Hirdetés
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- DUNE médialejátszók topicja
- TCL LCD és LED TV-k
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- 3DMark 11 eredmények
- SSD kibeszélő
- Milyen egeret válasszak?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Müszi
senior tag
Üdv itt újra mindenkinek!
Egy hét használat után röviden leírnám eddigi tapasztalataimat egy LG 55CX3LA készülékkel kapcsolatban.
Használatba vételkor a gyors ellenőrzés kapcsán semmilyen zavaró sávosodást, tintinget esetleg pixel hibát sem találtam és nem utolsó sorban később sem bár akkor már külön csak ezekre nem figyeltem
. Sőt nagyon megnyugtató volt számomra, hogy a legnagyobb aggodalmam is hiábavaló volt mivel a rendeléstől számítva a második napon bontatlanul, sértetlenül és hiánytalanul érkezett meg a készülék ráadásul az átvételt megelőző 10 napnál nem régebben jött le a gyártósorról (2021. 01.) 
A kép és hang minőségével teljesen elégedett vagyok
de ezt egy ilyen árfekvésű TV-nél el is vártam őszintén szólva. Ez idáig LG LCD IPS kijelzős TV-im voltak amiket 3-4 évente le tudtam cserélni. Sosem volt problémám az elődökkel, megszoktam a Web OS felületét és az MR-t ezért maradtam a márkánál. Úgy gondoltam kiforrott végre az Oled technológia annyira, hogy érdemes legyen belevágni és jó eséllyel végre szintet léphessek a TV upgrade-del.
Úgy vágtam bele a vásárlásba, hogy megnéztem kiállított példányokat, utána olvasgattam a típusnak és a másik (BX) vetélytársának itt és még pár helyen hogy ne érjen kellemetlen meglepetés. Egyenlőre úgy érzem összességében jól döntöttem, hogy a CX-nél maradtam.
Az új WebOS és a hardver megfelelően gyors végre ahhoz, amit egy átlag felhasználó elvárhat, ellentétben az előző verziókkal ahol azért voltak elfogadhatatlan lassulások és nem feltétlen logikus dolgok. Persze csiszolni való még akadna rajta.
Szomorúan tapasztaltam pl. hogy a nálam sűrűn használt Líve Play funkciót sikerült elrontani. Sokat használjuk és sajnos ennél reklámok közt nem célszerű átkapcsolni másik adóra mert azonnal törlődik az addigi felvétel és újra indul tehát nem lehet utána már visszatekerni ha valaki lemaradt volna valamiről. Ezt biztosan a műsorkészítők lobbizták ki a reklámjaik nézettségéért mert nem igazán felhasználó barát.
Másik hasfájásom a hardver finnyássága a rákötött USB rack-re. Egyik meglévő külső HDD-m sem kezeli megfelelően. Felismeri őket és működnek a funkciók, de valamiért nem hajlandó normális készenlétbe állni a készülék ha előzőleg nem állítom le a Live Play-t. A készenléti teljesítmény felvételi alapján valamilyen funkciók tovább működnek ilyenkor és a HDD ledje sem alszik ki. Ezekkel a mobil winyókkal az elődöknek nem volt problémája.
A gondommal kapcsolatban elfogadnék jó ötletet egy olyan HDD rack típusra amivel tutira leáll a TV és elmegy normális készenlétbe akkor is ha működik a L.P. Ha lehet csak rack típus kellene mert bele való 2,5"-os HDD-m van több és nem szeretnék még egy komplett "házasat" vásárolni.
Bocsi, hogy mégis kicsit hosszabbra sikeredett!
Új hozzászólás Aktív témák
- LG OLED 65G4 - 165cm, 4k - szépséghibás - ÁRON ALUL
- Újszerű Samsung OLED QE77S90DAT(2027 Decemberig Garis) 195cm
- SAMSUNG (QE65S95FAT) 165CM 4K OLED 144HZ SMART 2025 CSÚCS TV! AKCIÓ!
- LG OLED 65 BX - 120Hz, 164cm, 4k - pixelcsík
- ÚJ Samsung OLED 4K 65S95F Vision AI Smart TV (2025) 55S95F 77S95F 83S95F 3év
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 27GX790A - 27" OLED evo / 2K QHD / 480Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync / DP 2.1 / 1300 Nits
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB,Újszerű,Dobozaval,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 128GB,Átlagos,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R5 5500 / 16GB DDR4 / RX 6600 8GB / 512 GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
. Sőt nagyon megnyugtató volt számomra, hogy a legnagyobb aggodalmam is hiábavaló volt mivel a rendeléstől számítva a második napon bontatlanul, sértetlenül és hiánytalanul érkezett meg a készülék ráadásul az átvételt megelőző 10 napnál nem régebben jött le a gyártósorról (
de ezt egy ilyen árfekvésű TV-nél el is vártam őszintén szólva. Ez idáig LG LCD IPS kijelzős TV-im voltak amiket 3-4 évente le tudtam cserélni. Sosem volt problémám az elődökkel, megszoktam a Web OS felületét és az MR-t ezért maradtam a márkánál. Úgy gondoltam kiforrott végre az Oled technológia annyira, hogy érdemes legyen belevágni és jó eséllyel végre szintet léphessek a TV upgrade-del.

Vhiktor