Hirdetés
- Szénszál és réz találkozik az Inno3D egyslotos RTX VGA-in
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Cserélhető filtereket biztosít az Elgato legfrissebb, 4K-s webkamerája
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- Gyilkosságban és öncsonkításban akart segíteni a ChatGPT
- ZIDOO médialejátszók
- Mérlegeli a csúcstechnológiás chipgyártásból való kilépést is az Intel
- Apple MacBook
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen nyomtatót vegyek?
- Kompakt vízhűtés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mumee
őstag
válasz
carl18 #32696 üzenetére
9Gb VRAM használat alá kb. nem megy bármit állít egy 10Gb-os kártyával, tehát elképzelhető hogy limiten jár. EDIT: Ahogy b. is írja ez nem biztos, de gyanús.
13:20-13:45-ig, amíg azt a beállítást használja folyamatosan 96-100% GPU használat.Ettől még lehet, hogy a CPU is megfogja, de a GPU is.
Abban mindenképp igazad van, hogy egy fos port, ahogy az manapság lenni szokott.
-
carl18
addikt
-
Mumee
őstag
válasz
carl18 #32692 üzenetére
Azért azt is tedd hozzá, hogy a VRAM-ot azért csontig benyelte 1080p-n és 4K-n is.
Ha meg bekapcsolta az RT-t akkor a GPU usage felment 90%-ra 4K-n és 50%-ra 1080p-n és az fps közel ugyanannyi volt RT ON/OFF, mivel GPU usagenek volt helye.
A video vége fele van 100% GPU is.
Tehát, de lenne hova feljebb mennie az fps-nek, de VRAM limit van. -
Z10N
veterán
NVIDIA SLI Support Transitioning to Native Game Integrations
With the emergence of low level graphics APIs such as DirectX 12 and Vulkan, game developers are able to implement SLI support natively within the game itself instead of relying upon a SLI driver profile. The expertise of the game developer within their own code allows them to achieve the best possible performance from multiple GPUs. As a result, NVIDIA will no longer be adding new SLI driver profiles on RTX 20 Series and earlier GPUs starting on January 1st, 2021. Instead, we will focus efforts on supporting developers to implement SLI natively inside the games. We believe this will provide the best performance for SLI users.
Existing SLI driver profiles will continue to be tested and maintained for SLI-ready RTX 20 Series and earlier GPUs.
For GeForce RTX 3090 and future SLI-capable GPUs, SLI will only be supported when implemented natively within the game.
-
carl18
addikt
válasz
Laraxior #32686 üzenetére
Ez a eredeti vagy a remastered?
Igen eredetileg Core 2 Duora irták azt meg annó, sajnos nekem mikor jó pár éve végig toltam egy I5-3470 Very High mellet is beesett sokszor 35 fps-re és a processzor 40-45%-on járt maximum.
Mikor támad 10-15 NPC az elégé le tudta gyilkolni a processzort. -
carl18
addikt
Vagy nem talált, a játék processzor limites mert az eredeti alapjaira lett megirva. Igy annyit használ mint a régi 3-4 szállat jó esetben.
12 magos Ryzen és egy RTX 3080 1080P melletMondhatni ezen nem változtat semmilyen hardver XD Mindegy hogy Big navi lesz-e vagy sem. 30-35 fps és 47% gpu kihasználtság, van ebbe még tartalék bőven
Vagy Szándékosan portolták rosszul hogy minden hardveren rosszul fusson mint a eredeti? -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
gainwardgs #32670 üzenetére
Elfogy a VRAM-ja. 16 GB-ra tervezték a Krízis rimásztert. Ha visszaveszed a textúrákat, akkor elkezd működni.
-
warcat
veterán
-
ScomComputer
veterán
válasz
gainwardgs #32670 üzenetére
Mi.. az a f@s....az off témákkal szerintem menjünk át ide !
-
gainwardgs
veterán
Na már most fekszik a 3080
, crysis remastered 25 fps [link]
Jöhet a 4080
-
Devid_81
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #32654 üzenetére
-
b.
félisten
Ép írtam az másik topikban , hogy az lesz nagy menőség a most kártyáért harcolóknak, , hogy ha ha nvidia a Super verziókat kitolja 2021 ben 7 nm-n...
-
válasz
ScomComputer #32649 üzenetére
Köszi, gyorsan rákerestem már eladott kártyákra.
Szerintem megvan a jelenlegi rekorder: [link]
Valaki 10300 dollárt adott egy 3080 FE-ért. Szép.
Hogy on is legyek, én egy 3070-et lőttem be magamnak, de annyira nem sürgős, ráér jövőre is, főleg ha ilyen őrület lesz annál is. (anno nem izgatott az RTX ezért 1660ti-t vettem, 970 után)
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Malibutomi #32664 üzenetére
Jó, hát én is szabadságot vettem ki, hogy az első batch-ben meg tudjam rendelni alacsonyabb áron a Vega64LE-t. Második batch lett belőle, de mivel a kifizetés akkor végbement, az ár maradt a kedvezményes. Akkor megérte, mert a bányászok mindent felporszívóztak magas áron, ezeket meg az AMD által szabotton kellett adni...
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #32654 üzenetére
Ezek az emberek pont olyan idiotak mint azok akik sorbaallnak egy napot az uj Iphone-ert
-
Laraxior
titán
válasz
h1ght3chzor #32660 üzenetére
Tőlünk kérdezed, hogy neked megéri-e?
-
válasz
h1ght3chzor #32660 üzenetére
Majd ha lesznek készletek.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
h1ght3chzor #32655 üzenetére
A PC Partner egykori ernyőcége, ha az mond valamit. Egyébként megbízhatóak.
-
Laraxior
titán
válasz
h1ght3chzor #32655 üzenetére
Nem tudom, majd kiderül. Ha megtartom akkor beregisztrálom, állítólag úgy lesz rá 5 év gari.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Bazd, és licit... LICIT!!!
Nem az eladó greedy, a vevőkön uralkodott el az agyf*sz... -
Dyingsoul
veterán
válasz
YT kommentekben írják alatta, hogy Redditen már szövetkeztek az emberek, felbidelik az egekbe, majd cancel-ezni fogják a megrendelést.
Én nem vagyok nagy ebay user nem szoktam bidelni nem tudom hogy s mikor lehet elállni ha te vagy a nyertes bidelő de biztos van erre is gyakorlat. (Vagy egyszerűen csak nincs annyi fedezet a kártyádon és lemondod.)
Megérdemlik azok akik egyből ebayre teszik fel. -
keIdor
titán
válasz
Kereslet-kínálat... biztos lesz olyan arab csemete, akinek 2 nappal hamarabb kell és ad érte 3 milliót.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Kosz a linket, vegre egy hely ahol van stock
-
KillerKollar
őstag
válasz
Idióták, 1 hét múlva olcsóbban kapnak 3090--est
-
ScomComputer
veterán
-
arn
félisten
Az osztrak shop szept 28at ir a megrendelt zotac szallitasra... kivancsi leszek, hogy az amazonon mi a helyzet majd. Igy lesz ido gondolkodni meg helyezkedni
Az ocmentes tufra 769 eurot irnak, ehhez kepest a zotac jo ot ev garral, meg ha picivel lassabb is.
-
torma1981
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #32645 üzenetére
Azért mert elvitték a 3080 első adagját ezért nőtt a 2080Ti ára?? Hogy jött ez ki? Várható volt, hogy viszik.
-
snecy20
nagyúr
Szerintem aki a 2080Ti-jét árulgatja ilyen 230-250k súlycsoportban, az lehet hogy hamarosan le fogja venni a hirdetését.
Annyira azért nem ütött be az apokalipszis...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
nubreed #32637 üzenetére
Akkor drágulhat, ha ez a helyzet hosszabb távon fennáll. De ahhoz látni kell, hogy mekkora szállítmányok érkeznek majd a következő hetekben, tehát lehet kalkulálni, hogy mekkora áremelés kell ahhoz, hogy a termék eladható legyen a következő szállítmányokig.
A 3070-nél memóriából biztos nem lesz hiány. Ott a Samsungon múlik, hogy lesz-e elég.
-
nubreed
veterán
-
arn
félisten
Ahogy elnezem inkabb 800 kornyekere fognak beallni az arak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
nubreed #32629 üzenetére
Nem csinálnak ilyet. Ami van azt eladják. Egyelőre hiány van a GDDR6X memóriából. Mivel csak ilyen memóriát tudnak használni, így ez elég nagy probléma. Ezért nincs 20 GB-os verzió, mert akkor sokkal kevesebb VGA-t tudnának kiadni, hiszen kétszer annyi memória kellene egy VGA-ra, miközben a Micron nem gyárt többet.
-
Dyingsoul
veterán
válasz
Sundesz #32595 üzenetére
Nem az Eurót kell hibáztatni meg a dollárt, hanem a Forintot... Ha tényleg olyan jól élnénk ahogyan azt a Kossuth rádióban és az M1-en és a többi helyen reklámozzák, akkor a Forint erősödne, nem pedig gyengülne.
Erről pedig a nép tehet mert olyan vezetőket választottunk akiknek ezt szépen megköszönhetjük.
Bocsi a gyenge politikai felhangért de ezek tények és sajnálattal látom, hogy sokan nincsenek tisztában a saját országuk és a világ gazdaságával és amikor ilyen tech hírek jönnek akkor megy a csodálkozás, hogy milyen keveset ér a fizetésünk. -
voodoo98
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #32627 üzenetére
Koszi!
-
b.
félisten
válasz
ScomComputer #32623 üzenetére
nem is értem amúgy komolyan, első órában akar midnenki mindent. Amúgy is régebben 1-2 hónap kellett mire egyáltalán beálltak az MSRP árak úgy ahogy, most meg a 850 euros Strixért boxolnak a boltban.
Szóval még az AIB kártyákból sincs elég a boltokban, nvidianak most jön vissza az 1200 euros 2080 Ti árazásából elmaradt vásárlásokból adótott hiány....Éppen olvasom a PS5 topikot ott is ugyan ez.... tegnap este mindenki előrendelt meg örjöngés, ma meg kikerültek az árak a játékokhoz. Az exklúzívok 69 és 79-99 euro de nem exklúzívok is 28 ezer forint körül mennek, pl COD aztán sokan mondják vissza , jó lesz majd egy év múlva a PS5 ,mire lesznek használt játékok
-
Busterftw
nagyúr
De epp ezt mondom, azzal nincs bajom ha webshoponkent 15:00 kor latom 8 AIB kartyanal, hogy in stock 20 darab aztan 5 perc mulva sin stock.
De 3 orszagban neztem 4 webshopon a placeholdert 14:50tol percenkent frissitve.
Eleve sin stock minden. Mintha ezeknek itt EU-ban nem kell a love. -
voodoo98
addikt
Asus TUF-ról mi a véleményetek? Nem ismerem ezt a tipust.
Asust persze, de a TUF-ot nem. Tesztekben egesz jo. -
voodoo98
addikt
válasz
ScomComputer #32618 üzenetére
:))))
-
Busterftw
nagyúr
válasz
ScomComputer #32616 üzenetére
Story of my life
De most komolyan, 2020-ban ez igy hogy tortenhet meg?
Oke az Nvidianak nincs eleg FE verzioja, de egy az nem is tudtal lecsapni mondjuk arra az 1000 darabra orszagonkent, de hogy 8 AIB partner sem tud normalis indulo keszletet osszekukazni, az eszem megall.
Meg az sincs, hogy webshoponkent 10 darab van per AIB.
Elindultak 0 keszlettel. -
ScomComputer
veterán
-
warcat
veterán
Techpowerupra közben kerülnek fel a tesztek.
Itt a korábbi ZOTAC 3080 Trinity
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
gainwardgs #32609 üzenetére
Olvasd el még egyszer. Itt ez egy kockázati tényező. Az esélye rendkívül kicsi, de szám szerint benne van a pakliban. Azért itt 9 amperről van szó, ami nem kevés, és nem egy táp nincs arra felkészítve, hogy 9 ampert átküldjön a csatlakozókon. Hasonló a helyzet az RX 480-hoz, ami többet fett fel a PCI Express portból a megengedettnél. Ott is gyakorlatilag kizárt volt, hogy a valóságban ebből bármi baj legyen, de papíron megvolt rá az esélye. Itt is gyakorlatilag kizárt, hogy ebből a valóságban baj legyen, de papíron nem zárható ki teljesen. És ezt a papíron létező veszélyt fedi le a három tápcsati. Tehát nem viccből rakják rá a kártyákra.
-
warcat
veterán
Amúgy brutálisak ezek a TUF halk módra és az MSI Triora mért 31 illetve 32 dBA értékek.Megdőlt az a félelem, hogy a nagy fogyasztás miatt zajos lesz a hűtés.
-
Jack@l
veterán
-
warcat
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- általános iskolai rendszergazda
- Milyen okostelefont vegyek?
- ZIDOO médialejátszók
- Filmvilág
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- BestBuy topik
- Háztartási gépek
- Nintendo Switch
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max/
- Nexus 6P 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! I5 12400F / RTX 3070 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD+ 2TB HDD
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus