Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vérboci
addikt
válasz
kraftxld
üzenetére
Nem kell első munkahelyről nyugdíjba menni nyilván, de így 7-8 munkahely után most már "elülnék a seggemen" 4-5 évnél tovább is.
Ez a képezd magad című duma nekem mindig demagógiának tűnt. Nem azért tanul az ember gépészmérnöknek évekig és gyűjt tapasztalatokat 20-40 éven át, hogy aztán egy nagy hátraarccal szívsebész legyen. Nem lehet mindenki ájtís se.
Nyelvtudással nem lesz gond, és ha most olyan szarul fog menni a cégnek, mint ahogy gondolom, akkor is 1 hónapon belül van másik állás, csak engem ez nem tesz boldoggá.
Ha úgy vesszük, pár szakmaváltáson (vendéglátás, oktatás, járműipar) már túl vagyok, és valahogy mindig azért kellett váltani, mert elfogyott a pénz a szegmensben.
Én a jelenlegi helyemen szeretnék még egy 10 évig ellenni, aztán utána már bármi jöhet, felnőnek a gyerekek is. De ez a folyamatos bizonytalanság, meg a benchmarking célból megejtett állásinterjúk is az agyamra mennek.
Tízből 9 hely még ott tart, hogy 8 óra 45 perc a munkaidő, mert ugye le kell dolgozni az ebédszünetet, meg azzal "csábít", hogy lehet túlórázni.
Kösz, de nem. -
válasz
concret_hp
üzenetére
Én nem vérnyogok - a fiataloké a jövő. Mindíg így volt és mindig így is lesz. De az állandó versenyhelyzet mindenkit tönkretesz. Barátom majd 5 évvel fiatalabb mint én. Nincs végzettsége mégis euro milliomos. Na róla nevezték el a workaholic témakört. Ha nem tud keresni 1€-t már vörös fejjel üvölt. Még a gyerekei és a családja is kurva olyankor.
Szóval köszi de nem. Értsek egy dologhoz, az tetszen és legyek vele boldog. Ehhez sokminden kellene (pl h a munkaadók ne legyenek suttyók, a munkavállalók be legyenek telhetetlenek. -
Az árváltozások jelenlegi kedvenc pontja számomra:
Használt teleszkópot keresek a biciklimhez, mert újat 2022 márciusára tudnak kb jósolni a boltok.
A használt tesztek alapján emberünk 2013 környékén vette a 2011-es modellt 20 ezerért, amit jelenleg 25-ért árulnak 2021-ben, használtan.Azt hiszem töltök valami töményet és megvárom a fb csoportok feléledését és körbenézek ott is.
-
ToBeY
nagyúr
válasz
Marcsello31
üzenetére
Lécci ne ide!
fb/insta/whatsApp pedig behalt Facebook, Instagram, WhatsApp go down -
lenox
veterán
válasz
Marcsello31
üzenetére
Az idegeimre?

-
válasz
Marcsello31
üzenetére
A te kommentedet csak az enyém írása után olvastam, így olvasd újra.
Na ez már jól kezdődik.
Nem kell ide alkohol. -
Marcsello31
őstag
Citroghost
. Nem is ezért jöttem ide "trollkodni". Csak érdeklődés képp kérdeztem meg. Pedig nekem nem megy, ezen az oldalon sem:
https://www.facebook.com/
és nem csak nálam:
[link]
Citroghost, dobjunk fel egy témát hátha kiforr belőle valami "lecsó."
-
Nem működik a közösségi média, úgyhogy most ide jöttem pusztítani.
-
ladybug
őstag
válasz
Marcsello31
üzenetére
Nálam műxik.
-
kraftxld
félisten
válasz
Marcsello31
üzenetére
Kéremkapcsojjaki
-
Marcsello31
őstag
Sziasztok! Egy kérdés, nálatok megy a facebook, már aki használni szokta? Nálam 1 ideje nem.
teljesen off a facebook oldal. -
ladybug
őstag
válasz
kraftxld
üzenetére
„ Azért ez az első melóhelyről nyugdíjba vonulunk téma szerintem eléggé utópia, nincs igazán realitása a mai világban.“ - ezzel tökéletesen egyetértek.
Azt hittem, az első munkahelyemet sosem fogom otthagyni. 23 éve vagyok pedagógus.Kb 3-4 èvente váltottam eddig munkahelyet. A korosztály és a beosztás változott. Most érzem úgy, hogy a mostani pozícióban tovább leszek, mint 3-4 év, de azt is tudom, hogy szeretnék majd váltani. Mondjuk tanàcsadás vagy mentorkodás.A nyelveket tanulni, de nem a szájbarágós módon, mert úgy a kedv is elmegy és tudás sem marad a fejben. Kell egyfajta alapszókincs, de amint lehet beszélni, aktívan használni kell a nyelvet.
Mindenhol szakemberhiány van. Meg kell találni a megfelelő helyet és a lehetőséget a fejlődésre. Emellett iszonyat fontos s motiváció és a határozottság.
-
-
kraftxld
félisten
válasz
Vérboci
üzenetére
Azért ez az első melóhelyről nyugdíjba vonulunk téma szerintem eléggé utópia, nincs igazán realitása a mai világban.
Ha meg látod bentről, hogy repedezik az autóipar akkor miért nem képzed magad tovább és dobbantassz?
ITs-ből iszonyat hiány van, már nagyon alacsony a léc. Több szakma kombinációjával közöttük egyik az IT elég jó melókat meg lehet csípni.
Olyan pozícióba kell hozni magad, hogy ha beüt a gáz akkor csak vállat vonsz, begyűjtöd a végkielégítést és továbbmész akár egy másik iparágba dolgozni.
Nyelvtudást felhúzni, közben félig aktívan szétnézni a piacon és másik melókra pályázni? -
-
Spet
addikt
válasz
bitpork
üzenetére
Van Amerikaban, Del-Amerikaban illetve nagy esellyel Ausztraliaban is ritka es nemesfem, amely gyartasnak megfelelo mennyisegben es minosegben talalhato meg. Mas kerdes, hogy kitermelese:
- nagyon draga
- igazan kornyezetrombolo
- ketto kombinacioja
(Teljes elettartalmat meg nem is beleveve)Fuvarozas ara egekben? Az meg kismiska ahhoz kepest amit te kifizetsz a vegen. Ok nagy mennyisegben szallittatnak, ugy viszont kedvezmenyesebb arat kapnak.
erdey_a: Fogyasztoi tarsadalom. Ha nincs termeles akkor meg azert novekedik meg az ar (persze nem feltetlen minden esetben)
-
NoLF
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
nos ez nem normális lakat, nomeg én sem vagyok az - ez utóbbit szerintem mindeki tudja, aki valaha is találkozott velem
nyitva szállítom, és nem kell kulcs a bezáráshoz. a verda a cég belső udvarán van a bringatárolóban, tehát se nem aggat, se nem véltem, csak a BKV-tól óvjon meg az ég...
-
-
parandroid
félisten
Milyen lakat ez? Normális lakatot eleve bezárva szállítasz, már ahhoz is kulcs kell, hogy lezáráshoz kinyisd. Nem mellesleg ha nincs bent a kulcs, nem is zárható.
Egyszer hagytam otthon amúgy én is lakatkulcsot, akkor jött velem be a bringa a dolgozóba, egy napot mindenki kibír, el lehet azt úgy tenni, hogy ne kelljen kerülgetni.p
-
NoLF
veterán
van egy diszkrét bája annak a fejnek, amit vágok, amikor tudatosul bennem, mi is történt reggel...
nem találtam a kulcsomat, így elhoztam a pótkulcsot. na ez az, amit simán elfelejtettem, mikor leparkoltam a bringát és rákattintottam a lakatot...
mert nyilván a pótkulcsomon nincs lakatkulcs...
-
Vérboci
addikt
"Miért mire gondolsz? Az acélra? A műanyagra?"
nem. a túltermelésre.
már "senki" nem vesz autót. különböző okokból persze, de megtelt a piac.
a karikagyár se csak a csio csipsz miatt megy harmadgőzön, ezt bizton állíthatom, és a nyitrai jaguár se amiatt állt le, és az opel eisenachi gyára se csak amiatt zárt be már most egész év végéig. de sorolhatom még. -
BlacKSouL
addikt
A miénken van 15 perces gyors, 30 perces sport, a kímélőben 55 percre lehet levenni az eredetileg 1:45-öst, és a további időket össze lehet legózni a többi módban. A fasza az az "ECO" pamut 90 fok fokozott öblítéssel vasaláskönnyítéssel ,ott a 4:20-as időt lehet asszem 5:50-re feltornászni.
Hogy a festetlen vásznon kívül azt mi bírná ki 6 órán át azt nemtom, de van. -
-
Spet
addikt
válasz
Vérboci
üzenetére
Miért mire gondolsz? Az acélra? A műanyagra? Rájött már az EU meg Amerika is, hogy önállósodni kell Kínától. Lesznek új gyártelepek az adott régióban (idővel).
Akkumulátor ellátottság? Jah, hát hiszen mindenki most akar zűd lenni.
Szállítmányozással nem lehet probléma simán elfér hajóra/vonatra az a pár ezer darab gépjármű, ami állhat telephelyeken akár hónapokat, mire tulaj átveszi.
-
NoLF
veterán
ezek a modern gépek (a legtöbb tuti) képes gyorsmosásra. a miénk superquick-et választva, de a hőfokot és a centrifuga sebességet változtatva simán tud 40, 60, 75 perces programokat - abban is biztos vagyok, hogy va na beállítások közt vegyes, ruhákra vonatkozó is - ki kell tapasztalni.
-
-
ToBeY
nagyúr
Remek ez az új mosógép,csak éppen normál mosás funkció nincs rajta.
Bekapcsoltam valami "Eco wash-t" és 3ó40 pörgette a ruhákat
-
Spet
addikt
válasz
Vérboci
üzenetére
Majdnem minden gyárban, ahol félvezetővel/elektronikával dolgoznak, fennakadások vannak. Átmeneti alternatíva van bizonyos dolgokra (legyártatják EU-ban jó drágán), de ez sem fenntartható.
E mellet már a réz is kezd hiánycikk lenni, és még tovább növekedik az áramköri elemek ára.
-
Vérboci
addikt
válasz
kraftxld
üzenetére
tudatos tervezés
te idefigyelj, ne nyomogass rajtam gombokat jó?
én tudatosan nyugdíjig tervezek a jelen cégnél, csak a világ nem tervez a céggel, aztán majd a cég velem...BlacKSouL: szerintem már most durvább bizonyos szektorokban, mint 2008-ban volt. Most valahogy ügyesebb a marketing (vagy csak a választásokig bent akarják tartani a gőzt). A négykarikás gyárban - bár be nem zárt, tehát nem címlaphír - alig tapogatnak a népek és elég komoly év végi leállás is kilátásba van helyezve. Egyes dolgozóknak már most több mint egy hónap mínuszuk van a munkaidőkeretben és ha 1,5-2 hónapra teljesen megállnak, ahogy most "pusmogják a vének", akkor nem sok fizetést fognak osztani.
-
-
kraftxld
félisten
Az elmult 3 hétben sikerült lezongorázni egy külföldi ingatlanvásárlást, bank hitellel, ügyvéddel mindennel együtt innen Mo-ról.
Kb a legnehezebb feladat egy helyi ügyvéd megtalálása volt rövid határidővel aki az aláírásokat hitelesítette meg fénymásolt párat 40 ezer Ft-ért.Remélem hamarosan találok jó bérlőket is

-
ladybug
őstag
válasz
concret_hp
üzenetére
Nagyon szeretem, praktikus ez a két mosogatós megoldás. Minél nagyobb a létszám a családban, annál inkább díjazni fogod.
Nolf: No offense…. Én továbbra is hűtőben olvasztom fel a húst és a halat.
Ez a folyóvizes dolog mindig is irritált. -
NoLF
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
még szerencse, hogy a baktériumok ezt nem tudják
-
NoLF
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
Higieniai szempontbol a fagyott husokat, halakat lassu, hideg folyo viz alatt kell(ene) kiengedni
-
concret_hp
addikt
válasz
gaborbol
üzenetére
a második bekezdés alapján jobb ha vigyázol, mert vitya elkezd mutogatni, mint role model
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
kösz a válaszokat, a fagyott dolgok kiengedését nem tudom értelmezni én azt tálban csinálom / sima hűtőben (amúgy ez volt a tippem nekem is, csak sztem értelmetlen, legyen inkább nagyobb a mosogató)
-
NoLF
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
gyümölcsmosó/fagyott cucc kiengedő
-
Vérboci
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
az egyik a kakinak, a másik a pisinek. tudod, kis dolgok, nagy dolgok.
mi így használjuk
de elég nehéz fölékuporodni... -
gaborbol
őstag
válasz
concret_hp
üzenetére
A hazat amit nyaralasra szoktunk berelni ott pont ilyen van. A kis talka ala van szerelve a konyhamalac, daralo.
Pont eleg hely van benne egy tanyerrol belefotorni a kajamaradekot es nem koszolod vele ossze a nagy mosogatot. Valamit amikor tiszta a kis mosogato akkor a szivacsot oda tudtam rakni szaradni.Marmint amikor rakiabalok az asszonyra, hogy “konyhaba asszony!” Akkor igy szokta csinalni… en ugye nem tudom , mert meccset nezek meg szotyizok.
-
parandroid
félisten
válasz
concret_hp
üzenetére
Ha a nagymedence be van dugaszolva, akkor a kicsibe ki tudsz még önteni valamit. Nekem legalábbis ez a funkció szokott hiányozni, ha nincs kismedence.
p
-
Lortech
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
Lyukból nem arra gondoltam. De tényleg olyan kicsi, hogy szinte lyuk. Gyümölcsmosó néven fut amúgy. De leginkább mókusvakításnak tűnik. -
Lortech
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
Csaplyukra gondolsz? Vagy arra, hogy kettő van belőle? Gondolom beépítés választható iránya miatt, a másikra meg kell egy csaplyuk takaró.
-
concret_hp
addikt
azt valaki meg tudja mondani, hogy a mosogató mellett, ha van egy kis plusz lyuk, az mire jó

-
Vérboci
addikt
válasz
Tothgera30
üzenetére
tipp: nincs .pdf formátumot kezelő alkalmazása
-
-
NoLF
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
én ezt innen a 7. emeleti, westendre néző irodából nem látom. te mit látsz és honnan?

-
concret_hp
addikt
úgy látom kezd beérni a brexit

-
elessar
tag
válasz
Tothgera30
üzenetére
Kb 60 megás zipet próbáltam levélhez csatolni, a gmail feltette a Drájvra, és a linket küldte a levélben. A pdf-ed csatolásakor ez nem működhet? Ha ezt sem tudják megnyitni, nyomtassák ki a levélből

Egyébként meg ha nagyon kell nekik, jőjjenek érte addig, míg elérhető vagy. -
-
válasz
Tothgera30
üzenetére
nehéz elhinni, hogy 2021-ben ez ennyire nehéz lehet valakinek...
-
-
NoLF
veterán
válasz
Tothgera30
üzenetére
ha bármi infó, segítség kell esetleg Cagliariben, szólj
-
-
Spet
addikt
válasz
Tothgera30
üzenetére
Mammutmail-ben dobjátok szét nekik. Ha jól emlékszem 1 hétig meg is marad a letöltő link. Ha addig nem lép a delikvens akkor így járt.
-
-
válasz
fokukac
üzenetére
Úgy hogy nem tudják, állítólag több gépen sem (khm, mindenki többdiplomás). Másrészt több része óra adó dokinak kell egyetemre (aki gondolom távolról látott már pdf-et). Mégsem jött össze. Én sem értem, még a munkahelyi gépen is szépen megy (korl. Win 8). Soha nem tapasztaltam fagyást, Adobe dolgozik vele, de akár egy Edge is megnyitja.
-
válasz
Tothgera30
üzenetére
Mi az, hogy nem tudják megnyitni?
Nem online kell megnyitni, hanem le kell tölteni, és úgy...
Klikkel ablinkre, majd kiválasztja, hogy letöltés...
Ha ezt nem tudják kezelni, mást se fognak tudni...Amúgy meg nem kell 200 megás pdf-eket csinálni, az még úgy is meg tudja fagyasztani a gépeket illetve az acrovat-ot, , hogy az ssd-ről nyitod meg...
-
-
ToBeY
nagyúr
válasz
Tothgera30
üzenetére
Továbbra is pendrive/SD kártya
-
Nagyjából 180-200mb-os pdf fájl megosztásához kinek mi vált be? Google drive kizáva, nem tudják megnyitni. Semmilyen más ötletem nincs, számítástechnikai analfabétáknak.
-
ToBeY
nagyúr
Most hogy egy ideje használunk új mosógépet szembetűnik,hogy azért a háztartási gépeknél is megy ám a fejlesztés,csak ez nincs úgy szem előtt mint pl a teló, és így jobban feltűnik hogy "wow ilyet is tud" (beépített mérleg vagy mi)

-
bobsys
veterán
Tud valaki mondani olyan, par eve bemutatott laptoppot ami kpes USB-C keresztul kapni az aramot egy dokkolorol ES kepes ugyanezen az USB-C keresztul ket 27" 2560 x 1440 monitort meghajtani?
Par DEllet megneztem es forumokat kell turni, hogy kideruljon, hogy mondjuk 2 monitornal mar csak 1920x1080 tud -
ladybug
őstag
válasz
fokukac
üzenetére
Ne egyél levest.

Amúgy itt nyugaton nem ismerik az olyan híg leveseket, amik otthon vannak. A levesek kiadósak, sok-sok betéttel vagy eleve sűrű levest főznek. Ahhoz is kenyeret vagy levesgyöngyöt adnak.A párnák miatt tökéletesen megértelek. Olykor kicsit szégyellem magamat, amikor a saját párnám után áhítozok egy szálláson. Kifejezetten alacsony párnán szeretek aludni úgy, hogy a vállam alatt már csak a matrac van. Régebben én is hason aludtam, ma már csak ritkán fordul elő. Nekem félpárnám van, az Ikeából való. Megtaláltam a megfelelő keménységűt. Toll és mosható.
Otthon valami Jyskes “csoda” van, de egyszerűen túl magas. Muszáj lesz majd lecserélnünk, ha megint otthon vagyunk.
Új hozzászólás Aktív témák
- Inno3D GeForce RTX 4070 Ti X3 12G - Karácsonyi akcióban!
- Redragon Kumara K552 RGB Brown Switch magyar billentyűzet
- Lenovo Thinkpad P1 Gen 6 - i9-13980HX, 32GB, 2TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- 15.gen! Intel Core Ultra 9 285K +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es Z890 lap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)
- OP AudioCodes C450HD Ip Phones - Szines kijelzős - Teams/ Zoom telefon - Új dobozos
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro+ / 8/256GB / Kártyafüggetlen
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4062
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
fb/insta/whatsApp pedig behalt

. Naggyon jól kezdődik, igen. :Đ És mi lesz itt később? Hova megy az a sok ember ha nem ide?
. 
. Nem is ezért jöttem ide "trollkodni". Csak érdeklődés képp kérdeztem meg. Pedig nekem nem megy, ezen az oldalon sem:

Egyszer hagytam otthon amúgy én is lakatkulcsot, akkor jött velem be a bringa a dolgozóba, egy napot mindenki kibír, el lehet azt úgy tenni, hogy ne kelljen kerülgetni.