Hirdetés
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Házimozi belépő szinten
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Apple MacBook
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- ZIDOO médialejátszók
- Bluetooth hangszórók
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
rainman72
nagyúr
válasz
migabi24 #37491 üzenetére
Bridge plus [2 ilyen lámpa is jó már ]
Hátra vagy elölre.
Természetfilmekez is nagyon jó.
Vagy sporthoz szerintem. -
migabi24
nagyúr
-
migabi24
nagyúr
-
rainman72
nagyúr
válasz
scabi78 #37492 üzenetére
[starter kit alza 80e] Van olcsóbb 2 izzós.
Szokták akciózni is,illetve olcsóbb volt ez is tavaly még mint minden.
Ez az alap ettől csak drágább lámpák vannak.Egy kisebb tv árát rá lehet költeni.Ha jó nagy nappali van oda nagyon jó. -
scabi78
senior tag
Sziasztok, ha szeretném a tv ambilight fényeit szinkronban máshol is megjeleníteni, akkor mire lenne szükségem? Hub feltétlen? Vagy elég a lámpa vay led? Melyiket javasoljátok? köszi
-
vidra1221
tag
rainman72: A Szfehérvári MM-ban láttam egy utolsó darabos outletként kínálva 55pus9206-ost 255e ft.-ért kiállítva. Ennyiért érdemes szerinted megvenni, vagy már el kell engedni, bármennyi is? Mondjuk ellene szól, hogy kiállítási darab és vélhetően állandóan be van kapcsolva a boltba. Kipróbáltam vitt teszt anyaggal, elég jól mutattak. Az a bajom, hogy 55" nem oled philips-ben nem tudok VA paneles modellt a 7-es szériától felfele. A 65" már nem fér el az 58" meg nagyon határeset. Köszi.
-
A-Bag
tag
Ismét egy hülye kérdéssel fordulok hozzátok
Reggel még semmi gond nem volt, délután bekapcsolom a tévét, megint "felgyorsult" a mozgás. Beállítások ugyanazok voltak, nem nyúltam hozzá. Viszont most tűnt fel, hogy a "házikó" gomb/beállítások/kép beállításai teljesen mások, mint a gyakori beállítások/minden beállítás/kép beállításai. Nem egyeznek a beállított dolgok
Ez hogy lehet ?
-
Alien!
senior tag
válasz
rainman72 #37469 üzenetére
ezt egy jó eredménynek mondanám, nekem olyan 195mbit a plafon minden tévémen ha a egymás mellett vannak akkor is. Ugyanez a router laptopra 400mbit, telefonra 820, htpc-re 300-600-ig visz elhelyezéstől függően (igaz az utóbbi 2 már AX-es). Csatornákkal meg azért nehéz játszani, mert a 8303 hivatalosan 36-48-ig látja az 5ghz-et.
-
Kroni1
veterán
válasz
Degeczi #37474 üzenetére
WoWLAN menüpont van a 850x tipusokban is, ha be van kapcsolva akkor wake on by chromecast is aktiv lesz, és a vicc h ez csak addig működik amig a tévé el nem megy aludni..Kikapcsolás után pár oráig megy de 1 nap mulva már nem ébred.. Pedig a fejlesztői beállitásokat is bekapcsoltam, itt a stay awake menüpontot is, de semmi.
-
A-Bag
tag
válasz
Kroni1 #37473 üzenetére
Nappaliban van egy infrás Xiaomi Smart Speaker-em, az ottani tévét annak az infrájával tudom Google-n keresztül hanggal ki-be kapcsolni, de azt hittem ez a tévé már okosabb
Egyéni, majd Natural Motion 10-re rakva. De valamiért, csak egy random ki-be kapcsolás után módosult a kép, ezért kínlódtam vele annyit, hiába állítgattam 0 és 10 között, nem változott semmi míg, ki nem kapcsoltam a tévét.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Kroni1 #37473 üzenetére
A 806-on van a wifin bekapcsoláshoz külön menüopció, asszem wowlan néven.
De nem érdemes használni, brutálisan megugrik a készenleti fogyasztása, úgy rémlik vmi 15W körülire a szokásos, bőven 1W alattiról. Ennyit pedig nem ér meg a wifin bekapcsolás, teljesen jó módszer az infrás is (pl. Home Assistant alatt hozzá lehet kötni a media_player entitáshoz, h a bekapcsolási parancsot ilyen eszközzel adja ki. Aztán ha beindult, 20-30 mp után már elérhet a hálózaton is) -
Kroni1
veterán
melyik beállitás jött be a motion és egyebek terén? mi oldotta meg szappan hatást?
Én amugy egy Broadlink rm4-t használok néhány eszöz, pl. az rf 433mhz-es redőnymotorok és a kocsibeálló úszókapujához, ez infrát is tud, így ezzel kapcsoltatom be a tévét (google home-al kompatibilis) Natívan sajnos valóban csak a kikapcsolás megy, pedig próbálkoztam mindennel, angol nyelv van beállítva (Így ki lehet adni neki bármilyen google home parancsunkat és végre is tudja hajtatni) stb, de egy idő után mindig elmegy alvásba bárhogy is állitom be, és onnantól már nem tudja bekapcsolni.
-
-
Degeczi
nagyúr
válasz
rainman72 #37466 üzenetére
Nem tudom, abból létezik-e vmi a lokális hálózatra. Általánosnak nem sok értelme, hiszen az meg a netkapcsolat sebességével határolt, ami pl. nálam csak 50/20 Mbit, amivel mégsincs gondom, mert a streamekhez bőven elég az is, viszont wifi vagy LAN sebességmérésre így nem használható.
-
blakey
titán
-
A-Bag
tag
Srácok !
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítséget ! Sikerült "normálisan" beállítani a tévét.Pár kérdés még megfogalmazódott bennem menet közben.
Van bármi trükk a visszafelé tükrözésre ? Tehát a tévén futó műsort, a telefonra kiküldeni. Nem találtam róla használható infót.
A button mapper folyamatosan megnyitja a háttérben a gyári alkalmazásokat is, az átprogramozott alkalmás mellett ( netflix, rakuten, de még a teletext gombnál is észrevettem ) Ez normális ?
A Google Home látja a tévét, de telefonon a hang asszisztensnek hiába adom ki az utasítást, a parancs lefut, a tévé viszont nem csinál semmit
Be sem tudom kapcsolni hang utasítással. Én vagyok a béna, vagy nem lehet így vezérelni ?
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Kroni1 #37458 üzenetére
Nem fura, távolságtól/jelminőségtől függően akár 7-8x is gyorsabb az 5 GHz wifi mint a 100 Mbites LAN, ezért érthetetlen idiótaság, miért még mindig csak ilyen kábeles interface-t épít be az összes TV-gyártó, miért a felhasználónak kell ezt megoldania egy akár milliós TV esetén is
-
Kroni1
veterán
-
Kroni1
veterán
válasz
nagyfejü #37450 üzenetére
Nekem volt usb3-as, mert ugye usb2-essel semmivel se lennél előrébb, de ez sem volt jobb mint wifin, sőt. Ha van egy normális saját routered ami tud 5GHz-et és nincs gond a környéken a wifivel akkor én mindenképp azt javaslom. Ha a wifi semmiképp nem okés, akkor amugy nekem gembird márkájú volt, az elvileg kompatibilis a tévéddel.
-
anrab
addikt
Ébresztés: 1.
Műsorújság mennyit-bekapcsolás közeli műsor kiválaszt-emlékeztető beállít.
2.
Telefon mennyit-ébresztő beállít. -
nagyfejü
őstag
Sziasztok!
Mivel a tv-n csak 100 megás a lan szeretnék venni egy usb to lan gigabit átalakitót! Melyik ajánlott? Illetve akinek van annak müködik normálisan?
70PUS8535
üdv -
Dreimus
senior tag
Közben meglestem és tényleg nincs benne, kivették, sajnálom. A készenléti fény szerintem nem kikapcsolható, nagyon kevés tv-nél láttam erre opciót régen is, nem egy keresett funkció, hasonló mint az automata bekapcsolás szerintem
Az LG tv-d viszont nem belépő a 3D miatt, pedig a 2D-s megjelenítés jobb volt, mint az átlag, már amennyi infó fenn maradt 120Hz-es lehetett, így az biztos eltérés a mostani Philips 60-jához.
-
A-Bag
tag
válasz
Dreimus #37440 üzenetére
42LA620S nem volt csúcs tévé fénykorában
Sajna a tévé menüje teljesen más mint az általad linkelt videón, és nincs rajt ilyen opció sehol.
rainman72 : Próbáltam azt is, de ott sem látok különbséget, valószínű ennyi különbség van a két tévé között.
Vagy megbarátkozom vele hétvégén, vagy visszaküldöm jövő héten, majd meglátom.
Egy utolsó kérdésem lenne még hozzátok, mivel nem szeretném a nyűgjeimmel tele szemetelni a topikot
A készülék készenléti fényét ki lehet kapcsolni ? Erre sem találtam opciót a menüben, viszont sötétben bevilágítja a fél szobát...
-
Kroni1
veterán
válasz
Dreimus #37440 üzenetére
Azért a 8507 nem belépő kategória, konkrétan LCD fronton egy felső középkategóriás tévé, csak a 120Hz hiányzik belőle kb. Akinek meg a szappanopera effekt nem jön be, és a trumotiont is kikapcsolta annak a 120Hz sem lenne megoldás, mert az is épphogy simítja a mozgást az agyunk által megszokott darabossághoz képest.
-
Dreimus
senior tag
válasz
rainman72 #37441 üzenetére
Benne lesz, mert minden Philips Android-ban amit nyomkodtam benne volt, csak mindig máshova rakták
Meg ez az alap modell videója, innentől már csak hozzá raknak menüpontokat, mint pl OLED-től felfele a műsor rögzítés, mert azt a kisebb sorozatokban kivették a tavalyi évtől.
#Kroni1: Sajnos az, bármennyire is fáj, de a gyártó palletáján az. 88x7 ami közép kategória, 9xx7 ami közép felső, felső kategória pedig az OLED, a belépő pedig 80x7 és 85x7 leginkább a hardver és Ambilight részen tér el, de jelentős képminőség különbség nincs.
-
Dreimus
senior tag
Van benne bekapcsolás időzítő, eszközbeállítások -> időzítő alatt, a videón látható módon.
A kép minőség meg sajnos ilyen azon sokat nem lehet javítani, 9 éves TV amiről nem tudni, milyen kategória volt típus nélkül, lehet többet tudott mint most a belépő Philips, sajnos kicsivel többett érdemes ilyenkor rááldozni, viszont ilyen kis méretben (55" alatt minden gyártó butított modellt árul, szinte kivétel nélkül, talán a Sony akinek szokott egy modellje lenni, de az általában OLED árban megy) egyedül az OLED ami 120Hz-es és tudna segíteni a mozgás megjelenítésen aki erre érzékeny. -
A-Bag
tag
válasz
Kroni1 #37435 üzenetére
Emag, 220.000. Nekem nagyon irritálja a szemem, nyilván, mert nem ehhez vagyok szokva, LG-n első dolgom volt a trumotion off, de ott legalább ki lehetett kapcsolni. Az "ébresztő" hiánya is idegesít, áruházban sem találok semmi használható auto power on alkalmazást. Valami napfelkelte funkciót találtam a menüben, a semminél jobb, dehát...
Azt hiszem ez nem az én tévém
-
Kroni1
veterán
Hát nem tudom, nekem ugyanez van 58" méretben, az egyik legjobb tévém LCD fronton és semmi bajom a képével, persze izlések és pofonok. De mégcsak nem is 120Hz-es, mert egy olyan tévé tudja igazán a mozgást javitani, volt ilyenem is, a 8303 és én speciel imádtam ezt benne. Ahhoz képest én nem is látok ezen semmiféle szappanopera effektust, többet is el tudnék viselni!
Már a 10 évvel ezelőtti 100Hz-es LG LCD-men is bekapcsoltam a trumotiont, mert közelebb állt úgy a kép a valósághoz, mint a 24p-s diavetítéssel, és pihentetőbb is a szemnek.
De az emberi agy úgy megszokta a 24p-t (amit 100 évvel ezelőtt, költségcsökkentés miatt találtak ki) hogy már azt vesszük sajnos etalonnak.Hol és mennyiért vetted amugy a tévét?
-
A-Bag
tag
Sziasztok !
Kellene egy kis segítség !Ma érkezett meg az 50pus8507. Egy 9 éves LG-t váltott, de számomra ahhoz képest egy csalódás.... Lehet megy vissza a feladónak.
Hogy tudom kikapcsolni a "szappanopera effektust" ? Számomra nagyon irritáló, és LG-n egy gombbal ki lehetett kapcsolni....Itt nem találtam rá megoldást.
Nem találom az automata bekapcsolás funkciót (ébresztő). Fontos lenne, mert reggelente a tv-re szoktam felébredni. Van erre valami megoldás ?
Előre is köszönöm a segítséget !
-
Degeczi
nagyúr
válasz
buheramester #37427 üzenetére
Biztosan nem annyi állítási lehetőség van, nézd át alaposabban a (titkolt típusú...) tv menüjét mindenhol, "javított" vagy hasonló felirat alatt lennie kell digitális hangkimenet formátum opcióknak is.
Igen, az sajnos előfordul, h egy adott típusú házimozi nem minden alváltozata kapott bemenetet, de a kimenetet tömörítetlen sztereóra állítva menni fog a DAC. -
Kroni1
veterán
válasz
allein #37424 üzenetére
Nekem van itthon 58as méretben 8505 és 8507 is. Nem sok különbség van a kettő közt, kisebb káva és frissebb android ami kb 2-3 új funciót jelent, de a menüje és a képminőség is kb ugyanaz.
Ha mindenképp ragaszkodik a 65"-hoz abból a 8505-ös asszem IPS paneles, nem rossz tévé, de pl az 58"-osnak MVA panelja van, én ezt jobban szeretem. Jobb fekete, jobb kontraszt, ami sötét jeleneteknél nagyon hálás dolog. Van aki szerint a VA panel oldalról nem nézhető már rendesen, de szerintem nincs semmi baj vele. Közelről, 45fokos szögből is maximum enyhe fakulást látok, de messze nem az a nézhetetlen kategória, és amugy is inkább szemből szoktuk nézni. -
allein
addikt
Sziasztok, ismerősnek próbálok segíteni. 245.000 ft. áll rendelkezésre, amivel szemezett: 65PUS8505. Mit tudtok ajánlani ezért az összegért? Méret 65”-ig, 55-65” között.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
buheramester #37422 üzenetére
A mai adások hangja 5.1 csatornás is lehet, amihez már nem elég a scart vagy a sztereó RCA (jacket dugót mondjuk most is bedughatsz, a legtöbb típuson van ilyen fejhallgatókimenet, de az adja a legrosszabb minőséget), ezért a digitális kimenet - méghozzá alapértelmezetten tömörítve, amit egy mezei DAC nem tud kezelni, ezért nem szólal meg. Át kell állítanod a menüben a digitális hangkimenet formátumát sima (tömörítés nélküli) sztereóra.
Másrészt viszont a régi házimozidon elvileg van optikai bemenet, ami tud kezelni tömörített jelet, így eleve nincs szükséged külső DAC-ra, hanem közvetlenül kötheted rá a TV-t, és akkor állítani sem kell.
-
buheramester
csendes tag
Sziasztok! Elakadtam, és nem vagyok ebben tapasztalt. Adott egy pár éves philips ambilight okos tv, és egy régi ,thomson DPL07VD tipusu 5.1 házimozi. Kizárólag a tv hangot szeretném a hangszórókra kitenni, nem akarok dvd-t nézni, stb. A Tv hátulján persze nicns scart csati... Így mások tanácsára a TV audio kimenetéhez egy optikai kábellel kötöttem egy digitalis-analog átalakító kis kütyűt,ennek már piros-fehér , talán rca csatija van. 2. Ez van a thomsonon is, így összedugtam az aux 1 kimenettel. DE semmi. A tv audio beállításainál választható 3 lehetőség.(tv hangszórók , hdmi hangrendszer, tv hangszórók ki) de nem műxik... Vlk tudna segíteni egy vaksötétben tapogatózó kezdőnek? Régen csak bedugtam a jack dugót...
-
Tidal
csendes tag
Gondoltam mivel én is sokat tudtam tájékozódni a kiválasztott tv kapcsán és képeket nézni, hogy nagyjából milyen mondjuk a VA és milyen az IPS panel ezért felteszek pár képet hátha másnak is segítség lesz a jövőben.(Ha nem probléma) Ambilighttal nem tudok betelni. Beállításoknal próbálom leginkább a filmmaker módot alapnak és utána nézek rá a többi beállításra ami megfelel nekem. Inkább az erősebb, telt színeket kedvelem. Én teljesen szemből tudom nézni és leginkább este, nagyjából 3 méterről ami így első tvként egyszerűen elvarázsolt. Sima tv csatornákat nem nézek vele csak stream vagy felveszem a Jack Sparrow ruhát
58PUS8507 VA. -
-
hentes555
senior tag
Köszönöm a válaszokat.
Lehet hülye kérdés, de van egy régebbi set top box szüleimnél, ami tud DVB-C-t, ezen a TV-n van arra lehetőség, hogy a távirányítóval kapcsolgassam a csatornákat, azaz mindösszesen csak a TV távirányítót kelljen használni? Vagy ezt a funkciót a boxnak is támogatni kell?
-
Knight666
aktív tag
-
hentes555
senior tag
Sziasztok!
Nem írtam még kérdést ide, úgyhogy először is üdvözlök mindenkit.
Olyan problémám/kérdésem lenne, hogy szeretnék venni egy használt Philis 32PFL9604H Ambilight-os TV-t, amit Németből hoztak be. A probléma, hogy a specifikáció alapján tudja a DVB-C sugárzást, viszont amikor az eladó kipróbálta az optikain jövő Digi-s kábellel, nem talált semmilyen csatornát.
Itt valami beállítási hiba lehet?
Elolvastam a manualt és a DVB-C résznél van egy "*", ami azt jelenti, hogy "Csak bizonyos országokban és bizonyos szolgáltatók esetén"
Lehet ezért nem megy, mert mondjuk Németben jó volt a szolgáltató neki, a Digi-t meg nem fogadja el?
Ha igen, lehet ezzel valahogy kezdeni, hogy mégis menjen?
-
blakey
titán
válasz
Alien! #37402 üzenetére
Majd az Amazon megoldja, folyamatosan a háttérben variálnak, nálam olyan is volt, hogy néztem a sorozatot, 3 rész HDR10+ volt, majd jött 2 Dolby Vision, majd megint HDR10+, később már sz összes DV lett. Szóval teljesen bizonytalan és tapasztalatom szerint a Prime-on a HDR10+-os anyagok sz@rok.
-
Alien!
senior tag
Eddig nem tudtam belekötni az Oled805-be, de most találtam hibát: az Amazonos HDR+-os filmek rendre sötétek. Van erre vmi megoldás azon kívül, hogy felkúrom a fényerőt (feketeszint) +15-el? Mondjuk az utóbbi korrigálja is látszólag...
-
hejjdegger
újonc
Sziasztok! Olyan kérdésem lenne, hogy 65OLED806-nál néhány napja azt tapasztalom, hogy a jobb alsó sarokban három led látszólag random módon fel-felvillan és világít, miközben az ambilight kikapcsolt állapotban van. Kipróbáltam hogyan viselkednek ezek a panelek, ha működik az ambilight és úgy nem tapasztaltam hibát. Mi okozhatja ezeket a zöld bevillanásokat? Válaszotokat és a segítségeteket előzetesen is köszönöm.
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Windows 10
- PlayStation 1 / 2
- EAFC 25
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Autós topik
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G5 - i5-8G I 8GB I 256GB SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Motorola G72 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- DELL Precision 7540 i7-9850H Quadro T2000 16GB 512GB 1 év garancia
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 14400F / RX 6900XT 16GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest