Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- SSD kibeszélő
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- Milyen HASZNÁLT notebookot vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- Steam Deck
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
Új hozzászólás Aktív témák
-
ToBeY
nagyúr
Van valami ajánlott mosógép márka?
Nehezítő körülmény, hogy 45cm nem lehet több a mélysége -
válasz
parandroid
üzenetére
az egesz varosban nincs szabad. meg en csak sofor vagyok.szotak h akarok 1,5 nap alatt vezetni 1500km-t
-
parandroid
félisten
válasz
bitpork
üzenetére
OK, és mi köze a melóstranszfereknek egy bérautóhoz? Nyilván, aki azzal keresi a pénzt, hogy hetente 2-3x megfordul a kontinens 2 vége között, netalán még elégedett utasokat is szeretne, akik legközelebb is vele utaznak, az nem egy ócskavassal fogja ezt tenni. Bár azt sem tartom kizártnak, hogy arra is van kereslet, csak legyen 20 euróval olcsóbb egy út.
Amúgy meg vidd vissza (illetve át sem kellett volna venni), és bérelj máshonnét furgont.
p
-
válasz
parandroid
üzenetére
most vettem át avistol egy transitot 9 fore. ki sem bírtam állni az udvarból mert a kuplungja olyan szar. lefulladás után nem indult. klíma csak vezetőnek í többi 8dögöljön meg. hátsó tolóajtó szorul és mér előre mutatták mit kell tenni ha végleg megadja magát. bele zörög lóg minden baja van,
-
ToBeY
nagyúr
Kaptam árajánlatot a műszerfalra,250k az új és 95k a szerelés,javítás.
Ez még a legbarátibb.
Azért picit gáz,hogy egy ismert típushibáról van szó. és senki nem foglalkozik vele -
parandroid
félisten
válasz
BlacKSouL
üzenetére
A lepukkant furgonok melósjáratok, vagy személytranszferek. Bár általában már ezek sem olyan lepukkantak. A személyautókkal meg a migránsok mennek haza családostul, meglátogatni az otthon maradtakat. Mi is ebbe a kategóriába tartozunk, csak mi nem az M7-en, hanem az osztrák, meg német pályán bosszantjuk az őslakosokat.
p -
BlacKSouL
addikt
Az M7-esen szombat hajnali 3-kor Letenye felől Pest felé autózó szinte kizárólag csak olasz rendszámú autó kivétel nélkül mind román? Mikor váltak a román rendszámos lepukkant román mikrobusz karavánok olasz rendszámos 1-2 éves felsőközép kat személyautókká?
-
ladybug
őstag
válasz
fokukac
üzenetére
Hogy boldogítsalak benneteket: a telefonos ügyfélszolgálatok közül nálunk sem működik mindegyik tökéletesen.
Ha sokáig nem kerülök sorra, akkor kihangosítóra teszem. Van, mikor csak egy kávézás fér bele a várakozási időbe, de van, mikor elkészítem az ebédet is. Arra viszont figyelni kell, hogy térerő mindig legyen. -
NoLF
veterán
válasz
fokukac
üzenetére
a voda egy fos, és kb a technmikai átállás óta semmi nem működik. nekem mobilnetem nincs, pedig kaptam extra 5gb adatot, és nem tudom érvényesíteni, a telefonnál van egy értesítés hogy: bejelentkezés a hálózatba, de ha rákattintok, betölt egy nagy semmit.
szóval igen, vannak bajok
az ügyfélszolgálatot meg sem próbálom. -
Otthon nincs net. UPC pova! (tudom, már vodafone).
Már volt egy 40 perces bejelentési kísérletem telefonon, de nem jutottam el ügyintézőhöz, csak hallgattam a zenét.
Most a munkahelyemen megpróbáltam online bejelenteni, de ez fogad. Egyszerűen zseniális ez a cég, de tényleg....
-
ToBeY
nagyúr
Kaptam egy e-mail-t reggel,hogy két nap múlva lejár gáz számla befizetésének határideje.
Az a legnagyobb bökkenő,hogy a lakásban nincs gáz,minden villannyal működik. [kép]
Lehet,ha lenne gáz a lakásban benéztem volna,de nem tudom.
És szerintem még helyesírásügyileg is sántít -
dehogynem. akár fejre is

(százzal, sieléskor, de mégsincs bajom. - na jó, Schumachernek ez nem jött be...)de fiatal koromban volt egy csomó biciklis balesetem is, mondjuk minden nyáron egy olyan, hogy vittek a sürgősségire, és úgy becsomagoltak, mint egy múmiát, mert mindenhol lejött rólam a bőr, de csontom, az sose tört, akárhova csapódtam is be

-
NoLF
veterán
válasz
concret_hp
üzenetére
hja, hát nekem már kb 10 törésem, szakadásom, repedésem, stb volt... sajnos van benne rutinom, középsuliban mikor versenyszerűen kosaraztam, a 8 éve alatt kb minden évben volt minimum egy séreülés, kecskeméten a balesetin már rendesen előre köszöntek
ezért is volt ez olyan fura, mert fájdalom/vizuál szempontból azért nagyjából vágom milyen egy törés, ez nem tűnt annak.
-
parandroid
félisten
Gratula! Enyém már nagyjából összeforrt, bár kinyújtani még nem tudom teljesen. Plusz eltart majd egy darabig, mire a karom egészében visszaerősödik. A felszedett kilókról nem is akarok beszélni. Szóval kitartás, és jobbulást! Ja, nekem hátsó kerék volt, szóval ez nem számít.
p -
gaborbol
őstag
Szinten elso kerek, katyu megdobott, kormany 90 fokban kifordult en meg repultem es valahogy konyokre erkeztem. Kulserelmi nyom nem nagyon volt, korhaz volt az ugyeletes, fajni fajt, de nem
annyira viszont egyaltalan nem mozgott a konyok. Rontgen, fater mondja a dokinak,
Na ugye hogy nincs eltorve a konyoke ?
Doki meg, pizsoma, motyo ma estere es reggel mutjuk is elsonek… X alakban 4-be eltort a konyok. -
Lortech
addikt
válasz
concret_hp
üzenetére
Dobj egy privát részletekkel.
-
concret_hp
addikt
gondolkodom életem első háyvásárlásán

tárnok széle, szóval gzakorlatilag újbuda külső

valami forgalom zaj hallattszik, de asszem azt bp környékén úgy tudom megúszni, ha olyan helyeket nézek, ahol 2x annyi a négyzetméter ár
a ház frankónak tűnik, pár éve épült "sorház", de nincs közös fal szomszéddal, kevés szomszéd van, a környéket bejárva nem nagyon tűnt fel, hogy lenne rosszabb környék. autózni bp fele nem tervezek, vonat óránként 3-5 jár kelenföldig ahogy néztem (2 megálló, 16 perc).
ha a tulajdonviszonyokkal minden okés (elvileg albetétesítve van), akkor még mit lehet érdemes megnézni? bármilyen random ötlet jöhet

-
NoLF
veterán
válasz
gaborbol
üzenetére
Nagyjabol 10 toresem ezen kivul nemi szakadasom-mutetem volt eleddig, biztos voltam benne, hogy ezutan a bicos taknyolas utan ket het pihi es lazasag eleg lesz. Hamradnapra viszont megjott a dagadas, lilulas, a mozgastartomany nem nott, a fajdalom nem csokkent, igy elmenten rontgenre.. hat vaze csak eltort az a hitvany orsocsont, de hogy hogyan es mitol, azt azota se tudom felfogni. Szerencsere eleg minor a tores, mutetre semmi szukseg, szerintem gipsz se kellett volna, de igy legalabb nehezebb az eskuvoi tancot betanulni, plusz instant szivroham a dragamnak... Es autot sem tudok vezetni, plusz bkvznom kell. Mindezt egy belathatatlan utkeresztezodesben levo utfelujitas miatt, ahol a felbontott aszfalt 'csoppet' poros es salakos volt, igy kanyar kozben ugy szallt el az elso kerek, hogy orom volt nezni. Jobb kezzel nem tamaszottam es nem haritottam, nyoma sincs, igy tenyleg nehez felfogniy hogy tort el...
-
gaborbol
őstag
Mondtuk neked, hogy tenyerrel es nem konyokkel!

Egyszer volt nekem is konyoktoresem, ( bringa baleset) masnap mutottek, 4 drot a darabok rogzitesere es egy 8 centis platnia csavar atmenobe, ilyen komolyabb facsavar meret. Aztan par honap mulva megint mutet es kiszedtek a cuccot.
Jobbulast!
-
NoLF
veterán
na, jól kimaxoltam a könyöktörést, aug 31én veszik le a gipszet, szept 1én repülün
-
válasz
EQMontoya
üzenetére
mondom, nekem az elmúlt évben szinte minden évben váltanom kellett, mert ilyen emelések voltak. Mintha az lett volna a cél, hogy váltsál máshova... Tavaly volt először az, hogy a meglévő volt a legkedvezőbb - de persze azért, mert mindenki emelt 40%-ot.
Ehhez képest kellemes meglepetés volt most, hogy kétharmadáért is tudtam szerződni.
Igaz, ez csak 83 ló ugye, a Jazz. -
válasz
EQMontoya
üzenetére
érdekes ez a dolog. Én nagyon ügyesen szeptember elején vettem autót, így a biztosítás felmondási határideje is mindig a nyár közepén van, és ezért minden második évben elfelejtem megnézni.
Most kivételesen nem felejtettem el, múlt héten megcsináltam a váltást.Ami érdekes, hogy az évek többségében úgy ad ajánlatot a meglévő biztosítóm, hogy nagyon nem éri meg náluk maradni, tavaly volt először ez alól kivétel, tavaly úgy jött ki, hogy a meglévő biztosíóm volt a legolcsóbb, így ott maradtam. AZ előtte való években ilyen 30 k / év volt, tavaly az összes ilyen 48 körüli ajánlatot adott, a meglévő biztosító pedig 43-at.
Most megint megnéztem, a meglévő biztosító évi 40-es ajánlatot tett, de a netrisken volt 28-29-30-ért is, szóval át is mentem az Allianz-hoz 29-ért, és most nem éves lesz, hanem féléves.
SZóval nekem most éppen csökkent a díj úgy az egyharmadával....
B10-ben vagyok amúgy.
Persze az is lehet, hogy mivel én más ciklusban vagyok, nekem mást mutat..., nem tudom. -
bobsys
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
$634 6 honapra. Kotelezo (100K es 300K USD osszegig) + casco. Ha nem valtok a fordulokor akkor ez $725 lesz a kovetkezo 6 honapra
-
válasz
EQMontoya
üzenetére
Nekem konkrétan 27 -> 35 hoztak ki, váltás is volt a terv, de közbe jött egy autó csere (régebbi lett, meg nagyobb teljesítmény kategória), és így is még ugyanabba maradva (B3-ban maradt, mert fordulónap előtt cseréltem) is 30.5 lett máshol (ott a régi autóra 25.5-t hoztak ki fordulónap váltással).
-
válasz
parandroid
üzenetére
Mondjuk ha az ottani szolgáltatást adnák az itteniek is akkor talán nyugodtabban fizetné az ember - de legalább a mosolya őszintébb lenne egy történés kapcsán.
-
-
EQMontoya
veterán
válasz
parandroid
üzenetére
Olcsobbak meg, szerintem 150 eur/ev korul realis egy tapasztalt sofornek.
Viszont teny, hogy amit kapsz erte, az is mas, mint kint: itt ebben nincs casco, es ha mas okozta a karodat, akkor is sokkal fillerbaszobbak, mint kint.
Normalis cascoval egyutt mar itt is evi 500 eur korul vagy. A cascok pedig tenyleg pofatlanul dragak, egy kisebb erteku autora az auto aranak siman 5-10%-a/ev, es ez csak az onresz folotti osszeget fizeti a sajat magad okozta karbol.
-
parandroid
félisten
-
EQMontoya
veterán
Beszeltuk ugye par napja, hogy a fuhrer szerint a mindennapi elet teren lehagytuk a Nyugatot. Ekkor mondtam is, hogy fogyasztoi arak teren lehetseges.
Na, most megjott a kovetkezo eves kotelezom az egyik kocsira, ez 40%-kal emelkedik ugy, hogy nem okoztam balesetet (B7->B8). Valoszinuleg ez pl. egy olyan emeles, amire a nyugati biztositok csak irigykedve neznek.
-
ladybug
őstag
Mi is felkészültünk rá itt Zalában, mert 3-4 óra felé durva felhők jöttek, de aztán nem lett semmi. Még eső sem.
Eddig minden évben elverte az autóinkat a jég. Szerencsére idén még megúsztuk. Maradjon is így!
Mondjuk mozgosítottuk a családot, hogy a garázsok legyenek üresek, hogy be tudjunk állni. -
ToBeY
nagyúr
Este milyen durva jégeső volt itt óbudán,máshol is volt?
-
ToBeY
nagyúr
Csak hogy egy kis móka is legyen.Ez van akkor amikor nem megy a rockzenekar,és mindent sz@rt el kell vállalnod,de túl profi vagy hozzá
[link] (0:30 környékén van a lényeg) -
-
ToBeY
nagyúr
válasz
Vérboci
üzenetére
Akkor sorolnám az utazóközönséget.Ja, és tudom,én vagyok túl szenzitív...
Volt egy büdös csövi pont előttem, aki végig piált,volt egy "kolompár" család aki messziről üvöltöztek egymásnak a buszon,még volt két sírós baba és grátisz mellettem pedig egy nagymama ült,aki kihangosítva üvöltve telefonált az unokájával (aki beteg volt és hányt)
izgi út volt na, vártam lesz-e bunyó esetleg
Alig vártam hogy a nyugatitól az Árpád híd-íg elérjek.
Nem sűrün utazom busszal, de ezután még ritkábban fogok -
ToBeY
nagyúr
Tegnap a nyugatitól busszal jöttem haza, háát elég változatos volt az utazóközönség meg kell hagyni.Volt miden,amit nem akar magának az ember.
Egy darabig nem szeretnék arra menni
-
válasz
concret_hp
üzenetére
ha belegörgetsz az oldalba, sajnos látszik, hogy ez nem a hírcsárda.

de tuti jó hely.
Remélem, amúgy, komoly, mert viccnek túl durva lenne...Az a baj, hogy az intellektus annyira, de annyira mélyre süllyedt ebben az országban, hogy azt nehéz kifejezni. De láthatólag erre van igény.
-
Nagykőrös jó hely vajon?
komolyan, ez az ország folyamatosan tud süllyedni újabb és újabb mélységekbe... De tudom, biztos lemérték, és erre van igény...

De vannak azért sikereink is:
-
BlacKSouL
addikt
Saját tapasztalataim szerint ha a támogatottság alacsony is, a fogyasztás magas. Nem reprezentatív felmérés Salgótarján közterületein, utcáin, lakótömböknél(kb. 160 lakás erkélyére látok rá) az aktív dohányzás(látom, érzem), és a szétdobált csikkek alapján, meg most a nyaralás alatt is úgy veszem észre, sokkal több a tömbben lakó magyar(Debrecen, Nyíregyháza, Miskolc vonzáskörzete) vendég dohányzik mint amennyi nem. Lehet hogy elítélik/nem támogatják, de szívják.
Na hallod, ha ismernéd a várost, és az itteni híreket, itt egy szál cigiért is többször alakul ki verekedés
-
rushty
őstag
A kábítószer hol helyezkedne el?
-
válasz
BlacKSouL
üzenetére
> Hogy ugye a dohányzás és a dohánytermékek reklámozása tilos(miért?kiskorúak védelme?) de az alkoholtartalmúaké nem.
A dohanyzas tarsadalmi tamogatottsaga alacsonyabb.
> Eközben közterületen alkoholt fogyasztani tilos(kiskorúakvédelme?), de dohányozni nem.
Ritkan van az, h par doboz cigi kovetkezteben verekedes alakul ki.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
gaborbol
üzenetére
Erről eszembejut az örök dilemmám. Hogy ugye a dohányzás és a dohánytermékek reklámozása tilos(miért?kiskorúak védelme?) de az alkoholtartalmúaké nem. Eközben közterületen alkoholt fogyasztani tilos(kiskorúakvédelme?), de dohányozni nem. Most akkor hogy?
olyat passzív alkoholizmus címén még soha nem tapasztaltam, hogy valaki egy emelettel odébb, vagy 5 méterre tőlem az utcán itta volna a doboz sörét, én meg bebasztam volna ettől.
Értem hogyne, hogy az alkohol tudatmódosító, a dohányfüst meg nem, ezért kezelik másképp. Csak valahogy az elbaszott reklámszabályozások mellett még mindig több nyomát látom(érzem) hogy az emberek bagóznak, és kevesebbet hogy isznak.#heti füstölgésem rovat /off
-
gaborbol
őstag
Feljuttunk Rhode Island-ra nyaralni az oceanhoz, picit mashogy allnak a turistakhoz.
A varoshatarba meg ki van rakva egy eletronikus tabla 4 meter x 2 meter.
Minden modositott vagy nem megfelelo kipufogoval szerelt jarmuvet zajszennyezes miatt 1000 dollarra buntetunk. Szemeteles kozuton 500-1000 dollar szinten.
-
BlacKSouL
addikt
válasz
fokukac
üzenetére
Ahol mi eddig néztük, most lipára annyi minden mint tavaly. És már tavaly se nagyon mertek emelni 2019-hez képest, örültek hogy volt vendég. Tehát itt 21-ben kb. 19-es árak vannak. Ehhez képest milyen a balatoni árstatisztika? Pedig itt is nagyjából júni 15-szept 15 között kell kiásni a turizmus aranyrögeit egész évre.
(Boltban itt is van kb. 2-5%, de itt az van, hogy az akciós termékekből van is kitéve, nem úgy mint otthon, hogy azok az akció végéig a raktárban pihennek. Vagyis simán lehet akciót figyelve tavalyi árakon bevásárolni)
A Huf-Hrk árfolyamról meg a hr turizmus igazán nem tehet, hiszen mi független büszke erős dübörgő puma tudjuk mit hogy kell. -
válasz
Tothgera30
üzenetére
De ez egy strandi büfé, amiről szó van... itt nincs szó egészségről.
És, ha ugyanazon lokációban elmész egy étterembe, az pedig 4-5-6 rugótól indul, per fő.
Komolyan, nem értem ezt az érvrendszert.-----------------
Amúgy azt aláírom Blekinek, hogy ettünk Isztrián olyan part menti, panorámás helyen, ahol 60-70 kunáért rendes kaják voltak.... Tehát olcsóbb, mint a Balaton.
-
-
Vérboci
addikt
válasz
Tothgera30
üzenetére
oké, meggyőztél.
nem drágult semmi, sőt olcsóbb lett. a fizetésem is több lett, csak jobbról balra kell olvasni a számokat.
eddig egy kő alatt éltem. -
válasz
Vérboci
üzenetére
[link] - Van ahol opcíó, vagy épp három méterrel mellette, tuti megoldják. Még ha sült halat sültkrumplival, uborkával nézzük, is megáll a lángos árfolyamán. Persze lehet itt szemellenzővel nézni a dolgokat, de valljuk be, a lángos az egyik legolcsóbb "étel", irreális árakon.
#79306 fokukac: "De ezt csupán azért mondtam, hogy érzekeltessem, hogy ott, a Balatonon 1200 Ft-ból max. ez jön ki, ami nem lángos." - Kicsit hozzáteszel, és gyros, burger, sötöbö. Ha a 4000Ft-hoz számoljuk az általan leírt dolgokat (zöldség/rízs/hal), akkor legalább két főre jön ki az adag. De megértem hogy a helyet fizeted, el is fogadom, itt viszont visszatérnék arra hogy minőségi ételen van a hangsúly, ez pedig pont az ellentéte. Még egy gyros is sokkal egészségesebb, főleg ha rízzsel kéred, bár kissé drágább lesz.
-
BlacKSouL
addikt
Itt a parti étteremben (nem büfé) 100 Kuna az olajban sült/grillezett skorpióhal filé spenótos krumplival. Akkor az most jobb mint a lángos, vagy a másik 'szimbóleum' az őshonos balatoni lisztes hekk?
-
Enton
addikt
Lángos és életminőség témában nem szabad elmenni a himnusz mellet se:
-
válasz
Tothgera30
üzenetére
én imádom a friss kenyeret, friss felvágottal / kolbásszal, sajttal, zöldséggel, igen.
De ezt csupán azért mondtam, hogy érzekeltessem, hogy ott, a Balatonon 1200 Ft-ból max. ez jön ki, ami nem lángos.
"Zöldségre és rízsre gondoltam köretként, még ha sült halat dob mellé, akkor is kijön"
Kijön, persze, 4000-ből...

Értsétek már meg, itt nem arról van szó, hogy Te mennyiért tudnád megfőzni magadnak. Itt a helyet fizeted meg, ennyi. Ha nem akarod megfizetni, vagy mert elveid vannak, akkor csinálsz magadnak szendvicset, vagy otthon főzöl és viszed kis dobozban és kész.
De ott senki nem fog neked ennyiért kaját adni.
-
A legjobb amikor a tecsőn kormánypártiak villantanak és beleszámolják a fizetésüket a sztrím arczába hogyaszongya kubikos vagyok és 200 nettót kereseksohasenemsevolt ilyen jó! Azt bezzeg nem mondja hogy egy 10 éves üzleti laposon sztrímel amire úgy kuporgatta össze.
Ez a 200k nettó minimál is egy agyrém - bele fog dögleni az ország. Ezután mindenki is sztrájkolni fog. Márpedig teccik nem teccik a hozzáadott érték itthon a munkában igen gyengyusz. (persze van 1-2 szakma de ugye kivétel erősíti a szabált) -
Vérboci
addikt
válasz
Tothgera30
üzenetére
ott, ahol lángost \ pizzát \ borjúbécsit \ angusbélszínt esznek az emberek, ott nem opció, hogy rizst főzz zöldséggel, meg hallal.
ennyire ne beszéljünk már el egymás mellett.
talán a rizs, a zöldség meg a hal, amit o t t h o n készítesz el, nem lett drágább?
a lángos esetünkben egy "szimbóleum"
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Toomy: FOXPOST: régen jó volt, de már jobban jársz, ha elfelejted
- Spórolós topik
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Battlefield 6
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen egeret válasszak?
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- SSD kibeszélő
- További aktív témák...
- HIBÁTLAN iPhone 13 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4243, 100% Akksi
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3210M/i5-3230M I 4GB I 320GB I 15,6" I HDMI I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Új Steelseries Arctis Nova pro vezetékes gamer fejhallgató
- BESZÁMÍTÁS! ASRock X870 R9 7950X3D 32GB DDR5 1TB SSD RTX 4090 24GB Be quiet Pure Base 501 LX white
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
az ügyfélszolgálatot meg sem próbálom.