Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• janos666

nagyúr

válasz renatto #28720 üzenetére

A Meleg 1, az, amit a Technicolor talált ki, hogy szemre passzol a projektorukhoz (azt hiszem valami Xenon lámpás cucc), a Meleg 2 pedig, amit a máig legszélesebb körben használt CIE1936 dob ki D65 fehérnek.
    (Azért más, mert nem modellezi tökéletesen az emberi érzékelést a CIE1936 és mióta ennyire széles skálán mozognak a kijelzőtechnikák, már szabad szemmel is látszik, hogy más-más kijelzőkön nem néz ki egyformának a fehér.)
    Ezért a Meleg 1 újabban a Techni módok alapértelmezése, de az ISF/Prof módban is ugyan az a Meleg 1, mint a Techni-ben a Meleg 1, ezek a Színház-al rokon módok csak egymás klónjai, más alaphelyzetben hagyott csúszkákkal.

Én személy szerint nem vagyok híve, hogy tologassuk a fehéret, illetve ezt is lehet sokféleképp kezelni. Szerintem ha már piszkálod, akkor inkább az egész 3D színteret lehet érdemesebb hozzátorzítani, nem csak a fehéret eltolni magában (egyébként ez is megoldható 3DLUT-al, akár az LG-k belső LUT-jaival is, van olyan szoftver, ami tud ilyen számításokat). De ha csak egy kijelzőt nézel egyszerre, akkor szerintem jobb megmaradni a CIE1936-nél, akkor minden kijelző csak a maga módján tér el kicsit perceptuálisan, ami még nem is nagyon észlelhető, de főleg nem zavaró addig, amíg nincs mellett másik. Akkor érdemes ezen gondolkozni, ha mindenképp egymás mellett vannak különböző kijelzők és zavaró, ha ránézésre picit más a fehér. Az "igazi megoldás" a CIE1936 leváltása lehetne, de egyelőre még minden ebben van definiálva, minden más csak egyéni döntés, hogy kinek mi tetszik szubjektíven jobban.

#28722 - Szerintem csak más nyelvi beállításokon vagytok. A lista vége a Techni és a két ISF, illetve 2018 előtti modelleken csak a frissebb firmware-ekkel van Techni (2017 vége felé jött be, megjelenéskor nem volt a 2017-es modelleken se).

• powerup2

addikt

válasz renatto #28720 üzenetére

nem tudom kiválasztani IFS Expert (Dark Room) üzemmódot nincs ilyen a listába

Új hozzászólás Aktív témák