Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung LCD és LED TV-k
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- OLED TV topic
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Hobby elektronika
- Melyik tápegységet vegyem?
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fr3ntzen
aktív tag
válasz
bogarfull27 #23352 üzenetére
A kérdésed passzolom.... Csak én is szeretnek majd macro obit venni...és már kérdezgettem én is róla..., de kb ennyi ami megmaradt bennem. Ráadásul valahova fel is irtam cetlire miket javasoltak itt nekem, de költöztem közben és a papír az eltunt !
"A raynoxot ismerem! Hugom használja egy sonyn egy sigma 70-300-al! Egész jó! De az nem objektív!"
Csak a takarékosság miatt irtam bele !Ja meg nemtudom vakud van-e de erősen javasolt egy jó vaku is ha macrozni akarsz.
-
torzo
őstag
válasz
bogarfull27 #23350 üzenetére
Makróoptika kiválasztásakor a gyutáv nagyon fontos. Minél hosszabb, annál szebben mos hátteret, ami talán a legfontosabb. A gyutáv azért is fontos, mert összefügg azzal, mennyire kell megközelítsed a témát az 1:1 leképezéshez. Rövidebb gyutáv, közelebb kell menni. Rovarok, lepkék félénk állatok, jobb távolról lövöldözni rájuk.
Szóval a leguniverzálisabbak a 90-105 mm-es makrók.
Az egyik legfrankóbb a tamron 90 mm-es stabis makrója, de jó a Tokina 100, Sigma 105, Nikon 105 egyaránt. Utóbbi erősen túlárazott. Ha van több zseton, Sigma 150/2.8, még több zseton esetén tamron 180/3.5.
Brillanciája, felbontása mindnek kiváló, makróban rosszra nem találsz.
(Tokina, Tamron 180 nálad felejtősek, mert vázról kapnak hajtást).
Raynox előtétlencsét nem használtam, de többnyire erősen dicsérik.P.S. 1:1 leképezésnél jobb nem kell. Az annál durvábbat már lupefotózásnak hívják, spéci optika és állványfej kell hozzá. Amatőrnek szükségtelen.
-
fr3ntzen
aktív tag
válasz
bogarfull27 #23350 üzenetére
Hi. Vannak ezek a Raynox DCR-250 Super Macro előtétlencse és hasonló cuccok. Ezek elég jó árban vannak.
Olcsón jó makró obit sztem nem nagyon fogsz találni. (Aztán kinek mi az olcsó....)
De ha jol latom itt hardverapron van hasznaltban Canon 60mm f2.8-as , Sigma 105mm f2.8. 70-75ezerbe mennek ezek hasznaltan.
Sajnos egyiket se ismerem igy véleményt majd más tud mondani....
-
bogarfull27
tag
Hali!
Van egy Canon 1200D gépünk! Két objektívünk van hozzá! Egy 18-135 és egy 55-250. Szeretnénk rovarokat fotózni! Tudtok ajánlani valami jó és viszonylag olcsó Makró objektívet, amivel akár a légy szemét is kilőhetjük!?
Előre is Köszi! -
*Ropi*
félisten
válasz
_seth_ #23333 üzenetére
A menyasszonyt hívták Mártinak?
(#23334) oilver1: Volt Tokina 11-16-om, aztán a régebbi Sigma 10-20 átmentileg, aztán most megint 11-16: köröket ver a Sigmára.
Semmi közöm az eladójához, de ha valaki jóképű Sigma 50/1.4-et szeretne, akkor van most egy eladó az irányjelzősön...
-
-
hito
nagyúr
Sziasztok!
Nem tudjátok honna tudnék 1napra szerezni egy Nikon (F) AF-S teleobjektívet? Azt hittem vannak ilyen obikölcsönzők, de nem nagyon találtam.
-
oilver1
tag
Hát videózni nem videózok, bár az 50D-m tudja a funkciót. Azt meghagyom a filmeseknek
Most olvasgattam, hogy a Sigma 10-20 a Tamron és a Canon hasonló nagylátó APS obijait nagyon csúnyán elfenekeli.
20mm alatt ebben a kategóriában (ha valaki nem márkabu*i) a Tokina majd utána (vagy vele egy szinten) a Sigma a legjobb a tesztek szerint. Mind anyagminőségben úgy képminőségben. -
oilver1
tag
Sziasztok!
Obit vennék, de nem tudok dönteni: canon 10-18, canon 10-22 vagy sigma 10-20?
sorrendben az árak: 80.000, 130.000, 110.000
Melyik a jobb ár-érték arányú? rengeteg a vélemény a neten, de egyértelmű tapasztalatokat nem találok -
krisz12356
tag
Sziasztok,
Objektív vásárlás előtt állok , jelenleg egy Canon 70-200 f2.8 és egy Helios 58 f2 obim van és kéne egy fx-es alap zoom obi/ fix nagylátó (5d mark II-re). Tokina 20-35 f2.8-at és Canon 17-40 f4-et nézegettem de más ajánlat is jöhet ha használtan nem haladja meg a 150 ezer forintot.
Előre is köszi -
_seth_
veterán
-
_seth_
veterán
Korábban kérdeztem a 70-200 2.8 IS-ről, amiről nem tettem le de egy időre jegelni kell, addig is arra gondoltam, hogy beújítok egy használt mezei 70-200 F4L-t, igazából bukni nem tudok rajta, de addig is lesz tele is nálam amíg meg nem lesz a nagytesó
24-105L egyébként valamennyire "kiváltja" a telét, 70-105 között már kint is egész jó
(Jah, ha valakinek van eladó 70-200 F4L obija az írjon bátran
)
-
boben1998
tag
Üdv mindenkinek!
Valakinek van tapasztalata a Soligor 28-300mm (sony/minolta bajonett) objektívről? -
Studi
veterán
Srácok, ezt a Sigma 70-200 EX APO HSM-et ismeri valaki? Érdemes érte pénzt adni, vagy inkább egy Canon 70-200/4 L (nem IS) a helyes megfejtés hasonló áron?
-
-
BalaNce87
addikt
Hali,
Most vettem egy 18-135 ös kittel 700D-t és szeretnék egy fixet is mellé alapvetően általános használatra de szóval inkább wide és normal kategória. Amit néztem (gondolom elég népszerűek) az az 50mm f 1.4-es illetve a 40 es, 24 es pancake. Közelire egyelőre használom a zoom-ot. Abszolút amatőr vagyok szóval nem akarok feleslegesen pénzt költeni olyan dolgokra, amit csak az lát meg aki 100 éve dolgozik képekkel.
-
Real_Necro
veterán
válasz
Fotonhámozó #23316 üzenetére
-
amulet
senior tag
válasz
Real_Necro #23309 üzenetére
Más alternatíva használt részlegen? Nem találtam eladó sigma 10-20-as objektívet. Újonnan meg nem akarom megvenni
-
Ricardo128
senior tag
Köszönöm a választ, utánanéztem az este, kicsit száraz anyagnak tűnt, úgyhogy későbbre terveztem az olvasását, de mindenképpen nekiesek majd.
fr3ntzen: Én nem tudok, mivel nincsen stabilizátoros objektívem, viszont erről olvastam anno. Nem tudom már, hogy melyik objektívről írták (vagy itt fórumon, vagy a hivatalos oldalon), amiért stabi van benne a szokásos 1/50 helyett 1/15-ös expóval is lehet kézből képet készíteni, pont ezért nyersz vele FÉ-t. Javítsatok ki, ha nem igaz, én így értesültem.
szerk.:
Csak a miheztartás végett, most lőttem egy képet 80mm-be, kézből, 1/15 expóval, nem mozdult be, könyök nem volt megtámasztva, kéz levegőben. Mehetek agysebésznek?
Áááá, hülye vagyok én ahhoz
-
amulet
senior tag
válasz
Real_Necro #23309 üzenetére
most elsősorban a macro a fontos és az is 70-100e, ezért gondoltam, hogy egy 20-25e-ért egy nagylátó jó lehet. De akkor még várok a sigma 10-20-ra köszönöm
-
Real_Necro
veterán
válasz
amulet #23308 üzenetére
Minőséget is szeretnél vagy "csak" képeket?
Azt add hozzá, hogy ahhoz a 19mm-hez még jön a másfeles szorzó is.
Sigma 10-20 felé érdemes nézegetned, ha tényleg UWA-t szeretnél relatíve olcsón. A fotózás drága hobbi...
Szóval az ajánlatom, hogy ne dobj ki pénzt ilyen alternatívákra, inkább gyűjtögess egy használhatóra.
-
amulet
senior tag
sziasztok
Nikon d7000-re keresek nagylátó objektívet, az áruk horribilis, de találtam egy Soligor- Nikon 19-35 mm MC objektív, F3.5-4.5, ismeritek?
épület, város fotózásra gondoltam
illetve mit ajánlotok helyette? -
fr3ntzen
aktív tag
válasz
Ricardo128 #23304 üzenetére
Akkor te agysebész vagy , ha 1/15-ön is tudsz vele kézből lőni képet bemozdulas nélkül.
-
m3ss
veterán
válasz
Ricardo128 #23304 üzenetére
hiperfokalis tavolsagnak nezz utana. canonra mindenkepp 10-18, nagyon jo ar/ertekben.
nem tudom mennyit fog ezen a stabi, 2-3 fe biztos. jol jon az belteren, vagy ha epp nincs nalad allvany... -
Ricardo128
senior tag
Üdv mindenkinek,
Érdeklődni szeretnék, illetve néhány téves infót eloszlatni a fejemből. Mivel még csak egy darab, olcsó és nem túl impozáns objektívvel rendelkezem, ezért még nem vagyok igazán tisztában az Infinity Focus fogalmával.
Utánaolvastam, nem akadtam olyan sok információra, még kevesebb hasznosra. Amit egy angol fórumon találtam, azt jelentené, hogy a 100 lábnál messzebb lévő dolgok lesznek fókuszban, pl.: táj- és villámfotó. Valaki világosítson fel, hogy tényleg így van-e. Csak azért kérdezem, mivel nem egyszer láttam már olyan képeket, ahol tág rekesszel (f/2.8) a képen minden egyes elem tűéles, pedig ilyenkor kellene szép kis mosásnak lennie. Ezt úgy értem, hogy a képen lévő lámpaoszlop, ami 1 méterre van, és az épület, ami már jóval messzebb, mind éles volt. És ilyenkor érzem azt, hogy az inf. focus erre van, azaz, hogy minden éles, ami a képen van. Ha mégsem, akkor hogy érik el a fotósok az imént leírt dolgot? Elnézést a fogalmazásért, nézzétek el, késő van.
Tervezett objektív: Sigma 10-20mm f/3.5 EX DC HSM
Előre is köszönöm!
SZERK.:
A fenti objektív (Sigma) mellett még néztem másokat is, név szerint Canon 10-18mm, viszont ennek nincs FIX fényereje, de van benne stabilizátor, amit ha jól tudok kézben fogva is lehet vele lőni kb. 1/15s expós képeket. Megéri a Sigma a maga kétszeres árával, vagy a Canon felé hajoljak?
-
Tin_Shield
őstag
Miért, a Canon APS-C-re* olyan megfizethető egy fényerős ekv 35mm körüli objektív?
Az EF-S 24 f2.8 palacsinta jópofa, de az f2.8-as fixet én nem nevezem fényerősnek. Az ára egyébként rendben van 50e körül, a tesztek szerint a rajzával sincs gond. De ennyiért van a m43-ra is 2.8-as fix hasonló gyutávval.
Az 50 f1.8II-n kívül én nem tudok olcsó és fényerős (a fényerős legyen f2, vagy jobb) fixről Canon-ra sem, Az pedig nem véletlenül olyan olcsó...de egyébként igaz a m43-ra nem olcsók a minőségi fényerős objektívek, ahogy semelyik rendszerre sem.* az EOS-M egyelőre nem ér, bár az EF-M 22 f2 jó, de a vázak egyelőre rémesek.
-
Writz
tag
Egyébként nem tud valaki egy olyan utazoomot ami 100k alatt van, és nem veri ki az ember szemét a kromatikus aberráció a rajzon?
-
Studi
veterán
válasz
_seth_ #23299 üzenetére
Ezért szeretem az Olympus obikat, azok nyitva is vállalhatóak.
(na jó, tudom, ennek a bolti árából megvan egy marék 50/1.8...
)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix OC RTX 3070 8GB GDDR6 Videokártya!
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max - White Titanium - Használt, karcmentes
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
- KIÁRUSÍTÁS! Utolsó darabok - 40AC Lenovo ThinkPad Thunderbolt 3 dokkoló + 135W AC + TB3 kábel
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest