- Fórumok
- Egyéb
- OFF TOPIC 43
- (téma lezárva)
-
23400 - 23301
50002 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 25901 25900 - 25801 25800 - 25701 25700 - 25601 25600 - 25501 25500 - 25401 25400 - 25301 25300 - 25201 25200 - 25101 25100 - 25001 25000 - 24901 24900 - 24801 24800 - 24701 24700 - 24601 24600 - 24501 24500 - 24401 24400 - 24301 24300 - 24201 24200 - 24101 24100 - 24001 24000 - 23901 23900 - 23801 23800 - 23701 23700 - 23601 23600 - 23501 23500 - 23401 23400 - 23301 23300 - 23201 23200 - 23101 23100 - 23001 23000 - 22901 22900 - 22801 22800 - 22701 22700 - 22601 22600 - 22501 22500 - 22401 22400 - 22301 22300 - 22201 22200 - 22101 22100 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
Aktív témák
-
fokukac
nagyúr
-
bambano
titán
niif nem árulhatja a külföldi sávszélességét.
a bix a victor hugóban csak arra jó, hogy a belföldi forgalom ne mássza körbe fél Európát, ha nem muszáj. Meg betelepedett sok internet szolgáltató oda, akiktől lehet szerverhostingot venni. -
EQMontoya
veterán
-
bambano
titán
-
fokukac
nagyúr
-
EQMontoya
veterán
-
fokukac
nagyúr
megjegyzem, a régi lakhelyemen közvetlenül csatlakoztam a v.h. 18-22-be, szóval külföldi sávszél problémáim ott se voltak. ott az volt a baj, hogy a matáv adsl zóna-legszélén voltam, úgyhogy felfelé elég lassú voltam.
-
bambano
titán
-
fokukac
nagyúr
Megpróbálom tömören. Megemelték a sebességeket, nekem most elvileg 20 mbites netem van, 15ezerért. Aztán persze a technikai háttér meg nem létele miatt, jött a priorizálás, hivatalosan 13-23-ig. Ez egy ideig működött is, bár kissé röhejes volt, hogy 20-25k-ra korlátozták az egyébként 2.3 mb/s sebességű letöltésemet.
De most kb egy hónapja, már olyan 8-tól elindult a priorizálás, és hajnalban 4 körül lett vége, tehát maradt 4 óra, amikor ki tudtam használni a sávszélt. Aztán most épp három napja töltök ismerőséktől egy dvd-t, amit az utazásukról készítettek, de mivel senkinek nincs akkora tárhely, felrakta publikus torrentre, így mindannyian elérjük, neki meg 100mbites nete van, nem gond. Írom a sebességeket, amiket a nap folyamán, különböző időpontokban sikerült elérni:
01:00 - 38 Kb
04:00 - 111 Kb
07:00 - 128 Kb
09:00 - 44Kb
11:00 - 24Kb
15:00 - 24 Kb
19:00 - 15Kb
23:00 - 18KbTehát egyszerűen már nincs olyan időszak amikor ki tudnám használni a sávszélességemet. Szóval nagy szar az egész, úgy ahogy van.
lol, nekem hivatalosan csak 4 mbites a netem, de felfelé is az általad említett legnagyobb szám többszörösével töltök
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
áldom az eget, hogy sikerült a kerületben megtalálni azt a háztömböt, ahol nem upc van
-
BlacKSouL
addikt
-
Viszlát
addikt
Még egy pillanat erejéig vissza UPC-hez. Azt tudja valaki, hogy a UPC directes net esetén is van korlátozás?
-
bandus
veterán
-
I_Am
veterán
Egyelőre ennyit bír a hálózatuk sajna. Mivel nem cserélik ki a gerinchálózatot, csak a pénzt húzzák ki belőle, ne is várj változást.
-
bandus
veterán
nekem eddig a T-vel az egyetlen bajom, hogy a t-home-os tv-hez adott kurva készülékei állandóan bedöglenek.. az egyiket már kétszer kellett cserélni, a másikat még csak egyszer..
meg milyen hülyeség már, hogy csak 2 tv-re lehet előfizetni.. így az én szbámban nuku tv
-
bambano
titán
Emberek, attól, hogy nem szidjuk a csellistákat, még mást témát nyomhattok

-
I_Am
veterán
Most öszintén, Te láttál már rendes onukat? Én láttam, egészen addig azok voltak amig a sűrités be nem indult. Most is megyek le Szécsénybe onukat szintezni, meg a hálózatot visszirányosítani T-nek. Jó szar is lesz, mert hiába uj a hálózat, iszonyat gyenge a T kábelen.
-
bambano
titán
Szerintem nem korlátozzák a lefelé irányt, a priorizálás nem erről szól. Az arról szól, hogy vannak kiemelt protokollok, amiket előbbre vesznek a routerek, ettől más protokollok lelassulnak, mert elfogy előlük a szabad drót.
részemről itt finító.
-
bambano
titán
rendes onukat egyszer sem. közepesen rendes onukat tavasszal és késő ősszel egyszer be szoktak szintezni.
már ha onu alatt a törzserősítőket meg az optikai node-okat érted. -
venember83
nagyúr
-
EQMontoya
veterán
inkább később folytassuk ott, bár nem hiszem, hogy valaha is meggyőzől arról, hogy a visszairányú sáv hiányának megoldása a lefelé irányú sáv korlátozása, annak is csak egy adott forgalomtipusát tekintve...

-
bambano
titán
Ha komolyan szeretnéd, hogy fussunk egy chello topik mirrorozást itt, én állok elébe, de tartok tőle, ez még itt is offtopic lenne.
-
I_Am
veterán
Pedig hányszor kell utánaállítani már működő onu-kat sűrítéskor.
Ha annyira vágnád a dolgokat, akkor tudhatnád, hogy a sweepelés szó alatt kábeltévés zsargonban a visszirány szintezését érti minden kábeltévés.
-
EQMontoya
veterán
De nem vágod, hogy a visszirányú sávszélesség a kevés a csellónál, és a torrent pont ezt veri pofán? Ha valaki megnézte a terhelési adatokat és elgondolkodott, hogy mit csináljon, ezek után rámászott a torrentre, az pontosan eltalálta, hogy műszakilag mi a probléma megoldása.
A kábeltv-s internet szolgáltatáshoz *szükség van* egyfajta kitekeredett gondolkodásra, mert bizonyos dolgokat másképpen nem lehet sem megérteni, sem üzemeltetni ott. Ezt a kábeltv-sek is nehezen szokták megszerezni.
Szerk: nem zárom ki annak a lehetőségét, hogy a valós probléma valós műszaki megoldása olyan mellékterméket is szült, ami az asvának tetszik.
és a feltöltést nem lehet arányosan korlátozni. másik, ha a feltöltés kevés, akkor miért nem azt korlátozzák?
szerintem a feltöltés jó éjjel, csak a lefelé sáv szar. ez sokfelől büzlik. -
bambano
titán
sweepelni a vawetek szokott visszirányú szintezéskor. működő hálózatban ne sweepeljen senki.
Szerk: de szívesen látok tőled egy eszmefuttatást ccir hálózaton 3.2Mhz-es sávszélességben 16qam modulációval történő adás problémáiról, különös tekintettel a torrentre.
-
I_Am
veterán
Semmi gond nincs egy jól működő kábetévés hálózattal. Ha az onu-k jól vannak sweep-elve, akkor gyönyörűen működik.
-
bambano
titán
de nem vágod, hogy a sávszél elosztása, amennyiben valóban kevés, szarul történik? ok, szétkorlátozzuk a torrentet. fel kell lőni pár ftp-t, torrenteken dobni pár körüzit, és meghalt a upc, mert az ftp nincs korlátozva? jovicc. itt szerintem valami másról van szó a háttérben, mindenki torrentet korlátoz, asva is p2p-t baszogat, warezok meg virulnak szépen. kicsit érdekes, nem? Az általam leirt forgalomszabályzási módszer pedig a upc-t is lényegesen jobban levédené mindenféle túlterhelés ellen.
másik hasonló meg az, hogy a upc-nél régen ugye 3 féle csomag volt... CHL (light), CH Classic (classic) és CH3 (plusz), ezek voltak ugye a modemregnél a megadott előfizetéstipusok. Ehez képest belső infóból tudom, hogy létezett CH8 is. olyan nagy sávszélhiány nem lehetett akkor

De nem vágod, hogy a visszirányú sávszélesség a kevés a csellónál, és a torrent pont ezt veri pofán? Ha valaki megnézte a terhelési adatokat és elgondolkodott, hogy mit csináljon, ezek után rámászott a torrentre, az pontosan eltalálta, hogy műszakilag mi a probléma megoldása.
A kábeltv-s internet szolgáltatáshoz *szükség van* egyfajta kitekeredett gondolkodásra, mert bizonyos dolgokat másképpen nem lehet sem megérteni, sem üzemeltetni ott. Ezt a kábeltv-sek is nehezen szokták megszerezni.
Szerk: nem zárom ki annak a lehetőségét, hogy a valós probléma valós műszaki megoldása olyan mellékterméket is szült, ami az asvának tetszik.
-
EQMontoya
veterán
de nem vágod, hogy a sávszél elosztása, amennyiben valóban kevés, szarul történik? ok, szétkorlátozzuk a torrentet. fel kell lőni pár ftp-t, torrenteken dobni pár körüzit, és meghalt a upc, mert az ftp nincs korlátozva? jovicc. itt szerintem valami másról van szó a háttérben, mindenki torrentet korlátoz, asva is p2p-t baszogat, warezok meg virulnak szépen. kicsit érdekes, nem? Az általam leirt forgalomszabályzási módszer pedig a upc-t is lényegesen jobban levédené mindenféle túlterhelés ellen.
másik hasonló meg az, hogy a upc-nél régen ugye 3 féle csomag volt... CHL (light), CH Classic (classic) és CH3 (plusz), ezek voltak ugye a modemregnél a megadott előfizetéstipusok. Ehez képest belső infóból tudom, hogy létezett CH8 is. olyan nagy sávszélhiány nem lehetett akkor

-
venember83
nagyúr
-
bambano
titán
mittomén, nem nézek ilyeneket, csak lenyúlom a címüket

-
bambano
titán
-
EQMontoya
veterán
-
venember83
nagyúr
-
kicsitomi88
őstag
Hmm, mindig is érdekelt, te egy bamba nő lennél, vagy bámbánó csakúgy mediterránosan... S tudom, hogy más oldalát is fúrja a kiváncsiság... Szóval?
23365: kösz szépen, végre nyugodtan fogok aludni, ave bambanő!
Mondtam h bambanő

-
bambano
titán
5 megás csomagra vissza, szerver bedob, szerverről torrenteztek 3an, ott nincs korlátozás, és lehúzod otthonra ftp-vel... és olcsóbban jöttél ki, valamint otthon sem ketyeg éjjel a gép.
bombano: 30/30 garantált nemzetközi az egész országban sehol nincs, már a GTS-nél se, meg ott amúgy is teltház van, az egész kibaszott országban nincs nemzetközi sávszél, IT balkán, de ez alól a chello sem kivétel, nekik sincs, nyugi...
a priorizálásról meg annyit, hogy egyszerübb lenne szerintem egy picit azt csinálni, hogy ha egy állomás túlterhelt, akkor az számol egy szorzót, hogy az éppen ott töltögető ügyfeleknél mindenkinek azonos arányban korlátozva a sávszélességét, mekkora korlátozás kell ahoz, hogy biztonsággal elbirja a központ. lehet, hogy 20m helyett 6m-el fog jönni a torrent, meg Pistike a szomszédban is 5m helyett 1.5m-el fog warezolni, de még mindig jobb, mint hogy Viszlát 100k-val torrentezik, Pistike meg ha kicsit ügyes, akkor korlátozás nélkül széttépi az összes warezt. mert ugye utóbbit támogatja az asva is, és szépen felsorakozott mögé a chello is. Jófej országban élünk amúgy

és a hálózatot is jobban használod ki.
-
Bash
őstag
CDMA: Verizon Wireless, Sprint, Alltel
GSM: AT&T, T-MobileEzek a nagyok, kicsiből meg millió.
PS.: Cingular nincs már.
-
bambano
titán
Hmm, mindig is érdekelt, te egy bamba nő lennél, vagy bámbánó csakúgy mediterránosan... S tudom, hogy más oldalát is fúrja a kiváncsiság... Szóval?
Bambanő, a bamba nőről szóló gagyi filmvígjáték alapján.
-
bambano
titán
100%-os lefedettségű hálózat még most sincs, tehát ez nem igazán szempont még ma sem. CDMA alapvetően jobb adatforgalomra, azt meg gondolom nem kell elmagyarázni, hogy a hang is adatként továbbítódik a mai mobilhálózatokon, nem mellesleg az akkumulátort is kevésbé veszi igénybe.
A 3G hálózatról meg asszem elég annyi, hogy 9 hónapja mobilTV is van, ugyanez GSM-en még várat magára.Nálunk is van már 3g meg mobiltv, ezzel nem mondtál semmit... GSM-en nem volt és nem is lesz mobiltv. A lefedettséggel arra akartam célozni, hogy éveken át sok-sok külön licenszű szolgáltató volt az országban és egy előfizetéssel nem lehetett bárhonnan telefonálni, ahol volt szolgáltatás, hanem csak a szolgáltatással lefedett területek egy kis részéről (mert sok-sok szolgáltató fedte le a területet).
A cdma meg ekvivalens a gsm szabvány egy kis szegletével, a rádiófrekvenciás interfész specifikációjával. Simán lehet(ne) csinálni gsm hálózatot cdma rfi-vel.
-
venember83
nagyúr
úgy, hogy nagyon nem mindegy költség szempontjából, hogy beülsz a magyar internet szívétől 30 centire egy szobába és ott mit kapsz (mutass linket, ki ad 30 mega garantált ip-t, külföldre is, 12-ből), vagy építened kell egy fél Magyarország méretű hálózatot.
A upc hálózatát nem garantált sávszélességre tervezték és nem arra optimalizálták, arra az üveg való.
-
bambano
titán
akkor meg szar a rendszer. és itt valami orbitális gáz van, mert pl Victor Hugo 18-22be a szervertermekben 100/100-at lehet kapni 12k-tól kb, amiből mondjuk van 30M garantált sáv. Ehez képest a upc-nél ugyanennyi pénzért (picit kevesebbért) megkapod ennek a sávnak a tizedét, és még az is fossá van korlátozva. nah most akkor hogy is van ez?
úgy, hogy nagyon nem mindegy költség szempontjából, hogy beülsz a magyar internet szívétől 30 centire egy szobába és ott mit kapsz (mutass linket, ki ad 30 mega garantált ip-t, külföldre is, 12-ből), vagy építened kell egy fél Magyarország méretű hálózatot.
A upc hálózatát nem garantált sávszélességre tervezték és nem arra optimalizálták, arra az üveg való.
-
EQMontoya
veterán
5 megás csomagra vissza, szerver bedob, szerverről torrenteztek 3an, ott nincs korlátozás, és lehúzod otthonra ftp-vel... és olcsóbban jöttél ki, valamint otthon sem ketyeg éjjel a gép.
bombano: 30/30 garantált nemzetközi az egész országban sehol nincs, már a GTS-nél se, meg ott amúgy is teltház van, az egész kibaszott országban nincs nemzetközi sávszél, IT balkán, de ez alól a chello sem kivétel, nekik sincs, nyugi...
a priorizálásról meg annyit, hogy egyszerübb lenne szerintem egy picit azt csinálni, hogy ha egy állomás túlterhelt, akkor az számol egy szorzót, hogy az éppen ott töltögető ügyfeleknél mindenkinek azonos arányban korlátozva a sávszélességét, mekkora korlátozás kell ahoz, hogy biztonsággal elbirja a központ. lehet, hogy 20m helyett 6m-el fog jönni a torrent, meg Pistike a szomszédban is 5m helyett 1.5m-el fog warezolni, de még mindig jobb, mint hogy Viszlát 100k-val torrentezik, Pistike meg ha kicsit ügyes, akkor korlátozás nélkül széttépi az összes warezt. mert ugye utóbbit támogatja az asva is, és szépen felsorakozott mögé a chello is. Jófej országban élünk amúgy

-
Viszlát
addikt
Teljesen felesleges pénzt kidobnod rá. Ha van más alternatívád, akkor válaszd azt, mert kihasználni nem fogod tudni. Januártól én is állok vissza a minima csomagra, fórumozni bőven elég az is.
-
bambano
titán
A gsm szövetség szerint nem maradtatok le a gsm-ről, 2000-től folyamatosan egyre több szolgáltató áll át az USA-ban gsm-re. A nagyok is, mint az at&t utódcégei, a cingular, stb.
-
Zin
őstag
Megpróbálom tömören. Megemelték a sebességeket, nekem most elvileg 20 mbites netem van, 15ezerért. Aztán persze a technikai háttér meg nem létele miatt, jött a priorizálás, hivatalosan 13-23-ig. Ez egy ideig működött is, bár kissé röhejes volt, hogy 20-25k-ra korlátozták az egyébként 2.3 mb/s sebességű letöltésemet.
De most kb egy hónapja, már olyan 8-tól elindult a priorizálás, és hajnalban 4 körül lett vége, tehát maradt 4 óra, amikor ki tudtam használni a sávszélt. Aztán most épp három napja töltök ismerőséktől egy dvd-t, amit az utazásukról készítettek, de mivel senkinek nincs akkora tárhely, felrakta publikus torrentre, így mindannyian elérjük, neki meg 100mbites nete van, nem gond. Írom a sebességeket, amiket a nap folyamán, különböző időpontokban sikerült elérni:
23:00 - 18KbTehát egyszerűen már nincs olyan időszak amikor ki tudnám használni a sávszélességemet. Szóval nagy szar az egész, úgy ahogy van.
Aha ertem!
Jo mert en most akarok 10/1-es chello-t.Azert kerdeztem hogy most akkor mi legyen.... -
Bash
őstag
Hát nem is tudom, Európa fejlettebb részén már régen mobiloztak az emberek, amikor nálatok az FCC még azon agyalt, továbbra is építse az at&t monopóliumát. Akkor indult nálatok tömegével a mobilozás, amikor nálunk. Azért ez kicsit szokatlan

Miben jobb a cdma mint a gsm? Vagy a 3g hálózatok között mi a különbség?
Szerk: szabvány szerint a cdma sokkal kevesebb, mint a gsm...
Hatalmas áldás, hogy nem volt országos lefedettségű hálózat? hááát...100%-os lefedettségű hálózat még most sincs, tehát ez nem igazán szempont még ma sem. CDMA alapvetően jobb adatforgalomra, azt meg gondolom nem kell elmagyarázni, hogy a hang is adatként továbbítódik a mai mobilhálózatokon, nem mellesleg az akkumulátort is kevésbé veszi igénybe.
A 3G hálózatról meg asszem elég annyi, hogy 9 hónapja mobilTV is van, ugyanez GSM-en még várat magára. -
EQMontoya
veterán
akkor meg szar a rendszer. és itt valami orbitális gáz van, mert pl Victor Hugo 18-22be a szervertermekben 100/100-at lehet kapni 12k-tól kb, amiből mondjuk van 30M garantált sáv. Ehez képest a upc-nél ugyanennyi pénzért (picit kevesebbért) megkapod ennek a sávnak a tizedét, és még az is fossá van korlátozva. nah most akkor hogy is van ez?
-
bambano
titán
Mint minden más szolgáltatónál.
A Viszlát féle előfizetéssel 3 azaz három darab ügyfél képes kisámfázni egy központi berendezést. Bármibe fogadok, hogy minden cuccukon több, mint három user van. A legótvarosabb előfizetésből se kell 10-12 ügyfélnél több ehhez. -
Viszlát
addikt
Értelek én, csak azt nem, hogy 3:59:59-kor még ki van, 4:00:00-tól meg már nincs... mert egészen addig megfigyelhető volt a folyamatos gyorsulás, tehát 11-től 4 óráig 25kb körüli sebességről szép folyamatosan felkúszott 115-120k-ig. Aztán négykor hupsz, 8-10 másodperc alatt 2.3 mb.
Bár ennél még látványosabb volt, amikor reggel 8:00:00-kor egyszercsak 40-45k-ra esett kb. 1 perc alatt a sebesség...
-
EQMontoya
veterán
ez a hálózat soha nincs fossá terhelve... vagy ha igen, akkor a upc-nél a papiron rendelkezésre álló kapacitás (összes ügyfél sávszélességének összege) töredéke (pár százada) áll rendelkezésre.
amúgy legjobb tudomásom szerint 10G-s bix vonaluk van.
-
bambano
titán
Mert gondolom nem volt kedve csak ezért webservert telepíteni. Mellesleg ettől még az általam felvetett probléma nem oldódik meg.
Te kizártnak tartod, én meg 2 héten keresztül figyeltem a sebességeket minden nap. Sorry.
Montoya: hjam, nyilván, meg tulajdonképpen fel is adhatta volna postán... bár ettől sem változik a helyzet, miszerint fizetek egy olyan szolgáltatásért, amit nem kapok meg teljes egészében

Szerintem a priorizálás mindig be van kapcsolva. Csak néha nincs kisámfázva a hálózat, akkor nincs mit priorizálni, máskor meg ki van, akkor van mit.
-
EQMontoya
veterán
Mert gondolom nem volt kedve csak ezért webservert telepíteni. Mellesleg ettől még az általam felvetett probléma nem oldódik meg.
Te kizártnak tartod, én meg 2 héten keresztül figyeltem a sebességeket minden nap. Sorry.
Montoya: hjam, nyilván, meg tulajdonképpen fel is adhatta volna postán... bár ettől sem változik a helyzet, miszerint fizetek egy olyan szolgáltatásért, amit nem kapok meg teljes egészében

az tény, viszont ismerősöd otthonra 1 ftp-t feldobhatott volna, és spóroltok 500ft áramszámlát. Nálunk is mindenki az én ftp-met nézi temp mappának

-
Viszlát
addikt

-
bambano
titán
Miért nem http-vel vagy ftp-vel szeded le?
Szerk: egyébként meg kizártnak tartom, hogy reggel 8-kor beindítsák a priorizálást, hajnal 4-kor meg kikapcsolják.
-
Viszlát
addikt
-
kicsitomi88
őstag
En csak a szuperiorra kerestem valami jobb kifejezést

bambano: ebben az esetben <is> sz@rt sem értem el Sztaki használatával..
Szia venseg, reg voltam itt.
thx a tanacsokat, de nem fogadom meg, nem miattad, en vok ilyen, vagyis lettem, ujra, de csak egy kicsit, meg ne santuljon

-
bambano
titán
-
EQMontoya
veterán
Én kérek elnézést
Csak nekem már lassan elegem van a mindig újból... na jó, a HDTV-t még azért elviselem, ha egyszer sohanapján ideér... 
Most elgondolkodtam mi a csudát néznék HD minőségben itthoni tévéből... max sportot. Szóval annyira az sem hiányzik, inkább legyen egy normális netszolgáltató a UPC mocskos, alávaló bandája helyett.
UPC szvsz annyira azért nemrossz, még mindig sokkal jobb, mint a t-offline.
-
Zin
őstag
Én kérek elnézést
Csak nekem már lassan elegem van a mindig újból... na jó, a HDTV-t még azért elviselem, ha egyszer sohanapján ideér... 
Most elgondolkodtam mi a csudát néznék HD minőségben itthoni tévéből... max sportot. Szóval annyira az sem hiányzik, inkább legyen egy normális netszolgáltató a UPC mocskos, alávaló bandája helyett.
mi bajod UPC-vel?
-
Viszlát
addikt
En csak a szuperiorra kerestem valami jobb kifejezést

bambano: ebben az esetben <is> sz@rt sem értem el Sztaki használatával..
Én kérek elnézést
-
bambano
titán
-
venember83
nagyúr
-
Viszlát
addikt
Fejlettebb? Előremutatóbb? Fejlődőképesebb? Csak a technológiás szókapcsolat miatt...
Na meg mi az ami miatt szükségünk lehet rá?
-
bambano
titán
Hát nem is tudom, Európa fejlettebb részén már régen mobiloztak az emberek, amikor nálatok az FCC még azon agyalt, továbbra is építse az at&t monopóliumát. Akkor indult nálatok tömegével a mobilozás, amikor nálunk. Azért ez kicsit szokatlan

Miben jobb a cdma mint a gsm? Vagy a 3g hálózatok között mi a különbség?
Szerk: szabvány szerint a cdma sokkal kevesebb, mint a gsm...
Hatalmas áldás, hogy nem volt országos lefedettségű hálózat? hááát... -
tiv83us
veterán
-
venember83
nagyúr
-
Bash
őstag
Az, hogy lemaradtunk a GSM-ről egy hatalmas áldás, CDMA szuperior technológia (ez nagyon hülyén hangzik, de nem tudok rá jobb magyar szót). Soha nem váltanék már vissza GSM szolgáltatóra.
-
Viszlát
addikt
Perszehogy!
Csakis azért hoztam fel, mert kellemes csalódás volt. Azon röhögtem nagyon, hogy két sorral előttünk ült egy magyar "sztár", már nem emlékszem ki volt, és hivatalból unott pofából végigülte a koncertet.
Beugrott, Kozsó volt az.
-
stangli
senior tag
Az agyam vakációzik, sorry...ki az az agy?

-
venember83
nagyúr
Az agyam vakációzik, sorry... -
stangli
senior tag
fúúú te mekkora csalódás volt... emléxem január első napjaiban a bridge-re csavartam oszt okádél nyál zenék csöpögtek az éterből
-
bambano
titán
Európában nemrég osztották el a digitális multiplexeket, úgyhogy itt még nem nagyon van a levegőben hivatalosan mp3...
Nálatok lehet, hogy van, legalább erről ne maradjatok úgy le, mint a gsm-ről

-
bambano
titán
van netrádiójuk is. meglepő módon pontfm.hu
persze ott is mennek szar zenék (néha beraknak valami borzasztó magyar zenéket a 80-as évekből), de alapvetően egész jó.Amúgy itt is csak a Bridge volt, aminek volt egy-két rock-os próbálkozása, aztán megszűnt az egész, hogy lagzilajcsit adjanak helyette, aztán most 5 év után ez egy újabb próbálkozás, és egész jó
az emberek részben ugyanazokÉpp Malmsteent nyomnak... wow.
-
(Kolombusz)
veterán
-
Bash
őstag
-
fokukac
nagyúr
Igen, utana beugrott, mar az megy winampon
Akkor a bridge-et is kiprozalom.lehet, hogy rosszul fogalmaztam, de a bridge pontosan 5 éve megszűnt.
ezt onnan lehetett észrevenni, hogy a frekvencián addig hallható modern dallamos rockzene helyett 2 napig karácsonyi énekek mentek, majd elindult a lagzilajcsi-kozsó áradat, és lett belőle sztár fm
-
bambano
titán
persze ott is mennek szar zenék (néha beraknak valami borzasztó magyar zenéket a 80-as évekből), de alapvetően egész jó.Amúgy itt is csak a Bridge volt, aminek volt egy-két rock-os próbálkozása, aztán megszűnt az egész, hogy lagzilajcsit adjanak helyette, aztán most 5 év után ez egy újabb próbálkozás, és egész jó
az emberek részben ugyanazokJön a digitális műsorszórás, lesz annyi csatorna, hogy ihaj. Csinálj rendes rádiót.
-
venember83
nagyúr
az emberek részben ugyanazokIgen, utana beugrott, mar az megy winampon
Akkor a bridge-et is kiprozalom. -
fokukac
nagyúr
-
fokukac
nagyúr
Igazuk volt kulonben, nem csak neked fajt!
priv ment, ha ra teccik erni par milisecundumnyira...
fo@: egyre inkabb irigyellek... Nalunk nincs semmi rock-ado...
Kulonben emlekszem, jo 8 evvel ezelott irtam a Danubius Radio egyik musorvezetojenek, hogy ugyanmar, csak kene valami rockos musor, ha csak 2 oras, nem negy, akkor is, legalabb probaljak meg... A valasz az volt, hogy nem ez kell a nepnek s bar o is utalja a zenet amit adnak, de a vezetoseg eleg hatarozott, hogy milyen iranyban szeretnenek haladni a musorral, igy semmi esely keresem teljesulesere. Azota radiot csak legvegso esetben hallgatok.
az emberek részben ugyanazok -
bambano
titán
Hölgyek, Urak - mindenkinek jó éjszakát - tiv83us: szolidarizálok Veled és holnap hajnalban igába hajtom a fejem - legalább meglátom a kollégák is kaptak-e bejgli mérgezést

További kellemes nosztalgiázást mindenkinek

BlacKSouL: Másról sem akarok beszélni - de előtte Dániába költözök, mert ott már állítólag nem tilos az animal sex

Hehe, nosztalgiázás helyett éppen Andit hallgatom, Korréktól

-
Bubu79
addikt
Hölgyek, Urak - mindenkinek jó éjszakát - tiv83us: szolidarizálok Veled és holnap hajnalban igába hajtom a fejem - legalább meglátom a kollégák is kaptak-e bejgli mérgezést

További kellemes nosztalgiázást mindenkinek

BlacKSouL: Másról sem akarok beszélni - de előtte Dániába költözök, mert ott már állítólag nem tilos az animal sex

-
BlacKSouL
addikt
Sajna mifenlénk még nem akadtam rá erre az adóra, pedig a kocsiban folyton keresgélek a csatornák között
Szerencsére MP3-as fejegységet raktam a gépbe, meg egy rakás nekem való zenével televésett lemezt, így van választásom
CactuS:
Egyébként az általam leírtak csakis szerénységem véleményét tükrözik, nem állítom, hogy különösebben jó zenei ízlésem lenne
Van sokminden, amit meghallgatok, de igazán csak azokat a zenéket tudom értékelni, amiknél a szöveg nem két sor és lehetőleg teljesen instrumentális a kíséret, minimál gépesített zenésszel 
BlackSoul: Ha most kifejted, hogy mi is az elnézés igazából, nem állok jót magamért

Akarsz róla beszélni?
-
fokukac
nagyúr
Most is úgy néz ki, csak a nyelve nem lóg (remélem)?!
lassú vagy !

-
(Kolombusz)
veterán
-
fokukac
nagyúr
-
fokukac
nagyúr
-
tiv83us
veterán
-
tiv61us
őstag
-
CactuS
Arcképgyáros
-
bambano
titán
-
Bubu79
addikt
Sajna mifenlénk még nem akadtam rá erre az adóra, pedig a kocsiban folyton keresgélek a csatornák között
Szerencsére MP3-as fejegységet raktam a gépbe, meg egy rakás nekem való zenével televésett lemezt, így van választásom
CactuS:
Egyébként az általam leírtak csakis szerénységem véleményét tükrözik, nem állítom, hogy különösebben jó zenei ízlésem lenne
Van sokminden, amit meghallgatok, de igazán csak azokat a zenéket tudom értékelni, amiknél a szöveg nem két sor és lehetőleg teljesen instrumentális a kíséret, minimál gépesített zenésszel 
BlackSoul: Ha most kifejted, hogy mi is az elnézés igazából, nem állok jót magamért

-
tiv61us
őstag
aze ezen i sirok
TE\e aki a zutcah yjsagotot arulsz
tegyytek be pleASE
Lusta vagyok krereni -
fokukac
nagyúr
-
bandus
veterán
-
CactuS
Arcképgyáros
Szerintem az általa képviselt rétegzenét mindig lesz aki frissen tartsa - mint a mostani lakoldalmas nótákat, amiket már hatévesen is ki nem állhattam, mert a csapból is az folyt.
Ezért nem lesz szükség a nosztalgiára...A mostani előadók közül egyébként én sem hinném, hogy 25 év múlva is akkora rajongótáboruk lenne, mint mondjuk ma egy Metallicának, Iron Maidennek, vagy akár a már említett Piramisnak, LGT-nek

Én inkább az életmódjára értettem, nem a enéjére. Meg a terepszállásra....
Egyébként szerintem nem feltétlenül kell egy jó zenéhez szöveg, egy jó dallam, egy igényes kivitelezés "is" elég. Bár ez csak az én véleményem.
Oh, mivelőtt kapom a kérdést,nem nem vagyok tüctüc fan vagy ilyesmi, szinte mindenevő vagyok, kivéve pár számomra "extrém" dolgot.
-
tiv83us
veterán
-
BlacKSouL
addikt
-
(Kolombusz)
veterán
-
fokukac
nagyúr
Nem hinném, hogy túlzok, ha azt mondom, a mostani populáris zenék 80-85%-nak a mondanivalója elfér két tőmondatban - egyszerűen azért, mert a mocskos kis kapitalista lemezkiadók pontosan tudják, hogy sláger csak olyasvalamiből lesz, amit könnyű megjegyezni - de nem egyszerűen könnyű, hanem százasszög egyszerűségű szövegeket értek alatta ( mint mondjuk a talán legtöbbet refrénelt Nem csak Neked fáj címezetű nóta, ami első pár halláskor még talán tetszett is valamilyen szinten, de aztán hamarosan tele lett vele a hócipőm, annyit nyomatták...)
hallgass pont fm-et (88,1 mhz), ott metallica megy meg led zeppelin, meg black sabbath, meg ilyen szar zenék

-
venember83
nagyúr
Nem hinném, hogy túlzok, ha azt mondom, a mostani populáris zenék 80-85%-nak a mondanivalója elfér két tőmondatban - egyszerűen azért, mert a mocskos kis kapitalista lemezkiadók pontosan tudják, hogy sláger csak olyasvalamiből lesz, amit könnyű megjegyezni - de nem egyszerűen könnyű, hanem százasszög egyszerűségű szövegeket értek alatta ( mint mondjuk a talán legtöbbet refrénelt Nem csak Neked fáj címezetű nóta, ami első pár halláskor még talán tetszett is valamilyen szinten, de aztán hamarosan tele lett vele a hócipőm, annyit nyomatták...)
Igazuk volt kulonben, nem csak neked fajt!
priv ment, ha ra teccik erni par milisecundumnyira...
fo@: egyre inkabb irigyellek... Nalunk nincs semmi rock-ado...
Kulonben emlekszem, jo 8 evvel ezelott irtam a Danubius Radio egyik musorvezetojenek, hogy ugyanmar, csak kene valami rockos musor, ha csak 2 oras, nem negy, akkor is, legalabb probaljak meg... A valasz az volt, hogy nem ez kell a nepnek s bar o is utalja a zenet amit adnak, de a vezetoseg eleg hatarozott, hogy milyen iranyban szeretnenek haladni a musorral, igy semmi esely keresem teljesulesere. Azota radiot csak legvegso esetben hallgatok.
Aktív témák
-
23400 - 23301
50002 - 50001 50000 - 48001 48000 - 46001 46000 - 44001 44000 - 42001 42000 - 40001 40000 - 38001 38000 - 36001 36000 - 34001 34000 - 32001 32000 - 30001 30000 - 28001 28000 - 26001 26000 - 25901 25900 - 25801 25800 - 25701 25700 - 25601 25600 - 25501 25500 - 25401 25400 - 25301 25300 - 25201 25200 - 25101 25100 - 25001 25000 - 24901 24900 - 24801 24800 - 24701 24700 - 24601 24600 - 24501 24500 - 24401 24400 - 24301 24300 - 24201 24200 - 24101 24100 - 24001 24000 - 23901 23900 - 23801 23800 - 23701 23700 - 23601 23600 - 23501 23500 - 23401 23400 - 23301 23300 - 23201 23200 - 23101 23100 - 23001 23000 - 22901 22900 - 22801 22800 - 22701 22700 - 22601 22600 - 22501 22500 - 22401 22400 - 22301 22300 - 22201 22200 - 22101 22100 - 22001 22000 - 20001 20000 - 18001 18000 - 16001 16000 - 14001 14000 - 12001 12000 - 10001 10000 - 8001 8000 - 6001 6000 - 4001 4000 - 2001 2000 - 1
-
Fórumok
PROHARDVER! - hardver fórumok
Notebookok TV & Audió Digitális fényképezés Alaplapok, chipsetek, memóriák Processzorok, tuning Hűtés, házak, tápok, modding Videokártyák Monitorok Adattárolás Multimédia, életmód, 3D nyomtatás Tabletek, E-bookok Nyomtatók, szkennerek PC, mini PC, barebone, szerver Beviteli eszközök Egyéb hardverek PROHARDVER! BlogokMobilarena - mobil fórumok
Okostelefonok Mobiltelefonok Okosórák Autó+mobil Üzlet és Szolgáltatások Mobilalkalmazások Tartozékok, egyebek Mobilarena blogokIT café - infotech fórumok
Infotech Hálózat, szolgáltatók OS, alkalmazások SzoftverfejlesztésGAMEPOD - játék fórumok
PC játékok Konzol játékok MobiljátékokLOGOUT - lépj ki, lépj be!
LOGOUT reakciók Monologoszféra FototrendFÁRADT GŐZ - közösségi tér szinte bármiről
Tudomány, oktatás Sport, életmód, utazás, egészség Kultúra, művészet, média Gazdaság, jog Technika, hobbi, otthon Társadalom, közélet Egyéb Lokál PROHARDVER! interaktív
- Fórumok
- Egyéb
- OFF TOPIC 43
- (téma lezárva)
- HIBÁTLAN iPhone 14 Pro 128GB Space Black -2 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS5386
- GAMING PC! ULTRA 5 225 / RTX 5060 / 16GB DDR5 / 512GB NVMe / 550W Gold 80 Plus!
- Honor laptop i5-12500H / RTX 2050 / 16GB RAM / 512GB SSD / 2K kijelző Erős, prémium gép!
- 5G Lenovo ThinkPad P14s Gen 3 Intel Core i7-1280P Nvidia T550 32GB 512GB FHD+ IPS 1 év gar
- BESZÁMÍTÁS! Asus B250M i5 6500 16GB DDR4 128GB SSD 500GB HDD GTX 1050 Ti 4GB Zalman T2 Plus 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

Vagy megyek a modkerbe 

Az agyam vakációzik, sorry...