- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Everest / AIDA64 topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen SSD-t vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Hővezető paszták
- Fujifilm X
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fisha
őstag
válasz
rothfb #36898 üzenetére
Emlékeim szerint egy gyors drónos felvétel volt valami kavicsos meder felett. Az első részben. A kép alján, ahol kifutott gyorsan a kavicsos meder egy jó 2-3 centis csíkban értékelhetetlen kockák jelentek meg. De sok helyen van hiba. Svenkel a kamera, repül a madár, és csőre hegye folyamatosan ugrabugrál pl.
-
SzlobiG
félisten
Tegnap este néztünk egy majd 100 gigás uhd hdr filmet és gond nélkül ment wifin keresztül, ránéztem olyan 100-150 mb/s-el ment szóval tényleg kevés lett volna a 100-as lan. Kevés volt a sötét részlet a film alatt, de a világos részek is tűélesek voltak. HDR alatt normáli, hogy 100-asra veszi az OLED fényt ugye?
-
Fisha
őstag
válasz
rothfb #36892 üzenetére
Fekete KERET.
Újabb nagyszerű google tranlsate. Azért tényleg nehezen hiszem el, hogy ezeknek a magyar képviselettel rendelkező cégeknek akkora feladat lenne rendes magyar fordítást adni a menükhöz...Érdekes amit írsz, maholnap kikeresek egy konkrét jelenetet, ahol emlékszem, hogy darabjaira esett a kép max dejudderrel. Kivi vágyok más készülékeken milyen. Már egy LG C is érdekelne, ha már az a duma, hogy ott erre több a proci és ezért jobb.
-
-
Nekem egy éve, miután megvettem a tv-ket, egyik első dolgom volt a Planet Earth 2 összes részét, 4k hdr-ben megnézni. Már akkor is maxon volt az IFC (Intelligent Frame Creation) és nekem semmi bajom nem volt vele. Folyamatos volt. És gyönyörű a kép.
Egyébként találtam Panán olyan menüpontot, hogy fekete keret beillesztése. Mondom ez meg mi a fene lehet? Leírásban azt írja, hogy a mozgások elmosódásának javítása a célja. Pl Játék mód használatakor. A kép sötétebb lesz a használatakor és némi vibrálás megfigyelhető. Szerintem ez lesz az a bizonyos ma kitárgyalt BFI. Bekapcsoltam, picit vibrál és ez nekem nem jött be, így ki is kapcsoltam.
-
Fisha
őstag
Szerintem amúgy Planet Earth II. UHD-HDR verzió nagyon jó anyag a TV-k teszteléséhez. Van benne minden, amitől szuper egy oled, meg minden olyan is, amitől sajnos nem az. Itt feljebb merem venni (és feljebb is kell) a TM-et. 10-es dejudderen halál, állandóan artifactol, néha extrém durván. Olyan 5 körülire lőttem be, így egész nézhető a mozgás, de azért így is előfordul pár percenként egy-két hibás jóslás itt-ott. Marha kíváncsi lennék más márkák-más modelljein ezek hogy alakulnak.
-
renatto
őstag
-
Menotti
aktív tag
Sziasztok.
Beléptem a klubba egy 65c9Pla-val.
Lenne rögtön kérdésem is:-)
Debrecen környékén van valaki aki be tud kalibrálni egy ilyen készüléket ?(nyilván fizetősbe) -
Fisha
őstag
válasz
renatto #36881 üzenetére
Megnéztem az első pár percet a DV és HDR release-zel többször is egymás után. Egetverő különbség nyilván nincs, vak teszten (ez itt kicsit furán hangzik) nem hiszem, hogy megmondanám, hogy melyiket nézem. Mintha talán a DV-nek egy kicsit jobban tetszene a képe. A kezdő jelenetnél az asztal alatti részeken talán a DV verzióban jobban kivehetők a részletek, jobban elkülönülnek a sötét árnyalatok. Viszont mintha a kergetőzésnél jobb lett volna a mozgás a HDR esetében, de ez könnyen lehet hogy csak valami járulékos dolog a release-ekkel kapcsolatban.
Ha majd megnézem egyszer végre a filmet, akkor kiírom, hogy melyik jeleneteket érdemes még megvizsgálni.
Illetve örülök, ha más is megnézi, hátha mást lát, mint én.
(55B9) -
SzlobiG
félisten
Érdekesek ezek a beállítások asszonynak megmutattam melyik a valósághűbb beállítás és melyik az eredeti egyértelműen az eredetire szavazott, hogy sokkal szebb meg sztem 10 emberből 8 azt mondaná.
krx: Igen VA paneles sonyról, de én ott is egy bekalibrált eredetihez közeli beállítást használtam.
Na mind1, majd elszórakozok még vele.
-
janos666
nagyúr
válasz
SzlobiG #36874 üzenetére
0 élességgel és minden mást is kikapcsolva azt látod, ami az anyagban van. A TV adás, vagy online stream lehet, hogy túl alacsony bitrátával megy, és látod az élek körül a zajos blokkosodást, amit valamennyire elfednek a képjavítók, de nem az eredeti képet állítják vissza.
Minden anyag tömörítve jut el hozzánk, a felbontás pedig csak addig tekinthető igaznak, míg kellően magas a bitráta, egyébként elkezdi összemosni a szomszédos hasonló pixeleket a kodek egyforma blokkokká. -
renatto
őstag
válasz
SzlobiG #36874 üzenetére
TV adásra én a Sport módból indultam ki, mert az adás tényleg nem éles a mozissal és nem is annyira életteli. Miután itt több az SD, mint a HD, a bekapcsolt képjavítók is jól jöttek ennél a módnál. Próbáld ki azt. Kontrasztot, OLED fényt lődd be ahogy amúgy használod. Ha csak HD adásokat nézel a képjavítókat lentebb is veheted vagy ki is kapcsolhatsz belőlük. De az Eredeti-t is állíthatod ha az szimpi.
-
SzlobiG
félisten
-
janos666
nagyúr
válasz
daneel_hu #36871 üzenetére
Ez attól is függ, hogy lesz gyakorlatilag kivitelezve. Ideális esetben több kapcsolóállást is kapunk. A 2:3 judder eltűnhet, és szerintem az lehetne legközelebb a "moziélményhez", ha 3x villanna fel minden képkocka, tehát 72 + 168 (világos+fekete), de HDR-hez a fordítottja lenne jó (ha ugyan így lesz megoldva, mint eddig, hogy redukálja a fényerőt, nem lesz "tartalék" a BFI nélküli módban, amit rátolhat BFI mellé). Szubebejtíven a vibrálás érzése és szokhatósága függeni fog a fekete és aktív idő arányától is, de a frekvencia növelése is segít.
-
janos666
nagyúr
válasz
Robi BALBOA #36784 üzenetére
Erre nagyon jól ráéreztél: 10-ig anti-aliasing van, 10 felett hagyományos élesítés is. 0=Ki
-
renatto
őstag
De amúgy ránéztél? Csak az érdekelne, láttál valami érdemi különbséget?!
Én sem használom őket. Bár tv adáson a "simát" lehet megtartom.
A Forza Horizon 4 "indító képen" ugye megy az autó középen és körbejár a kamera folyamatosan, lassan. Elég jól mutatja mi történik, ha kapcsolgatom... De nekem inkább legyen darabos kicsit.(#36862) SzlobiG Az pont annyit ér (és olyan is), mint a tesztek amiket írnak.
Kezd ezzel az rtings B9 beállítással, utána meg szemre, ha valami nem szimpi...
-
-
SzlobiG
félisten
Igen ez jobb szó rá, hol használod filmeknél, vagy Tv adások? Filmek esetén így a 24p nem érvényes?
Beállítottam a PH által kalibrált értékeket és hát szó szerint pocsék lett a kép, mosott xar az egész, szóval már vissza is állítottam a saját beállításaimra. Asszem maradok a szemem által preferált képhez.
-
renatto
őstag
Joker DolbyVision a mag-on (nem emag
).
-
renatto
őstag
válasz
SzlobiG #36856 üzenetére
Attól függ mennyit megy, szerintem ha van használva napi 2-4 órát két-három hét elég. Én kb 1 hétig figyeltem rá (azért napi 3-6 órát ment), nagyítva néztem a tévét, bár ez inkább csak azért ment hogy "teljen az idő", de pár napja már simán játszottam HDR játékkal 3-4 órát egy huzamban... Inkább arra figyelj, hogy rikító statikus tartalom ne legyen órákon át a képernyőn...
-
SzlobiG
félisten
válasz
renatto #36854 üzenetére
Régebbi darab szóval ha esetleg kell, akkor veszek egy másikat ami tudja rendesen a HDR-t, de remélem nem lesz rá szükség, sokkal kényelmesebb így, hogy a tv-n megy minden a megosztás is pofon egyszerű volt.
Még mielőtt felraktam a falra a tv-t gyorsan átnéztem van-e pixel hiba, de nem találtam, a tinting, banding témával nem is foglalkoztam, ha megy rajta tartalom nem venni észre semmilyen hibát nekem ez a fontos.
Írtátok korábban, hogy be kell járatni a TV-t ez hány óra után lehet befejezettnek tekintetni?
(#36855) Borisz76 Van normális hangcuccom külön erősítővel, de mi csak szinkronos filmeket nézünk és ott ahogy említetted is, nem hogy HD de még DTS hang se szokott lenni, nem beszélve arról, hogy manapság már egyre több a 2 csatornás magyar hang sajna.
Mivel DB-t nem tudják a média boxok a TV meg igen, így számomra fontosabb.
-
-
SzlobiG
félisten
Végre megjött a B9 nekem is.
Be is üzemeltem meg még tegnap meg is néztünk egy filmet (50gigás verzió) hát tényleg állejtős a kép amire számítottam. A kép mellett a tv hangzása is egy szintet lépett a sonyhoz képest, sokkal szebb és végre vannak mély hangok is. A gyári lejátszó wifin keresztül lazán vitte az 50 gigás anyagot, szóval a média boxot meg is szüntettem így nem lesz rá szükség a hang meg optikán átmegy az erősítőbe.
Még nem nagyon állítgattam a PH-s kalibrált beállításokat használja valaki, bevált?
-
renatto
őstag
Évek óta Xbox-ozok rajta, van hogy napi 6-8 órát. Legutóbb az AC: Odyssey-vel, ami még HDR is. Van amelyik Fifába beletettem 700 órát...
De változatos tartalommal használom, nem csak játékra és egy játékkal amúgy sem játszok hónapokig, évekig. 1 max 2 hónap alatt kipörgetem (természetesen ez a Fifára nem igaz) és utána más megy, így nem félek a beégéstől, ezen a téren. Minimális tévéadás megy rajta (az sem naphosszat), tehát leginkább film/sorozat vagy játék a fő terület....
#36848 chros Tegnap is próbálgattam kicsit a TruMotion-t illetve a BFI-t.
A BFI-t továbbra sem értem.A vibrálson kívül semmi nem tűnik fel.
A TM TV adásnál vagy játéknál (60Hz) azt mondom egész jó, egyértelműen látható és még jól is áll neki. Viszont film (24Hz) esetén, hiába látom, hogy a röcögés (fel/le vagy jobbra/balra mozgás) teljesen sima lesz, valahogy az egész mozgás (emberek) már zavar.... -
JiMN
tag
Egy kérdésem lenne így ezeket olvasva:
Akkor mire való az OLED?
Napok óta azt olvasom szinte mindenhol, hogy mire nem való, meg mi nem jó benne. Lassan nem, hogy xboxozni, de bekapcsolni sem merem már. -
daneel_hu
addikt
válasz
Digitang #36844 üzenetére
A 2000-2500 órát saccra írtam. Lehet ez több, lehet kevesebb.
De azért 2500 óra játék, gondolj bele az mennyi még napi 8 órával számolva is.
Az 312 nap.Mindennek van üzemideje, az olednek is.
Neked kell eldöntened, hogy a 312 nap (saccra!) vállalható kompromisszum-e egy esetleges 1%-os degradációra. Ami csak tesztképen látszik.
HDR-ben tolod akkor szerintem felejtős az oled. (a piros hud gyorsan be fog égni) -
Calogero
addikt
válasz
Digitang #36839 üzenetére
Az OLED-et nem igazán erre találták ki. Persze lehet rajra játszani,de ha csak ezzel a játékkal játszol azt nem igazán fogja szeretni. A HUD-ot nem lehet kikapcsolni?
Ha sok a játék én is inkább a Qledet választanám.Első sorban felhasználás szerint válasszál kijelzőt...
Múltkor édesapám is meg jegyezte hogy a Planet Earth II mennyire jobban nézki az én tévémen (LG65E8) mint az ő otthoni készülékén (Samsung 65Q9F). Csak ő egész nap otthon van és sokat mennek a sportadók, hír csatornák (van amikor el is szundikál a tv mellett) így nem mertük bevállalni az oledet. -
Digitang
csendes tag
válasz
daneel_hu #36842 üzenetére
Valasz mindenkinek rovat: csak ezzel jatszom sajnos, es nem emiatt vennek kijelzot, mas tartalom joval tobbet megy rajta (szep piros netflix is
) de egyedul a jatek miatt habozok beleugrani.
Es ezek a szamok nem tul biztatoak amiket daneel_hu ir.
Meg annyi kerdesem van bar, ehhez kicsit josnak kell lenni, hogy sansz van ra hogy az idei modellek jobbak lesznek kep visszamaradas vedelemben? -
renatto
őstag
válasz
sebgutkopf #36818 üzenetére
A tévé később szokta feldobni a frissítést. Én letöltöttem onnan és USB-ről telepítettem.
-
daneel_hu
addikt
-
Digitang
csendes tag
Ha idom es lehetosegem engedi es kedvem is van hozza elofordult mar 6-8 ora is. Kb 2 ora az atlag. De ahogy fentebb irtam, van hogy fel evig semmi.
Beleugorhatnek a garis csere miatt, csak nagy osszegnel arra alapozni, hogy valoszinuleg majd cserelik ha baja van, annyira nem megnyugtato.
Viszont nem szeretem a samsungot es lassan hanyok a szurke feketetol es az ovodas local dimmingtol. -
Digitang
csendes tag
Sziasztok,
Mivel donteskeptelen vagyok legalabb egy honapja hiaba olvasok rola minden nap, megkerdezem toletek: az alabbi HUD ongyilkossag lenne e oleden? Teljesen hektikus mennyit jatszom, van hogy fel evig semmit, utana ket honapig allandoan.
Mas jatek ritkan megy de ugye a jovo ki tudja mit rejt. -
sakal83
addikt
Lenne egy lehet hogy trivialis kerdesem. Ha az asztali pcben nvidia vga van es a steamen egy minipc segitsegevel egy c9en jatszanek ily modon mukodik a gsync?
-
EasyLife
aktív tag
65C9 - Valamit lehet kezdeni a feliratok fényerejével? Netflixen ha feliratos sorozatot nézek kb kiégíti a szemem a felirat, levettem az oled fényerőt 30-ra így már elviselhető, de így meg a dolby visionnek kb semmi értelme.
-
Celtis
veterán
válasz
Az amúgy nem black frame interpolation, hanem black frame insertion. Semmi köze nem létező képkockák beszúrásához.
-
válasz
sebgutkopf #36821 üzenetére
Jah... bár ízlések és pofonok... én moderáltan használom ezeket (2-2 mindkettő), BFI meg nincs még a B7-be.
Mert sajnos az OLED nagyon felerősíti a sample and hold problémát... és tényleg zavaró... viszont szerencsére van jó kompromisszumos beállítás.
Bár megmondom őszintén azt a problémát én még sose érzékeltem/vettem észre amit te itt leírtál.
-
Fisha
őstag
válasz
sebgutkopf #36821 üzenetére
Igen, ezt kimondhatjuk. De le tudsz minden TM-et húzni user módban nullára és csak a BFI-t is be tudod kapcsolni így, ha szeretnéd kipróbálni. Csukd be a szemed mielőtt megnyomod a gombot, felejtsd el mit láttál előtte. És nyisd ki 2 perc múlva.
-
sebgutkopf
őstag
válasz
FollowTheORI #36820 üzenetére
Oké köszi mindkettőtöknek! Akkor, ha true motion ki van kapcsolva, akkor a BFI-t is biztosan kilőttem vele együtt.
Nem szeretem ezeket a nem létező képkockákat nézni, mert gyakran olyan esetekben is kamera mozgást imitálnak, amikor valójában a kamera meg se mozdul csak egy embert vesz, de összetéveszti a kamera mogzást az alany mozgásával/bólogatásával, amitől olyan mintha ideges lenne az operatőr kezében a kamera. -
-
Fisha
őstag
válasz
Majd biztos segít valaki a magyar névvel, de addig is: a legalsó opcó a truemotion, user módban.
-
sebgutkopf
őstag
válasz
Celtis #36817 üzenetére
Sziasztok!
Előző év utolsó napjaiban én is felszálltam az oled vonatra egy lg c9-el.Látom itt megy a beszélgetés a BFI-ről. A kérdésem az, hogy ez a tv beállításai között a magyar menü esetén melyik opció takarja, mert ugye a black frame interpolatoin opciót hiába keresen ilyen nincs, szóval ennek mi a magyar, vaqy lg szerint a magyar neve? Személy szerint én inkább kikapcsonám, vagy meggyőződnék róla, hogy ki van kapcsolva.
Másik kérdésem, hogy nálatok fent van már a dec.20-án kiadott g-sync kompatibilitást hozó új fw? Az online frissítő szerint nincs újabb verzió (a 4.70-re frissített beüzemeléskor), míg akár az LG magyar oldalán a támogatás alatt pedig már ott van és letölthető a 4.71.
-
PuMbA
titán
válasz
Robi BALBOA #36814 üzenetére
A BFI biztosan semmit, hiszen az nem szúr be plusz képkockákat, amitől simább lesz a mozgás
-
Robi BALBOA
őstag
válasz
junior19 #36786 üzenetére
Elnézést, majd meglesem a videót, legalább már van valami kiinduló pont, köszönöm.
Ha az Lg mondana valamit, akkor tudnánk, hogy az a hiteles kép, még ha annyira nem is tetszik.(#36741) Fisha: Na meg volt a Witcher 7.rész, tényleg életveszély az a rész amikor a vonuló katonákat végig pásztázza.
Meg fogon nézni, hogy ezen a részen mit tud egy Interpoláció vagy BFI.(#36785) Pro Koryak:
-
daneel_hu
addikt
válasz
Celtis #36806 üzenetére
60-as.
A kép az 50 fps. De nagyon vibrál, sokkal jobban mintha a 24 fps-re húzom rá a BFI-t.
Ettől eltekintve mind a két esetben javul a sorfelbontás.Ha nincs BFI akkor csak interpolációval tudod ezt javítani.
A legidegesítőbb nem is a szaggató svenkelő kamera hanem az, hogy a fő témáról állandóan leakad a szemed.
És nem nagyon van kompromisszum, mert vagy szappanoperázol vagy mindenképpen kicsit szaggatott lesz a kép, akkor is ha csak alacsony interpolációs fokozatot kapcsolsz be.
Ezért szar a helyzet oleden is, és minden sample and hold cuccon, kivéve ahol van normális BFI.Legalábbis mint volt plazmásnak, ez a véleményem.
Persze aki világéletében LCD-zett (a szar mozgást nézte), annak lehet ez nem probléma.
Nekem nem tetszik az interpoláció nélküli sample and hold, de az interpolációs szappanoperás sem. Van a köztes állapot, mondjuk alacsony interpoláció vagy BFI. Jobb hijján ezek elfogadhatóak. -
JiMN
tag
hali
másnál is fordult már elő olyan jelenség, hogy hdr tartalom esetén néhol fehér kis pöttyök jöttek elő? de nem folyamatosan, csak egy adott jelenetnél, vagy képnél, és csak hdr alatt. -
alaves
addikt
Csak az árak várható alakulása miatt: [link]
...hát izé
-
daneel_hu
addikt
válasz
Celtis #36799 üzenetére
Euro HD1-esen pont most valami sílesiklás megy. Ez ugye alapban 50 fps, ha erre rákapcsolod az LG-féle BFI-t akkor vibrál mint a szar. Viszont a figurát VÉGIG tudod követni a szemeddel, nincs leakadás.
Ha kikapcoslom a BFI-t, akkor néha elvesztem a fő témát.
Nem tudom jobban megfogalmazni.TM off persze, mármint judder nincsen!
Nyílván 50 fps-nél nem sok értelme van a BFI-nek amúgy csak érdekességképpen írtam le.
Jani talán jobban meg tudja fogalmazni.Egy biztos: ha megcsinálják a 120-as BFI-t, az jó lesz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Motoros topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One mobilszolgáltatások
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen okostelefont vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Autós topik
- Hammer Construction 2 Thermal 5G - építő jellegű kritika
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E6420 - i5-2GEN I 4GB I 250GB I HDMI I 14" HD I W10 I Gari!
- 15,6" Dell Latitude laptopok: E6540, E5550, E5570, 5580, 5590, 5500, 5501, 5510/ SZÁMLA + GARANCIA
- 121 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon G8, i7-10510U, 16GB, 1TB SSD, 4K kijelző + WWAN (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest