Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Mini PC
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- E-book olvasók
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Milyen notebookot vegyek?
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
SaitoX
tag
Sziasztok!
Samsung QLED-et cseréltem C8-ra, és gyönyörű képe van, nagyon elégedett vagyok
Mint kezdő OLED-es lenne néhány kérdésem:
- Ti hanyas fényerővel használjátok ez a TV-t? Első körben 40-45 körüli értékre lőttem be, eco módot kikapcsoltam. Játék módban használom, főleg konzolhoz.- Ha pl. ott hagyom a PS4-et a menüben állni egy 5-10 percet attól lehet bármi gond? (beégés?)
Ha hosszabb időre ugyanaz a kép lenne, inkább kapcsoljam ki addig a TV-t? Illetve mi számít hosszabb időnek?Első körben kb ennyi A fóliát még egyébként nem vettem róla, ti rögtön levettétek?
-
SaitoX
tag
válasz Batyops #24199 üzenetére
Levettem a fóliát Pont a védelem miatt gondoltam, hogy rajtahagyom egy darabig, de mvvel többen is mondtátok, így leszedtem.
A fényerőt biztosan leveszi egy idő után a PS4, viszont akkor a képernyőkímélő beállítást majd megnézem, jó ha van az is.
A 40-es fényerő egyébként még nem számít túl magasnak, nem? Olvastam, hogy 100-on nem érdemes hagyni, mert akkor hamarabb tönkremehet. De nekem így elsőre a 40 tűnik ideálisnak. Majd azért próbálkozok 25-30-al is.
ui: akkor azt mondjátok, hogy ebédidő, meg hasonlóknál ne kapcsoljam ki a tv-t, csak menjen képernyőkímélő vagy valami változó tartalom?
@w333: 49KS7500-ről váltottam, ami kategóriájában egy elég jó TV szerintem, meg tesztek alapján is sok jót olvastam róla, viszont ez az OLED képélességben, kontrasztban, feketében és mozgásban is úgy érzem hogy óriási előrelépés Na meg méretben is! (49" helyett 55")
-
SaitoX
tag
Sziasztok,
Sony Bravia XR-55A83J vs LG OLED55C21LA között melyiket ajánlanátok?
Képminőségre, színekre, élességre, stb mindkettő kb ugyanaz?Elvileg az LG glossy, a Sony pedig semi-gloss / "slightly" matt, ami azt jelenti van rajta valamennyi AR réteg, ez általában egy kicsit homályosabb képet eredményez, mint egy glossy, nem? Vagy nem észrevehető?
Azt olvastam, Sonynál nagyon jó alacsonyabb felbontású tartalmak esetén a Reality Creation, és egyéb képjavítási lehetőségek (ez pl. 1080p PS4 játékoknál, vagy Nintendo Switch-nél valószínűleg jó lenne).
Eddig LG C8 volt és szerettem, nehezen tudok dönteni hogy melyik lenne a jobb Alapjaiban azt írják, hogy a Google TV is jó, de a Web OS-el is teljesen elégedett vagyok. Appoknál nekem annyi a lényeg, hogy a Plex és a Netflix menjenek rendesen.
[ Szerkesztve ]
-
SaitoX
tag
válasz Vhiktor #82960 üzenetére
Köszi a választ, az LG C8-at 60-as fényerővel használtam, ennél több az már nekem túl világos, és nem szeretem, így a nagyobb fényerő, nem biztos, hogy sokat számítana. Alapjaiban sötét a szobám, nem süt a TV-re a nap.
Én is jobban szeretem a természetes képet, főleg ha 4K felbontás mellett van az input, de 720p, vagy 1080p-nél úgy gondolom talán jó lenne a Reality Creation, csak emiatt viszont nem biztos, hogy a Sony-t választanám, ha egyébként az LG jobb.
-
SaitoX
tag
válasz SaitoX #82971 üzenetére
A kép széle egyébként mindenhol "sárgás", meg fekete pöttyök is vannak, de ezek nem különösebben vehetőek észre normál használat során, ha nem figyel rá az ember.
A fenti sárga csík az viszont eléggé zavaró, főleg sötét szobában / sötét tartalomnál.4 éves egyébként, napi szinten pár órát szoktam használni általában, hétvégén többet.
-
SaitoX
tag
A C2-ben található LG α9 Gen 5 AI processzor hasonló, mint a Sonynál a "Reality Creation"? Vagy ez inkább csak egy jó marketing?
A C8 óta az LG sokat fejlődött a képminőség feljavításában?
[ Szerkesztve ]
-
SaitoX
tag
Ez pl. 100%-ban ugyanaz a jelenség, ami nekem is van.
Egyébként ha nem nézegeti az ember, szinte észre sem lehet venni normális távolságról / normális használat mellett, de úgy látszik tényleg sok embernél előfordul.Ami számomra jobban zavaró, hogy tegnap a képernyő tetején egy csíkban erősen elkezdett világítani, és ezt mindig látni, messziről is (kb olyan, mintha 100% fényerő lenne mindig azon a részen). Illetve bal oldalt egy kis piros rész is van. Ez egyébként egy ki, majd fél órával később bekapcsolás után tök hirtelenül jött elő.
-
SaitoX
tag
Van itt olyan, akinek Sony A80J, A83J, vagy esetleg A80K van és szokott játszani rajta?
Tényleg annyira rossz az ABL, mint mondják? Több helyen olvasom (fórum commentek, youtube, stb), hogy olyan játékoknál, ahol van egy HUD, egy nagyobb ikon, vagy egyéb menüelem, ami folyamatosan látszik a képernyőn, akkor a TV a teljes képernyőt elsötétíti néhány perc után, és állítólag nincs rá megoldás. Sok ember azt írja, hogy ez hülyeség, és nagyon jó a TV játékra.Kíváncsi lennék, itt van-e ezzel kapcsolatban valakinek tapasztalata.
[ Szerkesztve ]
-
SaitoX
tag
válasz Matt89 #83042 üzenetére
Ha rákeresel, hogy A80J ABL elég sok találat lesz, de itt van egy youtube videó, illetve egy reddit post. Illetve még ezt találtam, ami érdekes.
Azt viszont nem tudom, hogy mennyire valós probléma, sok ember nagyon panaszkodik miatta, sokan azt írják nem zavaró, nehéz ebből eldönteni
[ Szerkesztve ]
-
SaitoX
tag
válasz Vhiktor #83050 üzenetére
Kérdés, hogy mennyire. Engem pl. a C8-nál gyakorlatilag soha nem zavart rendes használat közben. Sony-nál viszont olyanokat is írnak, hogy akár a teljes képernyő elsötétül egy apró HUD elem hatására. Vagy igaz, vagy nem... de én a C8-nál ilyen "durva" elsötítéseket soha sem tapasztaltam 4 év alatt.
Mondjuk nehezen tudom elképzelni, hogy pont a Sony, akik a PlayStation brand mögött is állnak, annyira rossz TV-t csinálna, hogy ne lehetne rajta normálisan játszani
-
SaitoX
tag
Erről mi a véleményetek?
LG C2 OLED evo vs Sony A80J TV ComparisonSzerintem elég szép az A80J, egyedül az aggaszt, hogy ez nem glossy, hanem csak semi-gloss, de videó alapján ez sem tűnik vészesnek. Élőben lehet, hogy rosszabb, majd megpróbálom Media-ban, vagy valahol megnézni, ha kint van.
-
SaitoX
tag
Találtam 2 videót, ami bemutatja a Sony OLED (pl. A80J / A80K), a sokak által emlegetett dimming problémát:
1. PS5 / HDR (HDTVTest)
Én személy szerint így a videón a Horizon alatt nem látok nagy dimminget, de a FIFA-nal látszik, hogy sajnos valós jelenségről van szó.2. Nintendo Switch
Ez SDR tartalom, ugyanazt mondja a videóban az ember, hogy ha túl fényes, vagy erős logók vannak (mint pl. ez a piros), akkor a TV az egész képernyőt elsötétíti. De elég nagy mértékben függ attól, hogy milyen HUD elemek vannak éppen az adott játéknál. Kár érte, mert upscaling tekintetében tényleg nagyon szép a Sony.ui: LG C8-on én 4 év alatt ilyen problémát még egyszer sem tapasztaltam.
[ Szerkesztve ]
-
SaitoX
tag
Találtam még egy jó videót a Sony OLED dimming problémákkal kapcsolatban, ahol egy LG-vel is összehasonlítják több játékban. Érdemes végignézni / végighallgatni. Sokadik videó, ahol a Sony OLED-et nem igazán ajánlják játékra ezek miatt a problémák miatt
-
SaitoX
tag
Volt már valakinek LG OLED szervizben? Ha igen, kb mennyi ideig tartott a folyamat?
[ Szerkesztve ]
-
SaitoX
tag
Sziasztok,
Cseréltek egy panelt az LG C8-amban, mert az előző meghibásodott.
Rögtön feltűnt, hogy egy kicsit mások a színek, pár nap használat után pedig arra lettem figyelmes, hogy a színhőmérsékletet akármire is állítom (hideg, vagy meleg irányba), semmi nem változik.Tehát olyan, mintha nem működne a színhőmérséklet beállítás, alapból Játék módban használom a TV-t, de kipróbáltam és a többi módban, illetve többi bemeneten is ugyanez a helyzet.
Lehet ennek köze a panel cseréhez? Pár éve is produkált már hasonlót a TV, de akkor valamitől megjavult, meg talán nem is volt több bemenet érintett. Most viszont bármit állítok, sehol sem látom eredményét így a kékes default színvilág van, ami számomra zavaró.
[ Szerkesztve ]
-
SaitoX
tag
LG C8 panelcsere után azt tapasztalom, hogy oldalról nézve lilásodik a képernyő, ez főleg fehér színen látszik, de igaziból mindenen. Panelcsere előtt ilyet nem csinált.
Azt olvastam, hogy ezt elvileg a WBE panelek csinálják, elképzelhető, hogy azt raktak bele?
-
SaitoX
tag
válasz Vhiktor #83645 üzenetére
Ilyen régi TV-hez is gyártanak WBE panelt? Nem gondoltam volna, de én is csak ezt látom az egyetlen magyarázatnak. A WBC amúgy jobban tetszett, de ha ez tényleg tovább bírja élettartamban, akkor azt mondom oké együtt lehet élni a lilásodással.
Egyébként C8,C9,CX,C1,C2, stb-be mind más és más panel van, vagy panel szinten vannak átfedések, pl. egy C9 vagy CX panel "belemegy" egy C8-ba?
-
SaitoX
tag
Létezik rá más megoldás LG C8 esetén, hogy belépjek a szervíz menübe és megnézzem milyen panel van a TV-be, ha nincs olyan Androidos telefonom, amiben lenne IR?
-
SaitoX
tag
válasz alaves #83920 üzenetére
Köszi, akkor ha lenne szervíz távirányítóm, akkor se lehetne megállapítani?
Az biztos, hogy a panel csere előtt nem lilásodott a képernyő, mióta kicserélték, azóta pedig ha nem szemből nézem, hanem oldalról, akkor eléggé lilásodik (kb mint egy LCD panel). De igaziból egy nagyon picit még szemből nézve is lilásabbnak érzem, mint a régit, bár ez tényleg minimális. Oldalról viszont durván. -
SaitoX
tag
Van itt olyan, aki hosszabb idő után váltott WBC panelről WBE-re?
Csak nekem nehéz megszokni? Ez a lilásodás nem jön be annyiraTeljesen mindegy, hogy állítom a színeket, melyik módot használom, mindig van egy halvány, de nem észrevehetetlen lila "effektus" a végén, amit bizonyos színeken / jeleneteken érezni lehet. Nem azt mondom, hogy a világ vége, de sok év WBC után zavaró
-
SaitoX
tag
válasz Lujo123 #84064 üzenetére
Nálam LG C8-ba cserélték a panelt WBC-ről WBE-re, az elején iszonyatosan zavart, hogy még szemből nézve is lilás volt (pl. szürkén, de akár fehér színen is látszott). Illetve sötétebbnek is éreztem a színeket, mint előtte. A csere óta kb olyan 30 órát ment, és tegnap az tűnt fel, hogy a probléma teljesen megszűnt....
Nem gondoltam, hogy ez idővel tényleg elmúlhat, de úgy tűnik, hogy igen. Most már gyakorlatilag majdnem full ugyanolyan a kép WBE panellel, mint a korábbi WBC-vel.
[ Szerkesztve ]
-
SaitoX
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy képminőségben egy LG C8 és újabb kiadás (C1, C2, stb) között mekkora különbség van?
Van itthon egy C8 (nemrég került bele friss panel), illetve egy Sony A80J, de a két TV között azt látom, hogy óriási különbségek vannak.
Ha egymás mellé rakom a kettőt, egyértelműen látni, hogy a Sony sokkal részletgazdagabb, olyan dolgok is látszódnak rajta, amik az LG-n nem annyira. Igaziból azt látom, hogy mind játékokban mind filmekben sokkal szebb a Sony.
Nem tudom, hogy ez azért van-e, mert ennyivel újabb? Alapjaiban a C8 2018-as (bár friss, WBE panel van benne, ami oldalról nézve lilásodik), az A80J meg 2021-es.
ui: mindkét TV rtings alapján van beállítva egyébként, de több beállítást is próbáltam. Összességében ezek a beállítások tűntek a legjobbnak.
[ Szerkesztve ]
-
SaitoX
tag
Sziasztok,
Már korábban írtam, hogy mióta panelt cseréltek a C8-amban, egyszerűen nem tudtam megszokni a képét, a színek nem olyanok, mint előtte. Pl. PS5-ön, egy színes játéknál nagyon érezhető (de másnál is), hogy nem ugyanolyan, mintha sötétebbek / mélyebbek lennének bizonyos színek, meg összességében az egész kép, nehéz így leírni. Mintha visszavinne a színes, világosabb színekből és elsötítené, vagy nem tudom.
Most már gondoltam, hogy kipróbálom, hogy kikapcsolom a TPC és a GSR-t, amit több helyen is javasolnak. Az előző panelnél, 4 év alatt, meg sem fordult a fejemben, hogy kikapcsoljam, mert így is szép képe volt, az új (WBE panel) viszont zavaró volt. Miután kikapcsoltam, gyönyörű lett a kép, megszűnt a fentebb írt zavaró jelenség, minden szép, gyakorlatilag ugyanúgy néz ki mint a régi WBC panellel a csere előtt...
Ez hogy a francba lehet? Új panaleknél "agresszívabb" lenne a TPC és/vagy a GSR? Nem igazán értem, de teljes mértékben egyértelmű, hogy ezek miatt volt rosszabb a kép. Most, hogy kikapcsoltam, minden nagyon szép.
-
SaitoX
tag
válasz alaves #84389 üzenetére
Elképzelhető, én is arra gondoltam első körben, hogy mivel még a C8 idejében nem volt WBE, lehet, hogy nem mindenben 100% kompatibilis, bár ezt a pixelstruktúra eltérést nem tudtam.
Mindenesetre ha kikapcsolom a GSR-t, tényleg majdnem ugyanazt a minőséget adja, mint a régi WBE panellel, sőt, őszintén szólva talán még picit fényesebb / kontrasztosabb is.
GSR-el viszont iszonyatosan sötét, még 100-as oled backlighttal sem igazán mondanám élvezhetőnek napközben PS5-özéshez (SDR-ben), míg ha a GSR ki van kapcsolva, akkor 50-es backlighttal ugyanolyan szép a képe, mint a régi panellel, és ez napközben.
Azt azért remélem, hogy a GSR kikapcsolása nem okoz komolyabb gondokat (Burn in, stb), de ahogy neten olvasom, ez egy igen alacsony kockázattal járó beállítás, amit elég sokan kikapcsolnak.
-
SaitoX
tag
Sziasztok,
Korábban már írtam, de néhány napja rájöttem, hogy az LG C8-amban azért lett totálisan rossz a kép, mert a GSR valószínűleg hibásan működik.
Az eredeti 4 éves panel helyett, most egy új, WBE panel van benne. Ahogy azt többen írták, elképzelhető, hogy a TV ezzel a panellel nem kompatiblis rendesen.
Konkrétan, játékoknál azt lehet tapasztalni, hogy a fényerőt kb a felére, bár néha talán még az 1/4-ére is leveszi, ha túl erős szinek / fények lennének, így napközben szinte élvezhetetlen.
De ha lejátszok egy szinesebb filmet, rajzfilmet, akkor is hasonló tapasztalható.
Pl. ha be van kapcsolva a dinamikus színeket videólejátszás közben, akkor az tűnt fel, hogy a világosabb részeknél tökre hülyén fog kinézni a kép, mintha lejjebb venné a kontrasztot (így nagyon könnyen érzékelhető).Mióta kikapcsoltam a GSR-t, mindez megjavult, és semmi probléma nincs a TV-vel, ettől függetlenül ez azt gondolom, hogy nem normális. Legalábbis feltételezem, hogy egy új WBE panellel rendelkező TV (C1, C2) nem ilyen. Ha igen, sokan panaszkodnának
Érdemes lehet megkeresnem ezzel a hibával az LG-t, vagy felesleges, mert úgyse nagyon tudnak vele ők sem mit kezdeni, és használjam GSR nélkül?
GSR nélkül mindössze annyit tapasztalok, hogy bizonyos esetekben világosabb a TV, mint volt. Teszem azt, egy játéknál ha az előző WBC panellel 50-es fényerő mellett játszottam, most van hogy lejjebb kell vennem 40-45-re. Kb ilyesmi.
[ Szerkesztve ]
-
SaitoX
tag
Sziasztok,
Az lenne a kérdésem, hogy mennyire "káros" OLED-en 4:3 tartalmakat nézni?
Van olyan aki sok 4:3-as tartalmat néz? Tényleg egyenletlen lesz ettől a kijelző háttérfénye egy idő után? -
SaitoX
tag
LG OLED55C21LA
LG OLED55C22LBa 2 tv között csak az a különbség, hogy más a talpa?
Árukeresőn azt írják, a 22CLB-nél, hogy van Fejhallgató csatlakozó, de nem tudom, ez mennyire valid.
-
SaitoX
tag
Ezekszerint a rózsaszínesedés már nem igazán tapasztalható C3-nál sem. (C2 vs C3)
-
SaitoX
tag
válasz dgyuri0123 #85032 üzenetére
Nem tudom, nekem C8-ba a WBE panel amit raktak, az sajnos pontosan ilyen
El tudom képzelni, hogy C2-nél van ilyen is, olyan is. -
SaitoX
tag
C8-ról C3-ra egyébként megéri szerintetek váltani majd esetleg? Vagy inkább várjam meg a C4-et, ami már feltehetőleg MLA lesz?
HDR-t minimálisan használom csak, SDR brightness / tartalom tekintetében pedig azt mondogatják, hogy nem tapasztalnék különösebb előrelépést.
-
SaitoX
tag
Nézegettem én is a B2 vs C2 tesztet rtings-en, érdekes, hogy a B2 magasabb pontszámot kap, pedig a C2 a "jobb" TV.
Lenne nekem is 1-2 kérdésem, hátha valaki tudja a választ.
1) SDR Brightness:
Ezt nem teljesen értem rtings-en, pl. B2-nél gyakorlatilag mindenhol magasabb érték van, kivéve a "Real Scene Peak Brightness".
Hogy lehet, hogy ez alacsonyabb, ha az összes többi esetben magasabb az érték?2) Gyakorlatilag csak a HDR az, amiben észrevehetően jobb a C2, mint a B2?
Ha HDR-t nem igazán használom, vagy csak ritkán, nem igazán éri meg a felárat a C2?3) Viewing angle, összehasonlítva egyértelműen látszik, hogy ebben a B2 jobb.
C2-nél ott van a gamma vesztés / rózsaszínesedés, B2-nél nincs. Ez azért van, mert a C2 EVO, a B2 meg sima WBC?4) A kalibráció nélküli szín beállításokban is jelentősen jobban szerepel a B2, de gondolom ezt TV-je váltogatja, és nem minden esetben lesz pont így?
-
SaitoX
tag
Sziasztok, lenne még egy kérdésem, hátha tapasztalt már valaki hasonlót.
Mennyire normális, hogy ha bekapcsolom a TV-t, majd elkezdek játszani, pl. egy ilyen játékkal:
[kép]
Ami alapjaiban világos, színes, és még statikus HUD is van, akkor kb 2-3 perc után azt tapasztalom, hogy felére csökken a fényerő??Másnak is van ilyen problémája, bármilyen LG OLED TV-nél?
Azért nagyon furcsa, mert amíg az eredeti panel volt a C8-amban (WBC), addig egyáltalán nem volt ilyen gond. Mióta az új, kicserélt panel van (ami feltehetőleg WBE a rózsaszínesedés miatt), azóta meg ezt csinálja, szinte bármilyen játékkal játszok azt tapasztalom, hogy pár perc után sötétebb lesz a képernyő, ami nagyon idegesítő.
Az a tapasztalat, hogy kb 50%-ig lecsökken a fényerő, lassú lépésekben, 2-3 perc elteltével pedig már meglehetősen sötét lesz, napközben szinte élvezhetetlen. Esetleg úgy lehet kompenzálni, ha felveszem 100-ra az OLED fényerőt (vagy TPC/GSR kikapcsolása).
Ez tényleg "feature" lenne, vagy nálam működne hibásan valami? Egyszerűen nem tudom eldönteni. Kíváncsi vagyok, hogy egy újabb TV, pl. C1/C2, amiben EVO panel van, az is csinál-e hasonlókat?
Amíg az eredeti panel volt, soha nem tapasztaltam ezt, hogy lassan fel / le ment volna így a fényerő, illetve ennyire ingadozott volna. De még talán az a jobbik eset, amikor idővel visszanyeri a fényerőt, van olyan játék, ahol gyakorlatilag végig sötét marad...
Youtube, Netflix, stb-nél viszont egyáltalán nem tapasztalom ezt...
PC / PS-nél igen.Illetve még annyi, hogy neten olvastam, az Automatic Brightness Limiter-t elvileg azzal ki lehet trükközni, ha előhozzuk pl. a TV menüjét, vagy képet váltunk, ilyesmi. Az a tapasztalatom ez sem oldja meg, ha lecsökkenti magát, akkor egy ideig úgy is marad, tehát "instant" soha nem vált vissza a rendes fényerőre.
Tényleg csak azt szeretném tudni, hogy ez mennyire tekinthető "normálisnak"
Mert ha az új panelek / új TV-k mind így működnek, akkor nem nagyon van mit tenni, de nekem ez inkább tűnik hibának.[ Szerkesztve ]
-
-
SaitoX
tag
válasz blakey #85249 üzenetére
Semmi beállítás nem történt, csak ki lett cserélve a panel és ennyi.
Kíváncsi lennék, mit lehet / mit kell ilyenkor a szervíz menübe beállítani. Nem feltétlenül akarok én hozzányúlni, főleg nem elrontani. Viszont ha tényleg ilyen probléma van, akkor talán az LG-s szerelő meg tudná csinálni.
-
SaitoX
tag
válasz SaitoX #85250 üzenetére
Egy külföldi fórumon feltettem ugyanezt a kérdést, néhány válasz:
"Just static hud should not do this. To protect the screen from static hud elements, set Logo Luminance adjustment to High"
"I'm playing this Right now on a C1 and it's not auto dimming."
"ASBL would cause this if most of the image stays the same. Most games should not trigger it though as there is so much movement around... My C2 does not do this in games that I have played (Jedi Survivor, Spider-Man Remake, Hi-fi Rush…)"
Ezek alapján továbbra is azt gondolom, hogy valami a TV-vel nincs rendben a panalcsere óta. Eredeti panellel nekem sem volt dimming, legalábbis ilyen durván érzékelhető biztosan nem.
Úgy érzem olyankor is bekapcsol az ABL/ASBL, stb, amikor nem kellene, tehát mintha valamit hibásan érzékelne mióta az új panel van benne.
[ Szerkesztve ]
-
SaitoX
tag
Egy óriási piros pont az LG-nek.
Nemrég elromlott a C8-am, majd panelt kellett bele cserélni. Tippre WBE panel került bele, mert erős rózsaszín tinting volt, oldalról nézve pedig ez tovább rosszabbodott.
A színek nagyon nem stimmeltek, illetve a fekete szint sem.Jelentettem a problémát az LG-nek, elmondtam, hogy szinte élvezhetetlen a TV ahhoz képest, amilyen eredetileg volt. Leírtam azt is, hogy szerintem EVO panel került bele és a C8 nem vagyok benne biztos, hogy ezt hibátlanul kezeli.
Megnézték, majd került bele egy új panel. Most minden tökéletes, gyakorlatilag ugyanolyan szép a kép, mint eredetileg volt, amikor vásároltam a TV-t...
Az EVO(?) panellel a színtelítettség kb úgy nézett ki, mintha a mostani panellel felraknám 50-ről 80-ra, nem gondolom, hogy 2 panel között normális ha ekkora különbség van.
A sötét jelenetek újra tökéletesek, az előző panellel olyan sötét volt, főleg játékoknál, hogy nem lehetett rendesen élvezni. Cserébe a fehér vakító volt, akárhogy is állítottam. Mintha túl lett volna tolva durván a kontraszt, hibásan érzékelte volna a Black Level-t, vagy valami hasonló.
Most végre ugyanolyan a TV, mint eredetileg volt. Nem tudom, hogy az előző panel volt-e hibás, vagy csak tényleg arról van szó, hogy valahogy olyan panel került bele, ami nem kifejezetten a C8-ba való, de lényeg hogy ez is megoldódott
Tinting nincs, extrém szögekből nézve sem, úgyhogy azt gondolom ez valószínűleg egy hagyományos WBC panel lehet, mint ami eredetileg is volt ebben a TV-ben.
[ Szerkesztve ]
-
SaitoX
tag
Az utóbbi időben fedeztem fel, hogy LG (C8) esetében tök kényelmesen lehet a web böngészőből online videókat nézni, jó az olyan streaming oldalakhoz, amihez nincs natív app.
Azt vettem viszont észre, hogy a TV menüje ilyenkor eléggé belassul, ami gondolom azért van, mert a procit ez szépen leterheli. Az lenne a kérdésem, hogy ez nem okozhat túlmelegedést a TV-nek? Vagy ezek a processzorok úgy vannak megcsinálva, hogy nem melegszenek annyira, mint pl. egy PC-ben, és nem kell emiatt aggódni?
Nem szeretném, hogy emiatt menjen tönkre a TV ennek ellenére egy nagyon hasznos és kényelmes funkció.
-
SaitoX
tag
Közepesen napsütéses szobában C3 vagy G3 jobb tükröződés szempontjából?
-
SaitoX
tag
Sziasztok,
Volt valakinek szerencséje összehasonlítani Sony A80J és A90J OLED TV-ket?
Vettünk egy A80J-t, de a matt kijelző LG OLED után iszonyatosan zavaró, egyszerűen nem tudok hozzászokni. Érdemes lenne váltani A90J-re, mennyivel jobb az? Vagy jobb ha elfelejtem a Sony-t és maradunk az LG TV-knél ha szép éles, tiszta kijelző kell?
[ Szerkesztve ]
-
SaitoX
tag
válasz Vhiktor #88013 üzenetére
C8 van itthon, glossy, de úgy tudom LG-kben ezen a téren nincs nagy különbség. Azt olvastam Sony-ban az A90J a glossy.
C8 után az A80J sötét, fakó, egyszerűen nem jön át úgy a fény a kijelzőn, nincs meg az a kontraszt érzés. Ahogy külföldi fórumokon fogalmaznak "colors doesn't punch". A fekete sem érződik olyan mélynek, mint az LG-n, illetve a többi szín sem olyan. Az összes beállítást próbáltam a TV-n, így nem hiszem, hogy beállítás probléma lenne.
Illetve maga a panel, ahogy írtam. C8-on egy tiszta kép van, olyan mint egy tükör, az A80J viszont olyan, mintha lenne előtte valami maszatos réteg, ami által homályosabbnak tűnik az egész. Napközben pedig ez gyakorlatilag még rosszabb.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- Hálózati / IP kamera
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Anime filmek és sorozatok
- AMD off topik: VGA, CPU, APU és minden, ami AMD
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Yettel topik
- További aktív témák...
- EGYBEN: Magnat Supreme 802 Mokka hangfalpár + Monitor Audio MRW-10 mélysugárzó + Panasonic SA-HE75
- Black Friday: Pro-Ject Tube Box DS2 Black For Sale
- LG (OLED77G29LA) 195CM 120HZ OLED SMART PRÉMIUM ! AKCIÓ!
- LG (OLED65C47LA) 165CM 4K 120HZ SMART OLED 2025 MODELL! AKCIÓ!
- LG (OLED65B29LA) 165CM 4K OLED SMART MODELL ! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest