Hirdetés
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kompakt vízhűtés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Apple MacBook
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Bluetooth hangszórók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MZsoltee
veterán
válasz
h1ght3chzor #34899 üzenetére
220-230k
-
h1ght3chzor
őstag
Alzában mennyi lehetett ez? Gainward RTX 3070 Phoenix
-
nyul105
senior tag
válasz
nyul105 #34896 üzenetére
Ok, kigoogleztam:
Keresleti fv: ahogy csökken a termék ára, úgy nő a kereslet iránta. Fordítva: akkor vesznek sokat, ha olcsó.
Kínálati fv: akkor fognak sokat legyártani a cuccukból a gyártók, ha drágán tudják eladni.Namármost: mennyire kéne drágán eladniuk ezt a sz*r kártyát, hogy hajlandóak legyenek legyártani a gyártók elég darabot?
Nyilván az van, hogy a kínálható ár függ a legyartott mennyiségtől is... továbbra se értem, de már nincs kedvem googlezni, priviben elmagyarázhatná valaki :)
-
nyul105
senior tag
válasz
Chalez #34892 üzenetére
Nem azért, de én nekem nem megy az ábra értelmezése.
Keresleti fv: ahogy egyre több kártyát keresnek, úgy egyre olcsóbban veszik meg?
Kínálati fv: ahogy egyre több kártyát kínálnak, úgy megy fel az áruk?Nincs felcserélve a két felirat?
Ráadásul én úgy gondolom, hogy ez azt jelenti, hogy mi az ár, ami akkor áll be, ha a kereslet mennyiség=kínálati mennyiség...
Mit mond ez a görbe arról, ha kínálati mennyiség《keresleti mennyiség? Azt hogy tudom leolvasni?
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Busterftw #34885 üzenetére
Persze, hogy az MSRP-ből indul ki, mert az a termék ára. Nem számít, hogy az előző generáció mennyibe került, az meg főleg, hog ya bizonyítottan irreálisan túlárazott 2080Ti mennyibe került. Az nVidia maga ismerte el a túlárazást, mikor nyilatkozott arról, hogy a jövőben nem lesz prémium felára az RTX-nek és mikor Jensen konkrétan megszólította a GTX10 tulajokat, hogy most már lehet váltani. Csak hogy őket átverték, mert sehoil a beígért 700$-os 3080-ak, a nem túl acélos 1080Ti-2080Ti váltást is csak 300-350k-ért tudod abszolválni az elméleti 200k helyett, amibe a 3070-esnek kerülnie kéne...
Nem kell AMD-t venni, senki se mondta ezt. Megvárni kéne, ha másért nem is, hogy normalizálják kicsit az árakat.
Aki meg még ehhez tapsolni is képes meg másokat leszólni, hogy milyen jó biznisz volt, az megérdemli a bohócruhát, egy percig se tudok szimpatizálni se vele, se a nézeteivel. -
Mumee
őstag
A probléma ott kezdődik, amikor valaki megveszi túlárazottan és itt a topikokban megmagyarázza, hogy miért is volt az évszázad üzlete.
Ezek közül a legjobb magyarázat, hogy mások is 400e felett veszik, így ő 380e-ért k3rva jó volt, szavazzuk is meg az év BestBuy emberének...
Miközben a $700 MSRP-nek itthon 300e alatt kellene megállni és a legtúlárazottabb Strix 3080-nak is 350e alatt.Nincs gond, ha valaki megveszi túlárazottan, mert nem érdekli/munkára kell vagy akármi.
Azonban utána erről regélni a topik-ban, hogy ez mennyire megéri...
Egyrészről félrevezetheti a laikus leendő vásárlót, mert feltételezheti, hogy ez valóban jó ár, más részről odaszúr azoknak, akik nem szarják le a pénzt, így eleve később cseng le ez az emelkedett ár.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
#98320896 #34886 üzenetére
Meg mindig nem tudjuk hogy fog lezajlani a 6000 indulas es hogy alakulnak az arak az elso keszlet vasarlasa utan. Ugyanugy elofordulhat, hogy 1-2 het mulva vadaszni kell oket, sokkal dragabban.
Az ne legyen mar kiindulopont "tanacsadaskor", hogy az AMD azt mondta lesz eleg.
Eleve kisebb az AMD piaca, mint az Nvidia-e, semmit nem tudunk konkretan arrol, hogy mit jelent az az eleg. Piackutatast nyilvan csinalnak, a rendelest is fixen kellett a TSMC-nek leadni, szoval nem az van, hogy az AMD majd itt jon nekunk egy vegtelen keszlettel, mikozben 10 emberbol 2-3 vesz AMD-t. -
válasz
Malibutomi #34884 üzenetére
Érthető álláspont.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #34880 üzenetére
A gond az, hogy mindenki az MSRP-bol indul ki, amikor a 2080ti-k 450-500 ezerert voltak kaphatok, most meg dehulyevagy, hogy ugyanaz a teljesitmeny 3070 300ezerert kapodmeg, a sokkal gyorsabb 3080 meg ugyanannyi.
Es ezek az arak eleve a limitelt keszlet miatt vannak, az elejen sokan vettek MSRP vagy ahhoz kozeli arban kartyat.De AMD 6000 azt vegyel am, ne legyel hulye, vard ki, hiszen az MSRP a 50 dollarral olcsobb, mekkora hulye vagy, hogy ennyiert megveszed a 3080-at. Valos arak es tesztek nelkul.
Majd nezzuk meg mennyi lesz a 6800XT, amikor felszippantjak az elso keszletet. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
bulikavagyok #34882 üzenetére
Persze ez egyenenkent valtozo.
En tobb okbol sem ugrottam bele pedig mar tavasz ota viszketek uj kartyaert.
1. Elvbol nem veszek tularazott cuccot.
2. Nekem az NV launchbol nyilvanvalo volt hogy kapkodnak es azert mert az AMD is valami jot hoz. Igazam is lett.
3. Sosem veszek semmit kapkodva, mindig kivarom az osszehasonlito teszteket stb.
-
válasz
Malibutomi #34881 üzenetére
Szó sincs arról, h mindent megér! De egy 50-100 ezres felárat ebben az esetben nekem megért! Ez persze egyénenként változó. Biztos vagyok benne, h néha a kényelmed érdekében Te is felárral veszel meg egyes dolgokat. Őszintén annyira unalmas már, h napi szinten feljön itt ez a téma. És akkor érkeznek menetrendszerűen a lenéző, gúnyolódó hozzászólások. A "kedvencem" az volt amiből megtudhattam, h nem tudok bánni a pénzzel. Pedig az az igazság, h ez a legnagyobb erősségem. Konkrétan ebből élek.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
bulikavagyok #34879 üzenetére
Igy is lehet nezni.
En biztos nem vennem meg felarral az en szememben az lehuzas. Nem letszukseglet hogy mindent meger alapon vegyem meg.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Busterftw #34878 üzenetére
Senki nem mondja meg a másiknak, hogy mit vehet a pénzéből, azt viszont szakadatlan lehet mondani, hogy rossz üzletet csinál/csinált, akkor is, ha nem ért egyet a dologgal. És akik így vélekednek, azoknak se kell hallgatni csak azért, mert ez annak a pár embernek szarul esik, akik ugyan várhattak volna, de inkább nem.
Két ember van, akit ez nem érint, de ők meg jó esetben hozzá se szólnak a dologhoz:
1 - Akik leszarják mennyibe kerül és kész. (ők leszarják a vitát is és játszanak)
2 - Akiknek munkára kellett, azonnal, és nem tehetik meg, hogy várjanak. (ők leszarják a vitát, esetleg egyetértenek/megindokolják miért és dolgoznak tovább, visszahozza az árát, legfeljebb kicsit később)Aki pedig meég azt is hangoztatja ,hogy az évszázad üzlete volt tényleges ár másfél-kétszereséért megvenni valamit, azon meg még röhögni is szabad, lelkifurdalás nélkül, mert megtéveszti az esetleg idetévedő laikusokat.
-
válasz
Malibutomi #34874 üzenetére
Vagy akik sz**nak rá, már bocsánat.
Én ma is ugyanúgy boldogan kifizetnék 400k-t egy Strix-ért - mint ahogy hetekkel ezelőtt megtettem. Hónapokat várni? Köszi, nem.
Busterftw: +1
-
Busterftw
nagyúr
válasz
#98320896 #34871 üzenetére
"Amúgy az se volt egy "okos" vétel"
6000 arak nincsenek, valos ar/perf nincsenek, tesztek nincsenek.
Ne mondjuk mar meg masnak, hogy mit vehet a sajat penzebol, foleg amikor azt a konkurens termeket veszed figyelembe az osszehasonlitashoz, amirol nulla info van.
"Infinity cache mond valamit?"
Fuggetlen tesztek mondanak valamit? Mert egyet sem lattam, mondjuk egy atfogo legnepszerubb 20 jatekkal. -
Mumee
őstag
6900XT pont ugyan annyira presztízs termék rossz perf/price-al, mint a 3090 vagy ez a 3080ti 20GB $1000 körül.
-
warcat
veterán
válasz
#98320896 #34871 üzenetére
Komolyan azt gondolod, hogy az AMD kártyák MSRP áron érkeznek majd?
Hatalmas igény lesz rá és ugyanúgy megkísérlik majd a kereskedők felnyomni és ott tartani az árat, minden azon fog múlni, milyen ütemben tud az első kör után AMD szállítani.De egyébként itt a mondanivalóm lényege annyi volt, hogy nem értem miért találtad furcsának, hogy én adnék +300 dollárt egy termékért a fenti paraméterekkel,miközben ez tömegesen történik csak azért, hogy a gépben legyen a kártya 'mostazonnal'
Infinity cache jelenleg egy jól hangzó buzzword.Az eddig felmutatott AMD által készített diák szerint sikeresen megoldja a problémát, de jelenleg nem használnám ilyen "Dat Infinity cache bro, yooo!" stílusban.
-
warcat
veterán
válasz
#98320896 #34869 üzenetére
És mi ezzel a probléma? 3080 tulajok többsége 1000EUR felett vásárolt...
Továbbra is csak GDDR6; 6800 XT-nél gyorsabb lenne, DLSS, AMD ray-tracingről nem igazán árultak el semmit, továbbá 4k/144 Hz gsync monitorom van.A hw alapú g-sync továbbra is jobb minőségű mint a freesync illetve az utólag engedélyezett firmware g-sync.
-
warcat
veterán
Az éjjeli twitter pletykából írt egy cikket videocardz :
Kopite7kimi: NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti rumored to feature 10496 CUDA cores and 20GB GDDR6X memory
-
Chapel
addikt
Hát elsőre engem is átvert
Bocs, remélem kis humor off belefér. -
b.
félisten
[link] 3060 Ti - December 2.
-
gV
őstag
új 3dmark RT (DXR1.1) teszt RTX 2080: 20.05 fps
-
nubreed
veterán
válasz
warcat #34845 üzenetére
Technically this is not an official postponing, because NVIDIA never confirmed the launch date of the next SKU. In fact, the manufacturer has not even confirmed the RTX 3060 Ti itself.
Jó, hogy egy NV által hivatalosan be sem jelentett kártyáról fantáziálnak össze-vissza.
-
2xar
tag
A 3070 sem full die, az is "selejt" már. Persze a 3060TI-re még selejtesebb die-okat tudnak rakni, de ettől nem lesz hirtelen 10-50-szer annyi belőle mint a 3070-ből van jelenleg.
Azt honnan vetted hogy a 3060 pedig másik die? Én nem láttam erről infót még.
Ha nem tetszik érteni a szarkazmust, az jele lehet mentális fejlődési rendellenességeknek, pl autizmus -
Pipó
őstag
így készül a 3080TI: [link]
-
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
bulikavagyok #34791 üzenetére
naizenemár.
vagy rosszul ertelmezem, a 10700K -ra olyat ir, hogy a cpu keves ? -
Mumee
őstag
-
torma1981
veterán
Előszór normális mennyiségben gyártsanak, ne tervezzenek semmit. Nem értem a logikát. Bőven kaszálnának, ha lenne készlet erre csak ködösítenek. Most meg, hogy jönnek az új kártyák. Vicc. És azokat ki fogja legyártani? Ekkora kapkodást ami ott megy. Nem is értem. A világ egyik legnagyobb cége, és marha amatőr amit csinálnak.
-
b.
félisten
nagyon tervezik a 3080 Ti-t ,de még nem véglegesek a specifikációk [link]
"
Jensen is testing many specs, and the final one has not been determined yet. WAIT."
The most optimistic solution is RTX 3080 Ti = RTX 3090 - 4GB - NVLINK. But it's not sure yet. I hope you have more information. -
nubreed
veterán
Bocs a még egy offért, de kaptam most 20% -os kupont a ubi storeban cserébe 100 ubi pontért. De van még egy csomó ubi pontom, ezt nem lehet halmozni valahogy és több ilyen kuponra beváltani?
-
válasz
TESCO-Zsömle #34818 üzenetére
Nekem soha nem fog amiatt fájni a fejem, h meglegyen a 120fps.
Simán ellenék fix 60-on is, csak az alá ne essen. Na ez az új WD-ra sajnos nem igaz. Mondjuk ultra beállítások mellett, RT nélkül sem.
Egyébként ebben a játékban olyan aprólékosan ki van dolgozva a város, h simán elvesznek az ilyen "apró" részletek. Szval bőven szoktam nézelődni is.. Egyre jobban tetszik egyébként.CME: Persze, kipróbáltam! Sőt, azóta is úgy használom! Nem lett sokkal csúnyább, és végre teljesen fluid a kép. Köszi még egyszer!
-
nubreed
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #34816 üzenetére
Én már akkor is készpénznek vettem.
#34815 CME: RTX OFF -al sem csúnya amúgy. Valahogy feleslegesnek érzem itt az RTX bekapcsolását, de ez csak én vagyok. Vajon milyen hosszú lehet ez a játék? A WD2 -t 56 óra alatt sikerült kitolnom.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
bulikavagyok #34817 üzenetére
Amelyik játék meg nem pörög, van időd nézelődni, ott nem az lesz a legnagyobb gond, hogy meglegyen a 120FPS, mert elég a 60 is...
-
-
nubreed
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #34813 üzenetére
Legalább 1 héttel ezelőtt, akkor még csak pletyka szintjén, itt is volt róla szó, és talán a videocardz volt akkor a forrás.
-
nubreed
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #34811 üzenetére
Vótmá.
-
TESCO-Zsömle
titán
-
M.T.
senior tag
Nem tudom gyerekek de újra akciós a 3080!!! [link]
2őt fizet 1 et kap akció van -
Simid
senior tag
válasz
nubreed #34778 üzenetére
"És a nyelvtannáci is kibújt belőlem: nem 'Harbour" hanem Hardware unboxed.
"
Ezek ilyen missheard mémek.
-
Dyingsoul
veterán
válasz
regener #34801 üzenetére
Ezek egymást másolgatják jobbra balra, semmi meglepetés.
Sőt, igazából az AMD-nek az új fejlesztése nem tudom mi a pontos neve, ami engedi a CPU-nak hogy közvetlenül címezhesse a VRAM-ot, szerintem az NV is rég rájött arra, hogy ez a jó irány és ez irányban bizony fejleszteni kell. Idén felvásároltak egy rakás céget és nem állnak meg (pl ARM és az a hálózati cég). A vége szerintem az lesz, hogy 10 év múlva a PC-k esetében már nehezen lesz szétválasztható a GPU és a CPU. Nem hiába életképesek a CPU-ba integrált grafikus egységek. Szóval az NV szerintem nemsokára saját processzort és hozzá való chipsetet is piacra fog dobni. Bőkezűen adok nekik 10 évet, de inkább 4-6. -
regener
veterán
Ez egy válasz lenne az AMD Rage módjára driverből?
Új teljesítménypanel és egykattintásos automatikus GPU-finomhangolás
A GeForce Experience 3.20.5 Beta mostantól egy új „Teljesítmény” panellel rendelkezik, amely lehetővé teszi a GPU egyetlen kattintással való felügyeletét és finomhangolását. Az RTX 30 és RTX 20 osztályú asztali GPU-khoz elérhető egy új automatikus tuner, amely a fejlett ellenőrzési algoritmussal megkeresi a legjobb feljavítási beállításokat, valamint kezeli a GPU finomhangolási profilját. A panelt az [Alt+Z] billentyűkombinációval és a „Teljesítmény” csempére való kattintással érheti el. A „Beállítások” > „Kísérleti funkciók engedélyezése” lehetőséggel engedélyezheti ezt a bétaverziós funkciót.
Src: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Fűnyíró topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Interactive Brokers társalgó
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- További aktív témák...
- EVGA GeForce FTW3 ULTRA GAMING RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit Videokártya
- ASRock Radeon Challenger Pro RX 6700 XT 12GB OC
- !!Újszerű!! AsRock RX 7700XT 12GB /Jótállással!/Szép állapotban!/Beszámítás! Posta ok!
- !!ÚJSZERŰ!! Gigabye Aero RTX 4070 Super 12GB /Jótállással!/Beszámítás!/Posta ok!
- Videokártyák
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 480+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
- Gombászkönyvek egyben
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS