Hirdetés
- Milyen videókártyát?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Google Chromecast topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Sontir Fel
őstag
-
-
-
Ribi
nagyúr
válasz
Yodamest #47497 üzenetére
Lehet, hogy neked bevált, de sosem vennék 32-nél nagyobb dolgot monitornak.
És az emberek nagyrészének el sem fér. Nekem sem férne el.
Amúgy meg olyan dolgokat írsz elengedhetetlennek meg szükségesnek ami no comment kategória. Neked ezek jönnek be de nem ilyen formában kellene írni "szükségességükről", meg hogy mindenkinek is ezek kellenek meg létszükséglet...
Monitorom beállításait meg kb sosem változtatom, szóval 0 szükségem távirányítóra. -
-
KillerKollar
őstag
válasz
Yodamest #36981 üzenetére
20-30%-al? Jelenleg 140%-os teljesítményugrást pletykálnak, ezzel kapcsolatban én is erősen szeptikus vagyok, már ami a játékok alatti teljesítményt illeti nem a TFLOPS és egyéb számokkal való dobálózást, de 20-30%-nál a 3000-es sorozat is nagyobb ugrás volt, a 3090 kb 50%-al erősebb a 2080 Ti-nél. Az MSRP árak biztos, hogy nagyot fognak ugrani, a kérdés, hogy addigra/emiatt mert már az is magasabb el tudunk-e oda jutni, hogy a valós piaci árak is legalább az MSRP környékén lesznek-e vagy sem.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Yodamest #36981 üzenetére
Az a gond, hogy sok a valtozo tenyezo, nagyon nehez megmondani.
Az ellatas javulasa miatt csokkenhetnek az arak vagy a mining nem lesz rentabilis a proof of stake miatt, barmi lehet.Ott van meg a hasznalt piac, RTX 3000 szeriara valthatsz olcsobban talan ha kijon az ujabb szeria.
En ugy voltam vele, hogy oke kiadok tobbet a kartyaert (bar anno a strix gtx 1080-emet 600 euroert vettem ami 4 evig kiszolgalt, viszont 2 evvel a megjelenese utan ugyanugy 600 euro volt meg), viszont azt MSRP-n teszem.
Szerencsere volt lehetosegem lecsapni egy FE 3080Ti-re, persze 1200 euro az sok love, viszont nem scalper 1500-2000 euro.Ha esetleg lesz valtas 4000 szeriara, akkor ugyanugy FE lesz, mert nem hiszem hogy addig javulni fog a helyzet.
Most a Ti-t 1600-1800 euroert el tudnam adni. De inkabb orulok, hogy msrp-n lett kartyam. -
Dyingsoul
veterán
válasz
Yodamest #36216 üzenetére
Az internet tele van vele és nem véletlen, hogy pár perc utána olvasás után nem lehet megérteni. Egy PH komment sajnos nem elég ahhoz, hogy megértsd, mint ahogy mondjuk egy lakáshitel felvétele előtt is tájékozódik az ember a lehetőségekről na meg hogy mi mit jelent. Erre időt kell szánni, ha érdekel de ez nem a topik témája.
-
Dyingsoul
veterán
válasz
Yodamest #36214 üzenetére
"Szerintem hamarabb meghal egy kártya 7/24 használat mellett, mintsem kitermelje azt az 1-2 milliós vételárát, de lehet rosszul gondolom."
Nagyon alábecsülöd a kártyákat.
Egyrészt a bányászat során alul vannak feszelve, hogy optimálisabb fogyasztás/teljesítmény mutatóval tudjanak menni 7/24. Másrészt totál máshogy vannak üzemeltetve is. Sokkal jobb körülmények között dolgoznak az igazi nagy bányákban, mint otthon a gépedben. Nyitott térben, klíma alatt. Ne azt az elképzelésd vedd alapul, hogy otthon Pistike 6 kártyával csákányol. Mert amúgy sem miattuk alakult ki a jelenlegi helyzet, persze kicsiben ők is hozzátesznek de sokkal több kártya van a nagyobb bányákban (ahol eleve mind az anyagi mind a kapcsolati tőke nagyobb), mint összesen a kicsikben."egy környezet károsító, szintetikus, megfoghatatlan vírus ez az egész bányászat cécó... Semmi értelme az egésznek".
Ugyanígy megfoghatatlan a tiktok, a youtube, a twitch, a gaming meg az egész internet. Az, hogy te nem látod értelmét csak amiatt van, mert nem ismered a technológiát, nem tudod mire való és miért nő az árfolyama folyamatosan mióta kitalálták.
Ahogy most te kampányolsz ellene, ugyanúgy az afrikai bushman törzs kampányolhatna az 50'-os TV-d ellen amin Netflixet nézel, mert hát te is okozója vagy a globális felmelegedésnek azzal, hogy szórakozásból x Kwh-t fogyasztasz és csak bambulsz magad elé, nincs semmi haszna. -
Locutus
veterán
válasz
Yodamest #33178 üzenetére
Bizony, itt is egy szavazat a big fcking gaming displayek mellett
55" OLED van most, semmi pénzért nem mennék már kisebbre. Néhány játékban jól jön a 120Hz, FHD-ban tudja, másokban meg simán 4K60-ban játszok. Nekem bútoron van a TV, és van egy kis üvegasztalom kb 1 méterre, amin a billentyűzet egér, stb. Szóval kb 1,2 méterre ülök. Talán jövőre majd lecserélem egy újabb 55-65 OLED-re, ami már 4K-ban is tudja a 120Hz-et meg a Gsyncet, aztán akkor all-in. -
MZsoltee
veterán
válasz
Yodamest #32301 üzenetére
Mi értelme lenne a 800-900 fps-nek? Ki fizetne érte? Ha nem fizetnek akkor miért fejlesztenék?
A kérdés az inkább, hogy mi az a grafikai megoldás amit a játékok készítésénél még nem használnak, de lényegi (szemmel látható, amiért az emberek fizetnek is) javulást lehetne vele elérni. Na ha ez megvan, akkor kiderül, hogy mi kell hozzá és akkor az RTX 3090 is valszeg kevés lesz hozzá akár 1080p-ben is, akkor lehet fejleszteni a vga-t megint és a CPU-kat is.
De addig jó, amíg ez nincs így relatíve olcsón lehet játszani. Nekem még a ray tracing sem kell, megvagyok nélküle. -
Peat;)
veterán
válasz
Yodamest #32295 üzenetére
Hát xbox-ból lesz gyengített változat, ott 1440p vagy mit akarnak 60fps mellett. Az az igazság hogy 4k alatt nem nagyon kell aggódni a pc játékosoknak, ha lesz egy 3060as az bőven elég lesz évekig annak aki nem e sportoló, nincs speciálisabb igénye. A kis xbox miatt lesz egy gyengébb hardware optimalizáció minden multiplatform cím esetében és sokan maradnak is kisebb felbontáson szerintem.
-
niof
veterán
-
MZsoltee
veterán
válasz
Yodamest #32295 üzenetére
Ezt mond a felhasználóknak is!
Nézz meg pl egy steam reportot. A játékosoknak nem egész 12%-a birtokol FHD-nál nagyobb felbontású megjelenítőt. Kétlem, hogy mindenki szaladni fog 4k-s megjelenítőt és RTX 3080-at venni.
Bele kell húzni a programozóknak és keményen többszálú játékokat írni. -
Yutani
nagyúr
válasz
Yodamest #32165 üzenetére
Veheted készpénznek, hogy a dupla memória mennyiségnek meg fogja kérni az Nvidia az árát. És mindegy, hogy a Navi21 mennyire lesz gyors (kicsit lassabb lesz a 3080-nál), mennyi memória lesz rajta (max 16GB) és mennyire lesz olcsóbb (sokkal biztos nem), a vásárlók nagy többsége akkor is RTX-et fog venni.
-
Chalez
őstag
válasz
Yodamest #32123 üzenetére
Én pl 34" 144Hz 2560x1080-on vagyok, és inkább a fluidabb játékmenetet szeretem. Egy 2080 amivel rendelkezem, remélem elég lesz egy ideig 60 fölötti ultrára +RT
Főleg a CP2077 amit nyomatni akarok vele, aztán utána felőlem be is zárhatjuk a boltot, áttérek a bélyeg gyűjtésre
-
Peace
nagyúr
válasz
Yodamest #31890 üzenetére
Passzolok. NV RTX 2.0-nál tart, van két év előnyük, DLSS 2.0 (lassan 2.1, ha jól olvastam). Ha AMD előrukkol valami zseniálissal most, amit még ráadásul tovább is tud fejleszteni 2-3 év alatt és baráti áron kínálja, akkor nem zárkózom el az elől, hogy ismét AMD-m legyen. HD7870-est nagyon szerettem például.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Yodamest #31867 üzenetére
Ebben a scenarioban rengeteg a HA.
En inkabb maradok a foldon es alkalmazkodok az akkori, valos helyzethet.Mar az visszatarto tenyezo, hogy tobb mint 1 honappal kesobb jelentik be es utana kitudja mikor kapunk kartyat, mikor lesznek normalis custom verziok.
Az AMD nem eppen a launchok es a custom valasztek mestere.Ha az Nvidia annyira ketsegbe esne, eleg nekik 50 dollart vagni es gond megoldva.
Ez inkabb hiheto teljesitmenyszint, meg ha pletyka is. -
devast
addikt
válasz
Yodamest #31854 üzenetére
Tudtommal nincs olyan kártya/chip a piacon jelenleg, amiből van 8 és 16gb-os verzió is. Így almát hasonlítasz a körtével, ilyen idióta tesztet meg se érdemes nézni. Ha majd esetleg befutnak a 16gb-os 3070-ek meg a 20gb-os 3080-ak, akkor lehet tesztelni értelmesen, hogy ténylegesen mennyit számít. Addig csak találgatás az egész.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Yodamest #31852 üzenetére
A Radeon VII rajtkor atlag 5-10%-al volt lemaradva a 2080-tol ugyanannyiert, mikozben 16GB vrammal volt szerelve.
De van tobb pelda, ahol a tobb rammal szerelt AMD kartyak nem gyorsabbak mint az Nvidia tarsai. Nem mentek vele semmire.En meg az eddigi tapasztalatok alapjan ugy latom, hogy az arak felfele fognak menni, nem lefele, barmit hozzon az AMD.
Eleve hiaba lesz bejelentes, AMD AIB kartyak lehet nem is lesznek iden.Azt az 50-100 euros bukot meg nyugi, kibirom, de a FE kartyak (foleg ha limitalt lesz az elejen) jol tartottak az arukat mindig.
-
Locutus
veterán
válasz
Yodamest #31854 üzenetére
Tuti nem adnák ki a 3080-at 10GB-vel, ha az nem lenne elég 4K-ra.
Nyilván itt az arany középút, ami még belefér a kategória árába, fogyasztásába, és 4K-ban is jó még. Ahova a 10GB nem elég 4K-ban, oda gondolom a 3080 teljesítménye sem lesz elég, pl 60 fps tartásához.
Az AMD meg teljesen kizárt, hogy erre lapot tudjon húzni érdemben. Legjobb esetben is csak alulról fogják szagolgatni a 3080-at, akkor meg minek raknának rá 16GB-ot. -
oriic
HÁZIGAZDA
válasz
Yodamest #31200 üzenetére
3DMark Fire Strike Performance: 31919 (+25% 2080Ti, +43% 2080S )
3DMark Fire Strike Extreme: 20101 (+24% 2080Ti, +45% 2080S )
3DMark Fire Strike Ultra: 11049 (+36% 2080Ti, +64% 2080S )
3DMark Fire Strike Time Spy: 17428 (+28% 2080Ti, +49% 2080S )
3DMark Fire Strike Time Spy Extreme: 8548 (+38% 2080Ti, +59% 2080S )
3DMark Fire Strike Port Royal: 11455 (+45% 2080Ti, +64% 2080S )Játékoknál a Super-hez van hasonlítva.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Yodamest #31212 üzenetére
Ez nem attól függ. Az NV nem állított hamisat, csak gondosan kiválasztották azokat az alkalmazásokat, ahol az Ampere dizájnja sokszor be tudja fogni a compute blokkokon belüli második feldolgozótömböt. De nem csak ilyen játékok vannak, hanem létezik másik véglet is, ahol ritkán foghatók be ezek az erőforrások, és akkor az előrelépés a közelében nem lesz a 2x-nek, akár az is előfordulhat, hogy csupán +10-15% lesz belőle. Ezért nem érdemes ennél az architektúránál végletekről beszélni, mert a teljesítmény fluktuációja egészen nagy lehet. A tipikus előrelépést kell nézni, amikor sok játékot átnéznek, és ugyan lehet köztük olyan, ahol mondjuk némelyikben jön +70%, másban csak +30%, de nagy átlagban azért a +40-60% jönni fog.
-
-
Alwares
aktív tag
válasz
Yodamest #31179 üzenetére
Nem tudom ugyanazt nézzük, de a 30-as szériából szerintem mindegyik kártya olyan ronda hogy gondolkozom azon hogy majd lefedem a gépház üveges oldalát hogy ezeket a szörnyetegeket ne lássam
(természtesen nem lesz sokáig nézve egyik se, mert amint lehet rakok rájuk vizet)
A Giga Eagle még a letisztultabbak között van. -
Dyingsoul
veterán
válasz
Yodamest #31054 üzenetére
Nem. Azt jelenti, hogy "buktál" 50k-t. Pontosabban azért fizettél 50k-t, hogy x ideig játszhass az adott kártyával. A másik +50k felárat egy konkrét kártyához képest akkor is kifizeted, ha nem veszel előtte semmit, nem gondolod?
De ha drágállja valaki akkor eleve nem is érdemes a drágábbik kártyában gondolkozni.
Én is (#31050) Peace véleményét osztom. +150$-t a dupla VRAM simán megérne. Nekem. Másnak meg lehet, hogy nem de nem ugyanarra használjuk ezeket a kártyákat, ez itt a lényeg, hogy mindenki igénye le legyen fedve egy idő után. -
válasz
Yodamest #31016 üzenetére
Mivel ismertek arak pl nalam svedben, Zotac Trinity 7825 korona ez napi arfolyamon 271900 forint, az afa itt is magas 25% tehat elvben erre 2% jon ra, es otthon alacsonyabb arak szoktak lenni, na nem nyito arnal mert ott el szokott gurulni a gyogyszer, itt meg nem.
Tehat ez az ar 271900+2% egyebkent ennyibe kerul svedben az FE fillerre. -
MPowerPH
félisten
válasz
Yodamest #31023 üzenetére
Mar miert tennek?
NV gyari hutessel sincs valszeg problema, mert ha lenne, ki sem adtak volna. Annyi van, hogy lehetseges, aki leghutessel szenved, az az OC -t hanyagolni fogja.
Ez egy netto butasag, amit irtal.Egyedul akkor lesz gond, ha lesz olyan gyarto, aki kiadja blower hutessel a kartyat.
-
warcat
veterán
válasz
Yodamest #31016 üzenetére
Nvidia esetében:
700 az amcsi nettó ár, jellemezően ilyen 8 % körüli adókat fizetnek, a számlájuk ~756 usd környékén végződik.Ebből a nettó árból csinálnak nálunk már ÁFÁval (VAT) terheltet, úgy, hogy az Nvidia zsebében az utolsó fillér is bennemaradjon(dollárban számolva). Az 1.2-es árfolyamkülönbség szerencsére lenyeli ennek a nagyját.
Az utolsó fillér jól látszik azon,hogy a német aloldalon 699€ a 3080 FE, míg EU többi részében,ahol magasabb a VAT kapásból drágább (osztrákoknál 719€ ahogy láttuk korábban,szerintem spanyoloknál is annyi).
Ha hozzánk szállítanának, akkor véleményem szerint még ránkterhelnék a kb +5-7% adókülönbséget.
A legalapabb modellek 270e forintos ára megalapozott normális árukészlet esetén . -
Yodamest
veterán
válasz
Yodamest #31014 üzenetére
bár lehet én számolok rosszl valamit, a 700$ msrp-t nálunk hogyan kell érteni? gondolom 1:1-ben euróban szóval benyaltuk, mert úgy + 27% akkor az alap ref ár is 310K körülre jön ki, akkor így nézve reális az asus 350K-s ára sajnos.... így nagyon magas most, hogy 360 felett van a juró.... örülök, ha 3 kiló alatt kapok majd 3070-et még a végén...
-
Peace
nagyúr
válasz
Yodamest #31001 üzenetére
Kicsit félek tőle, mert szeretem, ha csendes a gép. 3 venti van a Cooler Master CM 690 II Advanced házban, de mind leszabályozva 5V-ra, hogy alig legyen hangja. Ráadásul a 1060-as is le van korlátozva 60%-os venti fordulatszámra. Elég kellemesen meleg szokott lenni a gépház teteje játék alatt. Azért lenne sokkal szimpatikusabb a 3070, mert tuti halkabb és hűvösebb...
-
carl18
addikt
válasz
Yodamest #30847 üzenetére
"tegyük fel egy 70-es kártya erősebb legyen, mint egy 80-as"
Nem lesz erősebb csak több lesz a Vram , biztosan jön a super verzió bővitett memóriával. A cégek üzletpolitikája profit órientált, még a hülye is tudja ehhez a teljesitmény szinthez kevés a 8-10 giga, főleg hogy 2 évig ebből kell most gazdálkodni.
Ha a konkurencia azonos áron többet adna (16gb például) akkor az+ Túl nagy az átmenet is a 24 gigás X90 és a 10 gigás X80-as között.
Az X70 és X90 között meg 3X a szorzó 8 vs 24 giga.(#30880) Zoltn
Ez Anime, kettö között mi az átmenet? Baj ha valaki rajongó?
Amit akartam avatarnak éppen foglalt volt, igy akartam valamit egyedit.Dragon ballosat akartam, de nagy részük foglalt volt.
Ranma egy nagyon vicces shounen anime, az öreg haposain égtem ki mindig! -
carl18
addikt
válasz
Yodamest #30842 üzenetére
Talán a TI/inkább Super lesz szerintem. Hát szerintem mindegyik széria kap egy bővitett memóriás ráncfelvarást.
A 192 Bit miatt valszeg biztosan csak 6 gigás lesz a RTX 3060, de ha jön egy Super X60 12 giga vramal az igen jó választás lehet.
RTX 3070 16 gigával kerülhet frissitésre, a RTX 3080 meg 20 giga update jön valszeg a Super elnevezéssel. + Még jöhet egy kis Performance update is.
Ezeket csak jövőre lépik meg mikor nyomást gyakorolnak rájuk, nyilván most itt van az olcsóbb 500 dolcsis X70. De A VRAM miatt majd többet is rákényszerülhetnek arra hogy a régi vásárlok cseréljenek.
Most azért lesz az új kártyákra kereslet, mert nem csak a touring tulajok váltanak ha nem a pascalosok is akik kihagytak egy generációt. -
Alogonomus
őstag
válasz
Yodamest #30508 üzenetére
"aki nem 4K-ban játszik és a jövőben sem tervezi, annak elég rámenni a 8GB kártyákra."
Azért már most is van játék, ami közel annyit eszik alacsony felbontáson is, és innen csak növekedni fognak az igények. Aki most vesz egy kártyát, az valószínűleg nem szeretne pár évig új kártyát venni.
-
KRoy19
őstag
-
warcat
veterán
válasz
Yodamest #30147 üzenetére
Nem találták fel a spanyolviaszt Nvidiánál, csak kisebbre lett méretezve és 2 'nagy' csatit összeolvasztották.
Jár a kártya mellé átalakító tartozékként (amelyik használja).Pár dolláros tétel lehet.Jelenleg amcsiknál legalábbis komoly probléma van a tápegységek készletezésével, hatalmas ön-tökönszúrás lett volna Nvidiának ezzel játszadozni
Na de a lényeg, nem kell új táp.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Nagyon odapakolhat a Snapdragon 8 Elite 2
- Milyen videókártyát?
- Arch Linux
- sh4d0w: Az Oracle hack
- Kuponkunyeráló
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- One UI 8-cal kapták rajta a Galaxy S25-öt
- Azonnali informatikai kérdések órája
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- Hp Prodesk 600 G5/G6 SFF/ i5 8-9-10 gen, i7-9700 vagy "félkonfig"/ Win11- Számla, garancia
- LG 65G4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- Beszámítás! Oculus Rift virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G 512/12GB Fekete / Újszerű állapotban / 12 hónap jótállással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest