Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Milyen asztali médialejátszót?
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi haladó szinten
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- RAM topik
- NVIDIA® driverek topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
keIdor
titán
Te is csúsztatsz.
Senki nem tudta, hogy ez lesz. Még te sem tudhattad.
Mert ha tudta volna az ember, mindenki már 2020-ban “bevásárolt” volna kártyából, nem csak Ampereből, hanem a régiekből is. Egy szeptemberi 2080Ti 300k-ért milyen jó lett volna, ma eladni kétszer annyiért. Ugye? Mindenki vett volna kártyákat, még te is.
Nem a darabszám a probléma, hanem a bánya. -
warcat
veterán
válasz
zebra_hun #21292 üzenetére
Ez tiszteletreméltó hozzáállás, de a világ nem fog a te értékrendedhez, véleményedhez idomulni.
Örülj, hogy erről nem kapsz keserű emlékeztetőt, és csak annyi jelenleg a következmény, hogy nincs csúcskat. videókártyaEgyébként elsőként azért az OnlyFans-ező csajokat hajtanám ki csordában kukoricát címerezni, bányászathoz legalább pár alap számtech ismeret kell
-
keIdor
titán
válasz
zebra_hun #21290 üzenetére
Pedig kártya lenne már, a bányászat tette tönkre a helyzetet. Itt már nem darabszám a probléma. Az a baj, hogy egy ember nem egyet vesz, hanem többet, ötöt, tizet, bányászni. Az is vesz, aki egyébként nem venne, mert nem játszik.
Tehát amíg az ETH 1800-1900$ addig ez nem fog megváltozni. Mert amit legyártanak azt egyből elviszik.Ha az ember csak játszana, és amúgy hidegen hagyja a bánya, na az szívás. Ismerős amúgy. Konzol van msrp-n, én mindkettőt annyiért vettem. Annyi, hogy a PS5 előrendelős történet, különben az is több. Azt kell most venni, a PC-t felejtsd el játékra, túl drága.
warcat: Mondjuk soha nem volt csak 700€ ez is csúsztatás. Az a 100db FE volt annyi, amit világszinten szétszórták kb. 100 nyertesnek... 900-1100€ volt egy 3080, még a szebb napokban.
-
zebra_hun
veterán
válasz
warcat #21289 üzenetére
Félre ne érts, nem is akarok megsérteni senkit sem, de a fene sem akar bányászni. Aki pénzt akar hogy megéljen, menjen dolgozni és termeljen/alkosson vmi eladható hasznosat. Fizesse a kötelező járulékokat, ahogy a törvényben le van írva. Ez egy 'ákom-bákom' félresikerült világ. ...szóval marad a várakozás...
-
zebra_hun
veterán
-
warcat
veterán
válasz
zebra_hun #21284 üzenetére
Ki lett már tárgyalva ez sokszor, eredeti árán a 3080 ~100 nap alatt kitermelné a teljes eredeti vételárát (~700 eur). Aki januárban belevágott már lassan a pénzénél van, aki felment ~1000 euróig, annak még hátravan egy hónap.Tehát visszakaptad a pénzed és kezedben a kártya.
Hol látsz környezetedben ilyen befektetést ekkora megtérüléssel, miközben a tőke biztonságban van (gyártói garancia, illetve a hatalmas kereslet miatt azonnali pénzreválthatóság).
Persze, hogy nem kapható, még dupla áron (1500+) is csábító sokaknak. -
zebra_hun
veterán
A témához ugyan nem illik, de a topikoz igen. Meddig kell várni erre a 'csoda' videókártyára? Nem hiszem el már... Tavaly nyár végén megjelent és mindjárt itt a következő nyár... Lassan 1 év eltelik, de normális áron nem kapható, de még 'ökör' áron is alig. Hihetetlen ami megy ezekkel a vga-kal. 320-350 e Ft az ok volt még kezdéskor, de egy év után illik olcsóbbnak lennie. Ez a sorozat lesz a legf@sabb nvidia eresztés...
-
A ReBar megy az Intel lapokkal és 10900K-val is vagy csak AMD proci esetén van?
-
janos666
nagyúr
Ezt nézte már valaki, hogy a Gigabyte oldalán egyszerre 3 különböző VBIOS file került fel resizable bar címszóval?
[link] (Az egyiknél a méret is más, nem csak a verziószám.)
Bár az alaplapom sajnos nem támogatja, de megnéztem a driver hír kapcsán az oldalt.Ja, és olvasom itt, hogy 1000W power limit BIOS...? Valaki megoldotta a mod-olást?
-
MPowerPH
félisten
válasz
ImpersonatoR #21277 üzenetére
Metroban a min. FPS 50 -rol 55 -re ugrott. Az atlag meg 87 -rol 83 -ra. 4k, Ultra.
De ugye ez 450W -al, ami semmire nem eleg. Majd holnap folytatom...
Ugy nez ki, hogy mukodik, 450W -al is majd annyit kapok mindenhol, mint az elobb 600W -bol. Minimum FPS -en biztosan sokat javit.
-
-
MPowerPH
félisten
válasz
ImpersonatoR #21275 üzenetére
Igen, ez nem jo. Az 1000W -os BIOS -bol 450W -ost csinalt.
-
-
MPowerPH
félisten
válasz
#15779328 #21273 üzenetére
Nah, utan ellenoriztem, SAM nelkul megjottek az FPS -ek, a regi BIOS -al, az atlag mondjuk jobb lett 1,5 -el, de ez valszeg a friss Win miatt van, vagy a power limit hianya, passz.
Metroban a minimumot is nezzetek... Ott volt +4, hiaba csokkent az atlag.
SOTR2 -ban is lett +2FPS -em.
Ha lenne ehhez SAM, akkor most tudnek csinalni osszehasonlitast. Mndjart megnezem, mit muvel... Mit kell a PrecisionX -ben csinalni?
Kingpin Hybridnek latja a kartyat ezzel a BIOS -al is, szoval ez jo jel.Ez gondolom azt jelenti, hogy frissiteni fogja?!
-
MPowerPH
félisten
válasz
laychi #21271 üzenetére
Igen, pont a masodik miatt kerdezem. Nem vagyok benne biztos, hogy ehhez jott BAR support.
mod: Jo ez az 1000W -os BIOS, eddig nem neztem meg. Itt nincs limit, homerseklet az teljesen ki van utve.
Amit adsz a kartyanak, azt oda is pakolja majd neki. Ahogy nezem, a sima orajel noveles elbol kinyirna a VGA -t, ezt csak curve -al szabad huzni.(mar ha a power limitel nem korlatozod be mondjuk 600W -ra)
-
MPowerPH
félisten
válasz
ImpersonatoR #21268 üzenetére
Nalam 480W -os volt, mert a gyari Asus OC -t raktam fel, es azt frissitettem. RDR2 -ben 5 FPS -t romlott az atlag, a minimum meg 3 -al lett tobb.
Most vissza tettem az 1000W -os EVGA XOC vBIOS -t, hogy ellenorizzem, mert azota nalam volt Win reinstall is. Driver is a regi.
Ha ezt a vBIOS -t le akarom frisiteni BAR support -ra, akkor a PrecisionX lefogja? -
Zorel
senior tag
válasz
ImpersonatoR #21259 üzenetére
Nálam is rosszabb Metro bench alatt. Milyen beállításokkal és felbontással ment a bench?
-
-
Pro!Petya
addikt
Ez a srác tolja fel a ReBAR méréseket 3090-el , és fent vannak a régebbiek is így össze lehet hasonlítani. [link]
Ha esetleg valaki nem akarna bétatesztelni -
Laraxior
titán
válasz
tupacamaru #21260 üzenetére
Egyre több hsz győz meg erről.
-
törölt tag
Nekem olyan faszán telepítette az új vbiost, hogy el sem indult a gép, a 3 sípoló hang, és a pcie led villog.
Valószínű, a baj forrása, hogy az alaplapi biosban fix gen3-on volt a pcie.
Bios reset, auto-on hagytam és helyre állt a gép. -
MPowerPH
félisten
válasz
ImpersonatoR #21259 üzenetére
Ez erdekes...
RDR2 -ben kevesebbet kapok en is, de BAR on-off -al detto.
Most felrakom a 461.72 -es WHQL -t, mert a mereseket elotte azzal csinaltam.
-
Metro Exodus
BAR OFF (500W XOC Bios)
Average Framerate (99th percentile): 91.05Max.
BAR ON (Nem tudom hány W-s Bios)Average Framerate (99th percentile): 84.50
-
Laraxior
titán
Szóval akkor jól gondolom, hogy nem nagyon érdemes ezért egy centit is mozdítani az egeren
-
GAbre
veterán
Olyankor mi van,ha suprimhoz nincs új biosz?
-
-
MPowerPH
félisten
Ez nem uj?
"Egy személy egy terméket vásárolhat egy naptári hónapban a teljes árukészletből (pl. ha egy grafikus kártya ezzel a szöveggel jelölt, akkor csak egy darab vásárolható belőle havonta, a konkrét típustól függetlenül). A feltételek kijátszása vagy megszegése esetén figyelmeztetés és térítés nélkül megszüntethetjük a rendelésed és felhasználói fiókodat felfüggeszthetjük. A termékek megrendelésekor teljes nevedet add meg, hogy az értékesítési szabályok betartása követhető legyen. Az áru átvételekor az ügyfél érvényes személyazonosságot igazoló dokumentummal kell, hogy igazolja magát (a keresztnév és a vezetéknév azonos legyen a megrendelésben megadottal, utólag nem módosítható)."
-
GAbre
veterán
[link]
Másfél milla a 6900 xt?
Akkor mennyiért mennek majd a 3080/90ek?
MPowerPH:
Még nem olvastam,hogy lett volna ilyen kiírva.
De olyan mind1.Mert max feleennyiért árulnak 2080ti-t néha idén nem nagyon volt készletük. -
ffodi
veterán
válasz
Laja333 #21235 üzenetére
Ez már jobb kérdés, de ahogy a kolléga is írja, tedd fel az Aorus Engine-t, az megmondja. Vagy trial and error: felrakod az elsőt...ha nem jó, akkor bebootolsz a másik BIOS-ról, kapcsoló vissza, majd flashel-ed a következőt, és így tovább, amíg jó nem lesz.
#21238:
Van arra is, F6 a verziója, ahogy nézem. Az F11/F21 verziók esetén gondolom az a helyzet, hogy valamit utólag tekergettek a kártyákon, ez pedig 1-2 főbb ponton eltérő BIOS-t eredményezhetett, és igen, ezek szerint biztos van, aki F10/F20-as BIOS-szal vette.
-
-
muxi-muxi
senior tag
válasz
Laja333 #21231 üzenetére
Nálam fenn van az Aorus Engine a Gigától. Ott a jobb felső sarokban katt a fogaskerékre, ott pedig a VGA fülre. Nekem eddig F2 volt, a legelső meg F1 (talán...) A GPU-Z valami rém hosszú kódsort ad meg (94.02.42.DA most), de hogy az előző mi volt, az már történelem...
-
ffodi
veterán
Elvileg már minden gyártó kiadta a "Resizable BAR" BIOS frissítést, legalábbis az NV oldala szerint (VBIOS Update szekció).
Ahogy nézem:
- Zen2-vel megy- Bányát nem bántjaÍrja a weboldal...idézem:
"Please note: You can only update to a VBIOS version of the same series.Visual C++2008 is required for this BIOS flash.
If your VBIOS version is:
F1, it can only be updated with VBIOS versions F2-F9.
F10, it can only be updated with VBIOS versions F11-F19.
F20, it can only be updated with VBIOS versions F21-F29." -
muxi-muxi
senior tag
Bár van a VGA-mhoz új BIOS (Rögtön ki is adtak egy szekérderékkal, Aorus Master), de a Resizable Bar disabled maradt. Gondolom kell az alaplapi UEFI-hez is új verzió (Asrock B550 Pro4). Eddig szorgos volt a support már ami az alaplapomat illeti, remélem most is belehúznak majd.
Egyelőre csupán a performance BIOS-t updateltem a kártyámon, nem igazán szoktam kapcsolgatni a két BIOS közt, akkor meg minek.
A megfelelő biosért [link] katt ide.
Egyéb: az meg milyen már, hogy az NZXT CAM minden egyes frissítésnél elfelejti a beállításaimat (NZXT házam van pedig), és csak a csatlakozó FIZIKAI ki-bedugása után ismeri fel megint a ventiket??? -
MrTwister
őstag
válasz
tupacamaru #21218 üzenetére
-
Zorel
senior tag
Itt az új driver is.
-
MrTwister
őstag
Kint az új EVGA Precision X1, ReBAR VBIOS-t frissít, zenél, kávét főz!
[link]
changelog:
v1.1.8.0 Release: 3/30/2021Supports EVGA GeForce RTX 30 series Resizable BAR VBIOS update
Adds Resizable BAR Status Check feature
Fixes Task Scheduler issue
-
MrTwister
őstag
Másik topikból egy kis szösszenet: [link] Miner edition RTX!
Besírtam! -
Laraxior
titán
válasz
-=RelakS=- #21207 üzenetére
En a minap adtam el... Bőven 350€ felett kaptam erte
-
boogie84
veterán
válasz
-=RelakS=- #21205 üzenetére
Én is így vagyok vele, pontosan emiatt nem nézegetem h melyik mennyi...
-
boogie84
veterán
válasz
-=RelakS=- #21202 üzenetére
Miért, akkor eladod?
-
TBMC
addikt
válasz
Laraxior #21197 üzenetére
Köszi, maradok akkor nyugton.
Nekem a 3070ről 80ra nem volt nagy a váltás mint említettem, sőt kb ugyan azt tudta.Viszont vszeg azért lehetett, mert közel sem kimaxolt, beállításokkal játszottam, sőt.. most viszont minden maxon, + ray tracking és a fentit tudja, remélem egyszer optimalizálni fogják a warzonet...
-=RelakS=-: szépet szakít rajta az aqua...
-
-=RelakS=-
veterán
Paraaaaam
10 ft híján 1 milla az online ára az evga xc3 ultrának aquán
[kép]
Vajon mikor lesz meg az 1millió + -os ár?
Új hozzászólás Aktív témák
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Kuponkunyeráló
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Milyen asztali médialejátszót?
- Futás, futópályák
- Milyen autót vegyek?
- TCL LCD és LED TV-k
- További aktív témák...
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- LG 55C4 - 48" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - A9 Gen7 CPU
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÚJ HP EliteBook 840 G8 - 14"FHD IPS - i5-1145G7 - 32GB - 512GB SSD - Win10 PRO - Garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest