Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Melyik tápegységet vegyem?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen videókártyát?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Google Chromecast topic
-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
csaba951 #34961 üzenetére
Az a helyzet hogy mar az Ampere launch elott kiszivarogtak ezek a hirek...hogy az NV az elso 1-2 hetben valami 50-100$-t visszaadott az AIB gyartoknak hogy beeteto aron lehessen kapni kartyat aztan annyi..
Ami azt jelenti hogy az MSRP arak csak ordas nagy kamuk voltak sosem akartak annyiert adni, csak beetettek a nepet, meg arra jo volt hogy a tesztekben azon az aron van mostamar a price/perf grafikon
-
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
bulikavagyok #34882 üzenetére
Persze ez egyenenkent valtozo.
En tobb okbol sem ugrottam bele pedig mar tavasz ota viszketek uj kartyaert.
1. Elvbol nem veszek tularazott cuccot.
2. Nekem az NV launchbol nyilvanvalo volt hogy kapkodnak es azert mert az AMD is valami jot hoz. Igazam is lett.
3. Sosem veszek semmit kapkodva, mindig kivarom az osszehasonlito teszteket stb.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
bulikavagyok #34879 üzenetére
Igy is lehet nezni.
En biztos nem vennem meg felarral az en szememben az lehuzas. Nem letszukseglet hogy mindent meger alapon vegyem meg.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
#98320896 #34759 üzenetére
Mert le volt irva szamtalanszor, a 3080 0.001% esellyel hozza valahol a 2x 2080 teljesitmenyt, a bemondott perf/watt javulasok meg csak akkor ervenyesek ha bekorlatozzak a GPU-kat 60FPS-re pl.
NV altal megadott teljesitmenyjavulas (kiveve a 3070-et) nem volt igaz, perf/watt javulas megint csak nem volt igaz, csak kifacsart egyedi esetekben.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Sontir Fel #34527 üzenetére
Igaz. En csak azert vartam volna mert ha netan ket hettel a vasarlas utan lehetne venni ugyanannyiert jobb kartyat szarul ereznem magam.
-
Malibutomi
nagyúr
Ez vagy a selejt GA-102 chipek, vagy tenyleg valasz arra hogy a 6800XL (a legkisebb Navi21 chip) is a 3070 felett erkezika pletykak alapjan valahol a 3070-3080 kozott.
Vagy mindketto.Efelett jon elvileg a 6800XT ami 3080 teljesitmeny...es ha igaz a limitalt 6900XT (vagy 6800XTX nem vilagos a nevezektan) ami valami valogatott chipes tema lesz es egyelore AIB-ok nem is kapnak belole
-
Malibutomi
nagyúr
"Ha +30% vagy +40% akkor is megfelelt volna, mert akkor is elsők lettek volna. Amíg nem jön az RDNA2, egyszerűen nincs ellenfelük, és még csak mindig tippelünk az RDNA2 valós teljesítményével kapcsolatban. Szóval kétlem, hogy ilyesmi motiválta volna őket..."
Ja de az nem nez ki jol hogy 3080 vs 2080ti
100%-al tobb cuda core - 30% plusz teljesitmeny - 30% plusz fogyasztas.
Korszakalkoto elorelepes. Lassuk be erre nehez lett volna olyan hype-ot epiteni mint a 2X 2080-ra...meg azt is megette a sok birka hogy csokkentek az arak Turinghoz kepest."Az AMD még mindig megtehetné, hogy hoz egy Radeon VII utódot, HBM memóriával, és akkor meg ilyen téren nyit egy frontot. Esetleg visszajönnek a 2x GPU-s kártyák...
De nem csinál ilyet..."Elvileg a 3080 ellenfel 6800XT fole meg jon egy fullos chip ami csak AMD kiadasban lesz legalabbis egyelore limitalt mennyisegben. Ami gondolom valogatott chipet jelent.
2 GPUs nem lesz de RDNA3 2022-ben mar chipletes lesz mint a Ryzen procik. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
Yutani #33664 üzenetére
Az Nvidia szerint nagyobb volt a kereslet a kártyákra, mint amire ők számitottak.
Meglepodtek hogy a vilagszerte kiszallitott kb 1000 darab nem lett eleg?
(#33663) b.
Yup ez az en meglatasom. Hogy a kezdeti szuperhype es a legnagyobb eloreplepes az NV torteneteben szepen a legszarabb launch-a degradalodott
-
Malibutomi
nagyúr
Szerintem meg ponthogy tudnakvalamit a NAvi-rol azert a korai launch, a tulhuzott kartyak esatobbi.
Arrol ne is beszeljunk hogy lementek a tesztek, mindenki megnezte mit tud a kartya aztan jott a javito driver amivel mar alacsonyabba boost a kartyakon.
Ez az NV launch egy igazi elb**zott kapkodos, csakazertis gyorsan nyomjuk ki mi legyunk az elsok, kamu marketingvideos launch.
A mesterseges hype az NV diak, meg a marketing vidok utan jol mukodott azota viszont minden nappal csk rosszabb es rosszab, gyakorlatilag napi szinten jottek a rossz hirek egymas utan.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Devid_81 #33380 üzenetére
Oks de nyugaton ez teljesen mashogy mukodik.
Egyreszt alacsony a kamat, masreszt kell is hitelt felvenned es torlesztened hogy epitsd a credit score-t hogyha kesobb akarsz mondjuk hazat venni akkor kapj nagy hitelt.
De nez az a jo ados aki hamar es teljesen visszafizeti a hitelet, hanem akinek folyamatosan ketyeg 1-2 hitele es folyamatosan fizet.
Remelem ez igy valamennyire ertheto. -
Malibutomi
nagyúr
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
#98320896 #33229 üzenetére
Lehet, de NV ilyet eddig nem csinalt.
Mindig volt jo fogyasztas es jo tuning potencial.
Most van szar fogyasztas, es nulla tuning potencial gyarilag. Ki vannak facsarva a kartyak teljesen.Ezert irtam hogy olyan mintha helyet cserelt volna a ket gyarto, Ampere olyan ebbol a szempontbol mintha egy AMD kartya lenne. Sok es nem teljesen kihasznalt elmeleti szamitasi teljesitmeny, nagyon kicsi tuningpotencial, maxra kicsavart tulfeszelt kartya gyarilag.
-
Malibutomi
nagyúr
"RTX 3090 undervolts quite well, sub-300W with virtually no performance impact.
(according to one reviewer who wishes to remain anonymous)."Most akkor ha ilyen jol lehet a 3080-3090-et alulfeszelni, akkor tenyleg erdekes a kerdes, hogy miert jottek gyarileg ezzel az iszonyat fogyasztassal?
Ennyire szar a kihozatal ezert szet vannak feszelve, vagy tenyleg a Navi jo lesz ezert facsarjak ki az utolso par %-ot a kartyakbol Jensen-ek? -
Malibutomi
nagyúr
válasz
elite.cs11 #32852 üzenetére
Ez mar regesreg tudhato volt, alig van benne tobb SP meg valamivel nagyobb bandwith.
Mar joideje beszeltuk itt is hogy kb 15% lesz amit tudhat a 3080 felett -
Malibutomi
nagyúr
válasz
Devid_81 #32831 üzenetére
Lehetett tudni mar jo regen hogy 10 es 20% kozott lesz csak az elonye alkalmazastol fuggoen.
(#32833) CME
"A teljesítmény a fogyasztással lineárisan skálázódik, és 10%-al fogyaszt többet. "
Ohm, nem...a teljesitmeny nem skalazodik linerisan a fogyasztassal....ahogy emelkedik a fogyasztas ugy romlik a hatekonysag.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #32654 üzenetére
Ezek az emberek pont olyan idiotak mint azok akik sorbaallnak egy napot az uj Iphone-ert
-
Malibutomi
nagyúr
Es hova tennek be a 3080ti-t?
Abba a kis 15-20% resbe ami s 3080 es 90 kozott lesz?
A kartyak fogyasztasa meg az hogy -50W fogyasztassal is alig csokken a teljesitmeny nekem pont azt mutatja hogy valamiertnagyon maxra toltak oket valamiert...lehet azert mert tenyleg tudnak sokmindent a navirol .
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Dyingsoul #32169 üzenetére
Senki nem irt 10-20%-ot szerintem. En legalabbis tuti nem hanem 30-35%-ot a 2080Ti felett
Te viszont leirod a 2080Ti + 70%-ot aztan fel vagy haborodva ha szamon kerik rajtad rogton ahelyett hogy visszaolvastad volna a sajat hozzaszolasod. Talan nemi onkritikat kellene gyakorolni ahelyett hogy beszolsz mindenkinek.A DF video meg tovabbra sem teszt hanem egy NV fizetett marketinganyag..es igenis szamit mert ha fizetett akkor nem objektiv, es minden jatek az NV altal megadott beallitasokkal futott hogy a leheto legjobbat mutassa. ennyit tudunk, optimalis beallitasok mellett lehet 80% is..nem optimalis meg lehet 60%.
Ez szerinte kb realis
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
KillerKollar #32146 üzenetére
Teljesitmennyel semmi baj, en ugyis 1080-at cserelek.
A gondom csak azzal van hogy ha a 3080 35%-ot ver a 2080ti-re de annyival tobbet is fogyaszt...ugy hogy fejlettebb node-on keszul. Ez visszalepesnek tunik
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Dyingsoul #32131 üzenetére
Te valamit nagyon beneztel cimbi.
80% a sima 2080-hoz kepest van meg csak nem is a szuperhez kepest nemhogy 2080ti-hez a DF videojaban
Es az a video egy fizetett NV marketing darabAzota jott sok game meg 3dmark eredmeny azokbol az jott le hogy a sima 2080-tol atlag 65-70%-al gyorsabb a 3080, a 2080ti-tol olyan 35%-al
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
nubreed #32085 üzenetére
Hat kivancsi leszek a tesztekre hogy hol lesz csak huuu meg haaa, meg legyorsabb, woaaaa, es hol lesz targyilagos.
Mondom ezt ugy hogy ha a Navi nem teljesit akkor a 3080 a kiszemelt mert mar nagyon cserelnem az 1080-at.De TechJesus tegnap ejjel mar: "maintain a level of realistic expectations"
[link](#32089) Simid
Igazad van, nem neztem meg rendesen a grafikont. Szamok alapjan ami rajta van 17%. az kozel van ahhoz a 15% atlaghoz amit en gondoltam 3090 - 3080 kulonbsegnek.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
JóképűIdegen #31681 üzenetére
20%-al gyorsabb mint az 5700XT es te elhiszed hogy az a csucs navi...okes.
-
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
keIdor #31605 üzenetére
Az mar szinte biztos hogy az RDNA2 hozza a beigert 50% teljesitmeny/fogyasztas javulast ez latszik a konzolokbol (xbox gpu gyorsabb mint az 5700xt, majdnem 2080ti tflops-t tud es az egesz konzol kevesebbet fogyaszt mint az 5700xt).
Szoval ja ezen a teren AMD nagyot lephet elore.
Mindekozben NV a csikszelesseg valtas ellenere is alig javitott a perf/W aranyon az eddigi tesztek alapjan
Igen erosebbek a kartyak...es majd 50%-al nott a fogyasztasuk is.
A 3080 kb annyival gyorsabb mint a 2080 ti amivel tobbet eszik(35-40% es kb +30% fogyasztas).A kerdes az hogy mit hoz mindket oldal RT alatt, minosegre es teljesitmenyre.
Nekem ez a 320-350 W fogyasztas azt mutatja hogy elegge ki vannak facsarva mar es ennek biztos van oka.
Szerk: latom gbors is leirta kb ugyanezt
-
Malibutomi
nagyúr
Amugy a 3DMark szamok amik fentebb vannak azok nem a Graphics Score hanem a teljes.
-
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Devid_81 #31463 üzenetére
Hat az megvan hogy gyorsabb mondjuk legyen atlag 70%-al a 3080 mint a 2080...es majdnem 50%-al nott a fogyasztasa 225W->320W..
Az adott hogy most ezek lesznek a legerosebb kartyak, de a vilagmegvaltas elmarad
(#31464) arn
ennek ellentmond hogy a Port Royal tesztben sem huz el a 3080 semmivel jobban mint mashol
-
Malibutomi
nagyúr
-
Malibutomi
nagyúr
A sok debil meg mar rohanna elorendelni mert jajabanyaszokelviszikmindet
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #31347 üzenetére
Micsoda unboxing...van rajta tapcsati, meg ventillatorok...wow...
-
Malibutomi
nagyúr
A GPC skalazodas kerdeses, de az orajele elvileg alacsonyabb mint a 3080-nak es a CUDA core szam is csak 20%-al tobb( az is ugye a duplazassal szamolva)
Szoval a 20% kulonbseg szerintem csak akkor johet elo ha csillagok egyutt allnak es Jensen epp veraldozatot mutat be a benchmark kozben. Ja igen es ugye ezzel az orajelenkenti 2 utasitas/orajellel sincs 100% skalazodas valoszinuleg, inkabb csak 75% korul Szoval en 10 max 15% kulonbsegre szamitanek a 3080 es 3090 kozott. -
Malibutomi
nagyúr
válasz
Devid_81 #30553 üzenetére
Na de epp ez az hogy teljesitmenyben sztem mar a 3080-3090 kozott is nagyon kicsi a kulonbseg.
Ha a 3070 tenyleg 2080Ti teljesitmenyt tud, akkor a 3080 kb 30-35%-al gyorsabb mint a 3070 es 47%-al tobb CUDA core van benne. Vagyis ahogy szmitani lehet ra nincs 100% hozadek a magok szamanak novelesebol.
Szoval tippre a 3090 max olyan 15%-al lehet gyorsabb mint a 3080.(#30554) KRoy19
Ez tiszta. az erdekelen hogy ebbe a 10% elteresbe meg megprobalnak majd bepreselni egy 20GB 3080Ti-t?
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Devid_81 #30550 üzenetére
Az elso szerintem szinte tuti. 2080ti-tol akkor is gyorsabb lenne ha semmit nem fejlesztenek csak duplazzak az 5700XT-t.
Amugy erdekes kerdes. Teljesen elmeleti, volt itt szo 3080ti-rol hogy arban beferne jol a 3080 es 3090 koze.
Ha netan a Navi meglepne a 3080-at, akkor NV tuti keszult 3080Ti-vel, de az mit tud? Mert a 3090-is csak 20%-al tobb CUDA core mint 3080...vagyis kevesebb mint 20%-al gyorsabb valoszinuleg.
Akkor ha hoznak egy 3080Ti-t az lesz mondjuk 8-10%-al gyorsabb mint a 3080? Annak mi lenne az ertelme? -
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
JóképűIdegen #30297 üzenetére
Hat lassuk ugye a 3080-at a 2080-hoz hasonlitjak nem a superhez es annal 70-80%-al gyorsabb.
Szoval a 3080 kb ketszer gyorsabb mint az 5700xt.
A big navi kb ketszer akkora mint az 5700xt, ha minden igaz az orajele magasabb lesz ugy 20%-al es ujabb architektura.
Hat eleg eselyes hogy egy gyorsabb ujabb es ketszer akkora chip tudja hozni a ketszeres teljesitmenyt (illetve illene tobbet is).
Ezt termeszetesen RT nelkul ertem mivel az AMD RT implementaciorol es annak sebessegerol nem tudunk semmit.
Ha ext nem tudja hozni az AMD akkor be is csukhatjak a gpu agat
-
Malibutomi
nagyúr
Igen ezek kerdesesek, bar ha a PS5 GPU-bol indulunk ki (meg amit Abu irt) akkor az orajele magasabb lehet mint az 5700XT akar 20-25%-al)
En mindenesetre orulok hogy atugrottam az NV 2000-es szeriat es nem vettem 2080S-t. Most kivarom meg a Navit aztan osz vegere a 700£-ert amit raszanok joval tobbet kapok mint kaptam volna tavasszal
-
Malibutomi
nagyúr
Amugy ez az 1.9x perf/watt javulas vajon hogy kott ki nekik?
Mert 2080 vs 3080 ha tenyleg 80%-al gyorsabb is de 45%- al tobbet is fogyaszt...szoval nem jon ki a matek.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
KillerKollar #29820 üzenetére
Szerintem itt az jatszik hogy azt irtak ket szamitast vegez egy orajel ciklus alatt
"Specifically, the GA102 Turing GPU that the RTX 3080 is based on delivers 30 shader TFLOPs and does two shader calculations per clock, versus 1 per clock in the previous generation."
-
Malibutomi
nagyúr
Azert en a teszteket megvarnam mielott igy begerjedtek.
Masreszt az NV sosem volt jotekonykodo..szoval emiatt az arazas miaat nekem meg egyel tobb ok megvarni a Navi-t
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Alogonomus #28485 üzenetére
Angliaban elek tudom mirol beszelek ahogy itt tobben akik valaszoltak neked. Mi nem csak kepzelgunk hogy milyen a "nyugat"
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Alogonomus #28481 üzenetére
Brutto. Tudod mit jelent az?
Vagyis 150-160K magyar es 500K francia. ami csak az atlag, de a nagy tobbsegnek nem annyi mert kevesebbet keres az emberek tobbsege
Tehat meg nyugaton is a tobbsegnek egy 1500dollaros/euros kartya az egy teljes havi fizetes lenne.Nyugaton is ahol a 2000 euro vagy dollar mar nem rossz fizetes nagyon sok egy kartyaert 1500 dollar/euro
Ez egy hasznalt auto ara.Es kertesz, buszvezeto, ugyfelszolgalatosbol van sokkal tobb nem mernokbol meg kozgazdaszbol....ugyhogy nem az elobbiek fizetese viszi le az atlagot hanem a jaz utobbiake viszi fel, mint pl az ingyenelo politikusok.
Egyszerubb lenne beismerni hogy most hulyeseget mondtal mint vitazni itt..
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Alogonomus #28476 üzenetére
Ez brutto szerintem.
Ezt nem talatad meg ott? [link]Itt angliaban is 45-50 ezres fizubol havi 2K marad kezben kb
2000 fontos fizetes az mar jo kozepkategorias, sokan keresnek azalatt is.
A magyar atlagfizetes is 365.000Ft de az is brutto
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- BESZÁMÍTÁS! Sapphire NITRO+ RX 5700 XT 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Inno3D Twin Edge RTX 3070 8GB GDDR6 Videokártya!
- Csere-Beszámítás! KFA2 One Click OC RTX 4080 16GB GDDR6X Videokártya!
- Új - VGA támasztékok, több méretben, fém verzió
- Új - VGA támasztékok, több méretben, fém verzió
- Készpénzes számítógép PC félkonfig alkatrész hardver felvásárlás személyesen / postával korrekt áron
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple iPhone 15 Pro Max Blue Titanium Használt, szép állapot
- Lenovo ThinkBook 14 G2 - 14"FHD IPS - i5-1135G7 - 12GB - 256GB SSD - Win11
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest