Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ricardo128

    aktív tag

    Üdv mindenkinek,

    Érdeklődni szeretnék, illetve néhány téves infót eloszlatni a fejemből. Mivel még csak egy darab, olcsó és nem túl impozáns objektívvel rendelkezem, ezért még nem vagyok igazán tisztában az Infinity Focus fogalmával.

    Utánaolvastam, nem akadtam olyan sok információra, még kevesebb hasznosra. Amit egy angol fórumon találtam, azt jelentené, hogy a 100 lábnál messzebb lévő dolgok lesznek fókuszban, pl.: táj- és villámfotó. Valaki világosítson fel, hogy tényleg így van-e. Csak azért kérdezem, mivel nem egyszer láttam már olyan képeket, ahol tág rekesszel (f/2.8) a képen minden egyes elem tűéles, pedig ilyenkor kellene szép kis mosásnak lennie. Ezt úgy értem, hogy a képen lévő lámpaoszlop, ami 1 méterre van, és az épület, ami már jóval messzebb, mind éles volt. És ilyenkor érzem azt, hogy az inf. focus erre van, azaz, hogy minden éles, ami a képen van. Ha mégsem, akkor hogy érik el a fotósok az imént leírt dolgot? Elnézést a fogalmazásért, nézzétek el, késő van.

    Tervezett objektív: Sigma 10-20mm f/3.5 EX DC HSM

    Előre is köszönöm! :R

    SZERK.:

    A fenti objektív (Sigma) mellett még néztem másokat is, név szerint Canon 10-18mm, viszont ennek nincs FIX fényereje, de van benne stabilizátor, amit ha jól tudok kézben fogva is lehet vele lőni kb. 1/15s expós képeket. Megéri a Sigma a maga kétszeres árával, vagy a Canon felé hajoljak?

    [ Szerkesztve ]

    gölmétcsül ©

Új hozzászólás Aktív témák