Hirdetés
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- Bővíti a Strix Halo kódnevű dizájn képességeit az AMD
- Milyen asztali médialejátszót?
- TCL LCD és LED TV-k
- Házimozi haladó szinten
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Komolyan ráállt a csúcs-GeForce-ok átalakítására Kína
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
MPowerPH
félisten
válasz
Laraxior #20692 üzenetére
Hasznalsz Voltage Curve -ot?
Kifogott egy jo GPU -t, ennyi a tortenet.
Anno linkelted azt a HOF kartyat, 600W -os fogyasztassal, 2GHz -s orajellel. Azert irtam ra, hogy ez nem tul meggyozo, mert pl. a Giga Xtreme -em 2050MHz -n evett 490W -ot, es 85 fokos volt a GPU. Itt bukik ki a kulonbseg egy jo es egy rosszabb chip kozott. HOF is hiaba kapott jo koritest, ha a GPU nem valogatott rajta.
-
Puma K
nagyúr
"Simán viszi az Overwatchot 240Hz, néhol 99% terheléssel"
Gondolom be volt szabályozva a maximum FPS a monitorod képfrissítésével arányosan.
Most hogy a korábbi 165 Hz helyett 240 Hz-es megjelenítőd van, a kiszámolandó képkockák száma is megnövekedett ami plusz terhelés.
Szerintem semmi meglepő nincs benne:
több képkocka --> plusz terhelés --> nagyobb fogyasztás --> jobban melegszik
Ez a RTX 30-as széria nem olyan "Nvidiásan sikerült" mint a korábbiak. Amennyivel többet fogyaszt az előző generációhoz képest annyival nagyobb a teljesítménye...
-
Laraxior
titán
válasz
Találtgyerek #20677 üzenetére
Az órajel maradjon az emelt, vagy menjen minden defaulton?
-
GAbre
veterán
A másfél millás sima xtreme után [link]
Mindjárt jobbnak tűnik a vizes alzán.[link]
Komolyan ki az aki megveszi? :/
És elkelt 10 perc alatt kb
Hublot:
Nem kell ezen aggódni,hamarosan meglesz az.
Kína erősödik,most a kenyér is olcsó majd eljön az idő,mikor morzsákért könyörgünk,vagy adjunk el magunk nekik.
Addig meg továbbra is ő szennyezi legjobban a levegőt.Felgyorsítva az éghajlatváltozást.
Ami középen qva meleget csinál.Sarkokon meg elolvasztja jeget,csökkentve északon a területet/hőmérsékletet,és globálisan az időjárást,ezáltal néptelenítve el területeket,rontva meg a termést,dominoefektet sietettve meg az élővilágra is kihat.(De kevesebb ember nem fog születni!!!!)
És majd visszasírjuk még ezt az árát.
Már ha nem azért fogunk sírni,hogy mit eszünk a jövőben. -
GAbre
veterán
Nem hiszem magától a hz-től lenne melegebb 1 kártya.
Max,ha g-syncet használsz,már olyan teljesítménytartományba/fogyasztásba esik így a kártya,ami nagyobb,javaslom monitorozd áramfelvételt a két hz-nél.
Főleg,ha overwatchot nézed elképzelhető,hogy 165 fps-en nem kér annyi powert. -
ÁdiBá
veterán
Valaki játszik 240Hz 3080 assal?
Kb 8 fokkal lett melegebb a 165Hz-hez képest, ez normális?
Simán viszi az Overwatchot 240Hz, néhol 99% terheléssel, de brutálisan melegedik a kártya vizezve is.
55 fok simán. -
Laraxior
titán
válasz
Találtgyerek #20675 üzenetére
60°C-tól megy 100%-on. Saját ventiprofilom van, különben idle nem is megy a venti
-
Laraxior
titán
Hú, azért nem gyenge ez a VGA. Vágre kipróbáltam egy kis Warzone-al. Sokszor meg is volt a max 165FPS
2025MHz-et tartotta, 60°C alatt.
Itt azért már észrevehető ugrás van a 3070 és eközött, mint a 2070S-ről a 3070-re. -
válasz
muxi-muxi #20668 üzenetére
"A jelenlegi katasztrófa helyzetből kiindulva úgy vélem, ez az utolsó VGA-m, szerintem hamarosan okosabb lesz elcserélni puskára-lőszerre, meg lóbabkonzervekre, mert nem sok szépet tartogat már számunkra az emberiség"
Vagy add el most jó pénzért ,amiből tudsz építeni egy jó kis atombunkert kert alá -
Puma K
nagyúr
válasz
muxi-muxi #20668 üzenetére
"A jelenlegi katasztrófa helyzetből kiindulva úgy vélem, ez az utolsó VGA-m, szerintem hamarosan okosabb lesz elcserélni puskára-lőszerre, meg lóbabkonzervekre, mert nem sok szépet tartogat már számunkra az emberiség, de ez messzire vezet."
Micsoda derűs gondolatok így ezen a napsütéses márciusi szombaton
#yolo
#mindmeghalunk
#dínónakkellettvolnaszületni -
muxi-muxi
senior tag
válasz
Laraxior #20667 üzenetére
A gpu-z szerint 350 wattot kajál. A két tápcsati miatt nem forszírozom a bios modot, az eredmények miatt nem zokogom tele a párnám, szerintem nem rossz ebből a TDP keretbôl a 2 GHz. Ahogy láttam a teszt alatt, végig tartotta ezt az értéket, játékok alatt picit több is szokott lenni, Metro: Exodus-nál olyan 1935, szerinten az is teljesen korrekt. Én még a sz@rvihar előtt vettem egy ezresért, ma már úgy vélem az Extreme sem lett volna ordas drága 1050-ér, dehát ki tudta azt akkor. A jelenlegi katasztrófa helyzetből kiindulva úgy vélem, ez az utolsó VGA-m, szerintem hamarosan okosabb lesz elcserélni puskára-lőszerre, meg lóbabkonzervekre, mert nem sok szépet tartogat már számunkra az emberiség, de ez messzire vezet.
Prociból még talán beugrik majd egy 5800X, de ahogy a PH!-s tesztek rávilágítottak a dolgokra, talán minimum FPS-ekben lehet némi javulás, akkor meg mi a kolerának? A lapom a B550-eset közepe-alja (Asrock B550 Pro4) én nem fogok szimzriffió eurót áldozni még két füzér erdzsibíért, meg plusz két fázisért (az utóbbiért még talán), előbb vennék közepes X570-est (dettó Aorus Master, 170 euro). Ha vízzel meglökném a VGA-t aláírom h hűvösebb lenne, meg halkabb is, de ha játszom, akkor a zaj meg másodlagos dolog. Amikor meg DJ-zem a gépen, akkor meg az idle frekin a kártya/cpu/táp triumvirátus gyakorlatilag NÉMA - nem látok élhetetlen problémát.
Nekem közgáz szempontból itt van a vége a PC építgetésnek, így is méregrága sport lett. Azért néha élvezem is az eredményt (RDR2, CP 2077, Doom: Eternal, Forza PC összes), csakhát idén már nem nagyon lesz az ízlésemnek megfelelő kontent (Eternal 2 DLC, Assetto Corsa GT DLC-k)
Különben is, vészesen közeleg a normális hőfokú tavasz, akkor meg a PC helyét a bicó veszi át (országúti), ott is el lehet borulni árilag, de az valahogy nem taszít költésbe, csak a defekjeit finanszírozom.
Szóval hadd szorítson csak az a gyémántcipő... 😁
-
Laraxior
titán
válasz
muxi-muxi #20665 üzenetére
TDP limit. Ne is erőltesd nagyon. Talán curve-el tudod feljebb tornázni.
A Masternek a biosa 370W-os, de nem engedi feljebb tolni. Vagy kell rá az extreme bios, ott mehet 450W-ig, vagy szórakozol a grafikonnal.
FE-nek ugyanígy 370W volt, csak abból nincs 4K mérésem, csak 8K-s maradt meg.
HWInfo kiírja, hogy mennyit fogyaszt a GPU, ott fogod ezt a 370-et látni.
1000? -
lo_jo
senior tag
válasz
muxi-muxi #20656 üzenetére
Nézd meg nvidia control panelben, hogy a Change resolution részben melyik kijelzőnél melyik felbontás van kiválasztva. Nekem pl. a PC-nél engedi a magasabb refresh rate-et, az Ultra HD, HD, SD résznél (ami igazából a tv felbontások) nem, csak a 60-at. Próbáld úgy, hogy a tv-re dugva is a PC részből választod a felbontást, hátha.
-
-
muxi-muxi
senior tag
Nem hsz-eket akarok gyűjteni, de a délelőtti tesztelgetési kedvemben rájöttem egy fontos dologra, ami bencshuszároknak érdekes lehet:
A ma reggeli első 4K-s tesztemet olyan monitoron csináltam, ami nem éri el ezt a felbontást, konkrétan 3840 X 1600-as, ergo a 4K-t visszainterpolálja (ha ez a megfelelő szó rá). Rákötöttem a natív 4K-s tévémet, és hopp, egyből majdnem meglett a 15 ezres Superpozi eredmény. (14935). Ezt már a teljesítményvesztést már inkább lenyelem.
Tapasztalat 2: az, hogy 32 vagy 64 Gb van az alaplapban, a teszt szempontjából irreleváns. Nem tudom, hol jön majd ki a több memória előnye/hátránya, mindenesetre ez a tapasztalatom. Lehet hogy csak okoskodom, de hogy 4 memóriaslotot kell megcélozni a lassíthatja a kettő slot kezeléséhez képest. Ugyanakkor a többletmemória általánosan jól jöhet. Klasszik' rév-vám analógia...
-
muxi-muxi
senior tag
Én nem tudom, ki hogy van vele, de az új BIOS-ok (bocs, UEFI), meg az új driverek csak rontanak a helyzeten. Még az hagyján, hogy minden egyes UEFI frissítésnél be kell megint lőni az XMP-t, Infinity Fabric-ot, és egyebeket ('oszt ki tudja h sikerült-é), de most már eljutottunk odáig, hogyha az Afterburnerrel emelek az órajelfrekin, jottányit sem lesz jobb eredményem.
A megjelenéskori driverrel átléptem a 15000-es határt (Superposition, 4K optimized), most itt szerencsétlenkedek 14600 környékén, +100 MHz ide vagy oda. Nem hinném, hogy a kártya "fárad". Azt azért elvárnám (és szerintem joggal), hogy az eredményeim egyre közelebb kerülnének a kártya optimális működéséhez.
Hát k....ra nem.
-
MrTwister
őstag
válasz
Jocikablack #20651 üzenetére
tupacamaru, Laraxior, Jocikablack: egyelőre csak 3060-nal megy az RB, a többire még csinálja az Nvidia, igazából nem a drivert mert már abban benne van a feature, hanem a VideoBIOS-t 3070/80/90-hez is. E hónap végére igérik az FE-hoz, aztán majd gondolom szép lassan kiadja a frissítést az összes AIB gyártó
-
Laraxior
titán
Ha letiltom a második VGA-t a rendszerben, akkor újra 16x lesz a 3080? Vagy fizikailag is ki kell szednem a másik kártyát?
Holnap bedugom a gépet a fogyimérőbe... szerintem beletaposok a 700W-ba. Természetesen egy kártyával.
Még a végén le kell cserélnem a 850-es EVGA-t. -
Laraxior
titán
válasz
tupacamaru #20645 üzenetére
Már nekem is fent van az a bios a lapon, csak még várom az nVidia driverét hozzá.
Meg ugye közben megérkezett a 3080 -
MrTwister
őstag
válasz
MrTwister #17605 üzenetére
...megvan a válasz a januári kérdésemre! Erre ugye: "...Resizable BAR... elég lesz hozzá a 3900x vagy upgradelnem kell 5xxx sorozatu processzora?"
Köszi AMD!
Szép csendben kijött a SAM a 3000-es sorozatra is! [link] AGESA V2 PI 1.2.0.1-vel. Már csak Nvidiának(meg persze az EVGA-nak lekövetnie) kéne megheggesztenie a 3080-asok BIOS-át és mehet a ReSize BAR 3900x+EVGA 3080 kombómmal!Az Asus már ki is dobta a Hero 8-ra tegnapelőtt az AGESA V2 PI 1.2.0.1 BIOS-t.
-
Laraxior
titán
Hogy működik ez a CoD kód aktiválás a 3080-al?
-
MPowerPH
félisten
Az MSI nem magat a kartyat csinalta meg jol, mert az, csak ha a PCB -t nezem, siralmas.(eleg csak megnezni Buildzoid elemzeset, aki ranezett, es kinevette, nem is elemezte) Rosszabb, mint az FE. Olcsobban mar csak ugy tudtak volna megoldani, ha nem monolitikus a VRM felepitese. Ellenben egy atlag felhasznalonak, aki csak beteszi, ez nem fontos.
Magat a hutest talalta el az MSI, de azt nagyon.Ebben mar az alaplapok teren is ver mindenkit.
-
Laraxior
titán
válasz
Erdei88 #20633 üzenetére
Nem nagyon szeretek vacakolni azzal a görbével
Mindent maxra szoktam húzni, de most itt az nem fog menni.
De legalább már lehet érezni a 2070S-ről a váltást#20634 Találtgyerek : 100% venti és még nyár sincsen.
Most alatta van a hangkártya, meg a nagy riser kábel is bent van, egyébként jó helye lenne, nagyon jó a légmozgás. Úgyis hosszú távra tervezek vele, szóval jól fog jönni a fullcover blokk. Kap egy backplatet is, arra teszek slim ventit, azt már meg is rendeltem. Jó lesz az#20631 Jocikablack: A 3090-ek mind nagyobb bordát kaptak, nem véletlenül, azok aztán tényleg fűtenek.
-
nexwo
őstag
válasz
Jocikablack #20631 üzenetére
[link] Várom a 48 GB-os modder verziót
-
Jocikablack
tag
válasz
Laraxior #20630 üzenetére
Ma jutottam el odáig hogy telepítsem az új nv drivert. Most vettem észre, hogy 123%-ig lehet húzni a power limitet. Eddig 110% körül volt
. Sztem jók az eredményei számszakilag, és hőmérsékletileg is. A mem hőmérséklet is jó. A 3090-nek a hátsó memóriák miatt rosszabb.
-
Laraxior
titán
válasz
Erdei88 #20629 üzenetére
Nagyon meleg. 2000 körül ugrál.
Meglátom, játékok alatt mit tud. De a power limit miatt több van benne, mint az FE-ben.
Szerintem tök ugyanaz a cooler van a 3070-en, mint ezen... csak ott 300-350W-al kell megbirkózni, itt meg az alja a 370W. Még megtoldhatták volna egy fél slottal. -
Laraxior
titán
válasz
Erdei88 #20618 üzenetére
A kis krv nem akarja az igazat. Most szabad a hétvégém, van időm foglalkozni vele.
A 3070-nek húztam egy kövéret mindegyik csúszkán simán vitte. Ez a szutyok, meg még a +1000 vramtól is behalt.
Még éjszaka kétszer újraindult az egész gép.
Először azt hittem, hogy a 3060ti miatt, mert azt behúztam egy kábelre a 8+6pint. De nem, mert kivettem.
Szóval még bűvölnöm kell.
Ajánlom neki, hogy villantson valamit, mert nem hogy a bányába se megy, de nálam sem fog maradni. -
Erdei88
veterán
Lara, nagyon csendben vagy!
Elvitted bányászni Hófehérkét? -
MPowerPH
félisten
válasz
Jocikablack #20616 üzenetére
Latszik a 36 fokos GPU aldasos hatasa.
Na majd en jovok egy moddolt backplate -el, kivancsi vagyok, mit hoz a gyari megoldashoz kepest.
Alphacool blokkot nem mertem megvenni, pedig backplate -el egyutt 80 euroval olcsobb volt, mint az EK varians. De ezek szerint jol teljesit. -
Jocikablack
tag
válasz
MPowerPH #20614 üzenetére
Az bányászat alatt nem túl jó. Ezért a bányász életet el is engedem
.
Annyit nem hoz, hogy folyamatosan forraljam a kártyát. Inkább a Binancen ügyeskedek. (2 hét alatt +40%)
A saját hűtésével: GPU: 47C MJT: 90C backplaten venti
Waterblock: GPU: 36 C MJT: 100C nem raktam ventit a backplatre -
MPowerPH
félisten
válasz
Jocikablack #20613 üzenetére
Az nagyon jo eredmeny, 0.950V -s fesszel. Most mar en is kivancsi vagyok, mit tudnak ezek a GPU -k, ha tenyleg huvosek.
Memory junction temp hogy alakul?
-
MPowerPH
félisten
válasz
Jocikablack #20611 üzenetére
Nem semmi.
Milyen blokk van rajta? Bar tobbet vartam, azert 19k folott kellene tolnia mar.
OC -ra ezeknel sok idot nem kell forditani, mert csak 1db Curve van, amit beallitasz, azt annyi.
-
Frozen
addikt
válasz
Erdei88 #20606 üzenetére
Bocsi rosszul fogalmaztam nem ezt szerettem volna írni. Csak arra szerettem volna rámutatni hogy azért komoly különbségek vannak. És ez ahogy melegebb lesz egyre romlani fog.
Mpower
Akkor vízeld majd le az egesh rigemen a 6-7 kartyat de te fizeted az ek blokokat meg a pumpat meg ami meg kell hozza -
Frozen
addikt
válasz
Erdei88 #20600 üzenetére
2 is van
Csak kell még több amíg bem járt bálad pár kártya és nem tudod a különbséget addig nem fogod érteni miről beszélek.De azért nagyon nem mindegy 100% venti 102 fok memoria vagy. 67% venti 86 fok.
Ugyan az a kartya ugyan akkora banyaszati sebesseg. Na csak ennyi van akibek ez nem számít nekem igen mivel most tél van majd nyáron 30-40fokban szted mi történik az ilyen 100 fok koruli kartyaval? -
MPowerPH
félisten
válasz
muxi-muxi #20591 üzenetére
Nekem volt 3090 Xtreme, es megfozte magat. Memory junction temp 103 jatek kozben. GPU -t 100% -os ventivel alig tudta 80 fok alatt tartani.
Suprim X ugyan ekkora fogyasztas mellett GPU 65 fok, memory junction 92 fok.
Ellenben durva GPU volt rajta. Rendesen meghutve, mondjuk vizzel, tudta volna a 2150 -et 24/7 -re, ami egy 3090 -tol nem rossz.
Ma megrendeltem az FC blokkot es backplate -et az uj kartyara is. Lutri, mert ha gyenge a GPU, akkor adtam a sz@rnak egy pofont. es a latszolag olcso kartya hirtelen rohadt draga lett.
Frozen: Nyaron ezeket a kartyakat leggel el kell felejteni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Bezámítás! Lenovo IdaPad Gaming 3 Gamer notebook - R5 7535HS 16GB DDR5 512GB SSD RTX 3050 6GBB WIN11
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest