Hirdetés
- Milyen TV-t vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- Teljesen szürreális, ami az RTX 5070 Ti kapcsán történik…
- Friss alaplapszériát avat az ASRock
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Milyen széket vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Olvad a hó, de ez nem zavarja a hardvereket
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
yarsley
aktív tag
válasz
Devid_81
üzenetére
Feltűnt egy Acer gép ami megerősíti a GDDR7-es vramot.
Elvileg lesz hamarosan hivatalos Nvidia bejelentés is. -
válasz
Devid_81
üzenetére
Szerintem sehogy nem jó a csatlakozó . Nagyon alul van biztosítva megadott maximum átvviteli értékhez. Ezeknél 2 fölötti biztonsági érték kellene azon kívül nem múlhatna 1-2 tizeden az, hogy jól csatlakozik vagy nem ami ráadásul szabad szemmel és érzésre meg sem állapítható.
Az plusz hiba az Nvidia részéről, hogy most a kártyán belül hiányzik a terhelés eloszlás de egy szabvány csatlakozónak mindenféle a kártyán feltételezett nem kötelezően jelenlévő balance elem nélkül is tudnia kellene működnie. A 220V AC Tápkábelnek is tulajdonképpen mindegy milyen eszközt kötsz rá, ha a csatlakozó aljzat megfelel a kért követelménynek.
Ez persze nem mentesíti az Nvidiát hogy ezt nem ellenőrizte le, vagy ha leellenőrizte akkor meg anyagi- egyéb okok miat ezt jóváhagyta. -
Terek
tag
válasz
Devid_81
üzenetére
Ezekben még csak szo-szo a dolog.De milyen szépen fog mutatni az amúgy is hurka vga-kon mint az 5070 meg 5060ti
5070 - 64 helyett 56 rop,meg 5060ti - 48 helyett 40
Elég csúmyán elszemtelenedett az nv.Kimaradt(netán szándékosan?) hotspot szenzor(ami vga-t ment ezzel fölös vitatkozni),physx lelövése régebbi játékoknál,újabb egy tier-el följebb árazás.Kijárna már egy nagy zakó nekik
-
hahakocka
őstag
-
válasz
Devid_81
üzenetére
Ok de ez nem YT csatorna milliós nézettséggel, ez egy VS topik lesz így... A végeltesség ami kiakasztó számomra mert persze hogy igaz amit írtok,de részben.
1080 P re a 12 GB azért legyen már elég, mert nem mindenki multimilliomos és sok öreg kártya van a piacon amin abszolút nem csodálkozom 2 bányaszezon meg a mostani generációk fényében...és van abban népszerű AMD kártya is, lásd 6700XT..
Az 5070 is szar lesz szerintem, nem kell megvenni akinek nem elég a Vram.( bízok abban hogy valamit furfangol az Nvidia, pl 18 GB lesz a végére.)Én meg és még nagyon sok ember használunk felskálázót, mert anélkül nem lehetne értelmes sebességet kicsiholni sok szar játékból.
AZ mellett az öreg 3080 kártyám még mindíg egy csúcskategóriás 7900XTX fölött van megterhelő RT ben ,például Alan Wake 2 , ahol pl kevés a Vram de RT ben meg lenyomja a 7900XTX et. pl FHD-n ezt nevetségesnek tartom,
Abban a pár játékban majd kompomisszumot kötök ahol kell mint hogy 1000 dollárokért vegyek 9070 vagy 5070 kártyákat.
2022 be vagy 23 ban már nem tudom mikori a kártyám, ez még vállalható volt a 12 GB vram ma már én sem vennék ezt ilyen áron középkategóriás kártyában és az 5070 ben sem . -
AsakuraDave
őstag
válasz
Devid_81
üzenetére
day0 van 3080-am amit felváltottam Ti -ra, 1440p-n kezdtem de már pár éve 4K és még nem futottam olyanba bele, hogy azért nem fut jól egy játék rajta mert kevés a VRAM, előbb futok ki compute-ból.. ez a 12GB éppenhogy pont elég, lehet idén már lesz olyan cím de kétlem, mert méginkább az lesz, hogy compute fogy el (köszi UE!!!
) és kell a DLSS Q, úgy meg jó vagyok RT-vel isFM8 minden RT effekt csutkán és nem fut ki natívba sem a VRAM, computeba kevés és 60fps alá beesik pár pálya 1-1 szakaszán
szerk.: jah és amúgy TAA < DLSS Q, szóval szebb képet kapok mint natív 4K, ami nagyon szomorú, dehát ilyen ez a csodás UE...
[link] Natívnál már DLSS PERF is szebb képet ad
mégis annyira jó ez a TAA, ugye?
-
válasz
Devid_81
üzenetére
Senki nem mondta hogy elég mindenre is ez trollkodás csak,basztatás mitha mi lennénk az Nvidia és tehetnénk róla. Pont olyan végeletes kijelentés hogy 1080 P ben 95 % ra elég csak 12 GB.
Mert az embereknek rohanni kell venni AMD kártyát fos FSR rel és nyugodtan alhatnak, hogy de jó, biztos elég lesz így 1080 P ben minden játékban.
Cserébe minden játékban felbontáéstól függetlenül fos szellemképes FSR-t használok hogy tudjak játszani 1440Pben.de az ne zavarjon.
Temélem kezded kapizsgálni, hogy van más dimenzió is a Vramon kívül amiért az emberek mérlegelnek.Jacek: ah nem 12 GB semmire nem elég low felbotás 720 P. A sok Rx 6700 tulaj meg most kardjába döl hogy de szar neki
-
AsakuraDave
őstag
válasz
Devid_81
üzenetére
Igen, de az még mindig szebb mint a 1440p natív, és jelenleg NINCS olyan kártya ami tudna natív 4K +RT hiába van 128millió VRAM-od, teljesen invalid arguement, mert ahova kellene több mint 12GB VRAM oda MÉG NINCS elég nyers compute erő, DLLS Q mellett meg 12GB VRAM bőven elég...vagyis pont elég..
Vagy persze élvezheted az AW2-t natív +RT 30fps-en egy 500.000+ forintos kártyán
-
válasz
Devid_81
üzenetére
nem lett jobb az ájemdé mert 20GB meg ott a 4060 16GB vs 8GB legtöbb játéknál nem számít az se
12GB még bőven elég és jól muzsikál a többi 20GB 24GB 16GB nem lett jobb mert vramos szóval kár temetni
de még a 8GB se minden játékra igaz pedig látni hogy ki akarják vezetni persze ez csak epic meg ultra szintből szól7900XTX nem jobb mert 20milló vram van rajta mivel ott a 12GB mellette
meg ott van ékes példa 3090 24GB-al kellett rárakni nagyon nagyon kell attól lett több fps tényleg

ilyen jól programozott játéknál meg 8gb ki van vezetve a full grafikából 17-23fps :
high meg megint párban van 4060ti 16GB vs 8GB szóval megint nem azt látom hogy életmentés a több vram annyira kellene mint egy falat kenyér 8gb tulaj ugyan úgy kénytelen vissza venni a beállítást mint a 16GB-os társa aztán huss el is tűnik a különbség
volt nincs
-
-
válasz
Devid_81
üzenetére
Az a szomorú hogy ezt most veszi elő valaki de ez így van kb sok generáció óta.
Persze lélektani határ van, 70-es kártya nyaldossa az 1000 dolcsit.
Persze hogy igaza van.
De azt kihagyta a sorból hogy az előző generációnál legalább az a szerencsétlen 4070 Ti 3090 Ti teljesítményű volt ,most meg a z 5080 sem éri el azt,( 4090) nem hogy egy 5070Ti...
ha az 5070 Ti = 4090 leszarná az ember hogy 750 helyett 900 az Asus.
Mindíg Voltak MSRP kártyák meg MSRP fölötti kártyák .Asus ROg strix pl 40 % felárral is ment. Az Asus RTX 2070 Super kártyám is MSRP fölött jött bőven.
PNY megoldja a többiek meg nem akarják megoldani.
pl MSI rekord bevételeket döntögetett a bányászat alatt. Dupláztak bevételekben. Hogy tudnának vissza állni csak úgy ? Sehogy. Sajnos ilyen világ van.
Tisztán látszik, hoyg AMD sem fog adni 499 dolláros áron 7900XTX teljesítményt.
Nem tudom elképzelni, mi lehetne jó megoldás sajnos
Bízok abban hogy Intel most a saját gyártását választotta az új GPU-khoz és hogy jó lesz. -
-
válasz
Devid_81
üzenetére
Kb nyár elejére remélném majd, esetleg május vége, ha tényleg most fefuttatja Nvidia a gyártást.
Az 5080 tól 13 % ra van miközben azért olcsóbb lesz.ha kicsit meg lehet rángatni az órajelet szerintem ezta különbséget 8-10 % alá lehet vinni egy alap 5080 hoz nézve A vram ugyan annyi, szóval népszerű SKU lehet. Én is ezt fogom megcélozni 3080 ról. -
-
-
-
X2N
őstag
válasz
Devid_81
üzenetére
Ugyanolyan tragédia ez mint az autóknál AUDI A2 1.2 Tdi ami 25 évvel ezelőtt 100km-en fogyasztott 2.3L-t mégse kellett senkinek.
-
Cyberboy42
senior tag
válasz
Devid_81
üzenetére
Alapvetőleg szerintem nincs baj a csatlakozóval, ha bedugod, csatlakozik, és viszi az áramot. amivel gond van az a nem egyenletes áramelosztás. FE kártyáknál látható ez nagyon, a 4090-nél is ugye 2,7 -7,6 Amper. modjuk az még pont nem ég le. De az Asus kátránál már egészen okésnak néz ki. Tehát szerintem nem a maga a csatlakozó tehet róla, itt valami más bibi van.
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
Devid_81
üzenetére
Én úgy emlékszem, hogy a csatlakozóban ezeknek össze kellene lenniük kötve. Legalábbis a 4090 olvadáskori csatlakozóknál úgy volt. Márpedig ha össze van kötve, akkor nem szándékos, hogy nem oszlok el a terhelés.
Ha meg egy vezeték csak egy pinre van oldalanként rákrimpelve, akkor egy gyengébb érintkezés már szétbarmolja az egyensúlyt, akár össze van a 6 csatorna kötve PSU/GPU oldalon, akár nincs.
Mondjuk der8uernél meg a srácnál egy-két nagyon jó, és 4-5 meh csatlakozásnak kellett összejönnie
-
Jacek
veterán
-
-
Kajoszbobber
lelkes újonc
válasz
Devid_81
üzenetére
Neten akkora a hype körülötte hogy elborultabbak 350-399$ árat vizionalnak. Tartok tőle hogy ez a "marketing" (bár nehéz annak nevezni) visszájára fog elsulni.
Ezek a felmondatos utalgatasok, a titkolózás csak doppingolja az emberekben a tudatot hogy na most eljön a kánaán, és ingyen vagy megolcsobbert felsőkategóriás teljesítmény lesz. Úgy gondolom lesz koppanas. -
Alogonomus
őstag
válasz
Devid_81
üzenetére
Na pedig inkább az alapból is 70 fokra melegedő tápcsatlakozó kapcsán voltak aggodalmaskodó hangok.
-
válasz
Devid_81
üzenetére
HUB egy jó oldal én is kedvelem őket.Mindíg megnézem a videóikat és bírom a stílusukat
Még támogattam is őket anyagilag,de nem tartom őket érzelmileg elfogulatlannak.
Amit nem szeretek hogy nem világosan közlik a beállításaikat a játékoknál, szemben mondjuk Computerbase tesztjeivel. RT nél például sokszor kerülik a max beállítást még erős kártyáknál is, szerintem nem véletlenül.
Számomra CB és Wolfgang marad a csúcs és etalon.Az tény, hogy volt köztük ellentét, főleg az RT tesztek kihagyása volt az Nvidia részére nehezményes, amikor nem akartak nekik kártyát adni.
Ez részemről is so-so mindkét cég részéről, a Hu is ha annyira fejlődik egy külön táblázatba betehette volna az RT méréseket ahogy teszi sok oldal ,lásd CB is, meg Nvidia lépése is kérdéses volt, ez egyértelmű,de biztos, hogy nem felhőtlen a viszonyuk.
Anno azért az kiütötte nálam a biztosítékot mikor a COD eredményeket duplán vették, már nem emlékszem melyik tesztnél, mert az Nvidia RT szponzorált cím elferdítette szerintük a végeredményeket (Megkeresem majd már nem tudom mikor volt Vs be beszéltünk is róla anno.)Az 5080 olyan amilyen, mindenkinek magának kell megítélni. Nekem a 3080 ról érdemi előrelépés lenne az biztos, örülök hogy ugyan azon pénzért miért a 4080 jött volna most egy kicsit gyorsabb és modernebb kártyára válthatnék. Az 5070 Ti super szerintem jó döntés lehet nekem, de Ada esetén 4070 Ti superről sem váltanék rá, így megértem a csalódottságot.
Én is azt gondolom ezt felesleges volt kiadniuk,de bizakodó vagyok hogy ez nem 2 éves generáció lesz és hogy AMD kapott egy lehetőséget amit ki fog hazsnálni.
Ha RT ben előrelépnek én szívesen kipróbálnék tőlük újra kártyát, az 5700XT csalódás volt pár éve. -
KRoy19
őstag
válasz
Devid_81
üzenetére
Tudod vannak akik csak feketében és fehérben látják a világot. Mindenféle jelző volt már aggatva a HUB-ra és más tisztességesebb csatornára is, attól függően, hogy éppen mit mondtak legutóbb .
Voltak már Nvidia bérencek, most ugye Nvidia haterek. Voltak AMD/Intel bérencek és haterek is.
Valahogy nem tudom komolyan venni az efféle kommenteket. -
gaben22
senior tag
válasz
Devid_81
üzenetére
"...it’s difficult to understand why NVIDIA did not prepare a larger stock for launch. The company was not forced to release the cards this early, and there is clearly a significant supply issue..."
Reklámnak tök jó, a többséget képviselő átlagos vásárlónak lövése sincs róla, mi folyik körülötte. Árakat is magasan tartja. Win-win. -
Quadgame94
őstag
válasz
Devid_81
üzenetére
ergo AMD sem lepet nagyott.
Ugyan annyi mag lesz rajta mint a 7800 XT-n és előrelépnek 40 százalékot. Az órajelek nyilván segítenek... de pont hogy azt kitudja használni az arch. kell az RDNA4. RDNA3 miért nem jött ekkora órajellel? És csak minimális node javulás van. Itt komolyan átdolgozták az arch.-ot. Ja és a fogyasztás is 260W lesz állítólag. Ami szintén megegyezik a 7800 XT-vel. Ha ez igaz akkor 40% perf/watt előrelépés! Azért ez eléggé durva lenne.
Én pont ezt vártam volna az NV-től. De úgy voltak vele jóleszezanépnek.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- magyar billentyűzet - 171 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Apple Imac 21,5 Inch, Late 2015! Intel Core I5 + Intel Iris Pro Graphics. 1TB Háttértár!
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 11 64GB fehér / 12 hónap jótállással!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 7 265KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Honor Pad X8 64GB, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

) és kell a DLSS Q, úgy meg jó vagyok RT-vel is

, szalankent 8A lenne a megfelelo a 12vhpwr csdatlakozonal, a 20 az mas szisztema, nem csoda ha a kabel azt mondta hogy elolvadok.

tudom, jobb raszterteljesitmény, meg több Vram...meg "uccse kell a raytracing"...stb