Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog (1)

    válasz KTTech #49152 üzenetére

    Nekem úgy rémlik, hogy még csak tavaly tette elérhetővé a vezérlő nélküli OLED paneleket az LG, de még az a hír sem szólt arról, hogy TV gyártók éltek-e már a lehetőséggel (inkább ipari felhasználást emlegettek, ha pl. "falakat" akar valaki építeni, stb).
    Nem hiszem, hogy a Panasonic kidobná, és másikat építene. De ez szerintem triviális abból is, ahogy a "macro blocking" / "overshoot" probléma minden gyártónál megjelent.
    Bár azt tudjuk, hogy az ABL biztos paraméterezhető (legalább a gyárban, de talán arra is be tudnának tenni egy kapcsolót a szervizmenübe, ahogy pár PDP-nél is volt), és el is tér gyártónként (ahogy akár évről-évre gyártón belül), a többi limiter "okosság" pedig szinte biztos, hogy inkább az alaplapi processzoron, mintsem a panelvezérlőben fut (de lehet, hogy már a sima ABL is). Bár ettől még átveheti / lemásolhatja a többi gyártó (mint a logo luminance-t).

    (#49155) szabeska - Ez erősen szubjektív, de szerintem csak még rosszabb lesz.

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák