Hirdetés
-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
X2N
őstag
válasz
Heroes fan
üzenetére
Igen van rá példa moddolt játéknál de nem ez az általános.
-
X2N
őstag
-
X2N
őstag
válasz
M@trixfan
üzenetére
Az érdekes lehet, a pluszban generált frame-ek adott esetben lehet fel se tűnnének, ha nem minden második/harmadik frame lenne generálva. Egy ilyet megnéznék. 120fps-ről mondjuk felhúzná a monitor képfrissítésére 144-re hogy meglegyen a szinkron. Viszont a jobb kijelzők már így is tudnak VRR-t.
PuMbA-Így már drogok se kellenek, fake frame-ket vízionál a kártya.
-
X2N
őstag
válasz
Heroes fan
üzenetére
Lesz még itt sírás, szerintem alacsonyra lőttem be a 6090-árát
Az MCM nem lesz olcsó úgy készüljetek. -
X2N
őstag
válasz
Komplikato
üzenetére
A negatív reklám is reklám.
-
X2N
őstag
válasz
Busterftw
üzenetére
Hogyne lehetne, oda kerül a legtöbb hulladék, az olcsó és hangos bloweres kártyák 2 év garival, ennyit kell kibírjon.
Te tudod rosszul,(meg se lepődöm már a tegnapi hazudozásod után) mert ahol nem lehet szórakozni ott ólmos forrasztás van és 10–20+ évre vannak tervezve ezek a dolgok, 24/7 üzemre, extrém hőmérsékleti és páratartalom-tartományokra.
-
X2N
őstag
válasz
4264adam
üzenetére
Az AMP széria már a jobbik változatú kártya, mint a Gainwardnál a Phantom/Phoenix, de ettől még nem egy Strix építési minőségbe.
A pasztát könnyebb cserélni garanciaidő lejárta után mint a komplett VRM/szűrést.
A TX-5026-os a 2.9 W/mK Thermal conductivity-vel aztán tényleg nagy szám.
-
X2N
őstag
válasz
Busterftw
üzenetére
Na és mennyit fogyaszt 4k felbontáson?

Eddig úgy tudtam hogy a PNY a legalja gyártó a ZOTAC/PALIT/Gainward mellett nvidiánál.
Az hogy ők csinálják a Quadrokat nem jelent semmit az égvilágon, amikor az olcsó tantál kondik vannak a GPU túloldalán a normális kerámia kondik helyett, meg a költséghatékony uPI Semiconductor VRM az MPS helyett. -
X2N
őstag
válasz
Busterftw
üzenetére
AMD is nagy baromságot mondott amikor ezt mondta. Mintha szilícium degradáció nem létezne. Aztán sorra égtek le meg kezdtek el hibázni minkét oldalon(Intel/AMD). Ahogy Abu is amikor azt mondta cikkben hogy normális a 90-130fokos memória a 9070-es kártyákon. Közben meg az adatlapban 85/95fok szerepel gyártótól függően.
Megfogható simán egy 360/280-as AIO-val persze, normális hőmérsékletek mellett, és akkor nem kell majd füldugó se az 5000rps-el küszködő blower hűtés miatt.
-
-
X2N
őstag
válasz
Raymond
üzenetére
Megpróbáltam leutánozni mi történetet a konténeres jelenetnél. Kár hogy az RTX logó kitakarja a lényeget, a lámpát magát.

Ez elég sok variáció erre az egy témára kis beállítás változtatásokkal, gamma görbe állítással.
Ha a HDRI-t kikapcsolom akkor így nézne ki:
*Most látom h túl pirosra állítottam a lámpát, ezen is lehetne még állítani és akkor a narancssárga dobozok színe jobban megmarad. -
X2N
őstag
válasz
KRoy19
üzenetére
Kár hogy kicsit túl sok post process effektet tettek a kamerára a játékban, ha beguggolsz sötétebb lesz a kép, vignettál képszéleken, eleve van egy zöld színű filter a kamerán
, eye adaptation idegesítő gyárilag, meg a rengeteg felesleges zavaró ui elem, megoldható persze modolással, csak ha én elkezdek modolgatni akkor 2-3 napig tart mert total converson-t készítek belőle a végére, legutóbb is valami 21GB-ot fogyasztott vram-ból. ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ja amúgy a Multiplayer módot azóta is várom...mert megígérték, hahó CD Projeck RED???
A GTA V RT mód korrekt lett, azt mondják még 4060-ason is jól fut.
-
X2N
őstag
válasz
Raymond
üzenetére
Akkor ez csak szimplán egy rosszul beállított lámpa és az okozza, ez nem az RT mód hibája csak valaki sietett és nem lett jól megcsinálva. 10:30-nál is van egy váltakozó világítás a kocsik felett ami tök látványos az eredeti módban, de RT módokban gyengén néz ki, nem csinálta meg jól aki bevilágította.
-
X2N
őstag
válasz
Raymond
üzenetére
Olyan mintha nem igazán lennének jól beállítva a shaderek(ventilátoros szoba kanapé, RT off-nál csillog pl.) a később kiadott RT/PT módokban, PT-nél látványosak a színes fények és árnyékok, elég csak megnézni az egyszerűbb jeleneteket, pl 7:23-nál az ajtót, a talaj is büntetősen néz ki.
A konténeres jelenetnél nem látni mi világít pirosan így nem tudni realisztikus-e, de ott is az árnyékok, élethűbbnek tűnnek. Ha megnézed legtöbb jelenetnél a plafont, vagy a konténer tetejét ott is látod hogy szépen csökken a fényesség. Az is baj hogy más-más az időjárás/idő 1-1 screenshotnál, nem lehet teljesen összehasonlítani őket..
Az RT overdrive mód biztos hogy 1-2 bounce-al többet számol azért ilyen látványos a különbség a sima RT-hez képest. -
X2N
őstag
Nem véletlenül lett betéve a Lumen/Nanite az Unreal Engine-be, nem a játékok miatt.
UE5 - The Future of Gaming They Won't Tell You -
X2N
őstag
válasz
KRoy19
üzenetére
Az a baj hogy ha ilyen vacak grafikával akarok játszani akkor arra ott van a filléres konzol, igénytelenség netovábbja ahol még egy stabil fps-se biztos, nem hogy az hogy tudod irányítani normálisan a játékot aim assist nélkül. Csak az a kérdés hogy te hol húzod meg magadnak a határt képminőség terén... Az is felskáláz meg csinálja a hülyeségeit, PC-n ne kelljen már egy 500+dolláros videokártya vásárlása utána 1080p-1440p-re felskálázni azért mert a fejlesztő úgy döntött h sz@rik bele nem fog optimalizálni külön pc-re, majd a user ugyanúgy felskáláz mint konzolon csak itt DLSS-el, mert az nvidia/amd megtömte a zsebét, meg forcolni az AA eljárásokat, majd kikapcsolt felskálázott képet hasonlítgatni TAA-val mosott natívhoz hogy "MENNYIVEL JOBB A KÉP"
Át vagytok verve mert sokkal szebben is kinézhetne a játék mint ahogy jelenleg. Csak akkor meg később több munka lenne megcsinálni ugyanebben a minőségben a játékokat, ezért inkább szép lassan elkezdünk mindent lebutítani, meg mindenkit hi-end/újabb GPU vásárlásra ösztönözni ami tud muti frame generation-t vagy hasonló dolgokat.
Közbe kivéreztetjük a jelenleg összes piacon levő kártyát ami nem tud dedikáltan RT-t minden új játékban.Annál a HL2 Remix modnál jelenleg nem igazán látok jelenleg jobban kinéző FPS játékot PC-n még úgy is hogy tele van anomáliákkal a kép a DF-es videóban ahol 1080p-ről skáláznak fel...ennyire megvannak benne csinálva az assetek. Stalker 2 megközelíti, de a vegetáció ott felemás.
-
X2N
őstag
válasz
KRoy19
üzenetére
Egyébként kicsit tényleg túltolták a fényeket. Privát vélemény.
Busterftw + A Stalker 2-t is. Tényleg gáz h a userek 99.9%-nak nincs normális monitora amin megtudna egy ilyet nézni. Apple gépeken se véletlen vannak glossy retina felbontású kijelzők fotószerkesztésre, videózásra, messze jobbak mint az átlag pc kijelző. -
X2N
őstag
válasz
KRoy19
üzenetére
Lényegtelen milyen felbontás, legjobb minőségbe se fogja megközelíteni a natívot.
Biztos hogy nem játék hanem render ahol nincs TAA.gejala-Neked van nvidia kártyád, próbáld ki h kikapcsolod a TAA-t és hasonlítsd össze. Számos játékban kikapcsolható. Én is megtettem anno 2060-al, Control/CP2077/The Last of Us Part II-nél onnan tudom h jobb a natív, összehasonlítottam a DLSS-el, lekapcsolt TAA-val. Csak nekem nem WQHD monitorom van hanem 4K-s és mellette itt van az Oled TV is.
-
X2N
őstag
NVIDIA Details DLSS 4 Design: A Complete AI-Driven Rendering Technology
Ajánlom a következő képeket megtekintésre azoknak akik szerint az új transformer modell "jobb" mint a natív:

Ezek még nem is mozgás közben készültek így szellemképesedés sincs rajta. -
X2N
őstag
Valve megelőzte a korát, az ehhez hasonló megoldásaival.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
X2N
őstag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Erre a jelenetre gondolok 1:21-nél, figyeld a zombik árnyékát. Eltűnik a test is a semmibe. Sokat késik az árnyék frissítés, szellemképes. Ami miatt eltűnhetett az a szikra amikor ellövi a fűrészlapot, annak meg túl erős a fénye szerintem. Kicsit furcsák ezek a nagyon mosott árnyékok. A füst viszont menő.
-
X2N
őstag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Nekem ami nagyon nem tetszik az az árnyékok, mindenhol mosott, már valamelyik előző trailerben is ahol a zombikat lekaszálta a fűrészlappal lehetett látni hogy az önárnyékuk egyből eltűnt, ahogy leestek a földre.
Raymond-Ez elkerülhetetlen, Path Tracing-miatt sokkal világosabb(kevésbé kontrasztosabb) is lett minden a szórt fények miatt.
A készítők helyébe engem se érdekelne mennyi teljesítmény van meg h fut. Nézzen ki úgy ahogy elképzeltem. Majd utólag lehet felskálázni alacsonyabb felbontásól ha kevés a teljesítmény.
-
X2N
őstag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Nincs hova butítani. Nem lesz tőle gyorsabb. Így kell kinéznie ma egy normálisan megcsinált assetnek.
-
X2N
őstag
válasz
Busterftw
üzenetére
Valamelyik azok közül, használtba láttam, nem volt drága. Pedig a GDDR annyira nem drága. Mehetett volna 16-24GB bőven az 5070-re meg a kisebb kártyákra is, ilyen profitmaximalizálás mellett belefért volna az árba. 5080 is nagy csalódás, kár h nem 32GB-ramos az is. Nincs olyan jelentős különbség az 5070Ti/5080 között. Ha engem kérdeztem én ki se adtam volna a jelenlegi 90-est...túl sokat fogyaszt, problémás a csatlakozóra nézve.
-
X2N
őstag
válasz
Busterftw
üzenetére
10 éve vehettem volna egy 12GB-os videokártyát(Titan) renderelésre olcsón, ma milliókba kerül 32GB vram, nevetséges, ennyinek ma alap középkategóriás gépeken kellene lennie, a workstation kártyákban 96GB-ok vannak vagy még több jelenleg.
Közben meg ha kellene tehetnék 256GB memóriát a gépbe...procin is lemegy a render csak több mint 10x lassabb -
X2N
őstag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Nem csak valósághű de dinamikus is...
Eye adaptation az effect. Half-Life 2: Lost Coast-ban debutált először.
Control-hoz most adtak ki egy új patch-et ami sokat javít az RT zajosságán és HDR támogatást is implementál a játékba, azt fogom most kipróbálni. -
X2N
őstag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Quake 2 az Path Tracelt, az még nehezebb. Én csak fogtam a fejem amikor ezek kitalálták h Raytracing helyett Path tracinget tesznek majd egyes játékokba mint a CP2077...próbáltam developer módban a lehetőségeket, egyhamar nem lesz olyan kártya ami azt futtatja majd vállalható sebességgel. Anno akartam építeni 3D renderelésre gépet, 1070/1080-al, 4db kártya kellett volna a rendszerbe. Akkor elég volt 8GB videómemória. Ma ezt a teljesítményt tudja 1db 4060, csak azóta az igények is megnőttek. A vram mennyiség meg nem...
-
X2N
őstag
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
Ne haragudj de 4K-ban bármilyen RT-s játék ha 24+fps-el fut az már jó. (ha van rendes RT) Ez így is fog maradni még nagyon sokáig. 1080p-be lehet próbálkozni ha játszani is szeretnél.
-
X2N
őstag
válasz
huskydog17
üzenetére
Meglepő hogy most már a sub-surface scattering-et is bemerik vállalni. Ennyi fölös RT teljesítmény lenne?
-
X2N
őstag
Tudnának jó kártyákat csinálni csak nem akarnak. 2 éve is azzal a 12GB-os 4080-al próbálkoztak, tényleg nem értem ezt a bandát már. 5070-es is akkora vicc már h ennél lejjebb nincs is, minek ezekre a 60-as 50-es kártyákra pazarolni a gyártósort? Tele vannak a boltok régi sz@r kártyákkal.
-
X2N
őstag
válasz
deathcrow42
üzenetére
A Gigabyte-ok hírhedten szeretnek repedni. Ki kell támasztani, vagy vertikálisan használni a kártyát, nálam az utóbbi van.
Láttam most egy leégett 7900XTX-et, azt is valami Cablemod kábel okozta, ez hogy hozták össze egy 360W-os kártyánál a régi csatlakozóval az rejtély...

-
X2N
őstag
Elég lesz megnézni a northwestrepair, NorthridgeFix videót hogy kiderüljön mennyi kártya érintett, US-ban amúgy is több 4090/5090 fogy. Akár vásárlási tanácsnak se rossz melyik kártyát érdemes venni. Bár amióta 50 centes biztosítékok hiányoznak a kártyák 95%-áról(még a 6000 dolláros kártyáról is) ami a különbség lehet aközött hogy lyukat éget a pcb-be egy zárlatos vrm vagy menthető a kártya egy sima javítással, szerintem tervezve van a kártyákba gyárilag az avultatás.

-
X2N
őstag
válasz
deathcrow42
üzenetére
A kitgurus hírt el se olvastam, komolytalan az egész amit az interneten művelnek, csak .b-nek írtam hogy mivel járna egy ilyen termékvisszahívás, nyilván nem lesz semmi az egész ügyből, elsunyogják a dolgot, mint intelnél a hibás processzorokat. Aztán majd mindenki cserélgeti magának a leégett csatlakozókat ahogy eddig is.
-
X2N
őstag
Linus-ék csináltak egy kártyát XT120-as csatlakozóval, az már elbírja azt amit kellene ennek a csatlakozónak. Ha igazán akarnák akkor nem kellene vezeték se, csináljon az nvidia akkor olyan kártyát, alaplapot, komplett gépet, ami túlmutat a jelenlegi ATX szabványon. Apple is megcsinálja a saját gépeit évek óta, ha azt szeretnék hogy sajtreszelő vagy kuka alakú hengeres legyen a gép kinézete, akkor azt megcsinálják, ahogy az 1000+ dolláros tömör alu monitorállványt is. Ott is volt/van egy vízió, mindenki más meg csak biztonsági játékot játszik meg másol, innováció az 0 fele közelít.
-
X2N
őstag
Képzeld el majd mi lesz a tápgyártókkal is(már készültek tápok az újfajta dupla 12VHPWR csatlakozóval), ha 180 fokos fordulat után visszatáncolnak a régi csatlakozóra. Már az is baj ha az új csatlakozóból 2db-ot kellene feltenni a komolyabb kártyákra, csomó dolgot agyonbonyolítana, a régi csatlakozóval elég volt 1db árammérő ellenállás csatlakozónként, itt meg helyette csatlakozónként 6-ot kellene feltenni a korrekt monitorozáshoz amellett hogy minimum át kell tervezni az összes pcb-t. Agyrém, mindezt azért hogy pár száz Ft-ot megspóroljanak kártyánként az új csatlakozóval.

-
X2N
őstag
Ha nem 4K felbontáson játszol bőven jó lesz még az kártya
Munkatársam tudott szerezni bánya előtt 3080-ast, többszörösen visszahozta az árát, nagyon megérte neki. Persze RT-re kevés, mind minden kártya. Nekem a 4K monitor már évek óta adott volt, ezért szerettem volna már egy erősebb de jó árú kártyát, mert az RTX2060/2060Super(volt mindkettő)-kevés volt már natívon is,(legalább raszterelve megy minden, RT-t meg be lehet kapcsolni upscalingel érdekességképpen) de a vram és a magas ár miatt nem lett opció se a 30/40-es széria. Az lenne jó ha több lineáris, csőjáték(Control,Metro Exodus) lenne RT-vel, ebben lehet igazán demózni mi az előnye az RT-nek, nem az open world játékokban. -
X2N
őstag
válasz
deathcrow42
üzenetére
+4070Ti-1.1%
és 4070 Ti SUPER 0.7%
...még az a kártya ezek közül ami legjobban megéri nvidiánál, az AMD XTX mellett(3090-et a bánya miatt, 3090Ti-t a ritkasága miatt nem lehetett már kapni).
Aki ennél drágább kártyát vesz ott már nem számít a pénz. Nekem fix volt a keret, 440-450e-ből kellett kihozni a legtöbbet, ennél többet nem szánok rá, van más hobbim is, mért vettem volna 12-16GB-os kártyát hosszútávra, egyértelműen nekem is a legjobb lett volna egy 4090, de ha mindenki 4090-est vesz akkor magunk alatt vágjuk a fát. Így is bejött az nvidiának a bánya, az AI is... -
X2N
őstag
RTX 4080 Super 2024 januárban jelent meg addigra már az XTX olcsóbb volt mint 999USD
De hasonlítsd nyugodtan az 1 évvel később kijött refresh kártyához semmi baj
Nvidia topik színvonal itt tart jelenleg, nekiállsz személyeskedni, lehet várni majd tapsolva a 3000+dolláros RTX6090-est, megérdemlitek.
-
X2N
őstag
válasz
deathcrow42
üzenetére
*4080-ast akartam írni. Volt játék ahol az XTX elverte a 4090-est igaz ez nem RT-s cím.
Vicces hogy itt 1-2 éve az RT-ről szól minden, amikor meg bejött a 20-as széria az RT támogatással akkor még én magyaráztam az embereknek itt a fórumon hogy mi a különbség az RT és a raszter között(mert már akkor is 3D rendereltem csak GTX670/980Ti kártyákkal), úgy kellett mutogatni a különbséget képeken, mert nem látták mit kellene nézni az emberek, nem értették mi ezen a nagy szám amikor alig néz ki jobban...Ugye Egon?
elsők között vettem 2060Supert(mert a 20-as széria túl is volt árazva és mindenki ki volt borulva) pont emiatt mert 3x gyorsabb volt még a gyengébb 2060Super mint a 980Ti. -
X2N
őstag
válasz
deathcrow42
üzenetére
Az is is baj hogy mindenki ráteszi a kis hasznát az nvidián kívül, az AIB-ok, a kereskedő, egy konzolnál ilyen nincs. Azzal járnának legjobban ha lenne gyári modell és közvetlen az AMD/Nvidia-tól lehetne megrendelni. Sok nagy kerékpárgyártó is már így működik...
-
X2N
őstag
válasz
deathcrow42
üzenetére
Tényleg nagy szükség van rá hogy a mosógép okos legyen.

Busterftw-Azért vannak olcsóbb hobbik, is mint a pc gaming, pl olvasás, gitározás, kerékpározás, kertészkedés stb.

Csökken a gaming eladás mert baromi drágák lettek a kártyák, teljesen normális dolog. Emberek vesznek inkább egy konzolt, nem kötelező pc-t venni már.
-
X2N
őstag
válasz
Busterftw
üzenetére
Ebben csak a játékos piacra szánt kártyák vannak? Vagy benne vannak a munkára/szerverbe gyártottak? Mert ha csak a gaming akkor a csökkenő darabszámot bőven ellensúlyozza a szerver.
Bánya alatt volt 2X-es hasznuk gaming piacon, azóta ebből nem engednek.
2017--ben lehetett utoljára jó áron kártyákat venni, aztán jött a túlárazott 20-as széria és elindultunk a lejtőn. Nem hiszem hogy az akkora 53milliós eladás sokkal jobb lenne mint a 2020-as ahol már csak 41 millió volt, természetes hogy időnként beesnek az eladások, nem mindenki 1-2 évre vesz kártyát elég csak megnézni a steam statisztikát, rengetegen vannak még most is 10-es sorozatú kártyán.Ha ennyire drága az új node akkor ne gyártsák az új nodon hanem csinállják meg chipletesbe. AMD már az előző szériát is chipletes-ben gyártotta, mégse volt 1000usd-nél drágább a 7900XTX, most meg egy 600dolláros kártyával hozzák ezt olcsóbban monolitikus felépítésen. Csíkszélesség 4-6nm ugyanúgy. A drága GDDR6X-et, GDDR7-et se kötelező feltenni a kártyára, minek vele feleslegesen drágítani? Nincs kihasználva a plusz sávszél.
-
X2N
őstag
válasz
4264adam
üzenetére
Volt infláció meg drágulás, de közben meg azt látod hogy úgy húzzák fel az új chipgyárakat az utóbbi pár évben(covid+bánya+ai) mintha nem lenne holnap...
Utóbbi 20 évben ilyen kaliberű gyárépítésekről nem lehetett hallani mint ami pár éve elkezdődött, nem beszélve arról hogy sorra felvásároltak/megvettek volna olyan cégeket mint az Altera/Lattice/ARM. -
X2N
őstag
válasz
Sundesz
üzenetére
De gondolom nem azért kerülnek most 2.5X annyiba vagy még többe mint amennyit érnek a zöld kártyák mert annyira jók a feature-ök. Mert azt el lehet venni ahogy a PhysX-et is, vagy havidíjassá tenni mint a Cloud-ot. Ha a következő széria nem fog ekkorát ugrani teljesítménybe mint az 5090 most csak lesz valami új feature, akkor is megéri a jelenlegi árnál még drágábban megvenni? Vagy én gondolom rosszul és mindenki teljesen normálisnak látja a jelenlegi helyzetet?
-
X2N
őstag
válasz
deathcrow42
üzenetére
"Van haverom, aki pl DCS-t tol és neki csakis Nvidia kártya jöhet, mert a szim AMD szupportja egy raklap fosh és neki a 12 gigás 4070 super kellett, nem a 16 gigás AMD."
Ez ilyen 1% user case mint az én esetemben a 3D rendereléssel, szívás, mert nincs választási lehetőséged se. VR miatt kötelező az nvidia kártya. Próbáltam, nagyon király a DCS, de az autó szimeket is szeretem(jó lenne egyszer egy VR, de amennyire háklis vagyok a képminőségre még jó ideig nem lesz olyan amit megvennék magamnak.5070-ért én adnék olyan 150eFt-ot max, de lehet még az is sok érte...egyszerűen a 12GB kinyírja a kártyát, nem 1 évre szeretnék hardvert venni. Bezzeg ha 24GB lenne rajta akkor ilyen rétegigényekre még jó is lehetne mint az én esetem(már a 4060Ti 16GB-nál is rezgett a léc h veszek)...
-
X2N
őstag
Ez az AMD egyetlen esélye és még ezt is elbaltázzák. De egy hátrakötött kezű nvidiát azért még elvernek ár/értékben.
Kíváncsi leszek az FSR4-et lehet-e majd használni 7000-es kártyán vagy RDNA 4 only feature lesz. Majd kiderül, csak a találgatás megy redditen. Szép új világ lesz ha ilyen feature miatt kell majd kártyát cserélgetni 2 évente, a teljesítmény meg marad ugyanaz +5-10%.
Szoftver téren is van még mit csinálni, Blenderben még mindig agyonverik őket, rossz nézni.
Kár, mert jó lenne nekem még az 5070Ti is renderelésre(több vrammal) csak ne lenne rajta a hülye csatlakozó, meg a feleslegesen túlméretezett hűtés, meg a hatalmas árcédula, ja és kapható is legyen... -
X2N
őstag
Ár értékben el lettek verve elég rendesen.
Majd holnap kiderül lehet-e kapni. Ár/értékben nvidia elbújhat, nem sok előrelépést mutattak fel az 50-es szériánál az 5090-est leszámítva, csak azt hogy szeretnének megint lehúzni, meg manipulálni a piacot. Persze az AMD se különb ott is lehetne 50USD-vel olcsóbb a 9070XT, az lenne igazán versenyképes ár a sima változatnak meg 450USD-s ár kellett volna, de ezt a lehetőséget az AMD szokás szerint megint elbaltázta. -
X2N
őstag
válasz
Komplikato
üzenetére
Szerintem lesznek benne lehetőségek, a 3D scannelés is sokat számított, Stalker 2-nél fotoreal objektumok vannak. De láttam már olyat hogy valaki összerakta magának a faluban a rally pályát assetto corsa-ban ezzel a technikával, és az se ma volt.
Busterftw egy 32k scanner aprópénz egy komolyabb stúdiónak.
-
X2N
őstag
válasz
Busterftw
üzenetére
Nem gimmick csak játékban nem ez a jövő. Filmeknél jó, játékra alkalmatlan, nem elég hatékony. Ezzel már most fotoreal grafikát lehet csinálni, és nem kell hozzá drága hardver se.
-
X2N
őstag
válasz
hahakocka
üzenetére
Egyébként sem meglepő, mostanában alakították át a driver felületét, az új széria miatt is lesznek még hibák, általánosságban nekem se volt sose gondom AMD/Nvidia driverrel, bár én mindig lassan updateltem a drivereket, legutolsó driver maximum akkor van, ha a gép újra lett telepítve és az éppen aktuális került fel. Volt sok kártyám, Radeon 9600/HD5850,RX5600XT ahogy nvidia is, Gforce2/fx5800/GeForce 9600 GT/GTX760/RTX2060/RTX2060Super, akkor se volt soha driver gondom, mindig új rendszerre mentek fel a driverek, sosem cserélgettem a kártyákat amiben előzőleg más kártya volt.
-
X2N
őstag
válasz
gainwardgs
üzenetére
5050-es kártya 350k-ért...
-
X2N
őstag
válasz
AsakuraDave
üzenetére
*Ha lenne 384-bites 24GB-os kártya az is idetartozna(high-end). De az nem 5080 alapú lenne, hanem vágott 5090-es. Sanszos hogy lesz de csak később.
-
X2N
őstag
válasz
AsakuraDave
üzenetére
"akkor talán egy jó high-end kártya lehet,"
Maximum középkategóriás igen. -
X2N
őstag
válasz
gejala
üzenetére
Álmodozni lehet, de ezt a kártyák 10 év múlva se fogják tudni. Az RT-nek meg kellett volna maradnia érdekesség szintjén 1-1 plusz effektnek a játékokban(fény/árnyák/tükröződés), nem nem bekapcsolni egyszerre mindet meg pathtracelni
Ha engem kérdeztek a tükröződésekre kellene elsősorban használni, másodsorban a megvilágításra. Árnyékolásra felesleges erőforrás pazarlás a használata. -
X2N
őstag
válasz
AsakuraDave
üzenetére
-
X2N
őstag
válasz
hahakocka
üzenetére
Azért tettek rá 32GB-ot mert 521bit-es buszra ennyit lehet. De szerintem kár volt rá, elég lett volna 16GB is.
gV-Azért a Gamersnexus is elmehet a tudjuk hova...920p-be tesztelni játékot 2025-ben

Nem is értem ezeket, elég lenne RT-t tesztelni NATÍV 1080p-n/1440p-n, meg rasztert nézni 4K-ban a 16GB feletti kártyákon, a 16GB alatta kártyákon meg 1080p/1440p.. -
X2N
őstag
válasz
AsakuraDave
üzenetére
Forgotten Churchyard,Valley of the Ancient, Dark Ruins Megascans Sample
Nem tudom mire elég a 3080Ti, nekem ezek a demók jól mennek, mondjuk vram használatot én se néztem. Az utóbbi kettő biztos nagyobb lesz.
Ilyen látványra számítok a következő 4-5 évben AAA játékoknál, arra a kártya elég lesz. -
X2N
őstag
válasz
AsakuraDave
üzenetére
Komolyabb UE5 demókat nem próbáltál 4K felbontáson? Én abban bízok hogy előbb utóbb a fejlesztők is kihasználják rendesen az Engine-t és majd jönnek a jó játékok. Amik majd kihasználják a sok vramot ha van.
-
X2N
őstag
"Tisztán látszik, hogy AMD sem fog adni 499 dolláros áron 7900XTX teljesítményt."
Nem hát, ott sincs kolbászból a kerítés. Én ezt már 2 éve láttam hogy mi fog itt menni covid, bányászláz után. Senki nem fog itt lemondani +50% haszonról azért hogy Pistike Gamingre vehessen magának jó áron egy kártyát. Akkor is látszott menyi önuralma van az átlag vásárlónak, megvették még drágábban a kártyákat még úgy is hogy nevetséges a Price/Perf mutatója a kártyának. Most is ugyan ez van. Vettem 2 éve kártyát a bánya után. Majd lecserélem ha elromlik vagy már semmire nem lesz elég. -
X2N
őstag
válasz
deathcrow42
üzenetére
Nekem ez asztaliba kellene ez normális 1-2 slotos hűtésse
Néztem tegnap, ennyire undervoltolni még a 7900XTX-et se tudom, 700mV alá nem megy be(gyárilag limitált alsó határ), és még tovább kellene ezt csökkenteni a 2GHz-es boostclock-hoz meglegyen az az alacsony vcore feszültség aminél még stabil, de már nem fogyaszt 250W-ot se. -
X2N
őstag
Ha most/jövőben kéne gépet építeni/erre cserélném a mostani konfigom(4K 24" IPS monitort használok):
15-16"1440p/2560x1600 oled kijelző 240Hz HDR500 (laptop kijelző, asztaliba ilyet nem kapni, megszívtam)
új ryzen 24magos X3D cache, underclock/undervolt
48GB DDR5 6000Mhz, vagy amit támogat majd az új ryzen
4090 mobile (ez beteg, 4080 spec, 3090Ti teljesítmény, 150W fogyasztással)(ilyet asztaliba szintén nem kapni) -
X2N
őstag
válasz
BerserkGuts
üzenetére
Durván hatékony a mobil 3060
Ilyeneket erősebb változatban nem lehetne asztalira is piacra dobni?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- új akku Ár/ÉRTÉK BAJNOK! Dell Latitude 5330 i3-1215U 6magos! - 16GB 512GB 13.3" FHD 1 év garancia
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max Graphite ProMotion 120 Hz, Pro kamerák 256 GB-100%-3 hó gari!
- HP EliteBook 640 G10 - 14" FullHD IPS - i5-1335U - 8GB - 512GB - Win11 - 1 év garancia - MAGYAR
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Ahogy írod is, 90 fokos a Minisforum EliteMini AI370. Az már a jótól messze van. Laptopok is arról híresek h nem throttingolnak, ugye?
, eye adaptation idegesítő gyárilag, meg a rengeteg felesleges zavaró ui elem, megoldható persze modolással, csak ha én elkezdek modolgatni akkor 2-3 napig tart mert total converson-t készítek belőle a végére, legutóbb is valami 21GB-ot fogyasztott vram-ból. 
HBM memóriával természetesen...nvlinkel mindennel.
970 3.5GB "Edition"

Régen ez a kártya 100eFt-volt max, 50-es széria, budget, most meg elkérnek érte 2.5x annyit mint amennyit ér.

Nem mellesleg natív 4K felbontáson kimaxolva is bőven 400 feletti fps-ek vannak. Ha a földet nézem megvan 600-is 

Ilyeneket erősebb változatban nem lehetne asztalira is piacra dobni?
Mint az újabb nvidia kártyák:
A régi dizájnok voltak a legjobbak:
Mennyivel jobb már ez az 5090-es Dubai ASUS: