- Radeon RX 9060 XT: Ezt aztán jól meghúzták
- Atomenergiával dübörögnek tovább az Amazon adatközpontok, SMR-ek is jöhetnek
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Az NVIDIA ipari AI-felhőt épít a németeknek, együtt az OpenAI és a Google
- Két új Ryzen közül választhatnak a kézikonzolok
-
PROHARDVER!
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
G_N
csendes tag
Sziasztok!
Jelenleg egy 55PUS7803/12 tv lóg a falon a nappalinkban. kb 3,5 éves készülék.
Nagy bánatunkra, valami történt a készülékkel. Úgytűnik, cseréni kell.(A hibajelenség android alatt, és tv üzemmód alatt is jelentkezik.
TV nézés közben jött elő először, normál üzemmód, egy sípolás, majd eldobta a rendszer a CI kártyát. CI kártya nem található szöveg, majd kártya újra bootol, mint a készülék bvekapcsolása során normál módon, és megy tovább minden, mintha mi sem történt volna. Először betudtam a kártya problémájának, hogy majd vodafone-nál cseréltetem a kártyát. A hibajelenség viszont akkor is jelentkezett, amikor disney + - on néztünk filmet. Morci lettem, kivettem a kártyát, most ugysem kell. De a hiba megmaradt. Annyi a difi, hogy most a kártyát nem hiányolja, de van egy sípolás, elmegy a hang, megakad a kép, aztán megy tovább minden. Szóval mostmár annyira jutottunk, hogy vélhetően audio codec hiba. Talán egy újra forrasztás segíthetne, vagy alaplap csere.
Első körben megnézetném szervízzel, de a philips oldala nem nagyon ad találatot
Nem feltétlen kísérleteznék vele, ha a szervíz egy kissebb összegért javítaná.
Tudnátok adni támpontot, hogy merre indulhatok a szervíz keresése során?
Tudnátok kontaktot adni a szervíz felé?
Valamint, ha nem járható, vagy relatíve túl drága mutatvány lenne a javítás, eladnám ezt a készüléket így audio hibásan, az lcd panel hibátlan, az ambilight hibátlan, a készülék használható, a hiba időszakos, hátha találok valakit, akinek így pont jó lenne akár javításra, vagy donornak, vagy ezzel a hibával együtt is vállalja jó áron, mivel mondjuk csak megjelenítő kell neki. )Én pedig beruháznék egy újabb készülékre. 55-65" méretben.
Amit olvasgattam visszafelé, és néztem magamnak, az a 806, ráadásul ez oled, 4 oldalas ambilight, bár ebből 48"-ost találtam 350-beVan valami javaslat, ami jó vételnek számít 350 körül?
Az androidhoz ragaszkodnék, meg az ezüst/szürke színhez, kerethez
Az oled csak hab lenne a tortán.Köszi: Norbi
-
scabi78
senior tag
Használtan került hozzám a tévé, a bluetooth keresésnél nem talál egy telefont sem, pedig van négy. A telefonon a média kivetítés nem találja meg a tévét. A bluetooth párosításnál megvan a tévé, megvan a kód, de a tévén nem jön be a kód, hogy engedélyezhessem. Úgy érzem, hogy a BT nem jó a tévén.
-
Kroni1
veterán
válasz
scabi78 #37093 üzenetére
Kedvencekhez kell adni a csatornákat, van egy kedvencek forrás lehetőség, ott tudsz rendezkedni, ha androidos a tévéd.
Miért BT-n akarod párositani a tévét a telefonnal? Hangeszközöket lehet bt-n rákötni tudtommal, meg távirányítókat BT-n. Ha képet akarsz küldeni át azt nem ott kell, ott a wifin történő chromecast megosztásnak nézz utána.
-
scabi78
senior tag
Ezt megnezem köszi. Lenne még pár kérdésem. A csatornák sorrendjét hogy tudom megvaltoztatni? A Bluetooth keresés menüben nem találja meg a telefonom. Ha telefonon keresek eszközt akkor megvan a tévé, kiirja a párosítás kódot de a tévén nem jelenik meg semmi és nem lesz jó a párosítás.
-
Bogyi007
veterán
Látom hogy ez még 2021-es Android 10-es oprendszerrel támogatott tévé de valakinek van tapasztalata a 55PUS7406/12-ről?
Jól tudom hogy ez kvázi megegyezik a 7506-os szériával csak itt Android van a Saphi helyett?
-
scabi78
senior tag
Sziasztok, most került hozzá egy 55pus7303 ambilight tv és a hdmi arc nem úgy működik ahogy szeretném. LG sounbarral van összekötve hdmi kábellel, az audio kimenetben kikapcsolom a tv hangszóróját, bekapcsolom a hdmi rendszert és működik. A tévét kikapcsolom, bekapcsolom és újra nem működik, egyszerre szól a tv hangszórója és a soundbar is, akadozik a hang. Jól gondolom, hogy ez nem normális és csak egyszer kellene beállítani és működnie kellene rendesen? (Korábban optikai kábellel oldottam meg, de ennél a típusnál olyan rossz helyen vannak a csatlakozók, hogy nem férek hozzá, így hogy fel van szerelve egy konzolra. Levenni, bedugni nincs energián, nagyon nehéz felrakni a tévét, rossz a konzolom...)
-
erzol
őstag
Sziasztok!
Dolby vision filmek nézésére milyen lejátszó alkalmas?
A beépített iszonyúan akad, a vlc csak hdr-ben indul.
58pus7304 az alany. -
Csabi1984
addikt
Sziasztok. Jelenleg a TV-nk március 3 óta a szervizben van kijelző cserére várva. Eddig még nem érkezett be hozzájuk. Külföldről rendelik be az alkatrészeket vagy idehaza alkatrész készlethiány lenne?
Csak kérdezem hátha más is küldött be TV-t markaszervizbe mostanság.
-
elmepocok
tag
Sziasztok!
Kérdezni szeretnék, hátha ti tapasztaltabbak vagytok, mert nekem beletört a bicskám.
8506-os tv + Xbox Series S párosításában a tv állandóan váltogatja a képarányt és nem jövök rá, hogy miért.
Van, amikor random széthúzza a képarányt látszólag indokolatlanul, majd néhány másodperc után vissza, ami ugyan zavaró, de nem katasztrófa, viszont ami kiborít, hogy a natív képaránytól eltérő képnél a letterboxot mindig megpróbálja eltüntetni és kihúzza a képet széltől-szélig, amitől olyan torz lesz, hogy fáj nézni.Ahogy nézem van erre egy opció képformátum néven, amivel fixálni tudnám a 16:9-et, viszont ez játék módban nem aktív. Nem hiszem el, hogy ne lehetne tenni valamit ezzel.
Van valami ötletetek?
-
süti5
őstag
Köszönöm utólag is a tanácsokat, végül a 43PUS8007-es tv-t rendeltem meg szüleimnek a hálóba, tegnaptól 135-ért van a mediaban (meg még több helyen).
-
Bogyi007
veterán
Közeleg a pillanat amikor az 50PUS6504/12 helyére más tévét tudok tenni - különösebb gondom a Saphi rendszerrel nincs, a kép minőség fontosabb számomra és hogy a Series X konzol mellé jobban passzoljon a következő készülék.
Philips fronton ezek jöhetnének számba
55PUS7406/12
50PUS7607/12
50PUS8007/12Valamint még a Hisense 55A6BG és Hisense 55A7GQ (QLED) valamint a TCL 55C728 és TCL 55C735 lenne a célkeresztben.
( A TLC-k kivételével a Telekomtól lennének szolgáltatás mellé)Tudtok ajánlásokat tenni pro és kontra?
-
Boost3er
tag
Sziasztok,
Philips pus8507-es tv-hez lehet venni mozgásérzékelős távirányítót, mint amilyen pl az LG magic remote? Van a philipsnek hasonló távirányítója vagy esetleg valami univerzális? -
Sziasztok!
OLED 55/707-en hogy lehet kikapcsolni a készenléti LED-et? Éjszaka úgy világít, mintha ez lenne az Ambilght...
Végignéztem már a menüt vagy 10-szer, de sehol sem találom...Köszi
-
mailman
tag
válasz
Hebehebe #37061 üzenetére
Ha jól látom 707-hez keresel, én megvettem a világítósat, igaz a remote control world-rol, nem ebayrol, cseh ceg, talan a gari is igazibb. Viszont a 707-ben alapbol nincs benne a taviranyito parositas menu, viszont egy key remapperrel elovarazsolhato, igy megy a mikrofon is szuperul.
-
RVR400
veterán
válasz
Bigmasterl #37063 üzenetére
A házikó gombbal be tudod kapcsolni? Mondjuk nekem a 8546-oshoz adott billentyűzetes távom van, azzal ez a megoldás működik.
-
Bigmasterl
tag
Segítséget kérnék ! 58PUS8506 om van és a TV bekapcsoláskor mindig a tv csatornák forrást jeleníti meg. Jelenleg nincs bekötve tv szolgáltatás. Hogy tudom beállítani hogy az android főmenü forrásra induljon a tv? Köszi előre is
-
Hebehebe
tag
A távirányítók vajon mennyire kompatibilisek?
Láttam hogy az új oled807-nek háttérvilágítós, vajon az működik másik tvknél is?
23k körül van ebayen az nem is olyan vész. -
erzol
őstag
válasz
nagyfejü #37059 üzenetére
Szívesen használnám ezt a progit én is.
A gondom az, hogy felvétel opció miatt dugtam rá egy hdd-t a tv-re. Így hiába csatlakoztatok egy pendrive-ot, nem tudom lementeni a csatorna listát, mert azt írja, hogy csak egy külső tároló legyen csatlakoztatva.
A tv falon van és mélyen bent van a vinyó a falon.
Lehet erre valami megoldás? -
Alien!
senior tag
válasz
rainman72 #37054 üzenetére
No offense, de, hogy értsd az iróniát: amikor a samsung qned tulajdonos barátom átjött megnézni az oledet, akkor amellett, hogy arcba vágta a fekete meg a kontraszt, főleg azt nem értette, hogy miért olvas mindenhol olyat, hogy az olednek kevés a fényereje. És ő otthon 1500nitet bámul.
-
stefi68
addikt
válasz
Weyoun_aliga #37051 üzenetére
Meg bizony és milyen egyszerűen. Samsunghoz képest persze. Ott inkább exportáltam és szerkesztettem PC-n, de itt nincs ilyenre szükség.
Az alapállás az, hogy a Fő csatornalista nem szerkeszthető.Tehát akkor hogyan?
Csatornák listája gomb vagy Források gomb > Csatornák listája (jobbra nyíl) > "+" gomb > A megjelenő menüben:
- Vagy "Kedvenc programok lista létrehozása". Ebben az esetben a Fő csatorna listából lehet csatornákat átmozgatni a kedvencek listába.
- Vagy "Csatornalista megkettőzése" Ebben az esetben létrehozza a Fő csatornalista másolatát, amiben már lehet mozgatni a csatornákat.
Több kedvenc lista létrehozható, Filmek, Sport, Gyerekeknek, Rádióadók, stb.
Ezek tetszőlegesre átnevezhetők, szerkeszthetők, törölhetők. A TV megjegyzi melyik csatornalistán vagy és azon is marad ki- bekapcsolás után is.
Egyetlen negatívum számomra, hogy a Csatornalista képernyőn a lista nevét jelző mezőre csak úgy lehet eljutni, hogy a a csatornalista legeső elemére kell menni, majd innen felfelé nyíl.
Én szerencsére nem szoktam sűrűn listát váltani, ezért nem zavar annyira.Ha van valakinek ötlete/megoldása arra, hogyan lehet egyszerűen másik Kedvenc listára váltani, ne tartsa magában.
-
erzol
őstag
válasz
Weyoun_aliga #37051 üzenetére
Szerintem a csatorna sorrend általános philips logika.
Én 7304-nél kedvenceket hoztam létre és csak így lehetett sorrendet módosítani. -
Weyoun_aliga
csendes tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy a philips 8807 és 8507 televíziókon, a digitális tv csatornák kiosztását meg lehet-e változtatni? Tehát konkrétan azt, hogy adott csatornát a 141-es helyről a 20-asra beállítani mi módon lehet? A szolgáltató csatornakiosztása kész katasztrófa.Köszönettel: Weyoun
-
Csabi1984
addikt
válasz
bnorci71 #37047 üzenetére
Nekünk is szervizbe van a Philips TV időközönként előjött zizzenés a képen és aggodtunk, hogy pont náluk nem fogja csinálni mert nem állandóan csinálta de "szerencsére" ott is produkálta és megállapították, hogy kijelző hiba.
Elég laikus vagyok és nincs sok tapasztalatom és ezért a szervizesekre hagyatkozom de ha a kijelző rossz én úgy gondolom, hogy akkor az nem időszakos. Létezhet olyna kijelző hiba ami időszakosan produkál hibát? -
Kroni1
veterán
válasz
rainman72 #37043 üzenetére
Igazából nem annyira SOS most új tévét vennem, csak mindig kattogok egy OLED-en, és most tudnék jó árban egy új 706-ost, gondolom egy 707 a plusz 100.000Ft felárat nem érné meg..
Kinek volt kálváriája? Valami rémlik, hogy szervízzel volt szívása itt valakinek, alaplapcsere, stb, de visszaolvasok..
Látom a hirdetésed, majd még jhéten kiderül mennyi pénzem marad, irok privátot ha még nem vitték el és esetleg nekem is aktuális lesz!
-
-
Kroni1
veterán
válasz
rainman72 #37041 üzenetére
Köszi! Akkor a kérdés h a 706nál mivel jobb a 707? Érzésem szerint már nem nagyon van új funkció ami érdekelne, talán a képminőségben vagy ilyesmiben javulhatott még esetleg valamit az új széria? Van még hova fejlődni?
Bocs a hülye kérdésekért, nem követem egy ideje az eseményeket, csak használjuk boldogan a philipseket a családban mindenhol...
-
Kroni1
veterán
Sziasztok! 55oled805 és 55oled706 közt van valami komolyabb, lényegi eltérés? Va paneles pus8505-ösöket használok elégedetten, az egyik ilyet cserélném esetleg valamelyik oledre..
-
Weyoun_aliga
csendes tag
válasz
nexus6 #37004 üzenetére
Szia.
Igen, sikerült a csere.
Csütörtökön délután jött a 43PUS8807.
Szerdán kora este pedig a 50PUS8507.
Sok idő elment az összeszereléssel főleg az 50" volt nehéz.Amit én látok így az, hogy 4K minőségű sorozatnál és filmnél nagyon jó mind a kettő és nem látni különbséget közöttük. The Last of Us brutálisan szép.
Komolyan mondom, olyan élmény mint, hogy ha én is ott lennék a történetben ténylegesen.
Egy kisebb trauma is volt nekem, mivel 32" Full hd hoz vagyok szokva és pluszban még nem is volt szerencsém 4K élményhez. Nagyobb ugrás Full hd-ról 4K-ra váltani, mint digitális adásról full hd-ra volt (nekem legalábbis). Pedig annak idején is leesett az állam és lenyűgözött. Végső soron ezt akartam, hogy legyen meg az ámulat és a bámulat is.
A streeming szolgáltatóknak köszönhetően (HBO,Netflix és Disney) tartalom is van bőven.Tv adásoknál amik full hd ott a 8807 jobban teljesít. Foci, kézilabda meccset nézve és összevetve látható, hogy a 8507 pixelesebb(kevésbé éles). Ez lehet azért is, mert a 8807 kisebb méretű tv.
-
ati05
aktív tag
Sziasztok van egy 43PUS6262 TV-m, nemrég rákötöttem PC-re, sajnos elég csúnya képe van.
Nincs valami értelmes képbeállítás? PC módot is bekapcsoltam, de nem lett sokkal jobb.
-
karmaresz
senior tag
válasz
karmaresz #36931 üzenetére
Két hét után is nagyon szeretem a TV-t, egyetlen bosszantó és valószínűleg szoftveresen is orvosolható hiba kivételével:
Androidos Philips TV-t használók közül kiket érint még rajtam kívül a távirányító hangerőszabályozás problémája?
A hiba: először csak "elfelejti" a TV azt, hogy ha lenyomva tartom a gombokat, akkor folyamatosan csökkentse/növelje a hangerőt, később pedig egyáltalán nem reagál a hangerőszabályozó gombokra. Ezen nálam csak egy teljes android újraindítás segít.
A dolog nem igazán reprodukálható, mert van mikor naponta kétszer kell újraindítani, de előfordul az is, hogy napokig nem jelentkezik.
Annyit még észrevettem, hogy ha a hangerőnél nem működik a folyamatos változtatás, akkor más gomb esetében -pl.: youtube keresőmezőben szövegtörlés is csak egyesével tudom törölni a karaktereket, vagy csatornát sem tudok folyamatosan léptetve váltani- sem működik a folyamatos nyomva tartás.
-
RVR400
veterán
válasz
rainman72 #36993 üzenetére
Valójában az árazás egy érdekes kérdés. 2016-ban 150e Ft-ért (1 havi fizetés) tudtam venni egy alsó kategóriás 55"-os nemokos LG tévét. Mai állás szerint egy ugyanolyan kategóriájú készülék még mindig 150e Ft, de a fizetésem már nagyon nem annyi... Szóval szerintem nem az árakkal van a baj.
-
süti5
őstag
Sziasztok,
55pfs8109-es ambilightom van már évek óta és nagyon szeretem, most szüleim is szeretnének venni egyet, kérdésem, hogy mi most a best buy 100-120 centis képátló környékén?
Köszi
-
Martók
csendes tag
Amúgy ha nem 70pus8506/12 választom akkor van 70"-os OLED?
-
karmaresz
senior tag
válasz
pixta78 #37005 üzenetére
Innen szedtem le, ami frissült is azóta. A legújabb stabil verzió március 3-ai.
[link]
Van elérés a beta és a stabil verzióhoz is.
A telepítéshez első körben kell egy send files to tv és valamilyen file manager, amivel az APK-t tudod telepíteni. Nálam pár engedély is kellett a TV-ben. -
chris-v
senior tag
válasz
MadMancs #37007 üzenetére
Amikor az app indult, akkor még nem volt legális fizetős megoldása a youtube-nak.
Egyébként az appon belül be illetve ki tudod kapcsolni a reklám blokkolást. Szóval feltételezhetjük, hogy van youtube premium, csak a videók elején lévő szövegelés átugratása miatt használja az appot nem a reklámblokkolás miatt -
nexus6
aktív tag
válasz
Weyoun_aliga #36965 üzenetére
sikerült cseréltetni? lesz 8507? még mindig vacilálok sajnos, ha esetleg meg lesz mindkettő kíváncsi lennék mennyit számít a 120Hz panel
-
bnorci71
addikt
válasz
AxBattler #36999 üzenetére
Elképzelem amikor sötétbe véletlenül a "shift" gombot megnyomom és nem az a funkció jön amit én szeretnék.
De kipróbálnám ha fele akkora mint a 706-é az bazi nagy a súlypontja is rossz helyen van.Mostanában vagy én vagyok nagyon béna vagy a táv bolondozik, de nyomom a le vagy oldalra nyilat és néha nagyon más történik.
Vagy elég sokat leesikés ez a baja. Még jó, hogy cserekor kaptam az új tévéhez új távot meg fogom cserélni a távokat.
Meg van egy régi LCD-ről maradt azzal működik szinte minden funkció csak a dedikált stream szolgáltató gombok hiányoznak.Egyébként az elmúlt héten megint elkezdte a szórakozást a tv
nem tölti be a csatornát csak fekete kép fogad majd ide oda csatorna váltás után bejön a csatorna.
Tegnap megállítottam egy műsort majd folytattam és 10perc után belefagyott a lejátszásba és semmire nem reagált.
Pedig volt egy fél év amikor mondhatni rendeltetés szerűen működött, eltekintve a havi 1x magától újra indulástól. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Google pixel buds pro 2 vezetéknélküli fülhallgató
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- Samsung 65" QLED 4K Q7F Vision AI Smart TV (2025) Bontatlan / 2 év gari
- AKCIÓ! LOGITECH G PRO X 2 Lightspeed Headset 2026.04.18-ig garancia - BEÁRAZVA
- TCL Qled 55coll 10BIT Android hibátlan dobozában
- 124 - Lenovo Yoga Pro 7 (14IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- Eladó Apple iPhone Xr 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / 100% AKKU / 12 hónap jótállással!
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged