Hirdetés
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Tulku
veterán
-
alaves
addikt
válasz KTTech #54742 üzenetére
RTX3080-nál sem játékra gondoltam, hanem filmek PowerDVD TruTheater Motion-ös, illetve Splash Motion2 frame interpolációs lejátszására (a GTX950-esem kb. úgy artifact-ol, mint a B7).
Van itt egy-két kolléga, aki meg tudná ezt nézni, de úgy tudom ők "csak" játékra használják.[ Szerkesztve ]
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
KTTech
veterán
-
Tulku
veterán
válasz KTTech #54754 üzenetére
Naimnál van olyan megoldás audio esetén hogy előre beolvassa egy SSD-re az adatokat egy bufferbe és ezt hallod...(jitter miatt csinálják ezt)
Na most jóval erősebb procival (gondolom maiak még nem lennének képesek erre ilyen mennyiségű adatfolyam esetén) talán itt is meg lehetne tenni egy bufferből lejátszást....csak gondolkodom... -
xerobyte
aktív tag
válasz KTTech #54737 üzenetére
@KTTech Áhh, köszi a kiigazítást! A mozi BFi + 72Hz-ről fogalmam sem volt.
Amiket utána írtál az egész interpolációról annak valamilyen formában tényleg az összefoglalóban lenne a helye!Egyébként szerinted a jelenlegi OLEDekkel mi a legjobb motion beállítás/te mit használsz? Minden off? vagy DJ 0 DB 0? vagy BFI on? vagy...?
Azon gondolkozom még, hogy a Sony-nak tényleg érezhetően jobb a mozgásmegjelenítése vagy ez csak konteo? Nálam C-s LG van és azért egy panning shot igencsak receg és én már DJ1 melett is észreveszem az artifactokat sajnos.
-
junior19
senior tag
válasz KTTech #55422 üzenetére
Csak kérdés, hogy a Pana szerviz hogyan állna hozzá a panelcseréhez, mert ugye a Panánál kikötés a kompenzációs ciklusok lefutása. És ezt ellenőrzik is fórumtársak leírása alapján.
A boltban ha csak egyszerűen elvették az áramot, akkor sok ciklus nem futott le rajta, amiért majd a szerviz megtagadja a cserét.codec project
-
junkpod
veterán
válasz KTTech #99485 üzenetére
Én is azt írtam, hogy már régóta létező fogalom. Amióta LCD monitort lehet kapni.
Viszont ez pont az ellenkezőjét jelenti mint gondolod: vannak pixel hibák, ezért a gyártók eleve korlátozzák az ilyen garancia igényeket. Pl. Egyedi hibára nem csak pixel csoportokra...Box's don't touch!
-
szkutyi
addikt
válasz KTTech #99603 üzenetére
Xd
Lehet de kisebb esellyel mint egy szarrá tömörített 3 gigás verzión...én ezeket a kephibakat elhiheted észre veszem! De én még az anyagaim.kozott nem láttam ilyet. Pedig van sok sok anyagom...720tol 4k-ig...inkább a felbontás gyenge, de ilyen blokkosodást nem igazán... -
szkutyi
addikt
válasz KTTech #99614 üzenetére
Hat...teljesen más az én tapasztalatom!
Beépített lejátszó c3-on nagyon jó! Ezert is adtam egy a zidoo z9x-el...hidd el volt teszt bőven....
Windowsos megosztást is látja a tv! Szóval a beépített médialejátszó tökéletes hálózati lejatszasra.
Plex megint csak fenomenális a tv-n...egy 60k- kínai mini pc a szerver, n100 procival..
De egyébként helyi lejatszasnal nincs is transzkodolas...csak távoli elérésnel..de képzeld azt is bírja az n100..
Nem tudom milyen anyagokat nézel te, mi lehet 400Mbit/s, én meg nem találkoztam ilyennel...xd
Szerk: te milyen tvrol beszélsz egyébként?[ Szerkesztve ]
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz KTTech #99617 üzenetére
Azért ez már messze nem az átlag felhasználás
ISF Kalibrátor. Tv, projektor, monitor KALIBRÁLÁS PROFESSZIONÁLIS szinten Film Stúdióknak is. Spectrophotometer + Colorimeter! Bit perfect minta generátorral(YUV, RGB) tokeleteskep.wixsite.com/kalibralas █Profi tesztelés: youtube.com/c/tokeleteskep █ Klein K10A█Jeti Specbos 2501 hires 2nm
-
hatala
tag
válasz KTTech #99620 üzenetére
Szia!
Én is egy 77 G3-ba gondolkozom, egy 65"-os LG led tv után, tudom hogy nagy minőségi ugrás lenne, de félek hogy túl nagy lenne a a 77" 197cm a 30m2-es nappaliba, 3,5 méter nézési távolságból. Jó áron jutnék hozzá, ezért ez a nagy méret.
Szerinted, illetve szerintetek ez a 3,5 méter nincs nagyon közel a 77"-os tvhez?Köszi a tanácsot!
-
hunspikey
őstag
válasz KTTech #99988 üzenetére
Az a vicc hogy szerintem egy vt60-at igen csak hibátlanra be lehet kalibrálni. Az enyémet a János666 kolléga kalibrálta és iszonyú szép lett. Most már g3 van és nézem ugyan azokat az anyagokat a régi kis usb winyómról és egyszerűen nem olyan, miközben a g3 bár nem kalibrált de gyárilag elég jó a tesztek szerint.
Miből van az eltérés?
És lassú statikus nagy totálokat mutató jelenetekről beszélek tehát nem a mozgás másmilyensége az ok.
El képzelhető egy olyan szitu hogy spektrálisan más a szín tisztasága? Tudom hogy a woled rgb komponensei eléggé szórnak abszolút nem monochromatikus egyik szín csatorna sem.
A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3
-
Scout500
csendes újonc
válasz KTTech #101459 üzenetére
én ezt tudtam kibogazászni a neten
"A Samsung S95D, S90D és S85D OLED TV-k kapcsán biztosnak mondható, hogy az „ATXXH” modellszámvégződésű S95D és a 164 centis (65″) S90D készülékekbe a Samsung Display QD-OLED képernyőit, míg az „AEXXH” modellszámvégződésű S90D és a valamikor megjelenő S85D modellekbe az LG Display WOLED paneljeit építik." -
szkutyi
addikt
-
hunspikey
őstag
válasz KTTech #102184 üzenetére
Pont hogy emeli a kontrasztot - hiszen te fotós vagy tudod, hogy ha lerekeszel a pupilla a háttérfény miatt akkor több mindent látsz a képen feketének ergo kontrasztosabb. A fényátfogását rontja a szemednek maximum - de egyébként ez sem jellemző, mivel iszonyú ritka hogy 1000 nites képrészlet mellett kellene infót bányászni 1, 2 nites részekről ugyan azon a képen. Ahogy előbb is írtam, ha sötét a jelenet egésze akkor kikapcsol.
látni kell, itt fórumon hiába karatézunk ezen.
-
-
makoss
veterán
válasz KTTech #102953 üzenetére
Mondjuk lehet igazad lesz mert ha hasonló nagy dolgot kéne nézzek a szobában mint egy 77"-os tévé, az az ágy.
Annak a hossza 1900mm szélessége 84cm, magassága 43cm
Egy OLED77C41LA meg: 1 879 x 1 130 x 228
de oledből nekem elég 65" is max, 77"-os meg úgy sem lesz 400.000 Ft, mint a 77S95CATKülföldről nem rendelek semmit, csak itthoni boltból! Vagy újat, vagy semmit! "A kötözködés a bunkóság melegágya!"
-
alaves
addikt
válasz KTTech #103226 üzenetére
A TV gyártónak abból kell kiindulni, hogy a felhasználók zöme belső alkalmazásokat (streaming, belső lejátszó) használ, ezért az első védelmi elem az 1 perc múlva bekapcsoló képernyőkímélő, utána pedig az ASBL (mozgókép közben pedig az ABL). Ehhez adódik még a logó védelem és a kicsi hatásfokú pixelshift.
Egy példa: elindítok egy HDR filmet, valamiért pause-t kell nyomnom, majd elfelejtem, hogy úgy maradt és nem látom, mert pl. el kellett mennem otthonról. A képen mondjuk ~10%-os ablak méretben egy tábortűz van ~900 nites sárgával-narancssárgával (feltételezve, hogy kikapcsoltam az ASBL-t is). Egy ilyen extrém esetben képernyőkímélő nélkül néhány óra alatt simán beég a QD-OLED, de még a WOLED is pár órával később.[ Szerkesztve ]
Samsung 65S90C/Asus RTX 3050/i5-4460/Asus B85M-G/16GB RAM*Creative FPS1600 4.1 Speaker*Sennheiser HD 230*[LG OLED55C1, Philips 55OLED754, LG OLED55B7V]
-
hunspikey
őstag
válasz KTTech #103386 üzenetére
Hát ez így leírva logikus, de akkor meg felmerül a kérdés, hogy ugyan az az app ami eddig megfelelően hívta az eljárást most miért nem hívja. A válasz is logikus: igen is hívja, de a TV azt sajnos ignorálja, illetve máshogy kezeli.
Ez szerintem úgy megy, hogy van egy procedúra hívás az app irányából, ezt a TV fogadja, de az új firmware szerint a számláló 30 percről indul.... Na és innen fogva vagyunk rendesen Torrentésen megbaszódva, mert nincs az a panelhűtés ami 30 percnyi Dolby Vision módban ábrázolt kotta fehér kontúros tartalmat tudna úgy hűteni, hogy ne kokszoljon oda. Nem egy G3-on ami 1400 nittel világít... Nagyon kíváncsian várom, hogy hányan lesznek úgy, hogy szarnak bele, beégetik és cseréltetik a panelt, mert a G szériánál bizony benne van a panel csere okok közt a beégés és még a legbalfékebb ügyvédbojtár is 3 femtoszekundum alatt viszi át a fogyasztóvédelemmel együtt karöltve a bíróságon, hogy kizárólag az LG-nek felróható okból (szándékos firmware módosítás, folytatólagosan, több ízbeni, csoportos panasz tétel ellenére tanúsított tudatosan fenntartott magatartással ráadásul) kifolyólag történt a TV paneldegradációja... Amikor majd pár ezer panelt cserélnek és lesz párszáz perük, szerintem csak szólnak Kimcsi Kim Dzsongnak, hogy írd már vissza tesa 1 percre az a kikúrt screensavert...
[ Szerkesztve ]
-
blakey
titán
válasz KTTech #103439 üzenetére
LG (WOLED, azaz RGBW)
- WRGBELADÓ: iPhone 12 Mini gyári, bontatlan, fekete szilikon tok *** " Aki udja, csinálja, aki nem, az tanítja" - G. B. Shaw *** "Ne kérdezz többet, mint amennyi a hasznodra válik." - Dante *** "Csak akkor tehetsz meg mindent, ha már semmid sincs." - Harcosok klubja ***
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- DELOCK - TOSLINK STANDARD M/M KÁBEL 3M - 82901 új bontatlan audiókábel
- Új bontatlan Jabra EVOLVE 65 MS Duo headset
- Új bontatlan PLANTRONICS Blackwire 5220 USB-C fekete 207576
- EGYBEN: Magnat Supreme 802 Mokka hangfalpár + Monitor Audio MRW-10 mélysugárzó + Panasonic SA-HE75
- Black Friday: Pro-Ject Tube Box DS2 Black For Sale
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest