Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • junior19

    senior tag

    válasz daneel_hu #38943 üzenetére

    Én ebben nem lennék olyan biztos, hogy interneten utánajárással jobb profilt lehet találni, mint a gyári. Nem véletlenül írják is a tesztelő oldalak, hogy azok az értékek az adott készülékre vonatkoznak,s találkoztam mát olyannal is, akik meg sem adják az értékeket.
    Nem régen János kalibrálta egy fórumtárs készülékét, s megjegyezték, hogy a gyári értékekkel is elég jó volt, csak finomítani kellett. Na most ha arra bemásoltak volna értékeket, akkor nagyobb a valószínűsége, hogy inkább rosszabb lett volna a végeredmény.
    Arról is szó volt nem régen, hogy az rtings által mért készülékek évről évre pontatlanabbak, ahogy megy le az ára a készüléknek, a gyárban mintha kevésbé figyelnének rá. Ezért is lepődtem én is meg a múlt héten mért C9-es készüléken, mert a legjobb értékeket hozta amit én eddig láttam gyári értékeken. Azon is csak finomítani kellett, korrigálni. Ha bemásoltunk volna bárhonnan kapott értékeket, garantáltan rosszabb lett volna.
    Azt sem igazán értem, chros hogyan szeretne segíteni neki, ha csak a menüpontokat látja. A fórumtársnak kékes árnyalatú a fehér, s valószínűleg minden szín, mert hideg színhőmérsékletet használ. Chros linkelt egy teljesen más modell tesztjét, aminek ráadásul inkább melegebb a színhőmérséklete, pirosas inkább a fehér is, mint a kék. Ennek az eredményeivel hogyan lesz jó a végeredmény?
    Persze mindenki azt csinál , s úgy nézi a tévéjét, ahogyan szeretné, de én ebben az érték másolgatásban nem hiszek, ráadásul látatlanban. Megértem a fórumtárs helyzetét is, ha jól emlékszem Ausztriában él, ott biztosan nem fogják olyan áron be kalibrálni neki, mint itt Magyarországon, s az az ár már nem biztos, hogy megéri neki.
    Segíteni én ilyen formában úgy látom értelmét, ha valaki leírja a beállításait, s mi a baja a képpel. Már egy rosszul megválasztott színhőmérséklet vagy gamma érték is számára lehet eredményt hozz,ha a megfelelőbb értéket használja. Szerintem az semmiféleképpen, hogy mérési eredmény nélkül a gain és offset értékeket változtatgatjuk meg, a többiről nem is beszélve.

    codec project

Új hozzászólás Aktív témák