- Milyen processzort vegyek?
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- SSD kibeszélő
- Valami baja van a tápomnak
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen egeret válasszak?
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- LG LCD és LED TV-k
- Újra nekifeszül az asztali konzolok piacának a Valve
-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gV
őstag
válasz
Yutani
üzenetére
én épp azt néztem, hogy új kártyákat nézve ma az a helyzet mint 2012-ben. akkor 138000 Ft-ért vettem a 680-at, inflációval az most 248 676 Ft vagyis egy drágább 5070. (690 Ft-os ára nincs meg ezért innentől $) akkor is tudtál $2000-ért VGA-t venni (690 SLI) ami 2x volt gyorsabb mint a 680 az akkori csúcs felbontáson (3x fHD) [link], most az 5090 4K-n 2.2x ver az 5070-re [link]. $1000-ért rasztert nézve elmarad az 5080 vs 5070 (1.45x) a 690 vs 680-hoz képest (1.58x) viszont ma már van RT is ott meg közel 2x gyorsabb 4K-n [link]. persze pont a 680-nál lett a Gxxx4 feltolva x80-nak, de nekem így is kellemes meglepetés a 2012 vs 2025.
-
gV
őstag
köszi
ebből az jön le nekem, hogy a BW egy mai Kepler 14000 magos GB203 (mai 780) nélkül. ha a 780Ti helyett a Titan Blackel -és a 5090-et Level 0-nak vesszük- nézzük akkor a teljesítmény viszonya a Level 0-5-nek szinte azonos. emellett a 2x ár növekedés L0 és L2-nél is majd közel annyi az L3-nál (aztán ~2.5x a 4-6-nál). -
gV
őstag
válasz
KRoy19
üzenetére
még ha csak 90g-ra fogyott volna... de csökkentették a kakaó tartalmát is
-> nem veszem többé.
_______Multiple Pre-built Gaming PCs Listed with "~$299" NVIDIA GeForce RTX 5060 Graphics Cards | TechPowerUp
ez még rendben, talán. igazából lehetett volna ennél is -$50. viszont ez:
NVIDIA GeForce RTX 5060 Ti 16 GB SKU Likely Launching at $499, According to Supply Chain Leak | TechPowerUp
mi a franc? $500? hahó nV $550 az 5070. $450 max. -
gV
őstag
RTX 5090 & 5080 Laptop: "Max-P" and TDP Scaling Review - ComputerBase
Time Spy alapján a laptop BW elég jó lett. 150W-on ~17%-al gyorsabb a 5090 mint a 4090, de ami sokkal jobb, hogy ~105W elég, hogy hozza a 150W-os 4090-et. 5080 is végig jobb TS-ben mint a 4090, játékokban meg minimálisan kap csak ki tőle átlag fps-ben, min fps-ben jobb. -
-
gV
őstag
hülyén néz ki az biztos ami megy a szoftver oldalról: hibák, majd hot fixek, 32b megvonva, de közben új NV App és külön studio driver.
én sem repestem az örömtől akármikor gariztatnom kellett, de, hogy az most 5000-res szériánál a hiányzó ROP-ok miatt is megeshet nem érzem, hogy extrán bosszús lennék, hiába a sok 100e Ft-os ára.
BW az egyik legmeghökkentőbb gen, az tuti. GB203 kevesebb tranyót használ mint az AD103. a Maxwell is 28nm volt mint a Kepler, de nőt is a GM204 a GK104-hez képest. az 5070 selejt GB205-t használ pedig csak 263mm2. már látom jönni az 5070S-t 6400CC-vel és 18GB VRAM-al. nagy durranás lesz az is, ja nem.
Snapi elitenek lesz ez ellenfél, nem? -
gV
őstag
körítés lehet onnan is nézni, hogy kiadták a DLSS4-et, jön a Reflex 2. van miért dicsérni és van miért haragudni az nV-re.
amúgy ez a ROP hiba is fel van fújva pl minek az ilyen hibás kártyát letesztelni (GN)? gariba vissza oszt jó napot. ha nincs csere az gáz, marad a pénz vissza.
egyébként tipikus nV amit megint látunk, a GT200-at is 65nm-en gyártatta miközben a Radeonok több mint fél éve már 55nm-t használtak. RDNA2-t is a Samunál gyártott Ampere hozta jobb helyzetbe. van amitől nem tud szabadulni Jensen és ez a kiszámolt profit. emlékszem mikor a Tegrát mondták mint fő veszélyt a GeForcera, hát most úgy tűnik az AI tényleg csapás rá nézve.
még arra leszek kíváncsi ha az UDNA jövőre jön piacon marad a BW.
5070 Ti az lenne ha most épp nézem az Alzat, 373790 Ft-ért kosárba lehetne tenni. -
gV
őstag
az a gond amíg ilyen belesz_rosan is ezt tudja, a konkurencia meg csak a hátát nézi nehéz változást várni. de jó lenne.

5070-et mindenhol el kellene vernie az AMD-nek. komolyan legrosszabb gen és hasonlók a vélemények a BW-ről, mégis akkor milyen lett az RDNA4 ez alapján? ja, hogy van egy tucat játék amiben más a helyzet? csak azokba nem rakok több 100 órákat. meg különben is látható, hogy az nV még mindig a CP2077-et tekinti az egyik fő marketing címnek. Új TM DLSS, MFG mind vele mutogatják, hát akkor miért nem tud erre a játékra prioritásként tekinteni az AMD? ja és a fenti FSR 3 tehát minőség is egy szinttel lejjebb. -
gV
őstag
ha már megint szóba került az AW2 4k RT natív, jelzem, hogy aki a legjobb képminőséggel játszana annak be kell kapcsolnia az RR-t, mert anélkül nincs ultra RT. ha viszont azt már bekapcsolta még a 1080p DLAA és 1080p perf DLSS között sincs akkora minőségi különbség, hogy a teljesítmény pluszt amit kap az utóbbival arról lemondjon.
-
gV
őstag
válasz
Quadgame94
üzenetére
ebben van 280+ órám, 2080-al játszható volt akkor 3060-al is.
dio2r/3, rfactort minek említsem? azokhoz még a 3050 is sok. vagy a Doom Eternalt amiben jobb a 6700 XT, de 60 fps limit a 3060-al is bőven megvan. utóbbit amúgy is félbehagytam. -
gV
őstag
válasz
Quadgame94
üzenetére
érthető, bár nem tudom ki mire használta, de magamból kiindulva én is 3060-at venném, CP2077 RT-ben gyorsabb és akkor még ott van DLSS>FSR
-
gV
őstag
válasz
adr0001
üzenetére
muhaha
ha a CB megkapta az AW2 Ultra buildet, akkor a HUB is Nvidia GeForce RTX 5090 review: DLSS 4 MFG meets 575 watts: Benchmarks with Max ray tracing and path tracing - ComputerBase
vagy ha nem, na azt egy kis rész sikernek veszem, hogy a gyökereket kihagynak valami jóból -
gV
őstag
válasz
BerserkGuts
üzenetére
HUB még teszteléshez is hülye, nem véletlenül vonta meg tőle a kártyákat az nV. ott hibáztak, hogy meghátráltak mikor balhé lett ebből. AW2-ben is az újdonság az Ultra RT erre használják továbbra is a highot. pff. én a 2080-al ultrán játszom 1080p p RR TM, a látvány fantasztikus és ha nem az erdőben vagyok az fps is a játszható 30-40 fps tartományban.
-
gV
őstag
erre a NV Appos dlss overridera adok egy 8/10-et. 9/10 az lenne ha amelyik játéknál nem megy a TM, de van újabb CNN, azt is rálehetne kényszeríteni. pl D2R. (10/10 persze az lenne ha minden játéknál menne a TM.)
TLoUpI: CNN q 56 fps -> TM q 53 fps, a látvány szintekkel jobb lett.
-
gV
őstag
RT off Cyberpunkban nem rossz
de azért nem egy Turing momentum
FH5 még a terepe
kár, hogy FRT(+DLSS)-vel már a CP2077-ben sem az igazi
Can the RTX 5080 surpass the 4090? Failure > Benchmarks | QUASARZONE -
gV
őstag
ja, csak a házamba be se fér. az FE igen. (nem, nem cserélném le semmilyen kariért a TJ08-E-m)
amúgy amikor kopite arról írt 2 slot lesz az FE azt hittem azért, mert vízhűtésre váltanak. szerencsére nagyobbat nem is tévedhettem.
RTX 5090 rumor reveals Nvidia’s next flagship GPU will have dual-slot cooler - DexertoNVIDIA's Partners Should Worry: RTX 5090 Founders Edition Tear-Down & Disassembly
-
gV
őstag
itt látok +15%-ot: Loudness, Power Consumption & Efficiency @PCGH
-
gV
őstag
válasz
Quadgame94
üzenetére
nem lesz bukta, de ez van ha elfogy a levegő mindenhol (arch/gyártástech/fogyasztás).
a Turingot mentette, hogy a 4 éves Maxwell(3.0/Pascal)-t kellett leváltania enyhén megemelt fogyasztással, mivel amin készült 12nm az szinte az 1000 által használt 16nm volt (adott területre kb azonos tranzisztor fér el mindkettőnél).
az Amperenél fejlődött az arch és jobb lett kicsit a Samu 8nm, de látványos a fogyasztás jelentős megemelése volt (2080->3080 esetében +42%).
aztán az Ada megtartotta a magas Wattokat, mellé jött a TSMC 5nm és a archot is fejlesztették. 4090 meg is mutatja milyen sokat ér ez együtt.
Blackwellnél meg az a helyzet, hogy több idő telt el mint szokott, de azért nem 4 év (900->2000) DX sem áll rá készen, gyártástech kb ugyanaz. fogyasztást meg emeltek, de közel sem annyit mint a 3000-nél.
nagyon megnéznék majd egy 4080/5080 azonos GFLOPS és GB/s tesztet.
(meg akkor már TSMC 7nm-en gyártott Turing/Ampere és TSMC 3nm-es Blackwellt.) -
gV
őstag
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
amit eddig tudunk az alapján ez nem igaz.
-
gV
őstag
válasz
Alogonomus
üzenetére
én meg nem értem, hogy mire céloz ezzel.
-
gV
őstag
Ada generációban a 4060 lett a legnyomorultabb, ezek alapján az 5060-tól sok jót nem várok. -$50 annál is meg talán 3060 Ti tempó? természetesen 8GB VRAM-al.
-
gV
őstag
ez elég rosszul fest. amióta RTX van a legnagyobb teljesítmény ugrást hozó gen-t követi a legkisebb. pedig időben most telt el a legtöbb, hogy valami nagyot alkossanak. viszont a DLSS meg pont most lép szintet minőségben és jön a Reflex 2. ráadásul ezeket megkapják a korábbi szériák is, ez remek.
amúgy az AMD is jókor kukázza a felső kategóriát. most lenne a legtöbb keresnivalójuk ott. -
gV
őstag
válasz
AsakuraDave
üzenetére
akkor még türelem, mert a min cp2077 raszter 4k natívon is csak 65.5 fps 4090-el [link]
-
gV
őstag
válasz
AsakuraDave
üzenetére
Én csak arra vártam már egy ideje, hogy végre egy hardver talán amin az olyan játékok mint egy CP77 majd 4k natív-dlss quality mellett full RT-path tracing-el játszható lesz

4090 már rég tudja ezt, 4K@qDLSS+RR+PT(fRT) 53 fps [link]
vagy mégis mennyi fps kell?
de itt elkezdheted számolni a pixeleket és ha megnézed, hogy a 4090 natív 4K-ról a qDLSS+RR 2.12x gyorsulást hoz ami az 5090-el is várható így ránézésre ~70 fps-t tud majd. -
gV
őstag
(ha már csak nem ér véget az AW2 RT téma)
annyit megjegyeznék teljesen értelmetlen ezt a játékot RT-vel játszani. én a 40+ órámat PT-vel tettem bele. ha nem az erdőben vagy még 2080 is elég 1080p max-ra. elég ha 27-28 fps-ed van FG nélkül. nV-vel szigorúan RR-el, az még nagyon megdobja a látványt. Performance Test of Alan Wake 2: The Lake House, the path tracing will whistle twice! - Hardware & Co -
gV
őstag
5070 Ti? eddig nem volt róla szó, de oké.
5090 RT-ben ~74%-al gyorsabb mint az 5080? uhh.. oké.
32%-al jobb a 4070 TiS-nél magonként az 5070? kisebb fogyival? érdekes...
mert akkor miért nem látszik ez meg az 5080-nál is ami meg többet fogyaszt mint a 4080 és több magja van? még mindig a Micron diája lehet a legjobb a várható teljesítményről -
gV
őstag
ha már megint törlés gyanús hszek szaporodnak álljon itt ez is:
Today's The 25th Anniversary of The World's First GPU: The NVIDIA GeForce 256 (wccftech.com)
-
-
gV
őstag
válasz
Busterftw
üzenetére
majd jön a modi és dönt. ha kiadnak egy játékot RTXDI-vel akkor az aktuális generáció összes RTX kártyájának illene megbirkóznia vele. kategóriától függően 1080p-n az alsónak, 4K-n a felsőnek. ez így GF FX megismétlése, ami támogatta DX9-et a HL2 mégis csak DX8-on ment vele élvezhetően. az 5060 meg ~1 év mire jön, az rengeteg idő még, hogy megszaporodjanak a SW OL és Wukonghoz hasonló játékok.
-
gV
őstag
válasz
Busterftw
üzenetére
jó, hát volt mikor közel félévente jöttek TNT2->GF256->GF2. most akkor ez azt jelenti, hogy mikor ebből éltek meg akkor már ellustultak? inkább az egy természetes folyamat része volt (lásd még Intel tik-tok) viszont ez a mostani mivel AI lapkákból évente tudnak újítani -BW Ultra jövőre- nem.
az a pár hónap lehet fél év is.
nem volt igazi konkurenciája 2018-ban sem, még 1x: a játékok indokolják, hogy jöjjön a következő generáció a CB szerint 1080p-re nem elég már a 4060.
az meg, hogy őszi az RTX 20, nos a 8800 GTX és a GF256 is. lehet a mérföldkőnek számító kártyákat ősszel kell kiadniuk. -
gV
őstag
no, néha az nV szoftverét is lehet ám szidni. az RTX Dynamic Vibrance megszűnt működni. pedig még az NV App is kapott frissítést miközben próbáltam helyre kalapálni. nagy kár, mert szemem azt mondja az RTX HDR-nek is avval együtt van értelme, így viszont lekaptam az Appot. majd pár hónap múlva visszanézek rá.
-
gV
őstag
nV-re 2025 igaz: NVIDIA's GPU Roadmap Teases When To Expect GeForce RTX 50 Series GPUs (hothardware.com)
AMD (ha nem változtatott azóta) akkor 2024: AMD’s 2022-2024 Client GPU Roadmap: RDNA 3 This Year, RDNA 4 Lands in 2024 (anandtech.com) -
gV
őstag
válasz
gejala
üzenetére
jó lenne ha a Pascal/Turing kori énjét venné elő az nV és nem a konkurenciát figyelné hanem a maga álltal korábban felállított lécet ugraná meg. előbbi csak nyers teljesítmény okán utóbbi ezt még megfejelte időtállósággal is (nem elfelejtve, hogy kellettek azért a Superek a 2060 mellé és a 2080 Ti $1200-ért raszterben lehetett volna jobb).
-
gV
őstag
válasz
huskydog17
üzenetére
nem szokásom yt videokat úgy nézni. ám legyen, ez a video: [link] 4KHDR@60fps VP9: 80W, AV1: 100W. igaz, így van különbség. majd ha lesz AV1-es karim visszanézem mennyit csökkent vele a fogyi.
-
gV
őstag
válasz
huskydog17
üzenetére
a legjobb a PNY abból a szempontból, hogy idle/multi monitor/video közbeni fogyasztás FE-hez hasonló legyen. TPU-n akkor végre lesz KINGPIN kártyáról teszt? ha már partnerek velük illene. EVGA-s időkben sem értettem miért nincs róla sehol.
-
gV
őstag
válasz
gejala
üzenetére
geforce.com-os írásban már szerepelnek
Build Small, Play Big – Introducing SFF-Ready Enthusiast GeForce Cards & Compatible Cases | GeForce News | NVIDIA
és a termék oldalon is ott a: "Build Small. Play Big."
PNY GeForce RTX™ 4070 SUPER 12GB VERTO™ Overclocked Dual Fan DLSS 3 -
gV
őstag
ezt kb. nekem találta ki az nV. mATX házam van és mivel a lapomon a 2. a PCIe x16 ezért 3 slot van csak a videokarinak, a 151mm kábel hajlítással beleszámolt szélesség jó és a 304mm hossz is. arra leszek majd kiváncsi, hogy a xx80-ból az eddigi Proart mellé most csatlakozó Palit variáns után lesz még mástól is.
-
gV
őstag
NVIDIA's Next-Gen GeForce RTX 50 "Blackwell" Laptop GPU Lineup With GDDR7 Memory Leaks Out, Coming 2025 (wccftech.com)
továbbra is szűken méri a VRAM-ot az nV. -
gV
őstag
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
der8auer méréseiből kiindulva [link] én azért rápróbálnék az UV-ra ha lenne Ada-m.
4090 234w/422w=0.554 II 97.6fps/123.49fps=0.790 ->PT 50%(/PT 100%)
2080 107w/205w=0.521 II 26.04fps/31.91fps=0.816 ->UV(/PT 100%)
de ha már PT, a 2080 sem annyira rossz
4090 284w/422w=0.672 II 111.16fps/123.49fps=0.9 ->PT 60%(/PT 100%)
2080 131w/205w=0.639 II 27.01fps/31.91fps=0.846 ->PT 60%(/PT 100%) -
gV
őstag
NVIDIA Blackwell GB202, GB203, GB205, GB206 GPUs For GeForce RTX 50 To Feature Same GPC Count As Ada Chips (wccftech.com)
na, a GB202 mégsem 2*GB203
NVIDIA Unveils Next-Gen Rubin, Rubin Ultra, Blackwell Ultra GPUs & Supercharged Vera CPUs (wccftech.com)
tetszik ez a minden évben jön valami(emlékszel Intel? te is ezt igérted az ARC bejelntésekor) -
gV
őstag
vicc, az nV csak addig rossz cég amíg nincs képben a konkurencia. pl.: a 4080S 448e Ft?! pff elszállt ár.
de akkor megjelenik a 7900XTX 440e-ért és máris jól hangzik.
aztán a legújabb játék Performance Test • Senua's Saga: Hellblade II: Senua on Unreal Engine 5 disrupts GPUs! - Hardware & Co (hardwareand.co) teljesítményben, késleltetésben és képmínőségben is odaver a másik kettőnek. -
gV
őstag
árához képest 40% tényleg kevés gyorsulás volt raszterben a 1080 Ti-hoz képest. ez volt az egyetlen hibája.
ha már csináltak "2080 Ultra"-t én inkább Titan RTX@2GHz-re mondtam volna, de amúgy hibátlan teszt. egészen elképesztő az Fps/W RT-ben az Amd-hez nézve, csak +25% amit fel tud mutatni ellene a 7900 XTX, a 6800 XT-t meg elveri. ebből látszik, hogy a Turing egy remek gen, a jó emlékü Maxwell tudott ilyet a Polaris/Vega párossal megcsinálni. -
gV
őstag
válasz
Quadgame94
üzenetére
akkor ezekszerint az nem az 5080, nekem amúgy mindegy mi a kodneve a lapkának. ami nem, hogy adott árért mit ad az nV.
-
gV
őstag
válasz
huskydog17
üzenetére
hmm.. most a 3.7-et használom, de igazából anno 1.0-val sem tűnt fel ez. ami egy időben zavart, a repülő dolgoknak volt hasonló utánhuzásuk mint amit a DF mutogatott itt [link]
-
gV
őstag
válasz
M@trixfan
üzenetére
Tech Focus: Nvidia DLDSR - What Does AI Downsampling Actually Do? (youtube.com)
elég jól működik. én SotTR-ben használom qDLSS-el együtt, mert 1080p-n nem néz ki jól Lara haja, ha meg csak a DLDSR-t használom kevés az fps. GTAIV/V-nél sem rossz, mert kisebb fogyiból hozza a jobb képmínőséget 4K DSR-hez képest. -
gV
őstag
gyors matek: ha $800: 5070=4090, $1000: 5080=4090*1.15 (vagyis annyi a különbség mint a 4070TiS/4080S) akkor a 4080S-nél ~52%-al gyorsabb 4k RT, az azért nem rossz (szintén ennyivel lenne jobb az 5070 a 4070TiS-nél) 2024 Graphics Card Ranking: GPUs Compared - ComputerBase
bár az Ada nagyobbat fejlődött az Amperehez képest, de ha a 3nm-en gyártás drágulását kisebb chipekkel ellensúlyoznák így, akkor részemről rendben. főleg mert így csökkenhetne a fogyasztás, ami kisebb hűtés=olcsóbb előállítás, szintén segítené az árak szinten tartását. 5090 meg felőlem lehetne egy akár $2000-os kártya. -
gV
őstag
Superek árazásánál maradnának az már elég lenne.
vagyis az előző gen csúcsának a teljesítményét $800-ért adnák a köviben, $1000-ért a 2. legerősebbet, $600-ért meg a legjobb ár/érték arányút 4k-n (raszter+RT) a konkurencia megoldásait is figyelembe véve. Graphics Card Price/Performance: This Is How Many FPS Per Euro There Are - ComputerBase (oké a 4070 az utolsónál kicsit bekavar a jelenlegi árán). -
gV
őstag
-
gV
őstag
meg a 2080 is. bár úgy volt jegelem az Alan Wake 2-t, mivel a GGPU hitelességét ellenőrizendő feltettem újra, végül nem álltam meg, hogy ne játsszak vele és helyszíntől függően hol low (ekkor is minden RT opció bekapcsolva) hol ultra beállításokkal tegnap végeztem vele. rajta kívül csak a CP2077 PT módja és a Resi 3 VRAM igénye ami miatt kompromisszumot kellett hoznom. így utólag az nV a szűkmarkúan mért VRAM-al megspórolt nekem $800-t.
RTX video HDR jöhetne a driverben a játék beállítások közé. alig van pár játék ami jól kezeli a HDR-t, ez jó megoldás lenne. -
-
gV
őstag
igen, az szép lenne, ha minden mindegy alapon a GF-eket mostantól baráti áron adnák mert úgysem innen dől a lé, még a bányász időszakot is idevéve a jelenlegi H100 stb termékekkel összehasonlítva, de én nem így ismerem az nV-t. inkább úgy, hogy innen is kiszedik a maximális pénzt.
-
gV
őstag
válasz
gainwardgs
üzenetére
+1, a 4070TiS ha $800 lesz az nem vallana a jelenlegi nV-re, a 4070S lévén marad a 4070 is szintén nem lehet $600, az meg, hogy de és emiatt elkezdjenek árakat csökkenteni ami alatta van elég scifi. 4080S talán marad $1200, de ez nem is lesz jelentősen erősebb és a simát kivezetik.
-
gV
őstag
4070 és a 4070 Ti között 40% a különbség, talán az L2 mérete az Avatarnál van a legnagyobb hatással a teljesítményre azonos AD10x-t nézve (36MB / 48MB). a 4090 megint megéri a pénzét (MSRP).
Avatar: Frontiers of Pandora Performance Benchmark Review - 30+ GPUs Tested - Performance & VRAM Usage | TechPowerUp
-
gV
őstag
hülyén hangzik a 4070 Ti Super, de vajon mi lett volna a neve, ha a 4070 Ti eredeti nevén (4080 12GB) jelenik meg? ha 12GB-os lenne akkor sima ügy: 4080 12GB Super, de 16GB-al?

-
gV
őstag
Alan Wake 2 PC Path Tracing: The Next Level In Visual Fidelity? - YouTube
gyönyörű. főleg a függöny árnyéka. mondjuk engem mindig is jobban érdekelt amit ellehet érni RT-s árnyékokkal mint amit a tükröződéssel (erre még rá tesz az a tény is, hogy a CP2077-ben V nem tükröződik még PT-el sem). RR-t most is inkább megéri használni.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Milyen processzort vegyek?
- BOINC: compute for science
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Assetto Corsa Rally
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- SSD kibeszélő
- AMD CPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Microsoft Excel topic
- További aktív témák...
- EVGA FTW3 ULTRA RTX 3080 Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- GeForce RTX 4070 SUPER GAMING OC
- PC bontás - Thermaltake ház, Fsp 650W, GIGYBYTE AB350M, AMD RYZEN 5 1600x, 16GB DDR4 3000, GTX 1080
- Hp NVidia RTX 2070 Super 8Gb Videokártya - HP L84981-001
- MSI Radeon RX 6950 XT GAMING X 16GB DDR6 Videokártya! BeszámítOK
- Vadiúj Dobozos Asus Lap! Kèszleten!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eladó Apple iPhone 14 Pro Max 128GB / 12 hó jótállás
- Lenovo Legion Pro 5 (16" QHD+ 240Hz, i7-14700HX,RTX 4070 8GB, 32GB RAM,1TB SSD) eladó BeszámítOK
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600 8GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 960 4GB ZALMAN S4 Chieftec 450W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

ebből az jön le nekem, hogy a BW egy mai Kepler 14000 magos GB203 (mai 780) nélkül. ha a 780Ti helyett a Titan Blackel -és a 5090-et Level 0-nak vesszük- nézzük akkor a teljesítmény viszonya a Level 0-5-nek szinte azonos. emellett a 2x ár növekedés L0 és L2-nél is majd közel annyi az L3-nál (aztán ~2.5x a 4-6-nál).
-> nem veszem többé.

de akkor megjelenik a 7900XTX 440e-ért és máris jól hangzik.