- Hamarosan "kémkedhet" az NVIDIA a saját GPU-i után?
- Milyen egeret válasszak?
- Projektor topic
- Rogyásig pakolható a Cooler Master Cosmos szériás csúcsháza
- Milyen videókártyát?
- Úgy tér vissza, hogy igazából el se ment a világ legdrágább csúcs-VGA-ja
- A popóalávaló: DXRacer Drifting gamer szék tesztje
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Melyik tápegységet vegyem?
-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Devid_81
félisten
NVIDIA GeForce RTX 5060 to feature 3840 CUDA cores, 150W TGP and 8GB GDDR7 memory
A fogyasztas kevesbe vonzo a 4060-hoz kepest, viszont az elorelepes meg akar egy 20% is lehet, picit jobb mint amire szamitottam.
-
Devid_81
félisten
válasz
Hellwhatever
üzenetére
Huh b@zz ez azert komoly

Nagyon nem is kell az 5xxx-bol venni, mert amugy tenyleg gaz ahogy van az egesz eddig.
En csak azt banom, hogy hulye fejjel nem vallaltam be az open box 4080S-t amig volt belole...nem mintha annyira kellene 1080p-re, de elferne az extra ero
-
Devid_81
félisten
válasz
deathcrow42
üzenetére
Igazabol az egy 5060-as csak valamit osszekevertek a gyarban mikozben pakoltak el a dobozokba, $499-ert neg sok az 5060-ert

-
Devid_81
félisten
Nah az 5070 hozza az elvartat, sztem teljesen korrekt VGA annak aki soha tobbet nem akar Nvidiat venni
-
Devid_81
félisten
Ahogy latom a hirekben az 5070-ert sem kell a boltokig elsetallni, mert abbol sem lesz
-
Devid_81
félisten
First GeForce RTX 5080 discovered with 104 ROPS, 8 missing in action
Tehat az osszes erintett, nincs kivetel.
-
Devid_81
félisten
ASUS ROG Astral RTX 5090 catches fire after capacitor blows
Flame Generator ON
-
Devid_81
félisten
Lehet annak tunt, de nem trollkodasnak szantam.
Nvidian kivul ez senki mas hibaja, hogy sz@rnak adni normalis mennyisegu vramot a VGA-jukra.
Egyszeruen minden generacioban eljatszak a csucs kategorian kivul, hogy sz0p@tjak a usereket/gamereket a millimeterre pontosan vagott vram mennyiseggel.
Pont azokat sz0p@tjak akikbol Nvidia anno Nvidia lett, aztan persze fordult a kocka mert mar jo ideje a prof szegmensbol van a sok $ nem a gamerekbol.
Pontosan a sok negativ feedback az ami kell nekik, nehogy mar a 60% (vagy mar tobb is?) hasznukba ne ferjen bele, hogy ertelmes mennyisegu vramot rakjanak adott GPU kategoriakhoz.
Nem veletlenul ekezi Oket mar az osszes YouTuber, reviewer, teljesen megerdemlik.
En nem hasznalok semmilyen fel/le skalazot, pont ezert van 1080p monitorom, a dlss amugy jo tud lenni, de inkabb ugyan annyi extra GPU eronek orulnek en szemely szerint mintsem x/y % boostnak amit a felskalazo adna.
-
Devid_81
félisten
válasz
AsakuraDave
üzenetére
Az a baj, hogy a dolog ennel osszetettebb mint csak dobalunk egy raklap vramot a PCB-re es onnan szuper az elet.
Nem eleg csak az X millo GB vram es kesz, hatradolunk es 26 evig nem fejlesztunk.
GPU szamitasi teljesitmeny es vram mennyiseg optimalis egyensulyra kell(ene) torekedni.
4060 szintu kartyanak 8GB sajnos eleg mert egy ipari hulladek lett, de 12GB elferne rajta.
4060Ti 12GB-al kellett volna jojjon, a 8GB vicc a 16GB meg overkill ahhoz a GPU szamitasi teljesitmenyhez.
4070 16GB lett volna optimalis, 4080 meg 20GB-al stb.
Lehet picit overkill amit irok, de soha nem art ha marad 1-2GB elerheto vram extraban "barmilyen koulmenyek kozott"
Inkabb extra legyen mint minusz.Az 5xxx szeria fekete baranya eddig a meg meg nem jelent 5070 lesz, hamarabb lesz a vram korlatozo tenyezo a jovoben mint a GPU maga.
-
Devid_81
félisten
válasz
AsakuraDave
üzenetére
Avagy 1440p-ben jatszol csak 4K kijelzon

4K mellett a dlss quality az 1440p-nek felel meg az internal render resolution ha jol remlik. -
Devid_81
félisten
ZOTAC is shipping GeForce RTX 5090 with missing ROPs, up to 4.5% lower performance
Ugy latszik van fully custom karya is mar a piacon
-
Devid_81
félisten
New 12VHPWR angled adapter features fan, power and temperature monitoring for RTX 40 Series
Okeeeey, szoval valami elvan sz@rva mar sokadik generacional, nincs kijavitva, szivjon vele a user sott inkabb kitalalunk hozza valami "javitast", persze nem ingyen.
-
Devid_81
félisten
válasz
deathcrow42
üzenetére
Es ha az egeszet megveszed is sokkal kevesebbre jossz ki mint egy VGA-val, arrol nem beszelve, hogy felig kesz a konyhad kozben es meg a fuvet is letudod nyirni vmelyik delutan csereben

Angliaban egyedul CCLOnline-nal lattam elerhetot Asus kartyakat £899-1100 kozott.
Scan UK-nal lattam "notify me" verziokat mar £729-tol
Lesz az 729-ert, csak most hanyagolni kell a vasarlast par honapig, addig meg remeljuk mindenki VGA-ja kibirja
Szerk: kozben "veletlenul" emelkedtek az arak es atment pre-orderre minden is naluk.
£779 a legalja ami egy PALIT NVIDIA GeForce RTX 5070 Ti 16GB GamingPro -
Devid_81
félisten
Az 5070 reviewk rettenetesek lesznek, meg a 4070S szint se lesz meg neki szvsz.
Majd AMD meg kifog tenni magaert (40% market share
) aztan mindenki hatradolhet es hanyagalhajta az upgradet.
Ahogy egyre tobb kartya jon ki egyre rosszabba vallik ez az egesz...
-
Devid_81
félisten
Gamers Nexus videoja viszi eddig a palmat az RTX 4080 v3-rol, ize v4 ahogy O is mondta
-
Devid_81
félisten
Erdemes belenezni, jokat mosolyogtam rajta

I'll get in trouble talking about this... but I couldn't wait...
Jay lehet nem kap majd tobb NV kartyat idoben ezert egy darabig, de teljesen igaza volt szvsz
-
Devid_81
félisten
ASUS GeForce RTX 5070 Ti PRIME “MSRP” card now listed at $899 by two US retailers
Igy kell hirtelen 20%-ot dobni az arakra...

-
Devid_81
félisten
AMD akkor rughatna labdaba ha az RX 9070XT MSRP $599 lenne a $749-es 5070Ti mellett, es legyen hozza RT teljesitmeny is vegre, plusz FSR 4+frame generator legalabb 4x mint az Nvidianal.
Tudom baromsag a 4x, de a legtobben csak a szamokat nezik, 4x tobb FPS, legyen az barmi aron is
-
Devid_81
félisten
válasz
deathcrow42
üzenetére
A 16GB vram miatt meg engem is erdekelne 4070S-rol.
Majd megnezem mennyi visszakuldott lesz belole es probalok egyet elcsipni nyar vegen az OCUK-tol, a mostani is open box volt, jojez nekem mert ideaadjak a kiirt artol olcsobban csak beszelni kell veluk privatban
En ettol rosszabbra szamitottam, azt hittem hogy a sima 4070Ti-tol lesz kb 16-18%-ra nem pedig a 4070TiS-tol.
Nekem az majdnem 40% elorelepes lenne+4GB vram, az annyira nem rossz, de elobb varjuk meg lesz-e egyaltalan ezekbol $1000 alatt
Szerk: meg annyi, hogy a Januari AMD leakbol kiindulva a 9070/XT kb 8% jobbat ment ettol Time Spy Extreme-ben, persze ki tudja, hogy az valos volt-e.
Meg ezt sem tudjuk, hogy az RDNA mennyire huz el szintetikusban a jatekokhoz kepest, de majd meglatjuk hamarosan.
Szamomra ez a kategoria max $750-800 ig ami jo, ettol tobbet (ennyit sem kellene amugy) nem vagyok hajlando hobby fps vadaszatra kolteni
-
Devid_81
félisten
NVIDIA GeForce RTX 5070 Ti is 16.6% faster than RTX 4070 Ti SUPER in leaked 3DMark tests
Ez igy ennyike akkor.
B., nyertem

-
Devid_81
félisten
válasz
Kajoszbobber
üzenetére
Mar 14 eve...ebbol az elmult 13-at utalom csak a tobbi jo volt

Idojaras+igen eros megelhetesi gondok is vannak mar itt, szoval nem hiszem, hogy tovabb maradnank mint 1 max 2 ev.Szerk: 49658 deathcrow42 , idojaras?Vagy mi vert le ennyire?

-
Devid_81
félisten
válasz
Kajoszbobber
üzenetére
Ezt ugy kell kezelni, hogy a kanaan mindig egy honapra van, barmikor is olvassuk ahhoz kepest.
Angliaban igy szokott jonni a jo ido, mindig kovetkezo hettol van a jo ido...de nem mindig er ide
-
Devid_81
félisten
NVIDIA GB202 GPU supply for RTX 5090 set to increase
Allitolag lesz majd 5090...egyszer

-
Devid_81
félisten
Kivancsi leszek en az arakra nyar kozepen, kora osszel.
Sztem most meg az $549-es 5070 is 1000 korul lesz.
Ha mindenki tudna turelemmel varni (azmijaz?!) akkor lenne VGA ertelmes aron, de most aztan rendesen kivan hasznalva a mestersegesen generalt keszlethiany. -
Devid_81
félisten
Annyit tudtam leszurni az interneten keringo kabel mizeriabol, hogy:
- oda kell figyelni a pinekre, vannak jobb es kevesbe jo pin*k
- nem mindegy hogy hova dugjuk be
- tovig be kell dugni ha mar bedugjuk
- ne hajtogassuk ossze vissza inkabb hagyjuk bedugva amig lehetEs a baj meg ezek utan is megtortenhet, altalaban 9 honap utan johetnek a problemak
Ha ezeket betartjatok akkor rendben lesz mindenk.
Remelem segitettem

-
Devid_81
félisten
válasz
deathcrow42
üzenetére
En is kovetnem barhova is, csak az asszonynak mit mondjak, meg nem tudom

-
Devid_81
félisten
Ezeken a szamokon mindig elsapadok amugy amikor latom/olvasom.

Tudom Te csak teszteltel, de saokan vannak akik viszont 24/7 igy rugatjak a gepet otthon, mert kell az FPS es kesz.Mivel mindenfele aramos szakmam van igy teljesen maskepp latom (tragedianak) azt amikor egy sima PC-hez 600Wattokat elfustolnek egyetlen VGA-ra csak azert mert kell a sok FPS.
Az en gepem 300Watt korul eszik monitorral egyutt amikor jatszok vele, es mar az amit termel hot megerzodik rendesen a szobaban amikor jatszom egy fel ora alatt is.
Es meg csak nem is elek otthon amikor nyaron 30C+ van 2 honapig garantaltan.Akarki akarmit mondd, soha a budos eletbe nem kellett volna eljussunk oda, hogy az epp aktualis csucs kartya 300W felett fogyasszon.
Amit nem lehet 300Wattbol kihozni azt majd a next gen kihozza 300Wattbol es kesz.
Aki meg-e felett tuningol az az O problemaja, ha neki megeri csinalja, nem sajnalom tole.Persze ilyenkor meg jonnek a megmondo emberek, hogy de sajnos most mar csak igy lehet szamitasi teljesitmenyt novelni ha ontjuk a cuccba az aramot, mashogy nem lehet etetni azt a sok millio tranzisztort.
Jo ellen pelda erre az 5xxx szeria, raklap fosh pedig nincs sajnalva tole az aram.
-
Devid_81
félisten
válasz
hahakocka
üzenetére
Itt 10 emberbol sztem legalabb 4 vallalkozo.
Minden elb@szott dologhoz is ertenek
Csak, hogy mondjak peldat:
Facebookon keresnek egy villanyszerelot varoson belul (kb 200k ember lakik itt ahol mi is) egy villanykapcsolo cserere, egy delutan alatt legalabb 25-30 ajanlatot kapnek ra es ebbol 15 azonnal meg most tudna is jonni. -
Devid_81
félisten
En ebbol az egeszbol annyit latok, hogy krealltak egy raklap sz@r szabvanyu uj kabelt es most megprobaljak megtanitani a neppel, hogy azt ami eleve sz@r hogy lehet nagyjabol mukodesre birni, hogy kevesbe sz@r legyen.
Majd most megtanulunk kabelt hajlitani, megtanulunk csatlakozot es a hozza tartozo aljzatot osszecsatlakoztatni stb.Angliaban erre rengeteg pelda van, itt nagyon sok minden eleve elvan sz@rva de vannak szuper szakik akik arra szakosodtak, hogy az elb@szott dolgokbol kevesbe elb@szott dolgot csinaljanak.
Ahelyett, hogy nullarol felepitve jo lenne a cucc es hasznalhato ugy ahogy elkeszul. -
Devid_81
félisten
válasz
DudeHUN
üzenetére
Ezt igy villanyszerelokent azonnal megmondom, hogy 20A-hez 2.5mm kabel kell, nahmarmost 12x2.5mm vezetek igen vadul nezne ki a csatlakozon

Arrol nem beszelve, hogy a sodrott vezetekbol 12db nem egy egyszeru hadmuvelet hajtogatni ide oda.
Es az egy dolog hogy a vezetek 2.5mm de ahhoz a erintekzonek is tudnia kell a 20A+ kulonben kiolvad a helyerol.
Ha mar ennyi vezeteken at van etetve az a VGA akkor egyenletesen kellene elosztani a terhelest.
Ezek annyira alap dolgok hogy szvsz altalanos iskolabol kiesve is sokan tudjak.
Ehhez kepest valaki ezt nem tudja de VGA PCB-t tervez.
Es mar nem is az elso eset, a 4090 ott volt rossz peldanak de meg mindig itt vagyunk
-
Devid_81
félisten
-
Devid_81
félisten
RTX 4090 liquid cooled with 12,000 BTU air conditioner, RTX 5090 up next — GPU runs at 20C
Hatha lesz kulon cable mod a csatlakozo hutesere, hogy ne olvadjon

-
Devid_81
félisten
válasz
Kajoszbobber
üzenetére
Nem lesz kanaan, AMD-nek is kell penzt csinalni a VGA-n, meg ha nem is tud akkorat szakitani mint az NV, de akkor is kell nekik is a penz, szoval nem lesz ingyen VGA
-
Devid_81
félisten
válasz
DudeHUN
üzenetére
Nagyon meglepodnek ha $500 lenne, inkabb $600-at lonek be neki es max kellemeset csalodunk innen.
Hozzateszem ha valoban 4080/S szinten van raszterben es legalabb 4070Ti/S RT-ben akkor a $750-es 5070Ti ellen nyero lehetne $600-ert is boven.Szerk valosagban inkabb ugy tudom elkepzelni, hogy 4070TiS raszter es 4070S RT szintet fog csak tudni kb $599-ert.
-
Devid_81
félisten
Orulok, hogy nincs mar penzem Beta teszterkedni senkinek sem

-
Devid_81
félisten
AMD-t is ekezik rendesen.
Zen5-rol talalj toluk a 9800X3D-t kiveve pozitivat.
Vagy hallgasd meg a legutobbi podcast videoban az RDNA4-rol mint mondanak stb.Nem hinnem, hogy barmilyen utalat lenne naluk, mar megmondtak egy parszor, hogy vannak hardware releasek amirol egyszeruen nem lehet jot mondani mert nem jo es kesz.
Az RTX 5080 pont beleesik ebbe a kategoriaba.
Biztosan vannak hibak a tesztelesben es ha kell tobbszor tesztelnek mindent is, mig masok meg pont leszarjak, hogy mit kernek toluk az emberek. -
Devid_81
félisten
Mar par db az apron is fent volt
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Szoval valakinek sikerult
RTX 5070-bol volt meg a budos koszos sartenger Angliaban is nehany.
A Scan.co.uk-nal pl checkout-nal hozzaadott random szamot az osszeghez a "rendszer", OCUK csak siman felszorozta az arakat 1.25x -el de igy is elvittek mindent.USA-ban is volt keszlet dogivel, Gamers Nexus szerint

GN videoja az siman viszi a palmatEzek utan mar csak az AMD-t kell megvarni, hogy azok hogy neznek hulyenek mindenkit
-
Devid_81
félisten
válasz
-=RelakS=-
üzenetére
OCUK oldal beallt mint a aso a g@neba

-
Devid_81
félisten
Amikor mar Japanban is kaotikus a helyzet egy VGA-ert az mar odacsap

Pedig Ok altalaban jol nevelt turelmesebb nepnek neznek ki.
USAban sztem bandahaboruk lesznek a hirekben
-
Devid_81
félisten
Zen5 rajt is ilyet okozott, rogton feljebb ment a Zen4 ara, a 7800X3D a mai napig £110-al dragabb mint tavaly nyar vegeig volt Amazonon.
Most mindenki az RTX 4xxx-eket hajtja mert latjak, hogy az 5xxx ratyi lett, igy inkabb megveszik, mert rajottek, hogy kar varni.
A kiskerek annyit latnak, hogy ejj nagyon viszik, szorozzuk fel az arakat gyorsan.
Szvsz kb megint nyarig kell varni, hogy rendezodjenek az arak. -
Devid_81
félisten
Nem biztos, hogy konteo, tovabbra is mondom, ez egy tippelos topik, szoval barmi lehet

Az AMD az elmult par generacioban 2x nem indult felso kategoriaban amikor az Nv meg hirtelen szabad kezet kapott a csucs kartya arazasban "konkurencia hianyaban".
Majd amikor meg volt az AMD-nek valasza akkor hirtelen milyen boldogan beallt a sorba es odarakta a mar emelkedett arak melle a sajat termeket.Eltudom kepzelni, hogy ezek "nem veletlenek"
Majd az RDNA5/UDNA-nal nehogy hirtelen legyen az AMD-nek is $1999-ert VGA-ja... -
Devid_81
félisten
Ma volt meg vagy 2-3 B-Grade 4080/S az OCUK-nal, most estere mindet elvittek.
4090 is volt vagy 3 par napja, szinten B-Grade, mindegyik odalett szinte 1 nap alatt
A legfajobb amugy az RT teljesitmeny, ott a GDDR7+f@sza savszel es erre az RT sem lett jobb csak annyival amennyivel a raszter is kb.
Ezek utan mar csak a b@lf@cc AMD-t kell megvarni a nagy semmivel aztan hatradolni es nem venni semmit
Oda jutunk, hogy ha az Intel B770/780 jo lesz, meg akar 4070/S/5070 szintet is meguthet, majd nehogy az legyen az idei ev legjobb VGA-ja ha egyszer kijon. -
Devid_81
félisten
Ha az 7800XT utodjat gyartottak le eredetileg (4070 ellenfele raszterben) akkor a 4080/S koruli teljesitmeny nem az ordogtol valo felelem next gennel szvsz.
Ettol fuggetlenul nem hinnem, hogy meglesz nekik a 4080 teljesitmeny, avagy 5070Ti ellenfel lesz valoszinuleg abbol a 9070XT-bol, ergo AMD sem lepet nagyott.De ez meg mindig csak egy tippelos topik, szoval barmi lehet

Szerk: amilyen fing lett az 5080 amugy itt mar barmi is lehet am.
-
Devid_81
félisten
NVIDIA RTX 5080 is on average 8.3% faster than RTX 4080 SUPER according to first review
Ennek az a szerencseje, hogy legalabb nem dragabb mint a 4080S, mas pozitivat nem igen latok benne.

-
Devid_81
félisten
NVIDIA’s tight GeForce RTX 50 margins put pressure on board partners: ‘MSRP feels like charity’
Allitolag nagyon meredek haszonnal adja tovabb az NV a Blackwelleket, AIB partnereknek keves haszon marad, vagy inkabb semmi.
Ezenkivul ugy latszik kulon Press Build chipeket kuldtek ki review-kra sima kereskedelmi helyett.Meglepetes szagot erzek a levegoben
-
Devid_81
félisten
Az Nvidia slideok alapjan 4070 Ti+20% lesz legjobb esetben.
A TPU nyers szamok alapjan a 4070Ti tol +27%-ra van a sima 4080-as es +29% a 4080 Super.
Huhh nem tudom, en nem mernem betippelni elore, de sztem nem lesz meg az 5070Ti-nek a 4080 a mostani jatekokban, viszont biztos elhuz majd kesobb ahogy szokott az lenni.Az NV slideok alapjan 4090 vs 5090 33%-ra volt egymastol es az eleg jol bejott eddig.
-
Devid_81
félisten
Szerintem ennyi negative visszajelzest egyetlen eddigi generacio nem kapott az elmult 10+ evben, pedig a Turing se volt am semmi a Pascal utan.
En is csak annyit latok ebbol az egeszbol, hogy akinek megvolt X/Y mennyisegu penze 4xxx -re most ugyan azert a penzert picit tobbet kap majd 5xxx-bol, kivetel az 5090. -
Devid_81
félisten
Alleged GeForce RTX 5080 3DMark leak: 15% faster than RTX 4080 SUPER
Nah ezert nem volt pletyka az RTX 5080D-rol...a 4090 teljesitmeny meg OC-val is nehezen lesz meg az 5080-nak.
A legrosszabb talan az 5070 vs 4070S meccs lesz, tenyleg eleg nulla a next gen eddig.
-
Devid_81
félisten
Az 5090 is tud annyit...csak radgyujtja a hazat kozben

Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Hamarosan "kémkedhet" az NVIDIA a saját GPU-i után?
- Milyen egeret válasszak?
- Projektor topic
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Villanyszerelés
- Rogyásig pakolható a Cooler Master Cosmos szériás csúcsháza
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Robotporszívók
- iOS alkalmazások
- További aktív témák...
- ASUS RTX 5070 12GB GDDR7 PRIME OC - Új, 3 év garancia - Eladó!
- PowerColor RX 9060 XT 16GB GDDR6 Reaper - Új, Bontatlan, 3 év garancia - Eladó!
- Sapphire Pulse RX 6700 XT 12GB használt videókártya számlával és garanciával eladó!
- ASUS RTX 3070 Ti 8GB GDDR6X TUF GAMING OC Eladó!
- GAINWARD GeForce RTX 2060 SUPER GHOST
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 256GB Sierra Blue 1ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3743, 91% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! MSI B650 WIFI R7 7800X3D 32GB DDR5 1TB SSD RX 9070 XT 16GB Zalman Z1 PLUS GIGABYTE 750W
- Dell Latitude 5430 14" Touchscreen i5-1235U 16GB 512GB 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3293
- Apple iPhone 13 Pro 1TB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi