- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Vezetékes FEJhallgatók
- Fujifilm X
- Házi hangfal építés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Teljesen az AI-ra fókuszál az új AMD Instinct sorozat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- SD-kártyát vennél? Ezért ne csak a GB-ot nézd! – Tech Percek #9
- Azonnali VGA-s kérdések órája
-
PROHARDVER!
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
csizo13
tag
válasz
csizo13 #1244 üzenetére
Megkérdeztem a ChatGPT-t,
mit tud mondani erre, szerintem nagyon korrekt választ adott.
Úgy, hogy feltöltöttem képet is a rendszerbeállításokról, amit értelmezett.
Totál hihetetlen, de lehet csak számomra.Összefoglaló lépések:
✅ Állítsd be a kijelzőt 3840 x 2160 felbontásra.
✅ Állítsd át a képfrissítést 60 vagy 120 Hz-re (ne 240 Hz-en használd HDR mellett).
✅ Kapcsold be a HDR-t a „Nagy dinamikatartomány” kapcsolóval.
🔁 Indítsd újra az Apple TV alkalmazást és próbálj újra HDR tartalmat nézni.
⚠️ Ha ezek után is fennáll a hiba: ellenőrizd, milyen kábelt használsz (DisplayPort 1.4 vagy HDMI 2.1 ajánlott).A megoldás: „Retina-szerű” méretezett 4K felbontás
🔧 Lépések:
Nyisd meg újra a Beállítások > Kijelzők ablakot.
Tartsd lenyomva az Option (⌥) billentyűt, és kattints a „Több terület” csúszkára vagy a „Felbontás” melletti opcióra.
Ekkor a macOS megmutatja a „valódi” elérhető felbontásokat is.
Válaszd ki a következő skálázott módot (ez a leggyakoribb "Retina-szerű"):
✅ 1920×1080@2x → ez valójában 3840×2160 renderelés, de kényelmes méretű szövegméretet biztosít.Ezáltal a rendszer 4K-ban renderel, de kényelmesen olvasható méretben jeleníti meg a tartalmat — ahogy a MacBook Retina kijelzők is működnek.
💡 Miért fontos ez?
A mostani "2560×1440" mód:
nem natív felbontás, hanem skálázott.
macOS nem aktiválja HDR-t rendesen ilyen skálázás mellett.
a sötét képek ezért pixelesek, mivel a macOS nem 1:1 renderelést használ HDR dekódolásra sem.Szükség esetén szívesen mutatok képet vagy segítek lépésenként, hogyan válaszd ki ezt az ideális skálázott 4K módot. Ha kéred, még az optimális macOS terminálparancsokat is adhatok hozzá (pl. displayplacer, ha finomhangolni szeretnél).
-
Dare2Live
félisten
Ma 14:00kor jött meg a Samsung G80. Olvastma a tftcentralon, hogy: "To be honest, we still found the user experience of this new G80SD screen confusing and frustrating. We are trying not to be overly negative about this area, but even as someone who uses and tests hundreds of different monitors, it was really quite painful to use the menus and software on this screen still."
Ilyet még nem éltem meg monitorral. 2+hja szívok. A monitornak nem elég ha rákötöd a PCre kábellel. Fel kell engedni wifivel a hálózatra! De utána se megy ám automatikusan, fel kell rakini az easys settingset. De az se ismeri fel automatikusanbe be kellett mennem a routerbe és kinézni az IPjét és azt manual beírni az easy setting boxba, hogy megtalálja. A rendszer nem megy úgy, hogy az egér/bill be van dugva a számítógépbe. A monitorba kell bedugni. Ha bedugod a monitorba akkor random megszakad a kapcsolat a bill/egér és a pc közt. Csak úgy nem lehet beállítani pc display settingsbe a 240hzt. Át kell rakni gamingbe. Utána megy. De ha visszakattintod utána visszaáll és újra kell. Ha pedig gaming modba beállítod a 240et de utána kikapcsolod az adaptiv syncet akkor visszaáll 120hzre.
A hangszóróját ha kikapcsolod (hangszoróval akarod használni) akkor bal oldalt mindig máshol 10secenként jelzi, hogy ki van kapcsolva a hang.Ehez képest az AOCt rádugtam usbvel összekötöttm, megmondtam, hogy 240hz adaptive sync kikapcs és kész. Ja és 5perc alatt kb színhelyesre kalibráltam. It a menü menüjének a menüjének az akárhol van a beállítás. Agyrém.
Ha most jönne a kérdés ne vegyél se G80 se G81et....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 45GS95QX-B 45" ÍVELT OLED MLA WQHD 240HZ 0.03 MS GAMING MONITOR
- LG 45GR95QE-B Ívelt OLED 2K WQHD 240Hz, 0.03ms, NVIDIA G-Sync ,FreeSync Premium ,HDMI 2.1
- LG 38WR85QC-W 38" UltraWide Nano IPS Élmény, 144Hz-el és 1ms válaszidővel!
- LG 34 34WQ75X-B UltraWide WQHD Ívelt Monitor Több, mint kijelző! AMD FreeSync / HDR /IPS Panel
- LG 27GL850-B monitor eladó!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged