Hirdetés
- OLED monitor topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen notebookot vegyek?
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Házimozi haladó szinten
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Lac-coo #27449 üzenetére
én amazon.de-ről rendeltem az utóbbi időben. magyarországra is ingyen küldenek 30 vagy 40 euro felett.
garancia miatt inkább őket preferálom. én eddig mindig minden ilyen jellegű problémámat meg tudtam oldani.
sőt egyszer használtam egy innen rendelt vakut, majd rájöttem, hogy mégsem kell és visszaadtam. ők pedig a pénzt -
Lac-coo
őstag
Kulfoldrol, EU-bol honnan erdemes, szokas obit rendelni ?
Picit tele van a tokom a hazai arakkal....
-
Áh, az többet bír
Én sem mertem nagyon durva anyagokat használni először, de rosszabb már nem lesz
(jelenleg használhatatlan, de már akkor is az volt, amikor szétszedtem.
Ennek a végére egész jó lett, de ellenfényben frankón látszott, hogy merre töröltem, tehát megint szét kellett szedni. -
Hello,
Valaki találkozott már leoldhatatlan zsírral frontlencse belső oldalán? A Sigma 70-300-amon van ilyen, gondolom a mechanika zsírja párolgott oda, és semmivel nem jön le. Izopropil alkohol, ablakpucoló, stb., nem használ. Valakinek van erre tuti tippje?
-
kátú
őstag
Sziasztok ki mit venne inkább? Panasonic G6 ra egy sigma 60/2.8 ast vagy Panasonic 25/1.7 portré lenne a fő cél ki mit venne inkább? Vagy gondolkozzak el egy adapteren és valami canon obin?
-
B.Á.L.!.N.T
senior tag
Jól van,köszi srácok
Szerintem Tokina lesz, de azért még nézek egy szatyor tesztet...
-
Sziasztok.
Van egy 50mm f1.8 ai-s nikon obim, amit szet akarok szedi, mert neha szorul a blende. Gondoltam akkor mar megtakaritom, karbantartom kicsit. Ami erdekelne hogy milyen zsirt használnak az obi belsejeben? -
Lac-coo
őstag
válasz
B.Á.L.!.N.T #27434 üzenetére
Sigma 8-16 ? Az mondjuk elessegben f8-on elegge odaver....
-
B.Á.L.!.N.T
senior tag
(#27432) jlaudio
Sajna nem volt/nincs lehetőségem kipróbálni másik ua ilyen Sigmát. Én f7.1-en használom, szép képe van, a torzítása is bőség jó, mondom szeretem, de azért szeretnék élesebb képeket.
Szűrőkből időnként polárt szoktam használni, valamint a Cokin lapszűrő rendszerét használom. Egy átmenetes szürkét szoktam feltenni valamint ha az időjárás olyan akkor egy kék és egy sárga átmenetes lapot teszek az obi elé.
Gondoltam már arra is hogy nem kéne lapszűrőzni mert mondjuk rontja az élességet, de ha rajta van ha nem ua olyan. Élesnek éles, de ha van élesebb akkor az kell
A lee filters-nek az árát meg nagyon sokallom... De lapszűrő meg kell,mert olyan gyönyörű színeket elő lehet hozni,hogy sokszor csak nézek. Ja és csak AF-es obi játszik.(#27433) gergo5991
Igen ezeket néztem/nézem én is. Szerintem szebb a képük mint az enyémnek, a 14-20-ról meg ne is beszéljünk, annak nagyon tetszik a képe,és elég masszívnak is tűnik.. Csak még nem tudom hogy a 14mm mennyire jönne be...
Ezt az új Tamront is néztem,de annak se tetszik az élessége, max a rázkódás csökkentést találom benne jónak,de ez így önmagában kevés.Tehát kb marad a Tokina.
-
gergo5991
őstag
válasz
B.Á.L.!.N.T #27431 üzenetére
tokina 11-16 dx ii eléggé éles obi, de most amit te is irtál van a Tokina 14-20mm f/2 AT-X Pro DX bár itt már csak az a kérdés a 14mm dx-en elég nagylátó-e neked, vagy még itt van ez ezt is eléggé dícsérik mostanság.
-
jlaudio
tag
válasz
B.Á.L.!.N.T #27429 üzenetére
Nem próbáltál egy másik ugyanolyan obit mint a tiéd? Mert lehet, hogy egy hibás példányod van, én anno próbáltam a Sigma obiját is és azért nem volt olyan rossz, igaz végül is Tokina 11-16 vettem. Milyen szűrőt akarsz vele használni? Azért azt tegyük hozzá, hogy mindegyik ultranagylátót lehet szűrőzni még ha nincs is rajta szűrőmenet, például a Lee gyárt az általad emlitett Nikon 12-24-hez is (ez FX-es obi) adaptert igaz nem olcsón és csak lapszűrőkel lehet használni.
Szerintem nézegessél teszteket, a legjobb ha találsz olyan üzletet ahol a saját vázadal kipróbálhatsz több márkát is. Sok választásod nincs, ha a Sigma nem tetszik akkor a Tokina 11-16 f2,8 ami kifutó modell és olcsón adják (persze nem itthon) az utódja a 11-20 f2,8 és az álltalad emlitett 14-20 f2. Manuál fókusszal van még a Samyang 10 f2,8 ez nem tudom, hogy milyen lehet. -
B.Á.L.!.N.T
senior tag
válasz
Lac-coo #27430 üzenetére
Így van a Sigmát is 12-n használom. 14mm nagyon a plafon,de hogyha az a Tokina tényleg annyira jó,mint ahogy a tesztekben írják akkor az lesz.
Van már egy lapszűrő rendszerem (Cokin) , amihez szükség van szűrőmenetre. A beépített napellenzős objektívekre egy-két gyártó van aki gyárt (pl.: Nisi, Lee Filters) de ezek horribil áron mennek.
Nyílván eltörpül az objektív ára mellett, de hobbiként nekem annyit már nem ér meg.A lapszűrökről meg nem mondok le,ezért akarnék egy nagyon jó dx obit.
-
Lac-coo
őstag
válasz
B.Á.L.!.N.T #27429 üzenetére
Nem viccbol csinaljak am az ultranagylatok frontlencseit szep gombolyure....Igaz, szuro csak hekkelve hasznalhato, vagy inkabb sehogy , de ha elesseget akarsz a kepszeleken is a lapos lencse nem sok jot iger.
X hatranya, hogy ide mar extrem optika kell egy jobb nagylatoszoghoz...
Talan a Tokina gyart olyant ami fx-re valo, es lehet szurozni, meg a kepszelek is lemaradnak...
Bar dx-en a 14mm nem az az utos nagylatoszog azert.... -
B.Á.L.!.N.T
senior tag
Hi all
Jelenleg egy Sigma 10-20 f3.5-ös nagylátóm van szeretem nagyon,de az élességével nem vagyok maradéktalanul megelégedve. Tök mind1 hogy AF/MF ....
Csak tájképezem amúgy,tehát mindig le van rekeszelve.Az ár lényegében mind1, melyik az az uwa objektív aminek a lehető legélesebb,legpatentebb képe van ?
A gép egy d7100, nyílván gondolom most sokan rávágják hogy Nikkor 14-24 f2.8
De annyi a kikötésem hogy legyen rajta szűrőmenet. Így a legdrágább nagy látók már ki is esnek.
Eddig kettő objektív nagyon szimpi, az egyik a Nikkor 10-24 f3,5-4,5 a másik meg a Tokina 14-20 f2.
A fényerő mind1,mivel rekeszelve lesz és 10-14mm-nél legyen az alja a crop miatt.
Várnék ajánlatokat,javaslatokat, véleményeket, dx-re a lehető legjobbat szeretném (Fx-re mostanában nem váltanék) nem lesz elkapkodva a vásárlás.
-
bigsee
addikt
-
karika26
csendes tag
Helló mindenkinek!
Lehet nem idevaló,de érdeklődnék hogy itt a ph-n nem találok segítséget egy obi jelenlegi beárazásához.
Ha nem jó helyen is vagyok,akkor valaki segiteni,hol tudom megnézni hogy jelenleg mennyiért lehetne eladni.
Segítségeteket előre is köszönöm.Az obi egyébként egy nikon 18-135
Üdv
-
x64emulator
tag
válasz
Fotonhámozó #27421 üzenetére
Na rendben! Tényleg kösz. Megkaptam a kielégítő válaszokat. Úgy néz ki mégis van egy plusz dolog amit be lehet írni az összefoglalóba mert páran nem teljesen biztosak ebben.
-
Neck
veterán
válasz
x64emulator #27420 üzenetére
Konyhanyelven:
Az obira az van ráírva, hogy full frame érzékelőjű gépen mekkora (lenne) a gyutáv - akkor is, ha ahhoz az obihoz nem is létezik full frame gép. Ha Full frame gépre teszel APS-C obit, akkor az "letakarja" a szenzor egy részét, gyutáv marad annyi, amit ráírtak. Ha APS-C szenzor méretű gépre teszel fel egy obit, akkor jön a szorzó a gyutávon. Akkor is így van, ha full frame obi megy rá, akkor is, ha APS-C. Ha full frame obit teszel fel APS-C-re, a gép az obi "közepét" használja, ami jó (lehet), mivel az obik közepe általában élesebb. Cserébe az APS-C obik jellemzően (de nem mindig) könnyebbek, és gyakran olcsóbbak, mint a Full Frame-ek.
-
Zozzant
addikt
válasz
Minden obin a fizikai gyújtótáv van megadva, függetlenül attól mekkora képet vetít és mi elé rakod.
-
Fotonhámozó
senior tag
válasz
Egy kicsit visszaolvasol a hozzászólások között és megtalálod a kérdésedre a választ.
-
x64emulator
tag
Sziasztok!
Olyan kérdésem lenne ami hasonlít a téma összefoglalóban már leírtahoz, de nem teljesen válaszolja meg azt ami engem érdekelne.
Tehát az érdekelne hogy a APS-C formátumra tervezett objektívhez megadott gyujtótávolság ugyanaz mint a FullFrame-hez megadott gyutáv.
Tehát ha veszek egy 50mm-es APS-C obit APS-C gépre, akkor azon a kép ugyanúgy kell hogy kinézzen mint a FullFrames 50mm, FullFrame vázon.1,5x/1,6x -os szorzó csak akkor érvényes hogyha FullFrames obit rakok APS-c-s gépre, igaz?
Bocsi ezért a kérdésért, de nagyon érdekel.
Köszi. -
törölt tag
válasz
#31733248 #27411 üzenetére
Alul nem lényeg annyira, a 18 is elég. APS-C-re lesz. A Sony FF obija is ugyanúgy megfelelne, nem baj, hogy FF, szépen dolgozik Crop-os vázon is. Megnézem a Sigmát is. Köszi.
update: A sigmának van egy fájó pontja, nem lehet belenyúlni a fókuszba AF módban. Ebben a Tamron jobb. CA-ban viszont a Sigma. -
törölt tag
Sziasztok!
Szerintetek Sony FE 24-240, vagy Tamron 16-300 a jobb választás utazó zoomnak? (az most lényegtelen,hogy a Tamronhoz kell átalakító) Árban a Sony drágább, de ér is annyit? -
Hooper
őstag
Sziasztok
2 halszem között hezitálok, ha esetleg valaki próbálta/használja megköszönném a segítséget:
Sigma 15mm 2.8 ex
Vagy Nikon 16mm 2.8
(Mindkettő af)
Fontos lenne hogy 2.8on jo képe legyen, sokat lenn rendezvényen, kevés fénybe lenne használvaKöszönöm
-
TV Béla
tag
A nagylátószögű objektívek közül végül a Tokina 11-20mm f/2.8 lett a kiválasztott egy Nikon D7200-as vázra.
Ahogy olvasgattam képminőségben szinte ugyanaz, mint a 11-16mm, de azért csak nagyobb az átfogása.
Ha megérkezett az üveg, és sikerült tesztelnem, majd írok róla véleményt.A 18-105-ös kitobival leggyakrabban 18mm-en fotóztam, így a 11-20-al cél lenne a 18-105 leváltása, mivel van egy Tamron 70-300 VC-m, így 70mm-től felfelé is megvagyok.
20mm-től 70mm-ig lenne még hiányosság, viszont van egy 35, és egy 50mm-es fix objektívem is, így ha ezeket is magammal viszem szerintem már a 18-105-öt otthon merem hagyni, bár tudom adódhat olyan helyzet, amikor jól jönne majd.
A későbbiekben még tervezek bővíteni egy Fix Micro-Nikkor 105mm F/2.8-al, de erre még sokáig kell gyűjtögetnem.Üdv: tévébéla
-
tvamos
nagyúr
válasz
#96302336 #27405 üzenetére
Nekem nincsenek ilyen draga dolgaim, viszont most vettem egy Proline 2x-et, meg van otthon egy Expert, amik elvileg osszemennek egymassal. (Van meg egy APS, meg egy teljesen nevtelen is, de ezek T2, meg M42 menetesek.)
Mostmar engem is erdekel, hogy lesz-e vegtelen a kettovel, ha egyszerre felteszem oket.Mondjuk a 400x2x2x2.7-et kezzel kitartani, VR nelkul, eleg kemeny lesz.
-
törölt tag
válasz
tvamos #27404 üzenetére
A filtermenetes telekonverter maximum szükségmegoldásnak jó, rettenetesen torzít. Olyan nekem is van, egyszer volt csak fenn a gépen, azóta sem. A Sigma APO telekonverterem van, az nagyon szépen torzításmentesen dolgozik, csak vennék esetleg még egyet, ha működik a dolog. Kéne az extra zoom.
-
törölt tag
Sziasztok. Egy költői kérdés. egymás mögé lehet két telekonvertert is rakni? Nem csak egy kétszerezőt, hanem kettőt, így négyszerezne, vagy egy 1,4-es tele, plusz egy 2X tele? Canonra. Az FE csökkenés természetesen számolva.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- OLED monitor topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Az ASUS ROG Astral kártyák tájékoztatnak arról, ha épp megrogynának
- BestBuy topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Sorozatok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Serries X
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf Gamer laptop! R5 3550H / GTX 1650 / 8GB DDR4 / 500GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest