Hirdetés
- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- Védelmébe vette az Intel volt vezére az Intel 18A node-ot
- Milyen TV-t vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Amazon Fire TV stick/box
- CPU léghűtés kibeszélő
- Milyen billentyűzetet vegyek?
-
PROHARDVER!
OLED Televíziók - témaösszefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
krx21
nagyúr
válasz zsoltictrl #1892 üzenetére
IPS paneles TV-t ne vegyél mozira, rossz a kontraszja. A Sony SD8505 ívelt és már VA panel, jobb kontrasztal..
Az EG910 hullhd csak, viszont még sokkal de sokkal jobb kontrasztal...
Ha még lenne kereted feljebb és áldoznál is rá, érdemes lehet megnézni a 55B6-ot... 4K, sík, még jobb oled panel, HDR... -
Joshi
titán
válasz zsoltictrl #1894 üzenetére
Az OLED nem HDR képes(nem vagyok biztos benne) és csak 1920x1080-as felbontású, míg a Sony HDR képes és 3840x2160 felbontású. Azért azt jó ha tudod, hogy a Sony 4K fronton inkább belépő kategória, az LG OLED fronton szintén. Egy 4K 55"-os OLED nagyon-nagyon akciósan ~600-700ezer pl 55B6J, de ez nem 3D-és.
-
Joshi
titán
válasz zsoltictrl #1892 üzenetére
Az általad említett két tévé nehezen összehasonlítható, mivel nagyon sok mindenben különböznek.
LG:
Full HD
ívelt
oled panelSony:
4K
nem ívelt
IPS panelHa az LG nem lenne ívelt én biztosan azt választanám, de ezt neked kell eldönteni. Egyébként láttad élőben a két típust?
-
zsoltictrl
csendes tag
Sziasztok! Tv vásárlás előtt vagyok, már egy pár hónapja spórolgatok egy jobb Tv-re és egy pár infoval l megdobhatnatok előtte hogy melyiket lenne érdemesebb megvenni!?
Két tv-et néztem ki ami mozizás ra lenne használva és ps4 el is használnám!
[Lg]
[sony]Valamint majd be akarok szerezni jól felszerelt megbízható házimozi rendszert egy ilyenre gondoltam
[link]Melyik tv-vél lenne érdemesebb hosszú távra gondolkodni? Van ezzel a tv-vel tapasztalatok?
-
krx21
nagyúr
válasz Partizan182 #1890 üzenetére
Én azt mondom, hogy ezt a szentségként kezelt 24p-t már el lehetne felejteni... Ez olyan a videó technikában, mintha a csúcs modern okos otthonban petróleum lámpával világítanánk. Jó értem én, hogy van hangulata de azért mégse kéne...
-
Partizan182
senior tag
Én szaroztam vele egy csomót, a deblur konkrétan semmit sem csinál, a dejudder meg már 2-nél látványosan szappanozik.
Előfordul hogy én is használom (pl. akciófilm, múltkor valami anime), az "Éles" preset tűnt a legvállalhatóbbnak. Viszont artefactol és erősen szappanos, cserébe a lődözést könyebb követni.
LCD-n sem használtam soha interpolációt, ott se volt magasabb a mozgófelbontás, ez kb csak annak szempont aki plazmáról jött (aminek a villogását meg én nem bírom).
-
krx21
nagyúr
válasz Partizan182 #1887 üzenetére
Trumotion-t miért jó teljesen kikapcsolni? Ha esetleg a szappanopera effekt miatt, akkor azt lehet csökkenteni az egyedi beállításoknál. Kikapcsolva viszont 300 sor a mozgófelbontás, ami igen gáz...
-
nokia123
aktív tag
Ez engem is érdekelne mint a dom1n0 kollégát csak a LG OLED55B6J akinek ilyen tv van hogy ki milyen képmódban használja.
-
Partizan182
senior tag
Attol fugg mit kötsz rá.
Nekem filmezésre (PC-ről): Haladó1 éjjeli, Haladó2 nappali használatra.
1. minden utólagos képjavító baszást kikapcsolsz (din. kontraszt, szuperfelbontás, Trumotion, színtér normálra stb)
2. Nappal 2.2 gamma, éjjel 2.4
3. Színeket nem piszkáljuk
4. Kontraszt 90 körül
5. OLED light nálam éjjel 35, nappal 70 (ez olyan 120/250 nitet eredményez)
6. Brightnesst kicsit fel lehet húzni, az alap 50 enyhén betöri a sötét részleteket a feketébe. Kis betörést egyébként érdemes hagyni neki (near-black részletekkel kicsit szenved az OLED), nálam 53/54 körül vannak (olyan 56-nál lenne a tuti tesztábra szerint, de akkor már nagyon látványos a posterization).
7. Fehéregyensúly: Warm2. Nagyon melegnek fog tűnni elsőre de ha megszokod, nem tudsz visszamenni a kék fátyol mögé -
dom1n0
senior tag
Vegul a 55eg910 lett az aldozat
Akiknek ez tipus van, milyen kepmodban szoktatok hasznalni? -
gerii
addikt
válasz Nemir Ombe #1884 üzenetére
Én mondjuk 5 év után nem hinném, hogy lecserélnék egy fél misis tévét. Ezeket szerintem megkapja a nagyi, stb, tehát a 10 év járásnak alapnak kell lennie.
Én ezért is WTF nézem, hogy a HDR -havonta új szabvány- funkciókkal mi lesz
-
Nemir Ombe
addikt
válasz daneel_hu #1882 üzenetére
"100 000 óra alatt veszítik el a fényerejük 50%-át, míg a 2015-ösök gyorsabban"
Ezt a "fényerőparát" sem igazán értem. Igaz, hogy a régebbi oled-eknél 30-50.000 órát adtak meg, de ha csak 30.000-el számolunk és átlag napi 8 óra TV nézéssel, az akkor is 10év(!) Értem azt is, hogy egy drága TV-nél sokan hosszútávra gondolkodnak, de azt is meg kellene érteni, hogy ez is olyan lett, mint a "pc ipar", ahol fél év alatt minden "elavul" ..... szóval: a mai világban mennyire életszerű az, hogy valaki nem cseréli le a TV-jét max. 5 év után, ha nem is a "képminőségromlás", hanem az "új technológiák/új szabványok" miatt .... !!??
Hmm ....
-
daneel_hu
addikt
A 2016-os panelekkel szerelt tévék mind 4k-sak.
Ezek elméletileg 20-25%-al fényerősebbek és kevésbé hordozzák az OLED kezdeti gyermekbetegségeit.
100 000 óra alatt veszítik el a fényerejük 50%-át, míg a 2015-ösök gyorsabban.
Szóval nem csak a 4k miatt előnyös 2016-os cuccot venni.
(szerintem) -
Nemir Ombe
addikt
válasz ottofon #1878 üzenetére
Az (is) kérdés, hogy mennyit szánsz rá?
FHD oled 55"-ban van már/még 400e körül, 4K-ban 6-700e-től.... ami nem kis különbség, ha nem használod ki a 4K "plusz lehetőségeit" (3-5m-ről nézed).... a HDR, nagyobb szintér és a nagyobb felbontás jobb képet eredményez, de egyelőre a 2 kezeden meg tudod számolni, hogy mennyi nativ 4K film van, a konvertált 4K meg olyan, amilyen .... persze van 1-2 sorozat online, amit nézhetsz 4K-ban, de azok is csak "közelítenek" a nativ 4K BD minőségéhez .... a HDR is olyan dolog, amit "félévente újitanak", igy naprakész TV-t nem is igazán tudsz venni .... ha FHD vagy SD tartalmat nézel egy 4K TV-n, az tud "jobb lenni", mint egy FHD-n , de ez a belépő kategóriára (főként LCD-kre) nem érvényes .... szóval; szerintem, ha elég 55" és csak a "képminőség" miatt akar valaki oled-et, akkor jelenleg bőven jó egy FHD (65"-ban és feljebb ugye nincs választás ill. hardcore "4K" gamerekre nem vonatkozik) és majd elég akkor 4K verzióra cserélni, ha a benzinkutakon 990 Ft-ért árulják a 4K DB filmeket .... de ugye semmi nem tart örökké, ha az idei kinálatot nézzük, akkor vagy 4K TV-t vesz a nép vagy semmit ....
Hmm ....
-
Joshi
titán
Ahogy krx21 is írja a prémium kategóriában már csak 4K HDR lesz, de nem is kell ezzel különösebben foglalkozni. SD adásnak már nem is kellene lennie, de sajnos a sávszél spórolás megy ezerrel, az biztos hogy idővel remélhetőleg kikopik. Most már biztosan nem vennék Full HD tévét.
-
krx21
nagyúr
A jobb 2016-os LG Oled panelek 4K-sak. Nem az a kérdés, hogy kell e, hanem, hogy a fullhd-s TV egyéb paraméterei megfelelnek e?
A probléma ott van a kérdésben, hogy a fullhd szinte mindenhol lecsúszott a belépő kategóriába... Idén még inkább így lesz.
Vizsgáld meg az egyéb különbségeket is és döntsön az... -
ottofon
csendes tag
Dilemmám a következő. OLED TV jelenleg a médiatartalmak megjelenítésének a csúcsa. ezen belül is a 4K.
De kell-e nekünk a 4K? Amikor még FULL HD tartalmak is alig vannak. 55" és 65" az a méret ami ki is néz valahogy, élvezhető 3m-5m távolságról. Ki az aki észereveszi a különbséget? Mert az emberi szem "felbontása" aligha. TV műsorok nincsenek, filmek is alig. Az meg hogy egy DEMO tájképeket nézegessek engem nem vonz. A samsung galaxy S3 telom 1280 x 720-t tudott. Jelenleg az S5-m 1920 x 1080. Bevallom bármit is nézek rajta nem látok érdemi (minőségbeli) különbséget csupán kicsit fényesebb esetleg kontrasztosabb a kép. Persze itt is tartalomfüggő. A barátom 65"-os TV-t néz és egyenesen zavaró ha "SD" adást néz rajta, mondjuk egy ECHO TV-t. Szóval arra akarok kijukadni hogy kell-e a 4K?"A szépség nem más, mint a belső jó tulajdonságok ígérete!"
-
Dniel
tag
Esetleg ha valakit érdekel: Kiállított 55B6j 599999.-
Kispesti (europark) MM -
Joshi
titán
válasz Nemir Ombe #1875 üzenetére
Csak játszottam a gondolattal, egyébként se adok egy tévéért 1,3 millát.
-
Joshi
titán
válasz Nemir Ombe #1871 üzenetére
Tudod mennyibe kerül egy 65E6V? Ha én megkaphatnám 800ezerért az nem 10-15%-al olcsóbb, hanem közel 40%-al.
-
Nemir Ombe
addikt
Van az az árkülömbség amiért az ember bevállal némi "kényelmetlenséget", de szerintem 10-15% engedmény még nem az egy ilyen tételnél ....
Strezi:
Ahogy én tudom, mindig az adott ország importőre/központja biztosítja (szerződik a szervizekkel) a garanciális hátteret, igy az adott terméket mindig vissza kell juttatni az adott országba, mivel az ottani (vásárlás helye szerinti) szerviz intézi a garanciális javítást/cserét .... de a legbiztosabb, ha felhivod az LG ügyfélszolgálatát ....
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
Joshi
titán
válasz Nemir Ombe #1868 üzenetére
Konkrétan én se vennék ekkora tévét mondjuk Bécsből, csak végigfutottam a gondolatmeneten. De végül is egy 65E6V-t mondjuk 800ezerért már lehet.
-
Strezi
őstag
válasz Nemir Ombe #1868 üzenetére
Ez így van, ugye én már konkrétan csomagoltam 65 OLED-et oda-vissza küldéshez...
Másrészt jó lenne már végre ha kitalálnák itt a fórumban a megmondóemberek hogy ténylegesn hogy van az LG gari, mert már monták itt nekem mind kettőt nagy pofával(kb. engem lehülyézve):
1. Minden európai LG-re természetesen él az LG garancia hívjam csak ki őket
<>
2. Amit most mondtok, hogy még ausztriába vett tv-vel se próbálkozzak a magyar LG szervízzel.Jó lenne végre ezt hivatalaos forrásból vagy valós tapasztalatból tisztázni és nem itt találgatni meg ijesztgetni másokat
[ Szerkesztve ]
Használt 14.3 kWh LifePo akkuk eladók ... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
Nemir Ombe
addikt
Azért azt se felejtsd el, hogy egy 65"-os (főleg oled) TV mozgatása (lebontani, dobozolni, kocsiba be-ki) azért már nem annyira egyszerű dolog, hazai garival meg jön az "LG-s" szerelő javítja/viszi/hozza ..... .... ilyen értéknél (mint a korábbi példában) az árkülönbség kb. 10-12% a hazai árhoz képest, továbbá ha itthon veszel hozzá "pártízezer" forinért + garanciát, akkor ha baj van 5 évig "viszik-hozzák-cserélik" ....
(én sem vagyok a hazai vásárlás híve, de (nagy) TV-t nem vennék külföldről abban biztos vagyok, inkább itthon alkudoznék az árra ... )
Hmm ....
-
Joshi
titán
"Csak nem autóznék 250km-ert egy ilyen TV-vel..."
Mivel nem azt írtad hogy úgy általában nem utaznék 250km-t, ezért nekem úgy jött le a válaszod, hogy egy ilyen tévének nem tesz jót az utaztatás. De ha sógoréknál beakcióznak egy tévét akár 2-300ezerrel olcsóbbra, akkor annyiért én hosszabb utat is megtennék. Persze nincsenek csodák, inkább angoloknál jellemző a drasztikus áresés. -
Partizan182
senior tag
válasz retekbacsi #1860 üzenetére
-
Joshi
titán
Szerintem LG-nél is működik az, hogy a központi szervizbe elküldheted, viszont egy tévénél ez nem járható út mivel rizikós a szállítása. Pont ezért nem is ajánlott más országból beszerezni, hacsaknem azért mert nagyon olcsó. Pl a Logitechnél simán visszaküldheted az EU-n belül vásárolt terméket függetlenül attól hogy melyik országban vetted. Persze egy kormányt vagy billentyűzetet gond nélkül lehet postázni.
Itt egy Logitech kormány gariztatásának története, érdemes elolvasni. Mindenesetre gyártó és szerviz függő is a dolog.(#1851) krx21 te lehet hogy nem autóznál 250km-t, de szerinted mennyit utazik egy tévé mire megérkezik az értékesítési pontra?
[ Szerkesztve ]
-
retekbacsi
csendes tag
válasz Partizan182 #1859 üzenetére
Csak kézzel.
Van valami guide a kalibráláshoz? -
Partizan182
senior tag
válasz retekbacsi #1858 üzenetére
Éljen éljen
Képét kalibráltatod majd? Vagy csak kézzel lőtted be?
-
retekbacsi
csendes tag
A korrektség jegyében le kell írnom, hogy
1. fekve nézzük a tévét (ágy/kanapé), ergo kicsit alulról, tehát a szög tényleg nem ideális.
2. ha megy a tévé, akkor a betükröződés tized annyira sem látványos, mint ha ki van kapcsolva.... és a lényeg: irdatlan jó képe van.
Picsoghatok én bármiért (BT fejhallgató, HP kiemet) de a képminőség az tényleg eszméletlen nagy lépés egy LCD-hez képest. Egyelőre nem érzem igényét a 4K-nak, mert nem vagyok gamer, ergo FHD mozizásra tökéletes és kb 3.5-4M-ről a 720p-vel sincs semmi gondom.Szóval marad.
-
Dniel
tag
A nem mindegy hol veszi az ember kérdésre még annyit, hogy neked van egy üzleted ahol terméket és szolgáltatást adsz és benne vagy egy franchiseban. Az anya cégnek tökmindegy hol veszed meg az igaz. De neked nem mindegy hogy most a szomszéd cége profitál vagy te. Te sem örülnél ha vettek máshol egy dolgot de hozzád viszik vissza mert hm még sem kell vagy valami baja van. Na ezért van ez a szabályozás, hogy nem mindegy hol veszed meg miért foglalkozna a magyarországi kirendeltség ha nekik nincs is profitjuk belőle.
-
Dniel
tag
Nyilván nem a MM fog szervizelni hanem ők adják el de ez nem csak itt van így. Ahol rendesen van lg kirendeltség ott csak a saját partner cégtől vásároltakat fogják garanciálisan megjavítani hiszen azért még sem egy kassza ha a cég ugyanaz is. Ugyanígy működik például a Samsung is csak ott már a beregisztrálást sem tudod megtenni ha nem a Samsung Magyarország partner cégétől veszed a tv-t.
-
jilian
addikt
Nem értem.
Nem mindegy hol veszed a terméket?
Mo. kiváltságos, hogy itthon a gari szent és minden másképp van?
Megkérdeztem pont a fószert, hogy mizu a garival és egyből rá vágta:
LG, 2 jahre was willst du noch?Mi az, hogy pénzért szervizelnek MM-ban?
Van egy garanciális hiba akkor az alkatrészért fizetnem kell?
Na ne....Tehát ha úgy veszem, hogy nyerek 140 ezret de autoznóm kell érte 160 km (80-80) plusz pálya matrica 10€...
Megvagyok 10 rongyból. (Na jó ha viszem-hozom 20 rongy)[ Szerkesztve ]
-
ottofon
csendes tag
válasz daneel_hu #1843 üzenetére
Én nem rég jöttem rá mennyivel hasznosabb a TV-t úgy dönteni hogy pont merőlegesen lássam. A belinket youtube videon is jobban jártak volna ha csak pár fokot döntenek előre és máris eltünik a mennyezeti lámpák fénye. Amúgy ez az ívelt képernyő baromság totál felesleges. Csak hátránya van. Szerintem. De cáfoljatok.
"A szépség nem más, mint a belső jó tulajdonságok ígérete!"
-
jilian
addikt
Hát volt szerencsém a MM- ban 65" b6j-t szemügyre venni.
Hát odab@sz.
Bár hogy őszinte legyek 3m-re kihúzattam a colostokot...és ez a 65" is...hát a nagyobb mindig jobb.
De maradok ennél, már így is sokallom a 3500 € -ot.
Azt mondta a zsíros hajú osztrák huszár, hogy 3200- be oda tudja adni a kiállított darabot.....
Kíváncsi lennék, hogy ha az ember kp.- val menne oda, vajon hol mennyiért vágnák itthon hozzám, mert az itthoni 1,2 millàt hát inkább Ausztria...Tud itt valaki valami okossàgot?
-
Partizan182
senior tag
válasz retekbacsi #1841 üzenetére
Elsore nekem is az volt. Lila meg mindig fura, de vagany.
Csak hogy valami hasznosat is mondjak: tukrozodesnel huzd maxra az oled light-ot. Kulon beallitas nappali/ejjeli kornyezetre szinten javasolt. Halado 1-2 kepprofil erre valo, nalunk kell nagyon (ablakok miatt).
-
daneel_hu
addikt
válasz retekbacsi #1836 üzenetére
Ezen a videón alulról nézik a képernyőt.
Nem túl jó szög. -
krx21
nagyúr
válasz Partizan182 #1840 üzenetére
Ez igaz..
-
retekbacsi
csendes tag
válasz Partizan182 #1839 üzenetére
A lista meggyőző, az érvelést is értem.
Lehet, hogy a lilás szín és az ívelt forma miatt borzasztó szokatlan a dolog. -
Partizan182
senior tag
Azért a "prémium tévé" -vel óvatosan, ez egy 2014-es (!!) modell újracsomagolása hogy legyen egy "budget" OLED is a termékpalettán 2015/16-ban .
Nézd össze a (gyakorlatilag megegyező) 2014-es EC930-assal: 910-en kevesebb HDMI, gyengébb anyagminőség stb. Spórolós tévé, persze saját kategóriájában.
Belógó lámpák problémáját másik készülék sem oldja meg, minden úgy tükröződik mint az állat. Sőt, itt látod hogy a 910 még az egyik legvagányabb ilyen szempontból:
Minőségi házimozihoz (gondolom ez lenne az igény, különben elég lett volna a középszar edge-lit samu feleennyiért) a szobát is figyelembe kell venni/alakítani.
-
krx21
nagyúr
Mondjuk, az tény, hogy az ívelt képernyőről sokkal nagyobb tér tükröződik... Lehet a síkkal már nem lenne problémád.
-
retekbacsi
csendes tag
Én csak azt nem értem, hogy ha csinálnak egy prémium tévét, akkor miért kell apróságokkal kellemetlenséget okozni. pl: mi a mámoros túróért kell levenni azt a szerencsétlen analóg hang kimenetet. Kinek fájt?
(Mellesleg a supportnak jeleztem, hogy szar a honlap és állítólag javítani fogják)A BT dolog is olyan, hogy értem én az üzletet, hogy rá kell verni még a jóemberekre egy drága fülest is, de ha van itthon kettő, akkor most hajingáljam ki az ablakon, mert az LG rigid? Ne már.
Ofkorsz megoldom, optikaival rádugom az erősítőre azon meg van füles.
Csak az elv...Pont a képernyőnél fogtam meg a dolgot: engem zavar, hogy beletükröződik a fény. Azt aláírom, hogy sötétben nagyon fasza a kép és biztos sokat ront a dolgon az ívelt design.
(ez utóbbit egyelőre indokolatlannak tartom, de lehet én vagyok a megint a kivétel)https://youtu.be/SPLFzEHvqd4?t=6m22s
Ne mondd, hogy nem látod a kép tetején a lámpákat. Pedig nem világít rá.[ Szerkesztve ]
-
krx21
nagyúr
válasz retekbacsi #1834 üzenetére
A helyzet az, hogy teljesen tükröződés mentes képernyő nincsen. Pláne olyan esetben, mikor közvetlen fényforrásról beszélünk.
LCD-nél ez nem zavart? -
retekbacsi
csendes tag
válasz Partizan182 #1831 üzenetére
Köszi, ez sok mindent képbe helyez, szó szerint.
De azért az LG support minőségét jellemzi, hogy a válaszuk erre a kérdésre az volt, hogy a lila árnyalat a "3D polarizációs fólia" miatt lehet, amit nem lehet eltávolítani.
WTF?A problémám amúgy az, hogy nem mindig totál korom sötétben tévéznék és ha már 4m-re ég egy kis asztali lámpa, az ott virít a képernyőn. A plafonról lelógó lámpa meg a bal felső sarokban. Azért ne az legyen már a megoldás, hogy dobáljam ki az összes fényforrást a lakásból.
-
krx21
nagyúr
válasz retekbacsi #1825 üzenetére
1. Ne a karácsonyfa mellől nézd... Viccet félre téve: alap, hogy TV nézés közben csak a készülék mellett helyezünk el fényforrást...Ez legyen a legnagyobb bajod...
2. Erősítő használata egy ilyen árkategóriában... A TV hangja köszönő viszonyban sincs a képminőségével.
Tudom nem vigasztal.
3. Nekem ilyenre soha nem volt igényem... Lásd 2-es pont..
4. A magic remote messze a legjobb, amit eddig valaha kitaláltak TV kezelést illetően. Mondom ezt úgy, hogy volt pár rendszer itthon. Én is csak mosolyogtam az LG megoldásán, míg kipróbálva, már őszintén tudtam mosolyogni... Az hogy nem világít a távirányító, sok TV esetében így van, de ennek pont az a lényege, hogy alig használod a gombokat, csak a joy-t...
Szerintem Te nem a lényegénél fogtad meg ezt a készüléket, az pedig a képminőség... A többi másodlagos és azonnal szokható.
Kicserélnéd egy világító távirányítós LCD-re amint van fejhallgató kimenet?(#1832) daneel_hu 25-30%
[ Szerkesztve ]
-
daneel_hu
addikt
Nálam 55E6V van a nappaliban, de erősen nézegetnem kell a képernyőt bekapcsolt állapotban ha a szobában lévő tárgyak tükörképét akarom vizslatni.
Ha nagyon bever a napfény és el vannak húzva a függönyök, akkor azért könnyebb a tükröződéseket felfedezni rajta, de még így sem zavaró.
Igaz, ez nem ívelt.Nem tudom a 2015-ös és a 2016-os modellek között mekkora a fényerő különbség.
-
Partizan182
senior tag
válasz retekbacsi #1829 üzenetére
RTINGS-ről:
"Glossy screen finishes reflect less light overall than do other screen finishes. Because there is less light reflected back, the blacks in the picture remain darker than they do on TVs with a semi-gloss screen. Contrast is one of the most important elements of picture quality, and so it is safe to say that, overall, glossy screen finishes offer the best picture quality of any screen finish.
This is also why matte screens are no longer around. The perceivable depth of blacks isn't as great with matte, and so in that regard, picture looked worse than it does with semi-gloss or glossy screens."
Nincs matt képernyő már nagyon forgalomban. Semi-glossy akad, de a legtöbb sima glossy.
Igen 910-esen a visszaverődés lilás árnyalatú. Érdemes elpakolni a lámpát/fordítani a tévén, mivel curved ez relatíve egyszerű (nem kell nagyot forgatni ahhoz hogy eltűnjön a visszaverődés).
De ha piszok sok (közvetlen) fény éri a készüléket akkor LCD-vel jobban jártok, ilyenkor feketét úgyis csak a képzeletében lát az ember.
-
Nemir Ombe
addikt
"Kikapcsolva marha idegesítő, mivel olyan, mintha a szobába bekerült egy tükör"
Szerencsére a legtöbb ember bekapcsolva használja .... ugy azért jobb képe van ....
[ Szerkesztve ]
Hmm ....
-
claire78
senior tag
A tükröződést én is észrevettem, leginkább onnan, hogy hajlított és ahogy az ember mozog előtte úgytorzít a tükrözött kép. Ez csdak egy érdekes dolog volt számomra, kikapcsolt állapotban. Használat közben semmi ilyesmit nem vettem észre. Mégegyszer hangsúlyozom, saját vélemény.
[ Szerkesztve ]
-
claire78
senior tag
Ez kb. akkora szemétség, mint hogy az iPhone sem hajnandó, csak Apple BT eszközökkel "párosodni". Pfffffff....
Ezt honnan vetted? Saját tapasztalat? Mert nekem soha nem volt gondom BT párosítással, használattal egyik Apple eszközön sem. -
retekbacsi
csendes tag
Tegnap került hozzám egy 55eg910v és egyelőre csalódottnak érzem magam, leírom miért:
1. A képernyő - bárhonnan nézve - lilásan tükröződik, gyakorlatilag minden előtte lévő fényt visszaver. Kikapcsolva marha idegesítő, mivel olyan, mintha a szobába bekerült egy tükör. Miért nem lehet ez matt?
Működés közben bármilyen fény vagy lámpa mellett csak kompromisszumokkal használható.
Gyönyörű a kép minősége és a fekete is, de végeredményben élvezhetetlen, mert minden fény becsillog ami előtte keletkezik.2. Az LG online specifikációja szerint a hátoldalon egy fejhallgató kimenet szerepel (nem oldalt, hanem hátul) 1(V) megjelöléssel. A talált kimenet nem fejhallgató, hanem egy services kiement.
Ennek most így utána néztem, és a terméken tényleg nincs fejhallgató kimenet, csak akkor miért nem írja a magyar oldal, hogy "Nincs b@meg".
http://www.lg.com/hu/televiziok/lg-55EG910V-oled-tv3. Semmilyen bluetooth fejhallgatóval vagy receiverrel nem hajlandó kapcsolatot létesíteni. Sőt, meg sem találja. Szintén alaposan utána olvasva kiderült, hogy csak bizonyos LG BT fejhallgatókkal hajlandó a tévé kapcsolatot létrehozni. Az sem derül ki, hogy képes-e multipont BT szórásra, ezek után tartok tőle, hogy nem. (azaz, hogy egyszerre két BT eszközzel legyen párosítva.) Ez kb. akkora szemétség, mint hogy az iPhone sem hajnandó, csak Apple BT eszközökkel "párosodni". Pfffffff....
4. A magic remote poén, de csak 10 percig. Utána sötétben használhatatlan, mivel nincs világítás rajta, mint a régi LW5500 kapott oldschool távirányítón. Hangerő gomb nevetséges de semmiképpen sem ergonomikus. Az ember csak totózik, hogy mit fog megnyomni.
Ez nem egy olcsó készülék, miért kell ilyen kompromisszumokat kötni? (gondolok itt az 1. és 3. pontra.)
Még adok egy kis időt magamnak, de vélhetőleg megy vissza. -
ottofon
csendes tag
válasz claire78 #1822 üzenetére
Valóban jofogáson van. Itt:
http://www.jofogas.hu/budapest/LG_55EG910V_OLED_TV_55__uj_60914676.htm?first=1
Aztán meg ne vedd előlem. Én majd nyáron akarok venni, akkor már biztos lesz 300 körül is remélem. Nagyobbat nem lehet találni kicsit dágábban? 60-65"-os kellene. Akkor tényleg felesleges lenne a projektor mozizáshoz...."A szépség nem más, mint a belső jó tulajdonságok ígérete!"
-
ottofon
csendes tag
Létezik hogy 55"-os új számlás garanciális OLED LG TV-t árulnak már 300 ezer Ft körül? Egész pontosan 318000 Ft és LG 55EG910V a tipusszáma. Van ebben valami bibi vagy meg szabad venni?
"A szépség nem más, mint a belső jó tulajdonságok ígérete!"
-
krx21
nagyúr
Az új amcsi firmware-el, amit EU-s darabok is meg kell, hogy kapjanak majd...
http://www.rtings.com/tv/reviews/lg/b6 -
Csabifater
tag
Sziasztok!
Műholdas csatonalistát szeretnék szerkeszteni (UPC direct). Lekerestem a csatornákat, de lehozott egy rakás külföldit is , ami nem kell.
Kérdésem, ki tudom valahogy menteni pendrive-ra a listát és megtudom szerkeszteni a Chansort-tal?
Ha igen, hogy tudom kimenteni a listát?Köszi
LG 55EG910 a típus.
[ Szerkesztve ]
-
atka76
tag
válasz Pro Koryak #1812 üzenetére
USA-ból de honnan,van esetleg oldal neki?
Illetve nekem adztali külső médialejátszó kellene majd oled tv-hez!Bendegúz
-
jilian
addikt
A Samu 65KS 8000 miért "annyival" olcsóbb mint a 65"-ös LG?
-
Madwe
nagyúr
Azt azért még hozzátenném a pc-s játékhoz, hogy az image retention és burn in ott sokkal inkább elő tud jönni, hiszen van h valaki fél napot egy játékkal játszik, ahol a hud ugyanott van végig. Persze a retention nem nagy kaland, de ha esetleg burnin lesz belőle, az azért már kínosabb...
Nemm mellesleg ha valaki komolyan veszi az fps játékot online, az úgyis 24 colos (az a sweetspot erre) gsync/freesync monitort vesz 120 vagy 144hzes, még csak nem is ips hanem tn panellel, hiszen ott nem az a lényeg. Aki tvben gondolkozik, nyilván ezek annyira nem fontosak neki s nem veszi komolyan, így az inputlag se fogja érdekelni.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- S.T.A.L.K.E.R.: Call of Pripyat
- PlayStation 5
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- EAFC 25
- Apple TV+
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest