Hirdetés
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Google Chromecast topic
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
-
PROHARDVER!
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
demmer123
őstag
válasz
Locutus #35382 üzenetére
Néztem teszteket Cyberpunk alatt mégis azt mondják rá hogy next gen játéknak mondható és a legszebb game az a mérvadó. 4k ultra grafika beállítás rtx mellett 30-40fps. 2k-ba boldogul 60fps-vel de sok helyen lezuhan 45-50-re is. Mindezt egy 3080 kártyával.
Azért egy ilyen kaliberű kártyánál az ember elvárja hogy szépen menjen ha már kiad érte nem kevés pénzt.
-
Devid_81
félisten
válasz
Locutus #34102 üzenetére
Paper launch johet barmikor barmibol, akar mar next gen-bol is johetne
Jensen kiall a konyhaban egy furdokoopenyben es annyit kerdez majd:
Lattatok az Ampere-t milyen jo es eros?
Nah ez attol is jobb!Es kesz vege, eladott belole papiron megint 1 millio darabot
Aztan majd 2.5 ev mulva hozza a futar a kartyadat -
Devid_81
félisten
válasz
Locutus #34074 üzenetére
Miert ne lehetne?
Miben kulonbozne a nem letezo 10GB-os kistesotol?
Paper launch abbol is siman lehetHa most a 10GB-osert orjongenek az emberek es tapsolnak (maguknak) hogy hozzajutottak egyhez 400.000-450.000Ft-ert (€1200) akkor innen is latszik, hogy birja a piac.
Siman belefer a 20GB-os akar $999-ert is, amit majd €1400-1500-ert is megvesznek egyesek mert atom jo deal -
válasz
Locutus #34052 üzenetére
Igen, az alapvető probléma az, amit az első mondatban írsz. Mindegyik eredményt magyarázhatja a vegyes limit is. Pl. ha van egy hatalmas robbanás valahol, vagy az F1-ben a mezőny végéről indulva tör előre a player, akkor lehet, hogy pl. egy kétperces tesztfutamban van 5-10-20 sec, amikor a CPU kevés, a többiben meg a GPU. Máris kisebb lesz a 3080 előnye abban a tesztben WQHD-ben, mint 4K-ban.
-
válasz
Locutus #33886 üzenetére
Lehet, mondjuk, ha egy év múlva lenne egy refresh az teljesen oké, csak akkor meg nem pletykálnának most erről... no de majd kiderül, én úgysem vagyok érintett, csak érdekes.
A konzoloknál sem hittem el hogy lesz Series S, mert értelmetlennek tartottam. Oszt mégis lett...
-
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Locutus #33212 üzenetére
A hátsó memóriák hűtéséhez ennyi nem elég. Kellene borda rájuk. Annyira kicsi a rés a backplate és a NYÁK között, hogy azok keresztül nem sok levegő fog áramlani, pár héten belül a por is el fogja tömíteni, mert a kártya hátoldala nem teljesen sima.
De alapvetően a Micron nem teszi szükségessé a hűtést a memóriákra, ezért is 120°C a GDDR6X meglassulási küszöbe. A mostani GeForce-okon 105°C-ot érnek el a memóriák, tehát bőven a meglassulási küszöb alatt vannak. A lekapcsolási küszöbb 135°C, annak a közelében sincsenek még.
-
Peace
nagyúr
válasz
Locutus #33187 üzenetére
Én is akkor kezdtem átállni, mikor megvettem a PS4 Pro-t. Azóta meg PC-n is mindent azzal a kanapéról. Imádom!
Szerencsére Mechanicus-hoz meg D: OS2-höz és egyre több mindenhez jön már a teljes controller support. Besírnék, ha vissza kéne ülnöm a 24-es monitor elé kattintgatni.
-
Busterftw
nagyúr
válasz
Locutus #33190 üzenetére
Itt inkabb az a kerdes, hogy ez a setup milyen ulesformat enged meg?
Milyen a testtartas? A kep alapjan itt kb elore kell gornyedni, elore tartott karokkal, az alkarnak nincs hol pihennie, ha csak nem a foldon terdelsz az asztal elott? (a dohanyzo asztal meretebol itelve)Engem inkabb ez zavarna, nyilvan hatradolve egy kontrollerrel ez nem gond.
-
Yodamest
veterán
válasz
Locutus #33190 üzenetére
Ja meg a képen is ott vannak a távirányítók, azt még említsük meg a TV-k javára, hogy baromi kényelmes az, hogy nem a monitor alját kell nyomkodni kimenetek közti váltás vagy bármilyen konfigurlás miatt. Csak fogom a távirányítót és arról mindent tudok kezelni, nem is értem egyébként monitoroknál még a prémium kategóriánál is miért ragadtak ennyire le ott, hogy fizikailag kell baxtatnod a megjelenítőt, miért nem tudnak melléjük is távirányítót adni, mint a TV-k mellé, annyival kényelmesebb így... én már soha nem vennék monitort.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Locutus #33025 üzenetére
Azért nem 20 GB-os a 3080, mert egyszerűen nincs annyi memória, hogy kiadjanak egy 20 GB-os verziót. A GDDR6X-et a Micron nagyon tartaléklángon gyártja, és a 20 GB-os modellhez 20 memória kell, míg a 10 GB-oshoz elég 10 darab is. Vagyis, ha 10 GB-tal adják ki a terméket, akkor kétszer több 3080 VGA szállítható a boltok felé. Ennyi a helyzet. Mivel kell a mennyiség, így a 20 GB kizárt, ahhoz sokkal több memóriát kellene jelenleg gyártania a Micronnak.
A gyártók adhatnak egyébként ki 20 GB-os modellt, de megvan nekik mondva, hogy több memóriát ettől nem kapnak, vagyis aki hoz 20 GB-os 3080-at, az bevállalja, hogy kevesebb 3080-at szállít a partnereknek.
Ezeknek nincs köze se a Navihoz, se ahhoz, hogy kell-e 10 GB-nál több VRAM. Egyszerűen, ha kell is, akkor sem tudnak most több memóriát gyártatni.
-
-
-
Yodamest
veterán
válasz
Locutus #29540 üzenetére
Hát minden attól függ, mit tudnak, nem hiszem, hogy megint eljátssza az nvidia ezt az alálövünk aztán kiadunk egy super sorozatot hisztériát. Ha kellően erős lesz a 3070 is, akkor nekem marad az, 4K-ba kell azért a kraft. (ramot tehettek volna arra is 10GB-ot, mert hiába erős a kártya betelik a VRAM)
-
válasz
Locutus #29536 üzenetére
Látom már mindenki készen van, első komment
Ne használja a északi sarkon mert elolvadAlapvetően azt nézem hogy ezek valami durva bordág amik a legnagyobb tuning darabokon voltak eddig... _Kérdem én hol vannak azok a fika gépek aki az AMD kártyákat fikáztak hogy 7nm és kazán.....
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Locutus #26579 üzenetére
Csinálhatsz valódi szintlépést is. Vannak ilyen játékok. Ezekből a legacy API már ki is van véve. Például az RDR 2. A probléma itt abból ered, hogy nagyon sok, igen régi tervezésű architektúrának ez nem fekszik, még a Pascal is maga alatt teljesít rendesen, pedig nem olyan régi ez a dizájn. Szóval nehéz az ilyen döntéseket meghozni, mert effektíve Turingra, GCN-re és RDNA-ra korlátozott a hatékony programfuttatást.
(#26580) b. : Resident Evil motorja elég sokban különbözik legacy és explicit API-val. Főleg a harmadik részé, ami a második rész memóriamenedzsmentjéről átállt a D3D12MA-ra. Ezt egészítették ki defragmentálással. Emiatt abban mindenképpen előnyösebb már az RE3 DX12 módja, hogy ugyanolyan kapacitású VRAM-nál jobb minőségű textúrákat tud biztosítani, mert ugye magából a defragmentálásból eredően időnként eltünteti a memóriatöredezettséget, amire DX11 alatt nincs gyógyír. A Radeon pedig azért tud közel lenni a DX11-hez, mert maga a memóriamenedzsment, amit a játék használ egy az egyben az a kód, amit az AMD biztosít a D3D12MA-ban. Nulla optimalizálás van benne GeForce-ra, mert az AMD csak a saját hardvereivel foglalkozik. Viszont az RE3 fejlesztői mondták az AMD-s briefingen, hogy maga a megkapott kód elég jól működik GeForce-on is, ha optimalizálnának rajta lehet, hogy lenne benne +5%, de nagyon sok munkával járna. Az NVIDIA viszont ezt a munkát vállalhatná, mert maga a D3D12MA nyílt forráskódú. Az Intel például ír bele optimalizálásokat a saját hardvereire, amiket az AMD be is szokott olvasztani a fő branchbe.
Viszont a D3D12MA defragmentálásból származó előnye mindegyik hardveren jelen van. Egyszerűen több a beállítottal megegyező vagy beállítotthoz közeli minőségű textúra fér általa a VRAM-ba. Jóval kevesebbszer fog előfordulni az a helyzet, hogy hiába választod ki mondjuk a magas textúrarészletességet, a memória kapacitásából eredően már csak a low részletesség fér bele az egyes textúráknál. Nincs több hely. A D3D12MA, viszont nagyon hatékonyan tud helyet felszabadítani, anélkül, hogy akadások lennének a játékmenetben. Ez DX11 alatt, pusztán az API működéséből eredően nem lehetséges. -
válasz
Locutus #26579 üzenetére
nagyon sok esetben nincs meg semmi féle előrelépés az új architektekkel sem dx 12 alatt és grafikai különbség sincs..pl az új resident : RX 5700 [link] 2080 Ti [link]
radeonnál is kb annyi , hogy nekik a dx 11 kevésbé fekszik ezért dx 12/ Vulkan ban hoznak jobb FPS-t
De ez nem az API hibája szerintem, lehetőségek lennének benne, azok a játékok amik erre rágyúrnak tudnak profitálni belőle, pl Battlefield vagy Tomb raider. -
Dyingsoul
veterán
válasz
Locutus #26574 üzenetére
Én is egyedül a hülye VR miatt fejlesztem ezt a mocsok pénznyelőt. HL Alyx-et végigvittem és az a 15 óra szórakozás azt mondom minden pénzt megér. Persze én régi motoros vagyok a HL univerzumban de van sok más érdekes VR játék amibe szívesen ölöm az órák százait.
Ha a VR nem lenne már rég konzolon csapatnám mert a 1080 Ti is tud kevés lenni, hohó de még mennyire kevés!
De nem tetszik a piaci irány, ez a raytracing számomra tök felesleges dolog. Havernál láttam, nem esett le az állam tőle... Ő átjött megmutattam egy-két VR címet, egy héten belül rendelte a VR szettjét... de már több embert is megfertőztem vele, rádumálni viszont senkit nem kellett, én csak engedtem, hogy kipróbálják nálam.
És akkor csodálkoznak az emberek, hogy rosszullét lehetséges mikor a technika bőven nem tart ott, hogy teljesen immerzív legyen az élmény. Nagyobb látószög, nagyobb felbontás, nagyobb képkocka szám kellene és mindjárt kevesebb rosszullét lenne. Csak hát ez mind-mind raszter teljesítmény. Én ezért haragszom a piacra, mert sokkal előrébbmutató technológia kerül a háttérbe és ezt a hülye ray tracinget nyomatják.Tudom, mindenkinek más a fontos de ez most kikívánkozott belőlem... El tudom, fogadni, hogy másnak a Ray tracing a fontos. Egyedül csak az bosszant, hogy ezt az NV olyan ügyesen nyomta le a piac torkán, hogy az valami félelmetes.
A válság előtt én már félretettem a pénzecském (ami persze most még kevesebbet ér, köszi tudjátokkiknek) a következő Ti kártyára, most viszont más dolgok fontosabbak lettek és kicsit átértékeltem a helyzetet. Lehet már a VR sem ér annyit számomra, hogy rávegyen egy több százezres kiadásra, pláne ha HMD-t is meg picit a rendszert is upgradelni szeretném akkor már a milliót karcolnám... alulról...
Azt hiszem kb így lesz egy konzolt életében nem birtokló, kivénhedt, vaskalapos PC Gamerből konzolos...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Locutus #26574 üzenetére
Van sebességnövekedés, csak olyan architektúrát kell alá raknod, amivel működnek az explicit API-k. Az nem baj, hogy neked jó DX11-ben, de az baj, hogy általánosítasz abból, hogy egy csomó funkciót emuláló architektúránál nincs sebességnövekedésed explicit API-val. Pont, hogy a GPU-d által használt architektúra akadályozza meg ezt, és nem az API-kkal van a gond, mert Turing, GCN és RDNA architektúrával jönnek már az extra fps-ek.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Locutus #25368 üzenetére
Nagyjából 15 éve ugyanúgy tesztelünk. A fő cél, hogy mindig a lehető legrövidebb idő alatt álljunk át az új API-kra. Ez történt a DX10-nél, a DX11-nél, és ez történik a DX12/Vulkan API-nál. Persze a DX11-nél is volt belőle cirkusz, hogy mert a DX9, de ha megnézed, akkor nem a DX9 nyerte a versenyfutást, hanem a DX10/11. Ugyanez történik ma is. Jelen pillanatban minden érkező AAA játék kap támogatást explicit API-ra. Van olyan, amelyik csak arra, tehát alapvetően ezt a 15 éves gyakorlatot jónak tartjuk, mert a lehető leghamarabb megmutatjuk az embereknek, hogy mire jó az új generációra tervezett hardver, az új generációs API-k alatt.
Mindemellett az implementáció természetesen számít, ahogy számított a DX11 alatt, úgy a DX12/Vulkan esetében is vannak olyan helyzetek, ahol az adott gyártó szoftveres támogatása előnyt vagy hátrányt jelenthet. Na most ez egy olyan dolog, aminél a gyártónál kell reklamálni. Van még tartalék a meghajtókban, hiszen látható, hogy mennyit gyorsultak a GeForce-ok a Strange Brigade alatt, illetve a World War Z esetében is a kezdeti meghajtókhoz viszonyítva. Annak a fejlesztés menete az oka, hogy ezt a teljesítményt csak hónapos késésekkel tudják kihozni, de ugye nem mi írjuk a meghajtókat, tehát a részünkről maximum azt tudjuk tenni, hogy szépen frissítjük a programokat, illetve drivereket. Az AMD valóban kevesebbet gyorsul egy adott játékban a kezdeti meghajtókhoz viszonyítva, de ahogy írtam korábban nekik kb. négy évvel több munkájuk van a PAL implementációban, és arra helyeznek ICD-ket az egyes API-kra. Sokkal költséghatékonyabb és sokkal egyszerűbb fejlesztési modell, csak ez nem magától alakult ki, hanem abban a négy évben csinálták meg, amíg az Intel és az NV explicit API hiányában nem tudott ilyeneket csinálni. Viszont az NVIDIA tényleg fókuszál a problémára. Nem magyarázkodnak, hanem csendben fejlesztik a DX12/Vulkan drivert, és az egyes játékok megjelenése után 1-4 hónappal el is érik az optimális teljesítményt. Emiatt is frissítjük folyamatosan a játékok verzióit, hogy ezekkel a késői fejlesztésekkel is lehessen kalkulálni, többet viszont nem tudunk csinálni.
Elárulom, hogy ami nincs benne a tesztben, az a Battlefield 5. Az speciel rohadtul fekszik az AMD-nek, főleg a Navinak, hiszen a Frostbite új verziója nagyon szereti az egy lane-re vetített magas teljesítményű hardvereket, de egyrészt itt probléma van az Originnel, ahogy írtam, másrészt az efféle übershaderek azért nem tipikusak a mai játékokban. Kb. az új Frostbite, ami már az optimalizálás szintjén is sokat épít a találtai ablakra, de más semmi. Az kétségtelen tény, hogy ez egy nagyon jó optimalizálási stratégia, de nem egyszerű kivitelezni, és a hardverre vonatkozóan is nagyon speciális igényei vannak. Emellett az új Frostbite-nak van egy olyan fura jellegzetessége, hogy Full HD-ben nagyon felértékeli azokat a hardvereket, amelyeknek magas a vertex fetch bemeneti rátája. A felbontás itt érthető, Full HD-ben ugye kevésbé korlátozó a memória-sávszélesség, így elképzelhető, hogy az újabb API-kon limit lesz az órajelenkénti áteresztőképesség a vertex fetch szempontjából, amiben ugye a Navi GPU cirka kétszer-négyszer jobb az összes többi GPU-hoz viszonyítva. És emiatt a Navi, a Battlefield 5-ben szabályosan kilő Full HD-ben, ráadásul annyira, hogy a 2080 Ti-t is veri, magasabb felbontáson a memsávszél erősebb limit lesz. Nyilván ez is egy adat, vagyis megmutatható, hogy az új Frostbite mennyire más, mint a többi motor, de végeredményben szerintem jobban járunk, hogy nincs benne a tesztben, ha már így alakult az Origin jellegzetessége miatt, mert nem lehet előre megjósolni, hogy a többi motor mennyire gyorsan követi le ezt az irányt. Lehet, hogy idén, lehet, hogy jövőre sem. Emiatt egy Battlefield 5 eredménysor láttán csak több lenne a kérdés, mint a válasz.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Locutus #25361 üzenetére
Mármint abból, hogy kik a hisztisek?
Nem felejtünk ki semmit a tesztekből. Amik nincsenek ott, azok szándékosan hiányoznak. Az indok persze lehet eltérő, de főleg az a gond, hogy bizonyos játékokból nincs DRM-től mentes verziónk, és a mai DRM-ek olyanok, hogy három vagy öt komponenscsere után 24-48 óráig nem érhető el a játék. Az Origin összes ilyen, de a Bethesda cuccai is, manapság sajnos ők sem adnak DRM-mentes hozzáférést. Ellenben az Ubisoftot régen mellőztük, de most van már külön press hozzáférésük korlátlan hardvercsere lehetőségével, és újra ott vannak a játékaik. Tehát alapvetően mi nyitottak vagyunk rá, csak olyan verzió kell, ami a munkát nem akadályozza. Ebből a szempontból szerintem az Ubisoft egy követendő példa, hiszen megértette a problémát, és tettek érte, hogy megoldják (a megoldás nem elegáns, de működik). Ugyanezt kellene csinálni az Originnél is, de ott még rátettek a dologra egy lapáttal, ugyanis bizonyos játékok már géphez vannak kötve, tehát hiába váltunk felhasználót, a gépet beazonosítja, majd a másik fiókban lévő játékot is tiltja 24 órára. Ezeket a játékokat nem kifelejtjük a tesztből, hanem konkrétan kihagyjuk.
-
-
Spirit
őstag
válasz
Locutus #21943 üzenetére
Neem, dehogy. Csak sok kártyával tettem már próbát és az MSI ventillátorai hamar döglenek, ASUS-tól még matricát se,mert tönkremegy, Giga zörög vagy zörögni fog, Inno halkan forró,de legalább egyben van. Az egyetlen, amivel a 1080/1080Ti-k között meg voltam elégedve, az a Gainward 1080-asa volt, az RGB-t meg megbocsátom neki.
EVGA-m még nem volt, de az a két hurka venti nem győzött meg majd 300W mellé.
Eléggé zárt silent-es házam van, ennek megfelőlen a jó szellőzés kizárt, szóval a 80 fok megtartása is kérdéses nálam.
-
Joshi
titán
-
válasz
Locutus #21080 üzenetére
Táblázat, inputlag sor.
Cikk :
"On W8 we measured just 24-28 ms in the Game mode (found in system settings - > scene select)- Input lag was way higher in the non-Game mode profiles, but the game mode makes W8 one of the best TVs out there right now in this regard."
Szóval nem tudom te mit nézel
ha kamerás 8 ms ra gondolsz az sajnos nem mérvadó,a tester adja a pontos mérést, maximum oda írják mindkettő adatot. -
Puma K
nagyúr
válasz
Locutus #21077 üzenetére
Ja jól van köszi hogy szóltál.
Akkor ellenpéldát sem kell hozni nem?
Elég csak így ezt a hozzászólást itt hagyni, hogy már pedig azért akad kivétel ahol tényleg ki lehet kapcsolni minden szir-sz@rt.
De hogy megnyugtassalak, fogok még tévét venni játékra, de konzolhoz... oda jó az is
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- One UI 8-cal kapták rajta a Galaxy S25-öt
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- One mobilszolgáltatások
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Ukrajnai háború
- További aktív témák...
- Új - VGA támasztékok, több méretben, fém verzió
- Csere-Beszámítás! Inno3D Twin Edge RTX 3070 8GB GDDR6 Videokártya!
- Csere-Beszámítás! XFX Quicksilver Magnetic Air RX 9070 XT 16GB GDDR6 Videokártya!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- ZOTAC RTX3060 TI 8GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 8/16/32GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo V130-14IKB laptop /i3-6006U/8GB RAM/zsanér törött
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H110 i5 6600 16GB DDR4 250GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Zalman S2 TG DeepCool 580W
- Samsung Galaxy A22 4G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- 3DKRAFT.HU - 3D NYOMTATÁS - AZONNALI ÁRAJÁNLAT - GYORS KIVITELEZÉS - 475+ POZITÍV ÉRTÉKELÉS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest