- Lassan állítjuk a fát, és a hardverek is be vannak csomagolva
- Klasszikus kínai festmények ihlették a Colorful legfrissebb memóriáinak külsejét
- Ultrakompakt Key E SSD-vel jelentkezett a Silicon Power
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből
- ASUS blog: ExpertBook P5 notebook, a munkagép
- TCL LCD és LED TV-k
- Milyen videókártyát?
- Calibre, az elektronikus könyvtár
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- SSD kibeszélő
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Redmi Pad Pro - jól sikerült
-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Yodamest
veterán
válasz DeathAdder #33197 üzenetére
na pont ezt írtam én is... így nem lesz értelme 3070-et venni kb, akkor csak nem én vagyok vak
-
DeathAdder
veterán
De ez a kép alapján a 3060 egy 2080 lesz, a 3070 pedig egy 2080 super OC, amik között van vagy 6% különbség (+ az OC).
A 2080Ti -5-10% az meg már megint 2080 OC szint. 3 felbontáson átlagolva a 2080Ti 15%-al erősebb mint a 2080S
Vagyis ha a kép igaz, akkor kb. nem lesz különbség a 3060 és 3070 között, legfeljebb ilyen 7-8%
[ Szerkesztve ]
-
Locutus
veterán
-
Peace
nagyúr
válasz Locutus #33187 üzenetére
Én is akkor kezdtem átállni, mikor megvettem a PS4 Pro-t. Azóta meg PC-n is mindent azzal a kanapéról. Imádom! Szerencsére Mechanicus-hoz meg D: OS2-höz és egyre több mindenhez jön már a teljes controller support. Besírnék, ha vissza kéne ülnöm a 24-es monitor elé kattintgatni.
-
Busterftw
nagyúr
válasz Locutus #33190 üzenetére
Itt inkabb az a kerdes, hogy ez a setup milyen ulesformat enged meg?
Milyen a testtartas? A kep alapjan itt kb elore kell gornyedni, elore tartott karokkal, az alkarnak nincs hol pihennie, ha csak nem a foldon terdelsz az asztal elott? (a dohanyzo asztal meretebol itelve)Engem inkabb ez zavarna, nyilvan hatradolve egy kontrollerrel ez nem gond.
-
Yodamest
veterán
válasz Locutus #33190 üzenetére
Ja meg a képen is ott vannak a távirányítók, azt még említsük meg a TV-k javára, hogy baromi kényelmes az, hogy nem a monitor alját kell nyomkodni kimenetek közti váltás vagy bármilyen konfigurlás miatt. Csak fogom a távirányítót és arról mindent tudok kezelni, nem is értem egyébként monitoroknál még a prémium kategóriánál is miért ragadtak ennyire le ott, hogy fizikailag kell baxtatnod a megjelenítőt, miért nem tudnak melléjük is távirányítót adni, mint a TV-k mellé, annyival kényelmesebb így... én már soha nem vennék monitort.
[ Szerkesztve ]
-
Locutus
veterán
Ha asztalra teszed a kijelzőt, ami limitálja tőled a távolságot, sőt, ami még fontosabb, a magasságot, akkor nyilván van egy limit, kb a te ultrarszéles 34"-odnál, ami még jó lehet. Máskülönben túl közel van, túl magasan van, stb.
Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
arn
félisten
akkora tavolsagbol nem igazan ertem a letjogosultsagat... kicsi a latoszog. azert kerdeztem, mert mar nekem is volt egy korom a temaban. igazabol konzolt akartam, de...
atcipeltem a gepet a nappaliba, vettem kontrollert, es probalgattam. 55 colos tv, es baromi kozel kell hozza ulnom, hogy vmi pluszt adjon a 34 colos ultrawide kepehez. ez utobbi vhogy tok jol tolti ki a latoteret, amit a 16:9es 55ostol hianyoltam. raadasul a monitor elott ott van minden, ha gamepadot hasznalok, beallitom a szek hintamechanikat, meg kenyelmesebb is hatradolve.most van tervben a 65os oled, akkor majd teszek egy ujabb kiserletet.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
Yodamest
veterán
Én meg mindkettő, néha konkrétan filóznom is kell rajta, hogy adott játékot most egérrel vagy kontrollerrel játsszam inkább, sport, TPS, különböző kaland-platform címeknél pedig egyértelműen kontroller. Amit pl. egérrel tolok az az ilyen League of Legends, FPS címek, football manager, RTS címek. Szóval jah ez is az is.
[ Szerkesztve ]
-
Locutus
veterán
válasz Yodamest #33178 üzenetére
Bizony, itt is egy szavazat a big fcking gaming displayek mellett
55" OLED van most, semmi pénzért nem mennék már kisebbre. Néhány játékban jól jön a 120Hz, FHD-ban tudja, másokban meg simán 4K60-ban játszok. Nekem bútoron van a TV, és van egy kis üvegasztalom kb 1 méterre, amin a billentyűzet egér, stb. Szóval kb 1,2 méterre ülök. Talán jövőre majd lecserélem egy újabb 55-65 OLED-re, ami már 4K-ban is tudja a 120Hz-et meg a Gsyncet, aztán akkor all-in.Komplett hangrendszerem eladó - https://hardverapro.hu/apro/mackie_studio_monitorok_mr5mk3_mr10s_mk3_sub_asus/hsz_1-50.html
-
Devid_81
félisten
válasz duracell89 #33180 üzenetére
Igy van, full negativitas nem mas
A marketing maszlag es a valosag kozotti kulonbseget is kellene am latni.Szerk: mar par hw releasen tul vagyok, lattam amit lattam, olvastam es hallottam nagy szavakat amik kesobb nem egeszen jottek be mindket oldalrol.
[ Szerkesztve ]
...
-
Yodamest
veterán
160x80-as asztalom van, az asztal végében a TV, én meg kicsit az asztal előtt, szóval olyan 80cm körüli a szemtávolság. Hirtelen rá lehet vágni, hogy fú de közel van, de amúgy nem. Asszonypajti is használja időnként a gépet és ő is tök jól elnetezget rajta, ikeát néz stb, tényleg nem zavaró, sőt baromi szép minden ilyen nagyban, jó képminőségben, 4K-ban, valahogy élettel telibb, állítom még a színek is szebbek/szebben előjönnek valamiért a méret miatt.
[ Szerkesztve ]
-
duracell89
senior tag
válasz BoneDragon #33166 üzenetére
Ömlik a kommentjeidből a negativitás..
-
Yodamest
veterán
+1 a nagy képernyős élményhez. Én is egy 49"-os TV-t használok minitorként, anno volt 144Hz-es gamer monitorom, azt cseréltem le aztán, de nincs az az isten, hogy visszamenjek kisebb megjelenítőre és azon "maszatoljak". Egyszerűen annyival szebb a nagy képernyő, jobban kijön minden részlet, hogy utána bármennyire is reszponzív egy 24-27" high refresh monitor, totál nem adja azt az élményt képminőségben, immerzióban.
-
Yodamest
veterán
Ez a fotó elég fals, ha igaz lenne az azt jelentené, hogy kb senki sem venne 3070-et, mert:
2080 =3060
2080S OC =3070?Túl kicsi a gap, és a 3080 teljesítménye is azt mutatja, hogy -25-30%-ra tőle tökéletesen van pozícionálva a 3070 teljesítménye. Szerintem tudni fogja a 2080ti szintjét, minden azt indokolja.
-
arn
félisten
-
keIdor
titán
Aki rosszul van Linus sikoltozásától, annak itt egy MKBHD videó is, komolyabb formában.
Can You Actually Game in 8K? (RTX 3090 Gameplay!)¡GLORIA A LAS PLAGAS!
-
Devid_81
félisten
válasz BoneDragon #33166 üzenetére
Igyal meg egy masik kavet az egeszsegemre, majd aztan beszelunk ha ugy erzed erdemben tudsz ugy valaszt irni hozzaszolasaimra ami nem serto vagy szemelyeskedo.
Nem tudok a Te stilusoddal ervenyesulni, ne haragudj
Reszemrol a tema lezarva....
-
-
-
KRoy19
őstag
válasz BoneDragon #33163 üzenetére
Jó persze, ha így nézzük, hogy ami nem megy 8k-ban 60fps-el a 3090-en az egy optimalizálatlan szar akkor igazad van.
-
Devid_81
félisten
válasz BoneDragon #33161 üzenetére
Picit szerintem vegyel nagy levegot, majd gondold ujra amit szeretnel.
Abszolult semmi erdekeltsegem nincs 8K-ban barmit is nezni, mert pusztan nem erdekel most meg.
Plusz feleslegesen felfujt valami egy olyan korszakban amikor a 4K is meg szinte gyerekcipos allapotban van.
Masik meg, talan a 3090 eleg lehet 4K-ra most meg foleg DLSS-el, de majd amikor mar az Ampere generacio vegenel leszunk ez is keves lesz, akkor most mire is tapsikoljak?Arra a par nVidia altal tamogatott cimre ami most meg elmegy 8K-n ugy ahogy, egy olyan kijelzon amibol Europan belul kb 23db van?
Nezzuk picit realisabban a dolgokat, majd ebressz fel amikor minden jatek megy legalabb 100FPS-es 4K-n.[ Szerkesztve ]
...
-
Mumee
őstag
A 3070 se fogja verni a 2080ti-t általános gamingben, max cherry pick címekben.
Bár ez várható is volt a 3080 = 2x2080 után. -
BoneDragon
veterán
válasz Devid_81 #33157 üzenetére
Remélem ezt csak viccnek szántad. 8k-ban 60fps-el viszi ezeket a játékokat, akkor milyen lehet a régebbiekkel? Kezdünk átesni a ló tuloldalára, de gondolom belőled is csak az irigység beszél.
Mondjuk szerintem 1 kezemen meg tudom számolni hány 8k kijelző van nálunk, de még külföldön se elterjedt. Ennek még legalább kell 5+ év, magyarországon inkább 15+.
Ha ilyen kombóm lenne mint amin tesztelt, lefosnám a bokám, nem hisztiznék, hogy mekkora fos csak rákötötte lololol... -
Segal
veterán
"Ez nem változtat azon, hogy tisztességtelen dolog botokkal felvásárolni 160-180e indulóáron a 3060 Ti-t, aztán 250e-ért árulni a HA-n." Ez miért lenne tisztességtelen? Te is meg bárki lesheti botokkal a boltokat, ugyanúgy meg tudod venni a cuccot azon az áron, mint a scalper.(1 házigazda válasz...)
-
torma1981
veterán
válasz Shkiz0 #33142 üzenetére
Még egyszer most még. Ha lesz készlet nem 1000 dollár lesz a 3080-an. Ha lesz 3070 készleten, lesz 160-170k-ért 2080 Ti. Ez nem végleges ami most van. Átmeneti. Kár ezen lovagolni. Most nem véletlen, hogy ilyenek az árak. Nem most kell venni új generációs VGA-t.
Mindenki pánikol, de nem tud várni ameddig készletek lesznek, és választék.[ Szerkesztve ]
-
pohár
félisten
most megnéztem miattad, igazad van
na mindegy, ez a képlet, most nem fogok printscreent lőni a rendszerből, de én is ledöbbentem... ha euróban jönne EU-n belülről, lehet bruttó 700€ volna akkor, nem nettó 700$
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
Peace
nagyúr
Nekem is lehet meg kellett volna venni a jó kis 3 év garis 2080S-t 160-ért aztán kussolni. Nem vagyok nyugodt az októberrel kapcsolatban.
-
-
nagyúr
válasz Sundesz #33144 üzenetére
Kereslet, kínált.
Plusz sokan kicsit csalódtak a tesztek láttán, és látják, hogy 4K-n kívül azért nincs túl nagy difi
inkább vesznek használt Turingot, garival mint sem kb 2x áron olyan vga-t ami némileg gyorsabb csak (és ugye per pill nem nagyon kapni)
Természetes ha majd rendeződnek a készletek akkor nyilván esnek a használt árak is, de nem annyira drasztikusan mint amennyiért sokan venni akartak.[ Szerkesztve ]
Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
Sundesz
őstag
Megy a felárazás most a Turingoknál is, bő egy hete sokan szabadultak tőlük, 140000 Ft-ért vettem garanciás Strix RTX 2070 Supert. Érdekes, hogy jegelve volt 130000-ért egy Nitro+ 5700 XT, most meg 140000 Ft-ért árulja az illető. Meg is kérdeztem, hogy ezt most hogyan.
[ Szerkesztve ]
Hörcsög Powa'
-
nagyúr
válasz torma1981 #33141 üzenetére
Nem. A balek az aki eladta olcsón, meg az aki 400K-t ad ki a kártyákra.
Meg az is aki elhiszi, hogy majd MSRP áron lesz itthon.
A legnagyobb balfékég meg az, hogy még a mai napig kerül fel az apróra is hirdetés, hogy gombokért akar venni VGA-t, (mikor látható, hogy nincs is kártya, ha elő is kerül 1-2 darab akkor meg meg lehet nézni az árát ahogy most is a ph-n) és még mindig azzal érvelnek, hogy mert jön a 3070. Az a 3070 amiről már korábban is sejthető volt, hogy nem lesz jobb mint a Ti és kb 2080S és Ti között lesz raszteresen, a 3080-as teszteket látva pedig aki továbbra is máshogy gondolja, ott már óriási problémák vannak.
Szóval kérdezem tőled, hogy miért is hülye meg balek az aki nem adja el 120-ért a 2080S-ét, mikor nincsenek készletek a 3xxx szériából, ha van akkor meg 400 felett.
Ez hatványozottabban igaz a Ti-ra mert ott még kevesebb a különbség.
De ha szerinted nincs igazam, nézd meg az ebayt, ott sincs már 150K-s TI, 210 alatt nem is igazán vannak, a jobbak meg továbbra is 250K környékén mozognak.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
nagyúr
válasz DeathAdder #33139 üzenetére
Ebayről is eltűntek az "olcsó" Ti-ok.
Tőlem kérdés nélkül vitték el 200-ért a 2080S-t, ha még várok 1-2 hetet lehet 210-220-ért is elment volnaÚj hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
DeathAdder
veterán
válasz TESCO-Zsömle #33126 üzenetére
Akkor lemaradtam valamiről, 17-én volt néhány percig Rog Strix az aquanál 360 ezerért
cehaeries - ma elszabadultak a 3080-ak aprón, jól be is vannak árazva, mindenki meggazdagodni akar, de a turing árak is szépen emelkednek
-
warcat
veterán
Nem igazán érdekel, hogy mit csinálnak itthon a nagykerek,semmi vásárlóerejük nincs, ezért csak arra tolják rá még a pluszt ami nekik az asztalról leesett.Ha amazon tudja adni 699.99€-ért, akkor itthon megy a lehúzósdi.
Nehogy már bemagyarázzuk,hogy az 1000€! ár normális bármilyen szinten.EA: It's in the crate!
-
TESCO-Zsömle
félisten
-
pohár
félisten
válasz warcat #33133 üzenetére
figyu, én dolgozom nagykerben, látok minden árat (ma is jött pár ASUS kari, 4-5 dobozzal, amiben kettesével vannak)
GB = gigabyte, Gb = gigabit, olyan nehéz ez? | %-kal, 2-t, 0-s, 0-ra, 0-hoz, 0-val, 0-n, 3-as, GB-tal, MHz-cel, 1-gyel, 2-vel, 3-mal, 4-gyel, 5-tel, 6-tal, 7-tel, 8-cal, 9-cel, 10-zel, 100-zal, 1000-rel |
-
nagyúr
válasz torma1981 #33125 üzenetére
Hagyjátok már ezt a jön a 3070, azt világmegváltás dolgot.
Kb 20 éve benne vagyok a számtech világába, értékesítést is több mint 10 éve csinálom, így tudom és látom, hogy működnek a dolgok. Pont ezért nem várok semmit 1 hónapon belül.
A gyárba sem csettintésre mennek a dolgok. Másik, hogy az itthoni piac felejthető és kicsi. 1db kártyát se fogunk itthon látni, amíg külföldön nem oldónak meg a készletek.
Idehaza pl minden nagyker többnyire szerdán kap friss árlistát, és pénteken jönnek a megrendelt áruk.
A 3070 esetében is ott a kérdőjel, lesz e belőle, mert elvileg ott nem kéne problémának lennie a GDDRX problémájának, de ettől még simán lehet, hogy az sem lesz hetekig, elválik majd.
AMD meg megint más tészta, de ott se érdemes sok jóra számítani, mivel még a bejelentés is 1 hónap, és náluk többnyire az a bevett szokás, hogy a bejelentés után csak hetekkel kezdődik meg az értékesítés, a custom karik pedig nem állnak rendelkezésre rögtön az elején, csúszva érkeznek. (NV-nél ugye szinte egyszerre jöttek)
Aztán jönnek az ünnepek, amikor amúgy is megugrik az elektronikai termékek iránti kereslet, és mint mondtam a nagyobb webshopok és országok az elsődleges prioritás, ha ők telítettek majd jövünk mi és a hasonló kevésbé erős országok.
Optimális esetben is Januárra várható, hogy értelmes árak legyenek, de persze ezt is sok minden befolyásolja, mert azért sokan várnak a Navira is, és utána akarnak dönteni.Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
X2N
őstag
Azt lehet tudni miért a legnépszerűbb kártya(3070)jön ki a legkésőbb? Mondjuk azok a kezdő árak már a 3070-nél se tetszenek nem hogy a 3080-asnál...lehet mondani hogy a Turing drága volt de itthon jelenleg 2070Super-t kapni 170-180eFt-os áron, én ide várom a 3070-est is. Mikorra lesz ilyen áron?
[ Szerkesztve ]
-
hokuszpk
nagyúr
válasz DeathAdder #33120 üzenetére
szvsz a 3070 indulas jobb lesz, ha mindenigaz sima gddr6, szoval a memoriachipek hianya nem lehet akadaly, es +1 honap van a gyartasra, szallitasra.
Első AMD-m - a 65-ös - a seregben volt...
-
pohár
félisten
válasz torma1981 #33122 üzenetére
ez jó kérdés, de a matek adott: 700*300*1,27*pár % árrés
[ Szerkesztve ]
-
Dyingsoul
veterán
válasz TESCO-Zsömle #33126 üzenetére
Na ezt honnan vetted? Azokban a review-kban amiket én láttam pont, hogy az Asus TUF az eddigi talán legjobb hűtés, az FE-re legalább is köröket ver.
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
TESCO-Zsömle
félisten
válasz DeathAdder #33120 üzenetére
Ezek nem a jobb hűtésűek.. Ezek az olcsóbb hűtésűek... A gyári FE a legjobb hűtési megoldás a piacon, csak nagyon drága gyártani.
Sub-Dungeoneer lvl -57
-
Dyingsoul
veterán
Jó de te úgy váltogatod a VGA-kat, mint más az alsógatyát...
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
pohár
félisten
válasz warcat #33109 üzenetére
ezzel a váltással az a probléma, hogy a nagykerek/disztrik DOLLÁRBAN kapják az árut a gyártótól, erre még rácuppan az ÁFA is, így a tényleg nettó 700$-ért érkező RTX3080 a végén 360k bruttóért vihető
-
nagyúr
válasz manning75 #33110 üzenetére
Ez ilyen, és eddig is ilyen volt, nem most kezdődő dolog.
Én ezért mondtam már az elején, hogy idén ne nagyon várja senki az MSRP árat idehaza de még külföldön se nagyon.
Majd valamikor talán január körül talán változik a helyzet, ha lesz értelmes készlet, és lecseng a korai érdeklődés. (navi is bekavarhat még amúgy)Új hardverek számlával, garanciával érd PM.
-
warcat
veterán
válasz KillerKollar #33105 üzenetére
Ennél valójában sokkal rosszabb a helyzet, mert a 699.99€ az már a német ÁFÁval terhelt ár.Nem tudom,hogy ezt most 16 v. 19-el kell jelenleg számolni, de spanyoloknál, ahol 21% a VAT a nem OC TUF 719.99€.
Váltsuk lazábban az eurót, illetve korrigáljuk az ÁFAkülönbséget:719.99x370x1.06= 282 380 Ft
Egy e-kereskedelemben bőkezű haszonkulcsot rádobva még mindig 100 000 Ft-al (+270€) van a normál ár felett, ha halomban állna a kereskedőknél.
EA: It's in the crate!
-
manning75
csendes tag
[link] Érdekes itt más árakat írnak.Az ipon elszégyelheti magát.
-
KillerKollar
őstag
Nagyon remélem, hogy Októberre beállnak az árak, mert ez még a jelenlegi forint árfolyam mellett is irreálisan magas...
Jelen pillanatban 363 forint egy euró, viszont az OC nélküli TUF modell MSRP-ra lett beárazva, tehát 363*700 az nettó 254.100 Ft, erre még jön a 27% ÁFA, így elvileg reálisan 322.707 Ft.-ra kellene kijönnie mai árfolyamon, nem 395.000-re... -
Jack@l
veterán
válasz Shkiz0 #33103 üzenetére
Nem azt írták hogy meg is kapták a vevők, hanem hogy kifizették az árát.
A hozzászólási jogosultságodat 2 hónap időtartamra korlátoztuk (1 hsz / 10 nap) a következő ok miatt: Az ÁSZF III 10/8. pontjának megsértése - trollkodás - miatt. Többször és többen is kértek már, hogy hozzászólás írásakor használd a linkelés funkciót, mert ennek elmaradása sokak számára zavaró.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- BESZÁMÍTÁS! MSI GAMING X TRIO RTX 3070 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BONTATLAN! ASUS ProArt GeForce RTX 4070 OC 12GB GDDR6X Videokártya! BeszámítOK
- PowerColor Radeon Hellhound RX 6600 XT 8GB - GARIS
- SAPPHIRE Radeon RX 470 Mining Edition 4GB - REJTETT HDMI-S - AKÁR 5 HÓNAPOS MEGTÉRÜLÉS
- Fair Áron / AMD Radeon Videókártya Felvásárlás / ORSZÁGOSAN
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest