- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Gaming notebook topik
- UHD filmek lejátszása
- Vezetékes FEJhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Vezeték nélküli fülhallgatók
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gicz
addikt
válasz
abridabri #85063 üzenetére
Tegnap vettem egy 42C2-t monitornak (van egy 65c2 tv is).
Most próbálgatom mi hogy lesz jó, játékra game optimizer, 50-es oled fény, ahogy nézem munkára, félig legúzott redőnyökkel meg simán elég a 10-es oled fény. Színmélység 50, felette mindent túlszaturáltnak érzek, mint egy samsung mobilt.
Szerintem 10-es oled fényen esélytelen, hogy bármi gond legyen a beégéssel munka mellett, főleg ha még variálom az ablakokat is, hogy ne ugyanott legyenek egész nap.
-
Gicz
addikt
válasz
RiseOfEvil #85062 üzenetére
Akkor egyertelmuen a nagyobbat.
-
-
RiseOfEvil
tag
Köszönöm szépen a válaszokat Vhiktor / Gicz !
Nagyjából két, két és fél méter távolságból szerintem, maximum annyit tudnék kihozni belőle. -
Danex
addikt
válasz
ricsip #85054 üzenetére
Ehhez annyit, hogy talán valahol olvastam, hogy ez a link amúgy valami orosz szerverre fut rá, ahol gyakorlatilag biztonsági réseket kihasználva futtatnak külső kódot a TV-n és úgy inditják el a szerviz menüt.
Én személy szerint kerülném használatát és inkább kérnék kölcsön valakitől valami régebbi androidos okostelefont amin van infra és ott megvenném a 700Ft-ot appot ehhez. -
Gicz
addikt
válasz
RiseOfEvil #85055 üzenetére
Én ma vettem egy 42C2-t, monitornak pc-hez, és játékokhoz. kb 1m-re ülök tőle, még megvan a "basszus ez túl nagy" feeling, de pár nap és elmúlik, ahogy tv-nél is szokott.
Inkább nézési távolságtól tenném függővé a helyedben a méretet. Milyen távolról használnád?
Vhiktor:
PC mellett, 4K120hz, 4:4:4 chroma full rgb range mellé is 85 contrast a jó érték?
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
RiseOfEvil #85055 üzenetére
A nagyobbat vedd, csak a hátlap színe más.
-
RiseOfEvil
tag
Sziasztok!!
Kis segítséget szeretnék kérni LG OLED TV kapcsán.
PS5 mellé szeretnék majd venni TV-t, korábban monitort használtam, de szeretnék TV-re váltani.
Olvasgattam a témában azért, de azért kiváncsi lennék a tapasztaltabbak véleményére is, hogy melyik LG modellt lenne célszerű választani.
Nekem bőven elegendő a 42", maximum a 48" verzió is, annál nagyobb hely szűke miatt úgyse férne el.
Ezek közül szeretnék választani:
LG OLED42C26LB
LG OLED42C21LA
LG OLED48C21LAMi a különbség az LB és LA végződésű modellek között?
Van ahol azt olvastam, hogy színbeli eltérést jelent, valahol pedig azt, hogy az LB nagy felbontású és külső tárolóra történő rögzítési képességgel rendelkezik....az LA nem.Megéri a 42" modell a kisebb ráfizetést a 48" modellel szemben vagy miből fakad az árbeli különbség a kettő között?
Előre is köszönöm szépen mindenkinek!!
Üdv, Bálint -
ricsip
addikt
Nem kell szervíz távkapcs!
Ezt csináld végig:
To access the LG service menu on a webOS TV, all you have to do is open your browser and enter the following address:
http://webosapp.club/instart
After that, a warning message will appear, we simply accept and enter the four-character password that they ask us for. The password to access the service menu is ‘0413’. Once entered, the menu should appear in full screen, with all the options available to configure. -
Gicz
addikt
tervezek venni 42C2-t monitornak, valaki BP-n tudna kölcsön adni egy lg service remote-ot amig kikapcsolom a tpc, gsr dolgokat a menüben? Vagy honnan érdemes rendelni ahonnan hamar megjön?
-
ricsip
addikt
válasz
Celtis #85049 üzenetére
Kíváncsi volnék (ha ez az ócska PH fórummotor tudna szavazást), hány ember érti innen, mi a különbség egy SMB (Samba vagy Windows) megosztása és egy DLNA médiaszerver megosztása között.
Amúgy szégyen h. egyik tv sem képes SMB megosztast kezelni. Csak persze fosik a tv-gyártó, meg a lotyó ágyasaik a sztrím cégek, hogy az üzletüket rontaná ha belepakolnák a tv-be. Így az érdekcsoportok hallgatólagos megállapodása miatt nem lesz. -
junior19
senior tag
válasz
BubuHUN86 #85043 üzenetére
Szerintem sehogy.
Egy dolgot nem említettél. Még garanciális volt a tévé a panel csere idején?
Mert ha igen, akkor azt a garancia papíron rögzíteni kellett volna.
Ha nem, s csak méltányoságból cserélte az lg, az további kérdéseket vet fel a garanciával kapcsolatban.
Ilyen esetben nem jár további garancia, örülj, hogy kicserélték.
További garancia csak akkor jár, ha fizetsz az alkatrész cseréért, de mivel méltányossági okból cserélték, nem ad az lg ilyenkor garanciát.De a kérdésedre visszatérve, max az lg-vel tudod lejátszani, hogy egyáltalán járt volna-e garancia a cserepanelre, s azt hogyan tudod a későbbiekben érvényesíteni.
-
BubuHUN86
csendes tag
Sziasztok! Egy kis segítségre lenne szükségem! Szóval adott egy 2020-ban vásárolt LG CX, és el szeretném adni, már nincs rá garancia! Igen ám de idén januárba cserélve lett az alaplap (erről kaptam is kézi szállítólevelet) tehát ezt tudom bizonyítani, de ugyanakkor cserélve lett a panel is halott pixelek miatt! Az alaplapra egyébként 6 hónap garanciát kaptam a panelre viszont 2 évet de erről nem kaptam papírt, viszont vásároltam egy szerviz távirányítót (kb. 800 üzemóra van benne)!
A kérdésem az lenne, hogy a leendő vevő hogy tudja érvényesíteni a panelre a garanciát ha nem kaptam papírt róla, az LG oldalán van regisztrálva a tv! Bocsánatot kérek a regényért és előre is köszönöm szépen a válaszokat! Az erő legyen veletek! -
pkaresz
őstag
Sziasztok!
Lehet nem ide tartozik, de hátha.
S95b Samsung tv n volt a források között a Synologi NAS, most nincs, wifi ki be kapcsán megvolt, semmi, NAS megy telon elérem, miként lehetne elérni?
Használtam remek volt. Köszi. -
SaitoX
tag
C8-ról C3-ra egyébként megéri szerintetek váltani majd esetleg? Vagy inkább várjam meg a C4-et, ami már feltehetőleg MLA lesz?
HDR-t minimálisan használom csak, SDR brightness / tartalom tekintetében pedig azt mondogatják, hogy nem tapasztalnék különösebb előrelépést.
-
Film
friss újonc
válasz
Farkassacred #84962 üzenetére
A szürke egységesség rendben lenne.
A fekete részletek megjelenítése hasonló a többi oledhez, biztos van valamilyen szintű "fekete zúzás"( egyébként a fekete szint 50, gamma 2.2, kontraszt 85).
A hideg felé hajló színhőmérséklet borzasztó (filmmaker, warm 50 ellenére).
A széria végén ennyire elkalibrálják a 55C22LB-t? Kalibráltatni nem érdemes, mert tintinges is a panel, jó lesz nekem majd egy tinting mentes is.
Amennyiben szerencsém lesz a pannellottón.
Szerintem elállok.
Aki visszaküldött LG-t, hogy pántolta újra a dobozt? -
blakey
titán
válasz
SaitoX #85033 üzenetére
Korábban írtam, hogy mi lehet az oka. Az előző évi modellek már az új modellekhez szánt paneleket is megkaphatják, mivel a régit már nem gyártják, tehát C2 esetében, az idén gyártott példányok az új panelt kapják, ezért fordulhat elő az, hogy nem ugyanazt a hibát produkálják, mint az 1 évvel ezelőtt gyártottak, enyém is WBE EX és nincs rózsaszínes átmenet.
-
ForRedGlory
félisten
válasz
dgyuri0123 #85032 üzenetére
A youtube vagy bármilyen videó sosem adja vissza azt, ami élőben átható...
-
SaitoX
tag
válasz
dgyuri0123 #85032 üzenetére
Nem tudom, nekem C8-ba a WBE panel amit raktak, az sajnos pontosan ilyen
El tudom képzelni, hogy C2-nél van ilyen is, olyan is. -
SaitoX
tag
Ezekszerint a rózsaszínesedés már nem igazán tapasztalható C3-nál sem. (C2 vs C3)
-
tothbe
addikt
Egy hosszabb keresgélés és végül némi szerencse folytán én is csatlakoztam az OLED TV-sek közé. Sikerült egy LG 65" C2-est beszerezni.
Olvasgattam az összefoglalót és nézegettem az ott linkelt videókat is és felmerült bennem a kérdés, hogy amit azokban a C1 kapcsán mutatnak az mind teljesen releváns a C2-re is?
Illetve igyekeztem szűrve végigmenni a régebbi hsz-eken is, de rengeteg van, így simán lehet, hogy nem jutottam el mindhez, ezért ha bárkinek van olyan javaslata, amit érdemes megfogadni vagy megcsinálni azt akár itt akár privátban szívesen veszem és előre is köszönöm. -
sittes79
addikt
Hi,
2023 samsung oledekről van már bármilyen teszt?
szemezek egy 65S90C-vel...
-
4264adam
veterán
válasz
Celtis #85023 üzenetére
Neked lesz igazad
körbejártuk az egészet és ha bele gondolok hogy mit jelent a Passthrough neked lesz igazad. Megpróbálom a Samsung TV-n menteni a dolgokat.Emelett megvagyok elégedve a háló TU7000–> A2 cserével de év végén tuti feljebb megyek a C szeriára a BFI, teljes Judder mentesség, 120Hz és kicsivel magasabb HDR brightness miatt
-
Celtis
veterán
válasz
4264adam #85021 üzenetére
Ez érdekes. Tudomásom szerint ilyen funkció nincs a HDMI CEC/ARC szabványban. Ez valamilyen samsung specifikus megoldás lehet, amivel a tv kommunikálja a soundbar felé az EQ beállításokat. De semmiképpen nem a tv módosítja a hangot.
Ez így biztos nem fog működni az LG tv-vel. Ha szükséges az ilyen sávonkénti beállítás, esetleg vidd át a soundbart a samsung tv-hez, állítsd be az EQ-t és vidd vissza a másik tv-hez. Remélhetőleg megtartja a beállításokat.
-
*Tata*
senior tag
válasz
StoneBridge #85018 üzenetére
Szia!
Örülök, hogy segíthettem vele.
Én normál módban használom, én ebben a módban találtam meg azt a képminőséget amit szeretek.
Lebeszéltem Vhiktor fórumtárssal ahogy tud jön kalibrálni.
Egyébként nagyon elégedett vagyok a tv vel.
A távirányító LG után furcsa volt, de nagyon jó.
A hangot nem próbáltam, az első perctől erősítő+ 5.1 ről megy.
De sokkal jobb hangot szolgáltat az erősítő felé mint az LG CX. -
4264adam
veterán
válasz
Celtis #85020 üzenetére
Samsungon pedig szépen megy, ha standard mode-ban van az SB. Itt látod, hogy minden megvan és be is jön a Woofer mint első lehetőség mellette pedig a többi frekvencia sáv. Így emelhető a beszéd frekvencia feljebb. Az itt beállított értékek vissza olvashatóak az SB távirányítóval is. Távirányítóval annyi a gond, hogy a teljes Treble együtt megy, ezért akartam az LG sávjait külön állítani.
Minden más SB modeban itt is szürke. -
-
4264adam
veterán
válasz
Celtis #85013 üzenetére
EQ-ni akarom a Samsung A650-et LG A2-n. Ugyanez a típus soundbar megvan a nappali Samsung Q80T összeköttetésben is HDMI 2.0 kábellel és HDMI ARC porton mivel megy a CEC is és kapcsolható az eARC nem ennek kellene lennie a problémának.
Csak a TV beépített hangszóróit engedi az LG EQ-ni.
-
StoneBridge
senior tag
válasz
*Tata* #84811 üzenetére
Ezúton is köszi a beállításokat, ezekkel az én szememnek tökéletes lett.
65" S90C (+S800B hangprojektor) 1 hetes tapasztalatok:
- QLED után (2019) elég látványos ugrás a kép minőségét tekintve (a fenti beállítások után)
- Bőven elegendő fényerő nappal is (28/50)
- Kisebb, komfortos távirányító
- Q-Symphony beállítással (TV+hangprojektor HDMI ARC) nagyon meggyőző a hangAmi nem tetszik:
- Hangprojektor nélkül harmatos TV hangzás
- TizenOS új kezelőfelülete mintha visszalépés lenne, illetve a sebessége is lehetne jobb
- Xbox Cloud Gaming sajnos csak FullHD képes jelenleg, valamint az összkép olyan néhány játékban, mintha még az sem lenne meg -
ricsip
addikt
válasz
ForRedGlory #85015 üzenetére
baromságokat beszélsz, de mindegy. Árgrafikon alapján látszik mi a minimum, akkor lehet megvenni jó áron. Aki ezt nem várja ki, az 1. v. 2. nagy letöréskor is megveheti kicsit drágábban. "Ingyen"-re meg nem fog lemenni, hanem eltűnik a kínálatból, így a végtelenségig sem kell várni.
-
ForRedGlory
félisten
válasz
ricsip #85014 üzenetére
Ennyi erővel akkor sosem veszel semmit, mert mindig lesz olcsóbb. Én a helyedben, ha leesett 300-ra, megvárnám, amíg 200 lesz, de akár utána már várhatsz 150-ig, hiszen úgysincs rá szükséged, mert akkor már régen megvetted volna. 150-nél meg felnyithatsz egy üveg sört, hogy meglett az év biznisze valamikor 2025-ben.
-
ricsip
addikt
válasz
ForRedGlory #85012 üzenetére
mikor 3 hónap múlva meg leesik a mostani bevezető ár mondjuk 300 ezerrel, persze hangcucc nélkül (amit hülye lenne bárki 300-ért megvenni hardveraprón egy ismeretlentől, ha boltban is ugyanennyi ráadásul az ajándék cuccra 0 nap garancia van szemben a bolti 2-3 évvel), akkor meg ugyanott van az ember, mint ezzel a kihagyhatatlan akcióval
-
ForRedGlory
félisten
válasz
dgyuri0123 #85011 üzenetére
Csak tipp, de talán attól, hogy ha valaki 55"-os C3-at venne bármilyen ok miatt, akkor kap mellé egy 300 ezres hangrendszert ingyen, ahelyett, hogy másol meg nem kap?
Biztosan rossz dolog. Az akciót jellemeztem és nem a korábbi szériához/tudáshoz képest írtam ár/érték arányban. Reméltem, hogy egyértelmű, de hát akinek semmi nem jó, az megveheti drágán ajándék nélkül is.
Az árát meg szerintem kár firtatni. Jó reggelt, 2023 van, inflációs csúcsokkal, minden sokkal drágább, mint régen volt.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
ForRedGlory #85004 üzenetére
Mitől jó ez az ajánlat?
-
válasz
Van érdemi előrelépés a CX/C1/C2-höz képest?
-
torma1981
veterán
válasz
Én majd kíváncsi vagyok több tesztekre is. Nem mintha nem lenne jó nekem az 55CX.
-
ForRedGlory
félisten
válasz
ForRedGlory #85003 üzenetére
Ez elég jó ajánlatnak tűnik egyébként 759.990 Ft-ért:
LG OLED evo C3, 55'' 2023-as smart TV + ráadás LG SC9SNem tudom, hogy ez az SC9S mennyire jó/nem jó, de 300.000 Ft körül kapható, ami akár el is adható, ha nem kell.
Mivel nem vagyok jártas a témában, van esetleg valakinek tapasztalata, hogy az LG ad-e bármilyen garanciát ajándékra? Azt tudom, hogy a Samsung egy nagy semmit.
-
ForRedGlory
félisten
Előrendelhető az LG-nál a 2023-as OLED széria, ajándék soundbarral: [link]
Persze falra már nem teszik fel, így számomra felejtős.
-
so_ha
senior tag
válasz
Lujo123 #85000 üzenetére
A két modellév (2022-es, illetve a 2023-as) "G" széria a gyári specifikáció szerint különbözőek a panel méretei, illetve a súlya is (gondolom, hogy a micro lencsék miatt is lehet ez a különbség, így nem csereszabatos). Ez itt a 65"-os "G" spec:
65G2 TV tömege talp nélkül: 22,8kg; TV mérete talp nélkül: 1.441 × 821 × 24,3 (Szé × Ma × Mé mm)
65G3 TV tömege talp nélkül: 23,9kg; TV mérete talp nélkül: 1.441 × 826 × 24,3 (Szé × Ma × Mé mm)
Új hozzászólás Aktív témák
- Kiszáll az optikai meghajtók piacáról a Pioneer
- Windows 10
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Vigneau interaktív lokálblogja
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Óvodások homokozója
- Telekom mobilszolgáltatások
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Politika
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Lenovo ThinkVision L24i-10 24 FHD 60Hz 4ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! Lenovo Thinkpad T14 Gen 3 üzleti notebook - i5 1245U 16GB RAM 512GB SSD Intel Iris XeW11
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i7-G7 I 16GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest