- Milyen egeret válasszak?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- E-book olvasók
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- OLED monitor topic
- DUNE médialejátszók topicja
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Gaming notebook topik
- LG LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
razor03
aktív tag
Megoldotta. Fura, hogy nincs benne az OSD menüben, külön gomb van rá a távirányítón.
A 10 bites módot viszont nem tudom bekapcsolni nvidia control panelen. Vagy azt csak a w oled tudja?
-
Killer01
őstag
-
razor03
aktív tag
Sziasztok!
Ma érkezett meg az LG 27GS95QE-B monitor amit rendeltem.
Ezt a csíkozódást észleltem a kijelzőn, ha megnyitok egy böngészőt szemmel látható, de a játékokba is beleteszi.
Mi lehet ez? 1 órája megy a monitor... bekapcsolástól számítva megvan ez a jelenség.
Gyári hibás?
-
Asbee
veterán
Közben nekem is váltás lett.
Gigával nagyon megvoltam elégedve, de ahelyett javult volna, elkezdett iszonyat coil whine hangot adni, csendben szoba másik végén hallani lehetett.
Még pont belefért visszaküldésbe. Ausztriából sikerült 509 euróért egy Philips 27M2N8500-at szerezni. Ez csendben van és szintén nagyon okés. -
szmester
csendes tag
Nemrég szó volt itt egy jó áras Samsung OLED monitorról. Szerintem van most egy még jobb ajánlat: Dell Alienware AW2725D
Én szombaton még 173k-ért rendeltem innen, de még most ~178k-ért is nagyon jó vételnek tűnik. Elvileg jövő héten érkezik, majd beszámolok róla.Monitors Unboxed review és best-buy ajánló:
https://www.youtube.com/watch?v=frSJc_uL0rs
https://youtu.be/zsc2TXci3tc?t=947Nálam az utóbbi összehasonlítás pont betalált, mert nem rég küldtem vissza egy GIGABYTE MO27Q28G-t valószínűleg hibás panel miatt, de ilyen áron inkább bevállaltam a Dell QD-OLED-et. Remélem ezúttal nagyobb szerencsém lesz.
-
HEAHEA
aktív tag
Halihó! Van olyan böngésző bővítmény, ami a kijelzőhöz igazítja a videós tartalmat. Chrome-nál ez az a [UltraWide Video] .
-
Moby
veterán
válasz
4264adam
üzenetére
Abban tökre igazad van, hogy annyira nem jellemző a 10 bites tartalom, de erre szerintem még senki nem csinált statisztikát, hogy az interneten fellelhető képek és grafikák közül mennyi lehet 10 biten, és ezt a chrome pl teljesen jól kezeli. A hardverünk is megvan hozzá, csak szoftveres kényszer alatt állunk. Meg közben azért nem egy dealbreaker dolog ez, szerintem elengedem én is, és maradok 8 biten sdr-ben.
-
Elmör
őstag
Sziasztok,
Egy kis érdekesség, kicsivel több, mint 1 hónapja használt monitoromról:
Most, hogy végre elkezdődött a leállás nálunk tudtam kicsit többet ülni a monitor előtt és mivel csökentették az árát is, így még inkább ajánlható az Asus Rog Strix XG34-ese. 41 nap alatt 144 órát ment az oled használat szerint. Egész jól be lehetett állítani az SDR és HDR alatti képet pontos kalibráció nélkül is, az LG oled tv-hez viszonyítva, bár a kontraszt résznél szerintem a tv kiemelkedőt nyújt, úgy vettem észre. A közelség érzékelő szenzor praktikus és jól működik, a gyárilag beállított 8 óránkénti oled gondoskodás és a tálca elrejtésen kívül csak azt állítottam át, hogy 100% fényerőt semmikor nem engedek, sdr-nél 50-en van, hdr-nél 80-on, ez a tv-nél is így lett beállítva. Nekem a 175Hz bővel elegendő, általában történet alapú single player játékokat tolok, viszont filmekhez ez a képarány abszolút nem okés (21:9), mert nagyon sokat levág minden oldalról, 1-1 youtube klippnél viszont meglepő módon van ilyen képarány is.
Ami furcsaság: ezt a korábbi Samsung va paneles monitorom is eljátszotta egyszer-egyszer, mintha lefagyna a pc kikapcsolása után. Másnap pc bekapcs után a tv-n adja a képet, a monitor nem válaszol (akkor sem ha nem volt kikapcsolva), csak ha kihúzom és visszadugom a konnektorba, lehet ott a hiba a villanyhálózattal lesz? Illetve ritkán miközben ki van kapcsolva a monitor és a tv-n nézek filmet egy pillanatra bekapcsol magától egy villanásnyira lehet látni az asztalt.
Egyelőre mást nem tapasztaltam, a Samsung után ég és föld a különbség a sötét helyeken való kószálásokkor a játékokban, végre lehet látni ha megbújik valaki vagy valami egy barlangban vagy alagútban, sötét szobában. Persze még mindig vannak hasonló monitorok még olcsóbban, egyelőre nem bántam meg a vételt, meglátjuk 1 év múlva mi lesz a helyzet.
-
válasz
gyuribácsi88
üzenetére
Köszönöm szépen, elgondolkodtató!
-
Moby
veterán
válasz
4264adam
üzenetére
A témának semmi köze ahhoz, hogy sdr-ről vagy hdr-ről beszélünk. 10 bites SDR anyag kreálható bármilyen content creatorral. Photoshoptól kezdve bármivel. A windwos tudja is ezt kezelni, de csak akkor, ha ACM-t használsz.
itt egy kép:
[link]
Ezt megnézheted 10 biten, meg 8 biten is. 8 biten ott lesz a banding. És mindkét esetben SDR-ben leszel. -
Moby
veterán
Egyébként itt a lényeg:
[link]
Without ACM, the DWM (Desktop Window Manager) restricted windowed apps to output content at only 8 bits per color channel, even if the display supported a higher bit depth.Szóval az vanik, hogy vagy lebutítja az ember a 10 bites monitorát 8 bitesre, vagy használja a a windows ACM-jét, ami szar. Szép...
-
Moby
veterán
-
Moby
veterán
Na erről még nem hallottam, de a hatását tapasztaltam. És nem értettem miért lettek a színek olyan élettelenek az OLEDEN "valaminek" a hatására.
Windows 11 ACM
Namost nálam még bonyább a dolog, ha kikapcsolom az ACM-et, és a kijelző kimeneti színbeállítások alapértelmezetten van, visszavált 8 bitre. Nvidia driverből rá tudom force-olni a 10 bitet, de hogy ilyenkor mi is történik valójában, az kissé homályos. -
HEAHEA
aktív tag
válasz
NyalokAA
üzenetére
Köszönöm a tanácsokat mindenkinek.
Már majdnem megírtam, hogy teleítés után jó lett, de most megint előjött a "legjobb" hiba, igaz csak az értesítés, minden más egyéb nélkül.
Valamiért aszt gondolom, ez szoftveres gebasz lesz, majd tesztelgetem az ajánlott tippeket megfogadva is. Amióta megvan ez a monitor azóta tapasztalom ezt.
Ha meglett a megoldás , majd jelentkezem.
DE, hogy ON is legyek. Amióta megvan ez a monitorom (Philips Evnia 49M2C8900/00), az elején a pixel frisítéssel vacakoltam, nem tudtam mikor fejezte be miután feldobta a 4 óránkénti értesítést a művelet elvégzéséhez, mert amikor elfogadtam, nem tudtam mikor végzett, mert a kép nem jött vissza, de pc nem állt le.
A Windows zavart be, az alvó állapotnál kellett módosítani az időt, így már jó volt az egész. A pixel frisítés után (4-5 perc) visszajött a kép és ott folytatthattam, ahol abbahagyhattam. Viszont sokkal fényebb módban tért vissza, nem abban a féynerőbeállításban, amiben használom. -
NyalokAA
senior tag
Tiszta Windows telepítést mondtam volna , de azon túl vagy. Én megpróbálnék másik dp kábelt. Biosban a gpu beállításokat átnézném. Esetleg kapcsold ki a Sam-et. Illesztőprogram időtúllépés az egyik “legjobb” hiba mert ezer oka lehet
, de biztos nem a monitor a rossz. Am4 platformon b450 es lapban nekem pl ugyanez a hiba akkor jött elő , ha a ramok 3600mhz-en mentek 3200mhz helyett. Pedig a gpu illesztőprogramnak meg a ramoknak aztán sok köze nincs egymáshoz -
weri
senior tag
-
HEAHEA
aktív tag
Sziasztok! Gondoltam itt is rákérdezek, tapasztalt-e valaki hasonlót monitor csere után: [link] Tudom, ezer oka lehet még, de találtam olyat is a neten, hogy AMD kártyáknál a magasabb képfrissítés ilyesmi hibákat okozhat.
A korábbi monitorom egy 2560x1080, 75 Hz-es , ips LG , a mostani egy 5120x1440, 240 Hz-es Philips oled.
Okozott valakinek a magasabb képfrissítés valamilyen problémát, ha igen, mi volt a megoldás? -
Grampy
aktív tag
Összhatásra értettem (méret, glossy, mélyfekete bármilyen napszakban, HDR), mivel írtam, film és gaming megy rajta, minden másra 27" 1440p nano IPS-t használok.
Nálam a 27" 1440p oled nem volt opció text clarity miatt. 32" 4k meg aranyáron megy. Ezt a TV-t meg nagyon jó kedvezménnyel vásároltam. (150e ft) -
Szerintem teljesen rendben van, van aki szerint meg nem annyira. Nekem az oled van középen a két oldalán meg 1-1 ips monitor, tehát folyamatosan látom az oled mellett az ips-t is. Egyetlen egy esetben olyan a szöveg, mintha egy kicsi árnyék lenne mögötte, hogy ha fekete a háttér és fehér a szöveg, de ez is oldalfüggő. Mert pl a redditet meg a youtube-ot dark módban használom, és ott semmi gond nincs, az egyetlen oldal ahol nem néz ki jól a text clarity, az az ncore. Na most szerintem emiatt kár lenne skippelni az oledet. Ráadásul ez az első olyan kijelző (az én életemben legalábbis) ahol egyáltalán nem fárad el a szemem, bármennyit is bámulom.
-
jimpo
senior tag
Megfelelő távolságból nagyon pazar.
Azonos távolságból pedig picit rosszabb minta a 27" 1440p

Továbbra is a Pixelméret, magasabb PPI a lényeg.
-
válasz
gyuribácsi88
üzenetére
Netezésre milyen a text clarity?
-
Grampy
aktív tag
válasz
gyuribácsi88
üzenetére
Én is ezt vettem másod kijelzőnek gamingre, filmre. Megfelelő távolságból nagyon pazar.
-
-
jimpo
senior tag
Na várjál.... Nekem LG UltraGear 27GX790A 27″ 1440p 480Hz WOLED van.

-
Grampy
aktív tag
Ez a G5 csak DP 1.2, óvatosan, ha valakinek esetleg kellene a HDR.
-
4264adam
nagyúr
+1 ilyesmi lehet. Amikor a G6-ot vettem is hasonló volt, 3 típus futott:
600SUXEN: USB HUB kábel / 360Hz / LED a monitor hátulján (nyugati régió)
602SUXEN: USB kábel nélkül / 360Hz / LED a monitor hátulján (keleti régió)
610SUXEN: USB kábel nélkül / 240Hz variáns / LED nélkül a monitor hátulján -
Moby
veterán
válasz
Csodamaki
üzenetére
Tök ugyanaz a monitor, az egyik
LS27FG502SUXEN néven fut, és a a nyugati piacokon értékesítik, a másik meg LS27FG500SUXEN néven fut, és a keleti piacra viszik. A különbség annyi, hogy az olcsóbbikhoz(500) csak DP kábel van a dobozban, a másikhoz (502) egy HDMI és egy DP kábel is jár. Jó drágán dobozolt HDMI kábel ez az alzánál
-
kiszi07
senior tag
Nem gondoltam, hogy ekkora vita lesz az egyszerű kérdésemtől.

i7 13700K + 5070, 32 GB DDR5Azért köszönöm a válaszokat, valószínűleg megpróbálom, hogy érezhető lesz-e a különbség. Jelenleg mindkét játékban kb 550 FPS-em van.
-
Csodamaki
csendes tag
Azt írtam, hogy mi van, ha "TELJESEN MÁS" monitort adnak, akkor elég gyorsan tudni fogom, hogy nem azt kaptam, mint amit rendeltem.
És igen, ha nem veszem meg valóban nem kell visszaküldenem. A fű meg zöld. Köszönjük. Egyéb közhelyek helyett lehet érdemes lenne értelmezni azt, amit írtam.
-
jimpo
senior tag
Mesélj még.

Mondjuk írd meg, milyen konfigja van kiszi07 kollágának. Mert azt nem tudom! De szerintem nem csak én nem tudom.
Mondjuk annyira nem érdekel.
-
jimpo
senior tag
-
kiszi07
senior tag
Sziasztok,
van értelme szerintetek váltani a 360 Hz-es G6-ról az 500 Hz-es G6-ra ? FPS Competetive (CS,Valorant) játékra használom. Kb. 100 eurót kell az újra ráfizetnem, mert kaptam egy jó ajánlatot. -
Csodamaki
csendes tag
Szia!
Igen ezt én is néztem, de gyanús az ára, mert kétszer van fent ez a monitor alzán:
https://www.alza.hu/27-samsung-odyssey-oled-g5-g50sf-d13190623.htm - 166k
https://www.alza.hu/27-samsung-odyssey-oled-g5-g50sf-d13190622.htm - 200kSemmi különbség nincs a kettő között az árán kívül, illetve ahol a jótállást írják van egy kódszám, ami más. Egyiknél WH605fg1 másiknál WH605fg2.
Most akkor ez ugyanaz a monitor vagy nem?
-
jimpo
senior tag
Konkrét paneltípust, jobban mondva számot nem ír, de valószínűleg ugyanaz.
MAG 273QP QD-OLED X24 vs MAG 271QP QD-OLED X24 -
jimpo
senior tag
Nevezzük nevén, egész pontosan Samsung Odyssey OLED G5 S27FG500SU
27" 1440p 180 Hz
Utóbbi, azaz a képfrissítés csak ezért érdekes...
Egyébként tényleg Bestbuy
-
F-ECT$
titán
válasz
Csodamaki
üzenetére
Ebben az árban van pár monitor, ami szóba jöhet, szerintem giga különbségek nincsenek köztük, én pár hete ezt választottam, egyelőre tetszik:
MSI MAG 271QP QD-OLED X24
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen egeret válasszak?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- EAFC 26
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- E-book olvasók
- laca223: Miért győz a kollektív meggyőződés akkor is, ha saját magát teszi tönkre?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Autós topik
- Spórolós topik
- További aktív témák...
- Keveset használt 31.5" Dell Gaming G3223D - Alza Ggrancia!
- LG UltraGear 32GQ85X-B LED IPS Monitor! 2560x1440 / 240Hz / 1ms / FreeSync / G-Sync
- LG UltraGear 32GQ950-B 4K 160 Hz - Használt Monitor (2024)
- Fujitsu 27" B27-8 TE Full HD 1920x1080 hófehér monitor állítható magasság, PIVOT, HDMI számla + gar
- KARÁCSONYI AKCIÓ ! LG 34GS95Qx-B 34" Ívelt OLED MLA Wqhd 240HZ 0.03 MS Gaming Monitor !
- Újszerű Apple Macbook Air 13 - M2 - 8/256GB (MLY33MG/A) éjfekete - 141 Ciklus - 1+ év garancia - HUN
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRCSÖKKENTÉS Thinkpad P52s workstation: Core i7 8650U, 32GB RAM, P500 VGA új kijelző / akkumulátorok
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

Gigával nagyon megvoltam elégedve, de ahelyett javult volna, elkezdett iszonyat coil whine hangot adni, csendben szoba másik végén hallani lehetett.
Még pont belefért visszaküldésbe. Ausztriából sikerült 509 euróért egy Philips 27M2N8500-at szerezni. Ez csendben van és szintén nagyon okés.

Skynet258