Hirdetés
- Házimozi haladó szinten
- VR topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kegyvesztett lehet a Radeon termékskála középső tagja
- BIOS topic
- Friss alaplapszériát avat az ASRock
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Pánik a memóriapiacon
- AI fókuszú rendszerchipekkel köszönt be a Mediatek
-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
A másik cégnek viszont kell, ha csak valóban nem kerül bizonyos tulajdonrész át az Nvidiához.
-
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
20 Mrd,durva. Nem volt még nekik ekkora befektetés.
-
[Nvidia to license AI chip challenger Groq’s tech and hire its CEO]
"CNBC reported that Nvidia is acquiring assets from Groq for $20 billion; Nvidia told TechCrunch that this is not an acquisition of the company and did not comment on the scope of the deal. But if CNBC’s numbers are accurate, this purchase is expected to be Nvidia’s largest ever, and with Groq on its side, Nvidia is poised to become even more dominant in chip manufacturing."
-
Boldog karácsonyt

-
[link]
"Nvidia is working with SK Hynix on a brand-new AI solid-state drive (SSD) with 10x the performance of current AI server SSDs, a project code-named “Storage Next”, media report. A prototype is expected in 2026. It's being designed as a memory layer between an AI server’s memory and storage, while also preparing for the future needs of data centers in Space. The performance target of the new AI SSD is 100 million Input/Output operations per second (Wow!). Taiwan’s Phison is a co-developer." -
válasz
huskydog17
üzenetére
Jó hír
-
válasz
S_x96x_S
üzenetére
RDNAA5/ MLID/LPDDR. feljebb.
A memória hiány mindenkire hatással lesz és van.
Az LPDDR sem lesz korlátlan, laptopok kellenek és a telefonpiac brutálisan nagy..És nem lehet 3-4-5 év múlva lassabb memóriákban gondolkodni mint most ,mert azt el lehet adni egyszer hogy most visszalépett az AMD a 20 -as számrendszerbből az RDNA4 gyel vagy most GDDR6 van 7 helyett,,de jelenleg a mai hír szerint a Samsung igen is gyárt 28 Gbps 3 GB memóriákat a Geforce vonal számára és 32-36 Gbps memóriákat az AI / pro szegmensnek 3 GB verzióban. [link]
És ez nagy előnye lehet az Nvidiának, mert 3-4-8 GB modulok is licenszelve vannak a szabványban a GDDR7 re.
Előfordulhat hogy a 3-4-8 GB modulok némileg hatékonyabban gyárthatók lehetnek mint az 1- 2 és csökkenthetik a gyártási kapacitás hiányt majd idővel.( nem az árat) Pl 4 darab 4 GB -os vagy 2 darab 8 GB modul pont felbiggyeszthető lenne a mostani 8x2 helyett.
AMD nek Intelnek Nvidiának együtt kell kezelnie a helyzetet mert memória nélkül ugyan úgy nincs se AI se gaming se semmi mint CPU és GPU nélkül.
ráadásul az AMD nek ott a PS5 Pro is mint bevétel, ami most még több ramot tartalmaz és jön a PS6 nem sokára ,ami meg necces lenne, ha visszalépne ebben, mikor épp előre akarnak lépni állítólag memória kapacitásban az új konzolgenerációban..csak ki fogja azt megfizetni... -
válasz
Heroes fan
üzenetére
Maximum a bányászláz idején volt az másfél millió,de akkor egy 3080 is 500 K volt.
Üdv a való világban, ezt hívják úgy hogy fejlődés.2020 szeptemberében jelent meg a 3090. -
[NVIDIA Launches BlueField-4: The Processor Powering the Operating System of AI Factories]
Rengeteg cikk, hír jött ma a GTC -n itt : [link]
-
válasz
Chiller
üzenetére
Bocs hogy nem tudod értelmezni mi a lényeg, az újítás és amivel büszkélkednek a két demóban, pedig ott van a címében.
Bonsai Diorama Demo | NVIDIA RTX Unreal Engine 5.6.1 Features RTX Mega Geometry and RTX Dynamic Illumination for full path-traced nanite meshes in real time.RTX Amusement Park: Features RTX Dynamic Illumination rendering over 1,000 shadow-casting lights in real time.
gondolod nem fogok belinkelni a topikba technológiai újításokat mert támogatja a demó az FG-T és a DLSS-t mellékesen?Megfogtad a lényeget a demókból.
Amúgy meg a DLSS miatt aztán nem kell szégyenkeznie az Nvidiának.
-
Aki tesztelni akarja az újabb képességeket a kártyáján letöltheti innen őket tegnaptól : [link]
Bonsai Biodrama demo: "Features RTX Mega Geometry and RTX Dynamic Illumination for full path-traced nanite meshes in real time.
Enhanced by DLSS Super Resolution, Ray Reconstruction, and Multi-Frame Generation."RTX Amusement Park:
"Features RTX Dynamic Illumination rendering over 1,000 shadow-casting lights in real time.Enhanced by DLSS Super Resolution, Ray Reconstruction, and Multi-Frame Generation." -
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
NUC ban azért lehetne visszafogottabb árazás, bár Asusnak így is elég vastagon fog a ceruzája.
-
válasz
Komplikato
üzenetére
Mondjuk ennyire még nem volt csend az új generáció körül ennyivel a régi után félidőnél kb. Konkrétan egyetlen morzsa vagy infó sincs.
-
válasz
Yutani
üzenetére
Ha használtat nézel hozzá előrelépésként a zöld oldalon 1440Pben [link] ott a 3080 ami kb 40 % kal erősebb + 2 GB vram kb 130 K vagy ott a 3080 Ti 12 GB vrammal 160 K kb 55-60 % raszterben és 250 % RT ben köszönhető a több Vramnak
DE inkább azért ott a 4070 ( 3080 teljesítmény) 160-170 K és a 4070 Super ami olyan 180-190 K körül néha felbukkan, ami ár / értékben valamivel jobb int az 5070 de szerintem nem éri meg az 5070 -nel szemben most már.
Persze fogyasztásban az első kettő azért több. Szóval azért ha nem is jobb ár-értéket de jobb teljesítményt elérhető áron hasznátról hazsnáltra kaphatsz, plusz nekem az 5070 pont a 3060 Ti hez nem tűnik tragikusnak ha azt nézem hogy az utóbbi új 2-3 év garis és 50% kal több vram van rajt.Amúgy a használtpiaci árak nem követik le igazán a bolti árakat.
Vannak fent az aprón olyan magán hírdetők aki az új bolti árhoz képest kb 5 % ban látják a használtsági amortizációt vagy olyanok akik meg drágábban adják mint ha megrendelem egy nagyobb webáruházból stabil garanciális háttérrel.
Épp nézem használt árak lásd 4070 Ti / 4070/ 4070 Super használt kártyákat 220 K-250 K árakon. miközben az 5070 újan annyi vagy akár olcsóbb. -
válasz
deathcrow42
üzenetére
-
[Jensen Huang said we’ll have useful quantum supercomputers in 5 years]
Úgy néz ki az Nvidia következő nagy dobása a CUDA-Q lesz. -
válasz
Quadgame94
üzenetére
Helyette megveszik Geforce formában aztán szétszerelik.
-
[NVIDIA to Tap TSMC's A16 Node for "Feynman" GPUs]
" Nobel-díjas amerikai elméleti fizikus sokak szerint a 20. század de különösen a II. világháború utáni időszak egyik legnagyobb hatású elméje."
Foton kutatásai kiemlkedők, nem tartom kizártnak, hogy a Feynman és az optikai gyártás összefonódik.
-
válasz
deathcrow42
üzenetére
Szerintem a 48 be fog jönni a csúcsra 3 GB modulokkal.
-
Én nem olvastam őszt eddig. Kopite júniusban csak ezeket a specifikációkat írta le. [link] valószínűleg nála lesz majd infó mikor lesz a valódi érkezés. Bejelentésre nem tartom kizártnak a CES-t én sem.
Józan paraszti ésszel bárki is mondja kinevettem volna, amikor az 5060 Ti 16 GB MSRP ára is alacsonyabb és már gyártották akkor , csak forgalomba nem volt, amikor erről szó volt.
-
válasz
ScomComputer
üzenetére
Az Nvidia több Vramot kínál majd mint az AMD ?
16 GB semmire nem elég.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Nagyon bíztam benne hogy lesz 12 GB 5060 vagy a kisebbik 5060 Ti .
-
Kis érdekesség: [Evolution of NVIDIA Tech Demos 1998-2025]
-
válasz
Quadgame94
üzenetére
Németben találtam közben de az 5070Ti is olcsóbb ott,de nem egetrengető a különbség a magyar árakhoz képest.
-
válasz
Quadgame94
üzenetére
Melyik boltban vetted annyiert?Mert meg gpu trackerrel se talaltam annyiert.
-
-
válasz
Heroes fan
üzenetére
Egy mondaton belül alig 3 tényt kell kigazítani.
16 GB bőven elég nekem ,a 12 GB is elég most .
A Resident evil AMD szponzorált cím, jelenleg 16 GB van a csúcs kártyájukon...
Az 5070 Ti super ára elméletileg nem emelkedik és az nem 450 K most sem, hanem 340 K és a 9070 XT ára pedig nem 240 K hanem 290 K..
50K különbség pedig nekem nem téma 4 évente ezért Nvidia kártya lesz a gépembe.te hahakocka másodregje vagy?
-
válasz
huskydog17
üzenetére
Resident Evil Requiem- PT+ DLSS4
Ez miatt rakok össze most új gépet végre
-
válasz
deathcrow42
üzenetére
A Rubin elméletileg nem gamer szegmensbe jön.
-
válasz
deathcrow42
üzenetére
Pont fordítva. [link]
"RTX Hair On: Disjoint Orthogonal Triangle Strips (fallback for older GPUs) vs Linear Swept Sphere (hardware accelerated on RTX 50-series.) LSS provides a 5.6% perf boost (could be a bigger boost in an actual game) and an impressive 27% decrease in VRAM at native 4K/DLAA on a 5090"

-
válasz
deathcrow42
üzenetére
1000 ig hajlandó lennék elmenni ezzel a dizájnnal egy 70Ti ben ,de néztem Nincs Asusnál tervben egyelőre.

-
válasz
TESCO-Zsömle
üzenetére
Ha ez jönne 5070 Ti ben már marnám is.
-
-
én az előző generációról beszéltem mekkora készlet maradt még mindíg. A változást abban kell nézni az új genben nem a régebbi kártyákban.. van ott 5700 is és RX 580 is de ezek kit érdekelnek ha azt nézed hogy a két gyártó egymáshoz képest milyen sikeres az új generációban az elődhöz képest ?
-
a 9000 eladásaikhoz képest (5350 db)a 7000 széria még mindíg 31%..( 1700db)
az Nvidiánál 17000 db 5000 szériára jut 50 darab 4000.Amúgy igen ha az új generációkatt nézzük 30% az arány aki AMD-t vett az Amazonon. Ha az az 1700 vevő új szériát vett volna akkor 41 % lenne. De ez nem Az Nvidia topik témája, nem értem miért itt dobtátok be témának ezt.
-
válasz
hahakocka
üzenetére
Én értem hogy ha százalékosítva nézed akor a 9600XT 16 GB nak van kb 15-20 % árelőnye az 5060 TI 16 GB hoz nézve. Cserébe van némi lemaradása teljesítményben és körítésben. Ez összegszerűen azonban még Magyarországon sem sok, 20-25-30 ezer forint attól függ hol -melyik típust nézed. Nem sok pénzben kifejezve akkor sem. Főleg ha némileg feljebb van az 5060 TI a chartokon. Ha 10 %-ot esik az 5060 Ti ára akkor az kellemetlen hír lesz AMD-nek. A 8 Gigás árában kellett volna kihozniuk a 16 Gigás 9600XT-t , hisz pont erről szólt a fáma mennyivel olcsóbb a GDDR6. Hát nem látszik...
-
[NVIDIA 590.26 preview drivers introduce Smooth Motion frame generation for GeForce RTX 40 Series]
Jön a 4000-es szériára is a Smooth Motion Frame Generation -
válasz
Quadgame94
üzenetére
Én nem a 8 Gigásról beszéltem hanem a 16 gigásról. Én 5060Ti 8 gigást nem vennék már függetlenül a teljesítményétől ,max 300 dollár alatt.
Amúgy a Chip 900mm2 nagyságú lenne ha 12 nm gyártáson alkotnák,ahogy az RTx 2060 -at kétszer akkora tranzisztor mennyiséget és 3x annyi vramot 4x akkora FP32 teljesítményt nyújt.
Mi az amiért még sem tud 300 % os teljesítményt adni? talán az hogy ennyi szar optimalizálatlan játék nem született mint az utóbbi 3 évben.
Anno egy 750Ti elvitt szinte minden játékot az árához képest sokkal jobb teljesítménnyel. Ma már DLSS/ FSR nélkül egy 5080-7900 XTX csűcs sem képes minden játékot futtatni felskálázás nélkül magas felbontáson, miközben grafikában azért nem történt akkora extrém méretű változás a véleményem szerint.
A tendencia viszont világosan levehető hogy azonos kategóriájú kártyák egyre kevesebb relatív teljesítményt adnak,de azt gondolom ez nem csak egészen a hardver gyártók hibája, mikor egy csúcs kártya is megfekszik egy egy játék alatt. Nézhetjük ezt százalékban ehhez képest ez meg az de a valóság az hogy ha most egy xx60 -as kártya 40 % teljestíményét adná le a sokkal nagyobb méretű 80-90 kártyának de az így is meghaladná a minimum elvárásokat a kutyát nem érdekelné hogy az hogy a 100 FPS az 300 vagy 500 FPS-nek a a töredéke. DE nem ez a helyzet... -
válasz
Yutani
üzenetére
Ha csak a teljesítményt nézed nem nagy előrelépés, de gyakorlatilag ha MSRP-n lehet venni a 16 GB modellt akkor 30 dolláért cserébe kapsz + 20-30 % teljesítményt , + 8 GB vramot és teljes DLLS4 támogatást ha pedig a 4060 TI 16 Gigás verzióhoz nézed akkor 70 dollárral kal olcsóbban kapsz + 20 % teljesítményt. Szerintem ez egy értelmesebb középkategóriás ajánlat, az előző xx60Ti kártyákhoz képest.
-
válasz
Heroes fan
üzenetére
Amúgy 550 dollár az 5060 Ti Amazonon ,most néztem...
-
válasz
Heroes fan
üzenetére
Amazon ? dollár meg forint most akkor mi?
Itthon 240 K( 600 dollar) ha atvaltunk jelenleg Alzanal,apron 225Kaz 5060 Ti.
A 9070XT itthon is 850 dollar boltban...( 340 K)
Az 5060 Ti hez kepest 40 % felar van, nem elhanyagolható , mas kategória...
De ha neked jo az amazon 750 dollaros arat alapul venni az 5060 Ti hez az itthoni 5-600 hoz kepest, akkor egeszsegedre,megnyugtathatod magad hogy MSRP folott 30% kal milyen jó a 9070XT,( nesze neked AMD XDXD) és MSRP fölött 30 % kal milyen szar az 5060 Ti . A kettő között pedig így is megvan az MSRP alapján számítható 40 % árkülönbség.Nem jó vétel az 5060 Ti,de most ezért ne fordítsd a valóságot más dimenzióba.
-
válasz
paprobert
üzenetére
Kicsit furcsa nekem ez a gondolatmenet,de valószínűleg velem van a baj. Nem a vram nennyiségére illetve anna ka növelésére értve a gondolatmenetedet, mert azt már kibeszéltük sokszor, hanem úgy általában.
Épp most kínál 16 GB GDDR7 kártyát Nvidia 5060 Ti vel 430 dollár környékén, elötte meg 500 dollárért volt a 4060 Ti 16 GB csak úgy mint az AMD nél a 7800XT 16 GB.
499$ alatt -( ha ezt vessszük népkártya szegmensnek) -senki nem kínált még újan, nem kifutó modellként 16 GB vramos kártyát. 12 GB volt elérhető a vöröseknél( 7700XT az Nvidiánál meg 8 GB -4060- Ti)Számomra a Ps5 pro a maga 700 dollár fölötti árával egyáltalán nem vonzó alternatíva.az árán egy 5060 Ti vel összerakok egy komplett PC-t ha beáll az árazása max kis felár töblettel. az új generációs konzolok árazása szerintem nem lesz sokkal bíztatóbb.Az exklúzív konzol játék, mint olyan pedig megmaradt a Nintendo kiváltságának.
-
válasz
Busterftw
üzenetére
Szerintem a kettőtök között van az igazság.
Eza kártya ahhoz szerintem is drága, hogy ennyi Vram legyen rajt csak.
Persze van az a helyzet amikor ennyi pénz van és a lehető leggyorsabb kártyát veszi az ember ez tény.
300 dolláros áron ez a teljesítmény a vram ellenére egyébként szerintem még elfogadható lenne.
3 GB modulokkal vagy GDDR6 tal ezen az áron kitolhatták volna a 8 GB memóriát. -
válasz
Quadgame94
üzenetére
Nagyon remélem hogy nem fogják venni se ezt se a 9060 XT 8 GB verziót. Egyszerűen fel kell fogniuk a gyártóknak hogy ennek a 8 GB kornak leáldozott.
Az 5060 ra is 12 GB kellene.Amúgy kínába jó lenne de oda meg drága, oda ennél olcsóbb kártyákat keresnek a kávézókba.
-
Egyetértek.
Én is ezt gondolom a 5060 helyett lenne jó és Ti re nem lenne szükség.
Én nem igazán értem hogy a felső házban amúgy ahova elférne bőven a Ti kategória miért nincs,( 80 Ti) és az alsót meg teletömik 60-60Ti meg 70 -70 Ti modellekkel,
A 60 mostani teljesíténye pedig jó ( lenne) 75 W ban lecsökkentve 50 nek és 50 Ti nek pedig esetleg 100 ig felhúzva.
Azért nincs értelmes 50 es alternatíva ( mondjuk a 3050 nem volt azért annyira rossz) mert leszorult a portfólió.
A 750 Ti-t már semmi nem fogja überelni, a legjobb kártya volt anno, szerintem jobb volt összeségében ( ár, fogyasztás teljesítmény) mint a 760. -
válasz
Yutani
üzenetére
Aza része ok, nem erről beszélek, hanem hogy ez a kártya akkor így xx50 Ti-nek rendben lenne 300 dolláros áron? Lehetséges , hogy igen amúgy,de nekem más az elképzelésem az 50-es kategóriáról.
Valamint lenox rávilágított a múltkor egy dologra szerintem tök igaza van.
Lesz a konkurenciánál is hasonló kártya hasonló áron, csak ott nem tudod mihez viszonyítani a nevezéktan változtatása miatt.
Én sem vennék 8 GB kártyát már ennyiért, ezzel egyetértek teljesen.
De az 50 es kártyáktól teljesen mást várnék el , egyáltalán nem ezt amit ez a kártya nyújt ezzel mérettel és fogyasztással.
ez legyen 5060 Ti 300 dolláért= pipa.
De jöjjön már végre egy értelmes desktop VGA 8 gigával külső csati nélkül, fullos multimédia támogatással. -
válasz
Yutani
üzenetére
Ez csodálatos válasz

Egyetlen RTx xx50 kártya jelent meg eddig asztali fronton.
Az 50 es kártyáknak sokkal több értelme lenne külső tápcsatlakozás nélkül, teljes multimédia szolgáltatásokkal , alkalmi játékra.
Síralmas lenne ha ez a kártya 50 es lenne, kivéve a memória mennyisége.
Kb a 750 és 1050 óta várok egy értelmes 50 es kártyára, szval ez a kártya nem lenne jó 300 dollárért 50( Ti) nek. -
válasz
Heroes fan
üzenetére
204 ezer volt tegnap de első napok alatt nem nagyon fogsz kapni még valós árakat. Majd kb május vége, június eleje,lesz az 180 körül is szerintem.
-
válasz
Alogonomus
üzenetére
Omg.
Létezik olyan, hogy ennyi pénzem van ennyiért vásárolok .
Van rá kereslet mert erre van pénz, ehhez állítják be a lehetőségeiket az emberek. Ha nem lenne rá kereslet nem gyártanák.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Házimozi haladó szinten
- VR topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Kegyvesztett lehet a Radeon termékskála középső tagja
- BIOS topic
- Sweet.tv - internetes TV
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- További aktív témák...
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 14 128GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3972
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- GYÖNYÖRŰ iPhone 15 Pro Max 512GB Blue Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4089
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 4000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)