Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • hunspikey

    őstag

    válasz junior19 #39642 üzenetére

    Teljesen igazad van! - de full kotta kezdőknek akik csalódott nézegetik a félmilliós OLED tv-t és látod van ilyen : ül előtte 55-ös brightnessel és nem boldog, szóval ezeknek a társainknak valahol el kell indulniuk. Játszani kell vele - ismerkedni- ez egy csodálatos világ végtelen lehetőséggel. Lesz, hogy rosszabb lesz, lesz, hogy undorító, lesz hogy lila lesz a feje mindenkinek, de a tudás majd egyre gyűlik és egyre jobb profilokat fog minden erre nyitott tulaj csinálni magának. És hidd el magától előbb utóbb el jut odáig, hogy felismeri a kóülönféle problémákat és rá fog jönni hol kell belenyúlni.
    Az írásom tudtam, hogy ki fogja verni a biztosítékot minden hozzá értőnél, a profi kalibrátorok meg majd egyenesen keresztre feszítenek. De itt meg kell tudni különböztetni, melyik a helyes megközelítés:

    ha te bemész egy Michelin csillagos étterembe és sótlan a leves, akkor mit teszel? Itt válik ketté az egész világ és a TV-nél is itt válik ketté a cucc? Hiszünk a gyári profilnak és nézzük még ha nem is tetszik? Netán hívunk kalibrátort aki 0.1-es DeltaE-re lekalibrálja, de nekünk nem tetszik mert pl nem elég színes - na ekkor mi van? A pénzünkért nem szórakozni akarunk?

    Szóval szerintem megéri vele foglalkozni, mert egyre többen egyre jobban fogjuk érteni a kijelzőt, és végül is ez az egész nem arról szól, hogy elégedettek legyünk a magunk teljesen szubjektív módján a látott képpel? Ez ízlés kérdése és nem lehet ezzel vitatkozni. Ha lehetne akkor senki nem ülhetne szerintem renault-ba és ne használjon ikea kést csak egyedi japánban kovácsolt szénacélt mert az a referencia :))

    Szóval szerintem ez egy szubjektív, teljesen önző buli, ki hogy szereti. Oszthatjuk az észt ész nélkül hogy minek hol kéne állnia - de minek. Inkább legyen mindenki boldog a TV-vel és ha egy embernek is tudunk segíteni azáltal hogy segítünk neki nem tetsző dolgon állítani akkor miért ne tegyük?

    A whisky skót, a kávégép olasz, a TV meg Oled, épp egy LG77G3

Új hozzászólás Aktív témák