Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Lenovo Legion Go: a legsokoldalúbb kézikonzol
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen CPU léghűtést vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- SSD kibeszélő
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- A Windows 11 nem akarja ránk erőltetni az AI applikációkat – vagy mégis?
- OLED monitor topic
- Milyen egeret válasszak?
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlacKSouL
addikt
Mindenki máshogy éli meg ezt a 2 napot. Szomszédasszony például második napja reggeltől estig süt-főz.
Nálunk ez régebben karácsonykor meg húsvétkor volt szokás. -
Mindenki mindenki fodrásza - én meg itten kopaszodok...
-
tildy
nagyúr
Hat nem hiszem el, hogy ennyire nehéz 52-es női gepida alboin 200t kapni..

-
ladybug
őstag
Na, megint témánál vagyunk!

Érdekes, ahogy egy fűtés/szobahőmérséklet témában eljuttok a genitáliákig!
Ah, még mindig lenyűgöz a férfi gondolkodásmenet.
-
parandroid
félisten
válasz
fokukac
üzenetére
21 fok van, de padlófűtés, szóval viszonylag egyenletesen szórja. Nekem ez full kellemes, asszonyka vacog ugyan néha, de egyrészt sál-sapka-frottírzokni, másrészt hogy kényszeríteném 22 év után, hogy rám másszon, ha nem a kihűlés ellen küzd az életéért?

Vakvarnyúcska: Bele se merek gondolni, hogy ebben az etimológiában mire jutottál a név maradékával… De szerencsére kijelenthetem, hogy nem stimmel a gondolatmenet.
p
-
NoLF
veterán
válasz
fokukac
üzenetére
Hat, na. Erzem, hogy a fal hidegebb, de altalaban nem a falhoz allitva tevekenykedek a hazban, hanem jovok-megyek-ukok-allok, igy kvazi a fal jomerseklete mit sem szamit nekem abban a tekintetben, hogy a testem koruli levego hany fokos.
most az adszony lazas, ugyhogy feloattintottam 21,5-re -> en rovidujjuban-kisgatyaban flangalok, a kertben napkozben is igy tevekenykedtem.
ilyenek vagyunk, na - masok! -
szőröscica
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
En se nullassal csinalom, frizurat keszitek magamnak.
Fent 21mm, szepen atvezetve 18 es 15mm-el oldalra, ahol pedig atmenetesen vagom 3-6-9-12mm-re.felreertes ne essek, nyilvan nem annyira penge frissen vagva mintha egy fodrasztol jonnek ki, de 2 nap utan semmi kulonbseg nincsen, es en egy atlagos csavo vagyok, egy penzugyi szolgaltatonal vegzek oltonyos munkat a szamitogep elott rohadva (vagy mackoban otthon), semmi szuksegem borbely altal keszitett frizkora egy vagyonert. De meg sima fodraszosra sem 3-4k-ert.
-
válasz
FehérHolló
üzenetére
mi? Hogy a p*csödre varrjunk gombot?
Amúgy nincs ezzel gond. Amíg otthon, 4 fal között csinálod
Ha Mikrobihoz mész, öltözzél azért fel, mert hideg lesz
-
parandroid
félisten
válasz
szőröscica
üzenetére
Itt 20 EUR, viszont 12 perc alatt készen van vele, és normálisan néz ki. Öreg vagyok én már kopasznak... Kb 6 hetente ennyi belefér.
Amúgy ja, ez is a coviddal drágult meg, előtte mindig 16 volt. Aztán bevezették a kötelező mosást, ami azóta ugyan elmaradt, az ár viszont maradt.
p
-
szőröscica
addikt
Ma hallottam, hogy a XV. keruleti fodrasz, akihez korabban jartam, 2800-rol 3500-ra emelte a ferfi hajvagas arat. Igy meg jobban esett netto 25 perc alatt leturni magamnak delutan.
-
BlacKSouL
addikt
Más: vettem egy Fenix E35 V3 zseblámpát...kurvadrága, de letépi a fejed olyan fényt tol. Eddig mindig csak ilyen eco lámpáim voltak, először kb 1990-ben egy góliátelemes egyenes nagy tölcséres izzós, még megvan, csak már nem használom. Aztán angliában vettem 1994-ben egy olyat, ami alapból fénycsöves, de volt rajta foncsoros reflektor, és ami szenzáció volt, kriptonégő volt benne. Három baby kellett hozzá. Szerettem, erdei táborban hasítottam vele. Aztán ilyenolyan kis promólámpák után kaptam egy Vartát a siófoki Palace-ban egyszer Varta elemlámpás parti címén, az nagyon jó irányfényt adott, két babyvel. Utána tescoban szereztem 3 db dinamóst, ezek egész jók, és a dupla gombakku 11 éve elvan. Ezek már ledesek. Autóba vettem egy Lidlis fejlámpát, az 3 AAA elemmel megy, egész szép fénye van, 3 üzemmóddal. Majd vettem egy 9 ledes fejlámpát, kínait, az hamar feladta.
Melóba menet a vonatmegálló és a cég porta közt nincs világítás, 5:40 körül vaksötétben kell 1 km-t letolni. Cégnél volt egy fókuszálható emos, 3 AAA akksival megy, nem kiemelkedő, de jó fénye volt. De nem volt elég. Megvettem a Fenixet... 5 fokozat+stroboszkóp, 50-150-600-1200-3000 lumen. Azt hittem ez csak olyan kínaias számozás. De nagyon nagyon nem. Ja, 5000 mAh-s, 18 Wh Li-ion akksi van benne, az akku tetejébe kell usb-c-t dugni, és a + pólus közepe ledes töltésjelző. De az hogy egy tenyérnyi kis izé, szemből ránéz az ember, egy 2 centis kis optikát lát, aztán turbo fokozatban 200 méterig reflektorszerű fényt ad, az döbbenet.
Ha valaki ilyesmiben gondolkodik, ajánlom.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
A mi tömbjeinkben a konyha és a kisszoba észak-északkeletre, a nappali és a háló dél-délnyugatra néz. Októbertől áprilisig a nap kb. 11:00-tól 16:30-ig a déli oldalon utóbbi szobákba besüt, és mivel dupla erkélyajtó és duplaszárnyú ablak, illetve 3 szárnyas ablak faltól falig üveg, ezért 0 fokos nappali kinti hőmérséklet mellett kb. 21-22 fokot simán tud csinálni, de ilyenkor mint pl most, 25-26 is tud lenni. Rásegítve egy fekete kartonplaszt lappal télen is simán van 23. Pusztán attól, hogy besüt a nap az ablakon.
Erre azt látom a szemközti házban, de a miénkben is ha arra megyek, hogy ha süt a nap, a 64 lakásból 38-40-ben vagy félig, vagy teljesen le vannak engedve a redőnyök. Vagy a 3 ablakszárnyból csak 1 van félig felhúzva. De a fűtést már szeptember elején(!) bekapcsoltatták, mert van aki fázik...
Ezek szerint azokban a lakásokban sok NoLF lakik akik 21 fokban megfulladnak a hőségben? :)
-
Azért nem vagytok semmik... Megdögleni a 22 fokban...
hát, na.Szobahőmérséklet.
Most kint vagyok. 19 fok van, egész nap rövidujjúban voltam, vagy a nélkül.
De ha bemegyek egy szobába, ahol 19 fok van, és a fal is olyan hideg, akkor oda nem csak pulcsi, hanem kabát kell...
A fal iszonyat sokat számít a hőérzetben.
Ha a szomszédod fűt, vagy nem fűt, iszonyatosan sokat számít. -
ToBeY
nagyúr
Én pont fordítva vagyok mint te.Nem rég voltam vendégségben és hideg volt (16fok) én pedig végig termo pulcsiban ületem a lakásban.
Ilyet kérdez unokatesóm ennyire fázol,felcsavarjam a termosztátot? á hagyjad csak megvagyok.
Panel környezetben hamar hozzászokik az ember a 24-25 fokhoz télen is.
Most éppen 25-26fok ahogy nézem az old school hőmérőmet
[kép] (fűtés most nem megy,mert éppen kellemes) -
NoLF
veterán
válasz
ladybug
üzenetére
En sem vagyok hajlando, akarmilyen kicsi is a haz, megdogleni a 22 fokban mert en ugy mar nem kapok levegot telen a hazban. Ha vendegsegbe megyunk valahova es ilyen 23-24 fokok vannak es rendesen halalomon vagyok. Ugy vagyok vele, hogy a boromet nem tudom lefejteni, pulovert meg zoknit viszont barmikor fel tud venni az, aki fazik (feleseg termeszetesen).
szerencsere ebben megerto, o sem szivesen fizet feleslegesen es pazarolja az energiat, ha egy plusz ruhadarabbal el lehet intezni az egeszet. -
ladybug
őstag
válasz
gaborbol
üzenetére
Tetszik az őszinte megnyilvánulásod: “ Boldog hazassagban elokent megerosithetem, hogy ahova a feleseg allitja.”

Amúgy ez nálunk is így van, csak fordítva. Én szeretem a meleget, elülnék 23 fokban a lakásban. Viszont a mai árak mellett ez elég drága mulatság egy három szintes háznál. Péter meg pólóban jár-kel a 21 fokban, amíg rajtam két réteg hosszú ujjas ruha van. 🙈
-
Vérboci
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
na igen. a kedvencem, hogy a fával fűtés azért jó, mert megújuló energia... végülis, ha kivárjuk...
aztán ugrunk a következő hírre, hogy egészségten a levegő Kazincbarcikán meg Putnokon.
újabb ugrás:
az EU a dízel autók betiltását terveziújabb cikk:
az AdBlue a káros kipufogógázt nitrogénre és vízre alakítja.
...az igazság? Az odaát van.
-
parandroid
félisten
válasz
Vérboci
üzenetére
Ez érdekes kérdés amúgy. Gyakorlatilag az egész ország egy potenciális geodéziai erőmű tetején terül el, de nemhogy erre irányuló techológiákat nem fejlesztünk, de a méregdrágán vett import energiahordozókat is igyekszünk a lehető legpazarlóbb módon felhasználni (lakásállomány energiahatékonysága, távfűtés, megújuló energiaforrások ellehetetlenítése, hulladékkal fűtés hallgatólagos támogatása, szénerőművekkel való korrupciós játékok, meg ilyenek).
p
-
gaborbol
őstag
válasz
fokukac
üzenetére
“szerintem ezen kár így moralizálni, minden ember más.”

Ez teljesen igy van. Boldog hazassagban elokent megerosithetem, hogy ahova a feleseg allitja. Ejjel 18. Nappal 20, telen-nyaron. Ha ez a teljesen idealis allapot valamiert nem lenne megfelelo szamomra akkor engedelyt kerek amire a valasz az szokott lenni, hogy : absolutely, positivity, NO.
Kulonben engem total nem erdekel. -
válasz
parandroid
üzenetére
szerintem ezen kár így moralizálni, minden ember más.
én pl. a 23 fokot szeretem a szobában, ennyi, lehet oszolni
de az igazság az, hogy ez, a hőérzet, egy csomó dologtól függ, pl. milyen a szigetelés, hidegek-e a falfelületek, fűt-e a szomszéd, stb.
de az kurvaélet, hogy nem fogok otthon termo pulcsiban ülni. -
parandroid
félisten
Itt is igaz az, ami mindig: túl nagy különbség a kint-bent között nem szerencsés. Amikor kint 30+ fok van, akkor bent nyilván kellemes a 24, amikor kint 10 fok alatti a hőmérséklet, akkor magaddal baszol ki, ha 20-21 foknál jobban befűtesz. Bár a te hőérzékelésednek már úgyis mindegy, ugyanolyan perverz, mint tildié, csak másik irányban. Értem én, hogy ti élvezitek az egyszeri halandó számára extrém hőmérsékleti viszonyokat, csak komolyabb együttérzést ne várjatok el hozzá.
p
-
ToBeY
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Nálam klíma is 24 fokra van belőve nyáron,már amikor bekapcsolom.
-
tildy
nagyúr
Na, végre kedvemre való az idő . Így hajnali -1 fokhoz minap már kabátot is fel kellett vennem. De csodaszép a magyar ősz😃
-
concret_hp
addikt
ha nem csinálnánk semmit, a lakosság kb. 2-3%a elpatkolna, az kb. olyan, hogy egy pakli francia kártyából eltalálod-e a legfelső lapot, vagy másképp nézve, mintha egy közepes méret megyényi ember eltűnne (vas, zala, somogy, baranya, bács-kiskun pl) a hosszú távú hatások miatt kb. minden 10-20. embernek lennének ilyen-olyan problémái (ami lehet hogy 20-30 évig tart). nem egy ebola, de azért nem is egy sima megfázás

-
Vérboci
addikt
akkora "kukaságot" mondtál, hogy a holdról is látszik, de inkább nem bántalak

elég ha elhiszed nekünk, hogy nem úgy van, ahogy gondolod. és akkor mi is nyugodtan alszunk ma
btw az egész vírusosdi elején én is voltam ilyen nem is halnak meg annyian fázisban, ahogy szerintem sokan, de aztán mára a matek megmutatta, hogy mennyi az annyi
-
válasz
Vérboci
üzenetére
Speciel több 100 embert ismerek, 1 emberről tudom hogy abban halt meg.
Ez tömeges?
Személy szerint nem látom olyan veszélyes dolognak mint amilyenek be van állítva, de ha mást kerdezunk meg, ő meg halálos járványnak látja.
Mindenkit sajnálok és részvétem ha érintett, de egyéni tapasztalataim alapján a véleményem eddig az, hogy ez nem a 100 évvel ezelőtti pestis (vagy mi volt akkor) hogy a lakosság jó része meghal.Ui: be vagyok oltva, szóval nem vagyok oltás ellenes...
Ígérem ez volt az utolsó hsz részemről erről.
-
válasz
parandroid
üzenetére
Ne menjünk ebbe bele...
Itt pláne! -
válasz
venember83
üzenetére
Köszi, már olvastam közben.
OFF: Kíváncsi leszek a következményekre...UI: 2 oltásom is van, szóval engem ilyen szinten nem érint, de van pár kolléga és mások is akik nem fogják alapból beoltatni magukat (közülük van olyan is akinek van alap egészségügyi kockázata, őket meg tudom érteni)
UI2: Be is fejeztem
-
válasz
parandroid
üzenetére
Nem próbáltam, de kicsit értem azokat az embereket akik nem oltják magukat, hogy ha ez olyan halálos vírus lenne, akkor itt tömegével kellett volna halnia az embereknek, de nem az, így mindenkinek joga van eldönteni hogy kéri e, vagy sem az oltást, és ez nem 1 olyan oltás, ami hosszú évek alatt bizonyított...
Védi az oltás, ezt én se vitatom, sőt akik nem akarják beoltatni magukat, szerintem ezt a többségük nem is vitatja.
Azt nem tudjuk hogy bárkiben is ez a vírus jelen van e, vagy sem, rendelkezik e antitesttel. Először is tesztelni kéne, vizsgálni kéne hogy van e antitest a szervezetében, és annak az eredménye alapján kéne az oltást javasolni, vagy sem, nem úgy hogy boldog boldogtalan oltassa be magát, aztán ha bármi történik az illetővel, akkor senki se vállalja a felelősséget a történtért.Te is írod, hogy ahogy van tálalva az egész az nem kevés aggályt vet fel, és emiatt is merülnek fel a kételyek, kérdések... El van ez bacva ahogy kell!
-
NoLF
veterán
1 nap diszkomfort után 2 nap lázas itthonfekvés, de ma kezdek jobban lenni, lázam megszűnt. tüneteim eddig: fejfájás, láz, izomfájdalmak. 4 rapid tesztet csináltam eddig, mind negatív. háziorvos hozzám se szagolt, csak elküldött a picsába, hogy ez kovid, mit keresek én ott. se azt nem kérdezte hogy vagyok, se azt, hogy miben tud segíteni, se azt, hogy kérek-e gyógyszert, csak annyit közölt, hogy húzzak a picsába és ne merjek még egyszer odamenni.
hehe, remek kis hely ez, én mondom!

-
szőröscica
addikt
válasz
venember83
üzenetére
Mekkora mértékű emberi sötétségre vall, hogy képesek energiát fektetni abba, hogy kiderítsék, kit kell megkenni, hogy kapjanak ilyen igazolást, nyilván el is mennek érte, stb. Nem egyszerűbb odaállni, beoltatni magad, aztán élni boldogan az életed?
Btw, tegnap kaptam harmadik pfizert a 7 hónapos astrámra, minden ok.
-
venember83
nagyúr
válasz
parandroid
üzenetére
Amekkora biznisz, meg tömegsport az oltási igazolások hamisítása...
Bukarestben az egyik oltópontot bezárták, mert kiderült, hogy onnan származnak egyes hamis oltásigazolások.
-
BlacKSouL
addikt
Ha egy gyárban van 2 lakatos, és 2 villanyszerelő karbantartó, és váltott ügyeletben vannak 14-06-ig, de az egyik megbetegszik coviddal(oltatlan), a másiknak 0-24-ben kell(ene) dolgozni+ügyeletet tartani. Heti 7 nap. Ha nem tudja vállalni az adott ügyeletet, a gyárban meg van egy villamos hiba, akkor adott területnek onnantól kampó a műszak. És ez akár 3-4 hétig is eltart.
Például. (Megtörtént eseményeken alapuló sztori)Ha a 4 karbantartóból egy sem oltott, és mindenki elkapja, akkor kb megáll a gyár. Ha 3 oltott, 1 nem, és az oltatlan elkapja, a többi eséllyel nem, akkor van esély hogy a gyár döccenve de tud menni.
Oltatlan kollégák, ismerősök közt jelenleg van pozitív tünetes beteg, oltottak közül nincs.
Ugyanakkor én is két oltás után kaptam el. De 3-4 nap után már semmi bajom nem volt. Oltatlan főnököm 3 hétig halálán volt, oltatlan kolléga 3.hete rosszul van.Én ilyen nagyon nem reprezentatív infókkal tudok hozzátenni.
-
parandroid
félisten
Ne próbálj ironizálni, mert ezzel nem érdemes. Főleg azért nem, mert amivel te itt ironizálsz, az oltásellenes aktivisták kedvenc érvrendszere.
De igen, védi az oltottat az oltás, de nem 100%-os hatékonysággal. Másrészt az oltottat hiába védi az oltás, és továbbadhatja nem oltottaknak, akikkel találkozik.
"Illetve a nem beoltottak közül is sokan élik világukat több mint 1,5 éve"
Ja, nekem se volt még soha balesetem, minek az a biztonsági öv? Kösse be az, akinek balesete lesz.
"nyilván megtesznek mindent a normális emberek hogy ne kapják el (pl maszk, kézmosás, távolságtartás...)"
... vagy oltás felvétele. Másrészt nem csak az számít, hogy elkapod-e, hanem hogy milyen eséllyel éled túl, úszod meg egyszerűen. Harmadrészt ha esetleg benned van, de te nem is tudsz róla, akkor vajon továbbadod-e?
Abban igazat adok, hogy a hivatalos statisztikák dugdosása kb a legrosszabb, ami történhet jelen esetben. Az más kérdés, hogy az a gyanúm, hogy azok nagy része, akik oltottan kórházba kerülnek, vagy esetleg belehalnak, azoknak egy jó része valójában nem is volt oltott. Amekkora biznisz, meg tömegsport az oltási igazolások hamisítása...
p
-
tbs
addikt
hmmm. utaztal mar Egyiptomba..? att az utolso kis hivatalnos is el fogja kerni a beutazashoz szukseges oltasaid igazolasat. ugyanugy most is, mint 20eve. a dolog kicsit kerdeses, de az is jelzeserteku, ha felmerul a kerdes...
es az milyen, amikor a privat laboros eredmenyeid viszontlatod az eeszt-ben akkor is, mikor direkt kered a labort hogy NE..?
a problemak, mint altalaban, rendszerszintuek - es az oktatassal kezdodnek. -
válasz
concret_hp
üzenetére
Na várjunk már, aki nincs beoltva, az veszélyezteti az oltottat, hát de nem védi az oltottat az oltás? (próbálok ironizálni, de a kérdésem jogos, vagy nem erre gondoltál hogy csődölhet 1 10-20 fős cég 1 be nem oltott miatt?)
ToBeY: Kíváncsi lennék 1 olyan hivatalos statisztikára, amely mutatja, hogy az oltottak közül (és hogy mivel hányszor oltottak) hányan vannak kórházban, és a nem oltottak arányára.
Na meg azt se feledjük, hogy milyen mellékhatások vannak, mert vannak, ezt nem lehet tagadni, kinek kisebb, kinek nagyobb, nyilván sokaknak meg semmilyen.
Illetve a nem beoltottak közül is sokan élik világukat több mint 1,5 éve, nyilván megtesznek mindent a normális emberek hogy ne kapják el (pl maszk, kézmosás, távolságtartás...) -
ToBeY
nagyúr
válasz
venember83
üzenetére
Én csak kérdem,nem tudom és nem is értek hozzá.

De ehet,már inkább jogi kérdés. -
concret_hp
addikt
igen csak mondjuk az esélyek nem mindegyek... ne haragudj, de aki szerint mindegy az a 20-50-szeres különbség az khm... nem is tudom
és ismétlem egy ember hülyesége miatt simán akár csődölhet is egy 10-20 fős cég...egyébként nálunk a cégnél aug közepe körül volt az a mondás, hogy mindenki be van oltva ( rasztazenekarosok voltak páran akiknak sok hét volt a 2 közt), de mégis full HO van, opcionális bejárással)
-
válasz
concret_hp
üzenetére
Ahogy mondod, semmi köze az orvoson és saját magán kívül senkinek, hogy ki van beoltva és mivel.
A beoltott is tud fertőzni, és beoltott is tud beteg lenni...
Innentől kezdve árnyaltabb a kérdés. -
concret_hp
addikt
válasz
kraftxld
üzenetére
jogilag azért ez érdekes, mert egészségügyi adat h oltva van-e XY, ahhoz meg semmi köze a munkáltatónak, bár lehetséges, hogy emiatt kell az oltási igazolás.
én amúgy egyet értek vele, egy bármekkora cégnél tök nagy problémát tud okozni, ha egy ember megfertőz 10et és akár 1 hónapra offolódnak.
-
Ki mit szól ahhoz, hogy a munkáltató kötelezhet az oltásra?
Én be vagyok oltva, engem nem érint, de kíváncsi vagyok. (amúgy speciel nem értek egyet a döntéssel) -
ladybug
őstag
válasz
Vérboci
üzenetére
„ Egy ország átlagos IQ-eredménye azonban összefügg a gazdasági növekedéssel és a tudományos innovációk számával is, ami viszont rossz hír lehet a (butuló) világnak.“
Ezt a tendenciát én is észrevettem, hogy butulnak az emberek. Sajnos néha korosztálytól és iskolai végzettségtől függetlenül.
-
Vérboci
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
azért ez akkor is lesújtó. nem csak a dinoszauruszos, az összes többi a cikkben.
az ország fele de facto buta mint a föld.
szerk.: nyilván nem csupán magyar sajátosság, a hülyeség a világban átlagban egyformán van elosztva, de akkor is fura ezt így olvasni. tiszta középkor -
parandroid
félisten
válasz
Vérboci
üzenetére
Rosszul értelmezed. Nem az van, hogy nem tudja, hanem az van, hogy leszarja. Begubózodik a saját kis buborékjába, ahol jézus szíriuszi herceg, és a magyarok királya, a gyíkemberek irányítják a sorost, a billgéc 5g-t injekcióz a vakcinákkal, és a háttérhatalom kemtrélt permetez az égből, ami ellen csak a grabojov-számok védenek meg minket.
p
-
Vérboci
addikt
[link]
sokan mondják, hogy IQ teszthez kellene kötni a választójogot. lám, ennél egyszerűbb kérdéssel is szűrhető lenne a nép. -
ToBeY
nagyúr
Másnál nem laggol a ph androidon?
Nálam annyira fagy amikor gépelek,hogy kb használhatatlan.Egyszer már volt ilyen,akkor a voda banner volt a probléma -
lenox
veterán
Van egy ilyen kis projektem, hogy par kamera streamet szeretnek realtime hdd-re irni. Ok, nyilvan surveillance vagy nas hdd kell hozza. Annyival van megfejelve, hogy truecrypt-elve van a drive. Igy aztan siman behal 5-6 streamnel is olyan 10 MB/sec-nel, mikozben egyebkent joval tobbet tud a drive. Valakinek valami otlete?
-
BlacKSouL
addikt
Ok, akkor az már világos, hogy maffia van, védelmi pénz kell hogy az áru kint legyen a polcon.
A következő, hogy hogy kerül be egy új termék? Mondjuk egy kis darabszámú új főzésű tétel. A bolt rendeli, a főzde szállítja, van szerződés kötelező százalékra, vagy mi indukálja a folyamatot, aminek végén a polc tetejére ugyan kikerül a papírdoboz 12 db sörrel, de ott is dekkol bontatlanul hetekig, hónapokig?
-
gaborbol
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
En anno tescoba, sparba meg intersparba voltam, igaz meg 2009 elott, szoval az se most volt. Kulonben a korrupcio teljesen beette magat mindehova ergo barmi megtortenhet.
-
válasz
parandroid
üzenetére
Simán lehet, h kis boltoknal meg mindig így megy. Amiről én tudok, az a Tesco meg társai, ott ezt hivatalosan csináljak.
-
parandroid
félisten
Jó, most már 9 éve nincs semmi rálátásom a dologra, csak azt tudom, régen hogy ment. Nem tudom, mennyit civilizálódtak a viszonyok, az évezred elején durván vadnyugati állapotok voltak még…
Bleki: Igen, nagyjából erről van szó. Ha azt akarja, hogy normálisan fel legyen mindig töltve a polc, és abból is a jobb helyeket kapja, akkor fizet. Kvázi zsarolás szinten ment a dolog.
Gaborbol: Kis boltoknál a kisvezetőket kellett kenni, nagy láncoknál a beszerzőket. Meg ha pofátlan volt az áruházi management, akkor plusz őket is. Területi képviselőknek vannak sztorijaik…
p
-
gaborbol
őstag
válasz
parandroid
üzenetére
Gyakorlatilag centire fizetnek, pontosan megveszik hivatalosan, hogy melyik sor melyik polcara kerul, es a gyarto vagy a szerzodtetett partnere kuld ki polcszervizest aki konkretan kipakolja es bearazza, kiigazgatja meg beszedi a lejart-serult termeket. Tehat nem csak fizet erte , de meg extra embert is fizet.
Par evig csinaltam anno masodallasba.
Nagy cegeknek, nem kezmuvest. Lehet arra meg lehet kenni valami kis bolt fonoket valahol a semmi kozepen.
Nagyboltba? Nem hiszem a terulet kepsiveloknek ki volt adva az ellenorzes meg a rendeles is.Polcszervizes talan heti ketszer megy , mert annyit fizetnek. A bolti elado altalaban leszarja az ilyen termekeket, mert hat van ra fizetet ember, ezert ha kifogy masnap akkor ugy marad amig megint nem megy.
-
Lortech
addikt
-
BlacKSouL
addikt
válasz
parandroid
üzenetére
És akkor aszondja a Dreher hogy ő ad a tarjáni spar boltvezetőnek legálisan havi egy millát, meg zsebbe .sztudja mennyit, hogy a szedresszamócás löttyösmittudoménmi mindig szemmagasságban legyen, meg nyolcvanezret hogy a bak mindig csakis a fóliázott tálcán a padlón, de polcon ne?
A MadScientist meg ad százezret hogy a jam72 legyen a felső polcon, de nem ad semmit a Rákóczi Túrósért, az maradhat a raktárban vagy bontatlan dobozban az utántöltőn?Értem, hogy meg kell venni saját webshopjaikban, csak én már geciségből is mindig lekúrom dobozostól a polcokra üres helyekre. Nyilván a polcszervizesek napi 20x átrendezik maguknak, de akkoris kapják be.
-
válasz
parandroid
üzenetére
Hm? Marmint ez hivatalosan elmondjak, ha peldaul sort szeretnel kirakni a pultra. Te nem igy tudod?
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Spórolós topik
- Le Mans Ultimate
- Lenovo Legion Go: a legsokoldalúbb kézikonzol
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Sopron és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen alaplapot vegyek?
- Foxpost
- További aktív témák...
- AMD Radeon RX 7600 8GB OC HIBÁTLAN!!
- Hibátlan 2+ Év Garancia! GIGABYTE GeForce RTX 4060 EAGLE OC 8GB
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! AMD Ryzen 7 9800X3D 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5090 32GB GDDR7 1200W
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 64GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- AZONNAL KÉSZLETRŐL! Intel Core i5 14600K 32GB 6000MHz RAM 2TB Gen4 SSD RTX 5060 8GB FSP 750W
- Samsung Galaxy S22 Ultra 256GB, Kártyafüggetlen , 1 Év Garanciával
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Keresünk dokkolókat
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 10500T / RTX 3050 / 32GB DDR4 / 512 SSD!
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Fent 21mm, szepen atvezetve 18 es 15mm-el oldalra, ahol pedig atmenetesen vagom 3-6-9-12mm-re.

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

és ismétlem egy ember hülyesége miatt simán akár csődölhet is egy 10-20 fős cég...