Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • KTTech

    veterán

    válasz Moby #46301 üzenetére

    Ez nem igaz. A bejövő jel frekvenciájának nem sok köze van a panel valós képfrissítéséhez.
    Egy 24p-s bejövő jel általában 96Hz vagy 120Hz-el kerül megjelenítésre, akkor is, ha épp nincs BFI használva. Egyszerűen a képkockákat egymás után ismétli a TV 4-5 alkalommal, interpoláció nélkül (ezért nem lesz szappanopera effektus). A probléma itt a szemünkkel van, mert a lassan változó képet elmosódottan érzékeli (még rosszabb, ha a kontraszt is alacsony).
    A BFI-nek a panel maximális képfrissítési frekvenciájához kell igazodni, mivel az fogja megadni, hány képkockát tud megjeleníteni egy egységnyi idő alatt (az egységnyi idő a két képkocka közti időt jelenti). Értelemszerűen minél gyorsabb a panel, annál több black frame tud közé jutni, illetve minél magasabb a bejövő jel frekvenciája, annál kevesebb fekete képkockát lehet beszúrni.

    A BFI egyébként kb. az egyetlen módszer, amivel tudják az OLED mozgóképfelbontását növelni. Az LCD-nél volt a scanning backlight, ami 1600Hz felett már egész jó eredményt ad.

    A plazmák impulzusüzemmel oldották meg a feladatot, az utolsó szériában 1/3000s alatt jelenítették meg a képkockát. Az OLED számára ez nem járható út (bár elvileg nem lenne lehetetlen, elég gyorsan kapcsolhatók a LED-ek, viszont pontatlanabbá válna a megjelenítés).

    www.kttech.hu //A szgépem/fényképezőm configja az adatlapomon

Új hozzászólás Aktív témák