Hirdetés
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Kompakt vízhűtés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Apple MacBook
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Házimozi haladó szinten
- Bluetooth hangszórók
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cifu
félisten
válasz
gabo423 #35294 üzenetére
Dlss nélkül a 3080 is kevés wd legion alatt 4k-ban.
De van DLSS, szóval mégis csak elég 4K-ban a 3080.
A történet viszont arról szólt, hogy DLSS nélkül is jobb a RT terén az Ampere család, mint az RDNA2.Majd jön az amd saját megoldása és szerintem lesz ez még jobb is bőven.
Nyilván fejlődni fog mindegyik gyártó megoldása (én mindig igyekszem rámutatni, hogy három gyártó van, ott van az Intel is), de a jelen helyzet az, hogy az nVidia egy generációval van RT és AI alapú képjavító technológiák terén is az AMD előtt. Ez esetben a nyers erő az, ahol az AMD per pillanat vezet. Ez azért szokatlan, mert a korábbiakban általában az ATi / AMD volt az, amely új technológiák, innováció terén többet tett le az asztalra, és az nVidia volt az, amely inkább nyers erőből oldotta meg a problémákat. -
b.
félisten
épp ellenkezőleg írta, az AMD védelmében, úgy mond ironikus megjegyzésnek szánta. Mondjuk én úgy gondolom néha előfordulhatnak a jövőben még olyan tesztek amiben jobb egy NV kártya valami csoda folytán ( irónia again ) remélem nem fog megsértődni mindegyiknél, ha linkeljük
-
Jack@l
veterán
-
KRoy19
őstag
Nem érted.
Aki 3090-et és egyéb csúcskártyát vesz, annak vannak bizonyos elvárásai. Pl. x játékot y fps-el z felbontáson akar játszani. Ilyen elvárásokhoz a konzol nem alternatíva.
Egyébként teljesen jó volt Cifu autós hasonlata. Ha 300-al akarsz repeszteni, akkor olyan autót kell venned ami tud menni 300-al. Hiába tudsz venni az árán 6db olcsóbb autót ami nem megy csak 200-at, megveszed az első 1db drágább autót, mert te bizony 300-al akarsz menni.
Ok ne offoljunk tovább.
-
Z10N
veterán
válasz
KRoy19 #35276 üzenetére
"Aki 3090-et vesz, az az abszolút csúcs gaming élményre vágyik"
Gratulalok neki, hogy olyan hulye es megveszi $1500+66%-ert. Ennyiert minden szobaba vesz egy XSX-t."vagy 3d renderre akarja használni"
Olvasd el ujbol. "Foleg". Munkara Quadrot vesznek WS-be."Ezeket nem tudja egyik konzol sem, bármennyit veszel belőlük."
Nyilvan az utobbit, de a Quadrok meg dagabbak es munkara vannak."Teljesen értelmetlen az összehasonlítás."
Nem. Gaming eszkozok lettek osszehasonlitva. Szoval errol ennyit.Szerintem ne offoljunk tovabb.
-
Z10N
veterán
"Aki csúcs videókártyát akart venni, annak eddig is mélyen a zsebébe kellett nyúlnia (lásd Titan széria)"
Ez meg "csucs" konzol."szóval az RTX 3090 árát ilyen téren "konzolosítani" teljesen felesleges"
Price/perf-t neztem, szoval nem volt felesleges. De mondtam hagyjuk..."Aki RTX 3090-en gondolkozott vagy gondolkozik, azt aligha érdekli az ára..."
Akinek ennyi penze van nem ilyenre kolti... -
-
Z10N
veterán
NVIDIA launches GeForce RTX 3060 Ti graphics card at 399 USD
Mar csak labjegyzetnek.
-
Chalez
őstag
válasz
demmer123 #35270 üzenetére
3070, 3060 Ti, 2080 Ti majd egykutya sebességet tekintve, Te a 3060 ti-re is azt mondtad, hogy overkill
Tény, 60Hz monitorhoz single játékra több mint elegek, de azért egy RDR2 egy Dirt5 már ott is határeset, pláne ha még egy kis RT-t is szeretne az ember, neadjisten 120 v 144-es monitora van... -
demmer123
őstag
válasz
Chalez #35269 üzenetére
Ha valaki singleplayer játékokkal játszik ultran 60 fps-vel ahogy én is, és 1080p 60hz monitora van semmi értelme egy pl 3070 kártyának pl 3060ti-vel szembe nem lesz különbség ha 200 fps van. Ezeket a kártyákat 2k-ra ajánlott....
Optimizálatlan játékoknál tök mindegy milyen kártya van valhalla-t még egy 3080 kártya sem képes ultran 60 fps tartani.
-
Chalez
őstag
válasz
demmer123 #35262 üzenetére
Hogy lenne már bármi is overkill full hd-ra a 3080-90 6800XT bagázson kívül?
Mi van azokkal akik 60+ fps-el szeretnek játszani mondjuk ultra grafikán? 4k monitort eleve nem vesz sok ember, az 1440p már meggondolandó, de ha már van egy fasza 1080p monitora, még nem biztos, hogy le akarja cserélni. Pl én is 34" 2560x1080p-n vagyok, és hidd el, a jóárasított 2080 Ti-m után el lennék keseredve egy 3060-al az biztos. És nincs humorom a monitorra rákölteni 100k-t, hogy felfelé váltsak, miközben így pl fps-t vesztenék, valamint részletességet. Én már megkötöttem valahol a kompromisszumot a pixelekkel, ami meg tényleg csúnya 1080p-n, azt viszem át a TV-re játszani.
-
-
niof
veterán
Az enyém üveg oldalú. Plusz a kártya is statikusan pirosan világít. Más világítás mondjuk nincs benne... De nemrég a hűtőm is le lett cserélve (igaz, kényszerből, mert a rögzítőkeretben 2 csavar anyája is kitört a műanyagból, de amúgy nem volt vele gond), így már az is fekete. Már csak az 500 GB-os WD Blue-t kell lecserélni, és teljesen kész lesz design szempontjából. Már amennyire egy desktop valaha késznek nyilvánítható...
-
Z10N
veterán
-
BiP
nagyúr
Én sem szeretem a fehéret. De kb.mindegy, mert bár nekem alapjában nézve piros-fekete a konfig, de nem üveglapos a ház, nem látszik. Szóval nem illik bele, mégis beleférne
Azt veszem észre, egyre nagyobb divat kezd lenni a fehér.
(fehér kártyák, fehér házak, tápban is láttam már)#35260 h1ght3chzor : Csomó kártya ciripel magas fps mellett. (>200fps)
Így ha játék alatt nem is mindig, de menünél azért elő szokott fordulni.
De add nekem, engem nem zavarna -
h1ght3chzor
őstag
Adott egy GAINWARD GeForce RTX 3070 Phoenix. Játékokban ciripel, ez normális?
-
nubreed
veterán
Eddig a legolcsóbb 3060 Ti a Gainward Ghost, 165.690 az Alzánál. Már ha lehet kapni ugye.
-
nubreed
veterán
válasz
Raymond #35255 üzenetére
Hát igen, a turing gyártását nyár környékén lelőtte az nvidia, ott már csak a felhalmozott raktárkészleteket tudják eladni, ami nyilván egyre inkább apad, ampere -ből (illetve rx-ből) meg egyszerűen nincs és egy ideig nem is lesz elegendő. Aki most akar videokártyát venni annak rendesen fel van adva a lecke.
-
Raymond
titán
Ja, jo sport nezegetni ahogy fogynak, a ma reggeli komplett RTX ajanlat (Turing es Ampere) a 3090-tol lejjebb:
Kemeny 13 kartya, az egy Asus kivetelevel mindegyik csak egy eladotol. Na es persze a tobbsege irrealis arakon. A 3090-bol egyebkent 6 darab van ott, de csak 3 van a "normalis" 1729EUR aron.
-
Z10N
veterán
ASUS GeForce RTX 30 ROG STRIX WHITE series detailed
The most expensive model: RTX 3090 ROG STRIX White OC is listed at 15,290 Danish Krones, which is … 2475 USD. This pricing has clearly been inflated by Proshop for SKUs that have already been expensive (ASUS ROG STRIX are among the most expensive Ampere graphics cards on the market). In the same store, the Black (original) ROG STRIX has a price tag of 14.490 KR, which is 130 USD less than the White model.
ROG-STRIX-RTX3090-O24G-GAMING-WHITE 1890 MHz 15.290 DKK / 2475 USD
ROG-STRIX-RTX3090-24G-GAMING-WHITE 1725 MHz 14,999 DKK / 2437 USD
ROG-STRIX-RTX3080-O10G-GAMING-WHITE 1935 MHz 8.090 DKK / 1310 USD
ROG-STRIX-RTX3080-10G-GAMING-WHITE 1740 MHz 7.990 DKK / 1293USD
ROG-STRIX-RTX3070-O8G-GAMING-WHITE 1935 MHz 5.990 DKK / 970 USD
ROG-STRIX-RTX3070-8G-GAMING-WHITE 1755 MHz 5.890 DKK / 953 USDA legnagyobb arabol lehet venni 5db XSX-t es tornyot epiteni belole...
-
Raymond
titán
Na, ennyi volt az RTX raktarkeszletnek [link]
Van meg 678EUR-ert egy Asus Dual 3070 vagy 368EUR-ert egy Asus TUF 2060 es annyi volt. Mas vagy nincs vagy van 1-2 bentragadt keszlet irrealis arakon. Ja meg van 1700EUR-ert harom 3090-es ami annal egy normalis arnak mondhato. Egyebkent kakukk.
-
demmer123
őstag
Mégis hol lesz kapható 2070 alatti árral kedves ipon?
-
aradebil2
senior tag
vajh' lesz külön topicja a kártyának, vagy GA104 révén megy majd a 3070 topicjába?
-
nubreed
veterán
Jó lett a 3060Ti, dehát ezt is nézzük majd messziről mint az összes többi eddig megjelent ampere és rx kártyát.
-
BiP
nagyúr
válasz
Jack@l #35229 üzenetére
Az FE-ben is van 7%
De amúgy tényleg nem rossz, így az Asus OC-vel alulról eléri a 3070 teljesítményét.Ha lehetne kapni, akkor végre egy kártya, amire lecserélném a 1080Ti-t. Sebességben nem lenne akkora ugrás (bár 4K-ban 30% nem rossz), de a sok új feature miatt már érdemes elgondolkodni rajta.
-
Z10N
veterán
-
Z10N
veterán
NVIDIA announces GeForce RTX 3060 Ti graphics card
The NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti is faster than GeForce RTX 2080 SUPER, which launched last year at 699 USD. The new model based on GA104-200 GPU will retail at 399 USD (official price for the Founders Edition). Custom designs are expected to cost a little bit more.
-
Jack@l
veterán
https://www.techpowerup.com/review/nvidia-geforce-rtx-3060-ti-founders-edition/
Egész jól megy DXR-el
Asusban meg van 10% OC potenciál
https://www.techpowerup.com/review/asus-geforce-rtx-3060-ti-strix-oc/38.html -
aradebil2
senior tag
válasz
huskydog17 #35223 üzenetére
laikusnak el lehet valahogy magyarázni, hogy mitől lesz egy GPU 'selejtes' a quality check során?
-
válasz
huskydog17 #35223 üzenetére
Miután már a 3070 is vágott volt, és GDDR6 volt rajta, én sem igazán látom, hogy mitől lenne jobban elérhető egy újabb GA104-es SKU.
-
huskydog17
addikt
válasz
nubreed #35222 üzenetére
A 3060Ti is a GA104-es GPU-ra épül, gyakorlatilag a selejtes 3070-eseket fogják 3060Ti néven eladni. Itt a GA104-es selejtarány fogja meghatározni, hogy mennyi lesz belőle. Én mondjuk nagyon meglepődnék, ha ebből lenne normális mennyiség a boltokban. Ha esetleg startra sikerült mondjuk felhalmozni pár száz vagy pár ezer darabot, azt szinte biztos, hogy az első pár órában mind elfogy, azaz én semmivel nem számítok jobb helyzetre, mint az eddigi Ampere kártyák esetében.
-
EXA
aktív tag
válasz
huskydog17 #35219 üzenetére
Ti-ra gondoltam, csak nem írtam oda.
Köszi srácok!
-
BiP
nagyúr
válasz
huskydog17 #35219 üzenetére
-
EXA
aktív tag
A 3060-ról hánykor jönnek a tesztek?
-
Devid_81
félisten
Jah pont ez a bajom nekem is, jon az uj generacios VGA es teljesen megelegszunk mar azzal is, hogy ugyan ez a teljesitmeny picit dragabb volt regebben
Hol van az mar amikor az RX580 $229 volt a GTX1060 non-founders meg $249...
Es annak idejen azok a kartyak tokeletes valasztas volt a userek 90%-nak mert FHD-ra tokeletes volt barmelyik.Most az RTX 3060 is lesz $350+150 mert nem elerheto csak itt ott
-
Devid_81
félisten
válasz
Raymond #35210 üzenetére
Jo mondjuk ez igaz, en az egykori GTX1060 arabol indultam ki.
De mar Turingnal is elcseszett volt az MSRP, Ampere szinten+a lehuzas ami korulotte megy.
Mindenesetre az MSRP-nek $350 korul kellene legyen eleve egy ilyennel nem tobb nem kevesebb.
De az az idoszak mar elmult sajnos. -
Z10N
veterán
MSI GeForce RTX 3060 Ti GAMING Trio and VENTUS Series pictured and detailed
MSI’s flagship model based on the RTX 3060 Ti SKU is the GAMING X TRIO. This graphics card will also be available with a slightly lower clock under a separate SKU called GAMING non-X TRIO. The model leaked by Digitec features a clock speed of 1830 MHz and a triple-fan cooling solution. This model is equipped with dual 8-pin power connectors. We have heard that this model will retail at 470 USD (70 USD over NVIDIA MSRP), of course, this is a suggested price by MSI, which will surely be adjusted by retailers.
-
Z10N
veterán
NVIDIA GeForce RTX 3060 Ti already arriving to first customers
Paulo provided an invoice for his new purchase. This graphics card costs 525.90 EUR at his local retailer (the price includes 23% VAT)
-
Cifu
félisten
#35196 Cifu : Mit zárok ki pontosan, hogy még hónapokig nem lesz elég mennyiség? Bőrkabátos mondta a legutóbbi pénzügyi beszámolón. Ha gondolom tudja, hogy lesz, akkor nem mond ilyet.
Egy termék startja után egyébként másfél hónap kell az ellátás normalizálódásáig. Ez mindig így volt, akkor is, amikor szarták a VGA-kat a piacra, ennyi idő kell a raktárak feltöltésére. Ha másfél hónap után nem normalizálódik az ellátás, akkor vannak gondok.
Te állítod, hogy az RTX 3060 Ti rajta alapvetően arról szól, hogy elvonja valamennyire a figyelmet az RX6900XT-ről.
Megkérdezem, hogy ugyan miért zárod ki, hogy egyszerűen csak elindítják még simán az RTX3060Ti-t, minden összeesküvés-elmélet nélkül, pusztán azért, mert ott van.
A válasz: de nem lesz elég mennyiség.Ezzel az erővel miért indították el az RTX 3080-at? Miért indították el az RX6800(XT)-t? Abból sem lesz elég mennyiség.
-
KillerKollar
őstag
-
Yutani
nagyúr
válasz
KillerKollar #35201 üzenetére
Akkor az nem $1000 lesz, inkább $1200. Megtehetik, a nagy többség kifizeti a +200 dollárt, mintsem AMD-t vegyen, és különben is meg lehet indokolni a +4GB memóriával és a jobb RTX teljesítménnyel.
Meg hát olyan nincs, hogy az NV áraz az AMD mellé.
-
EXA
aktív tag
Ma meg olvastam a 3060 Ti-ról [itt], mondjuk azt nem tudom honnan szedték, hogy már egy hónapja érkeznek a boltkba a szállítmányok. De olyan lehet, hogy mivel voltak pleytkák azzal kapcsolatban, hogy nem okés a kihozatala az nV-nek a sok selejt chip elmegy majd 3060-nak? Én néznék egyet, ha itt most berobannának egy nagyobb készlet 3060-al, de a Covid a 2020 és random csillagok állásából meg az nV dolgozói sem tudják sztorijából én már bármit eltudok képzelni.
-
KillerKollar
őstag
válasz
Yutani #35199 üzenetére
Egyenlőre a 3080 Ti létezése is csak feltételezés, hiszen hivatalosan be sincs jelentve a kártya. De a jelenlegi pletykák arról szólnak, hogy januárban lesz bejelentve, 1000$ MSRP, ugyan annyi cuda core mint a 3090 (10496), 24 helyett 20GB VRAM 384 bit helyett 320 biten és ennyi a különbség a két kártya között.
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Path of Exile (ARPG)
- Elektromos cigaretta 🔞
- EAFC 25
- Autós topik
- Xbox Series X|S
- Béta iOS-t használók topikja
- A YouTube-ot is betiltják a gyereknél az ausztrálok
- További aktív témák...
- EVGA GeForce FTW3 ULTRA GAMING RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X 256bit Videokártya
- ASRock Radeon Challenger Pro RX 6700 XT 12GB OC
- !!Újszerű!! AsRock RX 7700XT 12GB /Jótállással!/Szép állapotban!/Beszámítás! Posta ok!
- !!ÚJSZERŰ!! Gigabye Aero RTX 4070 Super 12GB /Jótállással!/Beszámítás!/Posta ok!
- Videokártyák
- Akciós Windows 10 pro + Office 2019 professional plus csomag AZONNALI SZÁLLÍTÁS
- Lenovo, Dell, HP, Panasonic Getac üzleti és ütésálló katonai laptopok + Ipad 6-13. gneráció
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3090 24GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Bomba ár! Dell Inspiron 15 5578 2in1: i7-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!