Hirdetés
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kompakt vízhűtés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Apple MacBook
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Bluetooth hangszórók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- TCL LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jack@l
veterán
válasz
Sontir Fel #34797 üzenetére
Verseny van a boltok kozt, ki a legnagyobb kreten?
-
TESCO-Zsömle
titán
-
Sontir Fel
őstag
Hátha szeretne valaki 3080ast a boltból.
-
-
nubreed
veterán
válasz
bulikavagyok #34794 üzenetére
Az Ubi játékok általában ilyenek. Nem csodálkozom.
-
Borzalmasan van optimalizálva. Én RT nélkül játszom, plusz az extra details 0%-on, így nagyjából megvan a 60-as átlag, de elég nagy tartományban ingadozik. Illetve autóval inkább 50 az átlag.
CME: Köszi, mindjárt kipróbálom! De őszintén szólva nem szívesen butítom az amúgy sem túl acélos grafikát.
-
Pug
veterán
válasz
bulikavagyok #34791 üzenetére
Azok a min fps-ek finomak, oh my god...
-
-
Cifu
félisten
válasz
#98320896 #34777 üzenetére
Egyszerűen ez egy rosszul implementált megoldás. Ugyanakkor az Ultra nagyon jól néz ki, szóval igencsak van értelme az RT-nek ilyen szempontól. Plusz százalékos értékek nem érdekelnek. Megvan a 60 FPS adott beállítás vagy sem, kb. ennyi érdekes.
Az Ubisoft nem egy erős ilyen szempontból, szóval ebből nem érdemes levonni kb. semmit.
-
torma1981
veterán
válasz
KillerKollar #34781 üzenetére
Ennyi halasztás után ez nem vicces. kérem.
-
b.
félisten
válasz
#98320896 #34777 üzenetére
Szerintem nagyon jól néz ki benne az RT, természetesen hat főleg a tavas videóban vagy az autók tükröződésénél. Az hogy hány százalékra esik vissza ( most nézzük DLSS nélkül ) ahhoz az is fontos honnan esik vissza mert ha megvan a stabil 60 úgy is akkor nekem igazából mindegy is.( A DLSS meg plusz opció)
-
nubreed
veterán
-
-
KaitouP
nagyúr
Na tessék, most vihetitek: [kép]
-
nubreed
veterán
Állítólag a sima gddr6 memóriák, ami ugye a 3070 -re is megy, hegyekben állnak. Akkor mitől van készlet hiány a 3070 -ből is? Ráadásul az NV azt mondta, hogy az eredeti október 15 helyett, azért csúsztatnak két héttel és lesz 29 -én a launch, hogy legyen elég készlet. Ehhez képest meg mi van...
-
Dyingsoul
veterán
-
gV
őstag
válasz
Malibutomi #34760 üzenetére
kifacsart?! én így használom a kártyámat, mivel 60hz-es a monitorom is ez teljesen normális, nekem. up to 2x meg nem tudom elkell magyarázni? de végülis nem mert te is tudod akkor meg miért kötekedsz?
-
Pug
veterán
válasz
#98320896 #34759 üzenetére
Szerintem nem kell agytrosztnek lenni, hogy rajojj, hogy Tomi min vinnyogott fel magaban (ennel elvakultabb dumat ma meg nem lattam on the internet)
sőt 140w-ra visszavett 3070-es teszt hozza a reklámozott p/w-ot is.
Azt mar csak sidenote-kent jegyzem meg, hogy a 3070 nem gyorsabb, mint a 2080Ti, hanem grammra ugyan olyan gyors....
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
#98320896 #34759 üzenetére
Mert le volt irva szamtalanszor, a 3080 0.001% esellyel hozza valahol a 2x 2080 teljesitmenyt, a bemondott perf/watt javulasok meg csak akkor ervenyesek ha bekorlatozzak a GPU-kat 60FPS-re pl.
NV altal megadott teljesitmenyjavulas (kiveve a 3070-et) nem volt igaz, perf/watt javulas megint csak nem volt igaz, csak kifacsart egyedi esetekben.
-
gV
őstag
válasz
Malibutomi #34754 üzenetére
akkor mondom: komolyan
-
Pug
veterán
válasz
Malibutomi #34754 üzenetére
Sajnos o komolyan...
-
válasz
KillerKollar #34740 üzenetére
Igen, határhelyzet - vszleg csak pár frame-et érint.
-
Jack@l
veterán
3070-en mennyit szamitanak a kondik? Ahogy latom asus-on is gagyi muanyag mind.
https://www.guru3d.com/articles_pages/asus_geforce_rtx_3070_tuf_gaming_review,3.htmlUI: ph form igazan felismerhetne egy linket beszuraskor vegre...
-
b.
félisten
válasz
Malibutomi #34748 üzenetére
+ Raymond
igen rájöttem hogy félreolvastam, azért javítottam
-
b.
félisten
Egy érdekes cikk a tegnap esti AMD bemutatóról és benchekről. [link]
Érdemes kivárni tényleg a valós teszteket, mindkét cég csibészkedik. -
Amíg csak dumálni kell róla, addig az első, amikor ténylegesen helyzet van, akkor a második
#34713 KillerKollar : pontosan így néz ki, amikor elkezd elfogyni a VRAM. Az átlagokon még nemigen látszik, de a minimumok már romlanak. Ezen a ponton még egy memória OC is tud segíteni.
-
kovcsrob
tag
A kérdés csak, hogy megéri e ekkora felárral árulni? Negatív reklám e?
-
Cifu
félisten
válasz
nubreed #34729 üzenetére
Ha üzletember lennél, te lemondanál kártyánként 57e Ft extraprofitról?
Nálad kapható. Így is elviszik (2-őt már eladtak, 114e Ft plusz profit, csak eddig). Akkor?Nem rajongok érte, de sajnos az üzlet így működik. Ha lenne bőven kártya, az Ipon (és a többi kisker) nem játszhatná ezt el...
-
nubreed
veterán
válasz
torma1981 #34725 üzenetére
Ja, hogy úgy. Köszi.
Más: scan.co.uk vagy overclockers.co.uk -t is néztem volna de ilyen cloudflare security checkel indul mindkét weboldal és amikor betöltődnek akkor is így "törve" töldődnek be, tehát így félig, a gombok, menüpontok nem jelennek meg, stb. szóval teljesen használhatatlanok. Másnál is ez van?
-
-
nubreed
veterán
-
Segal
veterán
Alzán kb 2 percig tartott a készlet. Gondoltam az egyiket kiszemelem magamnak. Ismételten csak a kosárig jutottam
Innentől a hardveraprót lehet figyelni mert tutira viszontlátjuk majd az alzás készlet nagy részét -
Busterftw
nagyúr
válasz
goodboy007 #34692 üzenetére
En majd akkor valtok 4k 144fps-re, ha lesz 32"-ben monitor egyaltalan vagy amugy normalis arban
-
Pug
veterán
válasz
KillerKollar #34713 üzenetére
Az a nem drasztikus kulonbseg kb 20% (3090-et veve baseline-nak), mig a tobbi cimnel megnezed a min FPS kozotti difit a ket kartya kozott mennyi is? Max 10%?
-
KillerKollar
őstag
35,9 a 3080-nál és 43,8 a 3090-nél, nem drasztikus a különbség, ráadásul az OC-s 3080 javít 38,5-re. Az OC nem ad több VRAM-ot mégis jobb az eredmény.
Ha elfogy a VRAM az nem így néz ki, abban az esetben folyamatos stuttering (nem tudom mi ennek a magyar megfelelője) van, másodpercekre megáll a kép, stb...
-
Pug
veterán
Az altalad leirt 3 scenario-val teljesen egyetertek, annyi kiegeszitessel, hogy a megszokott "eleg-e" definicio a hardcore szegmens szemeben az altalad vazolt elso szokott lenni.
En pl megjelenes ota nyuzok egy 290X-et, es nekem FHD-ra a 3. felallassal meg most is megfelel... ettol persze mar reg nem lehet ra azt mondani, a "standard" ertelemben, hogy "eleg" manapsag FHD-re.
-
-FreaK-
veterán
válasz
#98320896 #34693 üzenetére
1: nem mindenkinek alternatíva a konzol játékra sem, ahogy ezt már többen leírtuk.
2: ahogy írtam nem veszel olcsó PC-t! Itt az alap, netezős PC, amit te "olcsónak" gondosz (erre még jött a Win ára, +2500Ft), ez ma már tuti 200 fölött van:
3: Azt, hogy a VGA árak (is) nagyon eldurvultak nem vonom kétségbe. Nekem sem akaródzik kiadni ennyit egy VGA-ra (vagy CPU-ra, telefonra), amit most el akarnak kérni érte, mert szerintem sem ér annyit, még ha megtehetném, akkor sem. Ettől függetlenül nem fogok konzolt venni gamer pc (vagy drága alkatrész fejlesztés) helyett, mert nekem nem alternatíva. Inkább kivárok, és megveszem 1-2 év múlva használtan az alkatrészt.
Szerintem ezzel nagyon sokan így vannak, de elfogadom azt is ha valaki inkább a konzolt utat választja, egyéni preferencia.
-
válasz
KillerKollar #34703 üzenetére
-
nubreed
veterán
válasz
#98320896 #34698 üzenetére
Senki nem akar meggyőzni senkit. Én azt tudom hogy nekem a hátam közepére sem kéne konzol.Mindig előjön főleg az új konzol gen megjelenése környékén ez a (hit)vita hogy jaaaj a pc mennyivel többe kerül, a pokolba lovagol aki azt veszi. Igen, ez van, a pc mindig drágább lesz és volt. és ez valakiket nem zavar, engem sem. Már kezd unalmassá válni mindig ugyanabba a zsákutcába bemenni.
-
X2N
őstag
Az unreal techdemó futott egy 2070Super-el, de a programozók még nem használják ki teljesen a konzol hardvert. Örülnék ha az amd fogná a konzol apu-ját és kiadná pc-re. Akkor az alsó-közép gpu kategóriát mint azt lehetne kukázni teljesen. Legyünk őszinték, így is túl sok kártya van már. Ilyen kis teljesítményű gpu-k ma már feleslegesek, és megoldható prociba integrálva.
-
b.
félisten
Időközben Alzánál megjelent az "ár beállító csúszka" ( nem tudom mindek hívják
) a 3070 kártyák mellett. A legolcsóbb196 ezer a legdrágább 269 ezer. [link]
-
KillerKollar
őstag
"1. Ha az az elvárás, hogy 4K-ban, 100% res scale és full ultra beállítás mellett mindenhol elég legyen a VRAM, akkor a 10GB már most is megbukik"
Hol bukik meg? Mindenki próbált példálózni ezzel-azzal, de akárhányszor utánanéztem mindig azt láttam, hogy azok a játékok amik szarul futnak a 3080-on alig futnak jobban a 3090-en 24GB VRAM-al, tehát nem a VRAM a probléma, egyszerűen kevés a kártya vagy szarul van optimalizálva a játék. -
Ez persze így igaz, csak a "kevés lesz a VRAM" nem egy digitális billenőkapcsoló, hanem egy folyamat. Van 1-2 első fecske, aztán nagyon lassan indul be a dolog, kezdenek csordogálni a max beállítás mellett be-beakadó címek, aztán egyszer csak felgyorsul. Kb. így nézünk ki szerintem:
1. Ha az az elvárás, hogy 4K-ban, 100% res scale és full ultra beállítás mellett mindenhol elég legyen a VRAM, akkor a 10GB már most is megbukik
2. Ha az elvárás a fenti, valamint néhány játékban kis kompromisszum belefér (Ultra helyett High textúra, ultragigamegaHD add-on textúrapakkok hanyagolása), akkor 1 évig még simán jó a 10GB
3. Ha belefér az is, hogy a játékok 30-50%-ában nem használunk add-on textúrapakkokat, és esetleg a standard textúrabeállítást is visszavesszük egy fokozattal, akkor még 2-3 év is bőven van a 10GB-banSzóval szerintem sokkal inkább az a kérdés, hogy ki mennyire elvi maximalista, mint a gyakorlati aspektus. Aki szimplán csak használni akarja a kártyát, annak a 10GB a következő generációig aligha fog gondot okozni.
A 8GB-ot kicsit neccesebb megjósolni...
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Interactive Brokers társalgó
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Fűnyíró topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Mobil flották
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- EVGA GeForce FTW3 ULTRA GAMING RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit Videokártya
- ASRock Radeon Challenger Pro RX 6700 XT 12GB OC
- !!Újszerű!! AsRock RX 7700XT 12GB /Jótállással!/Szép állapotban!/Beszámítás! Posta ok!
- !!ÚJSZERŰ!! Gigabye Aero RTX 4070 Super 12GB /Jótállással!/Beszámítás!/Posta ok!
- Videokártyák
- Telefon felvásárlás! Samsung Galaxy A15, Samsung Galaxy A25, Samsung Galaxy A35, Samsung Galaxy A55
- Azonnali készpénzes INTEL CPU NVIDIA VGA számítógép felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF A620M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RX 6800 XT 16GB ZALMAN I3 NEO Gigabyte 750W