Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Nem tudja garantálni a TSMC a tiltólistás cégek kizárását
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
gulyasa
őstag
válasz
stellaz #63498 üzenetére
OLED tulajdonosként - és nincs semmi problémám az OLED-del - azt mondanám, nem biztos, hogy kötelező lenne OLED-et vásárolni faterodnak.
Lehetnek azért egyéb körülmények, rejtett igények is - még ha azokat itt nem is írtad le -, amelyek befolyásolják, hogy milyen tévé lenne jobb neki... -
stellaz
veterán
Sziasztok!
Faterom venne tévét, kb mindenes használatra, lehetőleg már oledet. Van külső hangrendszere, de attól még nem baj, ha normálisan meg tud szólalni. Nagyon extra igénye nincsen, normálisan kezelhető legyen, meg a beépített lejátszó ne válogasson sokat.
Ez vajon jó lenne neki?
LG OLED55A13LAesetleg ez:
Philips 55OLED705/12A philips 100 hrz-es, ambilightos, ennyi előnyét látom. De drágább és régebbi modell.
Szerintetek melyiket lenne érdemes vennie, esetleg valamelyik másikat?
Köszi
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Elektrosokk #63496 üzenetére
Helyes
-
-
Rebelf
aktív tag
válasz
Elektrosokk #63491 üzenetére
Hibátlan a 806, ha van rá pénzed ,nagy örömet fog adni
mai napig elcsodálkozom rajta milyen képminőségre képes ,pedig van benne pár száz óra már , de így is orgiát kap a szemem néha
Alaves véleményeire,infóira alapoztam, és örülök hogy nem lg oledet vettem , főleg az itteni posztok után róla , illetve nem a Samu 95A-t vettem. Tőlem big like a 806.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
mrThomi #63493 üzenetére
Igen elöször minden nagy aztán az idő elteltével össze zsugorodik
Pl jétékra szerintem sem jó a nagy látótér lefedettség (próbáltam), de filmre verhetetlen.
Bár ez is egyéni preferencia kérdése, mint ahogy az is, hogy a moziban ki hányadik sorban szeret ülni, esetleg szereti-e az IMAX-et. -
mrThomi
addikt
válasz
Vhiktor #63490 üzenetére
Igen, arra idealis. En nezek 3m-röl egy 65'-t es 3m alatt nekem nincs olyan szitu hogy ne lenne eleg az 55.
Mindennapi hasznalatra valoban tul nagy lenne 2.5m-röl a 100 zoll, de par oras mozizashoz biztos jo elmeny. En megjegyzem havernak van 85colos samsung es el kellett mennem talan 4 meternel is hatrabb hogy elvezzem. De nyilvan kinek mi -
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Elektrosokk #63491 üzenetére
Nappaliban van, igaz projektor és motoros vászon, kizárólag csak filmezésre van használva, a hagyományos tv-zésért egy 55 colos tv van fenntartva.
Hétvégén voltam kalibrálni egy 83 colos Sony A90J oledet és ott is a nézési távolság 2,5 méter körül volt, elég impresszív volt és természetesen a tv is nagyon jó volt.
Mondjuk tv esetében ekkora méret már eléggé uralja a nappalit.
-
Vhiktor
Topikgazda
válasz
Elektrosokk #63419 üzenetére
Ha a mozi szabványt nézzük, akkor 2,5 méterről még a 100 coll sem sok (jelenleg nálam ez a felállás, és már egy ideje gondolkdom 120 collon). Persze ez nem napi tv-zéshez való, de ha valaki filmezik és szereti a mozit akkor simán.
-
mrThomi
addikt
válasz
Elektrosokk #63488 üzenetére
A szobám nekem is tele van pakolva leddel
ágy mögött, es most az lg c11-emre is szeretnek valami hattervilagitast.
Szerintem ez mar nem relevans mert az uj 806-ban ujabb processzor van, illetve mar a hdmin2.1 is tamogatja, bar attol meg lehet hogy a beallitasok is hasonloak.
Nezz akkor egy 55oled806-ost az biztos olcsobb(kb.500k ?) vagy ha nem sürgös varj a black friday-el es nezd a learazasokat, bar nekem eddig ugy tünt a philips oledek nagyon stabilan tartjak az arukat, es nincs rajuk nagy akcio.En amugy elegedett vagyok a c11-el, nekem mindenre megfelelö, es ajanlani tudom aki ilyet keres
-
Elektrosokk
veterán
válasz
mrThomi #63487 üzenetére
Engem Alaves kolléga hozzászólása meggyőzött. Bár ez egy korábbi modell
bemásolom hátha másoknak is hasznos lesz.:
"PHILIPS 55OLED754/12 /2019/ összefoglaló:
A képe a csúcs OLED-ekével gyakorlatilag azonos, a P5 gen2 processzor egy igen jó képjelet ad az OLED panelra.
1.Beállításaim (referenciához közeli): SDR
-Picture Profile: Film
-Color: 50
-Contrast: 22 (ez az LG OLED fény)
-Sharpness: 0 (éljavítás így is marad, nem kapcsolható ki)
-Brightness: 50
Advanced
-Color space: Normal
-Color temp: Warm
-Perfect Natural Reality: Off
-HDR Perfect: Off
-Dynamic Contrast (tökéletes kontraszt): Off
-Video contrast: 100
-Light sensor: Off
-Gamma: 0
-Ultra resolution: Off
-Noise reduction: Off
-MPEG artefact reduction: Off
-Motion style: Film
HDR: ugyanaz mint az SDR: contrast 100 a teljes dinamika kihasználásához (nekem elég 60), HDR perfect: ki, esetleg minimum
2. A Philips OLED-ek képe szemre a legszebb (a P5 gen2 processzor), azonban ennek ára van, zajosodás, near black flashing, gradient (color banding) megjelenhetnek főként jobban tömörített forrásoknál (pl. Netflix-nél és TV adásoknál is), remux anyagoknál rendben van. A kontraszt maximalizálva van, azaz nem állítható alacsonyabbra (az AVS HD 709 Contrast Calibration.mp4-nél a 234-ig villog stabilan, még akkor is ha a videocontrast értéket 0-ra vesszük, az is csak az OLED fényt veszi lentebb). Pl. LG B7-nél alap gyári 85-ös kontraszt értéken szinte végig villog, de 250-ig biztosan.
Tisztességesen, jól beállított kamerával és fényekkel, jó minőségű filmszalagra felvett moziból készített eredeti BD, UHD BD (vagy remux) lejátszásakor nyoma sincs színátmeneti problémának (color banding). Nem véletlenül annyi a bitráta amennyi és a többi tömörítési paraméter.
3. Interpolációs mozgásjavítás (Philipsnél csak a Sony-é jobb): kevésbé hangolható
A film beállítás LG szerinti ~0-2 de-juddernek és ~5-10 de-blur-nak felel meg, ami nagyon jó mozgást eredményez és nem látok hibát (artifact). Viszont egyéni beállításnál a Perfect Natural Motion minimum szintje is 5-7 de-juddernek megfelelő interpolációt csinál látható artifacttal (közepes: 7-9, maximum: 10 de-judder).
4. Pixel shift: kicsit nagyobb mint az LG-é, nem kacsolható ki-be, monitor és játék kép-üzemmódban ki, a többiben bekapcsolt állapotban van.
5. Logó védelem opció nincs.
6. Az operációs rendszer (SaphiOS) kezelhető, majdnem webOS sebességű. Virtuális billentyűzet is van, tehát távirányítóról minden megoldható. HBO go nincs, Netflix, Amazon jó.
Az OLED754 lába zseniális, gyakorlatilag nem látszik, olyan kicsi.
7. Tinting, banding elhanyagolható.
8. Ambilight: jó, 5-ös erősséggel elegendő, sok sötét jelenetet tartalmazó forrásnál inkább kikapcsolom.
9. Az Nvidia software Philips FTV néven írja, de persze beállítható HDMI Ultra HD Optimális opcióval: 2160p/60Hz/12bit/YCbCr 4:4:4 (GTX950-el max. 4:2:2). PC-ről MPC-BE-madVR-el a HDR forrást is remekül megjeleníti. A HDMI jelminőséget is méri.
10. Játékra kevésbé jó mint az LG a nagyobb input lag és HDMI 2.1 hiánya miatt. Agresszívebb ABL, mint a többi gyártónál (kijelző védelem).
+Tech. info: a Philips OLED754, amikor szükséges használja a BT.601-es színteret is. (Nem tudom, hogy a többi gyártó TV-je használja-e még, és hogy van-e jelentősége.)
Korrekten összerakott alap OLED TV, ár-érték arányban a nálunk kapható megjelenítők között a legjobb (az LG B széria mozgásmegjelenítése gyengébb, ezért nem versenytársa) feltételezhetően a Philips minőségbiztosításával átvett kijelzővel. Az OLED754-hez viszonyítva képileg egy szinttel elmarad minden LCD (Q90-95 is)." -
mrThomi
addikt
válasz
Elektrosokk #63484 üzenetére
Nekem a 58pus8005 philipsnél nem jött be a gamma tracking es a mozgasmegjelenites, de van aki arra esküszik. Nem volt tölük oledem igy inkabb ezt csak halkan jegyzem meg es csak egy szenelyes velemeny(nyilvan nem akarok egy lcd-t oledhez viszonyitani csak mondom hogy nekem a proci valamiert nem jött at a philipsnel.) A taviranyitojuk sem volt idealis nekem, kb akkora mint egy vibri
ellenben ott az ambilight amit ki akartam probalni, de csak azert nem vennek tölük tv-t.
Mindenki masra hasznalnja, meg kell felelnie a te igenyeidnek. Van amiben ez van amiben az lg jobb.
Nekem jobban adja az lg taviranyitoja, nagyon megkonnyiti a kezelest illetve a web os nekem joval stabilabb volt eddig mint a droid. Panel lotto pedig sajnos mindenhol van.Ha philips kerdezd alaves kollegat ö abban profi
-
Elektrosokk
veterán
válasz
Pro Koryak #63485 üzenetére
köszi, ez nagyon jó ajánlat.
Nem is figyeltem hogy létezik, viszont bár mostanában nem játszom annyit az xbox miatt ez a modell nem játszik.Amit biztosan tudok hogy már nagyon vágytam az LG féle szuper távra és a fluid webos-re.
A Philips képalkotás is csábító, az ambilight-ra csak kíváncsi vagyok, de jobban utána nézve vannak hasznos funkciói és nem merül ki abban hogy filmek közben használod csak, nem vagyok rgb led fan pedig, de a mennyezetre is szeretnék egy zöld ledet a nyugtató hatás miatt, nyilván nem filmezés közben, csupán relax. -
Pro Koryak
addikt
válasz
Elektrosokk #63484 üzenetére
Philips 65oled705 ~470e körül megy. Fényerőben, mozgásban, sz.rfelkonvertálásban jobb egy fokkal, mint az LG.
Itt valakinek van is 55"-os talán. -
-
thomasvold
őstag
válasz
Pro Koryak #63481 üzenetére
+1
Illetve ott az ambilight, ami elég sokat nyom az áron sajnos. Egy másik dolog, amit itt-ott hallottam a fórumtársaktól, hogy a Philips-ék válogatják a paneleket, de ez lehet csak urban legend. -
Pro Koryak
addikt
válasz
Elektrosokk #63478 üzenetére
A Philips 65" 806 még csak pár hete/1 hónapja kapható, míg a CX tavasz óta, az árának volt ideje csökkenni, ennyi.
-
mrThomi
addikt
válasz
A 806 most jött ki pár hete tudtommal így még magas az ára. A cx 2020, a c11 2021 tavaszi kiadás, igy már majdnem fél éve kint van. Lg-t ismerve hamarabb áraz le.
Mennyi lóvét szánsz egyáltalán egy tv-re ?
Szerintem csak ez itt a kérdés
-
ClioRS
őstag
válasz
Ez engem is érdekelne, mert nagyon szemezgetek a Philips-szel
-
Elektrosokk
veterán
A Philips 65" 806 ára kicsit lelombozott. 775K
65CX lenne 520K
65C11 lenne 590KValaki meg tudná nekem indokolni a Philips árát ?
szerintem még foglak benneteket nyaggatni pár napig. -
viera
őstag
válasz
Pro Koryak #63444 üzenetére
-
FingR86
őstag
Végre egy jó dolog a CX új frissítésben
Ha a Bluetooth fülhallgatót kikapcsolom, akkor nem a beépitett hangszóróra vált vissza a rendszer, hanem az utoljára használt kimenetre. Ez miért tartott ennyi ideig, nem tudom -
RazoR
veterán
válasz
thomasvold #63469 üzenetére
Jogos, az 55"-ra gondoltam igen.
-
alaves
addikt
válasz
Komikaze #63463 üzenetére
Lementett csatornalistád biztosan van. Akkor ezeket próbáld hátha csak összeakadt valami a webOS-ban:
1. Kikényszerített újraindítás: üzem közben áramból kihúzni, 2 perc múlva visszadugni.
ha nem lett jó akkor
2. 'Visszaállítás az alapbeállításokra' elindítása
ha nem lett jó akkor
3. Legújabb fw installálása. -
-
RazoR
veterán
Jól rémlik, hogy volt már 370k körül is a C1 vagy keverem a CX-el?
-
Elektrosokk
veterán
válasz
thomasvold #63464 üzenetére
Pár anyagot én is visszanézek vele ha megérkezik az tuti.
-
thomasvold
őstag
válasz
Pro Koryak #63462 üzenetére
Már gyűjtöm hozzá Dolby Vision-ös anyagokat
-
Komikaze
csendes tag
Sziasztok, tegnap este az eddig tökéletesen szuperáló LG 55B7V készülékem eldobta a csatornákat. Bekapcsoláskor háromszor villog a piros led, egy relé kattan, bejön a kép. Azt írja, hogy nincs jel, nem talál egyetlen csatornát sem. Minden más megy, Netflix, HboGo, net jó, Ci kártyát látja mintha csak a tuner része nem lenne okés. Ergó lett egy 55"-os monitorom.
Valakinek volt már hasonló jelensége? A neten csak olyan hibákat/videókat találtam ahol nem kapcsol be vagy nincs kép. Panel(tuner) javítható?
Köszi. -
Pro Koryak
addikt
válasz
thomasvold #63461 üzenetére
Nyugi, nem kell túlaggódni, normálisan beállítod és
-
thomasvold
őstag
válasz
Pro Koryak #63457 üzenetére
Pro Koryak, szabeska, gulyasa, köszönöm szépen, megnézek mindent
-
gulyasa
őstag
válasz
thomasvold #63456 üzenetére
Illetve egy másik megközelítés: https://www.flatpanelshd.com/review.php?subaction=showfull&id=1622779286#3
-
szabeska
addikt
válasz
-
Pro Koryak
addikt
válasz
Itt beírod keresőbe, annyi találat lesz, nem győzöd beszippantani a tudást.
-
thomasvold
őstag
Sziasztok!
Megrendeltem az LG 65"-os C1-ét, a héten megkapom. Van valami tudnivaló, beállítás, akármi, amit tudnom kell első bekapcsoláskor, illetve utána? Első OLED TV-m.
Köszönöm szépen a válaszokat!
-
Dreamie
őstag
válasz
hakydakillah #63454 üzenetére
-
hakydakillah
senior tag
Sziasztok, rakta már valaki c1-et falra? Kialakítása miatt gondolom nincs rá semmilyen "slim" megoldás. Nálam pont ezért tetszik g1, de csak emiatt nem fizetek annyival többet, pláne hogy 77es a terv.
-
Methox91
junior tag
lg oled g szériához kapható valahol ez a gallery stand talpazat?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Futás, futópályák
- Yettel topik
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Külpolitika
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- További aktív témák...
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF Z790 i7 14700KF 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800XT 16GB Pure Base 500 White 1000W
- Lenovo Thinkpad T480S üzleti i5-8350u 8th gen. 8-24Gb RAM 256GB-1TB SSD, több db, gar.
- 87 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest