- Az Amazon 54 milliárd dollárt pumpál Nagy-Britanniába
- A Tesla és a Google volt mérnökei AI által írt szövegek után kutatnak
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Itt a legkisebb asztali GeForce RTX 50-es VGA
- A ViewSonic új üzleti monitorai megoldják az online kommunikációt is
-
PROHARDVER!
OLED tanácsok, tippek, tudástár
Új hozzászólás Aktív témák
-
emiki6
veterán
válasz
kiszi07 #1269 üzenetére
de miért használja max 5%-a a profi játékosoknak ?
Olyanok a sztenderdek és a szponzoráció.
Meg is találtam a videót róla:
Why Pros Use 1080p Monitors -
válasz
kiszi07 #1265 üzenetére
Szerintem a TN Zowie és társai az inkább a 24" miatt vannak még a versenyeken használatban, mert a 27" is aránylag nagy a pro játékosoknak, 32" meg pláne.
Ha lenne 24" 360/480Hz OLED szerintem nagyon hamar átmennének rá a pro játékosok, de sajnos nincs-nix-nulla a 24" oledek száma.
-
4264adam
veterán
válasz
kiszi07 #1265 üzenetére
OLED előnye komptetitiv játékban hogy 1ms helyett 0.03ms a válaszidő, 240 hz 3.4ms helyett 360Hz-en 2.3ms az input lag és ezek mellé szinte nulla az RGB túllövés tehát azonnali a színek beállása. LCD esetén a folyadék kristály elektromos hatásra rendeződnek és ez is időbe telik.
Ezeket tudom felhozni előnynek amik téged érintenek FPs shooterben.
Emellé végtelen kontraszt és hatalmas színtér lefedettség.
Nincs tökéletes kijelző de jelenleg az OLED áll legközelebb hozzá
-
Årpi
őstag
válasz
kiszi07 #1265 üzenetére
Kíváncsi leszek majd a véleményedre. Egy 540/600 Hz-es TN Zowie papíron egyébként tényleg jobb lehet, de a 240 Hz-esnél szerintem jobb lesz az OLED. Arról nem is beszélve, hogy az OLED-nek rengeteg előnye a TN-hez képest, így összességében is jó ugrás lesz. Szerintem egy 360 Hz-es OLED-nél sem a kijelző limitál már, még a profi játékosoknál sem, hiába mérhető ki minimális előny a TN javára, így ezért is mentem az OLED felé én is.
-
Årpi
őstag
válasz
kiszi07 #1263 üzenetére
Bár nem az a modell, de én is kompetitív játékokat (CS2, Rocket League, Valorant, Fortnite) tolok leginkább a 360 Hz-es, 3. gen QD-OLED monitoromon. Motion clarity eszméletlen, pedig 240 Hz-es IPS-ről váltottam, nem 60 vagy 144 Hz-ről. Abszolút érezhető volt számomra, jobban, mint annak idején a 144 -> 240 Hz IPS váltás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei Mate 20 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest