz képest, amilyennek néhol látom leírva.
-
RVR400
veterán
A 65PUS8506 tényleg tud ilyen képet:
-
bnorci71
addikt
válasz
Degeczi #34498 üzenetére
egy B30 és egy piszkarton fal van a router-tv között
eddig minden film átment röhögve wifi-n 50Gb-os 4K BD remux is, a beletekerés is röccenés mentes.
Persze én 3-4 routert próbáltam ki még a tv előtt mert nem hagyott nyugodni, hogy a 100Mbit net nem megy át 5Ghz-n a notira.
De tény a kábelnél nincs stabilabb, csak nekem azon a HTPC lóg
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 15 Pro Max 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo ThinkPad T14 Gen 4 üzleti notebook - i7 1360P 24GB DDR5 RAM 512GB SSD Iris Xe W11
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Intel Core i7-8700, i7-9700 CPU, processzor - Számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest