Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • salapp

    addikt

    válasz Mathiask #43264 üzenetére

    Plazma: minél jobban gerjesztett a panel egy része, (fehér színű elemek különös n), annál jobban visszamarad (ghost), ha statikusan jelen van. Ha váltogatod a tartalmakat, lehetősége van a panelnek homogenizálódni, a ghost halványul és eltűnik. Ha hosszú órákon át ugyanott van ilyen képelem, akkor tartós lehet a képvisszamaradás. Változatos tartalmakkal (akár agresszív logós csatornákkal is) évtized után is lehet egységesen öregedett, (szemre méterekről még) homogén paneled.
    Oled: elsősorban a telt sárga, piros és zöld kepelemek öregítik a panelt. Úgy, mint a plazmánál, hogy rögtön a megtekintés után egyértelműen látszik a helye, nem marad vissza. Viszont mindegy a panelnek, tekintve, hogy eltérő öregedés, hogy egyfolytában ugyanott volt a képelem, vagy mondjuk naponta nézed ugyanazt az adót, játszod ugyanazt a játékot akár rövidebb ideig, az öregedési ciklusok összeadódnak, ami egyszer majd már bizonyos esetekben feltűnhet. Ha csak filmeket nézel, akkor előbb pukkan el bármi más okból, minthogy inhomogén legyen. De ha mondjuk minden nap nézel hírcsatornát egy órát, amiben pl a hírolvasó pultban végigfut egy világító vörös sáv, akkor az már akár egy év múlva látszik adott tartalom mellett. Sokak szerint elég, hogy a hirműsorokban nagyjából mindig ugyanolyan pozícióban helyezik el a műsorvezetőt, egyszínű öltönyben/ruhában.
    Én lényegében gagyi magyar műsorokra ill második tévének megtartottam egy jó kis sony lcd-t, hogy ne szenvedjen az oled. Tulajdonképpen az oled csak esti film/sorozat nézésre, illetve néha korrekt német szatellit adókra van.

    [ Szerkesztve ]

    Cathrine Tate: -Computer says: nooo!

Új hozzászólás Aktív témák