-
PROHARDVER!
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
sandró60
addikt
válasz rainman72 #39783 üzenetére
Elnézést,ha nem a témában írok.
Már egyszer kérdeztem,hogy külső számítógép programmal szeretném a csatornákat rendezni.Vagy egyáltalán USB pendrive-re másolt csatornák nem másolhatók?
Találtam ezt a "ChanSort" kiadás 2024-10hó-15 ebbenn a programban megnevezi a Philips Loader-tv-is.Valaki már próbálkozott ezzel?[ Szerkesztve ]
-
RVR400
veterán
válasz rainman72 #39735 üzenetére
Na igen, betolták a Saphit, talán 2 év után befúltak vele. Aztán most betolják a Titan OS-t, ami egy centivel sem jobb, szóval nem tudom, hogy mi az elképzelés.
Egyszer csak kivették a HUE vezérlést a tévékből, bár azzal még a felhasználók nagy része együtt tudott élni, most meg már az ambilightot hagyják ki.
Egész jó az irány, ha meg akarják szüntetni a tévés divíziójukat... -
félisten
válasz rainman72 #39729 üzenetére
Teljesen korrekt, ráadásul GoogleTV-s! Kisebb modell sem rossz: 55PML8709/12
Kár, hogy nem gyártják még kisebb méretben![ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
szendy69
tag
válasz rainman72 #39714 üzenetére
link
Ezt találtam hozzá...
Közbe én is utána néztem, és a tv hátulján van egy HDMI csatlakozó, ami kifelé is képes hangot továbbítani, magyarul ez egy be-kimenet kombó (HDMI-ARC), így ez az eszköz képes a HDMI jelből kivonni a hangot, akár 7.1 minőségben is
Mik vannak[ Szerkesztve ]
-
Gabir
aktív tag
-
a2d2
addikt
válasz rainman72 #39650 üzenetére
Hát hogy működjön, talán nem olyan nagy kérés egy anno 1400 euro-s tv-től.
Az elavultsága mindegy lenne mert vettem hozzá egy xiaomi tv boxot.
Mint mondtam lányom LG-je régebbi és tökéletes a mai napig. Nyaralóban lévő blaupunkt meg aztán tényleg őskövület lcd és semmi baja.[ Szerkesztve ]
A pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt
-
3szli
tag
válasz rainman72 #39632 üzenetére
Köszi szépen konkrét választ.
nem annyira vagyok képbe még a széria számokkal
Philips 48OLED718/12 még elérhető?
(kezem a rendelés gombon ) -
-
félisten
válasz rainman72 #39528 üzenetére
Ha ez a 120Hz-es wide color gamut-os panel, akkor jó ár. Kár, hogy TitanOS.
PML8709-re leszek még kíváncsi: árazásban elvileg ugyanez a kategória, 60Hz QD-MiniLED, és GoogleTV... bár valahol azt írják, Ambilight nélkül.
#39530 rainman72
Remélem Ambis lesz, akkor nekem kb. megvan a kövi TV-m.
TitanOS-el teljesen jól ellennék, ha a streaming platformokat maradéktalanul támogatná... de sajna nem ugorják ezt meg. Ami mostanában megy az egyedi rendszerekkel (RokuTV, Vidaa, stb.), az engem inkább a GoogleTV felé terel.[ Szerkesztve ]
"Csak egy dologtól félek. Ha meghalok, az asszony eladja a gépeimet annyiért, amennyit bevallottam neki."
-
sandró60
addikt
válasz rainman72 #39522 üzenetére
A Philips csatlakozóit eszméletlen megoldásban lehet csatlakoztatni
Gyakorlatilag hanyat fekve lehetne csatlakoztatni azért,hogy bele találjak a fogadó nyilásokba a kábelekkel.
A hang menűben láttam,hogy 4db HDMI engedélyezve de Optikai csatlakozás nincs a menüben,pedig van csatlakozási lehetőség[ Szerkesztve ]
-
allein
addikt
válasz rainman72 #39500 üzenetére
Szükséges egy LG tv készülék amin a webOS-t lehet rootolni, ezután a tv—re megy 3 szoftver (homebrew channel, piccap és hyperhdr) kell egy programozható kis alaplap, esp32, amire fel kell telepíteni a wled szoftvert, be kell állítani pár dolgot, szükséges még egy programozható ledszalag ws2812 vagy sk6812 [link] nagyjából ennyi. Minden content megy gond nélkül, beépített app-ok és hdmi is, minél újabb az LG tv annál nagyobb az esély, hogy a beépített app-ok nem mennek, a.videón egy 2019-es LG, van még egy C2 LG-m is, itt is tervben van az ambilight.
[ Szerkesztve ]
-
oris
aktív tag
válasz rainman72 #39472 üzenetére
Visszatért a PUS89*9/12 szériába az ambilight with Hue... pár hónapja vettem a PUS8818/12 modellt, abban pont nincs benne . Előtte PUS8535/12 volt, abban is benne volt.
www.displayspecifications.com"Nagyon ritka az ember, akinél a szavak teljesen fedik az élet valóságát. Talán ez a legritkább tünemény az életben." Márai
-
félisten
válasz rainman72 #39478 üzenetére
Gyász. Számomra ez és a TitanOS előretörése tette be a kaput.
#39480 rainman72
Igen, az még jó lehet, de 3db HDMI-vel ne akarják kiszúrni a szemem 250k HUF fölött... és sehol nem látok magyar árakat.[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz rainman72 #39472 üzenetére
Most ez van nálam tezstelésen
IPS paneles, 1300:1 körüli kontraszt aránnyal 520 nit körüli max fényerővel, legalábbis az 55 colos, ha valakinek hírtelen kellene ez az infó.[ Szerkesztve ]
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
Dzsano
tag
válasz rainman72 #39423 üzenetére
A Covid járvány után vettük. OFF: Örültünk, hogy túléltük, így felújítottuk az egész lakást, (fürdőszoba, festés, padlócsere vízálló laminált padlóra, ÉS új TV, és új 5 db hangfa (a mélynyomó maradt, csak kapott egy új hangszórót. Bátyám (RIP) nagyon értett hozzá, mi kell egy jó otthoni lánchoz. Ő volt a "Fényhang", most halt meg, június 16-án.
Megrendelem a miniledes gépet, valami kell, kigazdálkodom, a pénz nem visszük magunkkal a túlvilágra. -
bnorci71
addikt
válasz rainman72 #39412 üzenetére
bementem MM-be hátha van kirakva, volt. Nagy nehezen előkerült a távirányító. Tv adás nincs behúzva nem is értem miért a bemutató HDR anyagok mindegyiken jól néznek ki majd mindegy, hogy 200e vagy 2M tévét nézel.Maradt a youtube videó. Netet nem sikerült rá csinálni az eladónak sem az MM wifi hálózatán. A Samsungos promóter kislány osztotta meg végül a telefonjáról így egy kis youtube nézés sikerült. A hangjára voltam kíváncsi mert ugye ez csak 2.0 és a régi soundbart eladtam amikor az oledet vettem mert tévézéshez nem kellett hozzá, nagy mozihoz meg van 5.1. A körülményekhez képest egész tűrhető volt a beszédhang ez érdekelt legjobban. Az oled706 és a C845 is tiszta/beszéd hang stílusra van állítva.
A menü lépkedés gyors lehet gyorsabb mint a 706. A kép is jó volt ugyan milyen lenne. Meg nem is vagyok videophileMost már csak el kellene döntenem hogy együtt élek a a hibával és az F1 közvetítést boxról nézem majd vagy beáldozok 10" átmérőt.
TCL 75C845 egyéb dolgaival nincs problémám a képe oled után is tetszik, igaz beállítani még nem sikerült, néha még 10-20% fényerő is sok nekem így tegnap már 0-ra levettem meg másik képmódot állítottam be. Érdekes hogy képmódonként változik mit tudsz állítani a kép tulajdonságaiban.szerk.
ránéztem a trékom oldalára az tényleg komoly ár, csak én nem vagyok ügyfél[ Szerkesztve ]
"If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
bnorci71
addikt
válasz rainman72 #39412 üzenetére
Nem oled ex/evo panel?
ezt nem értem...
fogalmam nincs
a 706-t cseréltem TCL 75C845-re de van egy hibája ami rettentő idegesítő főleg most az olimpia alatt és lehet visszaküldöm, akkor meg kellene valami helyette és ez fér bele árba.
a 2.1 hang mondjuk nagyon hiányozna."If in doubt, flat out!" "Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers"
-
félisten
válasz rainman72 #39391 üzenetére
Az nagyon nem rossz.
Most valahol azt olvastam, hogy a MAX-ot is támogatja a TitanOS.
Ha igaz, akkor a Netflix, Disney+, Prime mellett már csak a Skyshowtime kellene.[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
veterán
válasz rainman72 #39387 üzenetére
Az a tapasztalatom hogy ilyen csavarokat egyik bolt sem tud adni. Marad a net.
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
félisten
válasz rainman72 #39232 üzenetére
Szerintem a mostani P5 a legjobb ebben.
Ebben nem kételkedem.
Viszont ja, a hibás panelektől én is fázom, ezért csábító most az 5 év garis TCL (aminek a felskálázása gagyi).[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz rainman72 #39229 üzenetére
Régebbi, 2-3 éves modellek esetében ugyanígy igaz lenne?
#39230rainman72
Igazából én a Saphival is el voltam...
Simán ellennék vele, mint egy ROKU-val, de amiből nem adok alább...
- fullos stream támogatás: MAX, Netflix, Disney, Skyshowtime, Prime, Hulu, stb.;
- YT, KODI, böngésző (tényleg, böngészőből nem megy a MAX?);
- VRR.Disney már van akinek fontos,MAX nélkül el lehet lehet lenni,ha fontos akkor ott egy stick,a Hisensek se jobbak ilyen szempontból.
Kinek mi, nekem a MAX fontosabb, stick-hez nem kérek még egy távirányítót, abból már rengeteg lenne külön: stick, TV, hangfal, Telekom box, Xbox/PS, stb.
Nem is veszek Hisense-t, kollégám évek óta szív a Vidaa miatt.![ Szerkesztve ]
-
RVR400
veterán
válasz rainman72 #39178 üzenetére
Nekem ilyet a TCL tud csinálni, bár a kép nem megy el, csak a hang esik ki néha reklámváltásokkor, meg utána az adások kezdeténél. (Telekomos boxról megy a TV-adás, és a hiba csak a soundbarral jelentkezik). Mondjuk a TCL a CEC és HDMI vezérlés működésével enyhén szólva is hadilábon áll.
Másik kábellel esetleg? TV-t visszaállítottad gyárira már?
-
amdxp2
tag
válasz rainman72 #39130 üzenetére
Értem, akkor 65Pus8818 lesz, remélem minden rendben lesz vele. Még soha nem volt ilyen "drága" tv-m, bízom benne hogy sokáig fogja bírni a strapát. Most egy 55Pus6503-om van, nem rossz tv, de a rendszer egy fos rajta, úgyhogy semmiképp nem akartam hogy saphi legyen rajta. Ez a google tv alapú rendszer korrektnek tűnik, de majd meglátjuk. Köszi az infókat.
-
félisten
válasz rainman72 #39132 üzenetére
Egyébként önmagában nem lenne bajom az új OS-el, ahogy a Sapphi-val sem lett volna, csak hát a streaming appok hiányoznak, akkor kenhetem a fejemre az okosrendszert.
-
félisten
válasz rainman72 #39130 üzenetére
Bazz, most nézem, még a The One-on sem lesz GoogleTV, csak TitanOS... pedig az új távirányító bejön, de így sehogy nem lesz opció nekem.
Asszem' rámegyek a kifutó szériára.
-
ad4m1337
aktív tag
válasz rainman72 #39080 üzenetére
Koszi a valaszt! A 8818 csak azert lenne jobb valasztas mert szebb a kepe, VA panel miatt feketek szebbek lennenek, vagy azert mert a csikozodas kevesbe feltuno/nincs?
Amugy nem tudom nalad mennyire para, de engem laikus tv nezokent is mar idegesitett pl foci meccs kozben a csikok, egy ido utan jobban figyeltem a csikokat mint a meccset... ezt ugy mondom, hogy alsokategorias 4 eves Samsungrol valtok, az 43" volt, es lehet nem figyeltem ennyire vajt szemmel... csak hat ezert mar kiadtam ~300k, szeretnek ezert jot kapni.
Alternativa lenne meg a TCL C805, de akkor annal is elofordulhatnak csikok?
[ Szerkesztve ]
-
-
RVR400
veterán
válasz rainman72 #39001 üzenetére
Mondjuk, ha valóban beragadt készlet lenne, akkor 120-ért már most mennék megvenni, és kiszabnám végre a hálóból a TCL-t, mert a CEC funkciójának működésképtelensége pont mindig alvás előtt okoz agyfaszt.
De tekintettel arra, hogy a honlapjukon egy találat sincs, így valószínűleg tényleg csak egy bemutatódarab lesz.
Szerk:
A gúgli a barátom: [link]
Olcsó, de nincs. Szóval rugóztunk a semmin.[ Szerkesztve ]
-
oris
aktív tag
válasz rainman72 #38979 üzenetére
Érdekelne a tapasztalatod, 70’ után a 65’ nagyon gáz? Eddig 70PUS8535-öt használtam.
A 350eFt-os keretbe beleférne a 65PUS8518, sőt, szűken akár a 65PUS8818
Úgy olvasom, véleményed szerint a P5 engine jó ha van."Nagyon ritka az ember, akinél a szavak teljesen fedik az élet valóságát. Talán ez a legritkább tünemény az életben." Márai
-
oris
aktív tag
válasz rainman72 #38974 üzenetére
Ajj, ráadásul csak néhány napja volt téma, átsiklottam felette.
70 (max 75) coll és 350eFt-os limit mellett mi a legjobb választás? Kizárólag streaming szolgáltatások lesznek használva, hagyományos tv nem."Nagyon ritka az ember, akinél a szavak teljesen fedik az élet valóságát. Talán ez a legritkább tünemény az életben." Márai
-
-
félisten
válasz rainman72 #38946 üzenetére
Akkor fizess elő Netflix-re, meg Prime-ra, azok vannak!
Komolyra fordítva a szót: ez egy katasztrófa.#38951 rainman72
Szupi, akkor simán csak marad a katasztrófa.[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz rainman72 #38946 üzenetére
https://www.titanos.tv/ads
Ha ez nem hozza meg a vásárlók kedvét, hogy a Philipset válasszák, akkor semmiInstream Ads
Homepage Ads
Rich DataRohanok is ilyen TV-t venni!
-
hederz
csendes tag
válasz rainman72 #38925 üzenetére
Az tény, hogy lemaradtam, akkor szoktam tájékozódni, amikor új eszközt veszek, és most megleptek ezek a mostani "vastag" TV-k, mert 10 éve nem ez volt az irány, akkor a minél vékonyabb lap számított menőnek. De ezek szerint ez most csak egy divat vagy kategóriadefiniáló attribútum lehet, és nem indokolja semmilyen technikai szükségszerűség. Mármint ezt abból gondolom, hogy a gyártók "játszanak" a mélységgel. Vagy rosszul értettem?
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest